Dodaj do ulubionych

Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu!!!

10.05.04, 17:00
Wybralem sie w ostatni piatek do tych "skandalicznie tanich" sklepow aby
porownac ceny tam i w normalnych sklepach i wychodzi na to ze sa to
zajebiscie drogie sklepy,podam tylko 2 przyklady produktow ktore mnie
interesowaly:telewizor Panasonic 32PX10 cena w MediaMarkt - 4,999pln a
wsklepie firmowym Panasonica w moim miescie 4,499,drugi produkt to cyfrowka
Casio QV-R41 cena w MM - 1,799pln,ten sam aparat w innym sklepie w miescie
kosztowal 1,550 pln.Podobnie ceny wygladaja w Mega Avansie.Nie rozumiem
jednego,kto tak naprawde tam kupuje,skoro i jedni i drudzy otwieraja kolejne
swoje elektomarkety?
Obserwuj wątek
    • prztmucel_nulek Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu 10.05.04, 20:34
      Chyba siła reklamy ? ludzie myślą że faktycznie tam musi być najtaniej, skoro w
      TV non stop to słyszą.
      Mam identyczne doświadczenie jak Ty, porównywałem ceny kilku produktów swego
      czasu (kuchenka, okap, lodówka, później monitor) każdy w MM był droższy od
      identycznego w zwykłym sklepie AGD o jakieś 100-250 pln. Do tego dochodzi
      jeszcze dowóz za który trzeba zapłacić.
      Ewidentne oszustwo, myślę że ich reklamami powinien sie zająć UOKIK, powinni
      tego zabronić :))
      • Gość: cert Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 08:53
        Ewidentne oszustwo, myślę że ich reklamami powinien sie zająć UOKIK, powinni
        > tego zabronić :))

Większej bzdury od dawna nie słyszałem, czy Ty człowieku wiesz co to jest wolny
        rynek ?, jak Ci sie nie podoba to nie kupuj, w ten sposób to żadna reklama nie
        miałaby prawa istnieć bo mówi nieprawdę. Musisz mieć jakieś korzenie z
        poprzedniej epoki jeśli od razu chcesz sie na urzędy powoływać.
        • Gość: kw Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmo IP: 80.241.130.* 13.05.04, 00:52
          >Cert
          Mówienie, podawanie prawdy to nie wolny rynek tylko zwykła uczciwość. Zasady.
          Myślę że tego nie rozumiesz.
          • Gość: cert Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:11
            A co mają mówić ?, że tylko 1% produktów w sklepie może być tańsze niż gdzie
            indziej ? a reszta jest tak samo albo i droższa ?.

chyba Ty nie rozumiesz podstaw marketingu, reklamy i psychologii.
            • bwv1004 Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kos 14.05.04, 09:22
              Gość portalu: cert napisał(a):

> chyba Ty nie rozumiesz podstaw marketingu, reklamy

Myślę, że UCZCIWEMU człowiekowi zrozumienie podstaw marketingu i reklamy musi
              przyjść z pewnym trudem ;-)
              • kalor_god Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z ko 16.05.04, 03:37
                noo..

uczciwym ludziom w ogole wiele rzeczy w dzisiejszych czasach przychodzi z
                trudem. noale to nie dla nich czasy..
                • monika-blue Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z k 16.05.04, 22:32
                  media markt to jedna z najdroższych sieci - i ludzie przecież juz o tym wiedzą!

"Media Markt? Powinni tego zabronić!" - dokładnie.
                  • Gość: dfg Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z IP: 195.245.217.* 17.05.04, 12:21
                    jak sie obniza ceny na jeden towar, to trzeba sobie odbic na innym. to przeciez
                    jasne.
                    ja tam nie czuje sie oszukany przez wielkie sieci handlowe. wystarczy miec
                    glowe na karku, ruszyc tylek i sprawdzic ceny w kilku innych miejscach.
                    Czy naprawde robicie zakupy np. za 5000zl w ciemno???

PS. to tak, jak z tanimi liniami lotniczymi. w kazdym samolocie jest kilka
                    miejsc tanich, a reszte sprzedaja za normalna cene.
                  • pi.bi Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z 18.05.04, 21:45
                    nie no ludzie.. a kto wam każe tam kupować?
                    a dla mnie MM jest super. kupuję tam tylko te produkty, które faktycznie mają
                    tanie (a wcale nie jest ich mało) i nie widzę problemu.
                    za to pierwsza wizyta w warszawskim mega-avansie była zarazem ostatnią. ceny
                    wysokie, wybór towaru żaden.
                    • hartge Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z 18.05.04, 23:18
                      Musze stwierdzic,ze jednak od mojego pierwszego postu ceny na niektore produkty
                      ostro poszly w dol w MM,cyfrowka Casio ktora pare dni temu kosztowala
                      1799,kupilem w sobote za 1199.
                      • Gość: Sławek Re: Media Markt & Mega Avans - ceny IP: 217.98.123.* 15.08.04, 21:02
                        Ja kupuje w różnych sklepach sprawdzam ceny i wybieram najtańszą oferte. Często
                        się targuje i udaje mi się zbić cenę czasami nawet o kilkaset zł.
            • ant777 Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kos 18.08.04, 07:58
              Gość portalu: cert napisał(a):
              > chyba Ty nie rozumiesz podstaw marketingu, reklamy i psychologii.

może ty masz podstawy w jednym palcu.
              w niektórych szkołach wyższych na studiach ZiM wykładają dodatkowo etykę
              biznesu. widać zajęcia cię ominęły.
    • walus58 Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu 20.08.04, 09:24
      Witam
      Od dnia 16.08. br., chodzę po sklepach z zamiarem kupna TV Samsung CW29Z068P.
      Ceny ww. TV przedstawiają się następująco :
      Media Markt - 2999 zł ( cena nie do negocjacji )
      Mega Avans - 2799 zł po negocjacji 2750 zł.
      Euro AGD uwaga !!!!!!!!!!! - 3099 zł (cena nie do negocjacji )
      Jestem w niedużym sklepie RTV i pytam o cenę ww. TV.
      Odp. 2700 zł.Po negocjacji 2660 zł.
      Rzecz dzieje się w Poznaniu ( mieście drogim jak chodzi o RTV.
      Zasada jest tak :
      Wchodzisz do sklepu, pytasz o cenę i negocjujesz ( są to ceny proponowane ).
      Nie ma negocjacji wychodzisz ( Media Markt, Euro AGD ).
      To co stargujesz to jest wyszarpnięcie z prowizji m. innymi sprzedawcy.
      WW.
      • Gość: cc Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:11
        Potwierdzam, kilka produktów które mnie interesowały było droższe
        niż 'normalnie', za to można tam kupić różne rzadkie towary, w dobrych cenach z
        którymi potem mogą być problemy (np. drukarka Canona ze skanerem i kopiarką MPC
        75 nie jest rozprowadzana przez oficjalnych agentów Canona w Polsce, a co za
        tym idzie nie jest serwisowana w większości serwisów).
        • Gość: sly78 Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:05
          Ale Ludzie zawsze możecie się targować ostatnio wynegocjowałem zakup sony
          KV32CS75E za 3800 zeta w AVANSIE cena normalna to 4499 w hurtowni tez mi tyle
          dawali , w media pytalem tez można sie było targować
      • Gość: Piotr - MM Poznań Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmo IP: *.media / *.media-saturn.com 12.10.04, 10:52
        Witam Szanownego Klienta Media Markt Poznań.
        Miło jest wysłuchiwać opinie naszych klientów, jeżeli mają tylko uzasadnienie.
        Zgodnie z naszą filozofią staramy się zawsze być najtańsi na rynku a przede
        wszystkim nie drożsi od naszej konkurencji. Niemniej jednak w Pana przypadku
        coś się nie zgadza. Mianowicie TV Samsung CW29Z068P o którym Pan pisze ostatni
        raz był w ofercie w czerwcu 2004r. Jest to stary model, który ma już następcę w
        modelu 29M206. Nie ma więc fizycznej możliwości aby w dniu 16. sierpnia bądź
        później widział go Pan u nas w sklepie. Prawdopodobnie "pomylił" Pan modele z
        czego może wynikać rozbieżność cen.

Łączę wyrazy szacunku
        Piotr Wolicki
        Media Markt Poznań
        • Gość: Gumaguma Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 20:47
          No, no taka reakcja po 2 miesiącach. Budujące...
        • Gość: walus58 Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosm IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 15.10.04, 11:15
          Nie pomyliłem się w typie modelu, ponieważ taki model był i chciałem kupić (TV
          Samsung CW29Z068P )proszę Pana.
          Media Markt nie posiada najniższych cen.
          Największym nieporozumieniem jak chodzi o Media Markt i Euro AGD to całkowity
          brak kompetencji ze strony sprzedawców.
          Na temat TV poinformuje tylko tyle co zawiera karta z ceną przy odbiorniku TV.
          Z ciekawości pytałem o różnicę pomiędzy TV Samsung CW29Z068P a CW29Z68P.
          Niestety nie znali .
          Osobiście wiedziałem o co chodzi.
          Nowszym modelem ( stojący obok CW29Z068P był istotnie TV Samsung
          CW-29M206PN) ale on nie spełniał moich oczekiwań jak chodzi o dodatkowe funcje.
          A sprzedawcy :
          Całkowicie nie interesują się zagadnieniami dot.rynku RTV.
          PIP, PAT itp. określane są mianem "BAJERÓW" ?????
          I tak dalej i tak dalej Panie Piotrze.
          Kupujący dokonując zakupu musi sam przygotować się tematycznie. I to jest
          przykre.
          Z wyrazami szacunku Walus 58
          • spiral_architect Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kos 16.10.04, 17:43
            Po prawie 3 latach pracy w kilku sieciach RTV (glownie Euro) potwierdzam to co
            napisal poprzednik o niekompetencji personelu. Tacy ludzie u Jonczaka w
            Euromarkecie - jesli te sklep jeszcze istnieje - sa o kilka klas bardziej
            kompetentni niz wiekszosc sprzedawcow z Euro. Nie wnikam w powody, bo duzoby tu
            pisac, na ich usprawiedliwienie napisze jednak ze wcale nie zalezy to od
            czlowieka, lecz od tego co oferuje mu firma i jak o niego dba. W Polsce panuje
            zasada "nie podoba sie - zmiataj".

Moglem pracowac w Media Markt, jednak dyrektor tejze w Gdansku, niejaki Osko
            chyba okazal sie burakiem do kwadratu (okreslenie lagodne). A co do cen to jest
            rzecza chyba oczywista jak dzialaja tego typu sieci. fajnie ze poruszyliscie
            ten temat.

PS Bardzo milo wspominam czasy Euro-netu
            • Gość: Lolo Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z ko IP: *.net 16.10.04, 21:48
              O czym pisze ten pajac z MM w Poznaniu?W kazdym z ich sklepow jest pelno
              produktow i to w kazdej ze sprzedawanych tam branz ktore juz dawno nie sa
              produkowane i nie ma ich w aktualnie obowiazujacych katalogach wiec po co
              pieprzyc ze sprzedaja tylko nowe modele?
              Co do kompetencji personelu (megaavans czy euro rowniez) to mam wrazenie ze
              jest to zbieranina przypadkowych ludzi z ulicy po krotkim przeszkoleniu ktorzy
              nie maja zielonego pojecia co sprzedaja.Szczytem mojego zdenerwowania byla
              ostatnia moja wizyta w MM w Olsztynie,poszedlem kupic glupi zestaw startowy
              SIMPLUS ze wzgledu na nowa chyba najatrakcyjniejsza na rynku taryfe z 1
              sekundowym naliczaniem.Glupi sprzedawca popatrzyl na mnie jak na durnia i
              stwierdzil ze mnie nie rozumie czemu biore Simplusa ktory jest do dupy bo nie
              ma naliczania sekundowego co bylo nieprawda,natomiast usilnie wciskal mi POPA
              jako lepszego.Nie wiem skad gosc sie urwal i dla czego ludziom robi wode z
              mozgu.
              • Gość: Burza Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z k IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 21:19
                A ja lubię sprzedawców w MM (Warszawa ul. Górczewska). Polowałem jakieś 2 lata
                temu na TV 29" 100 Hz. LG Flatron (mój ulubiony) był wtedy jakiś drogi więc
                zdecydowałem się na Plano Samsunga. "Na" sklepie były 2 modele - ładniejszy i
                brzydszy o podobnych (bo szczegółowe nie były dostępne) ogólnych parametrach.
                Poprosiłem Pana o zapakowanie ładniejszego (w sumie to jestem laikiem) ale
                okazało się, że to stary model, jedyny w sklepie i niema pudła. Po 5 min był o
                200 PLN tańszy i zapakowany w "strzlającą" folię wyjechał na moim wózku ze
                sklepu.
                Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy miesiąc później na tramwaju zobaczyłem
                reklamę mojego TV jako wchodzącą nowość... Poczytałem później trochę,
                popytałem - sprzedali mi jakiś zwiastun... Nic dziwnego, że ta zwykła 29"
                została wtedy nominalnie ustawiona na wysepce TV z exclusivem...

Reasumując - poziom subiektów w MM jest tragiczny... Ale jak ktoś wyżej
                wspomniał - żednej w tym ich winy - to WINA FIRMY.
                Inne doświadczenia (bo jednak często tam kupuję - produkty gazetkowe) mam
                podobne - przychodzę dobrze przygotowany teoretycznie wyłącznie obejrzeć towar
                na żywo - nigdy o nic nie pytam...

pozdr

Burza
    • Gość: ckw Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.11.04, 12:53
      Absolutnie zgadzam sie ze wszystkimi uwagami przedmowcow co do MM, zwlaszcza
      tego w Poznaniu:
      -ceny, sa wyzsze niz w innych sklepach. Zwlaszcza AGD w ogole nie ma sensu
      kupowac w MM,nie dosc ze przestarzale modele to za horendalnie wysokie ceny.

-przestarzaly sprzet; jak najbardziej prawda, miesiac temu bylem w MM w
      poszukiwaniu odtwarzacza MP3. MM stanal w miejscu na poziomie sprzed paru lat,
      tzn trzeba placic kilkaset zlotych za odtwarzacz 64 MB. Kiedy juz w innych
      sklepach standartem powoli staje sie 256 MB za okolo 400 zl (taki tez kupilem w
      poznanskim BestComie).

-glupia obsluga; nie napisalbym "glupia", gdyby nie to,ze do kompletnego braku
      wiedzy o asortymencie dochodzi arogancja i chamstwo. A propos (nie)wiedzy o
      tym,co jest na sklepie. Facet od tych odtwarzaczy stoi przy polce, to sie pytam
      ile kosztuje odtwarzacz firmy Hama. Koles z wyzszoscia : "Nie mamy tego na
      sklepie". Powtarzam jeszcze raz nazwe,on jeszcze raz, juyz poirytowany wciska mi
      ze nie maja takiego odtwarzacza. No wiec pokazuje mu palcem odtwarzacz Hamy z
      nieopisana cena. Odpowiedz: "nie wiem ile kosztuje, moze niech pan idzie do
      kolegi on panu sprawdzi".Kolega tez niewiele wiecej wiedzial (z dzialu
      drukarek,wiec co on mogl tez wiedziec). Wiecej moja noga tam nie postanela.

Jestem o tyle zaskoczony,ze niemiecka wersja MM czyli sklepy ProMarkt sa o niebo
      lepsze od polskich, i to asortymentrem i cenami.
    • konrad.boryczko Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu 08.11.04, 12:00
      W sobote wybralem sie do MM. Z ciekawosci popatrzylem sobie na oferowane tunery
      tv sat. Niedawno kupilem Ferg 3018SE (za 380 zl) i teraz sie katuje mysla, ile
      ten sprzet straci rychlo na wartosci.
      Coz, w MM tego modelu nie mieli, mieli natomiast inne, ubozsze wersje (bodajze
      2018 i taki o bardzo awangardowych ksztaltach). Nie maja one polowy wyposazenia
      3018, a MM liczylo sobie za nie 500 (co ja gadam, 499) zl. W takiej tez cenie
      byl jakis goly comsat. Byly to same tunery, nie zastawy (przynajmniej tak
      wynikalo z metek).
      Niskie ceny? Bzdura. BTW nie bylo zadnego tunera naprawde tanio.
    • Gość: vvv Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.11.04, 17:28
      tanie sa tylko niektore produkty
    • raver1 Re: Media Markt & Mega Avans - ceny z kosmosu 13.11.04, 01:30
      Zgadzam sie ze wszystkimi,mam wrazenie ze ludzie ktorzy tam pracuja to
      zbieranina roznego przekroju bezrobotnych co najwyzej z elementarna wiedza
      dotyczaca produktow ktore sprzedaja,a co niektorym to i to jest obce.Typowy
      sprzedawca w MM dupe wyzej ma niz sra,wiejski filozof ktory nie wie co plecie i
      co sprzedaje z jakas wyryta na pamiec regulka z firmowego katalogu,a prace w MM
      traktuje jak "Dar Bozy" i nic lepszego w zyciu nie moglo go spotkac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka