feelek 05.03.13, 17:40 facet mieszka w bloku na XV piętrze, codziennie zjeżdża windą na parter. Gdy wraca, wjeżdża na X piętro a dalej, na to swoje XV idzie piechotą, klatką schodową. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 05.03.13, 21:09 Dodaj jeszcze, że wjeżdża na X piętro, jak jest sam w windzie. A jak jeszcze ktoś z nim wsiada, to jednak jedzie na XV... Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 06.03.13, 02:35 Gdy pada deszcz, jedzie na XV Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 06.03.13, 03:19 czasem tak jest (że jedzie z kimś w tej windzie na XV piętro) a czasem nie Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kielpinski Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 06.03.13, 11:59 Cały urok zagadek lateralnych opiera się na ciągłym zadawaniu pytań i uzyskiwaniu odpowiedzi/wskazówek od prowadzącego zabawę. Suche pytanie na forum zabiera im cały urok :-( Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 06.03.13, 16:34 to co mam podać odpowiedź? a może chce sobie kto jeszcze głowę połamać a może i całemu otoczeniu? rozw. jest i zaskakujące i śmieszne i nie wiem jakie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 07.03.13, 01:15 odpowiedź jest następująca: Facet zjeżdża na parter bo dosięga do przycisku z symbolem P. Gdy wraca na swoje XV piętro, niestety do przycisku z symbolem XV nie dosięga. Jego wzrost pozwala mu nacisnąć najwyżej X. To i tak robi: dojeżdża do X piętra a dalej idzie po schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 07.03.13, 01:16 słabe? zawód? znam jeszcze takich kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kielpinski Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 07.03.13, 08:36 Przede wszystkim znane i odarte z atrakcyjności jaką jest rozwiązywanie tego na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 07.03.13, 08:54 Przecież podaliśmy odpowiedź, tylko w sposób nieco zawoalowany. Rozwiązanie było oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 07.03.13, 15:46 nie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 07.03.13, 23:34 piszesz to TERAZ że zagadka była banalna wiarygodniej byłoby gdyby KTOKOLWIEK podał tę odpowiedź zanim ją tu zawiesiłem ---------------------- to może dla udowodnienia, że zagadka była banalna odpowiedz Horpyna na takie pytanie: W parku znajdują zastrzelonego człowieka. wokół ponad wszelką wątpliwość nie ma żadnych śladów żadnej broni. A mimo to Młodszy Inspektor ZUS twierdzi, że facet popełnił samobójstwo aby wyłudzić wysokie ubezpieczenie na życie dla swej żony, którą kochał ale nie potrafił zapewnić luksusu (polisa nie obejmowała samobójstwa). I ma rację. Pytanie brzmi (co oczywiste) jak facet to zrobił? jakieś pytania, czy już biegniesz z odpowiedzią? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kielpinski Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 10:33 Feelek, zagadka była banalna, bo POWSZECHNIE znana. Poniższej nie słyszałem, więc mogę się pobawić Pytanie: czy strzał był przyczyną jego śmierci, czy też został facet zastrzelony (a właściwie to postrzelony) już po śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 13:00 strzał był przyczyną śmierci PS. oczywiście wyluzowujemy, nikt się w najmniejszym stopniu nie obrusza o nic. Im głębiej w historię ludzkości tym trudniej: czas płynie a dowcipy, zagadki się starzeją, banalnieją, wszystko już było... ech, postmodernizm... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 13:13 Tak na zdrowy rozum: skoro sam się zastrzelił, a nie ma w pobliżu broni, to broń prawdopodobnie... odleciała. Odpowiednio duży balonik z helem mógł załatwić sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 13:19 Sherlock Holmes udowodnił, że upozorowane zabójstwo było samobójstwem; było to na moście i spluwa po oddaniu strzału wpadła do rzeki, bo ją pociągnął ciężarek na sznurku. Ten sam problem - pozbycie się broni już po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kielpinski Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 14:00 Holmes miał trudniej, bo odnaleziono broń. Chociaż gdyby żył w dzisiejszych czasach miałby dużo łatwiej bo badania balistyczne ujawniłyby, że ktoś usiłuje wrobić guwernantkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 16:10 no chapeaux bas Horpyno! Niech będzie z tym ciężarkiem do rzeki. Nie pytaliście to nie mówiłem, że niedaleko był mostek na strumyku i spluwa na lince obciążonej ciężarkiem, po oddaniu samobójczego strzału, przeleciawszy przez barierkę, wpadła do strumienia. z balonem z helem też dobre. mogłoby jeszcze być tak, że spluwa była z lodu i się roztopiła i wyparowała ;) to ostatnie nie pozwala mi zawieszać wszelkich wariantów zagadki z udziałem lodu (a było ich kilka) ale skoro tacy tu zawodnicy? PS. ale to jakiś kretyn , ten samobójca - liczyć na wysokie odszkodowanie od ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kielpinski Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 16:19 > mogłoby jeszcze być tak, że spluwa była z lodu i się roztopiła i wyparowała ;) Tylko że z takiej broni się nie da strzelać :-P Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 08.03.13, 18:54 Pociski mogą być z lodu. To z kolei przydałoby się przy morderstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TK Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. IP: *.183.218.127.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.03.13, 23:13 Też nie. Pogromcy mitów przetestowali to dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 09.03.13, 18:29 a nie mogłaby być spluwa z lodu jak w filmie "Sen Kasandry?" Tam 2 mordercy zabili gościa z czegoś w rodzaju jednorazówki (lufa z drewna, potem to spalili aby nie było broni do badań dla policji). Jeśli tak by być mogło: lufa z lodu, to pozostaje problem naboju: rozumiem pocisk z ołowiu (mógłby być z lodu jak w "3 Dni kondora" ale samobójcy chyba zależy aby upozorować zwyczajne zabójstwo) ale z czego łuska? powiedzmy z lodu. Zawsze jednak pozostaje problem zamka: sprężyna z lodu? Za kruche i w ogóle absurd: nie da się z założenia - musi być sprężyste więc nie kruche lód nie nadaje się... Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 10.03.13, 01:25 pisze Horpyna: "...podaliśmy odpowiedź..." wyciągam stąd wniosek, że wpis: "...jak pada deszcz to jedzie na XV piętro..." też jest odpowiedzią ale ja jej nie chwytam/kumam/rozumiem mógłby kto litościwy mi wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 10.03.13, 02:20 feelek napisał: > wyciągam stąd wniosek, że wpis: > "...jak pada deszcz to jedzie na XV piętro..." też jest odpowiedzią > ale ja jej nie chwytam/kumam/rozumiem Ma parasol > mógłby kto litościwy mi wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 10.03.13, 08:19 A gdyby był zapobiegliwy i stosował się do zalecenia "parasol noś i przy pogodzie", to nie musiałby się w ogóle wspinać... Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 15.03.13, 01:09 B.W.: "- W domu zamkniętym od środka (okna, włazy też), bez śladów jakiejkolwiek ingerencji z zewnątrz, znajdują zwłoki nagiego mężczyzny. Opis denata: dość silnej budowy, typ kulturysty. Mężczyzna ma odcięte palce u lewej stopy (leżą o kilka cm od stopy) a na czole siny ślad, który po zbadaniu przez Biuro Koronera, okazuje się być zewnętrznym objawem przyczyny zgonu: wylewu krwi do mózgu. Obok faceta leży metalowe ocynkowane wiadro, typowe wiadro, w którym zwykło się nosić wodę, z typowym uchwytem i resztki rozlanej wody, w ilości mogącej wypełnić wiadro...." - Co takiego zdarzyło się w stojącym na uboczu, zamkniętym domu? [ B. Wołoszański składa ręce w charakterystycznym geście] Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 16.03.13, 20:39 Byl Facet u sasiadki, ktorej maz wrocil dzien wczesniej z podrozy. M z machette gonil F w stroju roboczym az do domu F. W przedpokoju z kaflami na podlodze M chcial obciac ......... F. F sie obrocil i machette obciela mu palce u nog. Machette pekla od kafli. M wzial wiadro pelne wody, i zawinal jak proce i udezyl F w czolo. M wyszedl spokojnie i poszedl do jego Zony. Zona M..... ale to inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 16.03.13, 21:45 republican napisał: > Byl Facet u sasiadki, ktorej maz wrocil dzien wczesniej z podrozy. > M z machette gonil F w stroju roboczym az do domu F. > W przedpokoju z kaflami na podlodze M chcial obciac ......... F. > F sie obrocil i machette obciela mu palce u nog. > Machette pekla od kafli. > M wzial wiadro pelne wody, i zawinal jak proce i udezyl F w czolo. > M wyszedl spokojnie B. Wołoszański: hipoteza (marszczy brwi, zawiesza głos) ...nie da się nijak uznać: przecież ... dom był pozamykany od środka... dodajmy, że nawet jeżeli M chciałby F obciąć ... to mu by się nie udało: ... było w stanie nienaruszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 17.03.13, 08:03 Pałąk od wiadra mógł spełnić rolę gilotyny. Nie bardzo chce mi się zastanawiać, co facet chciał zrobić - może umyć się, skoro był goły. Dostał wylewu, a reszta to wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 19.03.13, 01:19 Horpyna: Pałąk od wiadra mógł spełnić rolę gilotyny feelek: 1.pałąk od wiadra spełniał inną rolę, bliską mu przeznaczonej 2.rolę gilotyny spełniało co innego od wiadra 3.wylewu dostał od czego? wskazówka: był typem kulturysty co może chcieć trenować goły kulturysta? Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 17.03.13, 20:59 feelek napisał: > > przecież ... dom był pozamykany od środka... F mial oczywiscie klucz do wlasnego domu. Klucz byl schowany pod wycieraczka. M wychodzac poprostu zatrzasnal drzwi. Moja hipoteza jest bezbledna Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 19.03.13, 01:22 W domu zamkniętym od środka (okna, włazy też), bez śladów jakiejkolwiek ingerencji z zewnątrz to chyba oczywiste, że nie mógł zatrzasnąć- zatrzask nie pozwoliłby na stwierdzenie: bez śladów jakiejkolwiek ingerencji z zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 19.03.13, 02:17 W wiekszosci hotelow mamy w pokojach zamki ktore zatrzaskuja sie przy wyjsciu bez uzycia klucza. F mial tego rodzaju zamek w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 19.03.13, 08:32 metodą sprawdzenia gdzie zostały ostatnio osadzone cząsteczki na listwie drzwiowej stwierdzono, że drzwi zostały zamknięte od wewnątrz: na wewnętrznej klamce nie było kurzu, na zewnętrznej był więc jednak zamknięto drzwi od wewnątrz upieranie się przy wersji Asp. Republican'a to ślepa uliczka śledztwo utknie, zapewniam B. Wołoszański: na czym zależało części aparatu dochodzeniowego, próbującego sprowadzić śledztwo z właściwej drogi, prowadzącej do celu? To wiedzą jedynie zamknięte archiwa MI6 Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 19.03.13, 22:31 OK: facet trenował noszenie wiadra z wodą na ... reszty się zapewne domyślacie ;) PS. dzięki, więcej zagadek nie znam pzdr. f. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 21.03.13, 19:17 feelek napisał: > OK: > facet trenował noszenie wiadra z wodą na ... > reszty się zapewne domyślacie Bzdury Spadajace wiadro nie jest w stanie obciac palcow u nog. Sam sprawdzilem na sobie. PS Mam siniaka na wysokosci serca > f. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: facet mieszka w bloku na XV, codziennie zj. 22.03.13, 02:52 republican napisał: ".... Mam siniaka na wysokosci serca..." to i tak nieźle ja miałem na... a zresztą nieważne... no ale Red. Wołoszański! jest teoria (sprawdzona), że długość ... odpowiada długości odcinka pomiędzy: punktem końca palców dłoni rozłożonej i punktem wyznaczonym przez palce dłoni złożonej... ...ale z kolei reguła dłoni(kąt prosty między kciukiem a wskazującym) mówi: "Mały ma dużego a duży małego" Odpowiedz Link Zgłoś
kostusiak123 [...] 11.04.13, 16:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek [...] 14.04.13, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś