dotinka77 17.04.08, 13:28 Co macie dzisiaj ciekawego na obiadek? Dajcie jakiś pomysł, na dzisiaj to już obiad mam ale na jutro by się coś przydało bo brakuje mi już pomysłów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betibor Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 17.04.08, 14:42 www.quchnia.24polska.pl/przepisy_kulinarne/zapiekanki/zapiekanka_z_makaronem_i_miesem_mielonym_2154.html właśnie dziasiaj wyprobowałam.dobra Odpowiedz Link
dotinka77 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 17.04.08, 14:47 brzmi smacznie, chyba jutro zrobię Odpowiedz Link
79julka Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 17.04.08, 15:16 Ja mam spagetti ale mi nie wyszło,wiec nie ma sie czym chwalic Odpowiedz Link
myszontko Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 17.04.08, 17:33 Ja właśnie robię zupę meksykańską Mięso mielone, dobrze podsmażone, mrożonka (fasola, kukurydza, papryka i cośtam jeszcze),przecier pomidorowy, chili i inne przyprawy w zasadzie to obiadokolacja i po ostatnim karmieniu Malucha. Bo to chyba nie jest najlepsza dieta czteromiesięczniaka Odpowiedz Link
o-lcia Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 18.04.08, 22:53 Ja rozmrazam zeberka.Robie je z wloszczyzna ,zabielam maka i jest pycha.Zreszta od porodu jem na zmiane pulpety,schabowe i zeberka przyzadzane ta sama metoda.Nie jem jeszcze wszystkich obiadow a szczegolnie smazonego. Moj maz tez lubi moje wynalazki(dla chlopow w domu gotuje oddzielnie) i chetnie mi podkrada.A w wekeendy sam je przyzadza.Tak wiec w sumie jem ciagle to samo)) Ale nie narzekam,bo mi smakuje.Przed porodem zylam na suchym zarciu to chociaz teraz sobie pojem gotowanego. Odpowiedz Link
betibor Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 19.04.08, 07:35 a ja tez robie zeberka,ale ze śliwkami Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Co robicie dzisiaj na obiadek ? 19.04.08, 09:23 ja dzis prozaiczne nalesniki )) pogoda kiepska,siedze w domu sama z dzieciakami zreszta starszak uwielbia nalesniki. moze jutro cos wymysle. Odpowiedz Link
betibor Re: betibor 19.04.08, 11:52 duszę je z cebulką,przyprawami(sol, pieprz,papryka-jak kto woli)i sliwkami(najlepiej świeże węgierki,ale nie ma teraz to dam suszone).Śliwki kładę na wierzch.potem zabielam sosik.mozna podać z ziemniakami.do tego zrobie buraczki. Odpowiedz Link