annette_81 29.08.08, 12:42 Po dlugich pertraktacjach podjeto decyzje budowy meczetu w Köln. Co wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadupa Re: Zgoda na budowe meczetu w Köln 29.08.08, 13:15 Ratzinger powinnien zrobic deal z muzulmanami, jeden kosciol u nich = jeden meczet w swiecie zachodnim. Ciekawe czy muzulmanie zgodziliby sie na taka opcje. Odpowiedz Link
maria421 Re: Zgoda na budowe meczetu w Köln 29.08.08, 14:05 Meczetu imienia Mehmeta II Zdobywcy. Tego ktory zdobyl Konstantynopol. Ale to nie muzulmanie sa winni, to MY jestesmy glupi i naiwni. Odpowiedz Link
realdirect2 co mnie wqrwialo, to liczne glosy 29.08.08, 15:31 sprzeciwu ze strony mieszkancow. Odpowiedz Link
maria421 Re: co mnie wqrwialo, to liczne glosy 29.08.08, 15:42 realdirect2 napisał: > sprzeciwu ze strony mieszkancow. Uwazasz ze powinni przyjac ten projekt bez szemrania? Odpowiedz Link
gadupa "szemranie" 29.08.08, 15:53 Wlaza w doope muzulmanom, tak jak Schröder Putinowi. A teraz trzesa tymi doopami, bo Iwan moze przykrecic kurek. Odpowiedz Link
jecki.p Ichu, co Ty ostatnio pijasz ? 29.08.08, 18:18 Sadzisz, ze te prowokacyjki sa smieszne ? j. Odpowiedz Link
jecki.p ansonsten: 29.08.08, 18:31 www.pro-koeln.org/artikel08/280808_rat.htm alle sind herzlich eingeladen! j. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: ansonsten: 29.08.08, 19:21 jecki.p napisał: > www.pro-koeln.org/artikel08/280808_rat.htm > alle sind herzlich eingeladen! > > j. Przepraszam, nie mogę skorzystać z zaproszenia - nie posiadam brunatnej koszuli. Odpowiedz Link
maria421 Re: ansonsten: 29.08.08, 22:11 ja.nusz napisał: > jecki.p napisał: > > > www.pro-koeln.org/artikel08/280808_rat.htm > > alle sind herzlich eingeladen! > > > > j. > > Przepraszam, nie mogę skorzystać z zaproszenia - nie posiadam brunatnej koszuli > . Ci z Pro Köln tez nie posiadaja. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: ansonsten: 29.08.08, 23:26 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > jecki.p napisał: > > > > > www.pro-koeln.org/artikel08/280808_rat.htm > > > alle sind herzlich eingeladen! > > > > > > j. > > > > Przepraszam, nie mogę skorzystać z zaproszenia - nie posiadam brunatnej k > oszuli > > . > > Ci z Pro Köln tez nie posiadaja. Oczywiście, że nie - to są komuniści. Odpowiedz Link
maria421 Re: ansonsten: 30.08.08, 08:37 ja.nusz napisał: > Oczywiście, że nie - to są komuniści. Nie sa ani nazistami, ani komunistami. Sa , ze uzyje tego neologizmu, "islamofobami" Podobnie jak wszyscy inni ktorym islam sie nie podoba. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Marysiu, chyba niedowidzisz na prawe oczko 30.08.08, 08:50 Popatrz tutaj na tych swoich islamofobów: de.wikipedia.org/wiki/Pro_k%C3%B6ln Odpowiedz Link
konrad-walenrod Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 09:03 ja.nusz napisał: Popatrz tutaj na tych swoich islamofobów: ××××××××××××××××××××××××××× Jak najbardziej, faszystowska organizacja! (...) Zielsetzung Pro Köln sieht sich als Alternative zu den etablierten Parteien CDU und SPD und steht nach eigenen Angaben für eine „freiheitliche und unabhängige Politik“. Ziele seien die Bekämpfung von Kriminalität und Vandalismus, eine „wertneutrale und offene Berichterstattung“, insbesondere zu Themen wie Korruption und Misswirtschaft in der Stadtverwaltung. Zentrale Themen sind ferner die Thematisierung von Ausländerkriminalität sowie die Verhinderung des Baus einer Moschee in Köln-Ehrenfeld. Sie will sich zudem für die Förderung des Mittelstands, Bürokratieabbau und für die Verhinderung von „Sozialmissbrauch“ einsetzen. Auch die Asylpoitik ist ein Thema der Bürgerbewegung pro Köln. (...) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 09:28 DVU i NPD mają w swoich programach jeszcze ładniejsze teksty - specjalnie dla ciebie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 09:31 ja.nusz napisał: > DVU i NPD mają w swoich programach jeszcze ładniejsze teksty - specjalnie dla > ciebie. Janusz, gdyby ci z Pro Köln popierali DVU czy NPD, to mogliby sie po prostu do nich zapisac, na nich glosowac. To byloby o wiele latwiejsze niz tworzyc nowa organizacje, nie sadzisz? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 10:49 Oni prawie wszyscy już tam byli: Manfred Rouhs - były członek NPD i REP Harald Neubauer - były członek NPD i DVU Mario, czytałaś to czy jeszcze nie?: de.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCrgerbewegung_pro_K%C3%B6ln Odpowiedz Link
jecki.p Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 11:10 ja.nusz napisał: > Oni prawie wszyscy już tam byli: > > Manfred Rouhs - były członek NPD i REP > Harald Neubauer - były członek NPD i DVU > > Mario, czytałaś to czy jeszcze nie?: Wybacz, ale to jest zagrywka cokolwiek demagogiczna... Jacek Kuron - byly czlonek czerwonego harcerstwa i pzpr - I CO Z TEGO ? j. > > de.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCrgerbewegung_pro_K%C3%B6ln > > Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 11:35 jecki.p napisał: > > Wybacz, ale to jest zagrywka cokolwiek demagogiczna... > Jacek Kuron - byly czlonek czerwonego harcerstwa i pzpr - > I CO Z TEGO ? Kuroniem ich nie wybielisz (myślę że on w tej chwili zawirował w grobie). Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 12:42 Czytalam, a na stwierdzenie "oni juz tam wszyscy byli" odpowiem pytaniem czy moze wiesz dlaczego juz ich tam nie ma? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 12:49 maria421 napisała: > Czytalam, a na stwierdzenie "oni juz tam wszyscy byli" odpowiem pytaniem czy > moze wiesz dlaczego juz ich tam nie ma? Nie ma najmniejszego znaczenia gdzie oni są, ich poglądy są bezmiennie brunatne. No i nadal utrzymują przyjazne stosunki ze swoją przeszłością. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 12:51 ja.nusz napisał: > Nie ma najmniejszego znaczenia gdzie oni są, ich poglądy są bezmiennie brunatne Wymien moze te ich brunatne poglady. > No i nadal utrzymują przyjazne stosunki ze swoją przeszłością. W jakim sensie? Odpowiedz Link
jureek Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 10:55 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > DVU i NPD mają w swoich programach jeszcze ładniejsze teksty - specjalnie > dla > > ciebie. > > Janusz, gdyby ci z Pro Köln popierali DVU czy NPD, to mogliby sie po prostu do > nich zapisac, na nich glosowac. To byloby o wiele latwiejsze niz tworzyc nowa > organizacje, nie sadzisz? Niekoniecznie. Nazwy DVU czy NPD odstraszają niektórych wyborców, a ponieważ jest w Kolonii nośny temat (budowa meczetu), to można na nim pojechać, przystrajając się w szaty lokalnego ugrupowania. Taktycznie dość sprytne zagranie. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 12:44 Jura, a moze oni po prostu nie chcieli byc dalej w NPD albo w DVU? Moze im sie tam nie podobalo? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jak najbardziej, faszystowska organizacja! 30.08.08, 13:45 Dorzuc jeszcze Ditib. NPD przy tym islamsko- faszystowskim ruchu to tylko niegodny uwagi banal, ktory jam mawiasz, utrzymuje jedynie stosunki z przeszloscia. Patrzac na sytuacje w Kolonii, zaluje, ze nie ma tych nazistow, ktorymi na prawo i lewo sie straszy. Gdyby byli, nie musielibysmy przejmowac sie takim scierwem jak Erdinc, ktory terroryzuje od lat cale miasto. Lyse paly, gdyby byly, juz dawno by mu wybily z glowy ta perfidna patologie. A tak, placimay podatki, by taki skurwiel siagal sobie dupy z Turcji. Odpowiedz Link
maria421 Re: Marysiu, chyba niedowidzisz na prawe oczko 30.08.08, 09:10 Przeczytalam to: Die Bürgerbewegung pro Köln wird in den Verfassungsschutzberichten des Landes Nordrhein-Westfalen seit dem Jahre 2004 durchgängig unter dem „Verdacht einer rechtsextremistischen Bestrebung“ aufgeführt. "Podejrzenie o prawicowo- ekstremistyczne aspiracje" W ten worek mozesz zmiescic kazdego kto nie czuje sie reprezentowany przez CDU a nie chce nalezec do DVU czy NPD. Odpowiedz Link
jecki.p porownanie? 30.08.08, 10:09 Wszystkich tych, ktorzy przypinaja pro köln brunatne laty, mozna by - z podobnym uzasadnieniem - nazwac "lewactwem". A moze po prostu niektorzy z nich - skadinad wcale inteligentni - powinni sie lepiej informowac ? j. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: porownanie? 30.08.08, 11:04 jecki.p napisał: > Wszystkich tych, ktorzy przypinaja pro köln brunatne laty, mozna by - z podobny > m > uzasadnieniem - nazwac "lewactwem". A moze po prostu niektorzy z nich - skadina > d > wcale inteligentni - powinni sie lepiej informowac ? > > j. Wybacz jecki, ale Twoja argumentacja nie dociera do mnie. Przecież to żadna tajemnica, że "pro Köln" zosatło założone przez neonazistów. Patrząc na życiorysy założycieli i członków nasuwa się jedna konkluzja: już bardziej brązowo nie idzie. Gwoli wyjaśnienia: nie wszyscy przeciwnicy budowy meczetu muszą być faszystami. Najlepszym przykładem są tutaj Zydzi. Odpowiedz Link
konrad-walenrod "pro Köln" zosatło założone przez neonazistów. 30.08.08, 13:33 ja.nusz napisał: Wybacz jecki, ale Twoja argumentacja nie dociera do mnie. Przecież to żadna tajemnica, że "pro Köln" zosatło założone przez neonazistów. Patrząc na życiorysy założycieli i członków nasuwa się jedna konkluzja: już bardziej brązowo nie idzie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Uwaga! Stalinowiec z Korczaginówką i czerwoną gwiazdą na czapie panoszy się tu na forumie. Pawka Korczagin Alle Macht den Räten!!! Odpowiedz Link
konrad-walenrod Giordano & Broder: nie posiadamy brunatnych koszul 30.08.08, 08:04 ja.nusz napisał: Przepraszam, nie mogę skorzystać z zaproszenia - nie posiadam brunatnej koszuli. ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××× Giordano & Broder - die bekanntesten Braunhemden in Dojczland! Aber Januszek, als Entnazifizierrungs-Offizier hat für solche Sachen einen scharfen Blick. Was für ein Glück für Dojczland, von Polen solche Experten ausgeliehen bekommen zu haben!!! Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! Giordano: Moschee-Bau ist "Kriegserklärung" tiny.pl/8g9k =============================== Der diesjährige Preisträger Henryk M. Broder hat sich nun in die Diskussion um den Moschee-Bau in Köln eingeschaltet. tiny.pl/8g92 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Konradzie myślcie głową a nie dupą 30.08.08, 08:41 I znów mieszasz gruszki z jabłkami. Czy Giordano i Broder są członkami "pro Köln e.V."? Odpowiedz Link
maria421 Re: Konradzie myślcie głową a nie dupą 30.08.08, 09:30 ja.nusz napisał: > I znów mieszasz gruszki z jabłkami. > > Czy Giordano i Broder są członkami "pro Köln e.V."? Janusz, po pierwsze, jezeli chcesz powaznie dyskutowac, to zrezygnuj z wulgaryzmow. Po drugie- oczywiscie Giordano i Broder nie sa czlonkami Pro Köln, ale sa tak samo "islamofobami". Z Giordano i t Broderem to taki problem jest, ze ich nijak nie mozna jako nazistow skwalifikowac. Nie da sie! Podobnie jak nie da sie powiedziec ze wszyscy ktorzy nie chca coraz to wiekszych meczetow to sa prawicowi ekstremisci. Odpowiedz Link
jureek Re: Konradzie myślcie głową a nie dupą 30.08.08, 11:24 maria421 napisała: > Podobnie jak nie da sie powiedziec ze wszyscy ktorzy nie chca coraz to wiekszyc > h > meczetow to sa prawicowi ekstremisci. Nie zauważyłem, żeby ktoś taką tezę stawiał. Można być przeciwnym budowie meczetu z różnych motywacji. Jura Odpowiedz Link
konrad-walenrod zrezygnuj z wulgaryzmow... 30.08.08, 16:37 maria421 napisała: Janusz, po pierwsze, jezeli chcesz powaznie dyskutowac, to zrezygnuj z wulgaryzmow. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Januszek pracuje tylko na nocną zmianę i tam ma tylko i wyłącznie z takowymi do czynienia.... Odpowiedz Link
realdirect2 wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejsze 29.08.08, 20:13 niz bicie dzwonow. A i herbatka mi bardziej podchodzi niz pilz w knajpie na rogu. Odpowiedz Link
maria421 Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 29.08.08, 22:08 realdirect2 napisał: > niz bicie dzwonow. > A i herbatka mi bardziej podchodzi niz pilz w knajpie na rogu. Zawsze mowie ze tzw, tolerancyjnym ludziom chodzi w pierwszym rzedzie o siebie, o to zeby pokazac jacy sa lepsi od innych Odpowiedz Link
jureek Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 30.08.08, 11:00 maria421 napisała: > realdirect2 napisał: > > > niz bicie dzwonow. > > A i herbatka mi bardziej podchodzi niz pilz w knajpie na rogu. > > Zawsze mowie ze tzw, tolerancyjnym ludziom chodzi w pierwszym rzedzie o siebie, > o to zeby pokazac jacy sa lepsi od innych Ja też wolę herbatę, alkoholu nie piję w ogóle. Czy to znaczy, że chcę pokazać się jaki to jestem lepszy od innych? Czy integracja polega na tym, że każdy będzie zachowywał się tak samo - pił piwo, w sobotę lub niedzielę auto pucował, raz lub 2 razy w roku na wczasy jeździł itd? A jak nie, to wynocha z Niemiec? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 30.08.08, 12:41 Jura, rozmawialismy juz o tym, nie o to chodzi co kto woli- w tym wypadku herbate czy piwo. Chodzi o to, ze najczesciej ludzie ktorzy okreslaja sie jako postepowi i tolerancyjni robia to z czystego konformizumu, zeby byc na fali, zeby wlasnie pokazac ze to oni sa lepsi bo "postepowi i tolerancyjni" w odroznieniu od "zacofanych i konserwatywnych". To jest czysta moda , bez zadnej ideowej glebi. Odpowiedz Link
jureek Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 30.08.08, 13:37 Idąc Twoim tokiem myślenia, to można i tak zintepretować intencje drugiej strony, że to też bez ideowej głębi, a tylko po to, żeby zaprezentować się jako nonkonformista, bo skoro większość jest "postępowa i tolerancyjna", to ja jestem lepszy, bo nie płyne z prądem. Dajmy lepiej spokój doszukiwaniom się ukrytych intencji, bo ani ja, ani chyba Ty w cudzych myślach czytać nie potrafimy. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 30.08.08, 14:31 Jura, kazdego konformiste mozna wyczuc po tym co ma w temacie na ktory sie wypowiada naprawde do powiedzenia. Popatrz na przyklad z tego forum- kolega Janusz zapytany o konkrety poradzil mi tylko zebym przestala sluchac Radia Maryja i zniknal Odpowiedz Link
lepian4 Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 29.08.08, 22:57 Cenisz gorzki smak herbaty, czy raduje cie jedynie fakt, ze w tym towarzystwie mieszajac herbatke mozna walic bez opamietania, paradoksalnie jak w dzwony? Odpowiedz Link
jessi_a Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 30.08.08, 10:28 czyli co islam jako "neue Leitkultur" w Europie. Budowa meczetow nie integruje, ale polaryzuje spoleczenstwo. A najgorzej wqrfia mnie wrzask islamistow z Turcji albo z panstw arabskich. Odpowiedz Link
maria421 Re: wzywanie muezina jest dla mniej atrakcyjniejs 30.08.08, 10:34 jessi_a napisała: > A najgorzej wqrfia mnie wrzask islamistow z Turcji albo z panstw > arabskich. ... ktorzy , jak Saudyjczycy, pouczaja Europejczykow na temat praw czlowieka Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zgoda na budowe meczetu w Köln 29.08.08, 18:32 O jakich pertraktacjach mowisz? O ile mi wiadomo, mieszkancy zostali jedynie poinformowani o zamiarach tureckiego rzadu. Jakies Turki wczesniej biegaly po miescie z czerwonymi kartami z napisem "stop rasizmowi". To tyle na temat pertraktacji. Gdy juz meczet powstanie, Turki nadal beda biegac z tymi samymi kartkami, bo na dzien dzisiejszy obrzezancy nie moga sie piec razy dziennie wydzierac. I tak wkolko, az nasz obrzezaja. Odpowiedz Link
lepian4 Re: i w koncu 30.08.08, 04:19 Tak, to prawda. Dzieki meczetom dowiedzielismy sie juz, ze dzieki przybyszom z Turcji zawdzieczamy edukacje higieniczna. Wczesniej sralismy do wiaderek i gdy byly pelne, wynosilismy je na Sammelpunkte oznakowane tajemniczym znakiem H. Wymyslelismy tez perfumy, by wlasny smrod przytepic. Swoja droga, czy w meczecie na Chorweiler sa juz drzwi wejsciowe do zaplecza? Bez nich, nowy obiekt nie byl ukonczony, zatem nie zostal oddany oficjalnie do uzytku. Urzednicy, choc wiedzieli o nielegalnych "imprezach" nic nie mogli wskorac, bo budynek jeszcze nie zostal oficjalnie oddany do uzytku. Ten sam bajzel jest od lat w pobliskim Bergisch Gladbach. W Ehrenfeld stawiam na parking. Juz wczesniej zmiejszyli projekt tego molocha, tzn zmniejszyli ilosc miejsc do parkowanie przed tym nawiedzonym warzywniakiem. Jesli parkingu nie bedzie, a byl to jedyny warunek miasta wobec Ditib, to oddanie tego kompleksu budynkow zwlekac bedzie mozna w nieskonczonosc Odpowiedz Link
gadupa A tak polecano do zamieszkania Köln 30.08.08, 14:29 W innych watkach polecacie Köln, a za kilka lat zrobi sie z Köln Istambul. Odpowiedz Link
maria421 Re: A tak polecano do zamieszkania Köln 30.08.08, 14:37 gadupa napisała: > W innych watkach polecacie Köln, a za kilka lat zrobi sie z Köln Istambul. I tak sie dopelni historia, z dawnej kolonii rzymskiej stanie sie turecka kolonia Tylko ze dwa tysiace lat temu rdzenna ludnosc stawala sie civis romanis, teraz staje sie dhimmi. Odpowiedz Link
jessi_a Die Welt pisze -w cieniu katedry: 30.08.08, 16:03 Wer Menschenrechte fordert, muss Moscheen bauen komentarz: Ich bin Italiener und wähle mitte-links. Aus diesem Grunde befürworte ich nicht die Argumente der Lega-Nord in Italien. Trotzdem sind sie mir sympatisch. Wenn die Politiker der Lega Nord gegen den Bau einer Mosche sind, dann nehmen sie ein Schwein und gehen damit auf dem Landgebiet wo eventuell die Mosche gebaut werden müsste. Somit wird dieses Stück Land unheilig für die Muslime und es wird keine Mosche mehr entstehen . Ich bin auch für Religionsfreiheit, gegen Razzismus usw. aber WENN MEINE RELIGION ANDAUERND KRITISIERT WIRD; VORURTEILE GEGENÜBER MEINE KULTUR AUFKOMMEN UND SIE NICHT AKZIEPTIERT WIRD, dann kann ich auch extremistisch werden und gegen den Bau einer Mosche dieser Art werden. SPD, Grünen, die Linken Politiker haben dafür gestimmt , weil diese Leute in eine völlig andere Welt leben, als die normale Bevölkerung. Macht bloß weiter so liebe Politiker und wundert euch nicht, wenn irgendwann die Rechte Parteien 80-90% der Wähler haben werden www.welt.de/politik/article2373238/Koeln-und-die-grosse-Moschee-im-Schatten-des-Doms.html?page=4#article_readcomments Odpowiedz Link
maria421 Re: Die Welt pisze -w cieniu katedry: 30.08.08, 16:52 89% czytelnikow uznalo ze zezwolenie na budowe tego meczetu bylo bledem. Podobnie jak autor zamieszczonego tekstu tez sie obawiam, ze jezeli nadal partie rzadzace nie beda reprezentowac woli wyborcow, to wyborcy beda glosowac na inne partie.... Odpowiedz Link
jessi_a Re: Die Welt pisze -w cieniu katedry: 30.08.08, 17:06 a ten sposob ze swinia, nigdy bym na to nie wpadla ) Odpowiedz Link
konrad-walenrod Die Räte Republik Köln 30.08.08, 17:07 maria421 cytuje: 89% czytelnikow uznalo ze zezwolenie na budowe tego meczetu bylo bledem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Die große Masse ist meistens dumm und geistig zurückgeblieben. Was wir dringend brauchen, ist: Die Räte Republik Köln Odpowiedz Link
jessi_a Fatih-Sultan-Moschee 30.08.08, 17:27 ciekawy komentarz: (Die Welt) Wollen wir die Wahrheit nicht wissen? Wir freuen uns auch darüber, dass die europäische Hauptstadt Brüssel „multikulturell“ ist. 57 Prozent der Neugeborenen sind dort derzeit Muslime. Wie in vielen europäischen Städten ist auch in Brüssel Mohammed der häufigste Vorname für männliche Neugeborene. Brüssel wird nach Angaben der Universität von Leuven in etwa 15 Jahren eine islamische Stadt sein. Die Entwicklung zieht sich durch ganz Europa. Und überall geben wir unsere Werte auf: In Dänemark zahlt seit diesem Jahr die erste Kirche Schutzgeld an Muslime, um ihre Christen beim Kirchgang vor Übergriffen zu schützen. Wir haben zwar Gesetze in Europa, die eigentlich für alle gelten, aber zugunsten unserer Mitbürger akzeptieren wir inzwischen sogar islamische „Scharia-Gerichte“. Natürlich gestatten wir Muslimen Polygamie. Und die Stoffkäfig- Haltung von Frauen ist im Straßenbild inzwischen angeblich eine kulturelle Bereicherung. In Ländern wie Schweden diskutiert man über einen Strafnachlass für „Ehrenmörder“ – alles andere könnte ja den Islam beleidigen. Ein angeblicher „Kampf der Kulturen“ findet nicht statt – wir geben unsere Werte auf. Unsere Kinder werden uns unangenehme Fragen stellen. Dann aber dürfte es zu spät sein, die Entwicklung aufzuhalten Odpowiedz Link
konrad-walenrod Also doch! 30.08.08, 17:42 jessi_a cytuje: (...) Polygamie. Und die Stoffkäfig- Haltung von Frauen ist im Straßenbild inzwischen angeblich eine kulturelle Bereicherung. (...) Also doch! >>Die Welt<< wurde von DSZ-Verlag Postfach 60 04 64 81204 München übernommen!!! www.national-zeitung.de/ Die Faschisten triumphieren... Odpowiedz Link
konrad-walenrod Faszystom dali po mordzie... 30.08.08, 22:03 Faszystom dali po mordzie... www.pro-koeln.org/artikel08/300808_lev.htm Odpowiedz Link
maria421 Re: Faszystom dali po mordzie... 30.08.08, 22:58 Niemozliwe! Przeciez to faszysci zawsze daja innym po mordzie Odpowiedz Link
konrad-walenrod Also doch die Gitlerowce! 31.08.08, 09:25 maria421 napisała: > Niemozliwe! Przeciez to faszysci zawsze daja innym po mordzie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ANTIFA Dresden beruft sich auf DIE BILD (wenn es ihr passt) venceremos.antifa.net/regional/dvg-bs/pdoku/sebnitzpresse24nov.htm this site is made by Antifa-Dresden/webgroup. please webgroup@venceremos.antifa.net download pgp-key fingerprint: 4F80 EEDC C1FE C106 0734 B1F1 BE88 5FE2 B9E8 A46D (...) Die Berichte drehen sich um die nicht-erfolgte Auklärung des Todes von Joseph Abdullah. Dazu wäre zu bemerken, dass die deutsche Öffentlichkeit und Justiz von Rassismus betroffenen Toten meistens nicht viel Aufmerksamkeit widmet. Ebenso wie rassistische Übergriffe meist nicht großer Rede wert sind und auch nicht angemessener polizeilicher und juristischer Bearbeitung. Was hier also exemplarisch beschrieben wird, ist deutscher Alltag. (...) Also doch die Gitlerowce! Haben den kleinen Joseph Abdullach im ostsächsischen Sebnitz ermordet.... venceremos.antifa.net/regional/dvg-bs/pdoku/sebnitzpresse24nov.htm Odpowiedz Link
jureek Re: Faszystom dali po mordzie... 31.08.08, 01:03 Tekst jest przedni. Gdyby nie to, że ktoś naprawdę oberwał, to byłby prawie humorystyczny. Najfajniejsze te fragmenty o spisku wszystkich przeciw biednym pro-kolonianom. Już to widzę, jak CDU wypuszcza lewackie bojówki, żeby pobiły pro-kolonian. Teraz właśnie mi się tak luźnie skojarzyło, że podobne to w tonie do wypocin tego Kraszewskiego. On też wszędzie spiski widzi. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 08:44 tureckie przysłowie Stefan Strauss od 1992 roku mieszka w Ehrenfeld. Od dwóch lat pracuje w warsztacie ślusarskim na Venloer Strasse, zaledwie 50 metrów od przyszłego meczetu. Sympatyczny, wykształcony 30-latek uważa się za nowoczesnego, tolerancyjnego Niemca. Od jakiegoś czasu dręczą go jednak wątpliwości. - Nie jestem przeciwny budowie meczetu. Cudzoziemcy mi nie przeszkadzają - uśmiecha się. Po chwili poważnieje. - To, co się będzie działo w tym meczecie, powinno podlegać jakiejś kontroli - mówi. - Imamowie muszą być kształceni w Niemczech, a nie w Turcji, a modlitwa powinna być odprawiana po niemiecku -dodaje. Kolejny uśmiech. -To naiwne życzenia - przyznaje... ...Turcy zamkną się w sobie. Że na terenie Ditib powstanie coś w rodzaju islamskiej kolonii, do której nie będziemy mieli wstępu - ciągnie Strauss. Jego pracodawca woli zapobiec kłopotom. W przyszłym miesiącu przenosi warsztat, który jego ojciec otworzył w 1963 roku, w głąb dzielnicy. Im dalej od meczetu, tym lepiej. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070908/plus_minus_a_9.html Odpowiedz Link
jureek Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 09:16 Czy Stefan Strauss chce zlikwidować polskie msze i wygonić polskich importowanych księży? Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 09:27 a czy polskie misje, tak jak ditib finansowane sa z Ankary? Odpowiedz Link
jureek Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 10:46 jessi_a napisała: > a czy polskie misje, tak jak ditib finansowane sa z Ankary? Z Ankary na pewno nie. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 12:13 W Europie mamy rozdzial kosciola od panstwa. Ditib jest organizacja polityczna, o zabarwieniu nacjonalisztycznym. Zastanowmy sie, co by sie dzialo, gdyby NPD chcialo w Turcji, Arabii Saudyjskie budowac pseudo koscioly. Großmosche jest jedynie olbrzymim warzywniakiem ktory ma odizolowac Turkow od reszty spoleczenstwa. Gdzies jest wprawdzie na poddaszu malusienkie pomieszczenie do modlitwy. Takiego syfu nawet w Turcji nie ma. Warzywniaki wyrastaja tam w symbioze z meczetem: im wiekszy meczet, tym wiekszy warzywniak. Co gorsza, starania Turcji w kwestii przystapienia do Unii, sklaniaja nas, Eurpoejczykow, do przekazywania tym azjatom pieniedzy na zreformowanie kraju. Jak oni reformuja swoj kraj, widac wlasnie w Ehrenfeldzie. Ostatecznie glupio krytykowac jest Turkow, skoro my jestesmy pierdolnieci wizja poprawnosci politycznej. Odpowiedz Link
jureek Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 12:27 Widzę, że wyrażenie "poprawność polityczna" zaczyna funkcjonować jak obelga. Zarzucenie rozmówcy poprawności politycznej ma go dyskwalifikować jako dyskutanta. Taka "maczuga poprawności politycznej", odpowiednio do "Holocaustkeule". Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 13:14 moze nie obelga, ale troche sie zdewaluowalo. Bo jak dlugo mozna znosic taka dziwna argumentacje, Multi-Kulti to przyszlosc, bo imigranci beda finansowac nasze renty, nie widzac przy tym bezrobotnych. Odpowiedz Link
maria421 Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 18:43 jureek napisał: > Widzę, że wyrażenie "poprawność polityczna" zaczyna funkcjonować jak obelga. > Zarzucenie rozmówcy poprawności politycznej ma go dyskwalifikować jako > dyskutanta. Taka "maczuga poprawności politycznej", odpowiednio do "Holocaustke > ule". > Jura Polityczna porawnosc to zaklamywanie rzeczywistosci. Widzisz w tym cos poprawnego? Odpowiedz Link
maria421 Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 09:31 jureek napisał: > Czy Stefan Strauss chce zlikwidować polskie msze i wygonić polskich > importowanych księży? > Jura Czy ksieza z Polskiej/Wloskiej/Portugalskiej/Chorwackiej/Hiszpanskiej itd. Misji Katolickiej nawoluja do swietej wojny? Czy to oni wyhodowali Mohameta Atta? Czy to oni czytaja teksty zezwalajace na bicie zony? itd.itp. Odpowiedz Link
jureek Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 10:50 maria421 napisała: > Czy ksieza z Polskiej/Wloskiej/Portugalskiej/Chorwackiej/Hiszpanskiej itd. Misj > i > Katolickiej nawoluja do swietej wojny? > Czy to oni wyhodowali Mohameta Atta? > Czy to oni czytaja teksty zezwalajace na bicie zony? Steffan Strauss nie mówił o tych rzeczach. Jemu przeszkadzało to, że nabożeństwa nie są po niemiecku. Tymczasem już biskup wrocławski Bertramm w czasach nazistowskich widział potrzebę umożliwienia ludziom modlitwy w "języku duszy" i jak długo mógł wspierał wydawanie polskich książeczek do nabożeństwa na Górnym Śląsku. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 18:37 jureek napisał: > maria421 napisała: > > > Czy ksieza z Polskiej/Wloskiej/Portugalskiej/Chorwackiej/Hiszpanskiej itd > . Misj > > i > > Katolickiej nawoluja do swietej wojny? > > Czy to oni wyhodowali Mohameta Atta? > > Czy to oni czytaja teksty zezwalajace na bicie zony? > > Steffan Strauss nie mówił o tych rzeczach. Jemu przeszkadzało to, że nabożeństw > a > nie są po niemiecku. Tymczasem już biskup wrocławski Bertramm w czasach > nazistowskich widział potrzebę umożliwienia ludziom modlitwy w "języku duszy" i > jak długo mógł wspierał wydawanie polskich książeczek do nabożeństwa na Górnym > Śląsku. > Jura Jura, wybacz ale to nie jest na temat . Odpowiedz Link
konrad-walenrod wygonić polskich importowanych księży 31.08.08, 09:51 jureek napisał: > Czy Stefan Strauss chce zlikwidować polskie msze i wygonić polskich > importowanych księży? > Jura ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W Niemczech nie, ale za to w UK forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=83805198&a=83805769 Odpowiedz Link
lepian4 Re: Uchyl głowę przed wyższym od ciebie - 31.08.08, 12:05 A ja jestem za tym, zeby powstalo takie tureckie osiedle. Wzorem Berlina wybudujemy pozniej jedynie mur, przejscia graniczne... Mozna by jedynie doprowadzic jeszcze tory kolejowe i po sprawie. Odpowiedz Link
nana_c Muselmänner und Muselfrauen, deutsche Männer und d 31.08.08, 14:23 Wpadla mi kiedys w rece broszurka z kursami doksztalcajacymi. Byl w niej miedzy innymi kurs- podstawy tureckiego dla osób pracujacych z dziecmi i ich rodzinami z tzw. Migrantenhintergrund, np przedszkolanki, nauczycielki. Kosztowal okolo 300€. Znaczy teraz niemiecka przedszkolanka ma obowiazek uczyc sie wszelkich jezyków obcych, aby mogla dac sobie jezykowo rade w pracy?! Co ciekawe, pokazalam te "propozycje" w pracy- mamy czesto pacjentów rozmaitych masci, 30 lat w Niemczech, ani slowa po niemiecku °O° Moi koledzy i kolezanki byli zdania, ze... fajnie, ze takie cos jest, bo faktycznie, czasami cienka sprawa, itd. Zwrócilam szanownym wspólpracownikom uwage na to,ze takich egzotycznych pacjentów i jezyków jest mnóstwo, i nie tylko tureckich, i wlasciwie niereala jest mysl, wszystkich tych jezyków sie uczyc- w koncu nie kazdy jesz JPII i na pewno lepiej byloby, gdyby "Migrantenhintergrund" w Niemczech sam poszedl na kury i nauczyl sie miejscowego jezyka. Mieli by z tego i tak wiecej korzysci, niz przedszkolanka czy pielegniarka z podstawami tureckiego (które moglaby ewentualnie jeszcze spozytkowac na urlopie, jesli by miala ochote leciec do Izmiru)- "Migrantenhintergrund" po kursach dogadal by sie nie tylko w przedszkolu, ale i w sklepie, z niemieckimi sasiadami, i TV rozumialby, i gazete codzienna czytac by mógl, bylby wiec niezalezny od HÜRRİYET ;-D i w ogóle same plusy co do integracji, jesli mieliby jezyk w gebie DD Tylko- czy oni tego faktycznie chca? Zdaje mi sie, ze wcale! Odpowiedz Link
jessi_a Re: Muselmänner und Muselfrauen, deutsche Männer 31.08.08, 15:02 www.spiegel.de/video/video-35077.html Odpowiedz Link
nana_c Re: Muselmänner und Muselfrauen, deutsche Männer 31.08.08, 16:00 jessi_a napisała: > www.spiegel.de/video/video-35077.html Na, geht doch?! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Muselmänner und Muselfrauen, deutsche Männer 31.08.08, 16:53 Die Körpersprache der Expertin für alle Bewerbungsangelegenheiten, Martina Töttmann, ist erschreckend! Odpowiedz Link
konrad-walenrod Lösung der Türkenfrage in Dojczland 31.08.08, 15:38 lepian4 napisał: > A ja jestem za tym, zeby powstalo takie tureckie osiedle. Wzorem > Berlina wybudujemy pozniej jedynie mur, przejscia graniczne... Mozna > by jedynie doprowadzic jeszcze tory kolejowe i po sprawie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Konrad-Walenrod-Plan zur Lösung der Türkenfrage in Dojczland Erstmal NRW... tiny.pl/8thm Odpowiedz Link
lepian4 Re: Lösung der Türkenfrage in Dojczland 31.08.08, 16:45 Wcale nie poraz pierwszy. Takie pierwsze siedliska zalozyli Hiszpanie na Kubie. Pozniej Niemcy praktykowali to w Poludniwej Afryce, nastepnie Turcy i Rosja. Pozniej praktycznie wszyscy, lacznie z niebowzieta Polska. Nastepnie Niemcy ulepszyli te siedliska. Pozniej znowu Rosja wiodla prym, choc Hiszpania chciala z nimi konkurowc, niestety mieli do wyboru czlonkostwo w Unii, lub siedliska. Wybrali Unie. Ciekawa forme siedlisk mieli Jugoslowianie, ale nasze wojska sieja im zamet w glowach i nikt juz tam nic nie pojmuje. Amerykanie teraz wrocili do korzeni, na Kube.. W tym kontekscie dobrowonla izolacja w dzikim swiecie Zachodu nierobow z Turcji jest wrecz pozadana. Mozna by, ich wzorem, organizowac igrzyska masowego skoku do Renu, dokladnie wedlug tych samych norm, ktore Turcy stosowali wobec Armian. Stad potrzeba polaczenia kolejowego. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Lösung der Türkenfrage in Dojczland 31.08.08, 16:49 wytoczyles ciezkie dziala. Odpowiedz Link
konrad-walenrod El Principe Niccolo Machiavelli 31.08.08, 17:15 jessi_a napisała: > wytoczyles ciezkie dziala. ------------------------ Odpowiedz Link
lepian4 Re: El Principe Niccolo Machiavelli 31.08.08, 20:02 Mysle, ze przesadzasz. Turcy pod Wiedniem zauwazyc mogli jedynie niesprawiedliwosc wlady sultana, ktory bezmyslnie czekal na bezwarunkowa kapitulacje miasta. W tej sytuacji lup wojenny przyslugiwalby jedynie jego wielmoznej mosci. W przypadku upadku miasta po zmasowanej konfrontacji zbrojnej musial sie podzielic, zgodnie z naukami Mohameta, ze swoimi wojakami. Jego skapa natura, obfite deszcze i stosunkowo wczesne nadejscie zimy uratowaly miasto. To wszystko! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Lösung der Türkenfrage in Dojczland 31.08.08, 16:51 lepian4 napisał: > Wcale nie poraz pierwszy. Takie pierwsze siedliska zalozyli > Hiszpanie na Kubie. Pozniej Niemcy praktykowali to w Poludniwej > Afryce, nastepnie bla, bla, bla laba la. To są dopiero rozwiązania!!!! Aż chciałoby się powiedzieć - Polack potrafi!! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Lösung der Türkenfrage in Dojczland 31.08.08, 19:54 Przesadzasz, moje wypowiedzi sa jedynie wynikiem glebszych rozwazan wypowiedzi wielkiego wodza, Recepa Tayyipa Erdoğana. Jak ja sie wzruszylem, gdy w Lanxess Arena, przed 16. tys rozwydrzonych Turkow namawial do tworzenia tureckich gett!!! Tego nawet zwolennicy NPD nie odwaza sie publicznie oglosic. Brawo za odwage i brawure!!! Odpowiedz Link
gadupa Niemcy zlozyli sobie do gniazda kukulcze jajko 01.09.08, 11:44 Teraz tylko odczekac co sie urodzi. Muzulmanie zatriunfowali wykorzystujac dobrodusznosc demokratow. Swiat zachodni wlazi w doope chinczykom, swiat zachodni pucuje sie muzulmanom. Jeszcze brakuje, aby dali muzulmanom (w demokratycznym amoku), technologie do zbudowania bomby atomowej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Niemcy zlozyli sobie do gniazda kukulcze jajk 01.09.08, 11:52 Muzulmanie bombe atomowa juz maja, w Pakistanie. Iran tez niedlugo bedzie mial. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Aber sonst ist Er ein braver Kerl... 01.09.08, 12:14 maria421 napisała: > Muzulmanie bombe atomowa juz maja, w Pakistanie. > Iran tez niedlugo bedzie mial. -------------------- Odpowiedz Link
gadupa Re: Aber sonst ist Er ein braver Kerl... 01.09.08, 12:53 Prawdziwa madrosc moj oszolomku, to jest dac mozliwosc wypowiedzi czubkom podobnym do ciebie. Tacy jak ty, sami sie oszmieszaja, juz ich do tego popychac nie trzeba. Poco sie brudzisc goovnem. Odpowiedz Link