nazimno 13.03.12, 15:41 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,11335445,Policja__Europosel_Nitras_jechal_o_50_km_h_za_szybko.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,6885417,Nitras_sie_przyznaje__to_ja_cofalem_na_autostradzie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang87 Off topic 13.03.12, 16:07 Off topic, ale na temat, także z głównej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11333397,Chce_17_mln_za_niesluszny_areszt__Co_zrobi_z_tym_sad_.html?lokale=warszawa A tekst o tym, że cofanie na autostradzie nie stanowi zagrożenia jest całkiem miły :) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Bardzo lubie takie teksty. 13.03.12, 16:14 Sa one najprawdziwszym swiadectwem pewnego sposobu myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Pelny ubaw: 14.03.12, 15:48 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,11342570,Europosel_pedzil_w_miescie_101km_godz__Teraz_na_Facebooku.html?v=1&obxx=11342570#opinions Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Takie tam dwa drobiazgi z zycia: 14.03.12, 16:13 Wszystkiemu winni jestesmy my, Polacy. Jak zaczniemy jezdzic powoli, to i wladza zwolni. Teraz patrza na niziny i mysla, ze nie beda przeciez ostatnimi frajerami, ktorzy jezdza zgodnie z przepisami... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Takie tam dwa drobiazgi z zycia: 14.03.12, 16:31 edek40 napisał: > Wszystkiemu winni jestesmy my, Polacy. Jak zaczniemy jezdzic powoli, to i wladz > a zwolni. Teraz patrza na niziny i mysla, ze nie beda przeciez ostatnimi frajer > ami, ktorzy jezdza zgodnie z przepisami... Czego chcesz od gościa. On przecież tylko szanuje swój cenny czas (Misiu przeliczy zaoszczędzony czas na średnią długość życia) i dba o to, żeby kraj się rozwijał (to najlepiej panowie E. uzasadnią). Poza tym wg Klemensa dba o bezpieczeństwo skracając czas przejazdu. Jura Jura Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno To wynika z ogolnej teorii wzglednosci. 14.03.12, 16:44 Otoz czas w obiekcie poruszajacym sie szybko (nie wiecj niz "c", predkosc swiatla w prozni) plynie dla pasazera obiektu (kierowca Startreka) inaczej, niz dla obserwatora (np. policjant) na skraju drogi. Kierowca jezdzacy bardzo szybko bedzie sie starzec wolniej niz policjant z suszarka. Stad biora sie nieporozumienia i zawisc policjantow, poniewaz zdaja oni sobie sprawe, ze starosc szybciej ich dopadnie na tej mundurowej emeryturze. A ten pirat, cholera, bedzie wiecznie mlody. No i BACH, daja w zemscie mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
drinexile Re: To wynika z ogolnej teorii wzglednosci. 14.03.12, 21:25 > Otoz czas w obiekcie poruszajacym sie szybko (nie wiecj niz "c", predkosc swiat > la w prozni) > plynie dla pasazera obiektu (kierowca Startreka) inaczej, niz dla obserwatora > (np. policjant) > na skraju drogi. > > Kierowca jezdzacy bardzo szybko bedzie sie starzec wolniej niz policjant z susz > arka. > > Stad biora sie nieporozumienia i zawisc policjantow, poniewaz zdaja oni sobie s > prawe, > ze starosc szybciej ich dopadnie na tej mundurowej emeryturze. > > A ten pirat, cholera, bedzie wiecznie mlody. Jak juz jestesmy przy teorii wzglednosci, to niestety (dla pirata) w miare zblizania sie do predkosci c zmniejsza sie dlugosc i rosnie masa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Nie ma nic za darmo. 15.03.12, 09:27 Wzrost masy to przypadlosc wielu kierowcow. Co do dlugosci - niech kazdy sam zadecyduje, zanim zacznie szybko jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Takie tam dwa drobiazgi z zycia: 14.03.12, 16:46 > Czego chcesz od gościa. On przecież tylko szanuje swój cenny czas (Misiu przeli > czy zaoszczędzony czas na średnią długość życia) i dba o to, żeby kraj się rozw > ijał (to najlepiej panowie E. uzasadnią). Poza tym wg Klemensa dba o bezpieczeń > stwo skracając czas przejazdu. Zależy w którym miejscu tyle jechał, ale znając metodologię wybierania miejsc kontroli prędkości przez wyrabiaczy planów mandatowych, podejrzewam że było tak jak piszesz. Zanim wysłałem posta, pofatygowałem się i sprawdziłem, gdzie to złapano tego pirata - otóż na Al. Wojska Polskiego, czyli dwupasmówce ze światłami, z chodnikami oddzielonymi od jezdni pasami zieleni. Skąd ja wiedziałem że chodziło o taką drogę, zanim to sprawdziłem? Prorok ze mnie czy co? Nie znam szczegółów, ale dodatkowo obstawiam że było to na obrzeżach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Takie tam dwa drobiazgi z zycia: 14.03.12, 17:00 klemens1 napisał: > Zależy w którym miejscu tyle jechał, ale znając metodologię wybierania miejsc k > ontroli prędkości przez wyrabiaczy planów mandatowych, podejrzewam że było tak > jak piszesz. I za to Cię szanuję (choć na ogół się z Tobą nie zgadzam), że przykładasz taką samą miarę do swojego postępowania i do postępowania innych. Jura Odpowiedz Link Zgłoś