Dodaj do ulubionych

elektronika na polibudzie

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.07.02, 13:53
bylbym wdzieczny za informacje na temat magisterskich studiow uzupelniajacych
na polibudzie, w szczegolnosci na specjalnosci - optoelektronika;
najbardziej interesowaloby mnie:
1. czy warto?,
2. plan studiow z tego lub zeszlego roku studiow (na optoelektronice),
3. przedmioty ktore warto zaliczyc a ktore nie,
4. uzyskany tytul po skonczniu studiow: magister czy magister inzynier,
z gory dzieki
pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: Optoelektronik Re: elektronika na polibudzie IP: 218.20.211.* 13.07.02, 14:49
      Skończyłem studia na kierunku Optoelektronika 9 lat temu. Jestem bardzo
      zadowolony z tego czego mogłem się w trakcie nich nauczyć. Pracuje dla firmy
      Thomson przy produkcji kineskopów. W tej chwili jestem w Chinach na kontrakcie. W
      tutejszej fabryce naszej firmy prowadzę laboratorium badan kineskopów oraz
      poprawy ich jakosci. Prowadzę także wiele większych i mniejszych projektów w tym
      wdrożenia nowych produktów. Szeroko współpracuję z naszymi centrami rozwojowymi w
      innych krajach. Praca jest niezwykle pasjonująca choć ciężka i stresująca. Jest
      tu grupa moich kolegów z Polski, z którą mamy wielki wkład w rozwój tej fabryki.
      Jej dyrektorem jest Polak. Możliwości pracy na całym świecie dały mi te studia.
      Na pewno warto je skończyć. Wyrabiają techniczny instynkt i uczą wielu
      przydatnych rzeczy. Na dzisiejszym rynku pracy najważniejsze jest, aby być
      przygotowany do prac wymagających różnych umiejętności. Te studia na pewno dają
      tą możliwość. Nie znam aktualnych programów, ale na początku będziesz miał raczej
      bardziej ogólne przedmioty, których warto nauczyć się jak najlepiej. Później
      będziesz miał bardziej wyrobione pojęcie jaka specjalizacja będzie Ci najbardziej
      odpowiadać i sam sobie określisz zakres studiów. Po zkończeniu pełnych studiów
      otrzymuje się tytuł magistra inżyniera.
      Powodzenia. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka