vasilip 11.01.14, 12:06 Strasznie się elektryzuje, i łapie wciąż kurz. Wszelkie kupne pianki i inne wynalazki nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: czym czyścić telewizor led i monitor? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 18:21 telewizor wymień na plazmę... Odpowiedz Link Zgłoś
vasilip Re: czym czyścić telewizor led i monitor? 12.01.14, 09:26 To nie odpowiedź a co do plazmy to mam neoplazmę smart 3d, zadowolony gamoń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: czym czyścić telewizor led i monitor? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 11:41 vasilu, oczywiście musisz używać obelg ? Inaczej nie potrafisz ? Żal mnie ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azm2 Re: czym czyścić telewizor led i monitor? 05.12.14, 14:20 Panasonic Neoplasma to telewizor plazmowy. Inna zasada działania niż telewizora LCD z podświetleniem LED albo czystego LED (OLED). Plazma wymaga wysokiego napięcia - nie wiem dokładnie, jakiego. W każdym razie napięcie jest na tyle wysokie, że przyciąga kurz o wiele silniej niż LCD albo LED. Plazma musi się kurzyć. Sorry, taka technologia. Odpowiedz Link Zgłoś
hiend-audio.com Re: czym czyścić telewizor led i monitor? 11.01.14, 20:54 Płyn antystatyczny do rajstop. Taki spray. Lekko nawilżyć czystą bawełnianą szmatkę ( najlepiej nową podkoszulkę bawełnianą) i przetrzeć. Powinno pomóc. Pozdrawiam, zjj_wwa hiend-audio.com Odpowiedz Link Zgłoś
stalewiak Re: czym czyścić telewizor led i monitor? 02.11.14, 14:27 Ja myje płynem plus pielucha tetrowa . Działa ta metoda w 100% . Luknijcie filmik Czym myć telewizor led, lcd oto rozwiązanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlookam Re: czym czyścić telewizor led i monitor? 02.12.14, 14:57 Ja cały sprzęt elektroniczny ( a mam go dość sporo) czyszczę najpierw na sucho miękką szmatką, żeby usunąć kurz a następnie środkiem przeciwko elektryzowaniu się powierzchni firmy HAMA. Wiadomo, nie jest to w 100% skuteczne rozwiązanie, ale na jakiś czas daje radę. ________ WidziszTo? widziszto.com/produkcja-filmowa/ Odpowiedz Link Zgłoś