Dodaj do ulubionych

majnpron - notpron po polsku!!!

02.03.05, 13:46
Polecam wszystkim, nie tylko nieznającym angielskiego.
majnpron.mage.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Leo Re: majnpron - notpron po polsku!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:48
      Czy ktoś pomoże mi na lvl 3? Całkowicie nie wiem, z której strony to ugryźć
      • mmgromacka Re: majnpron - notpron po polsku!!! 02.03.05, 20:08
        to ja proszę o podpowiedź do lvl 2 :(((
        • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 02.03.05, 21:47
          Podpowiedź do lvl 2: zwróć uwagę jaką piosenkę odtwarza winamp i na adres
          strony.
          Ja na razie też stoję na trójce, ale dalej kombinować będę jutro.
          Dobranoc wszystkim ;-D
          • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 03.03.05, 23:43
            no i jak wam idzie z trojka?
            poki co mam pomysl, ale nie do konca wiem, jak go wykorzystac....:(

Pauli
            • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 13:26
              W ogóle nie idzie! I co gorsza pomysłów żadnych nie mam!!!
              • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 14:17
                to ja ci powiem, co wiem, bedzie latwiej myslec wspolnie:)
                na lvl3 obrazek nazywa sie obrazek3a.jpg, wiec musi byc gdzies i 3b.jpg:); z
                tego drugiego (uwaga, sa dwie linijki!) wymyslilam, ze pokazuja, z
                ktorej 'kratki' kolka i krzyzyka (z 1szej, 2giej czy 3ciej) trzeba wziac
                litere; ale co z tego, ze wiem, ze np z 1szego, skoro nie wiem, czy dobrze
                zgaduje ktora...
                poza tym to wychodzi dlugasny ciag liter bez zwiazku..:(
                a ty cos wymyslilas?

Pauli
                • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 18:50
                  Wiesz co, ja głupia jestem...
                  Też wymyśliłam, że może być jakiś obrazek3b - nic mi to nie dało ;-)
                  Piszesz: "z tego drugiego..."
                  Z czego drugiego? Obrazka? Jeśli z obrazka, to jak go włączyć???
                  • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 19:09
                    no w koncowke url wpisujesz nie "costam.htm" tylko "obrazek3b.jpg"

Pauli
                    • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 19:14
                      Aaaaaaa
                      Nie wiedziałam. Człowiek się całe życie uczy ;-)
                      Tak jest we wszytkich stronach?
                      • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 20:21
                        nie wiem co masz na mysli pod 'wszystkimi stronami" ale tak - jak wpiszesz
                        adres jakiegos obrazka, ktory jest na stronie (niezaleznie jakiej) to sie
                        otworzy sam obrazek, bez tekstu, tla itp... w tym wypadku sztuka polegala na
                        wymysleniu, ze ten obrazek w ogole istnieje:)
                        no ale co dalej...

Pauli
          • mmgromacka Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 21:06
            na co zwracać uwagę to wiem, tylko moje skojarzenia nie mogą trafić na coś
            sensownego
            • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 04.03.05, 23:10
              Podpowiedź do lvl 2: Popatrz jaką piosenkę aktualnie odtwarza winamp, powinno
              coś ci się nie zgadzać na adresie URL, a co się nie zgadza to już podpowiada
              windosowski komunikat.
              Do Pauli - odczytałam komunikat - pytanie. Nie wiem co na nie odpowiedzieć.
              Tzn. wiem, bo jest banalnie łatwe, ale i tak nic mi to nie dało ;-)
              Na razie dzisiaj daję sobie z tym spokój, idę spać
              • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 01:46
                o! to powiedz jak odczytalas!! bo ja nie umiem:)

Pauli
                • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 10:17
                  W życiu bym nie pomyślała, że z tymi obrazkami tak się robi. Ja raczej
                  myślałam, że ten trzeci lewel składa się z dwóch obrazków. Tzn. jak odgadniesz
                  pierwszą zagadkę i wpiszesz dobry URL, to przechodzi ci do następnego obrazka
                  3b.

Każdy znaczek to jedna literka. Piszesz cały alfabet we wszystkich kratkach,
                  włacznie z Q, V i X (dwie godziny myślenia, bo ciagle mi trzech liter
                  brakowało ;-D)
                  Wychodzi cos takiego:
                  ABC JKL STU
                  DEF MNO VWX
                  GHI QPR YZ
                  Ostatnie to spacja. Chyba się już zorientujesz jak odczytać kod ;-) (nie chcę
                  za duzo tu pisać, żeby nie psuć innym zabawy). Z ciebie przecież stara
                  wyjadaczka takich gier. Jak wymyślisz co tam wpisać w URL to daj znać, bo ja
                  nadal nie wiem. Jak na razie stoję na białej stronie z czarnym napisem: Yes,
                  it's wrong.
                  • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 11:59
                    Ostatni znak to nie spacja tylko znak podkreślenia. Nie wiem czy to nie za duża
                    podpowiedź, ale żeby przejść do etapu 4 trzeba wpisać tylko tę część
                    komunikatu, która na obrazku obraz3b.jpg jest w dolnym wierszu.
                    Swoją drogą nie wpadłem na to co wpisać, żeby dojść do strony "Yes, it's
                    wrong" ;-)
                    • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 12:12
                      Czwarty okazał się stosunkowo prosty :-)
                      • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 12:50
                        No faktycznie, stosunkowo!!! ;-)
                        Teraz 5...
                        • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 14:18
                          Przyda sie komorka i slownik T9. Polski i nie tylko :-) Ale nie wiem co dalej.
                  • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 13:48
                    larunian, to co napisalas to juz wymyslilam:))) ale wlasnie odczytac tego kodu
                    nie umiem:))))))) (na Q, V, X wpadlam od razu:))

Pauli
                    • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 13:51
                      aha, moze dodam, ze wiem, co oznacza jedna kropeczka, dwie lub ich brak:) ale i
                      tak nie umiem...
                      moze podpowiedz mi na maila, zeby innym nie psuc zabawy:))

Pauli
                      • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 05.03.05, 23:34
                        Stoję na lvl 7. Wszelka pomoc mile widziana
                        • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 00:53
                          Ale w którym miejscu na lvl7? Zagadkę z Blink 182 rozwiązałem, ale nie mogę
                          znaleźć właściwej odpowiedzi na pytanie, po którym przechodzi się do lvl8 :-)

Zaś co do Blink 182, to chyba jedynym rozwiązaniem jest doprowadzić u siebie do
                          sytuacji przedstawionej na obrazku :-)
                          • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 11:39
                            chyba nie rozumiem tej podpowiedzi:))

Pauli
                            • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 11:48
                              Ja tez jestem na finishu. Odpowiedz podobno jest w nawiasie.
                              • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 16:19
                                Udało Ci się ją odgadnąć? Wydaje się to takie proste, ale nie mogę na to wpaść.
                                Próbowałem odpowiedzi jednoliterowych (y/n), rozwinięcia tych skrótów do
                                pełnego słowa, odpowiedzi trochę pełniejszym zdaniem i nic. Próbowałem zarówno
                                odpowiedzi na tak jak i na nie. Nie mam na razie pomysłu co z tym zrobić.
                            • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 16:17
                              Włącz nagranie i przesuń w odpowiednie miejsce suwak w Winampie :-) I słuchaj :-
                              )
                              • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 17:08
                                a skad nagranie macie??
                                w kodzie zrodlowym nic nie znalazlam, probowalam wpisywac rozne kombinacje
                                blink, 182 i down, ale bez efektow...

Pauli
                                • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 17:46
                                  Nagranie... cóż... powiedzmy, że od znajomego ;-)
                                  W zasadzie wystarczyłyby słowa tego nagrania, ale trochę za dużo próbowania na
                                  ślepo. No chyba, że byłby to tekst taki jak w plikach z napisami do filmów,
                                  tzn. z opisanym momentem pojawiania się poszczególnych kwestii (słów) ;-)
                                  Jeśli masz nagranie to sprawa jest banalnie prosta.
                                  • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 18:00
                                    no to niefajnie, nagrania nie posiadam...

Pauli
                                    • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 06.03.05, 22:10
                                      Czy ktoś coś wymyślił z finishem???
                                      • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 07.03.05, 13:28
                                        kto mi powie, co z tym nagraniem?:)))

Pauli
                                        • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 07.03.05, 14:11
                                          Podpowiedz masz w kodzie zrodlowym. 15 wyraz po refrenie.
                                          Z niecierpliwością czekam na ciebie w następnym lewelu, bo ja wymiękam...
                                          • larunian Lvl 10 07.03.05, 23:45
                                            Czy ktoś ma jakieś pomysły co trzeba wpisać w drugiej części levelu 10???
                                            Próbowałam już chyba wszystkiego w 3 językach (polskim, angielskim,
                                            niemieckim). Wszelka dyskusja na ten temat będzie mile widziana...
                                            Pozdrawiam
                                          • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 07.03.05, 23:51
                                            To ja poproszę o podpowiedź co z tym finishem, bo chyba mam jakieś zaćmienie
                                            poważne.
                                            • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 07.03.05, 23:58
                                              Szczerze mówiąc nie wiem jak to podpowiedzieć. Ale spróbuję:
                                              1. To nie jest słowo w żadnym języku
                                              2. Hasło widać na ekranie
                                              3. Hasło jest w pierwszej linijce
                                              4. Zgódź się na finish ;-)
                                              • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 00:07
                                                Wymyśliłam jak to lepiej podpowiedzieć ;-)
                                                Słowo "finish" odmień w dopełniaczu l. mn.
                                                Chociaż nie jestem pewna co do tej końcówki. Możliwe, że powinna być -ów
                                                • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 00:44
                                                  Dzięki. Wydaje mi się, że nie wpadłbym na to zbyt prędko ;-)
                                                  • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 12:07
                                                    a co z 8? alfabet w kodzie zrodlowym i nazwa obrazka wskazuja, ze musi byc
                                                    jeszcze drugi obrazek (przynajmniej) ale go nie moge zlokalizowac... poza tym
                                                    obawiam sie, ze skoro sa jakies warstwy, to bedzie photoshop potrzebny a ja go
                                                    nie posiadam:(

Pauli
                                                  • Gość: vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! IP: *.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 08.03.05, 13:02
                                                    Przyjrzyj sie alfabetowi w kodzie zrodlowym. Dzieki temu odkrylem nazwe obrazka. Ale co on przedstawia to nie mam pojecia.
                                                    Obrazki to zwykle jpg-i, a te o ile mi wiadomo, nie sa zdolne do przechowywania warstw - Photoshop nie powinien wiec byc potrzebny. Pewnie chodzi o jakies inne warstwy.
                                                  • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 14:31
                                                    No wlasnie ja "to" zrobilam w photoshopie. Ale mysle, ze w zwyklym paincie tez
                                                    nie sprawiloby to problemu.
                                                    Jakby co, to pytajcie. Ja nadal czekam w 10b, niestety ;-(
                                                    Pozdrowionka
                                                  • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 14:40
                                                    A nie, przepraszam już jestem w 11. Ale musze sie przyznac, ze korzystalam z
                                                    podpowiedzi na forum majnprona. Bez tego nie wpadlabym na haslo, bo po prostu
                                                    jest tam blad ortograficzny
                                                  • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 14:47
                                                    To jeszcze raz ja. Zwracam honor twórcy gry. Błędu nie ma, tylko ja jestem
                                                    jeszcze chyba nie do końca obudzona ;-)
                                                  • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 20:06
                                                    Ciekawe czy dobrze myślę, że zamiast Photoshopa można użyć drukarki i
                                                    nożyczek? :-) Photoshopa nie mam, ale spróbuję w Corelu.
                                                  • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 20:32
                                                    Bardzo dobrze myślisz ;-)))
                                                  • vankoosterloy Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 21:18
                                                    No dobra. 8 i 8 okazały się proste. Ale w 10-tym nie kojarze o co chodzi z tymi
                                                    liczbami. Tytuł strony raczej kojarzę - chyba chodzi o słowo, które słychać
                                                    przy jego przeczytaniu na głos. Ale te liczby?? No i jaki 10b?
    • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 08.03.05, 21:27
      Nie chodzi o to słowo!!!
      Podpowiadam: to jest skrót
    • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 09.03.05, 00:06
      oki, super tylko o co tu chodzi? widze to po raz pierwszy wczesniej nie
      słyszałam nawet :-) znaleźć algorytm? oki ale do czego poco?
      • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 09.03.05, 00:25
        Wszystko znajdziesz na głównej stronie majnpron.mage.pl/
        • Gość: login Re: majnpron - notpron po polsku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:04
          ludzie co wpisac w 2 levelu bo tytul i wykonawca nie wchodzi:/
          • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 09.03.05, 20:17
            Przeczytaj początek tego forum, tam masz full podpowiedzi. Powinno wystarczyć.
            A jeśli nie wystarczy, to napisz jeszcze raz. Coś się wymyśli ;-)
            • Gość: login Re: majnpron - notpron po polsku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:57
              nie wystarcza
              poprosze o inna podpowiedz
              • larunian Lvl 2 - podpowiedź ostateczna 09.03.05, 22:09
                Poszukaj z jakiej płyty jest piosenka
                • Gość: login Re: Lvl 2 - podpowiedź ostateczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 22:13
                  jasne:-)przeciez to samo bylo w angielskiej wersji prona... zapomnialo mi sie:p
    • larunian Lvl 15 09.03.05, 20:04
      No to tu mnie zastopowało na dobre. Cały dzien myślenia i ani kroku w przód.
      Pomocy!!!!!!!!!!
    • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 09.03.05, 22:34
      zaczęłam sie bawic wczoraj , jestem lvl5 i cierpie na nadmiar wiadomości -
      posiadam słowa, kraj and what's now? no właśnie i co dalej???
      pieknie prosze o jakis kierunek:-)
      • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 09.03.05, 22:52
        Nie uwierzysz!!! W swojej wypowiedzi właśnie napisałaś/eś hasło, a właściwie
        jego potoczną nazwę.
        A tak na poważnie, to podpowiedź do tego lewelu już tu była. Przyda się komórka
        ze słownikiem T9.
        Ważne są nr telefonów ze źródła, to one naprowadzą cię na hasło.
        • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 09.03.05, 23:24
          :-) (w razie jakby co to dowcipy o blondynkach na priva proszę:-)
          a tak powaznie to co to jest słownik T9 w tel kom, mam nokie 6310i, ma ona
          takie cuś?
          • pauli7 Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 00:03
            kazda nokia ma T9; wlacz to zobaczysz co to:))

a ja siedze nadal na 8:(( mam drugi obrazek, ale nie wiem, co z nim zrobic:((

Pauli
            • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 00:12
              Połącz te obrazki w jedną warstwę i coś potem pokombinuj w paincie. Można też
              inaczej. Jak już vankoosterloy pisał możesz sobie je wydrukować i nożyczkami
              pociąć ;-)
              • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 01:01
                tak, usciślajac to tu jest jeden obrazek, tak? tzn komóra ze strzałkami
                • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 11:35
                  Tak uściślając to już jest inny obrazek, hihihi...
                  Bez strzałek <rotfl>
                  Ale faktycznie, jest jeden
        • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 00:22
          oki T9 to ja na piechotę robilam bo zapomnialam , ze mam coś takiego (i, że to
          jeszcze ma nazwe:-) ale rzadna wersja mi nie wchodzi, nie mam juz pomusłow jak
          to przerobić, kierunek na depresje?
          • larunian Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 11:36
            To jest kierunek na Hup ______ Hup!
            • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 13:21
              hmmm....weszłam jeszcze raz na stronkę www.majnpron.mage.pl/ i tak jakby mam
              ten sam pron ale jakby inny... tzn wygląda to jak wersja robocza i to co tu
              jest komórą ze strzałkami to tam jest komórką z wafelkiem od piwa... o co tu
              chodzi?
              Elwirka (8:16)
              www.majnpron.mage.pl/
              • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 13:55
                oki 6ty, ale ten 5ty mnie wkurzył bo od wczoraj sie kreciłam po właściwych
                okolicach a zapomniałam o drobiazgach....
                • jamaska Re: majnpron - notpron po polsku!!! 10.03.05, 17:35
                  jestem na 8, i wczesniej było takie cus "finish" co to nie wiem czy
                  rozwiązałam, ale sądząc po dyskusji tu to nie :-) po prostu przeszłam dalej i
                  nic nie odmieniałam....eeech....a co do 8:mam drugi obrazek widzę pod nim
                  kolejny z wstążką i napisem i co? i nic nie wchodzi
                • jamaska lvl 8 (finish) 10.03.05, 17:56
                  ja cos chyba pokręciłam i mam wrażenie, że w ślepy zaułek wpadłam
                  1. nie robiłam nic z finishem - po prostu przepisałam adres...to dobrze?
                  2. czy lvl 8 to tytuł "powłoki" a przedstawia "nie mozna wyswietlic
                  strony...itd" z napisem na dole "idx tam gdzie......."
                  3.a drugi obrazek to ten z napisem "tu szukasz mojego prona?" z tłem
                  niedwuznacznym???
                  dzieki za info
                  • larunian Re: lvl 8 (finish) 10.03.05, 18:27
                    Tego #%@&*#@$@&*^ finisha już nie ma. Autor gry dziś zmienił wszystkie obrazki
                    i troszkę czasami podopisywał po polsku. Zagadkę z finishem zlikwidował.
                    Lvl 8 przedstawia to co napisałaś/eś.
                    A drugi obrazek do tego lewelu to nie ten co opisujesz. Przeczytaj alfabet w
                    źródle. Tam jest wskazówka jak się drugi obrazek nazywa.
                    Co trzeba było wpisać, żeby wyświetliła się strona, o której piszesz?

Ja nadal stoję na 15. Całkowicie nie mam pomysłów z której strony go ugryźć.
                    Wszelka pomoc byłaby mile widziana ;-)
                    • jamaska Re: lvl 8 (finish) 10.03.05, 21:47
                      www.majnpron.mage.pl/redlvls/8b.gif
                      taaa, to z alfabetem mam, zobaczymy co dalej :-)zaczynam walczyć
                      • pauli7 Re: lvl 8 (finish) 10.03.05, 22:32
                        o kurcze, wszystko pozmieniali!!
                        przejrzalam pierwsze etapy - moim zdaniem jest trudniej!! np spis piosenek na
                        winampie jest srednio czytelny, etap z holandia trudniejszy:) latwiejsze za to
                        to z parasolka i blink182:))

Pauli
                        • pauli7 Re: lvl 8 (finish) 10.03.05, 22:46
                          no tak, zmienili obrazek w 8mym... z tamtym nie mialam czasu powalczyc a ten
                          jest inny:( cholera... i znowu nie wiem, jak go rozryzc:(

Pauli
                          • larunian Re: lvl 8 (finish) 10.03.05, 23:03
                            Ale sposób rozwiązania zagadki ten sam!!!
                            • pauli7 Re: lvl 8 (finish) 11.03.05, 00:08
                              eee, ja jakas glupia jestem, nie wiem, co zrobic ani dlaczego to sa wastwy (czy
                              powloki) - ja ich nie widze... do dyspozycji mam wylacznie painta, drukarka i
                              bardziej wyrafinowane programy graficzne - dopiero w poniedzialek!! probowalam
                              cos 'na oko' wypatrzec, ale nie wychodzi mi:(
                              poprosze o spoilera:)

Pauli
                              • Gość: jamaska Re: lvl 8 (finish) IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 00:30
                                ja to robiłam w zwykłym podglądaczu faksów i obrazów z windowsa - ale
                                oczoplasów prawie dostałam :-)
                                • pauli7 Re: lvl 8 (finish) 11.03.05, 01:43
                                  ale co robilas!!
                                  o matko, ale jestescie sadysci:)))) powiedzcie jasniej:))

Pauli
                                  • jamaska Re: lvl 8 (finish) 11.03.05, 10:24
                                    z całą pewnościa z drukarka łatwiej, a ja? zapisałam oba i szybko zmieniałam
                                    jeden na drugi :-) a to na co patrzec sugeruje napis na dole pierwszego obrazka
                                    odpowiednio "przeczytany"
                              • wykapana Re: lvl 8 (finish) 11.03.05, 01:01
                                cześć, sledziłem twoją z lvl2. różności sie imałem, wpisuję nazwę płyty, 15
                                wyraz po pierwszym refrenie, po 2 refrenie po słowach "janek...." o co tu
                                chodzi ? przyznam że nie kleję. pomożesz?
                                pozdroff s cracoff
                            • Gość: jamaska eeeee 10 IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 00:24
                              eeeee kupa, jakaś zaćma czy co? tak ładnie żarło... jakąś mogę prosic sugestię
                              co do drugiego obrazka w 10? bo wpisywałam juz różne cuda i ... nic
                              • larunian Re: eeeee 10 11.03.05, 08:33
                                Do jamaska: a moze by zmienić język na taki, który podpowiada treść obrazka?

Do Pauli: mnie się wydaje, ze najłatwiej by to było zrobić tak: wydrukować oba
                                obrazki i z tego drugiego etapami usuwać kolory, po jednym. Nałożyć na siebie i
                                zobaczyc co z tego wyniknie ;-)

Do wykapana - poszukaj na tym forum podpowiedzi z tematem "lvl2 - podpowiedź
                                ostateczna", więcej juz się naprawdę nie da podpowiedzieć.

Ja niestety nadal na 15. Jestem już tak zniechęcona, że po prostu już tego nie
                                włączam, bo mi się od tej zieleni źle robi... Nie wiem czy coś jeszcze wymyślę
                                innego niż już próbowałam. Jakby ktoś coś wiedział na ten temat niech pisze,
                                pleaseeeeeeeeeeee
                                Pozdrowionka Larunia
                                • jamaska Re: eeeee 10 11.03.05, 10:27
                                  oki oki zmienic jezyki, oki juz wczoraj opróbowałam ale jakos bezskutecznie,
                                  mam poczucie, że przekombinowuję :-( jakąś maluśką sugestie w którą stronę iść
                                  z ta zamiana....prosim....albo jakiego alfabetu uzyć (ja robiłam w angielskim)
                                  • larunian Re: eeeee 10 11.03.05, 11:34
                                    To faktycznie można oczopląsu dostać. Wspołczucia...
                                    Sprawdzałaś jak sie nazywa ten pierwiastek?
                                    • Gość: spiewy Re: 4 IP: 212.182.117.* 11.03.05, 13:06
                                      zamulilo mnie na czwartym dajcie cos
                                      • Gość: spiewy Re: 4 IP: 212.182.117.* 11.03.05, 13:30
                                        dodam ze nie uzywam gg
                                      • jamaska Re: 4 11.03.05, 13:33
                                        oj, to faktycznie Cie zamuliło, daj na priva numer gadu gadu to Ci przślę
                                        podpowiedź ;-)
                                        • Gość: spiewy Re: 4 IP: 212.182.117.* 11.03.05, 14:05
                                          dzieki ale zdazylem juz zainstalowac gg i jestem na 5
                                    • jamaska Re: eeeee 10 11.03.05, 13:46
                                      eeeeeeeeee.......... a jaki pierwiastek...........? w którym miejscu jest
                                      sugestia co do układu okresowego???
                                      (dla niewtajemniczonych to ja chemik z wykształcenia więc czuje sie tymbardziej
                                      jak idioten...:-))
                                      • jamaska Re: eeeee 10 11.03.05, 14:14
                                        nie wpadłabym gdyby nie Twoja sugestia ,larunian,dzięki, rozumiem, że w
                                        obrazkach zadnych podpowiedzi nie ma co do kierunku, oki , mam drugi obraz wraz
                                        ze zrozumieniem i tak jakby kupę mi to dało bo za chwilę to po seczuańsku bede
                                        wpisywać to moze zadziała...bo póki co amba....
                                        • larunian Re: eeeee 10 11.03.05, 14:44
                                          jamaska, ty się pytasz cały czas o lvl 10, prawda? bo powoli głupieję??? Ten z
                                          tą miłą atMosFerĄ??
                                          Jeśli tak, to on składa się z dwóch części. Na drugim obrzku jest pierwiastek i
                                          on podpowiada w jakim języku wpisać hasło, które w pierwszym języku wpisałaś do
                                          URL po polsku.
                                          • jamaska Re: eeeee 10 11.03.05, 15:41
                                            dobra, oki, sorry zaćma na maxa jak zwykle przekombinowałam.........
    • Gość: jamaska lvl11 IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 10:00
      ratunku, mam wrażenie, ze ten lvl jest obrzydliwie prosty, a ja sie krece w
      kółko....mam drugi obrazek podejrzewam, że to cyfra lub jak kto woli nr co ma
      do tego snieg (to nie lvl3) i gra komp z cyklu tenis i czy to wszystko bledne
      rozumowanie? gdzie tu wspolny mianownik i jak go zapisac z naciskiem na jak go
      zapisac...
      dzieki za wszelka pomoc :-)
      • Gość: jamaska Re: lvl11 IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 10:53
        lvl11 prostsze niz sie wydaje, lvl 12, ciekawem co uknuję :-)
        • Gość: Memole Re: lvl11 IP: *.chello.pl 12.03.05, 12:48
          Kurcze co ztym11? tez mam śnieg, domyślam się że to coś nie tak z 10 tylko nie
          wiem jak to zastosować :/
          • jamaska Re: lvl11 12.03.05, 22:27
            zapomnij o sniegu - wystarczy, ze za oknem jest :-)
          • Gość: ana3030 Co zrobic w 2 levelu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 08:34
            Laurunia co zrobilas w 2 levelu????? Powiedz mi, bo ja utknelam i siedze w nim
            i ciagle mysle i dalej nie wiem co poczac. Mala wskazowka plisssssss.
        • larunian Re: lvl11 12.03.05, 13:19
          O boze, 12 jest zakrecona strasznie, co ja sie tu nakombinowalam ;-) Mialam tu
          wtedy inny obrazek, ale to nie ma znaczenia...
          A w sumie okazala sie prostsza niz lvl 11 ;-)
          • Gość: jamaska lvl 12 IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 21:37
            qrcze, szlag.... oki easy, nie wchodzi nic zwiazane z autorem obrazka i autorem
            podpisu więc o co qrna chodzi, I need help....
      • Gość: Sebol Re: lvl11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:59
        Proszę o jakąś podpowiedź, o co chodzi z tymi strzałkami tworzącymi
        napis "NUMBE R", jakie ma być rozwiązanie ? na co zwrócić uwagę ? Żadne
        tłumaczenie na polski, ani angielski, anagramy itp nie przyniosły skutku, help!
    • Gość: miszi Re: majnpron - notpron po polsku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 16:51
      Widze ze ktos zainteresowal sie moja zagadka :-) To prawda.. Od niedawna jest
      nowa 'szata graficzna' i troche modyfikacji, ale wszystkie lvl'e dziala na tej
      samej zasadzie i wszystkie odpowiedzi sa te same :-) Chyba dotarliscie najdalej
      do 15 lvlu - calkiem niezle :-)
      Pozdrawiem - miszi
    • jamaska lvl 12 12.03.05, 23:09
      przeszłam.... jestem dumnawa z siebie he he.... ale to był przypadek ..........
      jadziem dalej...
      do larunian: mam nadzije, że uda mi sie dojśc do 15 i powalczymy razem :-)
      • larunian Re: lvl 12 12.03.05, 23:48
        Ja też mam taką nadzieję ;-D
        Na razie z tym pronem dałam sobie spokój. Muszę od niego odpocząć, ale za to
        walczę z pron.vilq.info ;-)
        • Gość: jamaska Re: lvl 12 IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 01:54
          że sie tak zapytam jesteś w 15/13 czy może juz w samym 15? bo ja jestem w 15/13
          • larunian Re: lvl 12 13.03.05, 08:25
            Jestem na pierwszym levelu z zielonych (greenlvls), czyli 15 po raz drugi ;-)
            Czekam na ciebie z niecierpliwością. Może razem coś wymyślimy...
            • Gość: jamaska 15/13 IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 09:44
              dobra to ja poprosim o podpowiedź bo sie zakreciłam z tymi liczbami, jak na
              razie to wiem co one NIE oznaczają :-) i czy sa kolejne obrazki oprócz tego
              piłkarskiego i ekranowego, i czy są istotne czerwone literki, qrna , nie moge
              załapać początku, jakos nie mam się czego uchwycić ....
              • larunian Re: 15/13 13.03.05, 13:53
                Do ana3030: przeszukaj to forum, wiecej juz sie nie da podpowiedziec do lvl 2
                niz jest napisane w podpowiedzi pt.: lvl2 - podpowiedź ostateczna. My tu dajemy
                podpowiedzi, nie solucje!!! Gotowych odpowiedzi nie znajdziecie!!!!!!!!!!

jamaska, ja nie wiem jakie teraz sa obrazki, ja mialam inne. Misza (autor) nam
                tu pisal, ze to nie ma znaczenia. W kazdym badz razie ten lvl sklada sie tylko
                z jednego obrazka. Czerwone literki mi sie na nic nie przydaly. Moze innym
                ludziom cos podpowiedzaly, ale mi nie.
                A co do liczb, hmmmmmm.... Jakby tu tak, zeby nie za duzo. Nie wiem, czy to nie
                za duzo, ale kombinuj w paincie ;-). Jakby nie szlo to daj znac.
                Pozdrowionka 4all Larunia
            • Gość: kruciak Re: lvl 12! IP: *.csk.pl 18.04.05, 01:33
              Nie wiem, naprawdę. Pomożesz mi? Zapisałam ten plik, znalazłam z źródle słowo,
              widzę tytuł. Być może (ale nie wiem, czy dobrze to interpretuję) chodzi też o
              "e" na obrazku?? Na odbiciu w wodzie kobiety siedzącej z lewej strony. W końcu
              nazwa obrazka - też jest przydługa o kilka "e" właśnie.I dlaczego miszi się na
              nim podpisał??
        • Gość: ana3030 Re:Co trzeba zrobic w 2 levelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 08:24
          Co trzeba zrobic w 2 levelu, bo ja duzo juz kombinuje i ciagle nie wiem.
          Pomozcie mi pliisssss.
          • Gość: jamaska Re:Co trzeba zrobic w 2 levelu?? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.05, 09:46
            posłuchac muzyki, siegnąć po różne cd, i bawic sie po pachy :-)
          • Gość: gosc Re:Co trzeba zrobic w 2 levelu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 01:35
            no wlasnie o co w tym chodzi niech ktos wyjasni od poczatku do konca o co chodzi
            w 2lvl
        • nuncjatka KONIEC 31.05.05, 08:34
          Uff! Skonczylam.
          Wreszcie!
          lvl 20 zatrzymal mnie na miesiac. Odpoczelam troche od tej gierki i dzisiaj od razu sie udalo.

Powodzenia
    • larunian lvl 16 13.03.05, 20:11
      Zacielam sie vilkq. Efekt tego jest taki, ze czekam juz w 16
      • jamaska Re: lvl 16 13.03.05, 23:34
        qrcze, a ja dopiero teraz mam czas i siadam do knucia, qrcze, gonię już
        gonię .... :-) bo qrna samej tak kiepsko myśleć...
    • Gość: jamaska do larunian uf... lvl 16 IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.05, 23:19
      oki to jestem w 16tym .... ale szczerze mówiąc to ten 15 był prosty..., a w
      vilkq jestem w 6tym, ale nie wiem czy dziś cos jeszcze wymyślę :-)
      • Gość: jamaska lvl17 IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.05, 23:53
        16 prosty, w którym jesteś w vilq?
      • larunian Re: do larunian uf... lvl 16 15.03.05, 05:17
        Tez tak mysle, ze 15 byl prosty. Jak juz znam rozwiazanie, to nawet bardzo
        prosty ;-) Widocznie miałam zaćmienie
        16 jest okropny i nie wiem czego się czepić... Może jakaś mała podpowiedź?

W vilq jestem też w 16
        • Gość: jamaska lvl16 IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.05, 14:41
          jakie sa właściwości trójkatów? to podpowiedz, a w vilq eeee to ja na 6- qrcze
          jakoś czasu brak :-)
        • Gość: jamaska Re: do larunian uf... lvl 16 IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.05, 09:35
          zrezygnowałaś z tego prona? czy skończyłaś, bo ja bez mocy czakam w 18 bo
          inwencja twórcza mnie opóściła i nastało zaćmienie...:-(...nie potrafie nic
          wymysleć a to co wymyslam jest mało skuteczne (czytaj :nieskuteczne)podpowiedź
          do 16 potrzebna większa?
          • larunian Re: do larunian uf... lvl 16 17.03.05, 12:57
            Sorry, ale na razie go sobie odpuscilam. Mam troche roboty i po prostu nie mam
            czasu :-). Czasami mam wolna godzinke, ale sama wiesz, ze godzina to za malo,
            zeby cos sensownego wymyslic. Jak juz mi sie ten nawal pracy skonczy, to
            chetnie tu wroce podyskutowac o problemach ;-)
            Sprobuj sie czegos dowiedziec na forum majnprona. Ja tam duzo przydatnych
            rzeczy znalazlam. Popytaj, na pewno ci pomoga.
            A jak juz wroce, to ty pomozesz mi ;-)
            Zycze z calego serca szybkiego ukonczenia. Pozdrowionka
            Larunia
      • Gość: jamaska lvl18 IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.05, 08:20
        utknęłam w 18 i nie mam ni w cholerę żadnych pomysłów..
        • illouette Re: lvl18 22.03.05, 00:07
          W butelce jest cognac ;]
          • Gość: m CO ZROBIC W LVL 18!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 17:02
            cholera, jakie tam jest hasło już nie mam żednych pomysłów...
            • Gość: ktos Re: CO ZROBIC W LVL 18!!! IP: *.pronet.lublin.pl 03.05.05, 21:00
              a w czym stoi ten alkohol? zastanow sie jaki to material i pogooglaj gdzie go
              wyrabiaja
    • Gość: Sardynka lvl 1 :( IP: *.echostar.pl 21.03.05, 16:40
      Czy ktoś mi podpowie lvl1 ?
    • illouette level 4 - pomocy! 21.03.05, 17:32
      Utknęłam :( Numer gg mam, dodaję do listy, opisu nie ma :( Ktoś mi pomoże?
      • illouette Nevermind.. 21.03.05, 17:37
        Ok, durnota ze mnie, juz wiem :)
    • Gość: daryus lvl9 IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 22:19
      Oki, utknalem na tym. Na razie udalo mi sie przejsc reszte bez odpowiedzi, ale
      ten nastrecza mi wielu trudnosci juz ponad godzine. Doszedlem do 58008 oraz
      ukrytego gifa z kalkulatorkiem. Probowalem zamiany na binarne, dzielenia przez
      przypadkowe liczby, pierwiastkowania, etc. i nic. Przydalby sie maly hint :)
      • larunian Re: lvl9 21.03.05, 22:27
        Hmmm. jakby to napisać, żeby za dużo nie powiedzieć...
        Weź kalkulator, wypikaj na nim tę liczbę i czytaj ;-)

Podrawiam Larunia
        • Gość: daryus Re: lvl9 IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 22:33
          Wlasnie zorientowalem sie, kiedy wzialem do reki dlugopis i kartke, po czym
          dosyc koslawymi cyframi ja zapisalem i na wszystkie strony poobracalem :D
      • Gość: macjam Re: lvl9 IP: 195.116.188.* 01.04.05, 15:22
        Mam pytanko jak dojsc do tego gifa z kalkulatorkiem?
        • Gość: mat02 Re: lvl9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:41
          Może ktoś podpowie :). czytam to 58008 na wszystkie soposoby i nic mie nie przychodzi do głowy :/
    • Gość: daryus oki, now 11th lvl IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 23:11
      10 skonczylem (chyba?). Mam snieg (obraz10 - dlatego sie zastanawiam, czy to
      naprawde 11tka, do tego jeszcze tytul strony). I nic poza tym. Wracac do 10tki,
      czy kombinowac ze sniegiem?
      • illouette Re: oki, now 11th lvl 21.03.05, 23:13
        Zapomnij o śniegu :) Kombinuj z obrazem10 i tytułem :) Nie wracaj nigdzie, to
        jest 11 :)

Ja kwiczę na 19 :|
        • Gość: daryus Re: oki, now 11th lvl IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 23:24
          Znalazłem numerek ze strzałkami, ale na dzisiaj mnie za bardzo głowa boli żeby
          kombinować dalej. 11lvli w ciągu 4h to i tak dobrze :> Idę spać, bo jutro
          trzeba się zerwać o 6tej :]
          • illouette Re: oki, now 11th lvl 21.03.05, 23:28
            No to już jesteś banalnie blisko ;)
            • Gość: daryus Re: oki, now 11th lvl IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 11:32
              Dobra, stoje w miejscu. Podpowiedz z darowaniem sobie sniegu potraktowalem
              serio i teraz w ogole nie ruszam 4 znakowego kodu na ekranie TV (to dobrze, czy
              źle?). R w numerze przypomina 12tkę, jest 10 strzałek, pierwsza jest
              potraktowana jakimś efektem. Próba zrobienia czegoś ze strzałkowanym napisem
              zakończyła się niepowodzeniem. Podobnie jak zabawa z kodem i adresem.
              Nieprawidłowy numer nic mi nie mówi. Shit.
              • illouette Re: oki, now 11th lvl 22.03.05, 12:17
                Roziwązanie tego poziomu jest banalne jeśli już doszedłeś do obrazka ze
                strzałkami. Więcej nie mogę powiedzieć, żeby nie popsuć zabawy :)
                • Gość: daryus Re: oki, now 11th lvl IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 12:42
                  Prosiłbym jednak o jakieś niewielkie ukierunkowanie, bo już mnie szlag
                  trafia :D Doszło do tego, że wycinałem kreski i zostawiałem same strzałki żeby
                  zobaczyć, czy po połączeniu dadzą coś ciekawego :> Przekręcałem numerek we
                  wszystkich kierunkach, poszczególne literki wykręcane w kierunku pokazywanym
                  przez strzałki też nic nie dały. Pewnie to jest prostsze niż mi się zdaje, ale
                  zawsze najprostsze rzeczy mi nie wychodzą :> I'm only asking for one last hint,
                  please :>
                  • illouette Re: oki, now 11th lvl 22.03.05, 13:46
                    Ok, last hint: translation :)
      • nuncjatka Re: oki, now 11th lvl 01.04.05, 04:07
        no i utknelam
        Mam ten obrazek ze strzalkami i numberem no i na serio nie moge nic wymyslic
        Udalo mi sie uzyskac stone "A moze to nie jest obraz? Nie.. To obraz.." ma ona numer 12.

Podpowiedz o tlumaczeniu tez nie dociera jakos do mnie.
        Pytanko czy ta R ma byc "R" czy "12"
        I dlaczego N ma inny kolor niz reszta napisu?
    • illouette level 19 22.03.05, 00:06
      Ktoś doszedł tutaj? Jakieś wskazówki ??
      • Gość: jamaska Re: level 19 IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.05, 21:47
        ja tu jestem od jakiegos czasu ale dopiero dzis sprawdziłam ten watek na forum,
        poprzedni był obrzydliwie prosty, ale tu w miare wiem co robić ale nie mam
        pomysłu na datę, podaj mi prosze swój gg na adres gazety może razem coś
        wymyslimy :-)
        • illouette Re: level 19 24.03.05, 11:23
          Wysłałam Ci nr gg, ale coś się nie odzywasz..
    • Gość: Apis mellifera Re: majnpron - notpron po polsku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:50
      Mam pytanie dot. lvl 3!!! czy to wychodzi jakiś polski wyraz? Bo mi udaje się
      złożyć tylko jakieś ciągi liter bez sensu. Może źle ułożyłam literki w
      kratkach? Na krzyż też nie idzie.
      • illouette Re: majnpron - notpron po polsku!!! 24.03.05, 11:24
        Jak odpowiednio porozkładasz literki, to wyjdzie Ci wyraz z sensem ;)
        • Gość: kalafiorek level 5 IP: *.devs.futuro.pl 25.03.05, 23:30
          Hej! Mam pytanie co do 5 levelu... Napisałam Holland i mi się wyświetliło As
          far correct czyli jak na razie dobrze. Czytałam też już tu o słowniku T9, ok,
          ale co mam w niego wpisac? Na serio jestem oporna... jeżeli ktoś może mi coś
          podpowiedzieć to żeby nie psuć zabawy innym prosze na gg 3454839
          dzieki
          • Gość: gość Re: level 5 IP: *.noma.pl / 217.97.192.* 26.03.05, 18:06
            jeśli już padła podpowiedź co do T9, to jaki ustawić język? akurat mam pod ręką wersję bez polskiego słownika, czy jeśli Heineken, to j. holenderski? O co poza tym chodzi z tym "nr tel."? Czy chodzi tylko o wycinek spod Hup _____ Hup! Nic co się wyświetliło nie łapie w URL. Może kogoś naprowadziłem, bo utknąłem ...
            • Gość: as Re: level 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 17:44
              Jak dla mnie to za mało podpowiedzi do poziomu 5, o jakich numerach telefonów
              ktoś pisał wcześniej, ja mam tylko jeden numer i stronę "so far correct" -
              pomocy, proszę więcej informacji, bo chyba mam półmroczność jasną czy co.