Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w języku angielskim!!!

IP: *.239.198.65.kompex.pl 10.03.15, 15:38
Witam, czy zdanie "Everything you do now is related with your future" jest poprawne? Proszę nie zmieniać zdania ani jego układu ponieważ to ma byc PRZEROBIONY tatuaż i niestety musi być tak.... ewentualnie jeżeli 'related' jest źle to jakieś inne sugestie ale "with" musi niestety zostać ;/ I czy może być słowo 'now' czy w tym miejscu powinno być 'today'???
Obserwuj wątek
    • marrant Re: Proszę o pomoc w języku angielskim!!! 10.03.15, 16:51
      Related występuje z to. Zawsze. Przykro mi. Natomiast można użyć connected zamiast related. Ponoć usuwanie tatuaży jest już możliwe praktycznie bez blizn:)
      • kingusia12345 Re: Proszę o pomoc w języku angielskim!!! 10.03.15, 16:59
        Właśnie też pytałam Pani która rozmawiała z rodziną z anglii czy po related nie musi byc 'to' i dostałam taką odpowiedź "nie daje się 'to' ponieważ konstrukcja zdania to strona bierna" czy to możliwe? Poza tym czytałam przykładowe zdania z related na angielskich stronach i często występuje wyrażenie "is related with" bez tego 'to' proszę o pomoc :( nie znam na tyle języka żeby to ogarnąć ;(
        • bunkum Re: Proszę o pomoc w języku angielskim!!! 30.01.16, 16:22
          Related with znaczy tell with, a wiec cos innego niz related to.
          Przyklad: He related the story with passion. The story was related with passion.

Masz problem, ale niewielki, bo related to your future jest ogolnikowe i dlatego nie znaczy wiele, jest nudne i generalnie slabe.
          Moze cos innego z with?
          Deals with? (choc niewiele lepsze od related to)
          Gambles with/Plays dice with? ( ???)
          Contracts with? (heavy-duty stuff)
          Fiddles with? (hmm?)
    • felusiak1 Re: Proszę o pomoc w języku angielskim!!! 26.03.15, 05:25
      zawsze "related to".

• topclass Re: Proszę o pomoc w języku angielskim!!! 28.01.16, 23:45
      Ja polecam Adriana - native speaker, brytyjczyk. Ciekawa osoba - absolwent Uniwersytetu Cambridge. Bardzo poważnie podchodzi do kursantów. Angażuje się i prowadzi w sposób arcyciekawy zajęcia. Przy nim nawet najmniej konsekwentna osoba staje się bardzo systematyczna i szybko widać efekty :). Wiem to z własnego doświadczenia oraz moich znajomych. Ma super głos. Posłuchajcie w tym nagraniu. www.youtube.com/watch?v=cOyJQlYLa0U
      tel. 662 341451
      www.british.pl
    • 0diament Re: Proszę o pomoc w języku angielskim!!! 01.02.16, 13:40
      Szkoły to zmarnowany czas i pieniądz. Uczą wyłącznie gramatyki aż do znudzenia. ZERO konwersacji. Najlepszy Native Speaker w Polsce to Adrian (662341451) - Warszawa. Piękna, wyraźna wymowa. Absolwent uniwersytetu Cambridge. W ciągu kilku miesięcy znacznie lepiej mówię po angielsku. Adrian uczy przez ciągłą konwersację a nie jak te szkoły - wieczna gramatyka !!! POLECAM !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka