mar_nn 01.12.07, 15:06 Jaką wybrać markę telewizorów? Jakiej marki LCD są najlepsze, a jakiej plazmy? A co sądzicie o LCD/plazmie Panasonica, gdyż mam telewizor kineskopowy tej firmy już 16 lat i jestem bardzo zadowolony z niego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niro Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.07, 18:25 Mowia ze Sharp i Hitahi ful hd sa na topie. Zajrzyj na HDTV forum - glowa cie zaboli od informacjii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eend Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: 212.180.162.* 04.12.07, 20:19 Potwierdzam to co napisał poprzednik, w kwestii LCD SHARP i HITACHI w kwestii plazm tylko PIONEER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 00:05 jaka klasa cenowa? Bo zaczniemy od B&O 50" za 50.000 zł Lub Loewe Compose za 24.000 A skończymy Na Sharpach 110" za 280.000 zł podaj też w jakich warunkach i do czego ma służyć Ale najpierw poczytaj info na www.hdtv.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksun Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:20 No właśnie, jaka wielkość telewizora? Jak chcesz kolumbryne > 50 cali to cos innego niz gdybys chcial np 37. Na te mniejsze ma ostatnio dobra oferte LG. Odpowiedz Link Zgłoś
antykryptoreklama Re: Jaką wybrać markę telewizorów? 05.12.07, 09:40 > Na te mniejsze ma ostatnio dobra oferte LG. A masz linka do jakiegoś wiarygodnego testu, że ostatnio LG zbliżył sie jakościowo do np. Sharpa? Bo ja takiego testu nigdzie nie widziałem, więc prosze o info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksun Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 10:28 a ty lazisz po forum i jezdzisz po tych LG. Chyba jednak zmien nick na SharpMarketing albo cos w tym stylu ;). Jako zwykly uzytkownik wybralem sie po prostu do MM i popatrzylem na rozne TV i stad moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lcd=fan Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.aster.pl 05.12.07, 10:45 sharp,jvc,panas,sony - LCD pionek - Plazmy Odpowiedz Link Zgłoś
antykryptoreklama Re: Jaką wybrać markę telewizorów? 05.12.07, 10:56 > a ty lazisz po forum i jezdzisz po tych LG. Zaglądam na to forum od lat i przez te lata nikt nie polecał sprzetu LG. Aż tu nagle od 2 miesiecy na każde pytanie, bez wzgledu czy dotyczy kina domowego, telewizora, odtwarzacza MP3, DVD, car audio pojawia sie post "Kup LG". Jakas rewolucja sie dokonała i LG zaczęło robic najlepsze na świecie produkty i to we wszelkich branżach? czy akwizytorzy LG zaczęli promocje? Zwlaszcza, że niektóre odpowiedzi sa naprawdę debilne. Na pytanie czy jest sens kupić plazmę pioneera pada odpowiedź" A to nie lepiej ci kupić LCD?" Chodziło oczywiscie o LCD LG i to 500 zł drozsze niż proponowana plazma. > Jako zwykly uzytkownik wybralem sie po > prostu do MM i popatrzylem na rozne TV i stad moja opinia A, no to jest wielce miarodajna opinia. W większości testów LCD jakie widziałem LG nawet sie nie pojawiało w czołówce. Ludzie którzy w tym temacie siedza np na hdtv.com.pl/forum/ też nie polecają LG. Ale Ty po krótkiej wizycie w sklepie nie dla idiotów uważasz, że LG jest w czołówce producentów. Twoja sprawa, ja wolę zaufać opinii fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksun Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 11:18 > Jakas rewolucja sie dokonała i LG zaczęło > robic najlepsze na świecie produkty i to we wszelkich branżach? czy > akwizytorzy LG zaczęli promocje? Zwlaszcza, że niektóre odpowiedzi > sa naprawdę debilne. Na pytanie czy jest sens kupić plazmę pioneera > pada odpowiedź" A to nie lepiej ci kupić LCD?" Chodziło oczywiscie o > LCD LG i to 500 zł drozsze niż proponowana plazma. Bo ja na przykllad bym wolal akurat LCD od Plazmy i co? Nie moge? Naprawdę, naucz sie czytać: 1) Nie napisałem "Kup LG", tylko że firma ta ma niezłą oferte. Zdanie moje opieram na własnych doświadczeniach,a nie na siedzeniu na kilku forach eksperckich i podniecaniu sie testami. Rozumiesz? 2) Jaka nadinterpretacja - "ktotka wizyta". Nie byłem tam na chwile. I nigdzie nie napisalem ,ze LG jest w czolowce producentow. Co na przyklad gospodynie domowa obchodza Twoje eksperckie opinie? Jak chce TV do kuchni, i LG bedzie jej tak samo swiecic jak Sharpy, Pioneery czy inne cacka,a do tego bedzie sporo tansze, to czemu ma nie kupic LG? Co innego gdy ktos jest bardzo wymagajacy, szuka drogiego sprzetu itp - ale o tym akurat ja nie wspominałem. A nie wziales pod uwage ,ze wzrost popularnosci LG = wzrost liczby uzytkownikow (tak!!! takich zwyklych) = wiecej pozytywnych komentarzy na forach?? Odpowiedz Link Zgłoś
antykryptoreklama Re: Jaką wybrać markę telewizorów? 05.12.07, 11:40 > Bo ja na przykllad bym wolal akurat LCD od Plazmy i co? Nie moge? Możesz :-) Tylko że wtedy gdybym zamiast LCD polecał Ci plazmę i to 500zł drozszą to ja wyszedłbym na takiego idotę jak ta akwizytorka LG > 1) Nie napisałem "Kup LG", tylko że firma ta ma niezłą oferte. A ja nie nazwałem Cie spamerem czy jakims akwizytorem tylko poprosiłem o wiarygodne testy potwierdzajace tę "niezłą ofertę". Fakty, proszę tylko o fakty. > Zdanie moje opieram na własnych doświadczeniach,a nie na siedzeniu > na kilku forach eksperckich i podniecaniu sie testami. Rozumiesz? Tak, zrozumiałem, że Twoja wiedza w tym temacie jest znikoma > 2) Jaka nadinterpretacja - "ktotka wizyta". Nie byłem tam na > chwile. Spędziłeś tam kilka godzin na testowaniu? Podziwiam Twoje samozaparcie (znając warunki panujące w MM) i cierpliwość obsługi MM > I nigdzie > nie napisalem ,ze LG jest w czolowce producentow. A, to w takim razie piszesz zupelnie nie na temat, a przynajmniej pomyliłeś wątki. Bo założyciel wątku napisał wyraźnie: "Jaką wybrać markę telewizorów? Jakiej marki LCD są najlepsze, a jakiej plazmy?" NAJLEPSZE, rozumiesz? Tzn że chodzi mu o marki z czołówki. > Co innego gdy ktos jest bardzo wymagajacy, > szuka drogiego sprzetu itp - ale o tym akurat ja nie wspominałem. Ale autor wątku jak widac jest akurat wymagający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 16:43 witka Ja przed pójsciem do shopu miałem trzy marki faworytów: - samsung - bo tani i dobry - lg - bo polecał mi znajomy i to niezła marka - philips - bo polecał mi znajomy Po tym gdy zobaczyłem jak chodzi Samsung straciłem zapał (ps. szukałem LCD 32 cali). Został LG i Philips. Nie powiem którego kupiłem ;) bo zaraz ktos mnie opierniczy ze nie wychwalam Sharpa I powiem coś jeszcze - szukałem lcd w przystepnej cenie dlatego nie wypowowiadam się co do takich firm jak Sony. Natomiast inne marki nie działaja na moją wyobraźnie nie wazne jak wielka reklame robia im w roznych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.07, 18:30 Tak sie niektórzy czepiają tego LG, a to calkiem dobra firma się zrobiła. Nie to że dościgneli tuzów, ale poprawa znaczna (wiem ,zaraz zostane nazwany "akawizytorem" :D)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucker Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 16:48 qrde co z wami :) ktoś sie uskarża na LG i ma prawo (antyreklama) ale to nie znaczy, ze trzeba sie z nim zgadzać. Ja tez uwazam ze Ldżik ma coraz fajniejszą ofertę ale zawsze był oki firmą w dziedzinie rtv na równi z Panasoniciem (którego przescignął) czy Sony (który jest tylko nieznacznie z przodu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:23 > zawsze był oki firmą w dziedzinie rtv na równi z Panasoniciem Nie mam nic przeciwko LG, ale ostro przegiąłeś twierdząc że Gold Star zawsze był na równi z Panasem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow5 Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.dyn.optonline.net 18.12.07, 01:47 Kiedys LG bylo synonimem tandety. Teraz produkuja LCD sredniej do nieco ponizej sredniej jakosci. Najlepsze LCD robia Sony i Samsung (wspolnie produkuja matryce - rozna jest tylko elektronika), potem Toshiba, Sharp, a dopiero potem LG i Philips itd. Panasonic i Hitachi produkuja LCD tylko w malych rozmiarach (do 32 cali), a w wiekszych postawily na plazmy. Najlepsze plazmy i najlepsze plaskie telewizory produkuje Pioneer. Dobre sa tez plazmy Panasonica i Samsunga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: 80.50.120.* 21.12.07, 12:57 Jak ktoś pisze że TOSHIBA ma lepsze LCD od LG to śmiech mnie ogarnia.Przecież całe mduly do TOSHIBY są robione w LG.Czyli panel,polaryzatory,backlight(tylne podświetlenie)płytki PCB itp,itd jest LG!! Na całym świecie jest 2 największych producentów modułów LCD.SAMSUNG oraz LG.Zaopatrują większość fabryk na świecie produkujących cokolwiek LCD od telefonów kom.przez laptopy do tv . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOOo Uzupełnij swoje wiadomości. IP: *.icm.edu.pl 21.12.07, 13:08 www.ips-alpha.co.jp/en/company/overview.html Niestety ale ma lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:54 Zapomniałeś o elektronice, skalerach i paru innych bajerach które wpływaja na obraz. Plazmy Pioneera (te tańsze) mają rozdzielczość 1024x780 więc teoretycznie małą i powinny świecić słabiej a są numer 1. Mimo wszystko porównywanie Regzy do LG to lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worek pełen pcheł Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 09:53 a tak swoja drogą to do dzisiaj mam 14 calowego gold starka :))) i radziecką lodówkę (którą dopiero ostatnio wymieniłem). Boże jaka to już historia. A co do Panasoniaca to wszyscy, którzy mają wiecej niż 25 lat napewno pamiętają tą markę jako marzonko pierwszych lat kapitalizmu (podobnie sony). Ale dzisiaj Panasoniac to juz nie to samo jak dla mnie jego miejsce zajal wlasnie LG. A Sony wciąż debesciak tylko drożyżna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *.* Re: Jaką wybrać markę telewizorów? IP: *.icm.edu.pl 18.12.07, 07:59 LG to może konkurować z Panasonixem tym ze stadionu X-lecia a nie Panasonicem od Matsushity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Czekamy na "antykryptoreklame", objaw sie, guru :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 09:40 Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Prawda o LG 22.12.07, 04:16 Cytat: "The picture quality of the LG 47LB5D is about on par with some of the inexpensive models we've tested, but not up to the standards of the better name-brand LCDs. Its biggest failing, as usual for an LCD, is black-level performance." Dla nie znajacych angielskiego - jakosc obrazu jest gorsza niz lepszych markowych LCD. Nojwiekszy problem jest z czernia. LG produkuje kiepskie telewizory i zadne zaklinanie na tym forum tego nie zmieni. reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-47lb5d/4505-6482_7-32314550.html?tag=pdtl-list Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Prawda o LG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 15:15 Widać, że tfurczo podchodzisz do tłumaczenia. Ja tam nic o zaklinaniu się nie doczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_log Re: Prawda o LG 23.12.07, 18:02 Rzeczywiscie, kreatywne tlumaczenie;). A tam jeszcze dali ocene "good", to po Twojemu "kiepski" ?:):):) Odpowiedz Link Zgłoś