Gość: frogger IP: *.ds.ae.wroc.pl 09.02.05, 03:08 jak ktos sie spotkal z notpronem to bedzie wiedzial o co chodzi, zasady te same a klimat ciekawy bardzo zest.inpixel.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nefer1 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 09.02.05, 22:48 jak rozwiązać pierwszą planszę? o co chodzi? Link Zgłoś
Gość: 100 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:35 Na stronie startowej jest link do General hints - tam znajdziesz wskazówki . Weszłam na czarną stronę z czerwonym napisem i na razie stoję . Link Zgłoś
Gość: twinn Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 00:39 ja tez Link Zgłoś
Gość: 100 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 01:30 Idę spać . Może jutro coś wymyślę ? Link Zgłoś
Gość: ___ Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:34 tam pisze "too dark to see a thing?" czyli "za ciemno, zeby cos zobaczyc?" a jak jest za ciemno to trzeba rozjasnic ;) Link Zgłoś
columb Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 10.02.05, 02:36 Na którą czarną strone? Jest ich wiele. Ja narzie stoje na 5(6?). Zabawa z lustrem... I nie wiem czy ta 6 to zle odganieta 5 czy tam jest cos z tym 5 zle... Nic nie wiem narazie. Ale nie piszcie odpowiedzi! Link Zgłoś
columb Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 10.02.05, 02:37 Tzn. mam drugi raz numer 5 :( Link Zgłoś
Gość: lev7 masakra :( Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.ds.ae.wroc.pl 10.02.05, 08:47 w piatej sa dwie plansze - z tej drugiej trzeba wymodzic odpowiedz, nie jest to proste ale jest to mozliwe - sprobuj wyobrazic sobie ze patrzysz na wyrazy od gory, bierzesz tylko to co jest na samej gorze, jezeli jakis wyraz lub jego fragment znajduje sie pod innym nie bierzesz tego pod uwage. reszte odbijasz badz nie, w zaleznosci czy nad wyrazem znajduje sie lustro czy nie ps. z pierwszego wyrazu MOOD odbijasz tylko OD (czyli wychodzi DO), MO pozostaje poza linia luster i nieluster Link Zgłoś
Gość: LEVEL 7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.ds.ae.wroc.pl 10.02.05, 08:53 ktos ma jakies pomysly jak przejsc level 7? nie prosze o haslo tylko o wskazowke ktora pomoglaby mi zrobic krok do przodu. danke Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 12.02.05, 15:40 ja siedzialam pol nocy nad notpronem, chyba glowa odmawia mi juz wspolpracy ale... poprosze o jakas wskazowke do etapu 3... tego z OZem... ale nie taka, ze THINGs in OZ are... bo to juz wiem:)) ale jakos nie bardzo mi pomoglo:/ Pauli Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.iie.ae.wroc.pl / *.iie.ae.wroc.pl 12.02.05, 17:05 musisz znalezc wyrazy, najlepiej przerysuj sobie wszystko na kartke i zacznij od wyrazyu JUST tam gdzie sie konczy ten wyraz zaczyna sie nastepny powinny wyjsc ci 3 wyrazy z czego trzeci jest haslem :) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.iie.ae.wroc.pl / *.iie.ae.wroc.pl 12.02.05, 17:06 3 wyrazy ktore ukladaja sie w logiczne zdanie i mowia co masz wpisac :) Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.chello.pl 12.02.05, 17:23 kurcze, wszystkie wyrazy przerobilam... to znaczy tak mi sie wydawalo:))) oczywiscie oprocz tego wlasciwego... heh, dzieki, slepota nie boli;)) Pauli Link Zgłoś
Gość: Newbie Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.ip.netia.com.pl 26.04.13, 09:39 Wszystko w Oz jest piękne, Oz jest wszędzie... Co pozostało? Link Zgłoś
real_et Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 12.02.05, 23:01 Ta muzyka co leci w tle już mi się po nocach śni i mnie straszy... A czy ktoś mógłby jakąś wskazówkę podrzucić co do numeru 6? Patrzyłem w ten rysunek, rozjaśniałem go, obracałem, i nic. W kodzie też tylko znaki zapytania... Dzjacie jakiś punkt zaczepienia! pzdr, real_et Link Zgłoś
Gość: Tonerr Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:06 Podpowiedz: Odpowiedz jest najprostsza z mozliwych rzeczy :) Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 13.02.05, 00:50 ja na razie nie mam 5tego... czy zaczyna sie na down...? nawet jesli tak, to i tak nie mam pomyslu co dalej... Pauli Link Zgłoś
Gość: mistrzu - level 9 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.iie.ae.wroc.pl / *.iie.ae.wroc.pl 13.02.05, 02:04 tak zaczyna sie na DOWN potem nie odbijasz 3 kolejnych a reszte powinnas juz wiedziec jak :) Link Zgłoś
Gość: POPRAWKA Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.iie.ae.wroc.pl / *.iie.ae.wroc.pl 13.02.05, 02:07 sorki pomylka zaczyna sie na DO potem nie odbijasz czyli zostaje WNW, a potem zgodnie z zasada - to nad czym jest lustro - odbic, a jak nie ma lustra - zostawic :) Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 13.02.05, 02:46 eee, no ten kawalek to wlasnie sama wiem, nie mam pomyslu na ciag dalszy:))) i jak mam powiedziec, co widze, jak specjalnie nic nie widze... no a nawet jesli cos widze, to i tak brakuje mi ostatniego kawalka, jakos nic nie moge zlepic z tych liter... Pauli Link Zgłoś
Gość: :) Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.iie.ae.wroc.pl / *.iie.ae.wroc.pl 13.02.05, 03:25 DO WNW ... S .. ... - prosciej juz sie nie da :/ odbij w miejsce kropek to co znajduje sie bezposrednio pod "lustrami" Link Zgłoś
Gość: sancezz Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 19:51 zaczyna sie na down i ma 14 liter. Link Zgłoś
Gość: level 9 sux Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.iie.ae.wroc.pl / *.iie.ae.wroc.pl 13.02.05, 02:05 po prostu powiedz co widzisz :) Link Zgłoś
real_et Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 13.02.05, 09:32 Gość portalu: level 9 sux napisał(a): > po prostu powiedz co widzisz :) To do 6-ego? No to chyba muszę odpowiedzieć: "ciemność... ciemność widzę..." Do niczego mi to nie podobne. Czy powinienem to skojarzyć z jakimś kształetem? Już w pewnym momencie miałem wrażenie, że te czerwone miejsca układają się w jakieś litery, ale też nic mądrego nie wymyśliłem. Ukrytego słowa też tu raczej nie ma... nadal tkwię w 6 :( pzdr real_et Link Zgłoś
Gość: shady LEVEL 19 PLISSSSS!!!! IP: *.crowley.pl 22.04.05, 17:20 pomużcie - co zrobić z tym "it" i "$" ?? Link Zgłoś
Gość: ewa Re: LEVEL 19 PLISSSSS!!!! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.04.05, 17:59 prosze powiedz mi o co chodzi w 10 ??????????? Link Zgłoś
Gość: hmm6 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 09:00 Ktos ma jakies wskazowki male co zrobic w 6(6) ? Gapie sie na to, probowalem juz roznych odpowiedzi zwiazanych z tym co na obrazku i nic. ?_? Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 13.02.05, 20:09 >DO WNW ... S .. ... - prosciej juz sie nie da :/ uprzejmie informuje, ze jestem przyglupia... to co napisales (dzieki, btw) to juz wiedzialam, ale nie wiem nadal co dalej... poprosze o jakias podpowiedz z gatunku takich dla blondynki:) Pauli Link Zgłoś
Gość: nobody Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 22:06 Zatrzymalem sie na 2 lvl - prosil bym o jakies wskazowki. Z gory dzieki. Link Zgłoś
Gość: sancezz Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 19:54 pomysl moze o hasle w pierwszym Link Zgłoś
Gość: nobody Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 23:16 juz doszedlem do tego Link Zgłoś
Gość: ko000 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.tvp.pl 14.02.05, 15:33 za to ja mam ciągle problem z tym levelem - może jakaś mała podopiedź? Proszę:D Link Zgłoś
Gość: ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 14.02.05, 16:05 z ktorym z drugim >> zwrc uwage na tytul strony popatrz w zrodlo strony i cos wymotaj Link Zgłoś
Gość: pax Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.com.pl / *.com.pl 14.02.05, 17:44 Utknąłem na 3 levelu. Wiem, że był on juz tutaj poruszany, ale chyba jestem za mało inteligentny. Czy trzecie słowo musi się zaczynać na ostatnią literę poprzedniego?? I czy wymusi się ono składać z liter znajdujących się obok siebie? Z góry dzięki za pomoc. pozdr Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 14.02.05, 19:11 o, wymyslilam w koncu te lustra... tak, zdecydowanie wymagana byla przerwa:)))) teraz mysle (malo efektywnie chyba jakos) nad 6 Pauli Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 15.02.05, 13:32 1 6 jest latwiutka po prostu cnapisz co widzisz ... natomiast moze ktos ma pomysl na 6(6) bo tu juz mi sie merda ... Link Zgłoś
Gość: ko000 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.tvp.pl 15.02.05, 14:57 No i się zaciąłem - nie mam totalnie pojęcia co zrobić przy 6(6). Wiem tylko że zapis w źródle odpowiada cyfrom, ale co dalej?? Pomocy:D Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 15.02.05, 15:04 tak, juz sie raz pojawiala rada - napisz co widzisz.. ale kiedy ja nic nie widze:( Pauli Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 15.02.05, 17:32 no nie weim kombinuje ale ncos te cyferki mi sie wydaja podejrzan kobinuje dopasowuje litery do kolejnoci w alfabecie i lipa kombinuje dalej jak cos to dzielcei sie swimi poczynaniami Link Zgłoś
Gość: ko000 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.chello.pl 16.02.05, 12:43 Do Ryglaka. Jeśli jescze nie wiesz co zrobić z planszą 6(6) to dam Co podpowiedź - ostatnie znaki w kodzie to 09234. A teraz spójrz na litery, które są na klawiaturze bezpośrednio pod tymi cyframi. Wyraz jest Ci chyba znany. Podobnie trzeba zrobić z resztą hasła. Tam jednak pojawi się mały problem z powtórzeniami znaków, które coś znaczą. Teraz nie powinieneś/powinnaś mieć problemów z odgadnięciem hasła. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 16.02.05, 17:10 juz zrobilem ale najpierw wpadlem zeby cyferki odopiwadaly literka alfabetu masakryczniee sie na liczylem i nic :) Ale dzieki za podpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 16.02.05, 17:27 hej, podpowiedzcie i mi... bo ja sie ciagle tepo gapie w czarno-czerwony ekran 6 i nie wiem, co widze...:( Pauli Link Zgłoś
Gość: sancezz Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 20:31 napisz w haslo jak sie nazywaja pociagy po angielsku Link Zgłoś
Gość: ko000 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.tvp.pl 16.02.05, 17:29 Właśnie przedarłem się przez level z grzechami - mocno się namęczyłem, ale udało się. Boję się co będzie dalej:D Od trzech dni ta zabawa zajmuje większość mojego czasu.W razie pytań odnośnie 7 levelu proszę pytać, ale od razu uprzedzam - daję wskazówki a nie odpowiedzi. Chociaż samemu rozwalać zagadki jest przyjemniej:D Link Zgłoś
Gość: ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 16.02.05, 18:57 no ja jeszcze nie chce wskazowki po 2 dniach bede blagal najwyzej o jakas tak to mecze grzechy ,,,akurat mi sie sesja skonczyla wiec spokojnei moge soebi ogladac jest jedna wada tej gry na laptopie meczylem i troche ciezko momentami jest z wiadomych powodow ...podpowiedz do 6 od razu :) Link Zgłoś
Gość: grzech no7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:29 Potrzebuje helpa z tymi grzechami. Widze drugi obrazek z kolorowa literka wiem co to oznacza, mam info o 7 grzechach itd. Ale nie wiem jak sie za to zabrac zeby w kupe polaczyc? ko000 rzuc jakas w miare przejrzysta podpowiedzia. Link Zgłoś
pauli7 Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 17.02.05, 00:16 ja juz chyba wiem, czego nie widze w 6... co nie zmienia faktu, ze nadal nie widze:)) tzn jesli dobrze zgaduje to to jest zbyt niewyrazne, zeby odczytac:( Pauli Link Zgłoś
Gość: littlesis Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 17.02.05, 03:03 mam tylko jedno pytanie, czy to normalne że po 3 mialam od razu 5 a po 6(66) 4? Pozdrawiam!! Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 17.02.05, 07:19 hmm normalne coz znaczy normalne napewnonie bylo to w zamysle autora zeby tak skakac po cferkach czyli robisz cos zle, lecz coz znaczy zle :> Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 18.02.05, 12:24 Blagam o wskazowke no.7 wszedlem juz na te dwie strony z roznymi rysunkami i nie iwem czego sie czepic za bardzo czepaim sie wszystkeigo i nic ...help.. Link Zgłoś
Gość: sancezz Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 21:13 odpisz prosze jak to zrobic z podwojnymi literami Link Zgłoś
Gość: Marek Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.05, 16:26 Jaka przerwa? próbowałem z wyrazem downwardsralpi ale nic nie wychodzi! Proszę o coś dokładniejszego do 5b Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 19.02.05, 17:36 zle ale blisko nie bedz ignorantem i postaraj sei zrobic calosc... Link Zgłoś
Gość: Marek Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.05, 23:00 zgłupiałem w tym momencie 2 dni siedzenia i nic chyba się poddam Link Zgłoś
Gość: LO Jakieś sugestie do kroku 10? IP: *.riz.pl 17.02.05, 09:38 podobno jest bardzo proste, ale chyba za bardzo kombinuję... Link Zgłoś
Gość: Absinth1234 666 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:07 No wiem, że BEAST, ale mówi mi że jest coś jeszcze a ja nie mam pojęcia co:( HEEEEELP (or HELLp;)) Link Zgłoś
Gość: LO Re: 666 IP: *.riz.pl 17.02.05, 12:17 a to banalne... bo tu się HTM zmienia na HTML :) Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakieś sugestie do kroku 10? IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.04.05, 15:22 podpowiedz mi w 8 prosze!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: sfeterek Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.02.05, 12:59 jakieś wskazówki do etapu 8? trzeba zacząć od litery 'z'? a słowo ma mieć 8 liter? czy źle kombinuję? ;) podpowiedzcie, siedzę już sporo czasu i nie mam żadnej koncepcji. Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 19.02.05, 18:02 Level 7 mam liste grzechow i ich przeciwstawien co teraz jakas podpowiedz ? Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 19.02.05, 18:55 Ok jestem na 8 czas sie pobawic czym nowym :) Link Zgłoś
larunian Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not 20.02.05, 09:30 Mam do wszystkich takie małe pytanko. Czy czasami trzeba znać odpowiedzi z poprzednich leveli, by przejść dalej??? Byłam sobie na drugim obrazku (dopiero dziś rano zaczęłam), kombinowałam jak się da. Wpisałam jedno słowo i przeszłam do No. 10 ;-) Wiem, że to oszustwo, ale chętnie bym tu już została ;-) Tak więc prosze o szybką odpowiedź na ww pytanie Pozdrowionka Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 20.02.05, 14:02 hmm napewno nie kumasz w niektorych lewelach o co chodzi bo powtarzaja sie spooby roziazan zreszta pierwsze dwie to pikus .... Link Zgłoś
Gość: larunian Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:27 No właśnie nie wiem czy pikuś... Załamałam się!!! Siedzę już nad tym No.2 od rana i nic. To chyba nie dla mnie :-((( Naprawdę nie wiem co tam wpisać. To, że to jest po angielsku wcale mi nie pomaga. Słabo znam język, więc siedzę ze słownikiem i tłumaczę. Nie wiem, czy ja po prostu źle kombinuję, czy źle przetłumaczam. Aaa, i jeszcze jedno pytanie dotyczące czarnych stron z czerwonymi napisami, które czasami się pokazują. Tam też są wskazówki??? Bo z No.1 ten napis nic mi nie pomógł. Błagam, powiedzcie co tam napisać, ewentualnie przetłumaczcie ten tytuł strony, bo chyba popełnię samobójstwo!!! Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: zest riddle - łamigłowka na sieci w stylu not IP: *.e-wroc.com 21.02.05, 08:01 no tytul brzmi czy jestes wystarczajaco gleboko ....a niektore wskazowki czerwone literki sa pomocne jednak bardzo trudno je wykorzystac jak przejdziesz lewel zdjaesz soebie sprawee ze naprawde mozna bylo ise nimi podeprzec zreszta znajomosc nagielskiego potrzzebna jest na stopniu podstawowym jak cos polecam slowniki.onet.pl :) Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: no.8 IP: *.e-wroc.com 20.02.05, 14:27 Jakas pomoc no.8..nie wiem czy czepilem sie dobrej rzeczy cyferek i opisu tego co mam zrobic bo cos nei moge tego poskladac mozliwe ze umknela mi jaks wskazowka ... Link Zgłoś
sefcia_opole a ja się... 21.02.05, 09:20 ...zaciełam na levelu drugim ;( pomóżcie...w tym źródle nie ma żadnych wskazówek... Link Zgłoś
larunian Re: a ja się... 21.02.05, 10:36 To tak jak ja... :-(((( Ale za to w notpronie jestem już na 5!!! ;-D Link Zgłoś
pauli7 Re: a ja się... 21.02.05, 14:10 czy ktos juz skonczyl poziom 8? znalazlam jpg-i z cnotami i wyroznionymi literkami... ale nie wiem za bardzo, jaki uzytek z tego zrobic... czy moze da sie znalezc tez liste grzechow? bo juz chyba wszystkie mozliwe kombinacje url probowalam i ciagle nic... Pauli Link Zgłoś
re4ct0r Ma ktos pomysl na poziom 12?? 23.02.05, 19:12 Siedze nad tym juz drugi dzien i nic nie moge wymyslec;( Link Zgłoś
Gość: Ryglak Re: Ma ktos pomysl na poziom 12?? IP: *.e-wroc.com 23.02.05, 20:20 Pomoz mi z 8 jak mozesz :) skoro juz jestes na 12 :) prosze :) Dzieki Link Zgłoś
re4ct0r Re: Ma ktos pomysl na poziom 12?? 23.02.05, 21:42 Ryglak hmmm... poziom 8 tez jest trudny, ale nie jest nie do przejscia;] Nie wiem ile moge powiedziec zeby nie powiedziec za duzo. Powiem ci ze wszystkie litery wchodzace w sklad rozwiazania sa na planszy. Rozwiazanie sklada sie z 8 liter(trzy wyrazy), a ta wielka swiecaca osemka na srodku to wcale nie osemka(przyjzyj sie dobrze:). Jest ona bardzo wazna. Wskazuje ci pewne miejsce na planszy i... ma jeszcze inna bardzo wazna fukcje... ale nie powiem jaka:D hmmm co by tu jeszcze dodac... wiekszosc liter tworzacych rozwiazanie jest w jednej linii. Pamietaj: te linie nie musza byc poziome lub pionowe:] Link Zgłoś
Gość: sancezz Re: Ma ktos pomysl na poziom 7 ??? IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.05, 12:44 dobra dobra ale prosze was jak mozna znalesc te listy grzechow i.t.d. ale prosze nie piszczie odpowiedzi Link Zgłoś
pauli7 Re: Ma ktos pomysl na poziom 7 ??? 24.02.05, 13:04 8 poziom byl okropny, mozolilam sie nad nim tyle, co nad 6 (hihi nijak nie moglam sie dopatrzec niczego na tej 1szej planszy) aktualnie jestem na 16, ufff... dzisiaj sie za niego wezme:) jekby co, to sluze pomoca Pauli Link Zgłoś
anorexia Poziom piąty, lustro. 24.02.05, 14:29 Albo robię błąd albo juz sam nie wiem co. poodbijałem wszystko ładnie pieknie i otrzymałem 3 słowa z czego to na S jest chyba odpowiedzią. OKI wpisuję je w adres i lipa. Co robię źle? Mam już serdecznie dość więc nie obrażę się za spoilerka na mojego maila plisssssssssssssssssssss Link Zgłoś
re4ct0r poziom 12 24.02.05, 16:53 pauli7: jezeli jestes juz na 16 to powiec w jaki sposob otrzymac haslo w poziomie 12 z liter zawartych na tych zebatkach:] Probowalem juz chyba wszystkiego:/ A herstory tez znalazlem i mi nie pomogla:/ A do tych co sa na 8: Nie martwicie sie! jak przejdziecie 8 to pozniej 9,10 i 11 sa bardzo latwe:] Mi zajely w sumie pol godziny ale tylko dlatego ze probowalem sie dopatrzec zbyt skomplikowanych rozwiazan, kiedy byly bardzo proste:] hmmm... moze 12 tez jest taka?? :) Link Zgłoś
Gość: absinth1234 Re: poziom 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:08 Ponieważ sam męczyłem się jak diabli nad 12 to pomogę. Mam nadzieję że nie popsuję zabawy Kilka podpowiedzi: 1. Wskazówki na trybikach są ważne oznaczają dwie rzeczy. (w razie czego mogę podpowiedzieć jakie, ale narazie się wstrzymam) 2. Ważna jest też historia. Dzięki niej dowiecie się które litery wybierać. 3. Dwie górne zębatki nie grają roli 4. Ważny też jest kolor literek. W zasadzie te podpowiedzi są na forum ZEST i radzę tam zaglądać. Dzięki temu forum osiągnąłem już 19 planszę a mam nadzieję jeszcze ze dwie dzisiaj przejść:) Pozdrawiam i życzę powodzenia. (tym bardziej, że jest po drodze jeszcze kilka niesamowicie wykańczających perełek :)) Link Zgłoś
pauli7 Re: poziom 12 27.02.05, 01:57 oo, jak jestes na 19tym (teraz to juz pewnie duzo dalej) to pomoz mi z 16, bo nic z tych liter nie moge wycisnac:) porownywalam je z tymi z 3 poziomu, ale jakos nic to nie pomoglo:(( Pauli Link Zgłoś
pauli7 lvl 16 28.02.05, 14:01 absinth1234, no gdzie sie podziewasz?:)) bo ja sobie nie moge poradzic sama!!:)) Pauli Link Zgłoś
Gość: absinth1234 Re: lvl 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:29 Witam Nie zaglądałem, bo tak jak mówiłem zaglądam głównie na forum ZEST tutaj rzadziej Jestem na 27, a co do 16 to nie takie trudne;) 1. Kim była Dorotka (ta błąkajaca sie po krainie OZ)? Jeśli prawidłowo uda Ci sie odpowiedzieć na to pytanie to już będziesz bliżej jak dalej. 2. Ważne są podświetlone litery. 3. Kropki przy literach mają znaczenie 4. Ten etap jest ściśle związany z 3 i nie widzę możliwości przejścia go bez powracania do 3. Pamiętaj pierwszy punkt (moim zdaniem) jest najważniejszy!!! Link Zgłoś
pauli7 Re: lvl 16 02.03.05, 23:28 absinth, dzieki za wskazowki, ale wszystkie je juz znam:( niestety nie mam pojecia, kim byla dorotka... analogii z 3 jest duzo, az nie wiem, ktora wybrac... powiedz cos jasniej, please:))) Pauli Link Zgłoś
Gość: absinth1234 Re: lvl 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:02 Dorotka była sierotką:) PS.:Daj znać jak Ci idzie dalej Link Zgłoś
pauli7 Re: lvl 16 03.03.05, 18:41 o matko, za chiny bym na to nie wpadla... gdzie byla wskazowka ze akurat to jest wazne?? pomyslalam i wyszlo mi guest.htm, ale nie dziala:( ide myslec dalej, wielkie dzieki (btw, nie wiedzialam, ze byla sierotka!) Pauli Link Zgłoś
Gość: absinth1234 Re: lvl 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:14 Pozdrawiam i cieszę sie że brniesz dalej. Wrazie gdybyś przeszła etap 27 to daj mi znać jak (mniej więcej) jak to zrobić:) Miłej zabawy Link Zgłoś
pauli7 Re: lvl 16 04.03.05, 18:34 no nie wiem, w tym tempie to sie nie zanosi na predkie dobrniecie do 26:))) nadal nie wiem, czego mi w 16 jeszcze brakuje...:( bo poza tym "guest.htm" to nic nowego nie wymyslilam... no, chyba ze przed tym "guest" ma byc jeszcze jakies slowo, ale nic z tego co probowalam nie pasowalo... Pauli Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ma ktos pomysl na poziom 7 ??? IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.04.05, 15:27 prosze o podpowiedz do 8 bo nie mam pojecia o co tam chodzi :( Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Ma ktos pomysl na poziom 7 ??? IP: *.gdynia.mm.pl 13.05.13, 16:14 hollywood to odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Level 19 HELP!!!!!!!!!!! IP: 195.39.217.* 01.03.05, 11:38 Stoję tutaj i myślę o negacjach deep, nothing, coś tutaj ma do czynienia znak dolara i jarzące się słowo IT. Czy negacja to tylko zrobienie negatywu obrazka? Link Zgłoś
Gość: absinth1234 Re: Level 19 HELP!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:32 W tym etapie kluczowe jest "save..." sorki ale już nie pamiętam jak to zdanie dokładnie brzmiało...to było tak dawno ;) (teraz 27) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Level 19 HELP!!!!!!!!!!! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 20.04.05, 22:51 prosze podpowiedz mi w 8 bede bardzo wdzieczna:) Link Zgłoś
qbeu Is there a face screaming? I can only hear 1 word 19.03.05, 00:22 Stoję w czwartym. Jestem goły i wesoły. Od tych pronów zaraz zacznę biegać na rzęsach i klaskać uszami. Chyba wezmę się za metody numeryczne. Są bezpieczniejsze. I jeszcze punkty zarobię. A za rozwiązanie prona można coś dostać? Np. talon na balon, albo choinkę o zapachu kokosowym do malucha, albo suchara, którego nie dojadł Napoleon??? Q ____________________ -=Pokój Oraz Dobro=- Link Zgłoś
Gość: pani_dj 5b IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.05, 14:03 siedze od wczoraj.. zastosowalam sie do wskazowek stad i wydaje mi sie ze cos mam, ale brakuje mi 5 ostatnich liter... moze ktos ma jeszcze jakas podpowiedz?? Link Zgłoś