Dodaj do ulubionych

Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2

02.01.14, 18:41
Mam TV PANASONIC TX-P37C2E który nie widzi plików video mp4 i avi a w takich mam nagrania. Obsługuje natomiast pliki video jak niżej:
Cytuję instrukcję: "pliki zgodne ze standardem SD-Video wer. 1.2. (MPEG-2(format PS)) i standardem AVCHD z dźwiękiem w formacie MPEG-1/Layer-2 lub Dolby Digital. Pliki zarejestrowane z częstotliwością pionową 50Hz są odpowiednie. Dane zmodyfikowane z komputera mogą być wyświetlane nieprawidłowo."
Jaki program będzie najbardziej odpowiedni aby konwertować posiadane pliki video do formatu
który zostanie odtworzony przez telewizor (tj określonego w podanym wyżej cytacie).
Obserwuj wątek
    • vasilip Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 08.01.14, 06:17
      Wysil się i poszukaj w necie, są takie programy
      • tezx Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 08.01.14, 07:30
        Dziękuję za ekspercką poradę;
        O tym,ze są takie programy w necie wiem sam. zwróciłem się natomiast o pomoc dlatego,że chciałem uzyskać informację o najlepszych programach z tej serii i to z dwóch powodów:
        -telewizor jak się okazuje jest b.kaprysny i nie wszystko odczytuje
        -eksperymentowanie poprzez instalowanie i próbowanie róznych programow jest trochę
        ryzykowne i uciążliwe,bo przy okazji często instalują rózne smieci ktore pozniej trudno usunąć.
        Pytam nie przez swoje lenistwo ale chciałem skorzystać z doświadczeń osób,które ewentualnie pracowały na tego typu programach i mają pewne doświadczenia.
        Ponieważ jak widzę forum to nie służy niczemu a co najwyżej złośliwym wpisom -
        konczę sprawę i zamykam temat.

• Gość: ? Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 22:28
          Nu ale o co chodzi ?

Szukasz stażystę który zamieszka u ciebie w domku i
          przez tydzień wypróbuje 100 programów do konwersji
          w celu sprawdzenia który w końcu przypasuje twojemu telewizorowi ?
          • Gość: Pawel Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.20, 18:29
            Uwielbiam takich pustych ludzi jak Ty. Chłop przyszedł z zwykłym zapytaniem a Ty pusty Mistrzu wiedzy od siedmiu boleści zamiast poradzić i pomóc tylko głupie złośliwości. Mam nadzieję że spotkasz się z takimi samymi złośliwościami jak będziesz kiedyś potrzebował pomocy lub porady.
            Ps. Szczerze wątpie abyś był w stanie komuś pomóc wiedzą jak stać Cię tylko na złośliwości o mądry Mistrzu.
            Powodzenia życzę.
        • biasmedia Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 13.04.14, 07:46
          Dzień dobry.
          O ile temat dalej aktualny to proszę sobie zainstalować Format Factory. To darmowy program, który konwertuje wszelakie rodzaje plików.
          Chętnie tez pomogę przy ustawieniach, by uzyskać jak najlepszą jakość.
          Proszę pisać na priv. Adres poniżej.
          • tezx Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 13.04.14, 09:34
            biasmedia napisał:

> Dzień dobry.
            > O ile temat dalej aktualny to proszę sobie zainstalować Format Factory. To darm
            > owy program, który konwertuje wszelakie rodzaje plików.
            > Chętnie tez pomogę przy ustawieniach, by uzyskać jak najlepszą jakość.
            > Proszę pisać na priv. Adres poniżej.
            ----
            Sprawa dotąd jest aktualna.Próbowałem róznych programów ale uzyskana jakość plików po konwertacji była b.słaba. Zainstalowałem program.Pisze na podany adres.
    • mylagos Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 17.01.14, 18:14
      W kwestii konkretnego programu mogę doradzić Total Video Converter. Jest on dosyć prosty w obsłudze i można dostosowywać konkretne kodeki i kontenery, więc myślę że w tym przypadku sprawdzi się. Minusem jest jednak to, że występuje on w wersji trail - darmowo przez 30 dni.
      • tezx Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 17.01.14, 18:57
        Ok ,piękne dzięki.
        Zrobiłem próbę konwerterem Pazery,przerobił pliki..ale bardzo spadła jakość obrazu w MPEG-2.
        Obraz "smużył"...nic z tego nie wyszło...Widzę ,ze w tym Panasonicu z karty SD można co najwyżej zdjęcia oglądać, video z SD na tym tv to raczej bajerek... i trzeba dać sobie spokój..;)
    • madopar50 Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 18.01.14, 09:32
      Jak się kupuje tani sprzęt to nie należy zbyt wiele od niego wymagać.
      • grifith500 Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 20.01.14, 20:56
        Spróbuj takiego Any Video Converter ale jakość na pewno spadnie.Każda konwersja a nawet wgranie napisów do filmów degraduję materiał.
        • m.rycho Re: Konwersja plików video mp4 i avi na MPEG-2 21.01.14, 12:28
          Sprubój tego :Wondershare Video Converter Ultimate.
          • Gość: gtw bez sensu IP: *.rev.netart.pl 22.01.14, 09:32
            lepiej puścić sobie sygnał z kompa na tv alba nagrać film na płycie i odtworzyć z dvd, odtwarzacze dvd zwykle czytają kodeki avi, a często i mp4

konwersja to zwykle dużo straconego czasu i grzebania się w detalach...
            • m.rycho Re: bez sensu 22.01.14, 12:13
              Tyko , że DVD da maksymalną rozdzielczość 720x576.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka