zbyfauch 01.11.17, 15:22 1. Wyjazd w lutym zabukowany. Jeszcze tylko wiza. 2. Módlcie się, coby mój pojazd przeszedł przegląd okresowy. Nie mam ochoty ani w stare pudło inwestować ani kupować następnego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 01.11.17, 18:26 1' wyjazd w lutym, to chyba tam gdzie ciepło i jakiś egzotyczny kraj bo z wizą 2' moje pudło będzie miało przegląd okresowy w styczniu, możesz też pomodlić się, z tym że jestem gotów w nie inwestować chociaż nie sądzę iż będę musiał (bo to japończyk) i też nie mam ochoty kupować następne Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 02.11.17, 18:27 1. Fakt. Od paru lat skracam sobie zimę w tzw. "ciepłych" krajach. A od trzech biorę cały miesiąc wolnego. 2. Dopuszczenie pudła do ruchu będzie mnie kosztowało w sumie jakieś 550 ełro. Dopiero w przyszły czwartek. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 02.11.17, 19:43 2' ja w takich sytuacjach stawiam sobie pytanie jaką mam alternatywę, albo inwestuję tę kwotę i jeżdżę dalej, albo nie inwestuję i kupuję następny co kosztuje mnie znacznie więcej, a w przypadku kupna używanego nie wiadomo co kupuję i może okazać się że po krótkim czasie muszę w to auto zainwestować znacznie więcej. Na szczęście mam swojego mechanika pana Janka który nie jest krwiopijcą i naprawia za ceny do zaakceptowania Odpowiedz Link
zbyfauch HU + AU 10.11.17, 10:21 zrobione, po kosztach już wspomnianych. Poza tym zmodyfikowane nieco rezerwacje na wyjazd. Dobrze, że przez booking.com można bezproblemowo i bezpłatnie odwołać rezerwację. Odpowiedz Link
zbyfauch Kółka zmieniłem. 01.12.17, 20:35 Po tym, jak przekręciłem śrubę i wymiana tarcz i okładzin hamulcowych z obu stron, za co zapłaciłem 450 ełro, nabyłem klucz manometryczny, za bodaj 30 ełro. Już śrub nie przekręcam. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Kółka zmieniłem 01.12.17, 21:47 zbyfauch napisał: > Już śrub nie przekręcam ja też nie przekręcam, felgi z oponami, zimowe na letnie czy letnie na zimowe, wymieniam w warsztacie oponiarskim pana Marka, ostatnio za usługę wziął 15€. W tym roku lato przejeździłem na zimowych i teraz mam problem z głowy bo już są, wiem że to nieprawidłowo ale przeżyłem Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Kółka zmieniłem 01.12.17, 22:12 chris.w4 napisał: > wymieniam w warsztacie oponiarskim pana Marka, ostatnio za usługę wziął 15€. Niestety, nie posiadam znajomości z żadnym panem Markiem ani jemu podobnym. Tutaj biorą za zmianę kół, bez wyważenia, trzydzieści kilka ełro. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Kółka zmieniłem 01.12.17, 22:15 zbyfauch napisał: > Tutaj biorą za zmianę kół, bez wyważenia, trzydzieści kilka ełro. W dodatku w sezonie robią wielką łachę i wyznaczają terminy, jak kardiolodzy w Polsce. Odpowiedz Link
chris.w4 wyznaczają terminy, jak kardiolodzy 02.12.17, 15:15 zbyfauch, albo jak radiolodzy, w listopadzie dostałem od mojego lekarza skierowanie do radiologa na badanie kontrolne, zgłosiłem się zaraz u owego i dostałem termin w marcu przyszłego roku. Jestem pacjentem drugiej kategorii, nie jestem ubezpieczony prywatnie Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 11.12.17, 10:39 zbyfauch napisał: >(...) Jeszcze tylko wiza. Promesa przyszła dzisiaj. Co ciekawe, mordy już nie spłaszczają, jak kilka lat temu. Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 15:20 Założycielowi Pustelni, Gajowemu Marucha i wszystkim z tego forum życzę pomyślnego wkroczenia w Nowy Rok Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 18:39 Tak, wkroczenia mniej więcej w pionie :) Najlepszego! Odpowiedz Link
chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 18:58 cambria, to moje dowolne tłumaczenie, słowniki podają Szczęśliwego Nowego Roku ale to nie o to chodzi, Niemcy życzą sobie szczęśliwego dopiero w nowym, w starym życzą sobie ten Guten Rutsch. Znasz inne tłumaczenie? to skoryguj proszę albo zrobi to zbyfauch? Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 20:34 Wiesz, ja podeszłam do tego wejścia... realistycznie, nie literalnie :) Najważniejsze, to dobrze ustawiony zegarek, żeby w nowy rok wejść... bez poślizgu ;) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 31.12.17, 09:27 cambria1.2 napisała: > Tak, wkroczenia mniej więcej w pionie :) > Najlepszego! Dzięki, dzięki, Tobie również, Najlepszego. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 31.12.17, 09:26 chris.w4 napisał: > Założycielowi Pustelni, Gajowemu Marucha i wszystkim z tego forum życzę pomyśln > ego wkroczenia w Nowy Rok Dziękuję, wzajemnie. Odpowiedz Link
zbyfauch Dojczego PiTa wysłałem ąlajn. 16.01.18, 18:26 Od tego roku nie trzeba przysyłać żadnych załączników. Tak więc cała akcja trwała może pół godziny. Odpowiedz Link
chris.w4 zainstalowałem najnowszą wersję Firefox, 14.03.18, 11:56 teraz śmiga jeszcze szybciej, sama radość Odpowiedz Link