Dodaj do ulubionych

Afera Constaru a menu lokali gastronomicznych

17.04.05, 21:15
Ścierwa (znaczy produkty Constaru) zniknęły z półek sklepowych, bo markety się
boją o wizerunek. I co się stanie z tym wszystkim, co zeszło z półek?
Czy możemu mieć jakiekolwiek gwarancje, że te produkty nie znajdą swojej
trzeciej młodości w sałatkach, pizzach i innych produktach "gotowych"?
Przecież tutaj już nikt nie zbada co tam wrzucili.

Etyka w biznesie jaka jest - każdy wie, markety były przyłapywane na
praktykach podobnych do Constaru. Usuwanie tego z półek - to wyłacznie
zagrania pod publiczkę - odpowiedź na słuszne oburzenie klientów a przede
wszystkim strach przez słusznym oburzeniem mediów, które by wytropiły, że
market X sprzedaje exzieloną kiełbasę ze Starachowic.

W jakich okolicznosciach możemy się spodziewać ponownego spotkania z wedlinami
Constaru? Czy sklepy (tudzież restauracjie, pizzerie etc) będą sprawdzane pod
kątem tego co wrzucają do dań? Przecież wielka afera wielką aferą, a powiatowy
inspektor z tego powodu nie będzie rezygnował z przyjemności dostarzcanych
przez kontrolowane z przymknięciem oka placówki...
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka