lukaszlev
01.06.14, 18:20
Angielski dla początkujących - jaki kurs języka angielskiego wybrać na początek?
- moje przemyślenia i sposoby na naukę od podstaw.
Jeżeli właśnie rozpoczynasz naukę języka angielskiego i jesteś na etapie poszukiwania materiałów lub sprawdzonych kursów do samodzielnej nauki angielskiego przez internet, to w tym wątku postanowiłem napisać o tym jaki Internetowy Kurs Angielskiego Online dla Początkujących do nauki przez Internet, wybrać na początek, aby Twoja nauka była szybka i efektywna?
Każda osoba, która rozpoczyna naukę języka angielskiego zastanawia się jaki kurs angielskiego dla początkujących wybrać, aby nauka była szybka, skuteczna i efektywna. Niestety przed dokonaniem takiego wyboru niewiele osób wie od czego tak naprawdę warto rozpocząć naukę (czyli jaki kurs angielskiego dla początkujących wybrać?). Sam miałem podobny dylemat, więc wiem ile czasu oraz pieniędzy można stracić, zanim wybierze się ten odpowiedni kurs lub metodę nauki. Dlatego aby pomóc Ci w wyborze to w tym artykule opiszę ci moje doświadczeniach oraz wskażę kurs idealny do nauki angielskiego dla osób początkujących.
Śledząc Internet bardzo często spotykam się z opiniami, że ucząc się angielskiego od podstaw trzeba uczyć się wszystkiego na raz czyli: słówek, gramatyki, czytania, pisania po angielsku, mówienia, akcentu itd. Takie metody najczęściej stosują nauczyciele w szkołach. Gdyby te metody były skuteczne, to każdy uczeń kończąc szkołę umiałby posługiwać się angielskim w mowie i piśmie. Dlaczego jednak większość osób latami uczących się w szkole nie umie angielskiego? Dlatego, że te metody są bardzo nieskuteczne, bo zamiast koncentrować się na konkretnych umiejętnościach uczą wszystkiego na raz a najczęściej nieistotnego słownictwa oraz zawiłych zasad gramatycznych.
Dalszy ciąg artykułu znajdziesz na stronie:
Angielski dla Początkujących - Jaki kurs angielskiego Online wybrać na początek? (Poradnik)