Dodaj do ulubionych

Z ostatniej chwili ...

01.11.17, 15:22
1. Wyjazd w lutym zabukowany. Jeszcze tylko wiza.
2. Módlcie się, coby mój pojazd przeszedł przegląd okresowy. Nie mam ochoty ani w stare pudło inwestować ani kupować następnego.
Obserwuj wątek
    • chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 01.11.17, 18:26
      1' wyjazd w lutym, to chyba tam gdzie ciepło i jakiś egzotyczny kraj bo z wizą

2' moje pudło będzie miało przegląd okresowy w styczniu, możesz też pomodlić się, z tym że jestem gotów
      w nie inwestować chociaż nie sądzę iż będę musiał (bo to japończyk) i też nie mam ochoty kupować następne
      • zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 02.11.17, 18:27
        1. Fakt. Od paru lat skracam sobie zimę w tzw. "ciepłych" krajach. A od trzech biorę cały miesiąc wolnego.
        2. Dopuszczenie pudła do ruchu będzie mnie kosztowało w sumie jakieś 550 ełro. Dopiero w przyszły czwartek.
        • chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 02.11.17, 19:43
          2' ja w takich sytuacjach stawiam sobie pytanie jaką mam alternatywę, albo inwestuję tę kwotę i jeżdżę dalej,
          albo nie inwestuję i kupuję następny co kosztuje mnie znacznie więcej, a w przypadku kupna używanego
          nie wiadomo co kupuję i może okazać się że po krótkim czasie muszę w to auto zainwestować znacznie więcej.

Na szczęście mam swojego mechanika pana Janka który nie jest krwiopijcą i naprawia za ceny do zaakceptowania
    • zbyfauch HU + AU 10.11.17, 10:21
      zrobione, po kosztach już wspomnianych.

Poza tym zmodyfikowane nieco rezerwacje na wyjazd. Dobrze, że przez booking.com można bezproblemowo i bezpłatnie odwołać rezerwację.
      • chris.w4 Re: HU + AU 10.11.17, 12:07
        szerokiej drogi!
    • zbyfauch W każdym razie na mapie 28.11.17, 19:41
      przybędzie nowa czerwona kulka.
    • zbyfauch Kółka zmieniłem. 01.12.17, 20:35
      Po tym, jak przekręciłem śrubę i wymiana tarcz i okładzin hamulcowych z obu stron, za co zapłaciłem 450 ełro, nabyłem klucz manometryczny, za bodaj 30 ełro. Już śrub nie przekręcam.
      • chris.w4 Re: Kółka zmieniłem 01.12.17, 21:47
        zbyfauch napisał:
        > Już śrub nie przekręcam

ja też nie przekręcam, felgi z oponami, zimowe na letnie czy letnie na zimowe, wymieniam
        w warsztacie oponiarskim pana Marka, ostatnio za usługę wziął 15€.
        W tym roku lato przejeździłem na zimowych i teraz mam problem z głowy bo już są,
        wiem że to nieprawidłowo ale przeżyłem
        • zbyfauch Re: Kółka zmieniłem 01.12.17, 22:12
          chris.w4 napisał:

> wymieniam w warsztacie oponiarskim pana Marka, ostatnio za usługę wziął 15€.

Niestety, nie posiadam znajomości z żadnym panem Markiem ani jemu podobnym.
          Tutaj biorą za zmianę kół, bez wyważenia, trzydzieści kilka ełro.
          • zbyfauch Re: Kółka zmieniłem 01.12.17, 22:15
            zbyfauch napisał:

> Tutaj biorą za zmianę kół, bez wyważenia, trzydzieści kilka ełro.

W dodatku w sezonie robią wielką łachę i wyznaczają terminy, jak kardiolodzy w Polsce.
            • chris.w4 wyznaczają terminy, jak kardiolodzy 02.12.17, 15:15
              zbyfauch, albo jak radiolodzy,
              w listopadzie dostałem od mojego lekarza skierowanie do radiologa na badanie kontrolne,
              zgłosiłem się zaraz u owego i dostałem termin w marcu przyszłego roku.
              Jestem pacjentem drugiej kategorii, nie jestem ubezpieczony prywatnie
    • zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 11.12.17, 10:39
      zbyfauch napisał:

>(...) Jeszcze tylko wiza.

Promesa przyszła dzisiaj. Co ciekawe, mordy już nie spłaszczają, jak kilka lat temu.
      • chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 15:20
        Założycielowi Pustelni, Gajowemu Marucha i wszystkim z tego forum życzę pomyślnego wkroczenia w Nowy Rok

https://www.fc-urbar.de/wp-content/uploads/2014/12/9898-Silvester-Feuerwerk-Nachthimmel-Guten-Rutsch_a.jpg

• cambria1.2 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 18:39
          Tak, wkroczenia mniej więcej w pionie :)
          Najlepszego!
          • chris.w4 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 18:58
            cambria, to moje dowolne tłumaczenie, słowniki podają Szczęśliwego Nowego Roku ale to nie o to chodzi,
            Niemcy życzą sobie szczęśliwego dopiero w nowym, w starym życzą sobie ten Guten Rutsch.
            Znasz inne tłumaczenie? to skoryguj proszę albo zrobi to zbyfauch?
            • cambria1.2 Re: Z ostatniej chwili ... 30.12.17, 20:34
              Wiesz, ja podeszłam do tego wejścia... realistycznie, nie literalnie :)
              Najważniejsze, to dobrze ustawiony zegarek, żeby w nowy rok wejść... bez poślizgu ;)
          • zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 31.12.17, 09:27
            cambria1.2 napisała:

> Tak, wkroczenia mniej więcej w pionie :)
            > Najlepszego!

Dzięki, dzięki, Tobie również, Najlepszego.
        • zbyfauch Re: Z ostatniej chwili ... 31.12.17, 09:26
          chris.w4 napisał:

> Założycielowi Pustelni, Gajowemu Marucha i wszystkim z tego forum życzę pomyśln
          > ego wkroczenia w Nowy Rok

Dziękuję, wzajemnie.
    • zbyfauch Dojczego PiTa wysłałem ąlajn. 16.01.18, 18:26
      Od tego roku nie trzeba przysyłać żadnych załączników. Tak więc cała akcja trwała może pół godziny.
    • zbyfauch Rower umyty 10.03.18, 17:20
      Od poniedziałku do pracy na rowerze.
      • chris.w4 zainstalowałem najnowszą wersję Firefox, 14.03.18, 11:56
        teraz śmiga jeszcze szybciej, sama radość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka