Dodaj do ulubionych

Miasto 44 - będzie nowy film o Powstaniu Warsza...

09.05.13, 22:06
"Chcę zrobić film europejski. Taki, w którym sąsiedzi wyrzynają sąsiadów, ale wszyscy są tak naprawdę do siebie podobni" - To chyba bardziej by pasowała wojna w b. Jugosławii (pasują i tamtejsze wydarzenia z lat IIWŚ i z lat 90-tych). O ile wiem, w Powstaniu Warszawskim żadni sąsiedzi się nie wyrzynali.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rychu Znów prawda czasu i prawda ekranu... IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.05.13, 22:10
      Kolejny film w którym zobaczymy miasto tak jak ono nie wyglądało.
    • wolnapolka1 Re: Miasto 44 - będzie nowy film o Powstaniu Wars 09.05.13, 22:56
      O matko bosko kochano! Mości hrabio i ja skopiowałam ten fragment wypowiedzi:
      "... Taki, w którym widać, jak sąsiedzi wyrzynają sąsiadów, ale wszyscy są tak naprawdę do siebie podobni - tłumaczy reżyser..." Czyli: kat, ofierze bratem i to bliźniakiem! - to się narobiło...
      Bękarty wojny wytyczają nowe trendy w sztuce filmowej? To uważajcie, żeby się twórcom Powstania nie pomyliły.
      • Gość: Go Re: Miasto 44 - będzie nowy film o Powstaniu Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 00:13
        Szykuje się jakaś chała do kwadratu w stylu kochajmy się razem na kolorowo różowo ! A główne przesłanie to : Polacy są sobie winni bo wyssali antysemityzm i antyniemieckość z mlekiem matki bo przecież winni byli tylko tajemniczy naziści . Dobra recenzja wystawiona przez GW jest wystarczajaco podejrzana.
    • Gość: Daniel Widzialem w "Wiadomosciach" IP: *.195-178.cust.bluewin.ch 10.05.13, 00:15
      widzialem w wiadomosciach wypowiedz jednego z aktorow, jakiegos chyba studenta niedouczonego, bo nawet nie potrafil sie wypowiedziec po polsku... ( Mowil w przenosni o tym ile " zyc" jest pod kamieniami, czy cos w tym stylu, hahahahh ) ZENADA, kolejna proba wypromowania jakichs nazwisk, po samych tych "aktorach" i wielkiej osobowosci rezysera widze , ze to bedzie kompletna porazka...
    • Gość: Lolo przebierańcy IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.05.13, 00:27
      jak na festiwalu piosenki żołnierskiej w Kołobrzegu.
    • Gość: Tirinti Niech zrobią Powstanie - historia prawdziwa IP: *.toya.net.pl 10.05.13, 02:27
      Warszawiacy widząc, że ich miasto jest pełne ruder a Niemcy nie kwapią się by je wyburzyć, wpadają na pomysł wkręcenia Niemców.
      Organizują powstanie, a głupi Niemcy marnują ogromne ilości bomb i oczyszczają miasto z ruder. Dzięki temu teraz Warszawa jest nowoczesnym miastem. Szkoda, tylko, że nie udało się też oczyścić Pragi, przez co jest tam ruderlandia jak w Łodzi.

Swoją drogą na podobny sposób wpadli niedawno Czeczeńcy i wkręcili Rosję w oczyszczenie Groznego z ruder.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,13856020,Olbrzymi_meczet__szerokie_ulice__drapacze_chmur__Stolica.html#TRCuk
      • Gość: roman Koleżko, IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 07:59
        proszę, wy** z tymi swoimi teoriami niedouczony słoiczny informatyku.
    • Gość: bebe A nie można zrobić po prostu IP: 195.245.213.* 10.05.13, 11:05
      DOBREGO, UCZCIWEGO filmu o Powstaniu Warszawskim takim jakim było, a nie wiecznie jakieś bzdury o "europejskości" i "mordujących się sąsiadach w Warszawie". Dlaczego niektórzy sądzą, że jak wezmą na warsztat coś z dupy wyjętego to będzie "europejskie"? Europejskie nie będzie pokazanie, że było dobro i zło? Że Niemcy doznali zbiorowego amoku pt. rasa panów? Nie doznali go Czesi, Finowie, Polacy tylko właśnie Niemcy.
      Zapowiada się kolejne gó... zakłamujące historię i wprowadzające relatywizm. Obym się mylił, ale tak się zapowiada.
    • darmozyad Mam dla pana, reżyserze, pomysł ! 10.05.13, 11:47
      "Chcę zrobić film europejski. Taki, w którym sąsiedzi wyrzynają sąsiadów, ale wszyscy są tak naprawdę do siebie podobni"

Mam świetny pomysł ! Korzystając z powyższego motta, zrób pan film o powstaniu w getcie. Żeby było europejsko.
    • Gość: wojewoda Re: Miasto 44 - będzie nowy film o Powstaniu Wars IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.13, 12:04
      po tym jednym zdaniu już wiem, że tego filmu nie obejrzę. W czym są podobni?

relatywizacja zbrodni trwa.

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka