Dodaj do ulubionych

audio in / line in - jaka różnica

01.06.13, 23:39
Witam serdecznie! Może ktoś z Was wie jaka jest różnica między audio in a line in? Mam miniwieżę Sharp i eksperymentuję z podłączaniem do niej komputera. Można to zrobić przy pomocy funkcji audio in - wtedy używam kabelka Jack-Jack. Albo mogę wybrać funkcję line in - i wtedy podłączam kabelkiem Jack-2xCinch. I tak i tak działa - wsłuchuję się, ale w sumie nie wiem, czy jakość dźwięku jakoś się różni. Po co są dwa wyjścia i którego lepiej używać? Będę wdzięczna za poradę!
Obserwuj wątek
    • miskidomleka Re: audio in / line in - jaka różnica 03.06.13, 01:20
      i_jeszcze_jeden napisała:

> Po co są dwa wyjścia

To są wejścia, nie wyjścia.

Są dwa po to, żeby można było podłączyć jednocześnie dwa urządzenia, jedno kabelkami cinch, drugie mini-jackiem.
      • ewabogu Re: audio in / line in - jaka różnica 28.09.20, 11:51
        Halo halo, a może ktoś mi doradzi. Mam wieżę Sony właśnie z taką funkcją audio in. No i podłączyłam sobie takim kabelkiem komórkę z moimi ulubionymi nutami jak słuchawki mini jack... I nie działa. DLACZEGO? Co to jest kabelek cinh?
    • rafal.gtv Re: audio in / line in - jaka różnica 09.03.21, 21:25
      Gniazdo minijack jest dedykowane dla urządzeń z regulacją poziomu głośności, takich jak telefon, komputer, odtwarzacz mp3. Line - in (CINCH) jest stosowane dla źródeł o stałym poziomie, takich jak odtwarzacz CD, tuner FM, streamer. W niedrogich urządzeniach takich jak miniwieża jakość dźwięku z obu jest porównywalna.
      Pod kątem komputera jako źródła minijack będzie wygodniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka