Dodaj do ulubionych

jak słuchać radia "trójki" przez internet?

IP: *.autocom.pl 03.03.09, 09:55
weszłam na stronę radia 3 bo chciałam go posłuchać w internecie- niesety podają informację, ze element jest obsługiwany przez wtyczkę i czy chcę ją pobrać.klikam, że tak, wchodzę na odpowiednią stronę. Nie podają jednak KTÓRĄ wtyczkę. Mam media playera i korzystam z visty.
a kiedy sciągam na dysk aplikację do słuchania radia, nie działa.
Obserwuj wątek
    • cooba75 Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? 03.03.09, 10:16
      Pobierasz programik Sreamer Radio
      www.screamer-radio.com/download/ i tam znadujesz: "Polskie Radio Trójka"

Stacje / By Region / Europe K-Z / Poland /Poland P / Polskie Radio Trojka
      • Gość: k Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? IP: *.autocom.pl 03.03.09, 10:54
        swietny program, dziękuję :)
        ale trójka akurat mi nie działa, wszystkie inna działają;( szlag by to trafił! trójka "odtwarza się" bezdźwięcznie, odliczanie czasu działa i jest napisane "gram" :(
    • Gość: end Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? IP: *.idzik.pl 03.03.09, 11:23
      ja korzystam od zawsze z: www.surfmusic.de tam znajdziesz wszystko a nawet
      jeszcze więcej.
    • Gość: mailkontent Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 21:22
      Windows media player/plik/Otwórz adres URL... wklej adres:
      www.polskieradio.pl/st/program3M.asxpolecam
      Darmowy program VideoLAN (VLC)- media/otwórz sieć.../ adres wklej:
      www.polskieradio.pl/st/program3M.asx
      VLC pożera znacznie mniej zasobów i pozwala utworzyć skrót na pulpicie
      otwierający VLC z włączą trójką.
    • zapluty Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? 25.07.15, 22:26
      Ja słucham w ten sposób: na stronie
      radio.nadaje.com
      jest lista najbardziej popularnych stacji radiowych (wszystkie z dużym wyborem strumieni) - jest na niej m.in. Polskie Radio Program 3 / Trójka - po kliknięciu w odnośnik do Trójki pojawi się lista różnych strumieni do wyboru - wszystkie to Trójka, ale z różną kompresją i w różnych formatach - MP3, AAC+ (kilka strumieni z kodekiem AAC+, ale oparte na różnych typach serwerów i z różnymi protokołami transmisji - niektóre będą odtwarzane tylko przez program VLC), WMA.
      Strumienie AAC+ 48kbps i WMA10 48kbps zapewniają dość dobrą jakość i zajmują mało transferu (przy wyborze strumienia o przepływności 48 kbps jedna godzina słuchania zabiera 21 MB transferu) - ja nie jestem w stanie usłyszeć aby ich jakość była gorsza w stosunku do strumieni o wyższej przepływności.
      Po kliknięciu w link ".m3u" lub w link "player systemowy" zostanie wygenerowany plik .m3u który należy pobrać na dysk komputera - zostanie zapisany w folderze pobierania - jest to plik tekstowy zawierający dane konfiguracyjne dla playera - za każdym razem gdy otworzyć go przez program do odtwarzania dźwięku (player np. VLC, Winamp, Windows Media Player, Real Player) plik ten będzie konfigurować player do odtwarzania Trójki. Można też od razu kazać przeglądarce aby zawsze otwierała go przez program VLC.
      Albowiem niewątpliwie najlepszy program do odtwarzania dźwięku i słuchania radia to VLC - ma wbudowane wszelkie kodeki i otworzy każdy rodzaj strumienia, ma polskie menu, bardzo łatwo pozwala nagrywać radio - w górnym pasku należy wybrać "Odtwarzanie" => "Nagrywaj" (zaznaczyć "Nagrywaj", aby zakończyć nagrywanie - należy wyłączyć zaznaczenie przy "Nagrywaj" - plik z nagraniem zapisze się w folderze właściciela "Muzyka" lub "Moja Muzyka"), ma equalizer (regulacja tonów) i przedwzmacniacz (pozwala 4 razy zwiększyć głośność w stosunku do zwykłego odtwarzacza) - w górnym pasku należy wejść w "Okno" => "Efekty dźwiękowe" => "Korektor graficzny" (i w lewym górnym rogu zaznaczyć "włączone", ewentualnie jeszcze "2-przebieg." - wtedy pogłośnienie lub filtr zmiany tonów zostanie dokonany dwuprzebiegowo czyli raz po razie);
      jest bezpłatny i na wiele systemów operacyjnych - na komputer, smartfon, komórkę (m.in. Windows, Android, iOS), link do pobierania programu VLC ze strony producenta:
      www.videolan.org/vlc/index.html
      Na stronie radio.nadaje.com/pl/stations/radio-stations/station/958/
      można też słuchać przez przeglądarkę internetową (ale tylko te strumienie które są w formatach mp3 i ogg),
      w lewym górnym rogu jest przekierowanie na oficjalny player Polskiego Radia
      Www: player.polskieradio.pl/-3
      na którym można słuchać przez przeglądarkę internetową w formacie aac+ 48kbps (ale tam trójka jest nadawana stosunkowo cicho i nie ma equalizera, nie da się też nagrywać).
    • madopar50 Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? 30.07.15, 07:39
      player.polskieradio.pl/-3
    • Gość: sthsthsth Re: jak słuchać radia "trójki" przez internet? IP: *.vpnhack.com 13.04.23, 21:48
      Jeżeli chcesz słuchać Polskie Radio Trójka bez włączania przeglądarki,
      za pomocą odtwarzacza multimedialnego np. Winamp masz taka możliwość.
      Są dostępne trzy wersje streamingowe: 96, 128, 192 kbps.
      Wejdź na podaną stronę, kliknij w 'Listen' i pobierz prosto z polskieradio.pl plik 'Listen.pls'
      96kbps: stream3.polskieradio.pl:8008
      128kbps: stream3.polskieradio.pl:8000
      192kbps: stream3.polskieradio.pl:8080
      Jeżeli pobrałaś/łeś już plik 'Listen.pls' włącz go w ulubionym odtwarzaczu multimedialnym
      i słuchaj Polskie Radio Trójka bez włączonej przeglądarki internetowej.
      Dziekuję za czas poświęcony na przeczytanie tej wiadomości!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka