o-lcia 29.04.08, 20:55 Kochaniutkie jak Wam sie ulozylo z mieszkankiem.Mieszkacie sobie na swoim czy z rodzinka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o-lcia Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:02 My mieszkamy u moich rodzicow.MIeszka tez z nami moj brat i jego narzeczona.Tak wiec mieszka nas 5 czasami 6 osob(generalnie mama siedzi na wsi)Roznie to bywa.Zawsze mieszkalo nas duzo osob,bo wczesniej mieszkala siostra z mezem i dwojka dzieci. Brakuje mi tej intymnosci,wlasnego balaganu( tak to wszyscy balagania a ja musze sprzatac).Mamy zamiar sie budowac na wsi,ale zanim bede miala swoj kawalek kata to jeszcze troche czasu uplynie. No,ale chyba takie sa poczatki wiekszosci mlodych par. Odpowiedz Link
dotinka77 Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:06 my mieszkamy z teściami a ja za bardzo nie potrafię się z nimi dogadać, wszystko mnie drażni, chciałabym być na swoim Odpowiedz Link
filips2000 Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:09 my od poczatku na swoim,nie wytrzymalabym (chyba) z tesciami Odpowiedz Link
nating Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:21 my wynajmujemy, ale wolę tak niż mieszkac z rodzicami moimi czy mojego M. Odpowiedz Link
79julka Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:53 My na szczescie sami z dziecmi.Ufff... Odpowiedz Link
renik78 Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:58 My też na swoim ale przez pierwsze dwa lata mieszkaliśmy z teściami.Oj nie było za wesoło. Odpowiedz Link
0.mamamartynki Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 22:03 Na szczęście mieszkamy sami. Wybudowaliśmy się na pięknym wzgórzu (generalnie wioska), niestety góra nie jest skończona bo nie ma kasy Za to mogę się pochwalić, że mamy hektar ziemi, tak że mała z naszym pieskiem (30kg) ma gdzie biegać. ps nie wytrzymałabym mieszkać z teściami. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 21:56 od poczatku mieszkamy na swoimD dzięki BoguD niewyobrażam sobie mieszkać z rodzicami (ani jednymi ani drugimi:/).. aleeee... mamy bardzo małe mieszkanko(((( jeden pokój, kuchnia, łazienka... jak narazie jeszcze jest ok ale tak pragnę drugiego dziecka, a na jednym pokoju niema nawet szans bo sie niepomiescimy... to mieszkanie jest nasze wlasnościowe więc zapewne je sprzedamy i kupimy większe(takie sa plany) ale to jeszcze dłuuuuuugo potrwa, bo nawet jak to sprzedamy to i tak nam kasy zbraknie a mąż wolałby sie budować mamy tez kawałek ziemi od teściów i tam by chciał, ale ja niechce, bo to tyle zachodu kosztuje... bo i kasy i nerwów i czasuuuuu a mieszkanie? płacisz i już... wprowadzasz sie na gotowe ciekawe czy kiedys spelni sie moje marzenie??? Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Jestescie na swoim?? 29.04.08, 22:44 na swoim (wynajmowanym) od 20 roku zycia Odpowiedz Link
elamoma Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 00:14 My od roku mamy swoje mieszkanko ciasne ,ale własne. Wcześniej 5 lat wynajmowaliśmy (o zgrozo!)Jestem szczęśliwa ,że mam swój ,tylko swój kąt i azyl.Cały czas coś wymyślamy ,aby mieszkało się nam wygodnie i przyjemnie.W przyszłości pomyślimy o większym a najchętniej o małym domku i kawałku trawki zielonej(kocyk,drzewko,drzemka w plenerze..ale się rozmarzyłam)Jest dobrze ważne ,że swoje. Odpowiedz Link
olazur Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 08:09 od samego początku na szczęscie na swoim. Odpowiedz Link
margaretkaaaa Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 09:17 Na szczęście na swoim! Nie wyobrażam sobie jak bym się pomieściła z małym dzieciem i tymi wyszystkimi gartami mieszkając u kogoś! Odpowiedz Link
gaga805 Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 09:38 my niestety nie na swoim......mieszkamy z moimi rodzicami, bratem i jego żona i drugim bratem normalnie wesoły domek...ale co począć szukamy działki na budowę no ale zobaczymy jak to będzie...dobrze że mam osobną kuchnię i łazienkę ale niestety tylko jeden pokój a w czwórkę to trochę nam ciasno Odpowiedz Link
evezu Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 11:24 my przez pierwsze 6 lata po ślubie mieszkaliśmy u teściów, teraz już 3 rok na swoim Odpowiedz Link
migi-79 Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 11:44 My mieszkamy od 2 lat sami,ale w mieszkaniu brata męża(on jeszcze kawaler)Po ślubie przez 4 lata na wynajmowanym,bo nie wyobrażam sobie mieszkać ani z jednymi ani z drugimi rodzicami.Planujemy coś kupić,może mieszkanie,może domek do remontu lub działkę,w zależności od finansów i okazji cenowej.Nie wiemy kiedy brat będzie chciał się wprowadzić,więc trzeba coś już mieć na uwadze. Odpowiedz Link
kociak.b Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 13:23 My jeszcze kątem u moich rodziców (na szczęście moich ), ale właśnie zabieramy sie za budowę naszego domku. Mam nadzieję, że za jakieś 2 lata uda nam się wprowadzić. Odpowiedz Link
aniak37 Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 14:58 My niby tez na swoim, mieszkanie należy do moich teściów ale właśnie na nas przepisująJeszce trochę kredytu zostało ale ciesze się bardzo. Odpowiedz Link
channah13 Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 21:57 my mamy swoje mieszkanko, ale szukamy ziemi żeby się wybudować. sąsiedzi doprowadzają nas do... Odpowiedz Link
andziaburza Re: Jestescie na swoim?? 30.04.08, 22:54 Od początku na wynajmowanym,choć teściowie jeszcze teraz ( po 3 latach!!! ) bręczą by zamieszkać z nimi W planach :kredycik i własne M Odpowiedz Link
agasss78 Re: Jestescie na swoim?? 01.05.08, 16:02 My na swoim. Wprawdzie w bloku i dwa pokoje (super byloby gdyby był jeszcze jeden)ale i tak mnie to cieszy.Początkowo mieszkaliśmy z moimi dziadkami ale o mały włos a małżeństwo by mi się rozpadło przez "osoby trzecie"...Ucieklismy Odpowiedz Link
zabka11 Re: Jestescie na swoim?? 02.05.08, 09:48 Tak, od 5 lat, ciasne, ale własne, tzn, zostało jeszcze 10tys do spłacenia, ale to pryszczyk Mam 2 pokoiki, kuchnia, łazienka, korytarzyk, w sumie 37m2, ale..mojetzn. nasze Pierwsze 2 lata małżeństwa, troche nawet ponad, mieszkałam z teściami, w duzym domu....i miałam dość. Brak własnej kuchni, łazienki, i milion innych problemów + wredna bratowa, doprowadziły nasze małżeństwo prawie do ruiny. Śmiało moge powiedzieć, że gdybyśmy się nie wynieśli od teściów, byłabym juz rozwódką. W planach mamy kupno większego mieszkanka, bo curcia za 1,5roku idzie do 1 klasy i taki nasz cel, żeby do tego czasu miała już swój kącik. I myslę, że nam się uda Pozdrawiamy ze słonecznego Wrocka Odpowiedz Link
betibor Re: Jestescie na swoim?? 03.05.08, 07:35 my przez 3 lata mieszkalismy z moimi rodzicami-katastrofa.ale od sierpnia mieszkamy w swoim domku i jest cudnie Odpowiedz Link
molka6 Re: Jestescie na swoim?? 04.05.08, 12:09 my od 2lat mieszkamy w domu u teściów((( oj chciałabym się już z tego domu wyprowadzić ale mąż nie chce ((( Odpowiedz Link
kukim Re: Jestescie na swoim?? 07.05.08, 11:59 Mamy swój domek, kredyt na trochę lat, ale po 3 latach możemy sprzedać dom z kredytem i do tego po podniesieniu standardu dostaniemy zwrot, przy następnej wycenie domu. Kupując go już na nim zarobiliśmy 5tys funtów-bo wyceniony był na 85tys a my okazjonalnie kupiliśmy za 80tysi. Ale nie ma to jak u siebie. Odpowiedz Link