Dodaj do ulubionych

Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po kupnie?

IP: *.saint / 195.117.38.* 15.11.03, 11:28
Mam pytanie jaki w ostatnich dniach,miesiącach kupiliście odtwarzacz dvd.Co
możecie na jego temat powiedzieć ,czy spełnia wasze oczekiwania,jak cenowo to
wygląda,obraz,fonia,itp.Podzielcie się waszymi opiniami dla wszystkich którzy
są zainteresowani w przyszłości na zakup jakiegoś odtwarzacza dvd.W sklepach
jest ich sporo ,do wyboru do koloru.Ostatnio będąc w Media-Market
obserwowałem wykup wielu i to bardzo wielu ludzi odtwarzacza dvd firmy
Panasonic s35 schodziły jak ciepłe bułeczki,a co o nim myślicie? może macie
swoje już w domu innej firmy i jak wam to pracuje.pozdrawiam wszystkich
użytkowników jak i tych którzy się jeszcze wahają który kupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: benex Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 18:05
      Jvc xv-n33. Nie wiem czy taki opis wystarczy ale coś sklecę. Praktycznie takie
      samo wyposażenie jak Panasonic s35. Rózni się tym, że nie czyta WMA ale mi to i
      tak nie było potrzebne. Dałem 800 stówek, w MM jest już za 650(czarny).
      Oczekiwania?? Spełnia. Mam go od miesiąca więc nie będę zapeszał. Jedynej na
      razie rzeczy jakiej nie zrobiłem to nie sprawdziłem czy czyta nagrywalne DVD.
      Nie mam po prostu dostepu do tych płyt. I raczej w najbliższej przyszłości
      nie będę. Jak na razie to:
      - filmy z gazet przeczytał te które mam 15 + jeden oryginalny 8Milę + 4 z
      wypożyczalni,
      -faktycznie, zgadza się to co napisali w katalogu, dla płyt jednowarstwowych
      startuje w ciągu 4 sekund, dla dwu około 6s.
      -obraz świetny- (zaraz odezwą się głosy że tv badziewny albo dvd więc po co
      piszę te bzdury) osobiście uważam, że takich drastycznych różnic w obrazie jak
      to niektórzy piszą między jvc a panasiem nie ma czy w ogóle są takie, które od
      razu albo po czasie rzucają się w oczy????? i do tego na średniej klasy
      telewizorach?? Wątpię czy ktoś kto,jak piszesz, brał bez zastanowienia
      głębszego te s35, będzie się kiedykolwiek zastanawiał nad tym) Na panasonicu
      29AS1P- zniknęły wady z obrazu jakimi cechował się ten tv przy sygnale z
      anteny. ( nie chodzi tu o moc sygnału z anteny) kolory trochę nasycone w
      kierunku zimnego odcienia ale można podciągnąc tzw. saturation. Ponadto
      - dźwięk - nie wypowiadam się bo nie potrafię po prostu opisać tak jak inni,
      słyszę całe pasmo ale audiphilem nie jestem więc nie napiszę, czy brzmienie
      talerzy jest naturalne czy tez nie, czy gitara brzmi jak powinna czy tez nie,
      czy odstępstwo od naturalności jest duze czy małe (nie słucham na głośniczkach
      telewizora oczywiście). Czuć w każdym razie przestrzenność na filmach ( z dwóch
      kolumn prawdziwych, tryb tylko stereo) Ma niby ten 3d phonic ale raczej hmmm.
      niezbyt to mi się podoba. Zresztą na tym tv Panasonica też jest tryb Ambience
      ale jak oglądam film tylko z anteny i tylko na głośnikach telewizora to wolę
      jak jest on wyłączony.
      -szybki napęd ale zamykanie i otwieranie kieszeni głośnawe. Kieszeń cieniutka
      ale wzmocniona metalowym prętem. (nie sprawdzałem tego bajeru z odchylającą się
      głowicą laserową przy krzywej płycie bo takowej płyty nie mam), korekcja
      błędów panasiowi nie ustępuje,
      -MP3 - słucham rzadko ale sprawdziłem możliwości ( w instrukcji napisali że
      używać 128kbps) - EAC skopiował płyty a Lame je skompresował - poszło wszystko
      bez przerw czyli CBR(stały bitrate)= 128 do 320kbps i VBR(zmienny bitrate) 128
      do 192 kbps. WMA jak wspomniałem nie czyta.- nie czyta Tagów, bo i tak
      wyświetlacz jest mały, 3 stopnie świecenia, bez możliwości wyłączenia, brak
      losowego lub programowego odtwarzania dla MP3, choć istnieje takowe dla CD
      AUDIO, AHA- mp3 dekoduje i na wyjście cyfrowe puszcza,
      -JPEG sprawdzałem rózne zdjęcia o różnych wielkościach i wychodzi gdzieś tak,
      że każde 100KB zdjęcia to sekunda wczytywania. Nie cała. bo 2MB zdjęcie
      wczytywało się 17 sekund. Zdjęcia tak do 600KB to 5s rozwijania sie obrazu z
      góry na dół.W sumie szybko. Wydaje się,że 5 sek. to długo ale jak się ogląda
      zdjęcia to nie ma żadnego dyskomfortu o jakim niektórzy piszą, Zdjęcia
      pochodziły z magazynu Pc World Komputer jak testowali aparaty cyfrowe, miałem
      też swoich 300 zdjęć. (Jednak sprawdzę czasy dokładnie bo juz nie pamiętam,
      dawno zdjęć nie oglądałem, więc się nie kierujcie tym zbytnio), (jak się tym
      ktoś w ogóle będzie kierował :) ) nie ma możliwości oglądania zdjęć i słuchania
      muzyki jednocześnie. Jak jest zmaszczone w jakiś sposób zdjęcie (chodzi o sam
      plik) to restartuje się czyli od nowa czyta płytę, na tyle zdjęć tylko kilka
      sztuk tak miałem. Ale dlaczego??
      - ogólnie wrażenie pozytywne, w dobie plastiku jest sztywny jak się go podnosi,
      wytłoczenia dolnej podstawy robią swoje, zresztą coż można wymagać od sprzętu
      za parę stówek, czołowa płyta z plastiku oczywiście, górna metalowa, Jedno Euro
      z RGB (różnica między nim a kompozytowym bardzo duża nie ma co prównywać) 1
      AUDIO Stereo wyjście, 1 cyfrowe tylko koaksjalne wyjście, 1 kompozytowe wyjście
      Video,1 SVIDEO wyjście, przełącznik pracy wyjścia Euro (RGB-SVIDEO),
      - pilot czy piękny i wygodny czy też nie, nie roztrząsam-kwestia gustu, działa
      pod każdym kątem, zdecydowanie lepiej niż pilot w tym tv panasonica o którym
      wspomniałem,
      -zapamiętywanie momentu w którym skończyło sie oglądanie filmu działa dla
      20płyt zarówno dla dvd jak i vcd, svcd niby czyta ale powoli ten bajer i tak
      przestanie być potrzebny jak jeszcze nagrywki DVD stanieją,
      -przyśpieszone odtwarzanie filmów: 1.5; 4; 20, 40, 60. To 1.5 z dźwiękiem też
      przyśpieszonym( po co to komu??)ale działa,
      -ustawianie czasu samoczynnego wyłączenia na 30 i 60 minut,
      - cd-r i cd-rw czyta, różne kolory,
      - nie wypuszcza dts na analogowe wyjście audio,(xv-n55 niby to robi i czyta WMA
      (windows media audio)---to tak dla informacji)
      -menu ze spisem utworów mp3 i jpeg wyświetlane jest w dwóch kolumnach, białe
      literki na niebieskim tle, po lewej foldery po prawej stronie ekranu to co w
      danym folderze jest, nazwy oczywiście plików są,
      No to tyle. Nie bijcie mnie jak coś popieprzyłem . Tak jest w moim dvd.
      • Gość: alienfiend Re: benex IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 21:13
        dzięki za recenzję.
        przymierzam się do jvc n55 i dużo mi twoja recenzja powiedziała:)
        szkoda, że nie można programować mp3, ani losowo odtwarzać :(
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 15.11.03, 18:22
      Serdeczne dzięki,życzę bez problemowego użytkowania i miłej zabawy.Powodzenia
      ipozdrawiam.
      • Gość: xerxes Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 21:21
        www.dvdrhelp.com/dvdplayers
        polecam tą stronę.
        Poza tym mnie też bardzo interesuje ten wątek w odczuciu naszych krajowych
        użytkowników - wiec mam nadzieję ze będzie kontynuowany.
        Może wypowie się ktoś nt. Panasonica s35 oraz Philipsa 729?
        Pozdr.
        • Gość: benex Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 00:15
          Sorki Panowie. Małe sprostowanko. Za szybko napisałem i wkradły się błędy
          -w przyśpieszonym odtwarzaniu nie ma 40 krotnej prędkości. (w sumie mały błąd)
          i jest 5 krotne a nie 4 krotne;
          -wolne odtwarzanie obejmuje 1/32, 1/16, 1/4 i 1/2 raza z czego
          najprzydatniejsze są tylko
          dwa ostatnie bo i tak jest faktycznie zwolnione a pozostałe to tylko kolejne
          klatki filmu, przy zwolnionym = 1/2 do przodu- wyświetlane są napisy bez dźwięku
          -zapamiętywanie miejsca w, którym nastąpiło przerwanie odtwarzania (czyli tzw.
          funkcja disc resume) zapamiętuje 30 płyt a nie 20. też mały błąd na szczęście
          (też bajer- wystarczy z 10 płyt żeby pamiętał)
          -jest też bajer (chyba raczej standard u wszystkich) w postaci przemieszczania
          się do określonego miejsca filmu przez wpisanie od jakiego czasu ma rozpocząć
          odtwarzanie,
          -cd-r które sprawdzałem to srebrne esperanze i srebrne oraz czarne dysany,
          niebieskie maxelle i tdk i srebrne philipsy for audio( swoja drogą strasznie
          słabe, odpryskują tzn. na każdej płycie zawsze zrobią sią jakie ryski a w tych
          philipsach tam gdzie ryska tam odprysk.no trochę przesada ale tylko te które
          żadko używałem są dobre). Na przestrzeni roku stało mi sie tak tylko i
          wyłącznie z nimi, ani z tdk, ani dysany ani basfy czy maxelle; a tyle
          kosztowały phile oczywiście)
          -cd-rw to dysan (8cm) i basf for audio
          W ogóle to raczej do filmów niż muzyki go wziąłem, tak więc głębszego
          sprawdzenia jak zachowuje sie na wszelakiej maści innych płyt cd-audio
          nagrywalnych nie wiem. Oryginały OK>.
          Jeśli będzie spierdzielony plik mp3 (takie mi się trafiły a chodzi głównie o
          nazwy plików które były zbyt długie tzn. miały zbyt duże przerwy między
          kolejnymi literami np. kilkanaście spacji, to będzie przeskakiwał na kolejny
          kawałek). Tak to chyba trzeba rozumieć, Bo jak mi się tak robiło skopiowałem te
          pliki na twardziela usunąłem te spacje w nazwie plików i ponownie nagrałem na
          cd-rw nie bawiąc się w poprawianie samych plików, to juz nie przeskakiwał. Czas
          przejścia między kolejnym sąsiednim plikiem mp3 to 2,5 sekundy,
          dłużej niż na dvd między kolejnymi rozdziałami filmu, Pliki mp3 są układane
          alfabetycznie. Jeśli jest parę folderów z plikami to te foldery zostaną ułożone
          alfabetycznie i każdy plik w tym folderze też.
          No i chyba tyle.
          A i jeszcze bajer-zoom jak się komuś nudzi. od 1 do 64razy.
          -JPEGI można wyświetlać sekwencyjnie - sam będzie wczytywał co kilka sekund
          kolejne
          zdjęcie,(tzw. slide show nie?)
          Chyba już wszystko bez błędów+.
    • jacekm22 Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku 16.11.03, 12:02
      Jestem posiadaczem Pioneera DV 747A , ktory to spelnil pokladane w nim
      nadzieje ! Jakosc obrazu doskonala , jakosc dzwieku z DVD Audio bardzo dobra ,
      gorsza z SACD . Polecam!
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 18.11.03, 01:06
      nie macie propozycji?
      • Gość: Niknejm Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 5.5R1D* / *.pg.com 18.11.03, 18:38
        Kupiłem Philipsa DVD963SA. Jak na DVD bardzo przyzwoity dźwięk (porównywalny do
        odtwarzaczy CD za 1500zł i wyżej), czyta też CD, VCD, SVCD, SACD (także
        wielokanałowe) oraz (czym producent się nie chwali) - przynajmniej część DVD
        Audio.
        Obraz bardzo dobry, RGB na złączu SCART (z tego korzystam), jest też wyjście
        komponentowe wizji (nie mam w TV takiego wejścia). Są wyjścia cyfrowe
        (elektryczne i optyczne) i 5.1 Audio (to drugie na SACD). Złącza nieźle
        wykonane, pozłacane. Z negatywów - trochę wolno startują CD, od włożenia
        szuflady około 5 sekund czyta zanim wystartuje. Brak obsługi DivX.

Ale dźwięk bez zarzutu jak na cenę 1900zł. Zresztą ten model stoi bardzo wysoko
        w rankingach Stereoplay.

Pzdr
        Niknejm
    • Gość: MAX Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 18.11.03, 22:50
      Wielkie dzięki za propozycje.
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 22.11.03, 04:21
      Ludziska wykupujecie sprzęt!!!!! ,czy z nik z was nie jest zadowolony ze
      swojego DVD,żeby się nim pochwalić!!!!!co z wami,
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 24.11.03, 04:25
      i dalej nik nie ma ochoty się pochwalić?
    • Gość: M4b Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 217.8.168.* 24.11.03, 16:38
      Ja kupiłem jakiś czas etmu (2 lata) odtwarzazc LG.
      I jestem z niego bardzo zadowolony. Teraz co prawda używa go moja córka do
      ogladania swoich filmów (głównie bajki, bo ona ma 9 lat) ale jest OK.
      ja kupiłem później zwykły zestaw kina domowego (nota bene też LG) i też jestem
      z niego zadowolony.
      Nie interesują mnie pierdoły typu - startuje po 6 czy 7 sekundach od włożenia
      płyty, że ma 2 miliardy różnych wejśc i wyjść (bo i tak wykorzystam tylko
      jedno),ani jakich to cyfrowych starnadrdów dźwięku nie obsługuje ( bo i tak
      tego nie wykorzystam). I jedno i drugiw obsługuje Dd5.1 i DTS i to mi
      wystarczy. Mieszkam w zwykłym mieszkani a nie kabinie odsłuchowej więc nie
      musze tez mieć kolumn super- hiper HI Tech za 15 tysięcy bo i tak należę do
      99.99% populacji która nie zauważy różnicy a onanizowanie się samym faktem ich
      posiadania mnie nie rajcuje. I tak ich niogdy nie wykorzystam bo jak za głośno
      je odpalę to albo ja wywale szyby w oknach albo sąsiedi mnie (to drugie
      bardziej prawdopodobne). Poza tym nie jestem gościem którzy lubi żeby wszyscy
      wiedzieli i słyszeli jaki film oglądam lub jakiej płyty słucham. mają swoje
      telewizory, niech sobie w nich oglądają i słuchają co sami chcą a nie to co ja
      chce żeby słyszeli. I to tyle. Mogę z czystym sumieniem polecić odtwarzacze LG,
      niedrogie oferujące to co powinny, obsługujące również VCD. Jak dla mnie
      zwykłego przeciętnego człowieczka - bez zastrzeżeń.
      • Gość: irekk Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 18:00
        z tymi vcd w lg to nie jest takie oczywiste, jeszcze na początku roku mało
        który miał możliwość odtwarzania vcd, mimo że np. odtwarzał mp3
        • Gość: M4b Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 217.8.168.* 15.12.03, 09:18
          Klawiszologia i wklepanie z pilota kodu odblokowującego dekoder VCd.
          Standartowo jest on montowany tylko programowo zablokowany.
          Trzeba go tylko "uruchomić" i wszystko gra.
          Klawiszologia dostępna dośc powszechnie w internecie - zarówno do VCD, jak i
          odblokowania innych regionów.

Pozdrawiam
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 24.11.03, 22:31
      Dzięki za szczerą wypowiedż!!!!!
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 27.11.03, 02:31
      i jak tam ?
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 02.12.03, 18:21
      Tak się zastanawiam czy nikt nie kupuje tego sprzetu ,ażeby wyrazić swoje
      zdanie?
      • Gość: adix Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 21:21
        Sony dvp ns 930 - super obraz i dźwięk!
    • Gość: Mx Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 153.19.176.* 04.12.03, 09:02
      Pionieer DV-360S - rewelacja !:) Odpowiada mi w 100%, super jakość, ma
      wszystko co powinien mieć - także MP3 i JPG
      www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=3728&taxonomy_id=62-84
      Polecam
    • serbiust Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku 05.12.03, 17:53
      Serdeczne dzięki za recezję i zapraszam do dalszego chwalenia się z zakupu
      DVD.Pozdrawiam.
      • Gość: alienfiend Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 19:54
        Oto parę doświadczeń z DVD Panasonic S-75:

PLUSY
        + świetny dźwięk z CD
        + bezgłośna praca (w tym prawie bezgłośne wysuwanie tacy)
        + odtwarza DVD-Audio
        + odtwarza MP3 do 320 kbps + VBR
        + bardzo dobry obraz z DVD + dużo możliwości korekty (2 ustawienia
        preferencyjne dla 2 użytkowników)
        + prosta obsługa
        + chyba wszystkie możliwe wyjścia, oprócz słuchawkowego ;-)
        + solidna obudowa, cała aluminiowa (w tym front)
        + przystępna cena

MINUSY
        - programowanie mp3 tylko do 32 utworów
        - brak blokady przeciw dzieciom!
        - brak tytułów mp3 na wyświetlaczu (niezgodny z ID3)
        - pilot nie obsługuje TV
        - uruchomienie płyty DVD ok. 5 sekund, mp3 ok. 15
        • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 06.12.03, 11:48
          A dlaczego wybrałeś DVD Panasonica S-75 ,a nie S-35 ,czy przyglądałeś się
          różnicom,jeśli tak jakie one są.Ja rozmawiałem z sprzedawcą w sklepie RTV i
          powiedział mi że prawie żadnych różnic nie ma a jedynie co je różni to jakieś
          modulator.Jak mam być szczery to ten sprzedawca nie był wiarygodny,a
          przemawiała za nim prawdopodobnie chęć sprzedaży i wciśnięcie jakiegoś kitu na
          odczepne.Pozdrawiam.
          • Gość: alienfiend Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 13:34
            Różnic jest dużo, choć z wyglądu to tylko lustrzany display.
            Oto co ma 75, a nie ma 35:
            Kompatybilność z HighMAT (nie wiem jeszcze na czym to polega, niestety)
            Progressive Scan
            Cyfrowa redukcja szumów przy MPEG
            Tryby wyświetlania obrazu: normal, soft, fine
            Wybór monitora (plazma, lcd, tv etc.)
            Double Digital Remaster (dla słabszych jakościowo kopii płyt z dźwiękiem)
            Funkcja AUDIO (wyłącza sygnał video i DVD działa jako deck CD/DVD/MP3)
            Dekodery DTS/Dolby Digital
            Virtual Battery
            Wyjście S-Video
            Wyjście 5.1 i na subwoofer
            2 wyjścia audio (optyczne i koncentryczne)

SPRZEDAWCA BYŁ CIENKI, albo chciał wcisnąć Ci kit
            • Gość: Bingo Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.dialup.planetinternet.be 06.12.03, 20:41
              Pan 35 ma takze:
              - S-video, RGB, jesli polaczenie kablem scart
              - dekodery Dolby Digital/DTS Digital Surround
              - wyjscia scart, video, digital (optyczne)
              - podobnie dzialajaca funkcje DVD- video i DVD-audio
              - mozliwosc regulacji obrazu: cinema, standard, manualna.

Uniwersalny aparat, efekty audio calkiem dobre, gdyz przyzwoite sa glosniki w
              TV (Panasonic TX-29AD3F).
              • Gość: alienfiend Re: S-35 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 09:52
                S35 nie ma osobnego wyjścia S-Video (ale fakt, że przez Euro można)
                NIE POSIADA DEKODERÓW video Dolby Digital/DTS
                NIE ODTWARZA DVD-Audio
                Reszta się zgadza
                • Gość: Bingo Re: S-35 IP: 81.11.186.* 07.12.03, 11:26

Wsrod odtwarzanych przez S-35 formatow dyskow jest takze DVD-AUDIO.

Ponadto cytuje instrukcje (tlumaczenie):
                  'Ten aparat posiada wbudowane Dolby Digital dekoder i DTS dekoder. Mozesz
                  korzystac z tych systemow tajze w stereo, bez podlaczania oddzielnego dekodera.
                  Pojawia sie meldunek 'D.Mix' (Down Mix) kiedy wielokanalowy dzwiek moze zostac
                  zmieszany na dwoch kanalach'.
                  www.panasonic.com.pl/info_arch.php
                  Pzdr
                  • Gość: alienfiend Re: S-35 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 14:02
                    Rzeczywiście, odczytuje DVD audio, ale tylko 2-kanałowy.
                    na panasonic.info_arch nie znalazłem nic na temat dekoderów DTS/Dolby w tym
                    odtwarzaczu.
                    Jest tam za to jedna ciekawostka - piszą, że S35 wyświetla nazwę wykonawcy i
                    tytuł utworu mp3 na wyświetlaczu! To dziwne, bo w innym miejscu piszą, że nie
                    jest zgodny z ID3 i (podobnie jak S75) nie wyświetla tej informacji.
                    I bądź tu mądry.
                    Nie jest do końca prawdą, że Double Remaster poprawia jakość nagrań w mp3 -
                    dotyczy to tylko najgorszej jakości nagrań (48 kHz). Przy 128 i więcej nie
                    słychać różnicy.
                    Nie mogę też uzyskać żadnego efektu pseudo-surroundu na 2 kanałach mimo 3
                    ustawień tej funkcji.
                    • Gość: benex Re: S-35 IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 13:40
                      Panowie. Małe sprostowanko odniośnie tego S35. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem
                      ale niekterzy trochę podają mylące informacje odnośnie DD/DTS. Napewno ten S35
                      ma dekoder Dolby Digital ale wykonuje on tzw. downmix tego sygnału 5.1 do
                      postaci analogowego stereo, który jest wypuszczany na wyjście RCA Stereo bo
                      inaczej żadnej płyty dvd nie można było by oglądnąc nie posiadając amplitunera.
                      Nie wiem na 100% czy ma dekoder DTS. Jeśli miałby go czasem to również nastąpi
                      tzw. downmix tego sygnału 5.1 DTS do postaci stereofonicznej i wypuszczenie go
                      na RCA Stereo. Jeśli go nie ma (a można to sprawdzić puszczając płytę z DTS) to
                      na wyjściu RCA nie będzie dźwięku. I raczej chyba nie ma tego DTS-u - mogę sie
                      mylić!. Natomiast to co piszecie, że posiada wyjście dla sygnału audio DD/DTS
                      to ja podejżewam iż oznacza, że sygnały te w postaci cyfrowej są na wyjściu
                      cyfrowym do uzyskania.
                • Gość: potomek96 Re: S-35 IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 19.12.03, 01:05
                  35 odtwarza dvd-audio ale tylko w stereo, sytandardowo plyta dvd-audio nagrana
                  jest na 2 scieszkach i na 6, 75 odtwarza wszystkie 6 kanałow
            • serbiust Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku 07.12.03, 10:09
              A jak to wygląda z szukaniem płyt MP3 i piosenek na nich.Są puszczane tak jak
              są nagrane czy można wybrać zespół na płycie i np.piosenkę?Czy menu jest po
              polsku?
              • Gość: Bingo Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 81.11.186.* 07.12.03, 11:41
                Pan-S35.
                Jeszcze z tej funkcji (MP3) nie korzystalem, ale via menu MP3 wchodzisz
                na "drzewko" z zawartoscia. Wybrany tytul znajdujesz wyszukiwarka po
                wprowadzeniu jednego slowa, nastepnie selekcjonujesz tytul o ktory Ci chodzi.
              • Gość: Bingo Miedzy innymi jest tez polski n/t IP: *.dialup.planetinternet.be 07.12.03, 13:53
    • bakos0909 Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku 06.12.03, 10:48
      ROK TEMU KUPIŁEM ODTWARZACZ DVD PHILIPSA MODEL 624; SZCZERZE NIE POLECAM. BYŁ
      JUŻ DWA RAZY W NAPRAWIE.
      • Gość: bodo Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.rtk.net.pl 06.12.03, 20:48
        GRUNDIG Livance.
        prosty, czyta mp3, wszystkie formaty - bez zarzutu.
        ale philipsy mają lepszy dźwięk (choć szkoda, że - jak piszecie - psują się).

mnie 3 razy zepsuł się na gwarancji magnetowid panasonica - tez to przeżyłem
        (bo miał byc bezawaryjny przez 10 lat! - tak zachwalał gościu w sklepie!)
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 07.12.03, 10:14
      Mam pytanie czy ktoś słyszał o Philisie 747 czy coś takiego .Słyszałem że jest
      tani w granicach 700zł i czyta płyty DIVIX.Czy jest to interesująca oferta?Może
      ktoś ma taki lub podobny co czyta płyty DIVIX .Pozdrawiam.
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 07.12.03, 10:16
      Z tego co wiem to takie DVD z odczytem płyt DIVIX musi posiadać czytnik pliku
      tekstowego.
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 10.12.03, 10:38
      Może jakaś rodzinka po weekendzie kupiła takie małe cudeńko dvd do swojego
      mieszkanka ,Czekam na recenzje i opinie,tylko się nie przechwalać bo wykupią
      cały nakład danego towaru.Pozdrawiam wszystkich tych co mają jakiś sprzęt i
      tych co jeszcze się wahają nad kupnem.Pa Pa!
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 11.12.03, 16:44
      Widzę że nikt nie powiększył własnego arsenału multimedialnego w tym tygodniu!
      • alek31 Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku 13.12.03, 12:52
        No może nie w tym tygodniu, ale parę miesięcy temu nabyłem zestaw SONY HTP-3100
        i jestem bardzo zadowolony.
        Jest to moje pierwsze spotkanie z DVD, więc nie mam porównania, ale i tak
        przestawienie się z kiepskiego VHS zrobiło na mnie piorunujące wrażenie zarówno
        pod względem jakości obrazu jak i dźwięku.

Odtwarzacz chyba najprostszy z oferty Sony - DVP-NS330, ma jak dla mnie aż
        nadto rozmaitych funkcji, choć jak czytam o innych odtwarzaczach to wydaje mi
        się, że nie ma żadnych. Zastanawiam się na jaką cholerę producenci odtwarzaczy
        pakują te wszystkie funkcje, bo ja kupiłem go po to, żeby korzystać zasadniczo
        tylko z funkcji "PLAY".
        Nie korzystam z wbudowanej korekcji dźwięku (dźwięk mam z amplitunera), ani z
        korekcji obrazu (to robi telewizor - mam LG Flatron 29' z Digital Eye'm i
        jeszcze nie udało mi się skorygować ręcznie obrazu lepiej niż robi to DE).

Na razie muszę kończyć - w wolnej chwili napiszę coś jeszcze o amplitunerze i
        głośnikach.

Na razie, alek
    • Gość: mack Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.wss.zgierz.pl / 213.25.131.* 13.12.03, 18:46
      Polski Belstar za 400 zl. Jestem zadowolony. Jakość obrazu bardzo dobra. Czyta
      mp3 z 320 kbps. Ma analogowe wyjście 5.1 więc można sobie podłączyć z przodu
      wieżę z tyłu głośniczki komputerowe i mieć namiastkę surround.
      • Gość: rysiek Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 14.12.03, 17:03
        u siebie mam philipsa 625 zadna rewelacja ale chodzi calkiem sprawnie.Natomiast
        rodzice maja DVD Elta kupiony w markecie za 325 zł i co najciekawsze nie
        zauwazam zadnych roznic w odtwarzanym obrazie( jestem amatorem )a co zauwazylem
        to ELTA tak samo radzi sobie ze wszystkimi plytami MENU na ekranie bardzo
        podobne do philipsa ( celowo? ) no i jesli sie nie myle to ELTA pracuje
        ciszej ! a no i ma 5.1 wyjscie a ja nie mam :) heh gwarancja 2 lata i calkiem
        mily wyglad
        • Gość: bodo Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.rtk.net.pl 14.12.03, 18:37
          interesujące z tą Eltą...
          są jeszcze jacyś inni użytkownicy sprzętu tej firmy?
          rzeczywiście tak dobrze się spisuje w każdym przypadku - czy zależy od trafu?
          • Gość: qaz Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 21:04
            właśnie - też mnie to intryguje... rodzice kupili kiedyś miniwieże ELTY...
            tragedia!!! :(
            • Gość: rysiek Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 17.12.03, 11:23
              e no wiezy ELTY tez bym nie kupil sam wyglad odstrasza
              oto link do tej elty
              www.elta.de/pl/artikel.asp?Artikel=8894+DVD&Artikel1=8894&x=36&y=54
    • esdwa mój wybór to DENON-2200 15.12.03, 15:57
      Kupilem właśnie ten model denona nie bez powodu. Będąc bardziej kinofilem
      (jeśli tak mozna powiedzieć :-) a nie audiofilem, skupiłem się w poszukiwaniu
      sprzętu dzięki któremu uzyskałbym wymarzony obraz w domowym zaciszu w
      połączeniu z projektorem generującym ponad stu-calowy obraz. Mając możliwość
      kilkudniowego testowania droższego modelu 2900 doszedłem do wniosku że jest to
      właśnie to czego szukam. Cena niestety nieco ostudziła mój zapał.
      Na szczeście chwilę później wszedł na rynek młodszy brat , czyli 2200. Model
      ten ma dokładnie ten sam tor wizyjny co 2900, jednak tańszy napęd, nieco
      lżejsza i mniej "audiofilska" obudowa oraz nieco "gorsze" (o ile w ogole mozna
      to tak nazwać) przetworniki C/A do dźwięku spowodowały że cena 2200 była do
      zaakceptowania (oczywiscie mowie o cenie sprzetu kupionego w niemczech).
      I faktycznie obraz okazał się na tym samym poziomie, co zachęciło mnie do
      zakupu.

To co cenię sobie w tym modelu, to:
      + prawdziwie gładki "kinowy" obraz, bez typowych np. dla niektórych
      producentów zbędnych wyostrzeń fragmentów obrazu, które szczególnie na
      wielkoformatowym ekranie sa bardzo widoczne, czynią obraz nienaturalnym wręcz
      komputero-podobnym
      + doskonale działający układ progressive-PAL, co także ważne dający mozliwość
      wyboru trybu deincerlacji spośród dwóch, jednego dla materiału nagranego bez
      tzw. flag (znakomita większość wydawnaych w europie filmów na dvd) lub w
      trybie z flagą (niestety te tytuły dostepne głównie w usa)
      + oczywiście wyjście component-video (PrPbY) co przy projektorze jest
      nieodzowne oraz RGB dla uzytkowników typowych kineskopowych telewizorów,
      dające zaskakująco dobry obraz (w standardzie także S-video i kompozytowe)
      + możliwośc odtwarzania płyt DVD+R/RW oraz sfinalizowanych DVD-R oraz
      oczywiście DVD-Audio i SACD (dzięki temu tak naprawdę nie martwi mnie jesli
      dostanę jakąs płyte muzyczną w innym niz CD formacie, bo i tak ją odtworzę)
      + możliwośc upgrade'u firmware przez użytkownika, poprzez nagranie nowego
      programu na CD-R i załadowanie go do odtwarzacza jak w przypadku zwykłej płyty
      CD (np. po to żeby uczynić odtwarzacz multiregionalnym albo usunać blokade
      macrovision)
      + bardzo szybki dostep do wybranych scen

To do czego mógłbym się przyczepić w przypadku denona 2200 to:
      - ewidentny dla systemu PAL efekt "chroma bug" (podobnie zreszta jest w 2900).
      Ta zmora dręczy zreszta większośc odtwarzaczy na rynku, a ci użytkownicy
      którzy używają trybu progressive scan (bo w tym trybie efekt ten jest
      widoczny) wiedza o co chodzi
      - zbyt ślamazarne poruszanie sie napędu szuflady (może się czepiam, ale moja
      poprzednia yamaha wysuwała płytę o połowe szybciej)

Poza tym OK. Wszysktim którzy myślą o wielkoformatowym kinie w domu, szczerze
      polecam. W tej cenie bez wad.

Więcej n.t.

Denona-2200:
      www.areadvd.de/hardware/denondvd2200.shtml
      efektu Chroma-bug:
      www.hometheaterhifi.com/volume_8_2/dvd-benchmark-special-report-chroma-bug-4-2001.html

technik deincerlacji (progressive scan)
      www.hometheaterhifi.com/volume_7_4/dvd-benchmark-part-5-progressive-10-2000.html

i wreszcie ciekawy raport z testów i błędów w odtwarzaczach na rynku:
      www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?function=search&articles=5
      Pozdrawiam
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 23.12.03, 02:08
      Może ktoś rozpocznie jakiś nowy wątek z dvd .
    • Gość: Max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 20.01.04, 01:55
      Hejka czyżby nikt nie kupował odtwarzaczy DVD!!!!
      • Gość: poznańczyk Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 195.149.118.* 29.01.04, 15:06
        Nie kupiłem jeszcze co prawda,ale mam zamiar. Przeczytałem dokładnie wszystkie
        wypowiedzi i mam kompletny mętlik. Chciałoby się i super sprzęt i super cenę,
        ale niestety jakośc w tej dziedzinie (i nie tylko) związana jest nie
        rozerwalnie z ceną. "Testowałem" (nie jestem audiofilem ani videofilem)niedawno
        odtwarzacz 4Tune (chyba jakaś amerykańska produkcja)który odtwarza takze divxy.
        Odtwarzacz z ta mozliwoscia za ok. 900 zł. to chyba niezła propozycja. Jakość
        obrazu niezła, dźwięk także. 4Tune odtwarza także Mp3 i wszystkie inne formaty
        które ZWYKŁEMU użytkownikowi sa potrzebne ma również mnogo wyjść:
        DVD-Video, SVCD, VCD 1.x and 2.0, CD-DA
        • DVD-R/DVD-RW/DVD+RW
        • CD/CD-R/CD-RW
        • MPEG-4, DivX Video 3.11, 4, 5
        • Audio CD/MP3
        • Picture CD (JPEG standard ISO 9660)
        • NTSC/PAL composite and S-video
        • Progressive video through YPbPr
        • SCART output Audio
        • Dual stereo analog audio
        • Optical and coaxial S/PDIF digital audio (Supports compressed Dolby Digital
        5.1 and DTS pass-through), AC3 więcej na stronie www.divx.tami.pl
        Moim zdaniem udany produkt. Wkrótce spróbuję KISS 500 będę miał porównanie.
        Pozdrawiam
    • Gość: Popaye Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.proxy.aol.com 29.01.04, 20:59
      Dla tych ktorzy nie tylko odtwarzaja zakupione gotowe DVD ale za za pomoca
      komputera "produkuja" ( lub maja zamiar to robic) wlasne filmy - z kamery czy
      dygitalnego video-recordera i wypalaja VCD, SVCD lub DVD, wazne jest by
      zakupiony odtwarzacz DVD posiadal mozliwosc odtwarzania formatu Divx ew. Xvid.
      Zaleta tego przyszlosciowego formatu jest fakt iz bazujacy na MPEG-4 caly film
      fabularny miesci sie na jednym CD (ca.700 MByte) - a na jednym
      samodzielnie "wyprodukowanym" DVD jest wystarczajaco miejsca na piec do szesciu
      takich filmow!.
      Jak dotychczas w klasie popularnych odtwarzaczy (na rynku RFN w cenach 80 -
      180€ ) tylko Sigma i ESS-Player odtwarzaja ten format.
      Do nich naleza m.in: Elta 8882, Lite On LVD 2001, Loomax A-230, X-50, Yamada
      DVX 6000, Yamakawa DVD-365divx i Xoro HSD-400plus.

Ten ostatni zakupilem w grudniu ub. roku (119,- €) - nie mam zastrzezen.
      Za relatywnie niewielka cene, bez zarzutu, odtwarza wszystkie samodzielnie
      przegrane kasety VHS do formatow SVCD i DVD oraz wypalone na DVD wlasne filmy z
      kamery video.
      Bitraten przy Divx 3/5 i Xvid do - 6000 kBit/s.
      Przewijanie DVD : 2/4/8/16 razy
      Przy SVCD - 4-ry podtytuly lecz tylko jedna sciezke dzwiekowa.
      (S)VCDs i VCDs odtwarza jako PAL albo NTSC-ISO-MPEGs z DVD - bezblednie.
      Niewielkie vertykalne znieksztalcenia przy odtwarzaniu zdjec JPG - wynikajace z
      faktu checi unikniecia "czarnych belek" przy ich wyswietlaniu na ekranie tv.
      Xoro HSD 400 plus jest ESS-player - uzywa Smart-navi w zwiazku z tym ilosc
      znakow przy odczycie nazwy plikow jest jest ograniczona do 11-tu.
      Stwarza to maly "problem" przy plikach MP3 - oznakowanie musi byc jeszcze
      krotsze! ale ich odtwarzanie - z kazdym sprzetem "audio" - bez zarzutu!.

Szczegolna cecha tego odtwarzacza jest bonus-zabawka czyli wyposazenie do
      karaoke z dwoma wejsciami mikrofonowymi z regulowana glosnoscia i tzw. Echo.

pozdrawiam,-
      pE
    • Gość: max Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: *.saint / 195.117.38.* 05.02.04, 12:30
      Czy może kupiliście coś nowego>Może pochwalicie sie szerszej widowni swoimi
      cackami.Zapraszam .
      • Gość: poznańczyk Re: Jaki kupiliście odtwarzacz DVD-recenzje po ku IP: 195.149.118.* 12.02.04, 11:34
        Jak wspomniałem poprzednio "testowałem" inny odtwarzacz niż poprzednio to
        znaczy kiss 1000. Obraz lepszy od 4 tune, mnogość wyjść oszałamiająca.Dźwięk
        także super. Pozłacane końcówki. Co do obslugi to mam kilka uwag. Pilot -
        makabra- dlugi klocek, malutkie przyciski i malutkimi napisami na nich.
        Wszystko mozna przeżyć nawet tego pilota ale podświetlenie pokręteł jest nie do
        zaakceptowania. Tak rażące światło że po kilkunastu minutach oglądania ma się
        tego bądź co bądź odtwarzacza z wyższej półki dość. (może jest możliwośc
        wyłączenia lub przyciemnienia ale ja się w tej zdawkowej instrukcji nie
        doczytałem). Kolejna uwaga to napisy podczas odtwarzania divixów. Pięknie
        przycieniowane jak na jasnym tle ale czcionka zbyt mała w dodatku literki mają
        biały kolor. Z większej odległości trzeba sie mocno wpatrywać. Tutaj 4tune
        tańszy o 700 zł jest lepszy w tym elemencie ma dużą żółtego koloru czcionkę.
        Pilota ma także bardziej ergonomicznego. podsumowując gdybym mial wybierać to
        wybrałbym jednak 4tune ponieważ różnice pomiedzy nimi chyba dla takiego laika
        jak ja nie są warte różnicy w cenie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka