Dodaj do ulubionych

Telewizor Panasonic czy LG?

11.06.15, 00:00
Witam
Dzisiaj w sklepie dlugo porównywałem LEDy LG i Panasonica. Wyświetlały demo ale obydwa to samo więc chyba można porównać... LG jest mi nieznane jako producent sprzętu RTV. Panasonica w tej branży ceniłem zawsze. Nie pamiętam symbolu telewizora LG, z Panasonica był to wychwalany model 640 (48"). Ponoć Panasonic ma matryce od LG.
Przyznać muszę że ku mojemu zaskoczeniu LG wydawał mi się kolorystycznie "żywszy". Miałem tez wrażenie że minimalnie szybciej reagował na pilota... No i mam dylemat :( Jakie argumenty przemawiają na korzyść Panasonica? Może ktoś mnie przekona że warto jednak pozostać wiernym Panasonicowi?
Obserwuj wątek
    • autkowy Re: Telewizor Panasonic czy LG? 11.06.15, 15:36
      Brak jakiejkolwieki odpowiedzi... czyli odpowiedź trudna czy też taka oczywista że tylko ja jej nie znam?
    • Gość: 123 Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.15, 23:24
      To jeszcze nie kupiłeś tego telewizora?
      • autkowy Re: Telewizor Panasonic czy LG? 12.06.15, 08:03
        No widzisz, tak to jest jak ma sie w domu czarną serię i remont jest remontem poganiany... a w międzyczasie pojawiają się przeciez nowe potrzeby niecierpliwej młodości ;)
        • Gość: jacenty Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.15, 17:02
          Hmmm, ale w obrazie chodzi o to by był prawdziwy, a nie nienaturalnie żywy, bo wtedy to jest nic innego jak przekłamywanie obrazu. Zresztą żywy obraz może mieć problemy z głebią czerni. Sprawdź jeszcze np. Philipsy i porównaj na dobrym materiale filmowym, z dużą ilością scen w półmroku, zobaczysz, że żywy obraz to nie jest wcale taka znowu zaleta.
          • Gość: locoloco Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.15, 13:39
            No proszę Cię.....
            Naturalny obraz to naturalny, a żywy to żywy.
            www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/119807-panasonic-tx-50cx700e-blysk-geniuszu-czy-krzyk-rozpaczy-test-nie-zwyklego-telewizora-test-telewizora.html
            www.elektroda.pl/rtvforum/topic3065980.html
            Panasonica można omijać z daleka bo to teraz druga liga w telewizorach.
            • crannmer Re: Telewizor Panasonic czy LG? 01.08.15, 17:18
              Gość portalu: locoloco napisał(a):
              > Panasonica można omijać z daleka bo to teraz druga liga w telewizorach.

Powiedzial i obrzydzal sprzedawca, bo mu marza na obrzydzany produkt widac za niska.

BTW @locoloco: nahalny spam bedzie w dalszym ciagu kasowany. Trzymam palec na cynglu.
              • Gość: locoloco Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.15, 00:31
                Możesz trzymać palec nawet w .... nosie.
                Możesz pisać głupoty bo tylko na tyle Cię stać.
                Panasonic ma świetne stare modele, a nowe każdy widzi najlepiej sam. I ludzie już opisują właśnie problemy.
                A Ty nie sprzedasz ich bo są kiepskie i marża która jest 20% też Ci nic nie pomoże.
                Każdy nawet mniej inteligentny to widzi.
                A co ważne Panasonic też o tym wie.
    • Gość: locoloco Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.15, 22:36
      Akurat tu masz sporo racji.
      Ale na sklepie są inne warunki niż w mieszkaniu.
      W domu jak długo zasiadasz oko nie wytrzyma dużego nasycenia i kontrastu - dla bardziej żywego obrazu. Oczywiście zawsze w menu można to sobie podkręcić.
      Multimedialnie Panasonic wcale dużo nie odbiega od LG.
      Ale sprawdź paletę barw naturalnych, przejścia tonalne, skalowanie, stabilność obrazu i podświetlenie matrycy.
      Zostałbym z modelem Panasonica.

• autkowy Re: Telewizor Panasonic czy LG? 03.08.15, 07:07
        @locoloco...
        nie za bardzo rozumiem: raz piszesz ze tegoroczne Panasonici to 2-ga liga a po chwili jednak optujesz za wyborem Panasonica...
        • Gość: locoloco Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.15, 16:23
          Bo stare grają super ! A nowe nie dość że 30% droższe to są gorzej wyposażone ,a 50Hz zamiast 100Hz i jakość na poziomie telewizorów sprzed 10 lat.
    • Gość: konikpolny Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.094.222.pools.vodafone-ip.de 12.08.15, 11:25
      LG nie jest Ci znane, a to w ostatnich dwóch latach absolutny lider innowacyjności jeśli chodzi o TV. Wystarczy zobaczyć jak namieszali swoimi telewizorami OLED, które okazują się być znacznie lepsze niż topowe LCDki.
    • Gość: maciek007 Re: Telewizor Panasonic czy LG? IP: *.155.53.185.ajc.com.pl 25.08.15, 22:37
      Skoro obraz wydawał ci się żywszy, to możliwe, że oglądałeś w akcji telewizor OLED. Ta technologia daje właśnie lepszą jakość obrazu, wyższy kontrast, lepsze czernie i większą dynamikę obrazu. Nawet demówki w sklepie robią duże wrażenie i telewizory zgarniają wszystkie możliwe nagrody technologiczne. Taka prawda, że LG odskoczyło konkurentom i jest w branży rtv liderem innowacyjności. LCD trzyma się jeszcze tylko dlatego, że ceny są niższe od oledów. Ale to też do czasu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka