Dodaj do ulubionych

Najlepsza Piekarnia w Warszawie

IP: *.wardynski.com.pl 20.09.02, 10:32
Tak zastanawiam sie która piekarnia w Warszawie jest najlepsza. Chodzi mi
oczywiscie o piekarnie a nie ciastkarnie czy cukiernie. A na pewno nie chodzi
mi o piekarnie-molochy zlokalizowane w lub pod Warszawa, które zalewają
miasto tanim, ale bardzo kiepskiej jakośći pieczywem.

Nie można nazwać takze piekarnia piecyka ustawinego w sklepie, który co jakis
czas wypluwa gorące przez krótki czas bułeczki (zawsze pszenne)nie nadające
się do jedzenia juz po paru godzianch.

Moim typem jest piekarnia na ulicy Polnej. Nigdy sie nie zawiodłem. Bardzo
dużo gatunków pieczywa, zawsze najlepszej jakośći!!!! palce lizać!!!

kiedyś mieszkałem w pobliżu więc miałem zawsze po drodze. Teraz
pzreprowadziłem się dalej, ale prawie codzoennie wpadam tam po pyszne
pieczywo!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: reptile Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: 200.164.56.* 20.09.02, 11:10
      Najlepsza Piekarnia w Warszawie to Piekarnie obok Ronda Babki Radosława. Możesz
      bawić się do białego rana, a jak padasz na ryj zawsze ktoś ci posypie troche
      mąki. nic tak nie stawia na nogi jak jedna kreseczka mąki.
      • Gość: member Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.wardynski.com.pl 20.09.02, 11:14
        dobre, dobre. ale nie do konca w temacie.
        • Gość: reptile Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: 200.164.56.* 20.09.02, 11:22
          no jak? przecież o Piekarnie pytali.
      • waga173 Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie 06.06.23, 19:46
        Dla bawiacych sie do bialego rana to obok Babki jest uliczka Kolska.
    • Gość: Linn Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.dialup.tiscali.it 20.09.02, 12:05
      Zapach pieczywa z Polnej wspominam do dzis. Trudno o taki gdzie indziej.
      • Gość: member Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 20.09.02, 19:02
        co racja to racja. kilka osób które chodziły do pobliskiej podstawowki i liceum
        mowilo mi ze wspomina ten aromat do dzis.
    • leila19 Piekarnie 20.09.02, 20:46
      Dobre pieczywko sprzedaja na Zurawiej, na samym koncu jest sklep i zarazem
      piekarnia. Do "dowcipnego" reptaila: taki kurdupel, ktory zawsze lezy na
      Burakowskiej jak wszyscy wychodza ty ty?? zalosne
    • Gość: wojtas Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: 217.153.34.* 20.09.02, 21:55
      Ja lubie piekarnie/cukiernie przy Trockiej. A to głównie dlatego, że jest
      całodobowa i wracając w nocy z imprezki czy pracy zawsze mozna cos kupic. Na
      temat pieczywa są różne opinie, ale tzw. zapiekanki, czyli bułka z serem i
      pikantnym sosem szczegolnie jak sie trafi prosto z pieca ..... :-)
    • Gość: odioso Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 21.09.02, 00:08
      Niestety ja nie znam dobrej piekarni w Warszawie,ale.....nie dokonca...(najpier
      opisze,a potem, podam lokalizacje)

siweze,bardzo dobre pieczy,bo robione na straych recepturach,bez zadnych
      spulchniaczy czy innej chemi znajduje sie w Radzyminie....na prawde to pieczywo
      jes pyszne, na wage, 5 dni jest swieze!!!!!czy "dzisiejsze" pieczywo tyle
      przetrzyma???nie!!!a tpo ktore robily kiedys nasz babcie czy prababcie.. -
      wtedy takei chleb przeciez pieklo sie na tydzien!!!
      nawet w tej piekarni wisi slogan - ze chleb to jest chleb, my nie dodajemy
      zadnych ulepszaczy.
      Pieczywko to jest robione z razowej maki..zreszta pewnie nie tylko takiej.
      mozna kupic placek z miodem i rodzynkami czy sliwkami, chleb z czosnkiem,z
      cebula, z orzechami, prawdziwego razowca.
      owszem nie jest tanie,ale dlugo zachowuje swizosc, no i jest pysze..wystarczy
      tylko maselko..albo i nic... pycha!

w warszaiwe to pieczywo takze mozna znalesc,nawet mozna wziasc na
      zamowienie...ja wiem tylko,gdzie jest na ursynowie... stacja metra stoklosy -
      i jak sie wychodzi w strone Kabatow to tam gdzies jest cukiernia i w tej
      cukierni oni z radzymina przywoza chleb - nie duzo,ale jest i jak wspominalam
      mozna zamowic sobie.

pozdrawiam

odioso@gazeta.pl
      • Gość: Wars Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.client.attbi.com 22.09.02, 00:07
        A gdzie w Radzyminie mozna ta piekarnie znalezc?
        Ja pamietam z lat dziecinnych piekarnie Bulika na Zelaznej przy Zlotej a sama
        piekarnia byla na Luckiej niedaleko Zelaznej.
        Takich rogali,kajzerek i chleba roznego rodzaju nie jadlem od tamtych czasow.
        • Gość: odioso radzymin IP: *.acn.waw.pl 24.09.02, 15:58
          Piekarnia w radzyminie znajduje sie na ul.Jana Pawła II 41. taki zielony
          budunek.

jesli wiesz gdzie jest nowa hala sportowa..to juz blisko tylko jeszcze dalej w
          stone warszawy:-)

pozdrawiam i smacznego

odioso
          • Gość: CARO Re: radzymin IP: *.static.chello.pl 07.06.13, 10:49
            skleppiekarenka.blog.interia.pl/ ZAPRASZAM NAPRAWDE SMACZNIE !!!!!
    • kosmov Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie 14.06.13, 11:07
      Galeria wypieków, bardzo dobra!
      • anasz Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie 14.06.13, 16:22
        kosmov napisał(a):

> Galeria wypieków, bardzo dobra!

a u Putki polecam chleb grodzki.
    • qqazz Pytanie samo w sobie zabawne 14.06.13, 11:23
      bo warszawskie piekarnie sa wyjątkowo marne i drogie, zwłaszcza duże sieciówki, zawyżone ceny i brak jakości to ewenement na skale kraju.
      Niemniej czasem można znaleźć cos w miarę przyzwoitego, niezła jest piekarnia na Stanisławowskiej, całkiem przyzwoita była też kiedyś na Bródnie ze sklepem firmowym koło Amritu tam gdzie teraz jest kerfur ekspres.

pozdrawiam
    • k.sobieraj.78 Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie 13.10.17, 16:43
      Witajcie.
      Chciałam przestrzec mieszkanców osiedla Centrum Park czyli Armii Krajowej 4,6,8,10 a przedewszystkim panie mężatki jak ja. Do budynku Armii Krajowej 8 na parterze wprowadziła sie prostytutka tak zwana TIRÓWKA i dziwka na telefon. Ma okolo 175 cm wzrostu czarne krucze włosy w wieku okolo 30-35 lat wysolaryzowana .Z tego co sie dowiedziałam to wynajmuje ona mieszkanie od strony altan smieciowych. Będąc na placu zabaw widuje ją czasem jak sie pręży na tarasie i ogródku. Ta latawica podrywała mojego męża, zapewne tez i innych meższczyzn w sklepie i na ulicy. Nie rozumie jak mozna wynajmowac mieszkanie takiej osobie, trzeba by pogonic te latawice z naszego osiedla.
      Nastepnym razem napisze numer mieszkania krore wynajmuje.

PANIE UWARZAJCIE NA SWOICH MEZSZCZYZN !!!
    • Gość: Krzysiek Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: 194.99.105.* 12.05.19, 10:07
      Spórbuj serie bio od Putki. Takiego pieczywa nie uświadczysz nigdzie indziej. Chrupiące, pyszne, nie mogłem się nadziwić jak spróbowałem. Poezja w rozsądnej cenie.
      • Gość: zolta Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: 37.120.156.* 11.06.19, 08:18
        oooooooj tak putka wygrywa, smak taki idealny bo stosują metode dojrzewającego wypieku i to czuć!
    • Gość: alfi Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.centertel.pl 31.01.20, 23:27
      Mnie bardzo smakuje pieczywo z Piekarni Dąbrowscy w Starych Babicach. Mają bardzo dobre wypieki, widać że tradycyjne receptury i wszystko wypiekane na naturalnym zakwasie :) Takie rodzinne piekarnie jak ta to ostoja dobrego pieczywa...
    • Gość: Weronika Re: Najlepsza Piekarnia w Warszawie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.08.23, 13:21
      Dowiedz się jak wybić się na tle kandydatów w wyborach! ulotki24.com/2022/10/30/roznoszenie-ulotek-wyborczych-cennik/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka