Dodaj do ulubionych

o której godzinie kładziecie maluchy spać??

05.05.08, 22:15
bo u mnie jest tak że od dwóch dni Julia śpi w dzien raz ale 2
godziny(pobudka o 14-stej) i to jej starczasmile na noc wtedy kłade ją
o 2O.OOsmile
ale bywało juz tak że miała w dzien drzemke półgodzinna o 12.OO i
druga taką samą o 17.OO wtedy szła spac dopiero około 22.OOuncertain
jestem ciekawa jak to sie nam ułoży na stałe.. smile

a jak to wyglada u Was? o której macie czas juz tylko dla siebe?smile
Obserwuj wątek
    • andziaburza Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 05.05.08, 22:31
      Ada ( 8,5m) ma dwie lub też jedną drzemkę w ciągu dnia,ale
      wieczorkiem jest tzw.standard. Ok.19.30 idziemy się pluskać-
      uwielbia smile,potem butelka,20-30min kulania i brykania na łóżeczku u
      rodziców,a potem do łóżeczka.Czasami zasypia od razu,a czasami
      jeszcze gaworzy,ale ogólnie nie mamy problemów z zasypianiem.
    • 0.mamamartynki Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 05.05.08, 22:34
      My od jakiś dwóch miesięcy wyrobiliśmy sobie taki plan, że kąpiemy małą około 21ej, 21:30 cycuś i spanie. W dzień drzemka o 13-14 śpi średnio półtorej godziny a ostatnio nawet 3 godziny. Oczywiście są odstępstwa od normy, których bardzo nie lubimy, np gdy Martynka sie rozkręci i nie śpi do 24ej ha ha. Wtedy śmiejemy się z mężem ale baranim głosem.
    • migi-79 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 05.05.08, 23:58
      My kładziemy w zależności od drzemki popołudniowej.Gdy wstanie rano
      o 6-7 to drzemka przypada szybko i wieczorne spadnie tak samo
      szybko.Ostatnio usnęła nam o 18 i spała do 6,oczywiście z nocnymi
      pobudkami na cycusia.W dzień śpi od 1,5 do 3 godzin.Gdy jest już
      późno(powyżej 22-ej) i małej nie zanosi się na spanie,wyłączamy w
      całym mieszkaniu światła i wtedy sama przychodzi na cycusia i
      usypia.Nie mamy wypracowanego schematu i może to źle,ale z naszym
      malcem ciężko też wypracować coś nowego.
      • dotinka77 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 06.05.08, 00:02
        Konduś bez względu na to ile śpi w dzień wieczorem idzie spać zawsze o 20.15 lub najpóźniej 20.30, nie mam z tym zadnego problemu, o 20 poje mleczko, potem go kładę a on obraca się na bok i od razu śpinka smile
    • anja-2 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 06.05.08, 08:06
      U nas od urodzenia jest kapanie okolo 19. Oczywiscie sa odstepstwa kiedy wrocimy
      pozno do domu max 19:30, ale zazwyczaj kapiemy o 18:30-19 i od razu zasypia.
      Budzi sie okolo 4 w nocy, ale to dlatego ze zalicza wszystkie mozliwe pozycje w
      nocy i okolo 4 laduje z glowa w rogu lozka skad nie moze sie wydostac i musze go
      przewrocic. Pobudka miedzy 5-6 ale wtedy ja spie dalej a Filip zabawia sie w
      lozku, no i ja wstaje po 6
      • edzia.79 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 06.05.08, 09:26
        drzemki w dzien kolo 11-12 i 17.
        kapie zawsze kolo 20,30-21,potem mleczko i mala idzie spac.
        o 5-6 budzi sie na mleko i spi jeszcze godzine.
        • mk271 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 06.05.08, 16:46
          ok 10.00 drzemka potem ok 15.00. zamiennie 2 godziny i ok godziny. kąpiemy ok
          19.30 i jeszcze do zeszłego tyg o godz 20 już bliźniaki spały. teraz szaleją do
          21.30...... w nocy pobudka na picie ok 2, pozniej o 5-6 kaszka, dosypianie
          jeszcze ok godzinę ( sporadycznie 2)
          • o-lcia Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 06.05.08, 17:05
            Pierwsza drzemka po ok dwoch godzinkach od pobudki,druga na spacerku ok13,a z
            trzecia roznie bywa raz jest a raz nie ma.Jak jest to zazwyczaj ok 17.Wszystki
            trwaj po pol godziny,czasami sie zdarzy ze pospi na dworku godzine.
            A wieczorem kapiemy mala o 19:50,a 20:20 lub 20:30 mala spi.W nocy budzi sie na
            cysia dwa razy.
            Musze karmic ja w nocy od mojej strony,bo jak lezy w srodku i wyczai ze jest
            tata to koniec spania,bo zaczyna go tarmosic za uszy,wlosy nos i smieje sie do
            niegosmile
            • asienka185 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 07.05.08, 16:16
              Zuzia budzi sie koło 7, następną drzemkę ma kolo 10-11 i spi jakąs
              godzine a drugą kolo 15 (choć nie zawsze). Niestety kolo 18.30
              kąpiemy ją bo juz jest marudna i koło 19 nieraz juz spi i tak do 5
              rano gdzie dostaje butle mleka i spi właśnie do 7. Troche mnie
              przeraża ze tak wczesnie robi sie senne wieczorem bo idzie lato;-(
    • kukim Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 07.05.08, 17:34
      U nas identycznie jak u założycielki wątku. W dzień młody śpi od 12
      do 14-15 i na noc idzie spać o 20.
      • molka6 Re: o której godzinie kładziecie maluchy spać?? 07.05.08, 22:01
        synek ostatnio budzi się o 6.30, póżniej jest 2-2.5 godz. przerwa i 0,5godz.
        drzemka,kolejna na spacerze ok.południa ale trwająca 2-3godz.,następna 0,5godz.o
        18. O 19.30 kąpiel i o 21 synuś już smacznie śpi,budzi się jeszcze o 5 na cycusia
        Dawidek 13.11.2007
        <script type="text/javascript"
        src="http://fotoforum.gazeta.pl/zajawka.xjs?id=9942939605&a=molka6&tag=&showTitle=1&count=3&defaultStyles=1">
        </script>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka