Dodaj do ulubionych

Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 12:54
Witam. Jestem pracownikiem Policji, miałem urlop. Stałem w tłumie
wraz ze znajomymi pod Empikiem. Zakaz sprzedaży środków
pirotechnicznych okazał się bezsensowny. W trakcie trwania imprezy
ludzie zaopatrywali się w petardy u sprzedawców handlujących z
rozkładanych stolików. Widziałem jak 3 rakiety wleciały w ludzi.
Jedna z nich w dzieci. To samo działo się z petardami. Pijani ludzie
wymachujący ogniami rzymskimi, odpalający rakiety, w tłumie kilku
tysięcy osób... Po 24 na ziemię leciały butelki szampanów. Tłuczone
szkło leżało wszędzie. Karetki jeździły slalomem po
Marszałkowskiejżeby omijać potłuczone butle. Raz interweniowałem.
Widziałem jak koledzy wyprowadzają zakutych w kajdankach wyrostków.
Chaos, chaos, chaos. Dym z puszczanych przez tłum rac zasłaniał
wystrzelane przez organizatorów sztuczne ognie. Do zobaczenia na
Euro 2012. Łańcuch koszący w tłum... pozdrawiam... PK
Obserwuj wątek
    • Gość: calagan Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 13:26

Dlaczego malo? Odpowiedz prosta - Krakow na te 200tys pracuje kilka
      lat. Organizuje regularnie imprezy, z roku na rok coraz lepsze,
      bardziej dopracowane. Ludzie sie do nich przyzwyczaili i chodza na
      nie. Warszawa dzieki takim jednym .... miala przerwe i zaczyna
      niemal od poczatku. Mam nadzieje, ze wlodarze miasta nie zraza sie
      tegorocznym wynikiem i za rok znow bedzie sylwester pod palacem.
      Tylko ciaglosc poprawi frekwencje. A i wpadki organizacyjne da sie
      wtedy poprawic i wyeliminowac.
      • Gość: sowa powody są proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 13:53
        powody są proste. 1. prohibicja. 2. Blog 27.
        • Gość: rut Re: powody są proste. IP: *.chello.pl 01.01.08, 14:02
          Kraków bawi sie na polu a Warszawa we dworze.
          • jszafranski Re: powody są proste. 01.01.08, 14:32
            Krakow dwor ma na codzien i zeby zlapac "wiejskiego powietrza" w sylwestra
            wychodzi na pole, a ty cioleczku jak widze jestes nieslychanie podjarany tym ze
            mogles na dworze powdychac panskie pierdziny
            • nie-naiwniak Re: powody są proste. 01.01.08, 14:52
              jszafranski napisał:

> Krakow dwor ma na codzien i zeby zlapac "wiejskiego powietrza" w sylwestra
              > wychodzi na pole, a ty cioleczku jak widze jestes nieslychanie podjarany tym ze
              > mogles na dworze powdychac panskie pierdziny

rozumiem że wiesz dlaczego post wyżej mówi o wyjściu " na pole " w Krakowie - a
              " na dwór " , u nas / czyli Warszawie /.
            • Gość: ergiel Re: powody są proste. IP: *.chello.pl 01.01.08, 20:50
              No cóż, język dużo świadczy o społeczności. Małopolska i okolice krakowskie
              nigdy nie należały do specjalnie cywilizowanych i bogatych, więc używają
              rustykalnych zwrotów (z chaty na pole). A dwór to nie pałac tylko posiadłość.
              Nikt z pałacu czy dworku nie wychodził na pole, chyba że był z krakowskiego,
              gdzie dookoła posiadłości było pole (zaorane). Nawet król spieprzał od was nocą
              na tratwie, tak miał dość krakusków.
          • nie-naiwniak Re: powody są proste. 01.01.08, 14:49
            Gość portalu: rut napisał(a):

> Kraków bawi sie na polu a Warszawa we dworze.

Piękny post i bardzo prawdziwy ! pozdrawiam w Nowym Roku .
            • Gość: wzd Re: Zabawa dla biedoty miejskiej IP: *.MAN.atcom.net.pl 01.01.08, 22:50
              Szlachta i bogate mieszczaństwo z okazji różnych swiat organizowało
              dla biedoty (zwanej także hołotą - gołotą) imprezy dla obniżenia
              poziomu ich frustracji i poczucia sie kims jednak ważnym.
              Rzucano wówczas w tłum pieniadze i rózne świecidełka, a biedota
              piszczała z zachwytu,
              W Warszawie zabrakło owego rzucania w tłum dóbr pożądanych - bo Pani
              Prezydent okazała się osoba skąpą!
              Te 3.5 mln owszem rzucono, ale urzędnikom, ktorzy przecie i tak są
              nieźle wynag radzani z miejskich podatków.
              Drugim powodem słabej frekwencji jest ogólne wzbogacenie sie
              mieszkańców stolicy, Już ich stac na zabawę pod dachem!
              Te 20 tys, to ostatni biedni w stolicy dynamicznie bogacącego sie
              kraju pod przewodem Premiera TUSKA!
      • dona.a Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 19:22
        do calagana: zapomniałeś/aś/, że Piskorski też nie zorganizował
        Sylwestra w Warszawie za czasów swojej prezydentury zasłaniając się
        jakimś głupim tłumaczeniem
    • robert_wwa Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 13:34
      Fajnie że wreszcie znowu coś było. A co do frekwencji, to bez żartów było na
      pewno dużo ponad 20tys. Cały plac plus ogromna cześć Marszałkowskiej była
      zapełniona. Do Krakowa może się nie zbliżyliśmy, ale bez przesady z tymi 20tys
    • Gość: Zorro Jak na początek to bardzo dużo. Pzrecież nie było IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.08, 13:35
      porządnego Sylwestra w Warszawie przez 4 lata rządów PIS w naszym mieście. Było
      bezpieczniej niż na "spontanicznych" imprezach np. na Placu Zamkowym
    • Gość: Aster Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.acn.waw.pl 01.01.08, 13:44
      Skąd te 20 tys? Wg mnie tam było spokojnie 100 tys, co widzialem na wlasne oczy jak i potem w tv - ludzie tłoczyli się nie tylko w strefie zamkniętej, trzeba było patrzec co się działo poza bramkami.
    • Gość: misza80 Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.chr31.1000lecie.pl 01.01.08, 13:53
      Duża ilość osób w Krakowie to również zasługa ludzi z Gornego
      Śląska, którzy z uwagi na bliskość, tłumnie się tam wybrali
    • Gość: xxx Zgroza: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 14:00
      Widzę, że w redakcji GW w dalszym ciągu panuje moda na zatrudnianie nieuków jako
      redaktorów. Ludzie bawili się przed pałacem, a nie pod pałacem. Pod pałacem są
      piwnice i o ile wiem, wczoraj były puste.
      • Gość: krzysiek Re: Zgroza: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. IP: *.chello.pl 01.01.08, 14:16
        Dobre!!!
        • Gość: lol Re: Zgroza: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:35
          ale matoł, bitwa pod grunwaldem też wg ciebie odbywała sie w piwnicach
      • stoova Re: Zgroza: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. 01.01.08, 16:34
        Znalazł się douczony. Poczytaj sobie:
        sjp.pwn.pl/lista.php?co=pod
      • Gość: uburama Re: Zgroza: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. IP: *.acn.waw.pl 01.01.08, 19:31
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Widzę, że w redakcji GW w dalszym ciągu panuje moda na zatrudnianie nieuków jak
        > o
        > redaktorów. Ludzie bawili się przed pałacem, a nie pod pałacem. Pod pałacem są
        > piwnice i o ile wiem, wczoraj były puste.

Gdyby było tak jak mówisz to ipod nie nazywałby się ipod a iprzed.
    • Gość: krakowianka Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.autocom.pl 01.01.08, 14:32
      łel... no odpowiedź jest prosta!! kraków zawsze wygrywał i będzie
      wygrywał z warszawą!! Ludzie wolą pobawić się w krakowie ze względu
      na atmosferę, klimat oraz usposobienie ludzi!! nie chciałabym bawić
      się w towrzystwie warszawiaka, który chodzi z podniesioną głową i
      myśli tylko "co to nie on"... a w krakowie ludzie po prostu dobrze
      się bawią!! wiele razy miałam do czynienia z warszawiakami i powiem
      jedno - wszyscy są tacy sami!! Zawistni, zazdrości, nie potrafiący
      godnie przyjąć porażki ludzie!!
      • Gość: Janek z Lomianek Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.chello.pl 01.01.08, 14:38
        Wytrzezwiej i dopiero pisz.
        • Gość: student warszawski Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 01.01.08, 14:43
          Zastanawiające jest, że ludzie z W-wy potrafią jechać do krk i bawić się. Nie
          pitolić bezsensu, które miasto jest lepsze i jacy ludzie są lepsi. W druga
          stronę to nie za bardzo działa.
          Krakusy, skoro jesteście tacy dumni ze swojego miasta czemu ciągle się
          porównujecie? Czyżby jakieś ukryte kompleksy?
      • Gość: warszawiak Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 14:42
        zieeew...
      • Gość: a Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.centertel.pl 01.01.08, 14:44
        ludzi mało bo organizacja do d..y, byłem wczoraj i więcej się nie wybiorę - żeby
        na takiej imprezie nie było na przykład strefy z jedzeniem, gorącą herbatą, kawą
        itp. - to jakiś absurd.

Do tego sam koncert - nędznie zorganizowany, z przerwami, które powinny być
        zagospodarowane chociaż przez muzę z taśmy na telebimach coby utrzymywać publikę
        w nastroju zabawy, a nie się głupio dziwić jak Prokop że parafianie strasznie
        cisi - a jacy mieli być jak po każdych 20 minutach muzyki mieli 20 minut ciszy i
        zlewu ze strony organizatorów.

• Gość: aaa Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:33
        > jedno - wszyscy są tacy sami!! Zawistni, zazdrości, nie potrafiący
        > godnie przyjąć porażki ludzie!!

Właśnie teraz zazdrość i zawiść przemawia przez Ciebie!
      • dorsai68 I przyleciałaś tu szybciutko 01.01.08, 17:54
        by podzielić się swoimi problemami egzystencjonalnymi?
        Centuś z ciebie całą gębą. Taniej na internetowym forum niż w czasie płatnego spotkania z psychoterapeutą, prawda? :D
      • Gość: Krakus Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.ghnet.pl 01.01.08, 21:30
        odcinam się:-D
    • Gość: marcin-m a kogo obchodzi ile osob bylo w krakowie IP: *.range86-129.btcentralplus.com 01.01.08, 14:48
      a kogo obchodzi ile osob bylo w krakowie? co to za wyznacznik?
      poza tym 200tys to gruba przesada
    • filip.domanski Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 14:52
      "Łańcuch koszący w tłum... "
      Gratuluję policji profesjonalnych funkcjonariuszy.
      • stoova Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 16:38
        A ja się z policjantem zgadzam. Byłem na poprzedniej imprezie sylwestrowej
        organizowanej przez miasto i było tak samo. Jakim trzeba być debilem, żeby
        rzucać w tłum butelką po szampanie? Na takiego to i łańcuch mało.
    • Gość: Tomasz88 O 20 tys. za dużo... IP: *.acn.waw.pl 01.01.08, 14:53
      Na krakowskim rynku było ok.150-170 tys. Tu w ostatnim pytającym zdaniu artykułu liczba ta doszła do ok.200 tys. Kto was uczył dziennikarki, za pół roku napiszecie, że było 300 tys.

A jeśli chodzi o 20 tys. na placu... No cóż, ja jestem Warszawiakiem, ale nie mam zwyczaju stać w zimie na dworzu tylko dlatego, że ktoś zorganizował jakiś koncert. Mam masę znajomych i przyjaciół i wolę bawić się z nimi. Różnica jest widoczna, Warszawiacy wolą bale i zabawy w gronie znajomych lub w lokalach i restauracjach, w Krakowie widać wolą masowy spęd na placu.

Kwestia kultury,woli,chęci...
    • lolektyrmand Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 15:00
      Może po porstu w Warszawie jest sto innych, ciekawszych sposobów na
      udanego Sylwesrta i nie trzeba, tak jak w Krakowie, witać go
      koniecznie "pod chmurką"?
      • Gość: as A co to za atrakcja pod pałacem stalina? IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.08, 15:08
        W Krakowie - piękne stare miasto, rynek, sukiennice. We Wrocławiu - tak samo,
        rynek z pięknym ratuszem.

A w warszawce- pałac stalina i domy KDT. I to ma być ta sylwestrowa atrakcja -
        przepraszam - sylwestłowa atłakcja? Hehehehehehehe ale dziadostwo.
    • Gość: TS pod pałacem była połowa Lublina IP: *.chello.pl 01.01.08, 15:07
      dlatego taka rozpier**a była, wieś do miasta się zjechała na zabawę
      • Gość: Jakub Re: pod pałacem była połowa Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:54
        No fakt jest taki, że większość to była przyjezdna. Wystarczylo posłuchać
        narzekań ludzi, że jechali tyle km, a oni imprezy nie zaczynają...
      • Gość: XXX Re: pod pałacem była połowa Lublina IP: *.speed-net.pl 01.01.08, 17:37
        Heh po co miałby przyjeżdżać z Lublina? U nas był lepszy sylwester.

Nawet mieszkańcy Warszawy jechali na sylwestra do Krakowa...nie mówiąc już o
        tym, że 80% pracujących w Wawie, a pochodzących spoza Wawy nie ma ochoty spędzać
        w stolicy wolnych dni (bo i po co?).

Pod Pałac przyszli zapewne rdzenni Warszawiacy z dziada pradziada ze Szmulek.
        Tak jak Ci z Tesco ze Stalowej sprzed wigilii.

xxx
    • Gość: nn mialo byc 100 000? ;) IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.08, 15:22
      "... Nawet 100 tys. warszawiaków i miliony przy telewizorach mogą obejrzeć
      warszawskiego sylwestra na pl. Defilad. W tym roku stolica staje w szranki z
      Krakowem i Wrocławiem..."

"...Czy Warszawa może wygrać tę bitwę na frekwencję i promocję? Niektórzy
      specjaliści powątpiewają jednak w sukces warszawskiego sylwestra. - Brak
      tradycji w organizowaniu takich imprez, no i fatalna opinia warszawiaków o ich
      mieście. To nie zachęca do wspólnej zabawy - mówi Agata Brodzka-Kostrzewska,
      specjalistka promocji miast z agencji Pleon. Nie ma też co liczyć na turystów. -
      Oni raczej odwiedzą Kraków i Wrocław - dodaje.

W powodzenie imprezy wierzy jednak prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz, która
      powiedziała "Gazecie": - Dotrzymałam słowa. Po trzech latach przerwy pl. Defilad
      znów ożyje w sylwestrową noc. Zapraszam wszystkich warszawiaków na szampańską
      zabawę. Wspólnie wejdźmy w nowy 2008 rok..."

zrodlo: "Wraca sylwester pod Pałacem Kultury" z gazeta . pl.

czasem warto porownac zapowiedzi z wynikami;)
      • Gość: q Bufetowej wyszło jak ze stadionem IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.08, 19:45
        sylwester miał być na 200 tysięcy i ... boopa blada.
        Stadion miał być na peryferiach i ... boopa blada.

A pierogów nie ma kto w jadłodajni roznosić.
      • robert_wwa Re: mialo byc 100 000? ;) 01.01.08, 20:17
        Była impreza? Była, i podobno była niezła, z tego co kawałkami w TV widziałem
        wyglądało całkiem przyzwoicie (repertuar to kwestia gustu). Promocja też była,
        tak więc co mogła zrobić więcej? Obiecała sylwestra i był, a że warszawiacy z
        jakiś względów wybrali inne rozrywki to już naprawdę nie wina pani prezydent.
    • olecky Re: Dlaczego 01.01.08, 15:22
      "Dlaczego na Sylwestra pod Pałacem w Warszawie przyszło tylko 20 tysięcy osób, a
      w Krakowie bawiło się prawie 200 tysięcy?"

Bo:

a) Kraków ma tradycje imprezowe - zapewne jeśli porównamy liczbę osób w knajpach
      w dzień powszedni, to też w Krakowie będzie więcej.

b) Kraków ma ucywilizowane centrum miasta - wywalono samochody i wyjście z
      imprezy z Rynku to przyjemny spacer uliczkami "w ludzkiej skali" wśród
      zabytkowych kamienic. W Warszawie wokół placu Defilad straszą sowieckie arterie
      po 8 pasów ruchu i hula wicher. To jednak zupełnie inny klimat.

c) Więcej warszawiaków wyjeżdża na Święta i Sylwestra poza miasto.

pozdrawiam, olek
    • Gość: piroman Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 15:35
      Stoje sobie spoko pod empikiem, a tu nagle jakiś gość wyjmuje z
      kieszeni race. Potem sięga do drugiej i wyjmuje zapalniczkę. Myślę
      wariat... lub piroman, czy co?
      Facet odpala i buzia mu się osmala. Pada na glebę. Z marynary wysuwa
      się butelka rodzimego "szampana" i z trzaskiem idzie... w diabły.
      Ktoś z miłosierdziem na twarzy nachyla się nad poszkodowanym...
      Klient wstaje, gacie mokre, buzie skrochmalona, oddech pierwotny...
      i daje długą.
      Parę godzin później nasz bohater siada w domku przy klawiaturze i
      tłumacząc żonie, że musi opisać ten bałagan, zaczyna naciskać
      klawisze.

Byłem, widziałem, przeżyłem!
      Było super.
      W przyszłym roku może być jeszcze lepiej!

PS. kolego z postem u góry. Wytrzeźwiałeś? Ok. Ale żal miej do
      siebie, reszta bawiła się fajnie!
      • Gość: PabloS Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:18
        1. Kraków jest dość mały, wszędzie można dojść piechotką. Nikt w Warszawie nie
        będzie godzinę tłukł się w jedna stronę by w mrozie bawić się przed Pałacem
        kultury. Lepiej spotkać się ze znajomymi kameralnie!

2. W Warszawie poza zabawą odgórnie organizowaną było mnóstwo innych
        pomnijeszych ciekawszych. jeżeli 200 tys krakowian wybrało chmurkę tzn że tam
        zapewne było to najciekawszym wyborem!

3. Zespoły w Warszawie jak i organizacja były chyba nie do końca przemyślane!
        Trochę świeżego powiewu nie w stylu Blog27 przydało by się! No i dopiero
        raczkowanie w organizacji!

Poza tym czytając to forum wstyd mi za ludzi którzy obrażają czy to Kraków czy
        Warszawę. To są dwa miasta zupełnie od siebie inne. Oferujące co innego swoim
        mieszkańcom, czy przyjezdnym: inny rodzaj kultury, inny rodzaj rozrywki i to
        wszystko na różne skale i dla różnych ludzi. Pisanie o dworze czy polu jest tu
        nie na miejscu! I pokazuje jak jednak ludzie mają dużo kompleksów! niezdrowych
        kompleksów!

Pozdrawiam.
    • Gość: Jakub Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 16:47
      Bawiło się tak mało osób ponieważ TVN postanowił trzymać ludzi do 21 z imprezą
      kiedy to w TV skończy się film. Ludzie zebrali się już o 19, a tu nic się nie
      działo, tylko przy małej scenie murzyni śpiewali jakieś głodne afrykańskie
      kawałki. Poza tym co chwila przerwa na reklamy, konkursy SMS itd. Mniej
      komercji, więcej zabawy!
    • Gość: portalu gość Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:00
      A co to za temat. Tzn. że gdyby bawiło się 400tysięcy to impreza by była jeszcze bardziej udana. O co tu się rozchodzi. Mi gdyby ktoś powiedział że na takiej impezie będzie tysiąć osób to bym nie poszedł, bo to dla mnie za dużo.
      • dzekson22 Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 17:25
        nie wiem o co chodzi czy o to ile ludzi było pod pałacem czy impreza
        czy była udana a 20 tyś to mało to może napisać tak jak w krakowie
        piszą że było 100 tyś a twierdzą że 200 tyś przyleciało gości do
        krakowa na sylwestra i nie wiadomo komu tu wierzyć 200 a 100 tyś
        ludzi to jednak widoczna różnica albo jak zwykle chcą być najlepsi
        już nie w polsce tylko może na świecie bo jakiś mądry doda 200 i 100
        i napisze że było 300 s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376
    • Gość: sqte Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 17:23
      dlaczego tak malo?? bo "Warszawa" pojechala sie bawic do rodziny...
      dlatego tak malo...
    • dorsai68 200 tys. czy 20 tys., jakie to ma znaczenie? 01.01.08, 17:50
      Żadnego. Pytanie winno brzmieć czy bawili się dobrze, czy nie. Tego jednak nie da się przedstawić w liczbach i poszczuć na siebie miasta.
      Wrocław i Kraków już się gryzą, czyj "Sylwester" był lepszy, gazetopismak liczą, że Warszawa też da się wciągnąć w tak sprowokowaną awanturę?
      Oby się przeliczyli.
      • Gość: gg NIE WARTO było! HGW zmarnowała 3,5 mln złotych IP: *.chello.pl 01.01.08, 22:11
        HGW zmarnowała 3,5 mln złotych na istny pokaz tandety dla garstki osob! No ale coz, musi sie baba promowac...
        • Gość: :) Re: NIE WARTO było! HGW zmarnowała 3,5 mln złotyc IP: *.internet.radom.pl 02.01.08, 00:26
          Pewnie gdyby zaprosic do Warszawy Dode i kombi to ludzi byloby duzo wiecej. Tylko czy warto?
    • Gość: b.n. Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:05
      mozecie tak do przyszlego roku a i tak powszechnie wiadomo ze
      najlepsza impreza w kraju jest od 2 lat we Wroclawiu. natomiast
      drodzy mieszkancy stolicy, coz - liczby nie klamia. sam bawilem
      sie w pradze-polecam
      • Gość: luta Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 18:12
        na żywo to i może ale w tv to tak średnio, Kukiz i reszta ok ale prowadząca
        Popek zupełnie bezbarwana
    • Gość: ziemek Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 19:36
      Ja piernicze, odpowiedź jest prosta, bo warszawiacy są bogatsi i
      wolą imprezy w lokalach a nie na mrozie i nie piszę tego z żadnym
      przekąsem, po prostu tak jest.
      • robert_wwa Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 20:26
        Bzdura. Sposób bawienia się nie zależy od zamożności. Oczywiście kasa pomaga w
        spełnianiu swoich upodobań, ale jak ktoś jest bogatszy to i tak przyjdzie jeśli
        to lubi. W Londynie na oglądanie fajerwerków przyszło 350tys osób, a NY 1,5mln.
        A są bogatsze, wszystko wynika z upodobań, przyzwyczajeń, ale to nie pieniądze
        są tu najważniejsze.
    • mk72 Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 19:51
      Jeśli te 20 tys. ludzi porówna się z oczekiwaniami władz, iz
      przyjdzie 100 tys. ludzi, faktycznie jest to mało. Ale...
      pamiętajmy, że przez ostatnie dwa lata Sylwestra plenerowego w
      Warszawie nie było. Poza tym plac Defilad to miejsce bez klimatu, w
      przeciwieństwie do krakowskiego czy wrocławskiego rynku. Dużo lepsze
      byłyby plac Piłsudskiego (ale znów się kombatanci oburzą...) czy pl.
      Zamkowy lub Rynek Starego Miasta (ale służby się nie zgodzą, bo są
      za małe; poza tym okoliczni mieszkańcy podniosą raban z powodu
      hałasu). Kategoryczny zakaz wnoszenia alkoholu to tez przesada, bo
      ludzie chcą się napić szampana na okoliczność nowego roku (co innego
      z petardami - tu zakaz rzeczywiście należy ze względów
      bezpieczeństwa egzekwować).
      • robert_wwa Re: Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? 01.01.08, 20:29
        Tylko pytanie czy społeczeństwo jest gotowe na wnoszenie alkoholu na takie
        imprezy. Nie wolno było, a mimo to znaleźli się tacy co nawet je rzucali. A co
        będzie jak każdy będzie mógł przynieść taki trunek na jaki będzie miał ochotę.
        Niestety to przykre, ale obawiam się że mieszkańcy nie dorośli do tego aby im na
        to pozwolić. A szkoda.
    • Gość: Srokabezoka Pod Pałacem bawiło się 20 tys. osób. Mało? IP: *.devs.futuro.pl 01.01.08, 20:14
      Heh ludziska...
      Ja jestem z Warszawy a na Sylwka pojechałam do Krakowa...
      Po pierwsze dlatego, że nie bardzo wierzyłam, że impreza w Awrszawie
      wypali.
      Po drugie dlatego, że miałam ochotę trochę pozwiedzać i porównać te
      miasta.
      I powiem wam tak, że atmosfera w Krakowie była świetna, w hostelu
      oprócz osób, z którymi przyjechałam bawilismy się ze studentami
      berlińskiej uczelni (część z Honkongu część z Ekwadoru). Byli też
      francuzi i ludzie z USA (w hostelu oprócz włascicieli bylismy
      jedynymi polakami). Gdzie nie poszliśmy było słychać obcokrajowców.
      Bilety na pociąg były zarezerwowane aż do 5 stycznia. Żadnych
      wolnych miejsc w hotelach i innych miejscach noclegowych.
      Imprezowanie tak zapchane, że cieżko się wbić bez wcześniejszego
      wykupienia biletów...

Jeśli tak to wygląda co roku to ja chcę do Krakowa. Różnica jest
      ogromna... Warszawo zrób coś ze sobą!!
    • pancygaro po co pod Pałac? 01.01.08, 20:29
      ja tam wolę się w pijanym tłumie z petardami nie bawić, więc baunsowałem na
      fajnej imprezie ze znajomymi. domówka to się nazywa zdaje się... i było dobrze!

--
      www.pancygaro.fotolog.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka