bigstrand 10.09.08, 09:51 ...znalezione na sieci www.krakow.gddkia.gov.pl/drogi/NIEbezpieczenstwo%20Ruchu%20Drogowego/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 10:50 Mozesz to jakos strescic? Nie mam teraz czasu na czytanie calosci, a sprawa jest interesujaca. Chyba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 11:09 a jak widze wielkie logo sponsora na okladce to mi sie alarm wlacza Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 11:28 Bo w Polsce tylko akcje sposorowane sie jakos udaja. Waaaadzy absolutnie nie zalezy na poprawie bezpieczenstwa (poprzez zmiane zachowan), bo wraz z jego poprawa moga spasc wplywy z systemu Wielkiego Brata. Bo bez watpienia bezpieczniej, znaczy wolniej, a wolniej znaczy mniej mandatow... Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 11:31 ale ten tekst jest podobny .. chca isc wariantem szwedzkim, bo predkosc i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 11:38 Chyba WARIATEM szwedzkim :-) Bo w Szwecji, obok ograniczen rzedu 30 km/h w miastach, sa drogi gdzie mozna jechac, moze niezbyt szybko, ale plynnie (rownez w miastach). My z tego wariantu przejmiemy tylko szykany (umieszczane na Zachodzie na drogach lokalnych u nas "swietnie sie sprawdzaja" na duktach miedzynarodowych) i spowalnianie ruchu za wszelka cene - vide dogmatyczne trzymanie sie 50-tki w miastach nawet na trasach szybkiego ruchu bez ruchu pieszego (warszawska Wislostrada). Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 16:10 emes-nju napisał: > Chyba WARIATEM szwedzkim :-) > > Bo w Szwecji, obok ograniczen rzedu 30 km/h w miastach, sa drogi gdzie mozna je > chac, moze niezbyt szybko, ale plynnie (rownez w miastach). Płynnie dlatego właśnie że wszyscy jadą dość wolno w porównaniu z nami . Nie będzie nigdy płynności ruchu jeśli spora grupa jeździ 130km/h a druga ( też może i spora grupa ) stara się jechać 80km/h bo tak mówią przepisy . Nie można zmusić tych co jeżdżą 80km/h do jazdy 130km/h ale odwrotnie się da i wtedy będzie mowa o płynności ruchu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione IP: *.com 11.09.08, 09:14 habudzik napisał: > Płynnie dlatego właśnie że wszyscy jadą dość wolno w porównaniu z nami . Nie > będzie nigdy płynności ruchu jeśli spora grupa jeździ 130km/h a druga (...) Zawsze twierdzisz, że jeździmy o wiele za szybko. To wytłumacz mi w takim razie to lokalne zaburzenie czasoprzetrzenne: jak to jest, że jeżdżąc za szybko pokonujemy te same trasy w coraz dłuższym czasie? Kiedyś przemierzałem trasę Poznań - Warszawa w niewiele powyżej 3.5 godziny. Od tego czasu zbudowano mi nawet kawałek autostrady, a czas przejazdu wydłużył się o godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poll Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione IP: 195.245.213.* 11.09.08, 09:38 Bo to jest tak jak z jazda po mieście . Jedziesz 70km/h stoisz na kazdych swiatłach a nawet jeśli je przelatujesz to jedzie z Toba max 10 samochodów gdyż przy tak dużej prędkości odstępy miedzy nim są duże . Jak bys jechał 40-50km/h to jedziesz prawie zderzak w zderzak i przejeżdżasz bez zatrzymywania wszystkie krzyżówki a przez 40 sekund przejedzie pewnie z 20 samochodów . Jedziesz wolniej ale płynniej . Jedziesz szybciej ale rwiesz ruch. Nieraz jade do pracy i gdy robie to na luzie jade Wawa-Poznań 80km/h to i tak do Wawy dojezdząm w tym samym niemal czasie co wariat np w Subaru który wyprzedzał wszystko co się ruszało . Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 16:06 tiges_wiz napisał: > ale ten tekst jest podobny .. chca isc wariantem szwedzkim, bo > predkosc i tyle Powiedziałbym raczej że wariantem nowoczesnej Europy a może i świata bo jeszcze w żadnym kraju którego mieszkańcy mają lepszy bądź równy naszemu , dostęp do np: internetu nie widziałem by wprowadzano inne warianty . Umówili się czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 16:13 emes-nju napisał: > Bo w Polsce tylko akcje sposorowane sie jakos udaja. Waaaadzy absolutnie nie za > lezy na poprawie bezpieczenstwa (poprzez zmiane zachowan), bo wraz z jego popra > wa moga spasc wplywy z systemu Wielkiego Brata. Bzdura . Wydajemy na skutki wypadków jak zapewne przeczytałeś miedzy 12 a 16 mld a Ty myślisz że zalezy komuś na tych lichych mandacikach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione IP: *.com 11.09.08, 09:19 habudzik napisał: > Bzdura . Wydajemy na skutki wypadków jak zapewne przeczytałeś miedzy 12 a 16 ml > d > a Ty myślisz że zalezy komuś na tych lichych mandacikach . Napiszę twoim zwyczajem: bzdura. Bzdurzysz panie kolego. Ale to już wszyscy wiedzą, prawda? Na skutki pijaństwa wydajemy o wiele więcej. Ale te wydatki ponoszą rodziny i otoczenie pijaków, matomiast rządowi zależy na lichej akcyzie od alkoholu. Tutaj jest podobnie - skutki wypadku obciążają firmę ubezpieczeniową, same ofiary i ich rodziny... nie ma to nic wspólnego z zyskiem władzy z mandatu. Dowód jest taki - jak jest wypadek, to policja wlepia mandaty uczestnikom. Nie dość, że ci na drodze coś nie wyszło i masz za karę zniszczony samochód, to te sępy także wyciągają swoje blankieciki z datkiem. To świadczy tylko o tym, że policjant jest elementem ucisku państwowego, terrorystą na usługach urzędników i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poll Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione IP: 195.245.213.* 11.09.08, 09:47 Nie chłopie to Ty bzdurzysz . Wypadek i jego ofiara kosztuje nie tylko rodzine ale i Ciebie i mnie i Emesa . My wszyscy składamy się na jego kalectwo i to właśnie te 12-16mld . Myslisz że przez natępne 50 lat rodzina będzie płaciła za utrzymanie gościa na wózku , jego rehabilitacje , leki , Ciechocinek ? PCPR za to płaci czasami w 80% a skąd ma pieniądze ? Ode mnie od Ciebie od Emciaka . Zapłacimy my wszyscy . Nie mówie że waaadzy zalezy na naszym dobrym samopoczuciu ale na tym by nas nie musiała utrzymywać . Z drugiej strony to hipokryzja waaadzy . Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 12:44 Nawet nie ma co streszczac. Troche oczywistej statystyki mowiacej ze jest zle a nawet bardzo zle. Prezentacja programow z roznych krajow EU i wspolnotowych. Krytyka wladz!! za opieszlalosc. Teza ze nie ma sensu wymyslac kola po raz drugi -inni robia to lepiej od nas i pozwalaja kopiowac za darmo. Krytyka nauki polskiej za biernosc, pomimo sporej ilosci projektow w kooperacji -ktore polskie uczelnie olewaja. Nie rozumiem jedynie celu tej broszury. Ani to jest broszura popularyzujaca ani naukowa. Cos w rodzaju dokumentu hybrydy chyba w celu lobbingu wsrod politykow. Jak na prace profesora to za malo -oczekiwalem wiecej. Sponsoring: skoro panstwo nie finasuje w wystarczajacym stopniu prac nad BRD to nie widze nic zlego ze ktos na wlasna reke szuka sponsorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekrut1 Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione IP: *.aster.pl 10.09.08, 23:33 bigstrand napisał:skoro panstwo nie finasuje w wystarczajacym stopniu prac nad BRD to nie widze nic zlego ze ktos na wlasna reke szuka sponsorow. Przepraszam, a ta praca to na rzecz BRD ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 11.09.08, 11:14 > Przepraszam, a ta praca to na rzecz BRD ?? Niewiem moze na rzecz UFO? albo ABS?, a jak ty sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: NIEbezpieczenstwo Ruchu Drogowego -znalezione 10.09.08, 13:34 Witam, Ja przeczytałam całość, ale robiłam to partiami;-) I powiem tylko tyle; to nie jest dobra propaganda. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś