Dodaj do ulubionych

W Warszawie powstaje getto biedy

19.08.05, 00:12
Nie umiem w tym temacie być optymistą.
Już widzę działania "koeedukacyjne" po wieczorze nad tanim winem.
Obserwuj wątek
    • sothis666 Re: W Warszawie powstaje getto biedy 19.08.05, 00:38
      Szczegolne brawa dla szanownego Kandydata na Prezydenta...
      • nietakasama Koedukacja przy winie 19.08.05, 00:42
        A czy wszyscy wyeksmitowani to pijacy i margines?
        Co za sposób myślenia...
        • dawkins A mi pomysł się podoba 19.08.05, 01:09
          W Polsce brakuje ciągle bata na nierobów, którzy sadzą, że całe życie będzie im
          manna z nieba leciała (oczywiście za pieniądze uczciwie pracujących)... Do pracy
          (albo szkoły)! - ewentualnie na bruk.
          • olias a kto to jest nierób? 19.08.05, 01:25
            facio, który nie ma szans na pracę, jakąkolwiek?
            urzędniczka która swoją pracę zawdzięcza bonzowi z rodzinki?
            cham w garniturze, który "cienszkom pracom" dorobił się fortuny w ciągu paru
            miesięcy?
            ciul na urzędzie, głupi jak but, ale "swój"?

kto dziś w Polsce jest nierobem?
            • dawkins Re: a kto to jest nierób? 19.08.05, 02:40
              Ktoś, kto ma problem ze znalezieniem i podjęciem pracy, którą bez problemu
              znajduje i podejmuje imigrant z Ukrainy, a której jak widać mimo 20-procentowego
              bezrobocia wciąż u nas sporo (Wietnamczycy czy Rosjanie jakoś na życie
              zarabiają...). Ktoś, kto (jeśli uważa że w Polsce nie opłaca się pracować)
              zamiast uczyć się języka i lecieć na Wyspy, woli gnić przed telewizorem z
              piwskiem w łapie na zasiłku lub na łasce opieki socjalnej...
              • kropekuk Nie kazdy z jakims jezykiem prace na Wyspach 19.08.05, 04:57
                dostanie - poza specjalistami maja problemy wszyscy powyzej 40-tki.
                • pan_pndzelek >>>Brawo Panie Prezydencie! Potrójne brawo... 19.08.05, 07:06
                  Brawo Panie Prezydencie! Mam nadzieję, że zdąży Pan dokończyć sprawę przed
                  końcem kadencji...

Brawo podwójne dlatego, że nie przeląkł się Pan nagonki, jaką rozpętały
                  brukowce i inne brukopochodne Jaruginowackie...

Brawo nawet potrójne dlatego, żeś Pan ogólnie rzecz biorąc socjalista ale
                  czasem potrafisz Pan być MĘŻCZYZNĄ...
                  • Gość: Rzadki Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: 62.29.248.* 19.08.05, 09:22
                    Nie bardzo rozumiem protestujacych przeciwko tej inicjatywie. Wystarczy, aby
                    kazdy z nich zamiast bic piane zaprosil ktoregos z potencjalnych lokatorow
                    'getta biedy' do siebie. Lub aby zrobili zrzutke i wynajeli im mieszkania. I
                    'getto' nie powstanie.
                    • heureka7 Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró 19.08.05, 09:25
                      Niech Kaczynski przygotowane 400 zl miesiecznie "na lebka" wyda lepiej na
                      rzeczywista, racjonalna pomoc dla tych ludzi, a nie buduje getta, ktore
                      tzaszkodza spoleczenstwu :/
                      • Gość: j. Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:41
                        > Niech Kaczynski przygotowane 400 zl miesiecznie "na lebka" wyda lepiej na
                        > rzeczywista, racjonalna pomoc dla tych ludzi, a nie buduje getta, ktore
                        > tzaszkodza spoleczenstwu :/

mhm. najlepiej od razu kupując hurtowo wino.
                        a potem niech jeszcze zapłaci rachunki w lokalach z których ich eksmitują tak?
                        • heureka7 Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró 19.08.05, 09:49
                          zakladasz, ze wszyscy eksmitowani to pijaki?

naprawde, wstyd mi za Polakow...
                          • heureka7 Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró 19.08.05, 09:52
                            zapomnialam dodac, ze tych dlugow i tak przeciez NIKT NIE SPLACI...

Nie taniej i lepiej wspomoc osoby i rodziny, ktore maja problemy finansowe (jak
                            to sie dzieje w kazdym cywilizowanym kraju!!! - a Polska przeciez pretenduje do
                            takiego miana) zamiast pakowac ich gett, ktore z pewnoscia zdemoralizuja ich do
                            cna...
                            • Gość: j. Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:11
                              > Nie taniej i lepiej wspomoc osoby i rodziny, ktore maja problemy finansowe (jak
                              > to sie dzieje w kazdym cywilizowanym kraju!!! - a Polska przeciez pretenduje do
                              > takiego miana) zamiast pakowac ich gett, ktore z pewnoscia zdemoralizuja ich do
                              > cna...
                              jakie rodziny???? czy mógłbyś mi demagogu napisać gdzie tam jest słowo o rodzinach????
                              • baby1 A po co się prezydent Kaczyński tak się wysila. 19.08.05, 18:38
                                Jest już takie miejsce w Polsce przygotowane do tych celów. Nazywa się
                                Brzezinka,
                                ta koło Oświęcimia. Baraczki jak się patrzy. Tylko zorganizować kilka pociągów
                                do przewozu bydła i po problemie.
                                • Gość: j. Re: A po co się prezydent Kaczyński tak się wysil IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 13:21
                                  czy wszystkie komuchy muszą byc demagogami?
                          • Gość: j. Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:11
                            > zakladasz, ze wszyscy eksmitowani to pijaki?
                            eksmitowani do tych lokali? tak.

> naprawde, wstyd mi za Polakow...
                            polecam ten kraj gdzie tak tanie i duże mieszkania...
                            • create ciekawe co na to Pani z supermarketu 19.08.05, 18:22
                              co zarabia 900 zł miesiecznie, ciekawe co by powiedziała gdyby ja zwolnili i nie
                              miała by na czynsz - głosuje na Prawo i Sprawiedliwość?
                              • Gość: j. Re: ciekawe co na to Pani z supermarketu IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 13:24
                                mozna wiedziec gdzie Pan/Pani mieszka? nie pytam o adres, tylko o to czy miał Pan/Pani okazję mieszkac kolo pijaczkow, ktorzy są tam eksmitowani.
                                widac nie.
                            • Gość: IrMa Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 20.08.05, 09:32
                              Jeżeli 600 zł czynszu za 50 m. mieszkanie, /wykupione w "przeszłości", ze
                              zwykłej pensji na raty/ to wg Ciebie "tanio", toś się chyba z głupim na rozum
                              zamienił.
                              • Gość: j. Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 13:27
                                > Jeżeli 600 zł czynszu za 50 m. mieszkanie, /wykupione w "przeszłości", ze
                                > zwykłej pensji na raty/ to wg Ciebie "tanio", toś się chyba z głupim na rozum
                                > zamienił.
                                proszę trochę ostrożniej pisac i trochę uważniej czytac.
                                po pierwsze - w tym co pisałem chodziło o Białoruś, którą Pani której odpowiadałem tak chwaliła (bo wielkie i tanie są tam mieszkania).
                                po drugie, ja za takie samo mieszkanie płacę 240 PLN czynszu (latem). bo to mała spółdzielnia która powstała już po czasach komunizmu. jest duzo taniej, bo nie musze zywic dziesiatek zatrudnionych w spółdzielni krewnych i znajomych królika, a po drugie w mój czynsz nie są wliczone pijaczki.
                  • edi54 Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró 19.08.05, 12:01

Przed dr Kaczynskim - w razie wygrania wyborow prezydenckich - rosna szanse
                    na upowszechnienie tworzenia gett.Sadze,ze nie tylko dla biedakow i
                    bezdomnych.Takze dla przeciwnikow politycznych.Miejsc prawie gotowych
                    dla takich gett nie brakuje.Mozna - w ramach oszczednosci- wykorzystac
                    bogaty w tym wzgledzie "dorobek" niemieckich okupantow.Wszystko co wyzej
                    napisalem jest dramatycznym ostrzezeniem przed wyborem Kaczynskiego
                    na najwyzszy Urzad w Panstwie.To bedzie polski Lukaszenko tylko
                    w mniej ucywilizowanej postaci.Juz nie raz dal dowod lekcewazenia
                    czlowieka i prawa ( "spieprzaj dziadu" ;ponizenie- w poczuciu bezkarnosci -
                    Prezydenta Lecha Walesy oraz Mieczyslawa Wachowskiego ; gwalcenie praw
                    mniejszosci i pogarda dla obowiazku tolerancji).Pewna nadzieja jest,ze
                    gen.Franco czy gen.Pinochet z niego nie wyrosnie.

• Gość: Marta Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: 195.117.157.* 19.08.05, 12:34
                      E tam, edi54.
                    • Gość: bart_olo Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.olsztyn.mm.pl 19.08.05, 23:22
                      wydaje mi się, że stwierdzenie, że z p. Kaczyńskiego ktoś tam "nie wyrośnie" to
                      lekka przesada... :) nie wyrosło już dawno i to widać i słychać i czuć.

swoją drogą, pozazdrościć - człowiek ma zadatki na to żeby bez zbędnych
                      modyfikacji być w sam raz modelem do nowej kolekcji krasnali ogrodowych...

stara ludowa prawda głosi: brodatym i kurduplom nie ufać - napewno mają coś do
                      ukrycia.... miętcy są :)
                  • Gość: bang! Re: >>>Brawo Panie Prezydencie??? IP: 129.81.192.* 19.08.05, 16:21
                    Panie "pndzelek" - przyjedz prosze do przynajmniej
                    kilku miast w USA i zobacz co dzieje sie w tzw.
                    "projectach". Fakt, ze wiekszosc z nich juz
                    wyburzono... A w Polsce nadal usiluje sie
                    robic rzeczy, ktore inni juz uznali za
                    nonsens.

p.S. Poza tym - skad te obsesje na punkcie
                    "meskosci"? Jakies wlasne problemy??
                    Nie wystarczy byc "mezczyzna" - trzeba
                    jeszcze umiec byc CZLOWIEKIEM ale...
                    to chyba zbyt odlegle pojecie dla "pedzelka"!
                    • Gość: - Re: >>>Brawo Panie Prezydencie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:08
                      -
                  • Gość: poziomka Ten pomysł nie jest dobry!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:35
                    Ten pomysł się nie sprawdzi i on nie jest dobry.Zobaczycie czas pokarze,wydaje mi się to pewnym upodleniem człowieka w niby słusznej sprawie...
                  • Gość: IrMa Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 20.08.05, 09:24
                    Żywotne sprawy Warszawy w temacie: "seks"? No cóż widocznie twój biznes
                    seksualny nieżle się kręci. Ale się zdziwisz po wyborach, bo twój Idol likwiduje
                    agencje.
                  • Gość: siekiera77 Re: >>>Brawo Panie Prezydencie! Potró IP: *.aster.pl 24.08.05, 03:34
                    ty pendzel to jestes prosty i maly czlonek
                    pisuaru?
                • Gość: j. Re: Nie kazdy z jakims jezykiem prace na Wyspach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:40
                  > dostanie - poza specjalistami maja problemy wszyscy powyzej 40-tki.
                  wiesz? sprawdzałeś? czy piszesz tak tylko, bo tak jest w Polsce?
                  • Gość: bang! Re: Nie kazdy z jakims jezykiem prace na Wyspach IP: 129.81.192.* 19.08.05, 16:26
                    Wyglada na to, iz "kropekuk" (jak znam jego, czy jej posty)
                    mieszka w U.K. i zna sytuacje. Ja moge tylko dodac, ze
                    w kilku innych krajach Europy Zachodniej jest calkiem
                    podobnie!!!
                    • Gość: j. Re: Nie kazdy z jakims jezykiem prace na Wyspach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:57
                      hmm... znam przynajmniej po jednej osobie w UK, Włoszech i Niemczech, które mimo wieku >50 pracę znalazły. nie znam osób które pojechały i nie znalazły. pracę oczywiście prostą - fizyczną. ale chyba nie mówimy tu o niczym innym (skoro wątek tyczy się o eksmisji)
                      • Gość: unijny rencista Re: Nie kazdy z jakims jezykiem prace na Wyspach IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 17:17
                        Wiem, ze nie na temat - ale postaram ci sie odpowiedziec. Ponad pol wieku zyje
                        i pracowalem w roznych krajach Europy i poza. Ostatnia prace, zmienilem w wieku
                        lat 55, i przymusowo wytrwalem do emerytury. Emeryture mam doskonala
                        amerykansko-szwajcarska. Cale zycie zawodowe "robilem" pieniadze - zawsze bylem
                        szczesciarzem (od momenty kiedy Szwaby nie puscily mnie kominem do Pana Boga w
                        Auschwitz - jestem katolikiem). Musze przyznac, ze od lat 1985 czasy sie
                        zmienily i ci po 50-tce maja obecnie nikle szanse o utrzymanie ich pozycji
                        zawodowych, chyba, ze sa wybitnymi asami i rekinami zawodowymi. Mloda kadra
                        jest tansza, inteligetna, przebojowa, bardzo prezna - czychaja na kazde
                        obsuniecie nogi. Sa bez zadnych skrupolow. Dzungla. Ciezko sie jest pogodzic,
                        kiedy dobry 50-letni specjalista z 25 letnia praktyka, traci job i musi isc do
                        pracy fizycznej aby utrzymac rodzine. Jest to ponizajace dla czlowieka i calego
                        spoleczenstwa.

Dlatego, bardzo jest mi przykro czytac niektore wypowiedzi tych "bezdusznech
                        rekinow" nt. gett, biedny, polskiej nedzy. Nie jestem naiwniakiem, ale mam
                        serce, uwazam, ze panstwo powinno na powaznie potraktowac sprawe, pomoc tym
                        biezdakom, a nawet ludziom z marginesu spolecznego. Dac im szanse. A my jako
                        spoleczenstwo, tez powinnismy w tym uczestniczyc.
                        Nie nalezy zapominac, ze dzis, jestescie mlodzi, silni, macie wszystko - ALE
                        JEDNEGO ¨PIEKNEGO¨ poranka podwinie sie wam noga, szczescie odwroci - bedzie
                        KLAPA, nedza, bieda. Nie zycze Wam skonczyc w gettcie.

Pozdrowienia dla wszystkich , tych "twardych" i tych "gabczakow z sercem".
                  • kropekuk Bo od urodzenia mieszkam na Wyspach. Obu. 19.08.05, 18:35
                    Czy mych kompetencji wystarczy?
                    • Gość: unijny Re: Bo od urodzenia mieszkam na Wyspach. Obu. IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 18:40
                      Kropekuk, ty bracie ciagle cos zasuwasz. Raz jestes z "Wysp", raz z Izraela, i
                      wymadrzasz sie na polskim forum.

Mozesz nam wytlumaczyc o co ci chodzi???????
                      • kropekuk W Izraelu nigdy nie bylem, przyznaje sie wylacznie 19.08.05, 18:49
                        do anglikanizmu, a jestem szczesliwym posiadaczem estates i w dublinskim
                        Blackrock, i Oxfordshire (co caly czas tutaj powtarzam).
                        I jeszcze jedno: skoro Polactwo uwaza, ze wstep Brytow na polskie forum jest
                        zakazany, to moze Bryty powinni zakazac Polactwu wstepu na Wyspy? A to moga -
                        ani UK, ani Eire nie przystapily do Traktatu z Schengen, a wiec unijne
                        paszporty i odnosne regulacje Unii Polacy przy wjezdzie do tychze panstw moga
                        sobie o gole tylki potluc :))))))))
                        • Gość: IrMa Re: W Izraelu nigdy nie bylem, przyznaje sie wyla IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.08.05, 09:42
                          Ty nie jesteś "kropekuk", ty jesteś "KAPOkuk". "Plactwo" cię prosi, właż
                          spowrotem pod ten swój kamień, spod którego wypełzłeś. A możeś ty kaczy pasożyt?
                • Gość: Odpad Odstrzelić wszystkich, co nie znają angielskiego IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.08.05, 21:37
                  i po problemie.
              • mike-great Re: a kto to jest nierób? 19.08.05, 09:10
                Nierobem jest "dawkins" i jemu podobni.

dawkins napisał:

> Ktoś, kto ma problem ze znalezieniem i podjęciem pracy, którą bez problemu
                > znajduje i podejmuje imigrant z Ukrainy, a której jak widać mimo 20-
                procentoweg
                > o
                > bezrobocia wciąż u nas sporo (Wietnamczycy czy Rosjanie jakoś na życie
                > zarabiają...). Ktoś, kto (jeśli uważa że w Polsce nie opłaca się pracować)
                > zamiast uczyć się języka i lecieć na Wyspy, woli gnić przed telewizorem z
                > piwskiem w łapie na zasiłku lub na łasce opieki socjalnej...
              • vinogradoff Re: a kto to jest nierób? 19.08.05, 12:28
                Zbyt wiele uproszczen. Polacy podobnie jak i inne nacje maja jakies
                psychologiczne opory do zatrudniania przy prostych ciezkich, brudnych i za
                niskie pieniadze przedstawicieli swojego narodu jak tez osob wyksztalconych
                czesto lepiej od siebie. Pewnie po to by nie ponizyc nikogo. Dlatego latwiej
                inzynierowi elektrykowi z Ukrainy o prace przy rozbiorce obory w Polsce niz
                bezrobotnemu magistrowi politologii z Polski. Prawda jest, ze doszlismy do
                takiego etapu spolecznego rozwoju, ze czesciej zbyt wysokie wyksztalcenie jest
                przeszkoda w znalezieniu pracy niz atutem. Kilka lat temu prasa donosila o
                sytuacji fizykow atomowych absolwentow Uniwersytetu Lomonosowa , ktorzy
                wyemigrowali w duzych falach do Izraela, wiekszosc byla bezrobotna, a czesc
                podobnie jak ich kolezanki po muzykologii sprzatala ulice i biura. Byc moze z
                podobnymi klopotami za kilkanascie lat spotkaja sie dzisiejsi wykladowcy na
                wyzszych uczelniach jak zacznie sie deficyt mlodziezy w wieku studenckim i
                masowe bezrobocie.
            • jadwinia2 Re: a kto to jest nierób? 19.08.05, 08:21
              Czy ja jestem nierobem?! Po 28 latach straciłam pracę (byłam ref. w dziale
              ksiegowości) w wyniku likwidacji zakładu. Mieszkam na prowincji, mam 48 lat. W
              biurze pracy są oferty dla tokarzy, slusarzy itp. Zero propozycji dla kobiet, a
              jesli są to tylko dla tych , które nie ukończyły 35. roku życia. Nie mam
              układów , nie mam znajomości. Kto , no pytam kto mnie zatrudni ???
              • gadery Re: a kto to jest nierób? 19.08.05, 08:52
                Proponuje przejsc sie po okolicznych sklepach i firmach, popytac sie wsrod
                znajomych. Moze jakas firemka poszukuje takiego pracownika jak Pani? Malych
                firm nie stac na ogloszenie w prasie czy na sprawdzanie pracownikow przyslanych
                z posredniaka. Znajoma mojej mamy w ten sposob znalazla prace.

PS Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze podpada Pani pod ktoras z wymienionych w
                artykule kategori.
              • Gość: Arv Re: a kto to jest nierób? IP: *.bphpbk.pl 19.08.05, 09:02
                Potrzebuję opiekunki do dziecka z dodatkowymi obowiązkami typu pranie,
                sprzątanie, gotowanie ...
                • Gość: Ciekawy Re: a kto to jest nierób? IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 19.08.05, 09:30
                  Zdecyduj się potrzebujesz opiekunki czy niewolnicy do wszystkiego na 14h
                  dziennie za 600zl
                  • heureka7 coraz blizej nam do Brazylii... 19.08.05, 09:34
                    ...tylko klimat, niestety, nie ten ;)
                  • Gość: wawa Re: a kto to jest nierób? IP: 62.29.248.* 19.08.05, 10:23
                    ciekawe wnioski wyciągnąłeś(ęłaś) z poprzedniego posta. 600zł? 14h? skąd te dane
                    frustracie
                  • Gość: Marta Re: a kto to jest nierób? IP: 195.117.157.* 19.08.05, 12:37
                    Zmien sobie link Ciekawy, na Napastliwy:)
                • Gość: bang! Re: praca - czy oferta dorywczej "pseudo-pracy"? IP: 129.81.192.* 19.08.05, 16:29
                  A czy zapewniasz takze "Arv'ie" ubezpieczenie
                  oraz jakakolwiek emeryture, czy rente???
                  • Gość: Odpad A kto będzie miał w Polsce emeryturę? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.08.05, 22:08
                    Jak więkzość ludzi z......la na czarno,czy na okazjonalne umowy - zlecenia?
                  • Gość: j. Re: praca - czy oferta dorywczej "pseudo-pracy"? IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 13:31
                    > A czy zapewniasz takze "Arv'ie" ubezpieczenie
                    > oraz jakakolwiek emeryture, czy rente???
                    nie, mówił o pracy. żyjesz w biednym kraju jak się jeszcze nie zorientowałeś. a jak dalej bedziesz chcial dopłacac do pijaczkow do to sie nigdy nie zmieni.
                • Gość: IrMa Re: a kto to jest nierób? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.08.05, 09:49
                  To napisz uczciwie, że potrzebujesz służącej do wszystkiego, włącznie z
                  wychowywaniem twojego dziecka na 16 godzin codziennie, za wyżywienie.
              • mika_forum Re: a kto to jest nierób? 19.08.05, 11:42
                Taka osoba (tj. pania ok. 50tki) jest niania mojego dziecka, zarabia ok 650 zl
                na reke. Wiem, ze to jest szczyt marzen, ale zawsze cos...
                • Gość: Odpad Ograbiono społeczeństwo z pieniędzy, powstały IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.08.05, 22:02
                  BIG-banki, sranki i teraz przychodzi ostatni etap upodlenia biednych w
                  liberalnym piekle III- ciej RP. Czy człowek bez pieniędzy to jeszcze człowiek?
                  Oj oj, rocznica k.... "bezkrwawych" przemian będzie świętowana. A ilu Polaków
                  samobójstwo z tzw. przyczyn ekonomicznych popełniło od tego czasu? Jak
                  podzielono majątek narodowy? Gdzie tu k..... jest prawdziwa lewica? Gdzie tu
                  k.... jest prawdziwa opieka społeczna. Czym było "zniewolenie" ludzi za komuny
                  wobec prawdziwego zniewolenia bezrobociem? Co mi k.... po paszporcie, jak
                  tramwaj jest dla mnie luksusem?
                  • x-y-z Ograbiono ! .... Kiedy będziemy ich rozliczać 20.08.05, 11:03
                    Ograbiono, oszukano, sponiewierano ! .... Kiedy będziemy ich rozliczać i
                    zamykać w takich lub cięższych gettach, by już nikomu więcej nie zaszkodzili?!
                    Oj kiedy?

Myślę, że warunkiem jest odsunięcie PO, SLD, SDpl, PD, Pisu od władzy.
                    Gorzej niż za tych rządów, Polakom w swoim kraju gorzej już być nie może.
                  • Gość: volf Re: Ograbiono społeczeństwo z pieniędzy, powstały IP: *.wmc.net.pl 20.08.05, 11:15
                    odłącz sobie internet, to cię bedzie stać na tramwaj...
                    • x-y-z Re: Ograbiono społeczeństwo z pieniędzy, powstały 20.08.05, 11:19
                      Chcielibyście wypędzić nas sprzed komputerów, ale to dopiero zrobimy w
                      ostateczności ... bo tylko z internetu można dowiedziec się w jakim kraju
                      naprawdę żyjemy, kim są ludzie, którzy nami rządzą
                    • Gość: Odpad Re: Ograbiono społeczeństwo z pieniędzy, powstały IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 20.08.05, 16:55
                      Walisz teksty bez sensu, volf. Jak sobie odłączę internet, to i tak za niego
                      zapłacę, bo był w promocji na rok z zastrzeżeniem zwrotu kosztów podłączenia w
                      przypadku wcześniejszej rezygnacji. A te koszty są porównywalne z opłatami do
                      końca okresu użytkowania.
              • majkowa Re: a kto to jest nierób? 20.08.05, 21:15
                adwinia2 napisała:

> Czy ja jestem nierobem?! Po 28 latach straciłam pracę (byłam ref. w dziale
                > ksiegowości) w wyniku likwidacji zakładu. Mieszkam na prowincji, mam 48 lat. W
                > biurze pracy są oferty dla tokarzy, slusarzy itp. Zero propozycji dla kobiet, a
                >
                > jesli są to tylko dla tych , które nie ukończyły 35. roku życia. Nie mam
                > układów , nie mam znajomości. Kto , no pytam kto mnie zatrudni ???

A co zrobiłaś przez te 28 lat z sobą?
                Czego się uczyłaś, jak się rozwijałaś?

Skończyłaś jakąś uczelnię, a może zdobyłaś nowy zawód, a może chociaż kurs jakiś?

Pewnie nic.

W twoim mniemaniu nie jesteś nierobem, a w moim jesteś nierobem.
                Świat rozwija się, idzie do przodu, a ty uważasz, że powinien poczekać na ciebie
                bo ty nie umiesz, nie chce ci się nie masz czasu itp, itd...

Usiądź i popłacz, ale nad swoją głupotą...
                • Gość: tentam Re: a kto to jest nierób? IP: *.chello.pl 20.08.05, 23:25
                  nie pierdzielcie, Majkowa. Idźta krowy oporządzić, a potem gnój porozstrząsać...
                  Fachowo i uczenie...
            • Gość: ero Re: a kto to jest nierób? IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.05, 14:16
              Niestety w Polsce, oprócz tych, którzy utracili pracę, jest mnóstwo nierobów.
              Ja pracuję w budżetówce, ale moja znajoma nie może znaleźć pracowników w
              zakładzie przetwórczym mięsa - albo złodzieje, albo piasek w rękawach, nie
              mówiąc o tym, że jak już weźmie pensję, to się nie pokaże w pracy, bo pije.
              Z tym bezrobociem, to nie do końca jest prawda.
              Zawsze były niebieskie ptaki, obiboki, teraz szumnie nazwani bezrobotnymi. Na
              własne życzenie.
              Mój ojciec ciężko pracował w hucie, wykonywał z brygadą remonty wielkich
              pieców. Lata 70. - 80.
              Nie raz słyszał śmiechy spod budki z piwem - róbcie, róbcie - garb sam wam
              wyrośnie.
              To też są bezrobotni dzisiaj?
              Oni zasilają w wielu procentach dzisiejszy margines społeczny.
          • nietakasama Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 02:05
            Tak, jasne, bo z domów eksmitowani są tylko ci nierobotni i leniwi, ewnetualnie
            cwaniaczkowie.
            Obyś nigdy nie miał wzyciu problemow, żebyś się nie musiał przekonac, ze nie
            zawsze można wszytko tak ladnie podzielić na czarno-biało.
            • dawkins Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 02:42
              Nie twierdzę, że tylko ci. Ale jakoś mi się wydaje, że cwaniaczkowie i
              nierobotni stanowią tu niemały procent. Wiedza wyniesiona nie z książek, lecz z
              autopsji.
              • mike-great Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 09:13
                Zamiast mieć tyle autopsji, lepiej byś komuś pomógł, egoisto!

dawkins napisał:

> Nie twierdzę, że tylko ci. Ale jakoś mi się wydaje, że cwaniaczkowie i
                > nierobotni stanowią tu niemały procent. Wiedza wyniesiona nie z książek, lecz
                z
                > autopsji.
              • Gość: JanekKos Re: A mi pomysł się podoba IP: *.chello.pl 19.08.05, 09:15
                > nierobotni stanowią tu niemały procent. Wiedza wyniesiona nie z książek, lecz z
                > autopsji.

Tylko takie doświadczenia masz? No to serdeczne wyrazy współczucia z powodu
                doznanej traumy. Nie dziwię się teraz twoim opiniom... To musiały być ciężkie
                przezycia...
              • x-y-z Gdyby wszyscy Ci, którzy nie mają teraz pracy 20.08.05, 11:07
                Gdyby wszyscy Ci, którzy nie mają teraz pracy [celowo nie użyłam wyrazu - są
                bezrobotnymi] zgłosili się w urzędach pracy, to bezrobocie wzrosłoby w karju do
                ~ 30%.

Są bowiem ludzie, ktorym godność ludzka nie pozwoli zgłosić się do urzędu, by
                zyskać status beztobotnego.
            • gadery Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 08:54
              Z artykulu wynika, ze ci maja dostac mieszkania socialne. Getto jest np. dla
              tego prawnika uchylajacego sie od zaplaty.
          • as200 Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 02:25
            Pytalem kiedys Szwajcara - dlaczego u nich tak drogo i tak wysokie podatki ?
            Odpowiedzial, ze za brak zebrakow, bezdomnych, widoku biedy i puste wiezienia
            warto zaplacic ...
            • dawkins Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 02:46
              Ależ płać sobie, jeśli chcesz, dlaczego jednak muszę płacić ja, który w ogóle w
              socjalistyczną ideologię nie wierzę...? I nie mów mi tu o solidarności
              społecznej, bo tej z kolei zupełnie w tym kraju nie widać np. w stosunku do
              gejów czy lesbijek.
              • kropekuk Uwierzysz, gdy cie bezinteresownie jakis frustrat 19.08.05, 05:00
                zatlucze w ciemnej ulicy, inny zgwalci ci zone, jeszcze inny w bialy dzien
                zdemoluje ci samochod, a ostatni podpali dom czy mieszkanie (wytruwszy
                wczesniej twoje ukochane psy).:))))))))
                • pan_pndzelek >>>Płacić haracze ze strachu? To jest słuszne?! 19.08.05, 07:03
                  Czy to znaczy, że uważasz, iż należy płacic podatki ZE STRACHU? Czyli uważasz
                  również, że naturalne jest płacić podatek także mafii, też ze strachu?
                  Pardon... w przypadku mafii to się chyba haracz mówi...

Otóż drogi Kropekuk to normalne NIE JEST... Strach NIE JEST dobrym powodem, by
                  płacicz haracze na utrzymanie socjalnej hołoty czy bandziorów z grup
                  mafijnych... jedyne pieniądze jakie warto płacić w takim przypadku to pieniądze
                  na policję, która bezwzględnie rozprawi się z motłochem, kiedy zajdzie
                  potrzeba...
                  • heureka7 glupota wladz 19.08.05, 08:19
                    Policja to "bezwzględnie rozprawi się" najwyzej z toba (z calym szacunkiem) -
                    czyzbys nie znal polskiej policji? :/

Co do pomyslu - tworzenie gett odbije sie niekorzystnie na calym spoleczenstwie.
                    Pomijajac kwestie oczywistej niesprawiedliwosci (zrozumialej niestety tylko dla
                    ludzi wrazliwych i "lewakow"), "wykluczajac" ludzi z normalnego zycia (w ktorym
                    nie radza sobie np. z powodu braku pracy - 20% bezrobocie i skandaliczny brak
                    konkretnego wsparcia dla tracacych prace, ubogich - to juz wina rzadzacych!!!!),
                    spychamy ich na margines spoleczenstwa, gdzie przestaja obowiazywac
                    "cywilizowane" zasady. Tworzymy w ten sposob potencjalne zagrozenie dla nas
                    samych!!! Demoralizujemy ludzi, ktorzy - gdyby im pomoc, np. finansowo, jak to
                    sie dzieje w KAZDYM CYWILIZOWNYM KRAJU - mogliby zyc normalnie!!!

Krotkowzrocznosc, czy wrecz glupota pomyslodawcow tego pomyslu poraza :/
                    Podobnie, jak w kwestii dzieci z ubogich rodzin, ktore trafiaja do domow dziecka
                    - zamiast wspomoc rodzine finansowo, wladze wola wysuplac kilkakrotnie wyzsza
                    kwote i wsadzic biedne dziecko do sierocinca, z ktorego trafi w doroslosc z
                    problemami emocjonalnymi. Tak samo tutaj - wladze planuja wydawac prawie 400 zl.
                    miesiecznie na osobe (!!!), tymczasem ta kwota moglaby im pomoc w uregulowaniu
                    oplat mieszkaniowych i pozostac "w spoleczenstwie"!!!
                    • pan_pndzelek glupota lewactwa i heureki 19.08.05, 08:34
                      heureka7 napisała:
                      > Policja to "bezwzględnie rozprawi się" najwyzej z toba (z calym szacunkiem) -
                      > czyzbys nie znal polskiej policji? :/

Niestety znam, ale i tak to jedyne SPRAWIEDLIWE rozwiązanie... utrzymywanie
                      socjalnej hołoty przy życiu ZA MOJE PIENIĄDZE sprawiedliwe na pewno nie jest...
                      Jeśli chcesz ich utrzymywać - twój wybór - rób to ZE SWOICH PIENIĘDZY... OD
                      MOICH WARA!

> Co do pomyslu - tworzenie gett odbije sie niekorzystnie na calym
                      spoleczenstwie

Bzdurka! Głupia bzdurka i bełkot... NIE ODBIJE SIĘ niekorzystnie na
                      spłeczeństwie...

> Pomijajac kwestie oczywistej niesprawiedliwosci (zrozumialej niestety tylko
                      dla
                      > ludzi wrazliwych i "lewakow"), "wykluczajac" ludzi z normalnego zycia (w
                      ktorym
                      > nie radza sobie np. z powodu braku pracy - 20% bezrobocie i skandaliczny brak
                      > konkretnego wsparcia dla tracacych prace, ubogich - to juz wina
                      rzadzacych!!!!)

Czy ty do jasnej cholery umiesz czytać, czy tylko umiesz "czytać inaczej" jak
                      to całe tobie podobne lewactwo-robactwo?! Przeczytaj jeszcze raz i ze
                      zrozumieniem DLA KOGO SĄ TE BARAKI...

A o "sprawiedliwości" nie bełkocz... sprawiedliwość jest WYŁĄCZNIE WTEDY, kiedy
                      każdy żyje NA WŁASNY RACHUNEK... ale tobie ciężko to zrozumieć, patrząc na
                      takich jak ty rozumiem co znaczy "homo sovieticus"...
                      • heureka7 pan pndzelek - "homo sovieticus"? 19.08.05, 09:04
                        i tu wyszlo nieuctwo pana pndzelka :D widac, ze intelektualnie raczej nie
                        wychodzi poza poziom kolorowych czasopism...

Pojecie "homo sovieticus", stworzone przez Aleksandra Zinowiewa, okresla
                        czlowieka pozbawionego zasad moralnych, zyjacego wylacznie w sferze materialnej,
                        zabiegajacego zawsze i jedynie o dobro wlasne (i najblizszej rodziny)- wszelkimi
                        sposobami, chocby "po trupach". To najczesciej pozbawiony skrupulow karierowicz,
                        oportunista, cyniczny cwaniak - czesto zasilajacy rzesze politykow, biznesmenow
                        itd. Homo sovieticus radzil sobiie doskonale w "komunizmie"; takze w "nowym
                        systemie" jest mu duzo lepiej, niz calej reszcie spoleczenstwa. Nie ma problemow
                        ze "zmiana opcji" politycznych, ideowych itd., gdyz nie dotycza go problemy
                        etyczne (ta sfera po prostu w jego zyciu nie istnieje)...

swoja droga - czyz ten opis niepokojaco nie przypomina pana pndzelka

Takze ks. Jozef Tischner pisal o "homo sovieticus":

"Homo sovieticus to zniewolony przez system komunistyczny klient komunizmu –
                        żywił się towarami, jakie komunizm mu oferował. (...) Gdy komunizm przestał
                        zaspokajać jego nadzieje i potrzeby, homo sovieticus wziął udział w buncie.

• Homo sovieticus nie zna różnicy między swym własnym interesem a dobrem
                        wspólnym. Może podpalić katedrę, byle sobie przy tym ogniu usmażyć jajecznicę.

• Rozdrobniony na tysięczne odmiany indywidualne [homo sovieticus] był stałym
                        towarzyszem chrześcijanina. (...) Zawsze pełen roszczeń, zawsze gotów do
                        obwiniania innych, a nie siebie, chorobliwie podejrzliwy, przesycony
                        świadomością nieszczęścia, niezdolny do poświęcenia siebie [...]
                        • Gość: mkopek Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? IP: *.ericsson.net 19.08.05, 10:05
                          Czyli twoj opis "homo sovieticus" doskonale pasuje do wszystkich, ktorzy maja
                          znalezc sie w getcie. Nie maja zasad etycznych, sa pelni roszczen i obwiniaja
                          innych za swoje porazki. Wyciagaja tylko reke do panstwa, nie probujac nawet na
                          siebie zarobic. Uwazaja, ze nalezy im sie ta opieka panstwa, a ich sytuacji
                          winne jest wlasnie panstwo, ktore nie chce dac im pracy i probuje wyrzucic ich
                          z ich mieszkania, za ktore zreszta nie musza placic, bo to mieszkanie jest ich
                          i im sie nalezy, bez wzgledu na wszystko, a znow wszystkiemu winne panstwo,
                          ktore nie chce im dac a powinno. Jakos jednak radza sobie chyba niezle, bo na
                          wino zawsze maja. Nie obchodzi ich dobro spoleczne. Bez skrupolow ukradna
                          potrzebny wszystkim transformator zasialajacy okolice w nergie elektryczna.
                          Transformator wart kilkanascie tysiecy zlotych, sprzedadza na zlom, gdzie
                          dostana za niego moze sto zlotych tylko po to byu miec na wino. A wina bedzie
                          nie ich, lecz panstwa, ktore znow im nie dalo na to wino.
                          Uwierz mi, im panstwo bedzie bardziej opiekuncze tym wiecej bedzie osob, ktore
                          beda wolaly korzystac z pomocy panstwa niz samemu na siebie zarobic. Wystarczy
                          popatrzec na ilosc lewych rent.
                          • heureka7 Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? 19.08.05, 10:14
                            pojedz do jakiegos prawdziwego panstwa opiekunczego i poobserwuj troche -
                            wowczas pogadamy, bo na razie to rzucasz jakies belkotliwe komunaly...

Drogi kolego, prawdziwy HOMO SOVIETICUS to ma na dobre francuskie wino, a tym za
                            5 zl to raczej gardla nie zniewazy...

Poza tym na jakiej podstawie opierasz swoje twierdzenie, ze WSZYSCY LUDZIE
                            nieplacacy czynszow i kierowani do eksmisji (ktorzy, dzieki "milosierdziu"
                            prawdziwego katolika, jedynego obroncy moralnosci, pana Kaczynskiego, zapewne
                            trafia do GETT) to nic nie warte pijaczki i menele????

boze, co za kraj!!!
                            • Gość: j. Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:33
                              > pojedz do jakiegos prawdziwego panstwa opiekunczego i poobserwuj troche -
                              > wowczas pogadamy, bo na razie to rzucasz jakies belkotliwe komunaly...
                              niestety w nim nie żyjemy. na to musimy jeszcze trochę POPRACOWAĆ.

> Poza tym na jakiej podstawie opierasz swoje twierdzenie, ze WSZYSCY LUDZIE
                              > nieplacacy czynszow i kierowani do eksmisji (ktorzy, dzieki "milosierdziu"
                              > prawdziwego katolika, jedynego obroncy moralnosci, pana Kaczynskiego, zapewne
                              > trafia do GETT) to nic nie warte pijaczki i menele????
                              cytat z artykułu:
                              "W stołecznym ratuszu zapewniają, że nikt nie skieruje tam dzieci. A jeśli przyjdą na świat w getcie, miasto przydzieli rodzicom mieszkanie socjalne. Mają tu zamieszkać osoby znęcające się nad rodziną, alkoholicy, lokatorzy uprzykrzający życie sąsiadom. I ci, którzy czynszu nie chcą płacić, choć mają z czego."
                              tutaj jest taki ładny link "Przeczytaj komentowany artykuł". Może wreszcie skorzystasz?

> boze, co za kraj!!!
                              no. nie przeczytają, a komentują. nie znają się na niczym, ale i tak wiedzą lepiej i wygłaszają opinie.
                              ale to wina 40 lat komunizmu. to minie...
                              • heureka7 Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? 19.08.05, 10:51
                                to "nie znaja sie na niczym" i o wplywie komuny, to chyba Twoje wlasne wyznania? ;)
                                • Gość: j. Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:56
                                  > to "nie znaja sie na niczym" i o wplywie komuny, to chyba Twoje wlasne wyznania
                                  > ? ;)

tak wlasnie wyglądają Twoje argumenty jak rozumiem? <eot>
                                  • heureka7 Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? 19.08.05, 10:59
                                    moj drogi - tylko cytuje... Ciebie :/
                                    • Gość: t nie mam o niczym pojecia, ale pisze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:43
                                      HOMO SOVIETICUS!!
                                      LEWACTWO!
                                    • kropekuk Do heureki: cale moje dorosle zycie glosowalem 19.08.05, 18:45
                                      na Torysow: moze to chadecy (w co sam watpie), ale - ponad wszelka watpliwosc -
                                      zadna lewica to nie jest. Pomaganie niedojdom i pechowcom jest w interesie
                                      calego panstwa i narodu, pomaganie a nie SOCIAL EXCLUSION, CO WLASNIE CZYNI
                                      KACZOR. Spoleczne WYKLUCZENIE jest tym, co caly cywilizowany swiat zwalcza, bo
                                      w nim kryje sie 90% zla (lacznie z terroryzmem) i 90% ludzkiej nienawisci do
                                      wszystkiego co czlowieka otacza. Tym bardziej moze draznic i pomysl Fuhrerka
                                      Kaczorka, i wypowiedzi obecnych na forum pseudo-kapitalistow, ze KOSZTY
                                      SPOLECZNEGO WYKLUCZENIA WYDAJA SIE TUTAJ WYZSZE, NIZLI KOSZTY SOCIAL INCLUSION.
                                      Krotko mowiac: typowa polska kosztowna spolecznie i gospodarczo (exclusion to
                                      takze wylaczenie z rynku) GLUPOTA.
                                      • Gość: Barry Re: Do heureki: cale moje dorosle zycie glosowale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 10:57
                                        Kropekuk, nie sadze, zeby Twoje refleksje byly adekwatne do polskich warunkow.
                                        Poza tym nie jest interesujace, czy glosowales na torysow, laburzystow,
                                        eskimosow etc, rozmawiaj o tym z Anglikami. Poza tym daruj sobie wypowiedzi
                                        typu "polska glupota". Nie zycze sobie czegos takiego z ust osoby, ktora
                                        opuscila swoj kraj i wybrala (latwe? lepsze? - teraz pewnie zaluje, jak wielu
                                        innych) zycie za granica. Ale ad rem: osobiscie uwazam, ze pomysl administracji
                                        Kaczynskiego jest adekwatny do warunkow. W mojej kamienicy prawie 100%
                                        lokatorow kwaterunkowych nie placi czynszu. Zarazem stac ich na alkohol i
                                        papierosy. Jest tak, poniewaz nikt nie egzekwuje konsekwencji nieplacenia
                                        czynszu (prawo nakazuje zapewnienie mieszkania socjalnego w wypadku eksmisji,
                                        co jest absurdem). Straszak w postaci mieszkan socjalnych - o koniecznie BARDZO
                                        NISKIM, jednak AKCEPTOWALNYM standardzie, powinien w tej sytuacji pomóc.
                                        Pomijam juz kwestie, ze niektorzy z tych ludzi sa tak zdemoralizowani, ze
                                        dewastuja mieszkania i klatki schodowe NIE BEDACE PRZECIEZ ICH WLASNOSCIA, i
                                        tak wlasnie odwdzieczaja sie spoleczenstwu, dzieki ktoremu w ogole maja dach
                                        nad glowa! Tymczasem tysiace wartosciowych i wyksztalconych mlodych ludzi nie
                                        maja gdzie mieszkac i dojezdzaja nocnymi pociagami do pracy lub szkoly, nie
                                        rzadko 100 i wiecej km.
                                      • Gość: j. Re: Do heureki: cale moje dorosle zycie glosowale IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 13:37
                                        glosowales na torysow tak?
                                        rozumiem wiec ze zyjesz w kraju w ktorym praca jednej osoby w mcdonaldzie wystarcza na utrzymanie 4ro osobowej rodziny.
                                        to dowiedz się, że tu tak nie jest. w tym samym mcdonaldzie, jesli będą zap...lały dwie osoby, to wcale jeszcze nie znaczy ze stac ich na utrzymanie się, nie mówiąc już o dzieciach. inny kraj inne warunki.
                                        tam sobie można pozwolic na dotowanie alkoholu dla pijaczkow. u nas nie.
                                        czy wydaje ci sie to sprawiedliwe, ze ludzie pracujac zarabiaja (powiedzmy) 900PLN a komus kto cale zycie nic nie robil chce sie dac tyle samo? (bo jesli utrzymanie go na SKANDALICZNYM I NIELUDZKIM poziomie kosztuje w poczatkowym okresie > 300PLN, to rozumiem, że w ramach niewykluczania ich należy im dawac tyle samo, ile zarabia polowa spoleczenstwa. dawac za nic. za to ze zatruwaja zycie innym. jest to po prostu chamskie i nieuczciwe wobec ludzi.
                                        sorry, ale p...lę tę waszą społeczną sprawiedliwośc.
                              • Gość: IrMa Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.08.05, 10:03
                                "Jeżeli w getcie się urodzi"? Jakim cudem, przecież baraki jak w Auschwitz,
                                osobne dla płci? To Ty przeczytaj, ale ze zrozumieniem, bo tu urodzić się może
                                dziecko chyba tylko z gwałtu.
                        • Gość: @ i tak sie jestes w bledzie, bo.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 15:29
                          "lewactwo rzadzi swiatem
                          lewactwo robi mi lewatywe
                          lewactwo" (z pamietnika p_p)
                        • pan_pndzelek do heurekretynki7 19.08.05, 22:47
                          heureka7 napisała:
                          [ciach bo same pierdoły]

A w końcu doczytałaś lewacka kretynko KTO MA BYĆ W TYCH BARAKACH? Udało ci się
                          zrozumieć nieuku prosty tekst? Czy dalej będziesz pierd*olić swoje trzy po
                          trzy? Poziomem nie wystajesz ponad Renię Beger z JarugoNowacką i Środą razem
                          wziętymi (pardon, o Wańkur*wie bym zapomniał)...
                          • x-y-z Re: do heurekretynki7 20.08.05, 11:40
                            w tym poście też pokazałeś czym jesteś i które miejsce w hierarchii
                            zajmujesz ...
                            przed tobą jednokomórkowce stoją, a za tobą już tylko głucha cisza
                            • x-y-z to oczywiście do pendzelka było 20.08.05, 11:41

• x-y-z Re: pan pndzelek - "homo sovieticus"? 20.08.05, 11:28
                          heureka7, podziwiam Cię - dzięki, że jesteś z nami .... proszę Cię zostań jak
                          najdłużej

• Gość: aronii Re: glupota lewactwa i heureki IP: *.catv.net.pl 19.08.05, 09:49
                        Witam
                        Niestety problem jest bardziej złożony. Tak jak cała nasza pomoc społeczna i
                        ten pomysł ma jedna podstawowa wadę nie rozróżnia (nie wierze w rozgraniczanie
                        osób, które stać a nie płacą i tych, którzy nie mają naprawdę środków na
                        utrzymanie) ludzi niechcących pomocy od tych, którzy tej pomocy potrzebują
                        (kwestia źle rozumianej pomocy - to jak z żebrzącym na ulicy daj mu parę groszy
                        i masz spokojne sumienie). Pomoc powinna być, ale powinna trafiać do tych
                        naprawdę jej potrzebujących i chcących wyjść z tego błędnego koła jakim jest
                        bieda. Tu nasz kaczorek ze swoją świtą szykuje naprawdę getto i ci ludzie
                        zostaną tam na zawsze, bo jak tam trafią to dla władz miasta będzie po
                        problemie.
                        Jest uchwała jak tych ludzi tam przenieść, ale nie ma jak wyciągnąć ich z biedy
                        ( części niestety się nie da). Kaczor zapomniał o zatrudnieniu strażników, co
                        będą pilnować bloków mieszkalnych - bo jak inaczej pilnować aby mężczyźni
                        mieszkali osobno a kobiety osobno (a no i jeszcze dla strażników psy -
                        najlepiej owczarki niemieckie). PANIE KACZYŃSKI!!!! To właśnie tak będzie
                        wyglądać prawo i sprawiedliwość w Pana wydaniu?. A taką kiełbę wyborczą dla
                        mieszkańców Warszawy to sobie sam zjedz. Jeśli koszt utrzymania to około 400
                        PLN (getto) to nie było by taniej opłacać im tego czynszu tam gdzie mieszkają -
                        nie powinno się tak robić, ale getto i tak nie rozwiąże problemu a będzie
                        taniej.
                        • Gość: t nie mam o niczym pojecia, ale pisze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:44
                          HOMO SOVIETICUS!!
                          LEWACTWO!!
                        • x-y-z Tylko nie PO, SLD, SDpl, PD, PiS 20.08.05, 11:44
                          Jeżeli tak się stanie, to Polska dla Polaków zostanie uratowana
                      • Gość: Jan Re: glupota lewactwa i heureki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.08.05, 11:03
                        Wiekszosc tych ktorzy proponuja to ,zyja nie na wlasny rachunek i nieuczciwie.
                        • Gość: t nie mam o niczym pojecia, ale i tak sie wypowiem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:46
                          HOMO SOVIETICUS!!
                          LEWACTWO!!
                      • Gość: as Re: glupota lewactwa i heureki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:09
                        weź się do pracy leniuchu i lepiej nie zabieraj już głosu.
                        • Gość: aronii Re: glupota lewactwa i heureki IP: *.aig.pl 19.08.05, 13:05
                          Nie wim kim wy jesteście ale ja na pewno nie jestem tym za kogo chcielibyście
                          mnie uważać. Smieszne są wasze wypowiedzi i jak tyle macie do powiedzenia to
                          lepiej nic nie piszcie.
                        • Gość: n toż to lewactwo! le-wac-two! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:49
                          HOMO SOVIETICUS!!
                          LEWACTWO!!
                      • Gość: t kazdy pisac moze, jeden lepiej, drugi gorzej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:47
                        HOMO SOVIETICUS!!
                        LEWACTWO!!
                      • Gość: 9 popieram cie, stary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 15:17
                        homo sovieticus! lewactwo! bolszewizm! jaruga-nowacka!
                      • kropekuk Odbija sie niekorzystnie WSZEDZIE w swiecie. 19.08.05, 18:52
                        I Polska nie jest i nie bedzie tu zadnym wyjatkiem. A - co paru madrych badaczy
                        dawno juz udowodnilo - SOCIAL EXCLUSION odbija sie takze powaznie na gospodarce
                        i rynku. Ale Polak sie od innych nigdy nie nauczy - woli przechodzic historie
                        rozwoju ludzkosci na wlasna reke i plakac, ze go nawet Slowacja w europejskich
                        rankingach wyprzedza:)))))))
                      • x-y-z Re: glupota lewactwa i heureki 20.08.05, 11:24
                        pan_pndzelek napisał:

> Niestety znam, ale i tak to jedyne SPRAWIEDLIWE rozwiązanie... utrzymywanie
                        > socjalnej hołoty przy życiu ZA MOJE PIENIĄDZE sprawiedliwe na pewno nie
                        >jest...
                        > Jeśli chcesz ich utrzymywać - twój wybór - rób to ZE SWOICH PIENIĘDZY... OD
                        > MOICH WARA!

pan_pndzelku, nie umiesz się zresocjalizować, to niestety musimy się
                        pożegnać. .. pakuj walizki
                    • Gość: j. znowu wrażliwy lewak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:58
                      > Policja to "bezwzględnie rozprawi się" najwyzej z toba (z calym szacunkiem) -
                      > czyzbys nie znal polskiej policji? :/
                      Ja troche znam (nie nie jestem i nie byłem policjantem, nikt z mojej rodziny też nie). I bynajmniej takiej opinii nie mam.

> Co do pomyslu - tworzenie gett odbije sie niekorzystnie na calym spoleczenstwie
                      tak, ten dreszczyk emocji czy taki da mi w mordę w bramie bloku w którym mieszkam. jak mogą nam (społeczeństwu) to odbierać...

> Pomijajac kwestie oczywistej niesprawiedliwosci (zrozumialej niestety tylko dla
                      > ludzi wrazliwych i "lewakow"), "wykluczajac" ludzi z normalnego zycia (w ktorym
                      > spychamy ich na margines spoleczenstwa, gdzie przestaja obowiazywac
                      z artykułu zrozumiałem, że do owych 'gett' mają trafić ludzie którzy spychają na margines społeczeństwa swoje otoczenie. ale co to obchodzi "wrażliwego lewaka".

> Podobnie, jak w kwestii dzieci z ubogich rodzin, ktore trafiaja do domow dzieck
                      > a
                      > - zamiast wspomoc rodzine finansowo, wladze wola wysuplac kilkakrotnie wyzsza
                      tak. i postawić w każdym domu policjanta, żeby pilnował czy faktycznie pieniądze idą na te cele na które się "wrażliwemu lewakowi" wydaje że idą

> problemami emocjonalnymi. Tak samo tutaj - wladze planuja wydawac prawie 400 zl
                      > miesiecznie na osobe (!!!), tymczasem ta kwota moglaby im pomoc w uregulowaniu
                      > oplat mieszkaniowych i pozostac "w spoleczenstwie"!!!
                      dżizaz!!! czy każdy "wrażliwy lewak" musi być idiotą? chyba praktyka wystarczająco często pokazuje na co jest spożytkowana taka pomoc.

Nie wiem, albo ja nie umiem czytać albo "wrażliwy lewak". Wg mnie w artykule wyraźnie jest określone, jakie kryteria spełnia osoba wyeksmitowana do tego typu lokalu. Nie ma tu mowy o dzieciach, ani o "obsunięciu" się z płatnością. Kiedy czytam opis osoby eksmitowanej, to najbardziej przypomina mi ona tego człowieka, którego ostatnio zlinczowało jakieś małe miasteczko (wioska), bo nie była w stanie poradzić sobie z wprowadzonym przez niego terrorem, gdy po raz kolejny wyszedł z więzienia. Ale oczywiście wszyscy "wrażliwi lewacy" gdzieś mają żyjących wokół takiego człowieka ludzi, którzy życzyliby sobie mieszkać troszkę normalniej. Nie, "wrażliwych lewaków" średnio to obchodzi.
                      • Gość: k. Re: znowu wrażliwy lewak IP: *.chello.pl 19.08.05, 11:23
                        Ten artykuł jest tylko jednym z serii na ten temat. W poprzednich było
                        powiedziane wyraźnie, że chodzi o ososby, które mają "kłopoty z płaceniem
                        czynszu w prywatnych kamienicach". Dopiero teraz urzędasy Kaczora wydaliły z
                        siebie to uściślenie "meneli i pjaczków". Pytanie tylko, czy naprawdę, czy tylko
                        na użytek mediów. Bo komornicy, co stoją z wyrokami w kolejce, takich rozróżnień
                        nie przewidują.
                        Btw. pijaczki i menele kłopotów z płaceniem czynszu zazwyczaj nie mają - dodatki
                        mieszkaniowe, pomoc społeczna - to do nich właśnie trafia...
                        • entropia Re: znowu wrażliwy lewak 19.08.05, 11:28
                          > Ten artykuł jest tylko jednym z serii na ten temat. W poprzednich było
                          > powiedziane wyraźnie, że chodzi o ososby, które mają "kłopoty z płaceniem
                          > czynszu w prywatnych kamienicach". Dopiero teraz urzędasy Kaczora wydaliły z
                          > siebie to uściślenie "meneli i pjaczków". Pytanie tylko, czy naprawdę, czy tylk
                          > o
                          > na użytek mediów.
                          No to widocznie zostało to uściślone.

> Btw. pijaczki i menele kłopotów z płaceniem czynszu zazwyczaj nie mają - dodatk
                          > i
                          > mieszkaniowe, pomoc społeczna - to do nich właśnie trafia...
                          a mi właśnie niestety o to chodzi... i o te postulaty, żeby dać im jeszcze więcej...
                          • Gość: k. Re: znowu wrażliwy lewak IP: *.chello.pl 19.08.05, 11:37
                            no to właśnie "pijaczki i menele" tam nie trafią - nad nimi nie stoją komornicy.
                            Całe to osiedle ma być dla ludzi nie płacących czynszu. Miasto takim ososbom
                            musi zapewnić "pomieszczenia socjalne", inaczej by prywatni właściciele mogli
                            pozwać je przed sąd.
                            Jeszcze raz powtarzam - "menele i pijaczki" wyroków za nie płacenie czynszu nie
                            mają - w związku z tym nikt ich wyszukiwać nie będzie do przesiedlenia. Zostaną
                            tam, gdzie są. I nadal będą zatruwać życie normalnym ludziom.
                            A trafią tam niestety ci, którzy chcą uczciwie żyć, ale na minimalną pomoc już
                            dla nich nie starcza. A urzędasy będą mieli odfajkowane. Jak zwykle.
                            • entropia Re: znowu wrażliwy lewak 19.08.05, 11:44
                              > Jeszcze raz powtarzam - "menele i pijaczki" wyroków za nie płacenie czynszu nie
                              > mają
                              skąd takie założenie? moim zdaniem błędne.

> A trafią tam niestety ci, którzy chcą uczciwie żyć, ale na minimalną pomoc już
                              > dla nich nie starcza. A urzędasy będą mieli odfajkowane. Jak zwykle.
                              Moim zdaniem z artykułu wynika coś dokładnie odwrotnego.
                              • heureka7 Re: znowu wrażliwy lewak 19.08.05, 12:11
                                z artykulu moze wynikac dla kazdego cos innego ;) - ale co to ma do rzeczy?
                                autor artykulu nie jest ani pomyslodawca, ani nie bedzie wykonawca tego
                                poronionego pomyslu!
                                • Gość: j. Re: znowu wrażliwy lewak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:47
                                  > z artykulu moze wynikac dla kazdego cos innego ;) - ale co to ma do rzeczy?
                                  > autor artykulu nie jest ani pomyslodawca, ani nie bedzie wykonawca tego
                                  > poronionego pomyslu!
                                  ano może. z całym szacunkiem, ale w tym konkretnym przypadku myślę że to zależy od umiejętności czytania tekstu ze zrozumieniem.
                                  • Gość: k. Re: znowu wrażliwy lewak IP: *.chello.pl 19.08.05, 21:48
                                    Trzeba było czytać wcześniejsze artykuły na ten temat. Było konkretnie
                                    powiedziane, kto ma trafić na Siekierki. I już powtarzac się nie będę, bo sensu
                                    najwyraźniej nie ma :/
                                    • Gość: j. Re: znowu wrażliwy lewak IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 13:40
                                      > Trzeba było czytać wcześniejsze artykuły na ten temat. Było konkretnie
                                      > powiedziane, kto ma trafić na Siekierki. I już powtarzac się nie będę, bo sensu
                                      > najwyraźniej nie ma :/
                                      to poproszę o źródła i cytaty. bo wy "wrażliwi lewacy" macie wyjątkową tendencję do naginania faktów i wypowiedzi tak, by pasowały do waszego obrazu świata. gdyby nie polityczna niepoprawnośc takiego stwierdzenia, moznaby to bylo nazwac ordynarnym klamaniem w zywe oczy.
                                      • Gość: k. Re: znowu wrażliwy lewak IP: *.chello.pl 20.08.05, 23:37
                                        Przykro mi bardzo, ale artykuły już są tylko płatne
                                        serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2815666.html
                                        serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2805819.html
                                        serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2810099.html
                                        konkretnie było napisane o komornikach, którzy stoją już pod drzwiami ratusza z
                                        wyrokami za "zaległości czynszowe" - czyli z obecnymi pijaczkami i menelami nic
                                        to nie m wspólnego, chyba, że przypadkiem taki ma zaległości. Co się rzadko
                                        zdarza, bo płacą za nich opieki społeczne :/
                                        Zaś miasto tylko po to wynajmuje te baraki, żeby uniknąć pozwów prywatnych
                                        właścicieli za "zaległosci czynszowe" (skrót myślowy, ale chyba wiadomo o co
                                        chodzi). I nic nie było mowy o "uciążliwych lokatorach". Dopiero teraz, w
                                        powyższym artykule, wychodzi na to, że zmieniono front w ratuszu. Albo i nie i
                                        są to tylko pobożne życzenia pani Małgosi...
                                        Bo gdyby chodziło rzeczywiscie tylko o utemperowanie menelstwa (niezbyt
                                        licznego, ale uciążliwego jak cholera) to sam pierwszy byłbym zadowolony. Ale
                                        jednak śmiem wyrazić wątpliwość, że chodzi tu o inne kategorie ludzi... :/
                                        Pozdrawiam
                                • Gość: 1 mysle, ze wniose wiele do dyskusji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:57
                                  lewactwo
                      • Gość: anty-lewak (a jak) moje expose na ten trudny moralny problem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:54
                        lewactwo lewactwo lewactwo
                        lewactwo lewactwo lewactwo (lewactwo!), lewactwo. lewactwo: lewactwo, lewactwo,
                        lewactwo. lewactwo lewactwo? lewactwo lewactwo lewactwo lewactwo lewactwo
                        lewactwo lewactwo lewactwo lewactwo lewactwo lewactwo lewactwo!!
                        • Gość: ruchala Re: anty-lewak - spojsc wode IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 14:58
                        • Gość: bang! Re: forum dla ograniczonych umyslowo? IP: 129.81.192.* 19.08.05, 16:37
                          Skad na tym forum bierze sie tyle ograniczonych
                          umyslowo jak ow wariat, ktory wciaz
                          powtarza jeden tylko wyraz
                          ("lewactwo")?
                    • x-y-z Brawo heureka7...szkoda,że należysz do nielicznych 20.08.05, 11:15
                      Brawo heureka7...szkoda,że należysz do nielicznych, którzy jeszcze potrafią
                      mysleć po ludzku, wyważenie, z głową, logicznie i etycznie
                  • Gość: ~ po co te nerwy stary~? przeciez to lewactwo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 14:56
                    lewactwo
                  • kropekuk Nie mowie o strachu - mowie o MILOSIERDZIU. 19.08.05, 18:37
                    Ale jest to slowo OBCE polskiej bolszewickiej "prawicy" :)))
                  • x-y-z Re: >>>Płacić haracze ze strachu? To 20.08.05, 11:12
                    nie ze strachu i...o , tylko ze względu na przyzwoitość
              • mike-great Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 09:14
                To ty jesteś gejem, czy lesbijką?

dawkins napisał:

> Ależ płać sobie, jeśli chcesz, dlaczego jednak muszę płacić ja, który w ogóle
                w
                > socjalistyczną ideologię nie wierzę...? I nie mów mi tu o solidarności
                > społecznej, bo tej z kolei zupełnie w tym kraju nie widać np. w stosunku do
                > gejów czy lesbijek.
              • Gość: IrMa Re: A mi pomysł się podoba IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.08.05, 09:58
                Ty nie jesteś samolubny politycznie, ty jesteś chorobowo zmutowany gen.
              • x-y-z Re: A mi pomysł się podoba 20.08.05, 11:10
                dawkins, nie zanudzaj nas swoim gejostwem.... my tutaj o poważnych sprawach
                rozmawiamy
          • mike-great Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 09:09
            Życzę ci, abyś tam kiedyś sam trafił.

dawkins napisał:

> W Polsce brakuje ciągle bata na nierobów, którzy sadzą, że całe życie będzie
            im
            > manna z nieba leciała (oczywiście za pieniądze uczciwie pracujących)... Do
            prac
            > y
            > (albo szkoły)! - ewentualnie na bruk.
          • Gość: Janek Re: A mi pomysł się podoba IP: 81.210.38.* 19.08.05, 09:11
            Mnie też.Gdzie jak gdzie ale w stolicy każdy kto chce znajdzie jakąś pracę. Nie
            pracują tylko ci co nie chcą, no i oczywiście nie płacą czynszu. Komunizm
            przeżarł umysły tak dokładnie, że oburzający się nie widzą różnicy pomiędzy
            potrzebą pomocy bliźniemu (jak na to zasługuje) a potrzebą tępienia zachowań
            aspołecznych.
            • Gość: " wprawdzie temat mnie niewiele interesuje, ale... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 15:14
              mysle, ze jak zwykle mam wiele swiatu do przekazania...

LEWACTWO!!
          • Gość: erg_samowzbudnik Re: A mi pomysł się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:13
            Tutaj się mylisz , nieroby (pijaki) w 1989 i 1990 podostawali pijackie renty których nikt nie weryfikuje.Ludzie którzy zostali wyssani przez grabieżczy system z ostatnich groszy nie maja nic.
            • Gość: Polak Re: KRETYNSKI POMYSL-chore glowy!!!!!!!! IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 09:50
          • Gość: unijny angol Re: Dawkins - ty trujesz jak Hitler IP: *.mad1.adsl.uni2.es 19.08.05, 09:46
            podoba ci sie pomysl, wszedzie widzisz darmozjadow, wysylasz ich na wyspy
            angielskie. Pseudo nick - Dawkins - jestes bufonem.

Pewnie wg. ciebie tych bezrobotnych, starcow bez dochodow, emerytow ex-systemy
            pokomunistycznego - nalezy powybijac, a najlepiej zaladowac do komor gazowych.
            Skad to znamy.
            A ja mam pomysl, wyslac ciebie w puszcze coca-coli na Marsa.
            • Gość: rzyczliwy Re: Dawkins - ty trujesz jak Hitler IP: 139.20.102.* 19.08.05, 11:05
              a czemu mialbym sie dzielic z darmozjadami? kto im broni zarobic?
              • heureka7 Re: Dawkins - ty trujesz jak Hitler 19.08.05, 11:11
                jezu, az glowa boli o takich "argumentow" :/

tacy krotkowzroczni spoleczni egoisci, jak ty, stanowia nie mniejszy problem
                spoleczny niz ci "z marginesu" !!!
            • Gość: s Lewactwo sie buntuje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 15:05
              rewolucji bolszewickiej wam sie zachcialo lewactwo jedne, wy
          • vinogradoff Bledna polityka, gdzie indywidualizacja osob? 19.08.05, 12:14
            Nie mozna umieszczac w jednym miejscu ludzi, ktorzy z wielu roznych powodow
            dorobily sie exmisji. Nie da sie bowiem porownac przypadku tego , kto stracil
            szanse na prace z uwagi na wiek i nie placil czynszu z tym kto mial z czego
            lecz swiadomie nie placil i z tym kto wykazuje dewiacje w wyniku
            kilkudziesieciu lat spedzonych w krajowych placowkach resocjalizacyjnych a
            takze tych co sa dotknieci choroba alkoholowa, narkomania i wreszcie specjalna
            kategoria osob wyodrebniana na zachodzie t.j. osoby nie chcace sie soba
            zajmowac. Dla kazdej z tych ( nie wszystkie to ) kategorii osob nalezy
            dobierac inne i dodatkowo indywidualnie opracowane programy pomocowe. To
            oczywiscie drogo kosztuje , srednio na poziomie ok. 300% kosztow utrzymania
            doroslego w rodzinie i jest finansowane z pieniedzy podatnikow czy sie komus
            podoba czy nie. jest to miernik humanitaryzmu i solidarnosci spolecznej z
            wymagajacymi pomocy, a czesto dozywotniego utrzymania na godnym osoby ludzkiej
            poziomie. Chyba ,ze odezwa sie zwolennicy metod Kanclerza III Rzeszy i Jozefa
            Stalina. Kwota kilkumilionow PLN to kpina, potrzeba 10 a nawet 100 razy wiecej.
            • heureka7 Re: Bledna polityka, gdzie indywidualizacja osob? 19.08.05, 12:22
              ale Polska tylko mieni sie krajem cywilizowanym... niestety, jakze wielu Polakom
              brakuje cech stanowiacych o "cywilizowaniu" :( co zreszta absolutnie nie
              przeszkadza im obzywac innych "dzikusami" i zarliwie ich nawracac ;)
          • andaral Re: A mi pomysł się podoba 19.08.05, 14:26
            dawkins napisał:

> W Polsce brakuje ciągle bata na nierobów, którzy sadzą, że całe życie będzie
            im
            > manna z nieba leciała (oczywiście za pieniądze uczciwie pracujących)... Do
            prac
            > y
            > (albo szkoły)! - ewentualnie na bruk.

Wiesz co, chyba zartujesz, ciekawe co bys powiedzial jak bys wylecial z roboty,
            nie mial pieniedzy na utrzymanie rodziny i zalamanie psychiczne, ty myslisz ze
            ci ludzie sa "inni" od ciebie, nie, sa tacy sami jak my i jak juz pisalem
            powinna byc zmieniona polityka spoleczna.
        • drkoby Re: Koedukacja przy winie 19.08.05, 01:09
          Konsekwencja idiotycznych reprywatyzacji w Gminie Warszawa- Srodmiescie beda
          rzesze eksmitowanych najemcow dawnych lokali komunalnych, ktorych wysokimi
          czynszami lub korzystajac z trzyletniego wypowiedzenia wyeksmituja na bruk nowi
          wlasciciele dawniej komunalnych kamienic.
          Ciekawe gdzie im zapewni Gmina mieszkania zastepcze. Moze po to sa budowane
          nowe mosty.

"Wlascicielka postepuje w zlej wierze: po pierwsze widziala mnie mieszkajacego
          w mieszkaniu, po drugie podsunela podstepnie starej babci jakis document do
          podpisania!
          To oczywiste, ze liczy na to, ze gdyby udalo sie jej wymeldowac mnie, to w
          przypadku smierci mojej babci, bedzie miala wolna reke w dysponowaniu
          mieszkaniem bez trzyletniego wypowiedzenia umowy najmu.
          Moglaby, na przyklad je sprzedac, a jest ono warte kilkaset tysiecy zlotych.

Jest tez wielce prawdopodobne , ze z czasem nowe wladze przyjrza sie dokladniej
          tym niesprawiedliwym spolecznie reprywatyzacjom i uznaja , ze odbyly sie one z
          naruszeniem prawa i odbiora “wspolwlascicielom” nienalezny im budynek.

Budynek zamieszkiwany przez nas byl zbudowany od podstaw przez panstwo polskie
          po 1945 roku. NIE STAL PRZED WOJNA WOBEC CZEGO NIE BYL NIGDY WLASNOSCIA
          PRZODKOW “wspolwlascicieli”.
          Budynek zostal przejety przez Gmine od ## celem sprzedazy lokatorom. Nawet do
          glowy by mi nie przyszlo, ze wladze beda tak niespelna rozumu, zeby po 60
          latach podarowac go komus w prezencie nawet bez sprawy sadowej, skazujac przy
          tym lokatorow na niechybna eksmisje na bruk, co jak panstwo widza jest
          najwyrazniej celem obecnych “wspolwlascicieli”.

Przeciez nie jest intencja wladz miasta, zeby ludzie ktorzy zajmuja i
          pielegnuja jak swoje mmieszkanie od @@ lat poszli na bruk po to, zeby nabic
          kieszenie potomkom bylych wlascicieli."

A moze jest???
          • igapaw Re: Koedukacja przy winie 19.08.05, 16:03
            Z Twojego postu wynika, ze Panstwo uzytkowalo teren przez ok. 50 lat gratis...
            I dlatego Twoja Babcia ma dostac za darmo mieszkanie? A przeciez jest to
            mieszkanie wlascicielki a nie Twojej Babci. I to co zrobi ze swoja Ta
            wlascicielka to jej sprawa. Moze Ci chetnie wynajmie - za odpowiednia cene
            (rynkowa - mozesz sie zgodzic lub nie), nie zas za grosze, ktore zapewne teraz
            dostaje.... A Ty zapewne uwazasz, ze ktos powinien przez trzy lata Ci dawac
            mieszkanie za poldarmo? Na tej zasadzie chetnie przyjme w uzytkowanie samochod
            warty kilkaset tysiecy za 10 zl miesiecznie (niech tylko wlasciciel placi za
            mnie AC/OC i za benzyne...) na trzy lata. Potem prosze o wymiane na nowy.
            • Gość: drkoby Re: Koedukacja przy winie IP: *.224.78.82.Dial1.Cincinnati1.Level3.net 19.08.05, 18:23
              Czynsz wynosi 90 procent miesiecznej pensji specjalisty po wyzszych studiach na
              panstwowym etacie.
              Gdybys mial kiedys szczescie pojechac do stolicy kapitalizmu jakim jest Nowy
              York, to zauwazylbys, ze jezeli ktos mieszka w danym mieszkaniu przez dluzszy
              okres to takze podlego ochronie prawnej, wlasciciel nie moze go wyrzucic wedlug
              wlasnego widzimisie i wynajac jego mieszkania na agencje towarzyska.
        • mike-great Re: Koedukacja przy winie 19.08.05, 09:09
          Szybko tym się staną, na bank, zwłaszcza w takim miejscu. Brawo inteligenci
          ze "Stolycy"...

nietakasama napisała:

> A czy wszyscy wyeksmitowani to pijacy i margines?
          > Co za sposób myślenia...
          • Gość: mkopek Re: Koedukacja przy winie IP: *.ericsson.net 19.08.05, 10:15
            A co innego proponujesz? Zafunodwac im czynsz? Mozesz byc pewien, za za rok
            nikt by nie placil czynszu, bo przeciez panstwo go zafunduje. Kazdy
            powiniendostac to, na co sobie zapracuje.
            • Gość: drkoby Re: Koedukacja przy winie IP: *.224.78.82.Dial1.Cincinnati1.Level3.net 19.08.05, 18:34
              Kazdy
              powiniendostac to, na co sobie zapracuje.

Czy dotyczy to rowniez kamienicznikow?

Kamienice zostaly odbudowane po wojnie praca spoleczenstwa i za pieniadze z
              mojego czynszu byly przez 50 lat utrzymywane a teraz miasto oddalo kamienice w
              prezencie zydom zza granicy za friko.
              Co wiecej minister z partii, ktora taki bubel prawny wypuscila sam wczesniej
              korzystajac ze swoich koneksci mieszkanie w tej kamienicy wykupil. Tego
              mieszkania nie zwrocono.
              Jesli zas rozumujac mysleniem obecnych kamienicznikow, to gmina bedac prawnym
              wlascicielem mogle z tymi mieszkaniami robic co jej sie zywnie podobalo, a
              jednak nie wynajmowala ich na wolnym rynku i nie sprzedawala po cenach
              rynkowych.
        • Gość: jk Re: Koedukacja przy winie IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.08.05, 14:16
          wszyscy nie-ale 99%
        • Gość: mandarka Re: Koedukacja przy winie IP: 217.153.76.* 19.08.05, 15:08
          w treści artykułu jest napisane jasno, że właśnie "margines" ma być tam
          ulokowany...
        • Gość: w napisze cos mundrego teraz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.05, 15:12
          Homo Sovieticus!! Lewactwo!!
      • Gość: Ktoś Re: W Warszawie powstaje getto biedy IP: *.uje.nat.hnet.pl 19.08.05, 08:52
        Czy znacie inne gazety poza tą?
        Wiecie dlaczego piszą akurat o tej sprawie przed wyborami?
        Żeby pogrążyć PiS, a skoro Gazeta nie lubi pisu, to ja na PiS właśnie i na L.
        Kaczyńskiego zagłosuję: >:P, won czerwony betonie!!!