donnerbalken 05.01.10, 13:50 Nareszcie coś naprawdę pożytecznego... A tu bogata literatura... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fan.club I co teraz będzie... 05.01.10, 15:27 z Twoimi spacerami do Aldika? pl.wikibooks.org/wiki/Piwowarstwo_domowe Odpowiedz Link
donnerbalken od przeszło 200 lat nikt nie odnawiał genów. 05.01.10, 15:51 fan.club napisał: > z Twoimi spacerami do Aldika? > > pl.wikibooks.org/wiki/Piwowarstwo_domowe ------------------------------------- Odpowiedz Link
donnerbalken Wymarli ? 21.01.10, 08:40 W dzisiejszej prasie porannej nic nie znalazłem o antysemitach??? żadnych wybryków antysemickich??? Wymarli? Tylko tu coś pisali... Odpowiedz Link
donnerbalken Nareszcie! 21.01.10, 09:10 Holenderski faszysta przed sądem! Nareszcie! Ja nie lubię faszystów! Kto jeszcze nie lubi faszystów? Odpowiedz Link
donnerbalken Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 09:26 DER SPIEGEL Pyta się o moją opinię: Cytat Ihre Meinung ist gefragt Diskutieren Sie über diesen Artikel! Co by tu mądrego napisać? Orientuje się może kto? że faszyści, to źli ludzie, to każdy już wie...Nic nowego... Proszą o dalsze propozycje... Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? Będą porównania ze Związkiem Radzieckim, z dzielnymi dysydentami... Na Sybir skazać? Nu! Q!M! Nikt mi nie chce pomóc? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 09:40 Napisz po prostu to co myślisz (sic) - że jest to wporzo gość i napiłbyś się z nim gorzały, bo swój chłop. Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 09:44 Na wydziale psychiatrycznym zamykali sowieci. Dzisiejsza politpoprawna Inkwizycja nie posyla do psychiatryka, skazuje na smierc medialna. Jak Eve Hermann. Ale Geert Wilders to nie Eva Hermann, wiec ten proces moze sie okazac nie procesem przeciw niemu, lecz przeciw Inkwizytorom. I nawet gdyby Wilders zostal skazany, to i tak wiadomo ze.... eppur si mouve. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:00 maria421 napisała: > Na wydziale psychiatrycznym zamykali sowieci. Dzisiejsza politpoprawna > Inkwizycja nie posyla do psychiatryka, skazuje na smierc medialna. Jak Eve Hermann. E.Herman sama się wmanewrowała tam gdzie teraz stoi - jej naprawdę przydałaby się pomoc psychodoktora. Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:06 Nie przeceniam intelektu Evy Hermann, ale wizyta u psychiatry przydalaby sie bardziej J.B. Kernerowi niz jej. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:14 #299 DER SPIEGEL Nu, cosik im skrobnełem... Was wäre DER SPIEGEL ohne meine Beiträge? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:21 Jeszcze tylko króciutko o E.Herman - uważam, że Kerner postąpił słusznie pogoniwszy ją ze studia. Głupia blondynka, która z całą pewnością nie jest brunatna, ale posługiwała się brunatnymi argumentami i wydawało jej się to oryginalne. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:25 Jak brzmia te brunatne argumenty? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:31 Nnie załamuj mnie - Tyyyy zadajasz takie pytanie? lepian4 napisał: > Jak brzmia te brunatne argumenty? Nie za Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:28 ja.nusz napisał: > Jeszcze tylko króciutko o E.Herman - uważam, że Kerner postąpił słusznie > pogoniwszy ją ze studia. Głupia blondynka, która z całą pewnością nie jest > brunatna, ale posługiwała się brunatnymi argumentami i wydawało jej się to > oryginalne. Intelekt Evy Hermann nie jest najwyzszych lotow, ale podobnie niskich lotow jest intelekt Kernera. Kerner mial jednak jedna przewage - mial wladze. I uzyl tej "waaadzy" jak kazdy glupi ktory boi sie rzeczowej konfrontacji. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:36 E.Herman nie wyleciała ze studia na początku audycji - miała dosyć czasu aby wyprostować swoje debilizmy, ale go nie wykorzystała. Powtórzę się - ona nie jest nazi ona jest blondynką. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 10:51 O ile mi wiadomo, zostala zaproszona do Kernera, by pogadac o jej ksiazce. Zaden z rozmowcow nie przeczytal tej ksiazki. Zakladam, ze ty tego tez nie zrobiles, ale wszyscy wiedza, ze tresc byla podejrzanie brunatna. Januszku, przytocz nam te brunatne argumenty. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 11:34 Zaczales czytac ksiazke Ewy H., czy tylko cie zatkalo? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 12:53 lepian4 napisał: > Zaczales czytac ksiazke Ewy H., czy tylko cie zatkalo? Zatkać mogłoby mnie jedynie na skutek wydawanego przez ciebie bełkotu. Dyskusja u Kernera nie miała dotyczyć książki E.Herman. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 13:18 Odpowiedz lepiej na banalne pytanie, ktore nazywasz belkotem? Przeciez ty nic nie wiesz na ten temat. Powielasz tylko medialne ciekawostki. By dodac sobie powagi obrazasz wszystkich naokolo. najwazniejsze, ze czynisz to w slusznej sprawie. Ot, charoszij januszek w swoim zywiole! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 13:24 Lepianie nie pultaj się - ja staram się obrażać wybiórczo - ty i asiek to nie jest "naokoło". A jak chcesz bronić tez, które głosiła E.Herman, to sobie broń - są one jek by nie było bliskie twemu sercu. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 13:45 Przytocz mi prosze te tezy bliskie mojemu sercu. Jesli masz racje co do mnie i Ewy H., to sprawisz mi olbrzymia frajde. Prosze, szanowny kolego! P.S. Nie wiem niestety, co oznacza "pultaj się"? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 14:04 lepian4 napisał: > Przytocz mi prosze te tezy bliskie mojemu sercu. Jesli masz racje co do > mnie i Ewy H., to sprawisz mi olbrzymia frajde. Prosze, szanowny kolego! E.Herman używała np. terminu "Gleichschaltung" - kiedy już skumała, że mówi od rzeczy zabrakło jej kurażu, żeby się od tego odciąć i tłumaczyła się, że inni też używają. Twoje brunatne argumenty i poglądy tyle razy tu prezentowałeś, że byłoby naprawdę czystą stratą czasu je tutaj teraz przytaczać - jako mały przykład proponuję ci spojrzeć deko niżej - to co napisałeś o gastarbeiterach - nawiasem mówiąc, bez których Niemcy mogliby sobie tylko pomarzyć o swoim "Wirtschafts Wunder" > > P.S. Nie wiem niestety, co oznacza "pultaj się"? To jest żargon - wybacz ale tu nawet średnio inteligentny osioł skumałby o co chodzi. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 14:17 Ewcia pisala o tamtych czasach. W jaki sposob mozna opisac owczesne zjawiska spoleczne, bez nawiazwania do wlasciwej terminologii? Mozesz przytoczyc fragment, w ktorym Ewcia ow Begriff uzyla? Najlepiej z jej ksiazki. Zastanawiam sie, czy w wyniku tak daleko postepujacej wrazliwosci na terminologie faszystowska, zrezygnowales z Kindergeldu dla twej latorosli? Nie wystarczy ci, ze Adi to wymyslil i praktykowal? Odpowiedz Link
donnerbalken Januszek nie jest w ciemię bity... 21.01.10, 13:37 lepian4 napisał: Cytat > Odpowiedz lepiej na banalne pytanie, ktore nazywasz belkotem? Powielasz tylko medialne > ciekawostki. By dodac sobie powagi obrazasz wszystkich naokolo. > najwazniejsze, ze czynisz to w slusznej sprawie. Ot, charoszij januszek w swoim zywiole! Januszek buduje Bramy Tryumfalne aktualnie obowiązującej doktrynie państwowej... Januszek nie jest w ciemię bity... Januszek jest zawsze na właściwej stronie barykady.... Tam, gdzie aktualnie silniejsze bataliony są... Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! Odpowiedz Link
jureek Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 13:45 lepian4 napisał: > Przeciez ty nic nie wiesz na ten temat. W takim razie podaj Ty, wszystkowiedzący, jakieś źródła uzasadniające Twoją tezę, że dyskusja u Kernera miała być na temat książki pani Hermann. To, co znalazłem w internecie, wcale tego nie potwierdza. Ale może Ty masz jakieś specjalne źródła, a może sam Kerner Ci powiedział, o czym miała być dyskusja. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken "Ehrenkreuz der Deutschen Mutter" 21.01.10, 12:39 lepian4 napisał: Cytat > Januszku, przytocz nam te brunatne argumenty. A oto niezbite dowody: Ewa chciała wprowadzić: "Ehrenkreuz der Deutschen Mutter" Wystarczy? Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 14:22 ja.nusz napisał: > E.Herman nie wyleciała ze studia na początku audycji - miała dosyć czasu aby > wyprostować swoje debilizmy, ale go nie wykorzystała. > Powtórzę się - ona nie jest nazi ona jest blondynką. > To w koncu wyleciala ze studia za "brunatne argumenty" czy za kolor wlosow? Odpowiedz Link
jureek Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 14:36 maria421 napisała: > To w koncu wyleciala ze studia za "brunatne argumenty" czy za kolor wlosow? Mario, udajesz, czy naprawdę nie zrozumiałaś, że nie chodziło dosłownie o kolor włosów, lecz o głupotę? Nie będę teraz oceniać, czy to dobrze czy źle, ale przyjął się w języku taki stereotyp "głupiutkiej blondynki". (właściwie jako wróg poprawności politycznej nie powinnaś mieć nic przeciwko takim stereotypom) Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 14:45 To wyleciala za glupote? Moim zdaniem jest to najgorsza opcja, bo gospodarz ponosi odpowiedzialnosc, za gosci, ktorych sam do siebie zaprosil. Kernerl dal ciala, bo ugial sie medialnym fochom pozostalych zaproszonych panienek. podkresle, nie jest to moja opinia. Kerner niemilo wspomina to wydarzenie i dodaje, ze byl bezradny wobec zaistnialej sytuacji. Ale mogl sie tez lepiej przygotowac, albo zaprosic gosci, ktorzy mogli by cos madrego na ten temat powiedziec, a nie garnac za wszelka cene przed kamery. Najfajniejszy byl Mario. Cos tam napoknal o babci, ale jako jedyny przyznal sie, ze nie jarzy, o co reszcie biegalo? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 14:59 Za głupotę, to ty zaraz stąd wylecisz. To było moje prywatne zdanie o E.Herman - Kerner uważał ją za inteligentną koleżankę po fachu i dał jej możliwość i czas antenowy na wyprostowanie kilku drobiazgów. Nie musiałaby ona się przed nikim kajać ani padać na kolana. Sama zabrnęła tam gdzie dzisiaj stoi. Przypomnę gwoli ścisłości - Tematem Talkshow z którego E.Herman wyfrunęła nie była jej książka. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 15:09 Tak, masz racje. Kerner chcial z nimi pogadac jedynie o znakach zodiaku. Ale Ewa uparla sie przy swej ksiazce! Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 15:15 jureek napisał: > Mario, udajesz, czy naprawdę nie zrozumiałaś, że nie chodziło dosłownie o kolor > włosów, lecz o głupotę? Jureek, naprawde nie zrozumiales mojej wypowiedzi czy udajesz ze nie zrozumiales? > Nie będę teraz oceniać, czy to dobrze czy źle, ale przyjął się w języku taki > stereotyp "głupiutkiej blondynki". (właściwie jako wróg poprawności politycznej > nie powinnaś mieć nic przeciwko takim stereotypom) To Janusz operuje stereotypami, choc na moje pytanie nie odpowiada. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 15:26 Mario, na które z twoich pytań nie odpowiedziałem? Jeżeli miałaś ew. na myśli, to, za co E.Herman wyleciała, to już dawno odpowiedziałem - choć nie wiem po co, nawet asiek wie za co - a to o czymś świadczy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 15:30 ja.nusz napisał: > > Mario, na które z twoich pytań nie odpowiedziałem? > Jeżeli miałaś ew. na myśli, to, za co E.Herman wyleciała, to już > dawno odpowiedziałem - choć nie wiem po co, nawet asiek wie za co - > a to o czymś świadczy. Napisales ze wyleciala za brunatne argumenty jakie glosila u Kernera. Wymien te brunatne argumenty. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 15:43 Mario, tu masz taki mały przykład i oceń sama czy E.Herman jest brunatna czy głupia - a może jedno i drugie? www.youtube.com/watch?v=ovLC3KDDyn8 Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 16:14 No i gdzie te "brunatne" argumenty Evy Hermann? Powtarzam, Eva Hermann nie jest intelektualistka, nie powinna byla zabierac sie za pisanie ksiazek na tematy na ktore ma dosyc ograniczone pojecie, jednakze na tle Kernera i jego gosci (Berger, Barth, Schreienmakers) Hermann wydaje sie byc calkiem rozsadna. Szczegolnie na tle Schreinemakers, ktora potrafi tylko robic glupie miny, stawiac oczy w slup i skrzypiacym glosem oburzac sie "das darfst du so nich sagen". Cale to wideo to jest przyklad par excellence politypoprawnej Inkwizycji, gdzie heretyczce Evie dawano szanse zeby sie nawrocila, zeby swe tezy odwolala. A ze nie chciala- to na... nie , nie na stos. Na medialna Syberie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 16:28 Mario, tu nie chodzi o jej książki tylko o jej publiczne wypowiedzi. Jej książki nie są na ideksie - możesz kupić w każdej księgarni - jeżeli nie masz na co wydawać pieniędzy. A jak występowała u Kernera, to już była na medialnej Syberii, na którą sama zapracowała udając wyjątkowo odważną - miał być sprytny PR gag a wyszła kiszka blada. Odpowiedz Link
maria421 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 16:32 Ksiazek Evy Hermann nie czytalam , uwazam ze to strata czasu i pieniedzy. Ale niech mi w koncu ktos zacytuje te jej "brunatne argumenty", bo narazie nikt tego nie robi. Co takiego "brunatnego" tam napisala? Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 18:53 maria421 napisała: Cytat > Co takiego "brunatnego" tam napisala? Cytuję z pamięci: Cytat Familienpolitik bei den Nazis war nicht schlecht... Takiego czegoś się nie wypowiada, jako porządna kobieta... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 18:59 Kilka brunatnych popisow Ewy H.: Familie, Frauen, Autobahnen Kinder, Erziehung, Kinderspiele, Kindergarten, Kindergeld, männliche Bezugspersonen... Warto dodac, ze janusek sam jest faszysta. Jakos nie potrafi nawiazac do Kindergeldu, ktore kasowal, choc mialo z zalozenia wspierac powinno aryjaska rase. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 19:00 Przy tach twoich zlotych myslach jest genialna intelektualistka. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 19:59 Wo der Wille, da ist auch ein Weg... Ja bym ją oswobodził z tych herezji i nieczystych myśli... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 21.01.10, 23:48 Ten przy dźwigni ma taki myślący wyraz ryja - wypisz wymaluj asiek! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 13:21 Drazni ciebie, ze on, w przeciwienstwie do ciebie, mysli? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 13:31 Nic mnie nie drzaźni - przecież asiesk jest myślący inaczej - on jest wszystko inaczej. Przecież wiesz - sam nie jesteś wiele lepszy. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 13:36 Dzis komletnie ciebie nie pojmuje. Zaczyna mnie to juz powoli martwic. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 13:58 lepian4 napisał: > Dzis komletnie ciebie nie pojmuje. Zaczyna mnie to juz powoli martwic. A kiedy niby pojmowałeś? - przecież ciągle rżniesz głupa. Lepiej nie podskakuj, bo też cię policzę - pojąłeś? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 14:05 Rzniecie glupa wymaga pelnej koncentracji i kontroli przebiegu rozmowy!!!! Zmiane rysopisu nazywasz dzis juz policzeniem? Juz raz miales skarbie wspaniala okazje to uczynic, ale popusciles ze strachu. Poszlo nogawkami!!! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 14:15 Bez obaw niuniek - policzenie jest całkowicie bezbolesne. A to że twoje rżnięcie głupa jest czynnością kontrolowaną, było dla mnie zawsze jasne jak słońce - kanalie wszystko robią z wyrachowaniem. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 14:25 Jesli dobrze ciebie zrozumialem, chcesz mnie policzyc? Kanalia Gatunek sensacyjny/psychologiczny Kraj produkcji Polska Główne role Adam Ferency Piotr Siwkiewicz Bogusław Linda Joanna Szczepkowska Rok produkcji 1990 Data premiery 15 marca 1992 Czas trwania 76 min. Produkcja Reżyseria Tomasz Wiszniewski Scenariusz Tomasz Wiszniewski Muzyka Michał Lorenc Marcin Pospieszalski Zdjęcia Tomasz Wert Scenografia Wojciech Jaworski Kostiumy Violetta Jeżewska Montaż Zbigniew Niciński Produkcja Telewizja Polska Studio Filmowe Zodiak Państwowa Wyższa Szkoła Filmowa Telewizyjna i Teatralna w Łodzi Nagrody nagroda za główną rolę męską na FPFF w Gdyni w 1991 Kanalia na Filmweb.pl Kanalia - polski film sensacyjny o rewolucji 1905 w Łodzi. Debiut reżyserski Tomasza Wiszniewskiego. Treść Łódź, 1905 rok. Wert, młody dowódca bojowego oddziału PPS, po stłumieniu rewolucji potajemnie przedostaje się do Niemiec. Rosyjski śledczy, Jegor Potapowicz Jegorow, przypłaca wymknięcie się Werta degradacją do mało znaczącej funkcji urzędniczej. Przysięga więc zemstę. Po kilku latach poszukiwań odkrywa miejsce pobytu Werta i zwabia go do Łodzi. Nie chce go od razu zabić, ale najpierw złamać, upokorzyć i zastraszyć. Rozpoczyna więc grę ze swoim śmiertelnym wrogiem... Naczytales sie Wiki i bokiem ci wychodzi Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 14:33 O, widzisz? To jest znów takie kontrolowane rżnięcie głupa. A ty przecież jesteś taki zwykły, taki ordynarny, taki canalis vulgaris. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknąć go na wydziale psychiatrycznym? 22.01.10, 14:58 Ordynarny? Pewnie dlatego, ze stoisch im Hintergrung? Odpowiedz Link
donnerbalken Przysłowia mądrością narodów... 22.01.10, 11:49 ja.nusz napisał: Cytat > Mario, na które z twoich pytań nie odpowiedziałem? > Jeżeli miałaś ew. na myśli, to, za co E.Herman wyleciała, to już > dawno odpowiedziałem - choć nie wiem po co, nawet asiek wie za co - > a to o czymś świadczy. In großer Not frist der Teufel Fliegen... Przysłowia mądrością narodów... Odpowiedz Link
donnerbalken Reichautobahn 21.01.10, 12:14 Profilaktycznie dystansuję się od tego paskudztwa Nie jestem blondynką.... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Reichautobahn 21.01.10, 12:39 Po pierwsze primo leśny dziadku - to co zamieściłeś to jest BAB a nie RAB. Po drugie primo - nie widzę najmniejszego powodu abym musiał się od nich dystansować. Po trzecie primo - widzę masę powodów, aby dystansować się od takiego debila jak asiek. Odpowiedz Link
drugiich RAB to nie jest Reichautobahn, 21.01.10, 12:48 lecz ReichSautobahn. P.s. A poza tym, nielepiej pozostawić głupiego trolla samemu sobie? Poco dajecie się sprowokować idiotycznymi wątkami? Niech gada sam ze sobą Odpowiedz Link
donnerbalken Re: RAB to nie jest Reichautobahn, 21.01.10, 13:03 drugiich napisał( Vormals Herr Direktor): Cytat > > P.s. A poza tym, nielepiej pozostawić głupiego trolla samemu sobie? Poco dajecie > się sprowokować idiotycznymi wątkami? Niech gada sam ze sobą Zdecydowanie i z całego serca popieram. Polecam wspomnienia Pana Dyrektora: "Gdzie i w jakich okolicznościach spłodziłem swego pierworodnego" Odpowiedz Link
donnerbalken im. Adama Mickiewicza w Poznaniu nad Wartą... 21.01.10, 14:00 drugiich napisał: Cytat > P.s. A poza tym, nielepiej pozostawić głupiego trolla samemu sobie? Poco dajecie > się sprowokować idiotycznymi wątkami? Niech gada sam ze sobą A oto przykład niezwykle inteligentnej konwersacji na forach... Absolwent Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu nad Wartą... Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Reichautobahn 21.01.10, 12:53 ja.nusz napisał: Cytat > Po pierwsze primo leśny dziadku - to co zamieściłeś to jest BAB a > nie RAB. > Po drugie primo - nie widzę najmniejszego powodu abym musiał się od > nich dystansować. Korekta... Co faszystowską spuścizną jest, decyduje nasz ukochany Januszek! A dlaczego nie Mutterschaftskreuz? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Reichautobahn 21.01.10, 13:09 donnerbalken napisała: > Co faszystowską spuścizną jest, decyduje nasz ukochany Januszek! Biologicznie rzecz biorąc, ty jesteś w dosłownym tego słowa znaczeniu taką spuścizną - a właściwie jej godnym pożałowania skutkiem. Odpowiedz Link
donnerbalken la strada del sole 21.01.10, 13:21 ja.nusz napisał: Cytat > donnerbalken napisała: > > > Co faszystowską spuścizną jest, decyduje nasz ukochany Januszek! > > Biologicznie rzecz biorąc, ty jesteś w dosłownym tego słowa > znaczeniu taką spuścizną - a właściwie jej godnym pożałowania > skutkiem. > Nu, A dlaczego Ty się nie słuchasz apeli Pana Dyrektora (dawniej Twój druh Ichu)? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: la strada del sole 21.01.10, 13:31 Ichu do mnie nie apelował. A wracając do autostrad, to chciałbym ci przypomnieś dojrzały matołku (przyznasz, że brzmi ładniej niż stary ośle), że nie są one wynalazkiem hitlerowców. Co z tego, że za ich "rządów" rozbudowali sieć autostrad, kiedy ze względu na ich "politykę zagraniczną" świeciły pustkami - do tego stopnia, że pozwolili nawet śmigać po nich rowerzystom. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: la strada del sole 21.01.10, 13:41 ja.nusz napisał: Ichu do mnie nie apelował. Odpowiedz Link
donnerbalken KdF Wagen 21.01.10, 13:47 Dalsze hitlerowskie dziedzictwo, od którego się zdecydowanie dystansuję Odpowiedz Link
ja.nusz Re: KdF Wagen 21.01.10, 13:51 Ty nie możesz się odciąć od hitlerowskiego dzieciństwa - to jest fizycznie niemożliwe. Odpowiedz Link
lepian4 Re: la strada del sole 21.01.10, 13:48 Po wojnie autostrady nadal swiecily pustkami, pomimo naplywu inaczej cywilizowanych gastarbajterow. Dla nich przesiadka z osla na rower byla juz duzywm krokiem w rozwoju cywilizacyjnym. Prosze wiec trzymac sie faktow! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: la strada del sole 21.01.10, 14:13 lepian4 napisał: > Po wojnie autostrady nadal swiecily pustkami, pomimo naplywu inaczej > cywilizowanych gastarbajterow. Dla nich przesiadka z osla na rower byla > juz duzywm krokiem w rozwoju cywilizacyjnym. Prosze wiec trzymac sie > faktow! Pozwolisz, że spróbuję zgadnąć, kto jest temu winny, że niemieckie atostrany też po wojnie świeciły pustkami? Turcy? Może Zydzi? Włosi? Portugalczycy do spóły z Hiszpanami? A może jednak wszyscy razem? - oczywiście w kooperacji z bolszewikami. Odpowiedz Link
donnerbalken niesławnej pamięci naród 21.01.10, 14:35 ja.nusz napisał: Cytat > > Pozwolisz, że spróbuję zgadnąć, kto jest temu winny, że niemieckie > atostrany też po wojnie świeciły pustkami? > > Turcy? Może Zydzi? Włosi? Portugalczycy do spóły z Hiszpanami? A > może jednak wszyscy razem? - oczywiście w kooperacji z bolszewikami. > Fanatyczne Niemkinie, które sikały sobie w majtki, gdy Onkel Adi przejezdzał w otwartym Mercedesie... Oto niesławnej pamięci naród, pomiędzy którym januszkowi nielitościwy los kazał swój nędzny żywot spędzać.... Coś Ty nagrzeszył, że miłościwy Pan Bóg tak srogo Cię ukarał? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: niesławnej pamięci naród 21.01.10, 14:48 Próbujesz sugerować, że ja się męczę w tym kraju - otóż mylisz się kmiotku. Są zagadnienia, na które patrzę tak sobie trochę krytycznie a są też idywidua, które mnie po prostu wkurwiają lub wręcz odrażają - masz zaszczyt należeć do tych drugich - na równi z twoim wujkiem adim. Jeszcze nie napisałeś dzisiaj nic żydofobicznego - skleroza? Wal, bo z wprawy wyjdziesz cioto. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: niesławnej pamięci naród 21.01.10, 15:01 ja.nusz napisał: Cytat > Próbujesz sugerować, że ja się męczę w tym kraju - otóż mylisz się > kmiotku. Wiem, wiem! Dostajesz orgazm po orgazmie, gdy Niemiaszki Ci buty liżą! Nu ale ten naród nie ogląda filmów kulturalno-oświatowych na ARTE i 100% nie zna daty wybuchu wojny II światowej... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: niesławnej pamięci naród 21.01.10, 15:08 No to może się w końcu zdecydujesz, bo sam już nie wiem - dostaję seryjnie orgazmy, czy męczę się? Odpowiedz Link
donnerbalken Ten sam stopień niebywałej inteligencji! 21.01.10, 15:17 ja.nusz napisał: > No to może się w końcu zdecydujesz, bo sam już nie wiem - dostaję > seryjnie orgazmy, czy męczę się? -------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ten sam stopień niebywałej inteligencji! 21.01.10, 15:29 Asieku, manię prześladowczą można leczyć - nawet w podeszłym wieku. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ten sam stopień niebywałej inteligencji! 21.01.10, 15:33 Jeszcze parę minut temu prawie lunatykowi chciałeś dać dupy, a teraz uskarżasz się na jego inteligencję? A może działasz wg niemieckiego porzekadła - "dumm fickt gut" - no toście się dobrali jak trza. Odpowiedz Link
lepian4 Re: niesławnej pamięci naród 21.01.10, 15:15 Wczoraj na ARTE wieczorowa pora lecial film kulturalo- oswiatowy pt. Shoha. Ja wylaczylem przerazony pospiesznie, gdy jakis dziadzio opowiadal o polu minowym, na ktorym jelenie i uciekajacy zydzi wylatywali w powietrze. Na szczescie nagralem to. Jesli magnaci wiedzy politycznie poprawnej uznaja, ze warto zapoznac sie z czym takim, odtworze to naboznie. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: niesławnej pamięci naród 21.01.10, 15:11 ja.nusz napisał: > Jeszcze nie napisałeś dzisiaj nic żydofobicznego - skleroza? > Wal, bo z wprawy wyjdziesz cioto. -------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: Reichautobahn 21.01.10, 12:48 Nie wiem, czy źle widzę, ale wydaje mi się, że na zdjęciu zamieszczonym przez Asieka linia przerywana między pasami ruchu jest koloru żółtego, a nie wygląda to na tymczasowe pasy ruchu z powodu robót drogowych. Tutaj jeszcze parę nostalgicznych obrazków: members.a1.net/wabweb/frames/abhistDf.htm Odpowiedz Link
jessi_a Re: Reichautobahn 21.01.10, 14:41 ja mysle, ze tu jest troche satyry ze strony Asieka, w ten oto sposob chce nawiazac do DB i towarzyszacych komentarzach ze strony polskiej Odpowiedz Link
lunatix Potrzebna nowa misja dla donerka. 21.01.10, 14:39 Biedak nic nowego juz nam nie wymysla. Nudzi ciagle tymi samymi nudnymi pierdolami o sobie. Donerku ty nie jestes az tak interesujacy zeby sie toba i twoimi problemami ze soba samym interesowac. Psychiatrzy sa od tego. Odpowiedz Link
donnerbalken Bardzo inteligentny i mądry wpis. 21.01.10, 14:54 lunatix napisał: Cytat > Biedak nic nowego juz nam nie wymysla. Nudzi ciagle tymi samymi > nudnymi pierdolami o sobie. > > Donerku ty nie jestes az tak interesujacy zeby sie toba i twoimi > problemami ze soba samym interesowac. Psychiatrzy sa od tego. Bardzo inteligentny i mądry wpis. Ale dlaczego Ty się nie słuchasz apeli Pana Dyrektora? Patrz wyżej! Odpowiedz Link