Dodaj do ulubionych

Speak Up- poszukiwane oszukane osoby

15.03.15, 21:41
Witam,
zostałam oszukana z warunkami umowy, pewnie jak niejedna osoba tutaj- żenada.
W momencie podpisywania umowy przedstawiciel mówił mi, że mogę zrezygnować z kursu w każdym momencie, a teraz spłacam jakiś kredyt. Czy tylko ja dałam się zrobić w balona???? Proszę o kontakt
Obserwuj wątek
    • erzecznik_su Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 03.04.15, 12:48
      Szanowna Pani!

Wyjątkowo zaniepokoiła mnie opisana przez Panią sytuacja. Chciałbym jak najszybciej pomóc Pani w rozwiązaniu sprawy.
      Bardzo proszę o kontakt na adres: erzecznik@speak-up.pl z podaniem Pani danych, numerem indeksu oraz adresem szkoły, do której Pani uczęszczała.
      Z góry serdecznie dziękuję za kontakt.

Z poważaniem,
      E-Rzecznik Speak Up
    • ak-69 Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 03.04.15, 13:47
      Ja z natury jestem dociekliwy i nie wierzę urzędnikom za biurkiem "na słowo honoru".
      Najpierw sprawdziłem jak te obiecanki mają się do rzeczywistości, czytając W DOMU propozycję umowy słowo po słowie. No i opinie w internecie...
      Nawet nie będąc prawnikiem zobaczyłem szybko, że to propozycja zwykłego komercyjnego KREDYTU, który musiałbym spłacać niezależnie od tego czy się uczę, czy chcę zrezygnować z reszty kursu.
      W nie gorszej edukacyjnie, znanej szkole obok płaciłem za każdy miesiąc oddzielnie. Rezygnując z reszty kursu zobowiązanie spłaty pozostałych rat z miejsca ode mnie odchodziło. Nazwy, miejsca siedziby tej konkurencyjnej szkoły nie podaję, aby nie być posądzonym o jej reklamę (np. jako tajny rzecznik).
      • 88war Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 13.05.15, 16:51
        Uważajcie na tę szkołę! Zwykli oszuści! Są mili do momentu podpisania umowy. Kłamią w żywe oczy. Dostałam świetną ofertę z dofinansowaniem (rzekomym) oraz z gwarancją, że mogę zrezygnować kiedy chcę i maksymalnie poniosę koszt 200 zł. W tym momencie spłacam kredyt w wysokości 2000 zł - nie korzystałam ani razu z zajęć. Żenada. Najgorsze jest dla mnie to, że mogą się na to nabić ludzie, którzy naprawdę nie mają pieniędzy. Żenujące, jak można zarabiać czyimś kosztem i to tak perfidnie. Przestrzegam przed tą szkołą!!!
    • ak-69 Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 28.05.15, 00:15
      Może niech ktoś faktycznie odezwie się z tej szkoły, a nie automatycznej sekretarki na zasadzi kopiuj-wklej...
      Ta odpowiedź rzekomej rzecznik jest automatycznie generowana na każdą wiadomość odnoszącą się do oszustwa. Non stop to samo na wszystkich wątkach całego forum i innych dotyczących języków obcych. Zwłaszcza forum "Kursy i szkoły językowe" z reklamami kursów. Non stop z automatu:

"Szanowna Pani!
      Wyjątkowo zaniepokoiła mnie opisana przez Panią sytuacja. Chciałbym jak najszybciej pomóc Pani w rozwiązaniu sprawy.
      Bardzo proszę o kontakt na adres: erzecznik@speak-up.pl z podaniem Pani danych, numerem indeksu oraz adresem szkoły, do której Pani uczęszczała.
      Z góry serdecznie dziękuję za kontakt.
      Z poważaniem,
      E-Rzecznik Speak Up "
      • 2dorota123 Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 24.10.15, 13:10
        To co napisze jest bardzo bardzo wazne, przeczytajcie wszyscy ktorzy chca sie zapisac do Speak UP! ostrzegam!! Nieraz ktos juz pisal na forum ze nalezy czytac umowe, tak, to jest oczywiste, tylko ze niestety Speak Up czyli Learning System Sp J sama nie trzyma sie praw swojej wlasnej sporzarzonej umowy i sama lamie prawa!! Otoz: po zerwaniu umowy, (niestety grafik nie jest w ogole elastyczny jak zachwala szkola a oplacalo sie niezaleznie od tego czy chodzisz czy nie na zajecia nawet z powodu braku miejsc, podobno jest problem z nauczycielami i nie ma wolnych godzin w godzinach wieczornych, oczekuje sie na wolne miejsce bardzo czesto kilkanascie dni!! a oplacac trzeba niezaleznie od tego ze z ich powodu nie chodzisz na zajecia!!) po 2 nie dopilnowuja tematow, mnie zdarzylo sie ze kilkakrotnie sie nalozyly. te same kserowki, ten sam temat. Strata pieniedzy i czasu bo gdy chcialam wyjsc z zajec, poinformowano ze i tak traktowane bedzie jako zaliczona lekcja wiec jest do oplacenia...)
        Najwazniejsze w tym wszystkim: PO zerwaniu umowy, szkola wystawila kwitek do oplacenia za zerwanie i do oplacenia kolejny miesiac. Oplacilam jak nalezalo, ale PRZEZ KOLEJNE MIESIACE DOSTAWALAM PISMA Z SANTANDER DO OPLACENIA RAT!
        Szkola nie wyslala wypowiedzenie do banku, A W UMOWIE JEST INFORMACJA ZE MAJA NA TO 14 DNI. SPEAK UP W TYM MOMENCIE NIE DOTRZYMUJE PRAWA, NIE WYWIAZUJA SIE Z WLASNEJ UMOWY! W konsekwencji, uczen pod naciskiem banku i grozb musi oplacac kolejne raty. Po setkach tysiacach upomnien w szkole i w siedzibie w Warszawie Speak up Oni lekcewazyli, nie chcieli nawet sie wytlumaczyc. POzwalali z pena swiadomoscia aby uczniowie splacali ich kredyt! to jest karalne! tak potraktowana zostalam nie tylko ja, jest bardzo wiele osob w calej Polsce. Czy Learning System poniesie konsekwencje?? to jest karalne, ja do tej pory nie dostalam odszkodowania- a raczej nieuzyskalam z powrotem moich nadplat za kolejne miesiace. Chodzilam na zajecia z kolezanka, ona tak samo byla zmuszona splacac kredys za Speak up, bo wiadomo ze z bankiem sie nei wygra, ich nic nie interesuje, bo na pismie maja ze jestes kredytobiorca. A szkola nie informuje o zerwaniu umowy wiec raty i druki nadchodza caly czas, lacznie z karami ze wykonane telefony i wyslane pisma przez bank! Za upomnienia i zwloki oplaca wszystko dodatkowo kredytobiorca.! Forumowiecze, bardzo was prosze nie piszcie ze nalezy czytac umowy. Przyczytalam i co z tego? kto by sie spodziewal ze to zlodzieje i oszusci? Zeruja na nieuczciwosci swoich wlasnycj uczniow. powinno sie sprawe zglosisc do programu UWAGA!!!!! Speak Up Learning System nie wywiazuje sie z wlasnej umowy i lamie prawo
    • agness149 Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 12.10.15, 15:16
      Uwaga przed Speak Up Musialam splacac 3 miesiace za firme Speak Up za ich dlugi w banku Santander!! Za ich wlasne dlugi!!! Zerwalam kurs bo maja zle opracowany system. Czesto czekalo sie na zajecia w kolejce nawet 2 tyg bo nie bylo miejsca a oplacac trzeba bylo tak czy owak. To nie jest prawda ze jest plastyczny grafik i ze sie dostosowuja do ucznia. bzdura! Narzucali. Brales takie dni ktore byly wolne! Tak wiec oplacilam kare za zerwanie o czym wiedzialam ale najwiekszy problem w tym, ze szkola nie uregulowala z bankiem . a wrecz nie informowala bank o tym ze uczen zerwal umowe i dostawalam wciaz info z banku o wplacie, pozniej mialam pogrozki ze wysla komornika, wiec musialam placic dodatkowo. Szkola umywala rece, DZwoniam do Lerning System 500razy z prosba aby poinformowali bank o zerwaniu umowy a oni nic. Tak robia tylko dranie!! Moja kolezanka przeszla tem sam horror z nimi!! Ostrzegam wszystkich!!! Co z tego ze istnieje umowa? ja sie wywiazalam!! ale Learning System Poland sp nie!! mieli 2 tyg na uregulowanie z bankiem, zgodnei z umowa. to oni sie nie wywiazuja z umowy a nie uczen!! a uczen ponosi konsekwencje za nich
    • realist-ka2 Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 16.12.15, 13:53
      Witam, czy udało Ci się znaleźć rozwiązanie w tej sprawie?
      Ja również zostałam oszukana i zastanawiam się, co teraz zrobić, żeby wyciągnąć konsekwencje od szkoły Speak Up...
      • zlynaspeakup Re: Speak Up- poszukiwane oszukane osoby 21.03.18, 14:59
        Ja Tez zostalam oszukana :(oczywiscie ze sie czyta umowy, i oto jestem kolejnym przykladem na to ze ja sie wywiazalam z umowy a speak up nie! za zerwanie oplacilam co do grosza, na czysto bylam z nimi! absolutnie podpisalismy ze wszystko uregulowalam ale szkola tej mojej rozwiazanej umowy nie przekalala banku. Dla banka to byl zaciagniety kredyt na lekcje! bo tak jest w szkole ze splaca sie zajecia na konto banku a nie na ich szkoly. i takie maja zasady. i bylo by wszystko dobrze gdyby szkola byla uczciwa i zakonczyla jak nalezy a oni nie zakonczyli i bank scigal mnie za kolejne raty. Rozumiecie? dzwonilam na okraglo do szkoly ze co oni wyprawiaja! a oni tylko obiecywali w kolko ze poinformuja bank. Prawdopodobnie tak robili z powodu problemow finansowych i narazali celowo swoich uczniow! to oni sie nie wywiazali z umow a najgorsze w tym ze im nic ni mozna zrobic! Mam gleboki uraz po szkole speak up.!!!!!!!!!!!:((((( Nie chodzi o nauczycieli, w kazdej szkole sa rozni, ale o polityke szkoly i ich zaj... nieuczciwosc! Podpisuja umowe nie z nimi a z santanderem, podpisujesz zwyczajny kredyt!!!!! w momencie zakonczenia nauki, ( calosc byla absolutnie urogulowana)! ale szkola nie informuje banku o zakonczeniu kredytu a tym samym santander dalej wysyla druki do oplat wraz z odsetkami. Pomimo wielokrotnych zgloszen do szkoly speak up i do ich siedziby konczylo sie tylko na ich obietnicy ze zglosza rozwiazana umowe banku ale tego nie robili przez kolejne miesiace. Nabawilam sie prawie wrzodow z nerwow przez nich wszyskich, bank wysyla pogrozki. Bank sie upieral ze ich nic nie interesuje bo jest zaciagniety kredyt. i czlowiek jest bezradny!!! To jest potworne co szkola speak up wyprawia z ludzmi sa nikczemni, nieludzcy, cwaniacy! powinni poniesc za ko konsekwencje!!!!!
    • felusiak1 Trzeba było przeczytać kontrakt 25.03.18, 19:34
      zanim się go podpisało. Jesli był jednostronny trzeba było dopisać albo nie podpisywać.
      Jesli szkola nie zawiadomiła banku to należy natychmiast iść do prawnika a nie pytac ludzi na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka