Dodaj do ulubionych

czy s75 to dobre urzadzenie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 09:55
prosze o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: brunner Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.katowice.pik-net.pl 08.12.03, 09:59
      co znaczy dobre? Kasztany rosną na placu pigall :)
      • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 10:00
        sam jestes kasztan
        • bwv1004 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? 08.12.03, 10:25
          Chyba trudno z moralnego punktu widzenia wyrokować, czy urządzenie jest dobre.
          Ale może być użyte do dobrych lub złych celów. Np. jeśli postawisz je na
          podłodze tak, by niedołężnemu dziadkowi ułatwić wchodzenie do łóżka, wtedy
          postąpisz dobrze. Jeśli przywiążesz je do nogi kotu i wrzucisz kota i
          urządzenie do jeziora postąpisz bardzo źle.
          Inne możliwe dobre zastosowania urządzenia:
          - gdy cię swędzą plecy, użyj go, by się podrapać. Przyniesie Ci to ulgę i
          będziesz milsza/y dla ludzi.
          - gdy Twemu lubemu/Twej lubej zimno w nogi, podłóż pod nie urządzenie
          (włączone do sieci). Wiele urządzeń wydziela miłe ciepło, s75 zapewne też.
          - jeśli będziesz świadkiem próby zastrzelenia kogoś, unieś urządzenie i osłoń
          ważne życiowo części ciała osoby atakowanej. Może kula utkwi w urządzeniu i
          uratujesz życie.

itd.

A poza tym poczytaj posty na tym forum, s75 przewija się dość często.
          • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 10:46
            dzieki serdeczne odpowiedz godna pytania
            • Gość: alienfiend Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 19:57
              Dobre, bo dość tanie (750 zł) jak na swe parametry.
              Jeśli nie interesują cię szczegóły i niuanse, kup sobie s35 za 500 z kawałkiem.
              Jeśli chcesz mieć coś gorszego, ale łykającego DivX, to kup sobie philipsa 737.
              Jeśli chcesz coś ekstra, kup sobie JVC N7.
              Jeśli chcesz czegoś, co dziwacznie wygląda, kup sobie najnowsze Sony.
              Jeśli chcesz udawać audio-video fila, kup sobie jakiegoś Denona, Onkyo albo
              nawet Kissa.
              • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 09:16
                to znaczy ze s75 nie czyta DIVX
    • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:58
      no czy to juz koniec piszcie cos
      • Gość: Ing. elec. Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: 212.6.124.* 11.12.03, 12:32
        Panasonic S-75 to uzadzenie w klasie cenowej do jakichs 300 EUR aktualnie
        dominujace. Zarowno pod wzgledem wyposazenia, jak i jakosci dzwieku i obrazu.

Kupowac.

Za kilka miesiecy ranking i tak sie przetasuje :->

Pozdr.

I.
        • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 12:31
          ale on wyglada jak z lat 60
          • Gość: Ing. elec. Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.12.03, 19:26
            Gość portalu: j23 napisał(a):

> ale on wyglada jak z lat 60

Ktorego wieku?

POzdr.

I.
    • Gość: Bingo Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: 81.11.153.* 12.12.03, 15:05
      Ja mam S35, ktory ma podobno wyglad S75. Wyglad OK, czego nie mozna powiedziec
      o pilocie.
      Postawilem go na starym HVS video, rowniez Pan. Te same wymiary, ogolny wyglad
      bez zastrzezen :)
      • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 09:29
        ale on jest naprawde brzydki
        • Gość: Bingo Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: 81.11.149.* 13.12.03, 12:26
          Liczy sie chyba bardziej zawartosc :) Elektroniczne boxy, w nadmiarze, nie
          stanowia ozdoby pokoju (czesto rozni producenci, rozne wymiary i wyglad).

Dobrze, jezeli calosc jest zmodulowana, pasuje do siebie i latwo ja wbudowac,
          np w stoliku pod telewizorem. Najlepiej trzymac sie tego samego producenta.
        • Gość: Ing. elec. Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.12.03, 15:37
          Ozeszku!

Chcesz odpowiedzi na pytanie z tytulu watku, czy szukasz dziury w calym tudziez
          powodu, coby go nie kupic?

POzdr.

I.
          • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 11:29
            chce sie dowiedziec jak naj wiecej
      • Gość: alienfiend Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 17:15
        dziwna sprawa z tym Panasonikiem - piszą gdzieś na swojej stronie że wyświetla
        tytuły utworów w mp3 na wyświetlaczu - a u mnie ni cholery, tylko: grupa 1
        utwór 2.
        A Sony NS405 i JVC robią to :(
        • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:36
          on w ogule jest jakis dziwny
          • Gość: techol7 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 17:11
            ludzie to jest rewelacja najlepszy sprzecik
            • Gość: Dżony Re: A co z Double Re-Master? IP: *.zeork.com.pl 15.12.03, 08:30
              Mam dwa pytanka:
              Czy układ Re-Master "działa" również na wyjściu cyfrowym?
              Co myślicie o zestawieniu "75-tki" z amplitunerem SA-XR15, czy to nie
              będzie "mezalians" ze strony odtwarzacza?
              Mam nadzieję, że J23 nie wyprowadził z równowagi Inżyniera i Ten zajrzy jeszcze
              do tego wątku.
              Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi!
              • Gość: j23 Re: A co z Double Re-Master? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 19:13
                a dlaczego mialem kogos wyprowadzac z rownowagi to moj watek
    • Gość: mlody Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 18:38
      ja mam s 35 i zaluje ze to nie jest 75 ale co zrobic
      • Gość: alienfiend Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:13
        mlody, dlaczego żałujesz?
        bo ja przez chwilę się zastanawiałem dlaczego nie kupiłem s-35 ;-)))
        • Gość: tomcio Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:37
          no wlasnie przeciez az tak sie nie roznia
    • Gość: mazi Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:15
      ut.netmusicpromotions.com/dn5a177951azh.html
      • Gość: az Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.co.uk 22.12.03, 10:27
        Calkiem dobry sprzet.Calkiem dobry sprzet – wart pieniedzy. Dla mnie jego
        najwieksz zaleta jest to ze jest to najtanszy odtwarzacz czytajacy plyty dvd –
        audio (wielkokanalowo). Jest bardzo cichy, co dotyczy takze napedu „tacki”.
        Ponadto ma 5 cm wysokosci co dla mnie jest rowiez zaleta. Do wad zaliczylbym
        menu OSD ktore dla mnie jest akurat malo intuicyjne i przede wszystkim malo
        czytelne. Oczywiscie po paru razach mozna sie przyzwyczaic ale na poczatku
        bylem nimile zdziwiony. Za to oferuje bardzo wiele ustawien, mozliwosci i
        roznych kombinacji ustawien dzwieku i obrazu
        • Gość: j 23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 10:36
          dzieki za opisik prosze o jeszcze jutro go chyba zakupie
    • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 11:31
      piszcie ludziska bo sie zbliza dzien zakupu
      • pacio Re: czy s75 to dobre urzadzenie? 22.12.03, 12:03
        nie marudź tylko kup !
        • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 12:38
          a jak kupie i bede nie zadowolony
          • pacio Re: czy s75 to dobre urzadzenie? 22.12.03, 13:48
            to twoje zmartwienie, czego oczekujesz od dvd ???
            • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 08:03
              oczekuje wiernosci
    • Gość: j23 Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:51
      po swietach go odbieram to wam napisze jak chodzi
    • Gość: trzaska Re: czy s75 to dobre urzadzenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 09:55
      za 800 zlociszy nic lepszego sie nie kupi
    • esdwa A co to jest s75 ? 29.12.03, 13:51
      Sory, pytam bo nie jestem jasnowidzem.
      Myslisz czlowieku ze s75 jest jedynym towarem na rynku ?
      To pytanie w stylu:
      - A czy 747 to jumbo jet, czy starszy model denona ?
      - A czy babcia Kowalska to ta z Czechowic czy z Murzasihla ?
      - A czy morze jeszcze może ?
      Jak sie pytasz, to przynajmniej powiedz kto to to produkuje, albo czy to
      kataryna na krazki DVD czy moze jakiś bumbox.
      Skąd do cholery mam wiedzieć co to jest skoro widzę tylko jednąliterę "s" i
      jakiś numer 75. Odpadam ;-((( Tzn. rece mi opadają jak widzę takie posty.

I nie dziwię się że ktoś tu napisał że to forum spada na psy. Spada oj spada,
      ludzie pytać nawet nie potrafią, nie mówiąc o odpowiedziach.
      • Gość: j23 Re: A co to jest s75 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:09
        przez takich durniow jak ty spada na psy po co wogule tu wlazles i pieprzysz
        glupoty wszyscy wiedza o co chodzi i odpowiadaja albo nie za co im dziekuje ale
        zawsze sie znajdzie jakis cymbal ktury szuka dziury w calym jak nie wiesz o co
        chodzi to zapytaj co to s75 to ludzie ci na forum wytlumacza
        • esdwa Pytanie do cymbała 30.12.03, 11:07
          > przez takich durniow jak ty spada na psy po co wogule tu wlazles i pieprzysz
          > glupoty wszyscy wiedza o co chodzi i odpowiadaja albo nie za co im dziekuje
          > ale zawsze sie znajdzie jakis cymbal ktury szuka dziury w calym jak nie
          > wiesz o co chodzi to zapytaj co to s75 to ludzie ci na forum wytlumacza

Pytam się "durniu" własnie ciebie bo ty rozpoczałeś ten watek, a może tego nie
          zauważyłeś "cymbale" i w odpowiedzi na moje proste pytanie "pieprzysz" 3po3, bo
          swoje "s75" coś tam uważasz za pępek świata podobnie jak swoje chore ego, które
          każe ci mnie "obserwować".

No jak kretynie, lepiej ci teraz ???
          • Gość: j23 Re: Pytanie do cymbała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 11:34
            ja sie pytalem czy to dobre uzadzenie a nie wyjasnialem co to jest
            • esdwa Re: Pytanie o s75 30.12.03, 12:10
              > ja sie pytalem czy to dobre uzadzenie a nie wyjasnialem co to jest

No to ci odpowiem.
              Zakładając że sugerowana przez panasonica cena detaliczna to 900 zeta, to wg.
              mnie biorąc pod uwagę cenę:
              - w przedziale cenowym 500 a 900 złotych, ten sprzęt to zdzierstwo
              - w przedziale cenowym 900...2000 to czysta okazja.

Myślę że moja odpowiedź na pytanie "czy dobry" ci pomoże, bo oceniać sprzęt
              pytając w kategoriach czy jest "dobry" to tak jak pytać, "a czy polska to
              wielki kraj ?". Podejrzewam że napaliłeś się właśnie na ten odtwarzacz i na
              forum nie pytasz naprawdę "czy dobry" tylko szukasz potwierdzenia swojej
              jedynie "słusznej decyzji". A może po prostu kupiłeś już sprzęt i teraz starasz
              się wywąchać, czy aby nie popełniłeś pomyłki. Wiem, to bardzo poprawia
              samopoczucie, kiedy wydane wcześniej pieniądze okażą się "dobrze wydane",
              nieprawdaż ?

A tak na serio, to kiedy przyglądam się ogólnej specyfikacji S75 podanej przez
              producenta (www.panasonic.pl) która informuje że:
              S75 to:
              - Odtwarzacz płyt DVD-Video, DVD-Audio, DVD-RAM/R, CD, CD-R/RW, SVCD, VCD,
              JPEG, MP3, WMA
              - Technologia HighMAT standaryzująca zarządzanie nagraniami cyfrowymi
              - Płaska obudowa o wysokości 52mm
              - Przetworniki: wideo 54 MHz/10 bitów, audio 192 kHz/24 bity
              - Dekoder DTS, Dolby Digital
              - Skanowanie progresywne dla nagrań NTSC
              - Cyfrowy układ Double Re-Master
              - Funkcja zwiększania głębi obrazu
              - Reduktor szumów MPEG
              - Wybór rodzaju odbiornika
              - Układ "tylko audio"
              - Zmienny zoom
              - Cyfrowe wyjście optyczne i współosiowe
              - Wyjście dla sygnału dźwięku 5.1
              - Wyjście typu Component
              - Dostępny w kolorze srebrnym oraz czarnym

to moge powiedzieć ,że:
              + fajnie, że odtwarza płytki CD-R/RW i DVD-R, ale
              - SZKODA że nie odtwarza DVD+R a ponieważ posiadam nagrywarkę DVD+R, odtwarzacz
              byłby dla mnie bezużyteczny
              - Technologia HiMAT... to dla mnie to samo jak "system 2-fazowy w Perle"
              albo "idealnie płaski kineskop", chociaż każdy wie, że płaska może być jedynie
              powierzchnia czołowa kineskopu, zaś wewnętrzny odlew bańki CRT będzie zawsze
              miał niewielką krzywiznę. HiMAT wobec tego to kolejny slang reklamowy.
              + płaska obudowa, super sprawa, szczególnie jesli pozostałe klocki są
              tez "slimowate"
              + dekodery dts i dd to juz standard, ale
              - przetwornik wizyjny 10bit/54MHz to już standard (w tej klasie cenowej)
              - a 192kHz/24bit nie jest niczym nadzwyczajnym w odtwarzaczu firmowanym jako
              kompatybilny z DVD-Audio. To także standard.
              - kompletną zaś pomyłką jest reklamowanie układu progressive scan który działa
              wyłącznie dla NTSC. Juz widze te "stosy" płyt z regionu 1 u potencjalnego
              nabywcy s75 ;-)
              Dalej czytamy, że s75 ma:
              - Funkcja zwiększania głębi obrazu
              Sory, ale od kiedy 2-wymiarowy obraz telewizyjny ma głębię ? Kolejny slogan.
              Pewnie chłopakom chodziło o coś co zwiększa kontrast albo dostosowuje nasycenie
              kolorów, tak że może ktoś da się nabrać na te głębię. Nazywanie tego "głębią"
              to dla mnie równie śmieszne, jak u tzw. audiofili, "sybilanty" albo tym podobne
              okreslenia (chociaż w przypadku dźwięku więcej w tym prawdy).

- Reduktor szumów MPEG
              To standardowa funkcja każdego dekodera MPEG, nawet tego softwareowego. Mało
              tego, przewiduje go nawet specyfikacja MPEG.

+ Wybór rodzaju odbiornika
              Niesamowite. Odtwarzacz pewnie pozwala na wybranie toru video i skierowanie
              obrazu do wybranego z kilku wyjść, mam racje :-o ?

- Układ "tylko audio"
              To standard dla urządzeń obsługujących DVD-Audio

- Zmienny zoom
              No tak, bo jak zoom to przecież w standardzie jest tylko "jeden". Bo
              już "zmienny" zoom to dla panasłonika coś extra ;-)

+ Cyfrowe wyjście optyczne i współosiowe
              To się chwali, że w konstrukcjach budżetowych mamy oba wyjścia a nie tylko
              jedno np. Toslink

- Wyjście dla sygnału dźwięku 5.1
              Trudno żeby urządzenie mające dekodery dd i dts było pozbawione analogowego
              wyjścia audio 5.1, prawda ? To standard

+ Wyjście typu Component
              Bardzo przydatne, ale jestem ciekaw czy na SCARcie jest tez RGB. Bo jeśli nie
              ma to minus dla użytkowników popularnych TV i bez znaczenia jeśli ktoś nie
              korzysta z takiego odbiornika z wejściem RGB poprzez scart

+ Dostępny w kolorze srebrnym oraz czarnym
              Dobrze jest mieć wybór.

Fakt, S75 to tylko "dobry" odtwarzacz, bo nie wyróznia się na tle konkurencji
              niczym nadzwyczajnym. Biorąc pod uwagę powyższe oraz jego cenę uważam że jeśli
              ktoś ma do wydania dziwięć paczek i ani stówy więcej, to warto.
              • Gość: j23 Re: Pytanie o s75 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 12:24
                jeszcze go nie kupilem i nie jestem napalony na nigo mam techniksa sa ax6 i
                pomyslalem ze panasonik bylby najlepszy moge go kupic za 800 zloty tylko go
                chwilowo znajomy nie moze sprowadzic do sklepu ale za okolo 10 dni bedzie i
                moze jeszcze taniej niz te 8 setek mozna go kupic w innym sklepie ale kosztuje
                prawie 1000 a wydawanie powyzej 1000 to moim zdaniem strata kasy siema
                • esdwa Re: Pytanie o s75 30.12.03, 12:35
                  > [...] a wydawanie powyzej 1000 to moim zdaniem strata kasy siema

Zgadzam się. Nie ma sensu wydawać więcej jeśli odbiornikiem będzie nawet 32-36
                  calowy telewizor z kinolem crt.
                  Chyba że ktoś ma zamiar uzywać odtwarzacz z wielkoformatowym rzutnikiem
                  (projektorem). Wtedy warto poszukać czegoś co ma progresyw w palu.
                  • Gość: j23 Re: Pytanie o s75 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 09:10
                    no i wreszcie sie zgadzamy
      • Gość: j23 Re: A co to jest s75 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:11
        obserwuje cie jestes bardzo malo inteligentny
        • esdwa Re: A co to jest s75 ? 30.12.03, 11:15
          > obserwuje cie jestes bardzo malo inteligentny

Ja natomiast zawsze staram się odpowiadać rzeczowo na pytania, na które mam coś
          do powiedzenia, w odróżnieniu zaś od ciebie potrafię je także zadawać,
          półinteligencie-obserwatorze, he ;-))
          • Gość: j 23 Re: A co to jest s75 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 11:36
            a co do "rzeczowych" pytan to wszyscy widzieli jakie zadawales wczoraj narazicho
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka