Dodaj do ulubionych

Cosinus - opinie o szkole mile widziane

18.05.08, 10:56
Kuzyn chciałby kontynuować naukę w szkole dla pracujących. Chciałby to zrobić
w szkole Cosinus, kierunek informatyka lub administracja. Szkoła jest prywatna
i darmowa, więc zastanawiam się gdzie tkwi haczyk? Ktoś może chodzi(ł) i może
coś powiedzieć o poziomie.
Obserwuj wątek
    • Gość: LPR Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.chello.pl 19.05.08, 16:20
      Kiepska szkoła, nie ma przed nią ścieżek rowerowych, więc dojazd jest kiepski.
      Nie polecam!
      • kathrina-live Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 18.04.09, 16:02
        Witam, mam pytanie. Mam rente i dlatego musialam zapisac sie do tej
        szkoly. Kiedy konczy sie rok edukacyjny w tej szkole? I jak wyglada
        zakonczenie tej szkoly? Jestem na kierunku technik organizacji
        reklamy. Mam nadzieje, ze jezeli to zdam to przez wakacje dalej
        bedzie dzialalo zaswiadczenie do czasu kiedy dostane ze studiow
        kolejne zaswiadczenie do zusu.
        • Gość: Ola Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.chello.pl 19.04.09, 14:46
          Zaświadczenia zasadniczo są ważne do początku września. Potem musisz złożyć
          świstek, że dostałaś się na studia i oficjalny papierek doniesiesz w październiku.
        • kathrina-live Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 20.04.09, 22:20
          Odeszlam ze studiow i dlatego musialam sie przeniesc do szkoly
          policealnej. Wybralam Cosinus. Moje pytanie brzmi: Jezeli nie zdam
          egzaminow pod koniec roku, czy dalej zaswiadczenie (ktore dostalam
          od Cosinusa dla ZUSu) bedzie trwalo w wakacje do czasu az dostane
          sie na kolejne studia? Czy Cosinus informuje ZUS, ze nie zdalam
          egzaminow. Na czym to polega?

Dziekuje za odpowiedzi.
    • Gość: Ola Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.chello.pl 19.04.09, 14:49
      Haczyka nie ma - szkoła ma uprawnienia szkoły publicznej i dostaje pieniądze z
      budżetu państwa. Co skutkuje tym, że mnóstwo osób zapisuje się tam tylko po to,
      żeby mieć świstek do ZUS-u lub WKU. Poziom podobno najwyższy nie jest, ale moi
      znajomy na zajęciach pojawiali się rzadko, więc mogą się mylić.
      • kathrina-live Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 20.04.09, 22:21
        Odeszlam ze studiow i dlatego musialam sie przeniesc do szkoly
        policealnej. Wybralam Cosinus. Moje pytanie brzmi: Jezeli nie zdam
        egzaminow pod koniec roku,czy dalej zaswiadczenie (ktore dostalam od
        Cosinusa dla ZUSu) bedzie trwalo w wakacje do czasu az dostane sie
        na kolejne studia? Czy Cosinus informuje ZUS, ze nie zdalam
        egzaminow. Na czym to polega?

Dziekuje za odpowiedzi.
        • Gość: Ola Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.chello.pl 21.04.09, 00:26
          A nie ma tam czegoś takiego jak możliwość poprawki w sierpniu albo we wrześniu?

W każdym razie nikt z moich znajomych, którzy do Cosinusa chodzili tylko
          teoretycznie problemów nie miał, więc możliwe, że nikogo nie informują. Ale
          pewności nie mam.
          • Gość: Anka Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: 195.136.49.* 26.08.10, 11:20
            oczywiście że jest możliwośc poprawki na począku września. Ja np.
            będę ją miała tylko treba zadzwonić pod koniec miesiąca do
            sekretariatu i się dowiedziec o dokładny termin. No chyba, że będzie
            na stronie cosinus, ale to już nie problem się dowiedzieć.
        • Gość: czarli Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: 109.243.196.* 07.05.10, 12:36
          gdzie moge dostac zaswiadczenie do zusu czy w gluwnym sekretariacie
          mi dadza.
        • wawa.1 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 21.08.10, 18:56
          "Czy Cosinus informuje ZUS, ze nie zdalam
          egzaminow. Na czym to polega? "

Z gory zakladasz ,ze nie zdasz?
    • Gość: Gulna Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.aster.pl 13.09.09, 15:15
      Skoro szkoła dostaje pieniądze od państwa, to czemu nie
      podaje na ten temat informacji. I gdzie taką info możnaby
      sprawdzić?
    • Gość: Gulna Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.aster.pl 13.09.09, 15:21
      Fajnie byłoby kształcić się za darmo, ale nie podając
      rzetelnej informacji o zasadach finansowania szkoła sama
      sobie obniża wiarygodność. Skoro nie ma haczyka, to czemu
      na pierwszy rzut oka wygląda to tak, jakby był?
      • zwrotnic Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 14.09.09, 22:21
        Witam ! chodziłem do tej szkoły i polecam naprawdę warto nic nie
        płaciłem za szkołe !
        • Gość: Anq25 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 02:08
          Maja dofinansowanie od cioci "Unii":)....dostaja za kazdego ucznia duze
          pieniadze (o wiele wiecej niz by dostali od ucznia w prywatnej szkole). Ogolnie
          ja jestem mile zaskoczona poziomem fryzjerstwa i sprzetem jaki oferuja na
          pracowni zupelnie za darmo a mam porownanie.
          Co dohaczyka to nie ma zadnego...nie podpisujesz z nimi umowy o naukę...wiec nie
          moga od ciebie sciagnac ani zlotowki za czesne czy egzaminy...ewentulanie za
          poprawki na twoja prosbe (chociaz nawet nie wiem czy tez nie sa bezplatne)
          • Gość: max Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 01:38
            Jestem na pierwszym semestrze Cosinus w Koszalinie i powiem Wam (choć pewnie
            zaskoczy Wasz moja wypowiedź), że bzdurą jest gadanie na temat rzekomo niskiego
            poziomu w tej szkole. Nauki jest na prawdę dużo. Wiele trzeba samemu przerabiać,
            ale tak to już jest w zaocznych szkołach, nie da rady wszystkiego wyłożyć na
            godzinie lekcyjnej co dwa tygodnie. Każdy, kto chce się uczyć zaocznie i
            przygotować do matury, musi włożyć w to dużo własnej pracy, powinniście zdawać
            sobie z tego sprawę. Ja przyszedłem do tej szkoły uczyć się, a nie na sztukę
            zrobić sobie średnie. Tutaj nie ma takiej opcji - polegniesz na pracach
            kontrolnych i na egzaminach. Może w płatnych szkołach jest lżej, nie wiem.
            • Gość: max Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 27.10.13, 14:37
              Przez przypadek znalazłem swój post z przed czterech lat :). Aby być konsekwentnym dodam, że powyższą szkołę ukończyłem już kawałek czasu temu i bezproblemowo, z dobrymi wynikami, zdałem maturę. Szkoła pozostanie miłym wspomnieniem, choć na prawdę lekko nie było - może dlatego, że miałem "trochę" większe ambicje, niż posiadanie świadectwa z ocenami dopuszczającymi od góry do dołu, a także zależało mi na tej maturze.
              • Gość: krysik Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.unknown.vectranet.pl 04.12.14, 19:34
                Ja skończyłam szkołę policealną technik administracji.
                Mam niedosyt wiedzy po tej szkole. Zwłaszcza z j. angielskiego i techniki biurowej - komputery.
                Ale nie wiem czy narzekać na samą szkołę, czy na system kształcenia ogólnie w Polsce.
                Mam wrażeni,e że wszyscy uczą i się uczą dla papierka, albo dla ocen. Nie dla wiedzy.
                Egzamin praktyczny dla technika administracji był bardzo ciężki. Na ponad 20 osób zdało tylko 8!
                I to cieniutko.
                Jeśli ktoś się nie przyłożył, to nie zdał.
                A jak z pracą? Najlepiej poszukać innych wpisów na ten temat.
    • Gość: gość Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.warszawa.mm.pl 09.03.10, 20:00
      Witam.
      Chodzę do cosinusa.Na kierunek administracja.I jak czytam te kompletne bzdury o
      niskim poziomie to mi się nie dobrze robi.
      Otóż poziom jest dość wysoki,to jest szkoła,która naprawdę chce nas nauczyć.I
      duże są wymagania jako na studium,mam porównanie do osób ktore studiują,w
      cosinusie materiał szybciej przerabiany.Denerwuje mnie jedno,że nie jest brana
      pod uwagę frekwencja.Profesorki,po wielu specjalizacjach maglują i nie ma
      zmiłuj.Prace semestralne muszą być dość obszerne i do tego egzaminy ustne.
      Denerwuje mnie to,że pustki są na wykładach .Po kilka dzienników na kierunek a
      zaledwie kilka osób uczęszcza na zajęcia.
      Więcej jest kombinatorów,którzy chca pozyskać rentę,lub legitymację żeby mieć
      zniżki na dojazdy , zapisują się i nie chodzą!!Szkoła ma dotacje z Unii,i na
      każdą osobę dostaję pieniądzę.Więc szkoła nie jest za darmo,jest finansowana z
      Unii!!Czyli z naszych wspólnych podatków!!
      • malysiusiak Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 11.03.10, 11:32
        > każdą osobę dostaję pieniądzę.Więc szkoła nie jest za darmo,jest finansowana z
        > Unii!!Czyli z naszych wspólnych podatków!!

Co ty bredzisz? Weź się nie kompromituj, ew. zobacz ile polska daje i ile bierze
        z Unii.
      • Gość: qwerty Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.chello.pl 26.04.10, 21:25
        I to jest przekręt, bo szkoła dostaje forsę na każdego ucznia, także na tych,
        którzy w ogóle się tam nie pojawiają. To zwykłe wyłudzenie.
      • Gość: misia Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.centertel.pl 18.05.10, 11:07
        wydaje mi sie ze jesli ktos chce sie uczyc i interesuje go dany
        kierunek to osiagnie sukces, jesli nie to nie ma nawet przyslowiowego
        papierka, egzamin weryfikuje wszystko:)
    • Gość: TOM Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.satfilm.net.pl 25.04.10, 12:23
      Szkoły prywatne to badziewie (chyba że ktoś chce tylko papierek)
      jeżeli chcecie się czegoś nauczyć i nie mieć później problemów z
      uzyskaniem pracy (pracodawcy patrzą jaką szkołę się kończy) polecam
      szkołę państwową i za darmo CKU (Centrum Kształcenia
      Ustawicznego)
      • makowalscy Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 21.07.10, 09:51
        prawda jest taka, ze tak naprawde malo ktora szkola tak w mig przygotuje cie do
        pracy w zawodzie, nie czarujmy sie= zadna zawodowka, policealna czy nawet
        studia. Moga one dac co najwyzej podstawy a reszta zalezy juz od pracy wlasnej.
        Dlatego opinie ze cosinus czy inna szkola nie przygotowuje do zawodu sa
        conajmniej nie na miejscu, szkola moze pokazac podstawy a reszte trzeba rozwijac
        samemu= witajcie w doroslym swiecie.
        Poza tym przygotoiwanie do zawodu nabywa sie w praktyce, wiec nie ma co myslec
        ze po skonczonej szkole bedzie sie wymiatac w ukonczonym kierunku, nie ma tak latwo.

Ja chodzilam na reklame w czestochowie, nauczyciele na ktorych trafialam jedni
        lepsi inni gorsi ale kazdy z nich na swoj sposob przekazywal wiedze najlepiej
        jak mogl, wiadomo ludzie sa rozni i nie zawsze sie widzi swiat na rozowo.
    • Gość: Solar Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 12:58
      COSINUS „NASZE ULOTKI NIE KŁAMIĄ - SZKOŁA POLICEALNA BEZPŁATNA !”
      Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura. COSINUS kłamie i wprowadza
      ludzi w błąd. Szkoła bezpłatna ale… w czasie nauki słuchacze muszą
      korzystać z obowiązkowych i dodatkowo płatnych szkoleń i wycieczek,
      co w przeliczeniu daje kilkaset złotych na miesiąc nauki. Na dodatek
      sekretarki nie informują o tym fakcie na początku, ale dopiero jak
      słuchacz złoży dokumenty to otrzymuje ulotkę na której jest to
      drobnym druczkiem napisane. Mało tego, nawet nie potrafią powiedzieć
      jakie są koszta tych obowiązkowych szkoleń i wycieczek, aby słuchacz
      mógł od razu podjąć decyzje czy będzie go na to stać czy nie. Jest
      to celowe aby słuchacz czekał do ostatniej chwili i nie miał później
      możliwości na szukanie inne szkoły, bo o wszystkim dowiaduje się
      dopiero na rozpoczęciu zajęć, jakie naprawdę ponosić będzie koszta
      nauki w tej ”BEZPŁATNEJ SZKOLE”. A potem już nie ma czasu na
      szukanie innej szkoły, bo zajęcia w szkołach już się rozpoczęły i
      rekrutacje się zakończyły. I pozostaje czekanie do następnej
      rekrutacji za pól roku czy za rok.
      • Gość: czarna Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.ostrow61.ptc.pl 09.08.10, 13:36
        Czy wie moze ktos jak jest na studium kosmetycznym w tej szkole? czy na
        zajeciach praktycznych trzeba sciagac stanik do masazu piersi? badz rozbierac
        sie do depilacji bikini? czy cwiczenia te sa przy wszystkich w grupie czy jakos
        parami?;P prosze o szczegoly jesli ktos byl/jest na studium kosmetycznych w
        Cosinusie ;)
        • wieczny-ped Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 10.08.10, 12:53
          Gość portalu: czarna napisał(a):

> Czy wie moze ktos jak jest na studium kosmetycznym w tej szkole? czy na
          > zajeciach praktycznych trzeba sciagac stanik do masazu piersi? badz rozbierac
          > sie do depilacji bikini? czy cwiczenia te sa przy wszystkich w grupie czy jakos
          > parami?;P prosze o szczegoly jesli ktos byl/jest na studium kosmetycznych w
          > Cosinusie ;)

wiesz co, myślę że nie ma się czego obawiać - przede wszystkim nikt nie może Cie do niczego zmusić(ty m bardziej, że jest to dość delikatny temat), więc jeśli nie będzie Ci to odpowiadało powinnaś śmiało o tym powiedzieć nauczycielowi i wspólnie ustalicie przebieg "masażu/zabiegu" czy to w malutkiej grupce, czy zapoda Ci inne - podobne ćwiczenie.
        • Gość: oj... Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 11:25
          ...Boże.. widzisz i nie grzmisz
      • Gość: mnisia Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.08.10, 12:58
        o jakich ty dodatkowych szkoleniach mówisz??? z tego co się orientowałam, bo
        myślę właśnie o kosmetyce to mają oni jakieś tam szkolenia kosmetyczne- ale
        sekretarka jasno mi powiedziała, że nie są one obowiązkowe- wiec jeśli ktoś nie
        ma kasy albo woli nie musi w nich brać udziału.
      • Gość: szczypan Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.aster.pl 10.08.10, 22:11
        Może szkolenia zawodowe. Kumpel kończył kierunek prawno - administracyjny i całe
        dwa lata nic nie płacił. Teraz jak nie ma obowiązkowego woja -
        zainteresowanie spadnie.
        • mniszka11 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 12.08.10, 11:40
          no właśnie sama słyszałam, że faktycznie cala szkola jest za free, a o jakis
          szkoleniach pierwsze slysze...
          • Gość: Aga Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 09:46
            Mam pytanie, czy osoby studiujace moga zapisac sie do takiej szkoly?
            • Gość: vivianna Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 14:37
              jasne, że tak - ja ciągnęłam marketing na polibudzie i uczyłam się w Cosinusie
              :) więc nie ma z tym problemów
              • Gość: Aga Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.10, 17:25
                Dziekuje bardzo za informacje :]
    • bywamtuitam Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 22.08.10, 08:12
      Chodziłem do tej szkoły przez jeden semestr... przestałem tylko i wyłącznie z
      mojej winy.
      Uczęszczałem na kierunek informatyczny. Według mnie jak na poziom "technika"
      szkoła uczyła bardzo dobrze. Szczególnie programowanie strukturalne pozostało w
      mojej pamięci:)
      Moim skromnym zdaniem szkoła jest okey. polecam.
      PS. nie ma żadnych haczyków, szkoła czerpie dochód z dotacji oraz uczelni
      wyższej która jest już płatna.
    • Gość: anieszka Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.u.itsa.pl 01.09.10, 14:07
      ja ich kojarze z tego, ze mas eulotek rozdaja na kazdym rogu ulicy.... :\
      • Gość: migacz11 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.tktelekom.pl 04.09.10, 09:28
        więc chyba działa- bo ja zapisałam się do Cosinusa właśnie z takiej ulotki z
        ulicy :D
        • emajota Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 04.11.10, 11:05
          a w jakim systemie nauczają w szkole policealnej? egzaminy są co pół roku?
          • Gość: wróżka Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.compi.net.pl 30.11.10, 18:16
            tak co pół roku, jak sesja na studiach-masz 4 semestry i każdy z nich kączy się egzaminami
            • wieczny-ped Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 27.12.10, 13:14
              każdy z semestrów traktowany jest jak oddzielny epizod, kończący się egzaminami
    • Gość: Michal18 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.aduro.pl 20.11.10, 19:10
      Witam mam jedno pytnko Otóż chodze do 3 klasy technikum agrobiznesu i np jak chciał bym sie przeniesc do cosinusa to do ktorej kalsy by chodził ?
      • wieczny-ped Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 03.01.11, 22:05
        z tego co wiem sa liczone całe, skończone, zamknięte klasy więc wrzucą cie na 2 rok - bo jest liczony pełny rok w szkole dziennej.
    • Gość: nikoś Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.11, 19:03
      Poziom żaden, możesz nie chodzić a i tak cię przepuszczą bo tak mają powiedziane nauczyciele, możesz zapisać się nawet w grudniu na semestr, który rozpoczął się we wrześniu. Jak po papier to tylko tam jak po naukę to radzę poszukać innej szkoły.
      • Gość: ciekawska Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 14:09
        ciekawa opinia, szkoda, że mało wiarygodna...
        nie ma opcji zapisania się w grudniu - z prostego powodu - Ministerstwo Edukacji narzuciło obowiązek 50 % frekwencji, zapisując się w grudniu - zdobędziesz maximum 30%

po drugie moja kumpele teraz na sesji ulali i co... powtarza semestr, bo zlała system i nie przygotowała się do egzaminów- tutaj nie ma na piękne oczy trzeba wykazać minimum chęci i inicjatywy. Widać, że nie jesteś słuchaczem szkoły, bo nie pleciesz jakieś głupoty, zasłyszane i powtarzasz...
        • Gość: mnikk Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.compi.net.pl 17.02.11, 18:33
          no u nas tez było ostro, nie było to tamto-trzeba było coś wiedzieć aby przejść - na szczęście to juz za mna :)
          • Gość: gosiaczek Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 12:21
            ludzie o czym wy mowicie??!!?? chodzilam tam jeden semestr i musialam sie wypisac. Poziom dramat!! wyposazenie dramat!! kadra dramat!! moja kolezanka skonczyla cosinusa i od roku nie moze nigdzie pracy znalezc!! jak widza cosinus na dyplomie to w ogole nie chca z toba rozawiac!! :/
            • aviteks Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 13.04.11, 22:42
              Gość portalu: gosiaczek napisał(a):

> ludzie o czym wy mowicie??!!?? chodzilam tam jeden semestr i musialam sie wypis
              > ac. Poziom dramat!! wyposazenie dramat!! kadra dramat!! moja kolezanka skonczyl
              > a cosinusa i od roku nie moze nigdzie pracy znalezc!! jak widza cosinus na dypl
              > omie to w ogole nie chca z toba rozawiac!! :/

ciekawe jest to co piszesz, ponieważ w życiu się nie zgodzę, że wyposażenie to "dramat" jak piszesz. Sama skończyłam reklamę na cosinusie, teraz ciągnę kosmetykę- więc mogę conieco powiedzieć o tej szkole.
              A jedno jest pewne, nikt sobie tam nie olewa! kadra byla z uczelni wyższej - a to, że koleżanka nie może znaleźć pracy po cosinusie to żadna nowość - dzień dobry takie są realia rynku, że studenci z tytułem mgr mają problemy...
              ważne by z nauki wyciągnąć jak najwięcej doświadczenia, stąd tak ważnym jest aby nie olać praktyk, a normalnie je skończyć, potem wpisujesz w cv i masz jakiś start, podpinasz się dodatkowo pod kursy, które organizuje szkołą i kolejny punkt jest, wystarczy tylko pomyśleć, jak wyjść na całej nauce najlepiej, a nie bibmać na zajęciach
            • Gość: studentkamilka Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.11, 14:55
              Prawda jest taka ,ze takimi ogolnikami moze kazdy wrzucac na Cosinusa. Moze poprostu powiem jak było u mnie na Florystyce.
              Zapisalam sie na florystyke, bo zawsze lubilam kwiaty i wydaje mi sie ze mam zdolnosci manualne. Potrzebowalam jednak zeby ktos mi pokazal metody i same wiecie - jak to ogarnac od strony technicznej, jak zalozyc wlasna dzialalnosc i jak wyszukiwac zlecen (dodam ze chce robic dekoracje sal weselnych, aut weselnych itd). Cosinus mi w tym pomogl - pomogl mi zdobyc zawod, bo na studia raczej sie nie nadaje. Mam male dziecko i jakos musimy sie utrzymac, a ze szkola jest bezplatna i weekendowo to ulatwilo tylko moj wybor, z czego obecnie jestem bardzo zadowolona. Mam praktyke, technika i prace po tym. Uprzedzam, ze nauki jest sporo ale nikt nie mowil ,ze to bulka z maslem. Wazne, ze nauczyciele wiedza ze jestesmy os. pracujacymi, czesto z dziecmi itd. Nie robia problemow , tylko trezba miec 50% obecnosci, zaliczone prace semestralne i pozdawane egzaminy - ale to chyba zadna nowosc w szolach:)

Jezeli chodzi o takie pyt. organizacyjne czesto pojawiajace sie w watkach to na niektore z nich moge odp z wlasnego doswiadczenia:

1.Zacznijmy od obalenia mitu na temat frekwencji. Żeby zostac dopuszczonym do egzaminu semestralnego trzeba miec conajmniej 50 % obecności z każdego przedmiotu. Nauczyciele skrupulatnie tego przestrzegają. Fajnie bo pamietaja nas po imieniu a ni ejak na uczelniach, jestes kolejnym nr w indexie
              2.Mit numer dwa,że nauczyciele olewają uczniów-nieprawda! Są zawsze od poczatku do końca zajęć (nadmienić trzeba,że zajęcia w tym semestrze są od 7.15 do 16.55 i odbywają się nawet trzy razy w miesiącu).
              3. czy szkoła jest platna i czy jest jakis haczyk
              Haczyka nie ma - szkoła ma uprawnienia szkoły publicznej i dostaje pieniądze z
              budżetu państwa. nie podpisujesz z nimi umowy o naukę...wiec nie
              moga od ciebie sciagnac ani zlotowki za czesne czy egzaminy
              4. szkola dla papierka- Nie ma zmiłuj na egzaminach i jak się nie jest dostatecznie przygotowanym to się oblewa i albo się bierze za naukę i na poprawce poprawia,albo żegna z wpisem do ineksu na wyższy semestr
              5. czy mozna isc na poprawke- oczywiscie tylko wczesniej trzeba sie dowiedziec o terminy w sekretariacie.
              6. jest mniej materialu niz na dziennych - nie prawda na technika musisz miec ta sama wiedze co dzienni z innych szkl, bo egzamin jest jeden. Tylko tyle ,ze wiecej praktyki robisz na zajeciach a reszte doczytujesz w domu - ale tak jest lepiej bo nie tracisz czasu na nudna teorie i tylko od razu cwiczysz
              7. zalecze materiow itp. - mieszkam blisko gieldy kwatowej i wiem jak to sie ma cenowo z dekoracjami florystycznymi, a cosinus nie oszczedza - wiec prawdopodobnie to samo maja na kosmetyce..... baza do cwiczen jest zagwarantowana w 100% - sama nie byloby mnie stac

nie wiem czy cos jeszcze ominelam
              pozdrawia Mika

• Gość: krysik Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.13, 08:48
                jestem na 4. sem administracji w warszawie
                dla wszystkich którzy chcą się uczyć to dobre miejsce
                podobno jedno z lepszych (więcej przewidzianych godzin niż gdzie indziej)
                nauczyciele starają się jak mogą, jeden lepszy, drugi gorszy, wiadomo
                trzeba się uczyć jeśli chce się ładnie zaliczać, i potem coś wiedzieć, jeśli ktoś zdolny niewiele musi się uczyć, ale jednak.
                Ale nie wiem jak będzie dalej, bo szkoła ma dziwne podejście do ucznia i tym samym podcina gałąź na której siedzi.
                Wszystko w reklamówkach pięknie, natomiast w praktyce jeden wielki bałagan
                brak organizacji, brak informacji, sprzeczne informacje, brak kompetencji i jedna wielka spychologia
                cierpią na tym chyba najbardziej nauczyciele, bo niewiele mogą zrobić
                z tego co wiem najbardziej poukładane i konkretne osoby które coś chcą dobrego tam zrobić szybko wylatują, albo się zwalniają dotyczy to także dyrektorów
                w ciągu 4 semestrów było cztery zmiany dyrektora a to nie wróży niczego dobrego
                trochę więcej mogą uczniowie, ale ich to niewiele obchodzi, i tak jakoś skończą
                jest to denerwujące jak się chodzi do szkoły i brak jasnych informacji, a za bałagan nie ma kogo pogonić, bo nikt nie jest winny
                mam wrażenie, że szkoła chce trzepać kasę, ale do prowadzenia szkoły się nie nadaje
                mam złe zdanie jeśli chodzi o organizację w tej szkole
                tak jest w mojej szkole nie wiem jak jest gdzie indziej
                Czy żałuję, że poszłam do tej szkoły?
                Nie wiem. Trochę wiem z zakresu informacji, ale nie wiem czy znajdę pracę po niej.
                Czarno to widzę bo to nadal jest średnia szkoła. A w W-wie to za mało i nie ważne że dobry poziom, ale to już chyba wina całego systemu kształcenia w Polsce.
            • donat.a Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 18.09.13, 14:34
              Gosiaczek, masz rację! Skończyłam tam rok administracji i to była komedia. Czasem to jest fajne, że zajęcia są odwoływane, ale jak ja mam iść na praktyki? Wstyd byłoby mi nic nie umiejąc... Nie chcę żeby mówili, że wariatka przyszła z cosinusa, od razu widać, nic nie umie:/ Później przeszłam do AHE. Może nie musiałam ryć dzień i noc, ale przynajmniej nie było mi wstyd, że nic nie umiem na praktykach...
              • Gość: Piotrek Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.plusgsm.pl 17.11.13, 11:47
                Witam,czy jest moĹźliwoĹ?Ä? zapisu w tym miesiÄ?cu czy rekrutacja poprostu jest juĹź zamkniÄ?ta?
    • Gość: listopadowa_panna Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.piekary.net 17.10.15, 19:31
      Oj ludzie... Zamiast słuchać bzdur zapiszcie się do szkoły - jest bezpłatna, płatny jest tylko kurs maturalny... Poziom i jego wysokość to pojęcie względne i zależy, o której konkretnie szkole mowa, bo Cosinus ma szkoły w całej Polsce. A słuchacze też są różni, jednym się chce uczyć, inni wpadają tylko po papierek. Skończcie z szufladkowaniem.
    • anna.s.molarek [...] 23.05.18, 17:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • 1-buc Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 23.05.18, 22:27
        Zobaczmy, czego się pani Smolarek nauczyła:
        1. Witam.
        2. Uczęszczam
        3. polecam ta szkołę -
        4. jest przedstawia szkoła w Swoim programie szkoły
        5. wykładowcy rozumieją przecinek że jesteśmy osobami zapracowanymi
        6. Szkoła jest bezpłatna należy uczęszczać na zajęcia i większą część wiedzy zapamięta się zajęć - tego bełkotu nie wartko komentować
        7.miło się słucha osobę
        8.Należy mieć chęci chodzenia do szkoły.
        Rozumiem, że posługiwania się poprawną polszczyzną tam nie uczą?
    • klaudia_brd Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 20.12.18, 11:19
      Hej😊 ja obecnie chodzę do cosinus Skierniewice. Kończę właśnie opiekuna medycznego i zaczynam terapeute zajęciowego. Zajęcia są darmowe. Pracownie są wyposażone w manekiny dzięki czemu można ćwiczyć swobodnie. Ponadto jest sprzęt medyczny oraz łóżka. Zajęcia są w elastycznych godzinach. Ja osobiście uwielbiam klimat tej szkoły. Każdy sobie pomaga, kadra jest bardzo przychylna i wyrozumiala. Nie ma problemu z zaliczeniami. Materiał mamy dodatkowo jeszcze przesyłany na maila także jeśli nie zdąży się zanotowac w domu można wrócić na spokojnie do tego jeszcze raz 😊. Poza nauka mamy jeszcze zabawy, konkursy, słodkie poczęstunki z różnych okazji. Jak ma się urodziny nie da się tego ukryć. 😊Ja gorąco polecam! Dzięki tej szkole mam możliwość na lepsze stanowisko w pracy na co z niecierpliwością czekam! Pozdrawiam Klaudia.
    • Gość: Maciek Koz Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.t-mobile.pl 01.03.19, 10:48
      Hej
      Szkoła jest finansowana z pieniędzy państwowych. W związku z tym poszukuje ludzi, którzy faktycznie będą chodzić na zajęcia. Stąd często pojawia się kwestia frekwencji 50%. Zjazdy na ogół co 2 tyg średnio po 6h dziennie. Nie siedzisz od rana do nocy. Legitymację dostajesz na 2-im zjeździe z tego co pamiętam.
      Warto chodzić na zajęcia jeśli chcesz się czegoś nauczyć. Sam wiedza z zajęć powinna wystarczyć do zaliczeń. Poza tym wiadomo - nauczyciele inaczej na Ciebie patrzą i widzą po co tu jesteś.
      Na początku każdego semestru masz od nauczyciela info jakie wymagania musisz spełnić: 3 oceny z zajęć (ćwiczenia albo jakieś prace w domu) + frekwencja 50%. Z góry wiesz za co te oceny będą i czego się będziesz uczyć. Więc możesz sobie to jakoś ułożyć pod siebie. Nawet jak nie było Cię na jakimś zjedzie to głowy nie urwą. Z ocenami - zawsze coś do zrobienia znajdą. Poza tym dostajesz od nauczycieli materiały po zalogowaniu na stronę szkoły.
      Ja jestem na 2-im semestrze na informatyce. Wszystkie materiały mam, kontakt z nauczycielami przez maila i fb. Załapałem się na jakieś dodatkowe kursy (np grafika) no i super że mamy jeszcze akademie CISCO za którą normalnie chyba z 800 z trzeba by zapłacić.
      Atmosfera bardzo dobra.
      Ja jestem zaskoczony na +. Uważam, że daje Ci wszystko czego potrzebujesz do nauki. no i za free :-)
      pzdr
      Maciek K

• beatamalina Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 16.05.19, 16:07
      W szkole Cosinus uczę się od dwóch lat. Przeprowadziłam się do Szczecina i postanowiłam właśnie tam dokończyć liceum, pomimo obaw i stereotypu,że szkoła zaoczna nie wymaga żadnych starań ze strony ucznia. Same załatawianie formalności było już oznaką, że wybranie Cosinusa było dobrym wyborem. Pani w sekretariacie sumiennie wszystko mi tłumaczyła, wyczerpująco odpowiadała na pytania oraz pomagała przebrnąć przez wypełnianie dokumentów. Na pierwszym zjeździe przed rozpoczęciem lekcji zaproponowano mi darmową kawę i herbatę- bardzo miły gest,pomagający co niektórym się dobudzić :) Już po pierwszej lekcji wiedziałam, że Cosinus nie jest stereotypową szkołą zaoczną. Kadra nauczycieli bardzo miła, z poczuciem humoru- ale przy tym wiedząca konkretnie jaką wiedzę przekazać i jak to skutecznie zrobić. Czasami zjazdy upływały tak szybko, że nie mogłam doczekać się następnych. Na szczęście istnieje e-learning, czyli materiały przesyłane przez nauczycieli (najczęściej w formie prezentacji) do samodzielnego opracowania. Gdy matura zaczęła się niebezpiecznie szybko zbliżać, szkoła zorganizowała darmowe fakultety dla maturzystów. Obecnie jestem na drugim semestrze administracji i nadal spotykam się z kompetentą i ciepłą kadrą oraz ciepłą kawą i herbatą. Chodząc do tej szkoły zapewniam sobie dobrą przyszłość i ogromną falę wiedzy spływającą na mnie na każdym zjeździe. :) Beata Malina
    • g_angelika Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 22.02.20, 09:31
      Haczyk? :) Ja chodzę do szkoły Cosinus i mogę powiedzieć, że nie ma żadnego haczyka :) Tak, nauka w szkole jest za darmo - za każdy miesiąc nauki nic nie zapłaciłam. A powiem, że nawet jeśli chodzi o badania lekarskie, które musiałam wykonać z uwagi na wybrany kierunek (kosmetyczny) to nic nie płaciłam. Lekarz medycyny pracy przyjechał nawet do szkoły. Administracja dobry wybór, szkoła posiada ten kierunek jak i informatykę. Jeden i drugi kierunek jest dobrym wyborem myślę. Ja polecam poziom nauczania w szkole jest dobry i nauczyciele również przekazują wiedzę. My mamy sale dobrze wyposażone do naszych zabiegów. Na zajęciach mamy weryfikowaną wiedzę, m.in. testy lub ćwiczenia. Program nauczania jaką szkoła oferuje jest dobrze ułożony i na naszych zajęciach mamy wiele zagadnień poruszanych, które oczywiście są niezbędne do pracy. Szkoła przygotowuje do nauki w zawodzie i zdania egzaminów. Polecam Cosinus! g_angelika, 22/02/2020r.
      • Gość: ciekawostka Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.thalesgroup.com 06.03.20, 12:34
        g_angelika, a jak jest faktycznie z obecnością na zajęciach na tych kierunkach, o których napisałaś? Czy nie ma problemu dogadać się z prowadzącymi o materialy/obecność jeśli ktoś dodatkowo pracuje w weekendy?
      • krzysztof2o Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 25.09.20, 16:30
        g_angelika napisał(a):

> Haczyk? :) Ja chodzę do szkoły Cosinus i mogę powiedzieć, że nie ma żadnego hac
        > zyka :) Tak, nauka w szkole jest za darmo - za każdy miesiąc nauki nic nie zapł
        > aciłam. A powiem, że nawet jeśli chodzi o badania lekarskie, które musiałam wyk
        > onać z uwagi na wybrany kierunek (kosmetyczny) to nic nie płaciłam. Lekarz medy
        > cyny pracy przyjechał nawet do szkoły. Administracja dobry wybór, szkoła posiad
        > a ten kierunek jak i informatykę. Jeden i drugi kierunek jest dobrym wyborem my
        > ślę. Ja polecam poziom nauczania w szkole jest dobry i nauczyciele również prze
        > kazują wiedzę. My mamy sale dobrze wyposażone do naszych zabiegów. Na zajęciach
        > mamy weryfikowaną wiedzę, m.in. testy lub ćwiczenia. Program nauczania jaką sz
        > koła oferuje jest dobrze ułożony i na naszych zajęciach mamy wiele zagadnień po
        > ruszanych, które oczywiście są niezbędne do pracy. Szkoła przygotowuje do nauki
        > w zawodzie i zdania egzaminów. Polecam Cosinus! g_angelika, 22/02/2020r.

Ja mogę śmiało podpisać się pod tą opinią. Ta szkoła wiele was nauczy, dobrze przygotuje do egzaminów zawodowych. Ja czułem sie na nich bardzo pewnie, dodatkowo dzięki praktykom, które trzeba odbyć znalazłem fajną pracę.
    • Gość: AleksandraG8 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.20, 17:14
      Polecam Szkołę Policealną Cosinus. Obecnie jestem na drugim semestrze Rachunkowości w Krakowie. Nauczyciele bardzo rzetelnie wykonują swoją pracę, dbają, aby każdy uczeń zrozumiał materiał. Szkołę polecam zarówno osobom starszym, jak i młodszym. Poziom nauczania określam jako wysoki, ale myślę też że przy odrobinie wysiłku każdy da sobie radę.
    • Gość: gość Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.20, 12:31
      nie ma haczyka, chodziłam na kierunek florysta w cosinus Lublin, nie płaci się za nic- otrzymuje się legitymację szkolną, kwiaty na zajęcia również były za darmo, polecam :)
    • Gość: AgaOlsztynek Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.20, 15:15
      We wrześniu 2019 zaczęłam swoją przygodę ze szkołą Cosinus w Olsztynie na kierunku kosmetyka i nie żałuje. Bardzo dużo się nauczyłam. Szkoła bezpłatna, wszystkie materiały niezbędne do nauki oraz fakultety również. Polecam Aga
    • Gość: Beata_218 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.play-internet.pl 20.07.20, 14:21
      W szkole Cosinus nie ma żadnych haczyków, szkoła rzeczywiście jest całkowicie bezpłatna. Ja skończyłam kosmetykę w Cosinus Gdynia i naprawdę nie żałuję! Bardzo miła Pani prowadząca zajęcia, dużo się nauczyłam i zdałam świetnie egzaminy! Polecam każdemu, kto się jeszcze zastanawia.
    • karolinkaaa1234 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 20.07.20, 19:08
      Od tamtego czasu z tego co widzę wiele się zmieniło. Nie wiem jak było kiedyś, ale nie wierze, że tak źle jak tutaj czytam. Uczę się w Cosinusie już dwa lata. Nauczyciele w większości są młodzi, bardzo wyrozumiali a zdawalność matur z tego co wiem jest bardzo duża. Moi znajomi również wybrali szkołę Cosinus i są bardzo zadowoleni. Serdecznie polecam!!!!
    • Gość: KatarzynaD. Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.20, 11:02
      Ludzie jaki haczyk? kończę 3 kierunek w Szkole Cosinus w Olsztynie i nie ma żadnych haczyków. Czy to, że jest całkowicie bezpłatna to już musi być jakiś haczyk? Ja nie miałam tu żadnych problemów. Praktyki też szkoła pomogła mi znaleźć. Dodam, że mam małe dziecko i nieraz miałam problem z ogarnięciem, ale nauczyciele byli wyrozumiali i pomocni. Naprawdę polecam.
      • Gość: magdalena34 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.jp-telekom.pl 28.07.20, 11:33
        Potwierdzam! Żadnych haczyków! Skończyłam kierunek technik masażysta w Gdyni - bez problemów! Bezpłatnie przez całe 2 lata nauki. Bardzo dużo praktyki , świetni nauczyciele i bardzo miła atmosfera. Oczywiście egzamin mimo ogromnego stresu zdany bez problemu. Jeszcze raz polecam - nie zastanawiajcie się nad wyborem szkoły !
        • Gość: nika_23 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.play-internet.pl 04.08.20, 09:44
          Polecam Cosinus! Bardzo miła atmosfera w szkole, zjazdy co 2 tygodnie w weekendy, ale nie od rana do nocy;) Wiedza fajnie przekazana, szkoła bezpłatna.
          • Gość: Paula Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.20, 12:13
            Nie ma żadnych haczyków! Skończyłam Administrację - mogę polecić, można się wiele nauczyć i wiedzę wykorzystać w pracy. Wybrałam Cosinusa, bo nie mogłam sobie pozwolić na studia płatne, dzienne też odpadały i to był strzał w 10! Polecam z całego serducha, pozdrawiam kadrę Cosinusa w Radomiu :)
      • sylwia876 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 17.08.20, 15:09
        Ja również nie rozumiem o jaki haczyk chodzi. Są oczywiście szkoły z ukrytymi opłatami, ale są również całkowicie darmowe. Wystarczy czytać co się podpisuje, albo chociaż zajrzeć do internetu.
        Ja kończę florystykę w Cosinusie w Rzeszowie i jeszcze nie zapłaciłam ani złotówki ;)
      • krzysztof2o Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 09.09.20, 16:47
        Gość portalu: KatarzynaD. napisał(a):

> Ludzie jaki haczyk? kończę 3 kierunek w Szkole Cosinus w Olsztynie i nie ma żad
        > nych haczyków. Czy to, że jest całkowicie bezpłatna to już musi być jakiś hacz
        > yk? Ja nie miałam tu żadnych problemów. Praktyki też szkoła pomogła mi znaleźć
        > . Dodam, że mam małe dziecko i nieraz miałam problem z ogarnięciem, ale nauczyc
        > iele byli wyrozumiali i pomocni. Naprawdę polecam.

To nie konkurencja, Cosinus nie ma jakiś haczyków - nie podpisujecie nawet żadnej podejrzanej umowy. Samo podanie i tyle. Szkoła jest w pełni bezpłatna, nie ma wpisowego, czesnego czy innych podejrzanych opłat. Wszystko jest w porządki. Z praktykami miałem podobnie, zjazdy są w weekendy, co dwa tygodnie, wiec da sie też połączyć wszystko z pracą.
    • klara1994 Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane 24.08.20, 11:42
      Cosinus jest bezpłatny, nie ma żadnych kar, darmowa legitymacja, za egzaminy też się nie płaci. Uczę się w Lublinie, polecam.
      • Gość: patryk kosmos Re: Cosinus - opinie o szkole mile widziane IP: *.telpol.net.pl 27.08.20, 14:11
        Cosinus jest bardzo spoko szkołą, wszytko za darmo, ale jak nie łazisz to kapa i cie skreślają, trzeba chodzić. Ale tak to za free wszytko i spoko są też różne promki, które masz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka