Dodaj do ulubionych

Telewizor z pasywnymi okularami 3D

01.05.14, 14:36
Hej
Kupiłem telewizor LG 3D z okularami pasywnymi czyli tymi leciutkimi bez konieczności ładowania poczym dowiedziałem się pasywne 3d jest gorszej jakości niż aktywne i chciałbym sie dowiedzieć czy jeśli kupie oklulary aktywne bede miał lepszą jakość obrazu w 3d czy to zalezy od telewizora? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 01.05.14, 14:43
      Okulary aktywne nie beda wspolpracowac z telewizorem przeznaczonym do okularow pasywnych.

Zanim podejmiesz jakies kroki, wyprobuj po prostu sprzet z dobrym materialem z BluRay w oryginalnym 3D (np. Avatar). Nie wszystkie opinie z internetu maja pokrycie w rzeczywistosci.
    • Gość: 123 Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 17:06
      Teraz to się pytaj samego siebie.Miałeś dużo odpowiedzi, podrzucone linki do specjalistycznych portali.I tak zrobisz po swojemu...Dlaczego tutaj nie pochwaliłeś się co kupiłeś?
      forum.gazeta.pl/forum/w,34,150694831,150694831,Jaki_Telewizor_3D_46_47_cali_.html
      • lastsor Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 03.05.14, 14:50
        No nie pochawaliłem się bo kupiłem taki jaki mi pasował do tej kwoty bez kombinowania:) Kupiłem LG 47LA6208 3D i w sumie jestem zadowolony ma przeglądarke i ogladam weeb.tv bezposrednio na tv a oto mi chodzilo:) a jesli chodzi o 3d to moje pytanie pojawilo sie z tego względu, że mam wątpliwości czy mam wystarczająco dobry telewizor ludzie tak chwalili Avatara w 3d a ja ogladalem go bez zadnego szoku i bylem rozczarowany no efekt głebi w sumie był ale efekty wychodzenia z ekrany powiedzial bym ze bardzo słabe, w filie grawitacja efekt głębi był bardzo bardzo dobry a wychodzenie z eranu srednie, ogladałem filmy na yotube np ten www.youtube.com/watch?v=AEhV2maIFfs to ten wąż dosłownie był koło miojego nosa.
        dodam też ze oglądam filmy z własnych źródeł ale nie sa najgorsze bo zajmują nawet po 20GB więc jakosć powinna być OK prawda?
        • lastsor Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 05.05.14, 21:01
          Ponawiam temat może jeszcze czegoś się dowiem. Pozdrawiam serdecznie
          • crannmer Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 05.05.14, 22:05
            Myslisz, ze jak zadasz to samo pytanie kilka razy, to w koncu dostaniesz zadowalajaca odpowiedz?

Ad. 1 Okulary aktywne na TV do pasywnych - nie beda dzialac w dalszym ciagu. Chocbys to pytanie jeszcze trzy razy zadal.

Ad. 2 Ekstremalnosc wychodzenia. Glebia wychodzenia efektu z ekranu to nie sprawa rodzaju okularow, lecz zamyslu tworcy. I takiego lub innego nagrania filmu. Na ekstremalnych przykladach na tubie efekt jest ekstremalny, bo jest celem samym w sobie i bo taki byl zamysl tworcy filmiku (patrz tytul).
            Na porzadnym filmie efekt wychodzenia z ekranu nie jest celem samym w sobie, ergo nie jest tak ekstremalnie stosowany.

Jak masz watpliwosci, to idz do wideoteki i wypozycz oryginalny BR.
            • Gość: halle Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.14, 14:41
              Tego aktywnego 3D to trochę szkoda, bo LG ma chyba coś takiego jak w moim Philipsie nazywa się Dual View Gaming. W skrócie na jednym ekranie można widzieć przez dwie pary okularów dwa różne obrazu, świetne szczególnie do gier sportowych. Wzrok się nieco męczy, jak to w 3D aktywnym, al raz na jakiś czas można zagrać w ten sposób. Tylko ten mój Philips kosztował koło 6000 zł, nie wiem czy twój budżet opiewał na taką kwotę.
    • krakuskrakowiak Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 12.11.14, 14:56
      czyli rozumiem ze na przykład telewizor 3D SONY KDL-50W829 , który ma w specyfikacji wymienione okulary aktywne bedzie lepszym rozwiązaniem? Nie bardzo łapię rozróznienie na okulary aktywne i pasywne, mój brat ma w domu philipsa do ktorego dostał okulary na baterie z guziekiem. To są okulary aktywne czy pasywne?
      • madopar50 Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 13.11.14, 09:09
        spytaj brata
      • jaceknowy59 Re: Telewizor z pasywnymi okularami 3D 16.11.14, 14:11
        Jeśli okulary dostał z guzikiem to aktywne. Do pasywnego 3D dołączane są lekkie okulary, takie jak przed seansem 3D w kinach. A opcja dzielenia ekranu w Philipsach do grania na konsoli we dwie osoby świetna, tylko jest dostępna przy 3D aktywnym jak wyżej napisano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka