Dodaj do ulubionych

Zaproszenie - palindromy

07.04.21, 19:55
Witajcie,

Nazywam się Mariusz Szwonder. Jestem członkiem Stowarzyszenia Autorów Polskich, a przy okazji również polonistą i surdopedagogiem. W swoim dorobku posiadam ok. 30. publikacji, w tym książki i audiobooki dla dzieci (z udziałem gwiazd, m.in. Piotra Fronczewskiego, Krystyny Czubówny, Jarosława Boberka, Anny Dymnej, Jerzego Stuhra, Ewy Chotomskiej) oraz zbiory z ćwiczeniami wymowy.
Tym razem przygotowuję zbiór palindromów. Chciałbym zaprezentować tutaj także próbki twórczości innych współczesnych palindromistów – np. po 10-20 krótkich zdań od każdego z autorów. A wszystko to będzie zadedykowane pamięci prof. Tadeusza Morawskiego, który tak pięknie zachęcał: „(...) piszcie swoje utwory na rożnych forach, twórzcie własne strony, piszcie własne książki”.
Dlatego kieruję do Was moje zaproszenie do udziału w tym projekcie charytatywnym (100% dochodu zostanie przeznaczone na wspólnie wybrany cel).
Moi goście nie poniosą jakichkolwiek kosztów. Zapewniam pełne przygotowanie e-booka do publikacji – w tym korektę, projekt okładki, skład. Książka ukaże się w kilkudziesięciu sklepach internetowych w tej formie. Ponadto w Wydawnictwie będzie możliwość zakupu wersji papierowej przez potencjalnych klientów. W ramach podziękowania każdemu prześlę oczywiście autorski papierowy egzemplarz, gdy wszystko już będzie gotowe. Plus mój e-book „Nowy mistrz wymowy” oraz linki do nagrań ze znanymi i lubianymi w rolach głównych.
Chętnie odpowiem na dalsze pytania.
Zgłoszenia proszę kierować na adres: mariuszszwonder@op.pl

Pozdrawiam z Olsztyna

Mariusz Szwonder

Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Zaproszenie - palindromy 10.04.21, 20:39
      mario303 napisał(a):

> Nazywam się Mariusz Szwonder. Jestem członkiem Stowarzyszenia Autorów Polskich,
      [...]
      > Dlatego kieruję do Was moje zaproszenie do udziału w tym projekcie charyt
      > atywnym (100% dochodu zostanie przeznaczone na wspólnie wybrany cel).

A jaki to będzie wspólnie wybrany cel? Czy może to być Fundacja na rzecz Stowarzyszenia Autorów Polskich?

Kornel
      • mario303 Re: Zaproszenie - palindromy 18.04.21, 01:20
        Panie Kornelu,
        Jest to moja prywatna inicjatywa - nie zaś działania wspierające jakąkolwiek organizację. Do tej pory współpracowałem ze znanymi i lubianymi głównie na rzecz dzieci (np. z Przylądka Nadziei, Fundacji Mam Marzenie, Fundacji Krwinka itd.). Można o tym poczytać tu i ówdzie, np. tu: wiadomosci.onet.pl/kraj/edyta-jungowska-i-ewa-chotomska-czytaja-dla-podopiecznych-fundacji-mam-marzenie/lz0gc6p Dzięki temu chore dzieciaki otrzymały ponad 2 tysiące audiobooków oraz blisko 1,5 tysiąca książek - w prezencie.
        Jeżeli chciałby Pan dołączyć do drużyny, proszę kierować zgłoszenie na podany kontakt.
        Pozdrawiam,
        Mariusz Szwonder
        • kornel-1 Re: Zaproszenie - palindromy 18.04.21, 01:58
          mario303 napisał(a):

> Jest to moja prywatna inicjatywa - nie zaś działania wspierające jakąkolwiek organizację. Do tej pory współpracowałem ze znanymi i lubianymi głównie na rzecz dzieci (np. z Przylądka Nadziei, Fundacji Mam Marzenie, Fundacji Krwinka itd.). Można o tym poczytać tu i ówdzie, np. tu: wiadomosci.onet.pl/kraj/edyta-jungowska-i-ewa-chotomska-czytaja-dla-podopiecznych-fundacji-mam-marzenie/lz0gc6p

No i czytam: "...płyty z bajkami dla dzieci "Mały Świat 2. Zagadkownik Madzi", których autorem jest Mariusz Szwonder, wolontariusz Fundacji Mam Marzenie i wujek byłego podopiecznego fundacji."

a dalej:
          "płyta z nagranymi bajkami za pośrednictwem wolontariuszy fundacji trafi na dziecięce oddziały onkologiczne"
          oraz
          "W ubiegłym roku wolontariusz przekazał na rzecz Fundacji Mam Marzenie aż 440 płyt"

A zatem ewidentnie mamy do czynienia ze wsparciem organizacji - w tym fundacji, w której podopiecznym był krewny wątkodawcy.

> Jeżeli chciałby Pan dołączyć do drużyny, proszę kierować zgłoszenie na podany kontakt.

Nie, dziękuję. Jeśli odniosłem się do postu, który de facto jest spamem na tym forum, to tylko z ciekawości.

Kornel
          • mario303 Re: Zaproszenie - palindromy 18.04.21, 21:48
            Jeżeli nie ma Pan nic do zaoferowania poza krytykanctwem (i "wiedzeniem lepiej"), proszę nie zawracać głowy. Poszukuję osób kreatywnych - jak zawsze zresztą.
            • kornel-1 Re: Zaproszenie - palindromy 18.04.21, 22:28
              Nie pasujesz tutaj. Tu jest miejsce dla osób odgadujących zagadki. A nie dla spamerów szukających jeleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka