Dodaj do ulubionych

Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybrać?

01.06.14, 18:20
Angielski dla początkujących - jaki kurs języka angielskiego wybrać na początek?
- moje przemyślenia i sposoby na naukę od podstaw.

Jeżeli właśnie rozpoczynasz naukę języka angielskiego i jesteś na etapie poszukiwania materiałów lub sprawdzonych kursów do samodzielnej nauki angielskiego przez internet, to w tym wątku postanowiłem napisać o tym jaki Internetowy Kurs Angielskiego Online dla Początkujących do nauki przez Internet, wybrać na początek, aby Twoja nauka była szybka i efektywna?

Każda osoba, która rozpoczyna naukę języka angielskiego zastanawia się jaki kurs angielskiego dla początkujących wybrać, aby nauka była szybka, skuteczna i efektywna. Niestety przed dokonaniem takiego wyboru niewiele osób wie od czego tak naprawdę warto rozpocząć naukę (czyli jaki kurs angielskiego dla początkujących wybrać?). Sam miałem podobny dylemat, więc wiem ile czasu oraz pieniędzy można stracić, zanim wybierze się ten odpowiedni kurs lub metodę nauki. Dlatego aby pomóc Ci w wyborze to w tym artykule opiszę ci moje doświadczeniach oraz wskażę kurs idealny do nauki angielskiego dla osób początkujących.

Śledząc Internet bardzo często spotykam się z opiniami, że ucząc się angielskiego od podstaw trzeba uczyć się wszystkiego na raz czyli: słówek, gramatyki, czytania, pisania po angielsku, mówienia, akcentu itd. Takie metody najczęściej stosują nauczyciele w szkołach. Gdyby te metody były skuteczne, to każdy uczeń kończąc szkołę umiałby posługiwać się angielskim w mowie i piśmie. Dlaczego jednak większość osób latami uczących się w szkole nie umie angielskiego? Dlatego, że te metody są bardzo nieskuteczne, bo zamiast koncentrować się na konkretnych umiejętnościach uczą wszystkiego na raz a najczęściej nieistotnego słownictwa oraz zawiłych zasad gramatycznych.

Dalszy ciąg artykułu znajdziesz na stronie:
Angielski dla Początkujących - Jaki kurs angielskiego Online wybrać na początek? (Poradnik)
Obserwuj wątek
    • kasia-londyn Według mnie najlepszym kursem online jest ... 03.10.15, 23:16
      Sama uczę się angielskiego przez Internet i przetestowałam już wiele stron oraz kursów i lepszego od Angielski eTutor póki co nie znalazłam. Generalnie to wystarczy zarejestrować darmowe konto, aby rozpocząć naukę, więc najlepiej przekonać się osobiście. Jak dla mnie kurs prawie idealny z kilku względów, choć nie brak mu również wad.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w nauce - Kasia
      • lukaszlev Re: Według mnie najlepszym kursem online jest ... 05.01.16, 20:21
        Potwierdzam słowa Kasi. Kurs eTutor znakomicie sprawdza się w codziennej nauce i ćwiczeniu języka angielskiego. Znam również sporo osób, które zaczynały tam naukę od podstaw i na tą chwile świetnie już sobie radzą w rozmowie i rozumowaniu po angielsku. Tam również w ciekawy sposób (bo przy pomocy filmów video) wytłumaczona jest angielska gramatyka.
    • kasiapaw14 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 23.11.15, 18:26
      Może ten wpis dotyczą różnych kursów języka angielskiego będzie pomocny: www.isel.edu.pl/forum/viewtopic.php?p=9046#9046
      • kasiapaw14 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 28.11.15, 15:37
        Tutaj znajdziesz też opinię na temat angielskiego metodą 5s: szybkanaukajezykow.blogspot.com/2015/11/angielski-metoda-5s-moja-opinia.html
    • kasiapaw14 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 06.12.15, 14:30
      By wiedzieć od czego zacząć naukę angielskiego, warto zapoznać się z tym wpisem: f.kafeteria.pl/temat/f1/nauka-angielskiego-od-czego-zaczac-p_6406624
    • kasiapaw14 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 07.12.15, 10:38
      Tutaj znajdziesz informację o tym, jaki kurs angielskiego wybrać. Musisz wiedzieć, że na rynku są dwie metody nauki angielskiego. Wszystkie kursy dostępne na rynku są opracowane w oparciu o jedną z tych metod. Zanim zdecydujesz, jaki kurs angielskiego wybrać, jaki jest kurs dla Ciebie najlepszy, warto zapoznać się z oba metodami. Najprawdopodobniej tylko jedną metodą będziesz w stanie uczyć się języka angielskiego. Druga z metod okaże się zapewne nieprzydatna. Zapznaj się z artykułem, by wiedzieć jak wybrać właściwy kurs języka angielskiego dla siebie.
    • kasiapaw14 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 11.12.15, 16:36
      Zanim wybierzesz najlepszy dla siebie kurs języka angielskiego, warto zapoznać się z tym opisem dostępnych na rynku metod nauki języków obcych. To czy kurs jest dobry, najlepszy czy warto go polecić - to wszystko sprawa dość indywidualna. Nie można zakładać, że jeden konkretny kurs będzie dobry dla wszystkich. metoda5s.pl/jaki-kurs-jezyka-angielskiego-jest-najlepszy/
    • mynameisnomo Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 22.01.16, 10:10
      Znalazłem też pewien ciekawy internetowy kurs. Lekcje są online więc można łatwo do nich zaglądać i akurat trwają po 30 minut. Jest względnie tani a przy zakupie kilku lekcji dostaje się nawet rabat. Można też korzystać z demo, które jest za darmo.
      tutaj link: www.bellsenglishcourse.pl/
    • adrian9010 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 09.01.17, 18:32
      dla początkujących dobrym kursem będzie www.naukaslowek.pl kurs do nauki słownictwa.
    • kawi1974 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 01.02.17, 17:03
      Myślę, że największym problemem jest złe podejście do nauki języka angielskiego - i to zarówno ze strony uczących go jak i uczących się. Nie będę komentował szkolnych standardów nauczania w tym względzie, bo nie chcę kopać leżącego... Ale ogólnie myślę, że zbyt małą wagę przywiązuje się do realnej konwersacji. Widzą to szkoły językowe stosujące immersję, bo tak naprawdę nie ma dziś lepszego sposobu, by w pełni przyswoić język. Jeśli nie ma opcji wyjazdu zagranicznego to np. obóz językowy Just Speak może być alternatywą, zresztą są też inne rozwiązania, akurat to sam wypróbowałem. Generalnie jednak polecam iść właśnie tym tropem. Immersja daje świetne efekty nawet u osób bez predyspozycji.
    • eduardobr61 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 03.06.17, 01:50
      Polecam www.penpaland.com strona internetowa oparta wymiany językowej
    • eduardobr61 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 07.11.18, 14:14
      Polecam www.penpaland.com strona internetowa oparta wymiany językowej
    • piotr.krzystanek Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 13.02.19, 08:21
      Warto też dodać do tego lekcje z native speakerem - ja korzystam z Talkback Nic tak nie pomaga w przełamaniu bariery językowej jak native. Tak jak piszesz, często skupiamy się na na nieistotnym słownictwie i zasadach gramatycznych, a tak naprawdę większość z nas potrzebuje się komunikować/mówić po angielsku.

Powodzenia!
    • pabloook Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 17.02.19, 08:45
      Świetny kurs dla początkujących mają tutaj ellalanguage.com/pl/ . Bardzo mi się podoba i nie ma nudnych opisów o gramatyce
      • nataliapp Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 27.03.19, 10:31
        Przerabiałam sporo kursów, bo uczyłam się 3 języków. Jednak z doświadczenia mogę powiedzieć, że najbardziej zadowolona byłam ze szkoły Berlitz. Mają fajną metodę, zajęcia prowadzą w ciekawy sposób, więc chętnie na nie chodziłam i się uczyłam.
    • manioszka Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 29.09.19, 08:56
      moze Pi School - mają różne kursy, także te intensywne. I moim zdaniem warto bo szkoła na prawdę bardzo dobrze uczy!
    • dianqq Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 16.01.20, 20:23
      Wiem, że od zaczęcia wątku trochę minęło, ale jest mnóstwo osób które dalej uczą się języka. Sama jestem w tej grupie. Mnie do nauki w domu zmotywował ten wątek forumnauka.pl/forum-jezyk-angielskie/kurs-tutlo-czy-enlinado-jakie-opinie/

Dzięki niemu zmieniłam podejście do nauki. Zawsze godzinami siedziałam nad gramatyką i KLOUMNAMI słówek. Efekty?
      Były małe, albo niewidoczne szybko wszystko zapominałam. Dużo daje zmiana nastawienia polecam poczytać wątek.
    • arletts Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 27.05.20, 10:07
      Zdecydowanie na początek na własnym doświadczeniu polecam naukę przez praktykę. U mnie sprawdziła się Nauka Angielskiego METODĄ DZIECKA dzięki niej nauczyłam się mówić.
      Dzięki takiej praktycznej mogłam podjąć lepszą pracę i miałam okazję wyjechać sama za granicę. Znajomość angielskiego niesie wiele korzyści i moim zdaniem warto tą umiejętność praktycznie szlifować. :)
    • robsza1212 Re: Angielski dla Początkujących - jaki kurs wybr 04.09.21, 07:55
      Jeśli ktoś chcę szybko nauczyć się mówić po angielsku, polecam platformę online Krisa Amerikosa,
      amerykańskiego nauczyciela z wieloletnim doświadczeniem. Płynność w mówieniu zdobywa się dzięki
      częstej konwersacji w kilkuosobowej grupie studentów. W zależności od tematu, pokoje rozmów są tworzone jeden raz lub dwa razy po 15 minut podczas godzinnej lekcji. W tym czasie odpowiada się na pytania zadane przez nauczyciela na czacie, dzięki czemu każdy z uczestników ma możliwość swobodnej wypowiedzi.
      Chyba największą zaletą tego kurs jest nielimitowana ilość zajęć w ciągu dnia. Odbywają się one po kilkanaście razy dziennie na różnych poziomach. Kursy Krisa Amerikosa są bardzo elastyczne czasowo i świetnie dopasowują się do studentów niezależnie od miejsca, w którym się znajdują. Dużym plusem jest to, że lekcji nie trzeba wcześniej rezerwować - wystarczy dołączyć kiedy Ci wygodnie.
      Uczniowie uczestniczący w zajęciach, to ludzie z całego świata, którzy posługują się różnymi językami, a co za tym idzie, daje to możliwość osłuchania się z różnymi akcentami. Większość nauczycieli to native speakerzy, którzy posiadają wszechstronną wiedzę i skuteczne umiejętności jej przekazywania.

Żeby móc dowiedzieć się więcej o tym sposobie nauczania, dołącz do bezpłatnego seminaru, który dokładnie przybliży wygląd kursu i opiszę jego specyfikę. Dowiesz się również, w jaki sposób uczyć się języka angielskiego indywidualnie całkowicie ZA DARMO!!!

Oto link: www.krisamerikos.com/a/13802/cbN2KY63

Jeśli to Cię nie przekonuje, warto sprawdzić, co myślą o tym kursie inni studenci. W tym celu warto odwiedzić stronę z feedback'ami czyli filmikami, na których absolwenci wypowiadają swoje opinie związane z tym kursem. Do tej pory zrobiło to prawie 250 studentów mówiących w 50 językach. (osób mówiących tam po polsku jest co najmniej kilka).

Oto link: www.krisamerikos.com/a/38256/cbN2KY63

Sam używam tego programu i bardzo go sobie chwalę. Jeśli twoim celem jest nabranie płynności w mówieniu, to trudno będzie znaleźć lepsze rozwiązanie twojego problemu. Oprócz mówienia, kurs pomaga przyswajać zasady pisowni i gramatyki oraz kształci w zakresie pisania, czytania i rozumienia ze słuchu. Cena adekwatna do efektów. Polecam!

Oto link (należy kliknąć ''Speak Now''): =====> www.krisamerikos.com/a/9281/cbN2KY63

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka