Dodaj do ulubionych

uciekamy z kolejnego pokoju??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:15
Obserwuj wątek
    • Gość: guniak Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:15
      link
      mofuya.com/flash/swan.htm
    • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 11.03.05, 17:27
      Dobra, zacielam sie. Mam brazowa koperte z papierami, jablko, obcegi, baterie i
      zamknieta walizke. Znam tez haslo do kompa. No i co teraz??
      • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 11.03.05, 17:29
        Aaa, i jeszcze mam doniczke
        • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:00
          Teraz potrzebujesz jeszcze kubka , pilota i drucika /chyba/ .
          Masz dwie baterie ?
          • inka28 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 11.03.05, 18:39
            Dobra, przeszłam trzy poprzednie, zobaczymy czy teraz dam radę;)
            • monja76 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 11.03.05, 19:39
              Ratunku, jak wyjśc z tegoo cholernego pokoju. Gdzie ta druga bateria?
              • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 11.03.05, 21:05
                Mam drucik i zasadzilam sobie jablko w doniczce, gdzie reszta tych rzeczy o
                ktorych piszecie??
                • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 11.03.05, 21:33
                  Dobra, mam kubek i pilota, a gdzie druga bateria?????????
                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:51
                    Trzeba podlać pestkę .
                    Gdzie druga bateria ? Na Forum Humorum też nie ma .
                    • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 00:05
                      Czym podlac?? Pustym kubkiem???
                      Rozwin szerzej ten temat, plizzzzzzzzz
                      • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 00:07
                        Dobra, juz znalazlam. Mam jakies zacmienie, czy cóś ;-)
                • Gość: anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:39
                  Gdzie jest ten @$#%!%! drucik?
      • Gość: anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:44
        Jakie jest hasło do kompa?
        • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:51
          Na zielonym pudełku w szufladzie biurka .
          Gdzie druga bateria ?
        • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 00:00
          Hasło do kompa podpowiada zegar na ścianie
          • anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 12:12
            No to znalazłam już drucik, mam śrubokręt, nadal nie mam baterii, za to hasło
            do kompa nic mi nie dało, bo i tak nic z tego nie rozuiem :(
            • anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 12:14
              Ha! Znalazłam drugą baterię i ładowarkę!!!!!!!
              • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 13:06
                Napisz przynajmniej skad masz srubokret!!!
                • anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 12.03.05, 14:14
                  Trzeba wygiąć drucik przy pomocy obcęg i otworzyć skrzynkę na regale
      • Gość: Marcel Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.chello.pl 15.04.05, 16:39
        gdzie są obcęgi ?
    • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 20:03
      ktoś sie wydostał? załadowałam baterie, wsadziłam do tego czegos cos co
      pokazuje temperature, zasadziłam pestke i podlalam, mam sruboktet i obcęgi,
      koperte z tajemniczymi znaczkami, znam pierwsze hasło do komp i co dalej????
      • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 21:53
        a ja nie mam koperty i nie podlalam pestki, bo nie mam czym:(
        help!:)

Pauli
        • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:01
          koperta sie znalazla:)
          ale woda nie
          i haslo do kompa tez nie... w kazdym razie godzina nie pasuje;)

Pauli
          • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:08
            o matko, gadam do siebie:))
            wode juz tez znalazlam, ale jeszcze mi nic nie uroslo:(

Pauli
            • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:16
              Godzina pasuje, zwróć uwagę na kolorki. I poszukaj rybek ;-)
              • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:20
                Gdzie ta $%#^*$!@* bateriaaaaaaaaaa?
                • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:23
                  zwracalam uwage na kolorki, ale zadna kombinacja nie dziala:(
                  a rybek gdzie szukac?? w akwarium nie ma chyba...:)
                  heh, no wlasnie i ta nieszczesna bateria...

Pauli
                  • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:26
                    Pauli, a moze ty po tym kolorowaniu zegarka naciskasz ten przycisk po lewej???
                    Jesli tak to nacisnij ten drugi, bo mi dziala ta kombinacja z zegarka
                    • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:29
                      Z resztą nie ważne. I tak nic nie da się tam przeczytać oprócz temperatury...
                      Czy ktoś wie po cholerę można zajrzeć pod biurko???
                      • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:33
                        podejrzewam, ze cos bedzie trzeba podlaczyc do kontaktu:)

Pauli
                        • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:56
                          Sprobuj zrobic taka godzine jak na zegarku, czyli za 5 sekund bedzie za 10
                          druga. To pudelko to podejrzewam, ze ladowarka i pewnie ja trzeba wlaczyc do
                          kontaktu. Jak jeszcze szukasz drugiej baterii, to zajrzyj tam jeszcze raz,
                          gdzie znalazlas ladowarke. To tez potrzebuje pradu, by dzialac ;-)
                          • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 23:06
                            Przepraszam pomyłka za 5 sekund 10 po dziesiątej ;-). Urósł mi kwiatuszek.
                            tylko co mi to dało???
                            • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 23:10
                              Hihihi, ale się usmiałam... Mam hasło do levelu 2 na kompie. A tam wszystko
                              ichnimi szlaczkami.
                              I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze...
                          • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 23:11
                            godzina nadal nie dziala...
                            z pestki nadal nic nie uroslo...:(
                            ladowarka juz w kontakcie:)

Pauli
                            PS. larunian, wyslalam do ciebie maila:)
                    • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 13.03.05, 22:31
                      nie, prawy naciskam, wyskakuje mi 'authentication error'
                      probowalam: 1szy i 10ty kwadracik, 1szy i 11, 2 i 10, 2 i 11, 10 i 11...
                      a'propops, wiemy juz do czego sluzy to cos zza zegara? bo baretia (drugiej nie
                      mam:() wchodzi zarowno w pilota jak i w to pudelko...

Pauli
                      • anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 14:15
                        To jest zegar na baterie
    • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 12:56
      no i? ja stoje w miejscu :( hasła znam 2 kwiatek jeszcze nie urósł, tylko po
      cholere ten kwiatek??
      • Gość: cypisek Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.ertel.com.pl 14.03.05, 12:59
        a gdzie ja znajde doniczke i ladowarke:(((
        przeszukalam juz wszytsko:((
        a lewel 2 w kompie?? ciezko, ciezko...
        • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 13:25
          doniczka w dolnej szufladzie, w kartonie, a ładowarka w skrzyni
          czarnej....urósł mi czerwony kwiat i co teraz???????????/
          • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 13:27
            niee zaraz...w skrzyni ył srubokręt...skąd ja wzięłam ładowarkę?
            • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 13:35
              Ladowarka byla tam gdzie druga bateria
              • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 13:39
                yhmm..juz sobie przypomniałam...a co z ta walizką? musze ją otworzyc, ale jak?
              • pep-per Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 22.03.05, 17:06
                larunian napisała:

> Ladowarka byla tam gdzie druga bateria

Hmm. Tam gdzie była ładowarka nie miałem drugiej baterii... :-/
                • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 17:16
                  Ładowarka i bateria jest w jednej rzeczy , ale nie razem :)
            • Gość: cypisek Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.ertel.com.pl 14.03.05, 13:39
              hmm...nie umiem wydostac tej doniczki a zeby otworzyc ta czarna skrzynie to
              chyba tez cos potrzebuje:((
              • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 13:52
                ja się poddaję na dzień dzisiejszy...a czy były jakies wcześniejsze wersje tego
                programu? znaczy inne pokoje? gdzie je moge znaleźc?
              • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 14:03
                zeby wyciagnac doniczke musisz pudelko potraktowac obcegami
      • anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 14:19
        Gdzie znaleźć 2 hasło?
        • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 14:24
          Drugie haslo jest tez tam gdzie pierwsze, tylko trzeba pokombinowac z zegarem.
          Podpowiem tyle: zegar stal, bo bateria byla nienaladowana ;-)
          • Gość: guniak Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 14:29
            jak kwiatek urosnie i bedzie potem owoc to w nim jest klucz do walizki....ale
            uwaga w walizce jest cos niebezpiecznego...bummm!!!
            • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 15:28
              Ten pokój mnie wkurza...ale znalazłam to, moze tu cos zdziałam...spróbujcie
              też... alt.tnt.tv/games/thedoors/
              • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 14.03.05, 17:02
                Zaciełam się ;-( Mam dwie części listu, złożoną kostkę i kartę z takim samym
                rysunkiem, jaki jest na jednych drzwiach. I co teraz???
                • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 15.03.05, 11:52
                  z tego co pamietam, bo wczoraj sie tym bawiłam, dzisiaj jeszcze nie miałam
                  czasu, to kostka otwierasz kolejne drzwi, pokój z zegarami, tam znajdujesz i
                  robisz rózne rzeczy...
                  • Gość: Larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:38
                    Ale JAK otworzyć te drzwi? Kładę kostkę na nie i nie otwierają się... buuu
                    • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 15.03.05, 20:02
                      MUSZĄ sie otworzyć, jak włożysz kostke w odp miejsce, nie ma siły..ja juz sama
                      utknełam w pokoju gdzie wszystko jest do góry nogami :(
                      • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 15.03.05, 22:35
                        a co to jest odpowiednie miejsce?? bo ja tez mam kostke i nie umiem jej nigdzie
                        wetknac, zeby sie te drzwi otworzyly...

Pauli
                      • Gość: larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:18
                        Gdzie wlozyc ta $%#@% kostke w te drzwi, plizzzzzzzzzz help!!!!!!!!
                    • xemxija Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 21.03.05, 18:48
                      a mi sie ta kostka nie sklada sama z siebie, caly czas leza luzem te trzy
                      kawalki, juz nie mam sily, 3 dni probowalam i nic
                      • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:01
                        A czy masz w okienku Ro kawałek kostki ? Jak go znajdziesz , kostka sama się
                        złoży .
                        • xemxija Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 22.03.05, 22:50
                          mam tylko karte w R0
                          i jedna karte i 3 kawalki kostek w R1
                          • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:18
                            W pierwszym pokoju - kaloryfer .
                            • xemxija Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 23.03.05, 00:12
                              dzieki Ci bardzo, zlozyla sie kostka. Czy ta sama kostka moge otworzyc drzwi w
                              biurze? Probowalam manipulowac zegarem (nie wiem czy to ma sens) ale ani drgnie.
                              No i te drzwi w biurze z wajcha, tez ani drgna:(
                              • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 00:15
                                Do drugich drzwi z wajchą potrzebna jest druga kostka .
                                Manipulacja zegarem ma sens - pomoże Ci karta chorobowa .
            • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 16.03.05, 01:04
              czy mozecie mi powiedziec jak to jest z tym 1szym haslem??
              nie mam juz sily:( zakladajac, ze na samej gorze jest dwunasty kwadracik a ten
              z jego prawej jest pierwszy, to w jakiej dokladnie kolejnosci przyciskaciete
              kwadraciki??? bo mi ciagle nie dziala!! a wydawaloby sie, ze to najprostsze!

Pauli
              • Gość: larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:13
                Za 5 sekund 10 po dziesiątej, czyli wciskasz raz kwardracik na godz 10,
                wciskasz dwa razy kwadracik na godz 11 (zeby byl czerwony jak wskazowka
                sekundnika), wciskasz raz kwadracik na godz 2
                • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 16.03.05, 15:22
                  Kostkę wkładamy w takie coś przy drzwiach, nie wiem co to, taka wajcha. W
                  pokoju nr 1, koło płaszcza są drzwi z takim czyms, powinno zaskoczyc, a potem
                  klikasz na drzwi i jesteś w środku.
                  • julka_b Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 16.03.05, 17:50
                    Czy ktoś może mi pomóc, jak uruchomić tę grę? Po wejściu na podany link,
                    otwiera mi się strona po japońsku. Klikam, na wszystko, co możliwe na tej
                    stronie i.... nic. Tzn, wchodzę na nastepne strony, ale nie na grę.

Pomocy, proszę!
                    • larunian Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 16.03.05, 23:28
                      Nie wchodzisz, bo się link zmienił
                      Ten już działa

mofuya.com/flash/swan_yobi.htm
                  • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 16.03.05, 21:52
                    ok, przeszlam sie po drugim pokoju i chyba mam wszystko, ale dalej nie umiem:(
                    na druga wajhe kostka nie dziala, krece sie w kolko pomiedzy tymi samymi dwoma
                    pokojami:(

Pauli
                    • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 16.03.05, 22:11
                      A ja to dzisiaj przeszłam, jak też Ci się uda to bedziesz się śmiała, że takie
                      proste...
                      Kurde, jak to nie działa :( Jedna kostka do jednej wajchy, w każdym następnym
                      pokoju musisz mieć nowe kostki, pokombinuj z zegarem, tyle na razie mówie, żeby
                      nie psuc Ci zabawy.
                      • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:11
                        Jestem w pokoju "do góry nogami" , znalazłam zdjęcie i stoję . Czy ktoś już
                        wie , co dalej ?
                        • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 17.03.05, 18:02
                          Przyjrzyj sie napisowi na zdjeciu, wróc do pokoju z obrazem, otwórz
                          sejf...hasło?...użyj swojego tel kom. :)
                          • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 18:19
                            No , to chyba nie pójde dalej , bo nie mam telefonu komórkowego :)
                            • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 17.03.05, 18:30
                              :)hmmm...72273
                              • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 18:48
                                Wielkie dzięki :)
                          • Gość: anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wne.uw.edu.pl 18.03.05, 14:34
                            A gdzie jest to zdjęcie, w którym pokoju?
                            • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:17
                              Zdjęcie jest w pokoju "do góry nogami" , koło drzwi .
                        • Gość: xemxija Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.ipt.aol.com 19.03.05, 21:49
                          nie moge otworzyc cholernej komody, tylko ostatnia szuflada sie otwiera!!
                          • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:01
                            O którą grę Ci chodzi , bo tu są dwie :)
                            • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:18
                              Pomyliłam się :) Komoda jest brązowa i otwiera się tylko dolna szuflada .
                              Reszta jest dla zmyłki .
                    • anmawe Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 17.03.05, 20:35
                      Z dostępnych miejsc widzę, że brakuje mi jakiegoś przediotu z pokoju R0... Mam
                      jedynie kartę. Nie wiem też, jak złożyć kostkę z pokoju R1, choć mam wszystkie
                      jej elementy. Pomóżcie!!!!!!
                      • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 17.03.05, 21:09
                        W pokoju R0 nie ma kostki, więc to miejsce pozostanie puste do końca gry. Nie
                        rozumiem dlaczego nie możesz złożyć kostki, ona sie składa automatycznie jak
                        masz wszystkie fragmenty, mówisz o R1 czyli pokoju z kominkiem?
                        • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.05, 22:03
                          Ja mam to samo. Mam wszystkie elementy koski, ale nie mogę jej złożyć w całość.
                          Macie jakąś radę?
                          • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:32
                            Mnie też się samo poskładało,ale miałam już wtedy kartę . Może to ma związek ?
                            • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.05, 22:39
                              To nie to. Odpaliłam na nowo gierke i z pokoju R1 zebrałam najpierw kartę,
                              potem 3 elementy kostki. I nic.

Za to z pokoju R0 zabrałam tylko kartę i pozostaje mi czarne pole, tak jakby
                              czegoś brakowało. Może to o to chodzi??
                              • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 17.03.05, 23:11
                                Z R0 jeszcze musisz zabrać jeden kawałek kostki, jest na kaloryferze.
                                • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.05, 23:21
                                  A ja tu od dwóch godzin się męczę!! dzięki.
                                • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.05, 23:49
                                  Utknęłam na R4. Mam otwarte pudełko, które po złożeniu może być również kostką.
                                  Ale jak je złożyć???? I gdzie jest ostatni kawałek listu???
                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 23:58
                                    Też nad tym siedzę . Kombinuję z tymi kartami , ale nic nie wychodzi . Powinno
                                    się chyba zamknąć , żeby można było otworzyć te drzwi . I też nie mam reszty
                                    listu . Może jest za drzwiami :)
                                    Czy ktoś nam coś podpowie ?
                                    • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.05, 00:09
                                      karty można ułożyć na poszczególnych polach. Ale w jakiej kombinacji.
                                      Próbowałam wg kolejności pojawiania się, Kartę z pokoju R0 kładłąm na pole
                                      oznaczone 0, Kartę z R1 na pole 1. Tylko, że w R2 są dwie karty. Ta ostatnia ma
                                      symbol, który jest na drzwiach do otwarcia. Próbowałam ją położyć na pole 5.
                                      Ale chyba też nie. Nie mam pomysłu, a chciałabym iść spać!!!
                                      • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 00:14
                                        Ja sobie dam jeszcze pół godzinki i też idę spać :)Może mi się przyśni
                                        rozwiązanie ?
                                        • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 18.03.05, 00:20
                                          to idziecie spać czy piszemy odpowiedź?
                                        • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.05, 00:20
                                          Domniemywam, że jak karty ułożę na właściwych miejscach, to kostka mi się złoży
                                          sama. Próbuję odgadnąć miejsce położenia karty na szkielecie po symbolach,
                                          które są umiwszczone na kartach (lewy górny róg i prawy dolny). Już prawie
                                          miałam teorię na ten temat, ale poszła się...
                                          • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.05, 00:22
                                            To może podpowiedź, taką malutką, żeby satysfakcja była na koniec ;-)
                                            • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 18.03.05, 00:29
                                              hmmm..może pokombinuj z czcionkami w wordzie?
                                              • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.05, 00:31
                                                Wiedziałam, że gdzieś juz TO widziałam !!!

Dzięki.
                                                • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 00:41
                                                  CO ?
                                                  • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.05, 00:44
                                                    Byłam pewna że w którejś z czcionek Worda cyfry o, 1, 2,.... odpowiadają
                                                    symbole z kart. Ale nie ! Przynajmniej nie w moim wordzie. Litery A B C też nic
                                                    nie dały.
                                                  • Gość: lilsis Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 18.03.05, 21:36
                                                    siedze na tym odwróconym pokoiku...i nie mam zielonego pojęcia jak obrócic
                                                    go...ma ktos jakis pomysł?...no i co z tym kodem?
                                                    pozdr!!
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:55
                                                    W tym pokoju musisz znależć zdjęcie , potem wracasz do pokoju z obrazem i
                                                    otwierasz sejf . Potem meble w odwróconym pokoju wrócą na miejsce i szukasz
                                                    dalej .
                                                    Ja siedzę w ostatnim pokoju . Może Ty wpadniesz na pomysł jak złożyć tę
                                                    kostkę :)
                                                  • Gość: lilsis Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 18.03.05, 22:09
                                                    kostkę złozyłam ale te na początku...to ta sama? jeśli tak, to ona jakoś takos
                                                    automatycznie
                                                    co do sefu to siedze sobie pod nim...i tak medytuje nad tymi cyferkami i
                                                    cyferkami..i póki co...tylki siedzę i myslę
                                                    pozdr
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:23
                                                    To nie ta sama , bo do każdego pokoju jest nowa .
                                                    A propos szyfru do sejfu , to dostałam podpowiedż , że ma związek z telefonem
                                                    komórkowym . Nic mi to nie dało więc dostałam szyfr . Jak już nic nie wymyślisz
                                                    to znajdziesz go w poście wyżej .
                                                  • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 18.03.05, 22:12
                                                    0-karta niebieska, 1-karta zielona, 2-karta pomarańczowa...tyle podpowiadam
                                                    żeby nie psuć zabawy...zostały 3 karty: czerwona, fioletowa i szara...czyli 9
                                                    kombinacji jak je ułozyć...
                                                  • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 18.03.05, 22:15
                                                    nie kurde co ja plote...6 kombinacji
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:20
                                                    No , to zaczynam :)
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:31
                                                    Uff ! Wylazłam nareszcie :)
                                                  • pilulka Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 18.03.05, 22:34
                                                    fajne, co nie :)
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:41
                                                    Pewnie ! Często tu zaglądam w poszukiwaniu nowych pokoików . Może masz jakiś
                                                    namiar ?
                                                  • Gość: lilsis Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 19.03.05, 16:50
                                                    games.flabber.nl/linsail.room/
                                                    oto i nowiutki pokoik!!
                                                    ja właśnie gosci dostałam ale zycze powodzenia...wieczorkiem zajrze i do niego
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:58
                                                    Zanim wejdziecie do nowego napiszcie , gdzie znależć tę drugą baterię i
                                                    ładowarkę .Czy ktoś wyszedł z tego pokoju ?
                                                  • Gość: ?? Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:33
                                                    Gdzie jest telefon? Nie moge znaleźć!!
                                                  • Gość: mad Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:35
                                                    kdzie jest telefon? Nie mam juz sil, klikam na wszystko i NIC!POMOCY
                                                  • Gość: 100 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 17:22
                                                    Telefon jest w pokoju z kominkiem , wieszakiem i płaszczem .
                                                  • Gość: lilsis Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 18.03.05, 22:20
                                                    kurcze....ja mam tylko 4 karty, to raz, a dwa...jakoś nie widze połączenia
                                                    pomiedzy tym co jest napisane na zdjęciu a sejfem i kartami. ale nie poddam się!
                                                    pozdr
                      • Gość: agata Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: 63.95.218.* 18.03.05, 17:04
                        czy to normalne ze mi wszystko starsznie miga??? kostek chyba zlozylam bo mi
                        czesci poznikaly, nie wiem co mam zakarty itp - wsztstko mi miga.....
                • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 18:14
                  jeny dzięki wkońcu to głupie hasło złamałam :D szczerze to nigdy bym sama na to
                  nie wpadła:P oki ale nadal nie wiem co z reszta skad te peski wziąść i jak
                  posadzic tego kwiatka :D
                  • Gość: 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:24
                    Jeśli masz już owoc z szuflady biurka, to musisz go kliknąć, potem "item" i
                    znowu kliknąć.
                    • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 20:17
                      no tak nie mam jednej rzeczy :( tylko czego :( mam jabłko doniczke koperte
                      bateria ... nie wiem gdzie jest druga bateria..!! kto mi pomoże..!! no i jak
                      zasadziś to jabłkol..???????
                      • Gość: 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:50
                        Zajrzyj za kanapę.
                        Zdejmij drucik z kartonika w szufladzie. Drucik musisz zgiąć przy pomocy
                        kleszczy. Przyda Ci się do skrzyneczki na regale.
                        To tyle na razie.
                        Za chwilę tu zajrzę, pytaj.

• marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:03
                          na kanape ??!! a po co ??! a jak ten drucik zgiąć.??
                          • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:04
                            sory zaa :d ja mam wszystko oprócz drugiej bateri :P (chyba ) i nie wiem jak
                            posadzić kwiatka :P
                            • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:14
                              Druga bateria jest w zegarze.
                              Rozbijasz jabłko i dostaniesz pestkę.
                              • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:16
                                ale jak rozbic jabłko?? i jak ta drugą baterie dosrtac ?? przeciez klikam na
                                zegar i ni c :|
                              • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:18
                                Brakuje Ci jeszcze kilku rzeczy zanim posadzisz pestkę.
                                Drucik klikasz, powiększasz klikając w napis po prawej na dole-about item.
                                Potem klikasz na kleszczyki i na drucik, który się zgina.
                                Teraz możesz nim otworzyć pudełko na regale.
                                • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:26
                                  ale ja nie wiem jak mam wykonać 2 rzeczy jednocześnie..!! a tak jak piszesz nic
                                  nie daje :(:(:(
                                  • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 21:36
                                    Żeby otworzyć zegar musisz mieć śrubokręt, który jest w pudełku na regale.
                                    Otworzysz je drucikiem, który trzeba wygiąć.
                                    Kiedy klikniesz na drucik, pokaże się wokół niego ramka. Wtedy klikasz w
                                    napis"ABOUT ITEM" i ten drucik się powiększy. Klikasz wtedy na kleszczyki, a
                                    potem w powiększony drucik, chyba 2 razy-drucik się wygnie. Klikasz i on wraca
                                    na swoje miejsce. Teraz klikasz w drucik, następnie w skrzyneczkę na regale.
                                    • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:09
                                      no ale ja klikam na to i na to i nic to mi nie daje :( :| :/
                                      • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:20
                                        No, nie może być!
                                        Zrób po kolei, tak jak Ci napisałam, a na pewno Ci wyjdzie:)
                                        • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:33
                                          zrobiłam dokładnie tak i nie wychodzi :|:(
                                          • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:39
                                            No, to ja już nie wiem:(
                                            Napisz, jak to robisz z tym drucikiem, po kolei.
                                            • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:42
                                              Skrzynka jest na regale.
                                              Klikasz w ten drucik, a potem w dziurkę od klucza w tej skrzynce.Potem w
                                              przykrywkę.
                                              • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:51
                                                no tak ale które to jest skrzynka..?? to rózowe??!!
                                                • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:58
                                                  Szara, na dolnej półce.
                                                  • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 23:02
                                                    to takie jakby walizka :D i co mam z tym zrobic ??:>
                                                  • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 23:16
                                                    Już pisałam - otworzyć wygiętym drucikiem:)
                                                  • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 23:23
                                                    no ale jak :( bo ja klikam i nic :/
                                                  • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 23:31
                                                    Żeby użyć którejś ze znalezionych wcześniej rzeczy musisz najpierw w nią
                                                    kliknąć.
                                                  • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 23:38
                                                    sory:P ale taka głupia to ja jeszcze nie jestem..!! klikam i nic.!!
                                                  • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 23:57
                                                    Post z godz.22.42.
                                              • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 01.07.05, 00:16
                                                jaka przykrywke:|??
                                                • 1oo Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 01.07.05, 00:29
                                                  Długo tak możesz:))
                                    • marlenkaaa Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 30.06.05, 22:36
                                      dobra jednak jakoś zrobiłam ze sie wygieło :P jaka skrzyneczke ?? ijak mam w
                                      nia wejść tym drucikiem>?!
    • Gość: marzena Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: 158.75.40.* 18.03.05, 12:24
      Dlaczego mój kwiatek nie chce zakwitnąć?
      Jest mała zielona roślinka i nic się z nią dalej nie dzieje.
      Zmniejszyłam temperaturę - nic, zwiększyła - też nic.
      Co robić żeby zakwitł?
      I po co jest koperta z kreskami???
      • Gość: xxx Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.05, 13:47
        znaczenia koperty nie odkryłam. Kwatek zakwita, jak się zmniejszy temperaturę
        na najniższą (tak mi się zdaje). Na wszelki wypadek podlej go raz jeszcze.
        • pauli7 Re: uciekamy z kolejnego pokoju?? 18.03.05, 18:28
          mi kwiatek wyrosl, ale nie zakwitl, pomimo manipulacja z temperatura... podlac
          ponownie sie nie daje...
          aha, co z tym kompem? dwa kolejne hasla niewiele daja, brakuje trzeciego...
          poza tym i tak nie rozumiem, co tam jest napisane (poza 23)
          jednym slowem- utknelam:((

Pauli
          • Gość: 100 Do xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:03
            Wykombinowałaś coś z tą ostatnią kostką ?
            • Gość: aska Re: Do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 18:03
              Co mam zrobić - nie mam polskich (żadnych) fontów. Pokazuja mi się kwadraciki -
              a tak ciekawie opowiadacie... tez chcę...
              • Gość: 100 Re: Do xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 18:11
                My też mamy kwadraciki , ale dla uparciuchów to żadna przeszkoda , jak
                widzisz .Szukamy na oślep i liczymy na podpowiedzi - fajna zabawa :)
                Spróbuj , może też Ci się spodoba .