bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 30.11.05, 15:03 to tak jak u mnie...dzis tylko 27*c... za to jutro... to dopiero bedzie dzien ... ponad 30*c, lekki wiatr, cirrusy na niebie i dwumetrowa fala podczas przyplywu... zyc sie chce... Gość portalu: koro napisał: > słoneczko pięknie świeci, nie jest wcale gorąco, Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 03.12.05, 15:28 pewnie juz ,to nie ta corka.... Gość portalu: koro napisał: > słoneczko pięknie świeci, nie jest wcale gorąco.. > chętnie bym wam pokazał moją córkę bez przedniego zeba (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 195.177.197.* 03.12.05, 16:04 Spotkalem dzis Koro. Zamienilismy doslownie dwa zdania, bo ja pedzilem na zbiorke, a on pedzil na jakies spotkanie. Ech, wszyscy gdzies pedza. Nawet sasiad na strychu. Pozdrower Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczkośka Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.12.05, 20:09 dzisiejszy dzień nazwałabym - pod psem. najpierw w autobusie jechałam "twarzą w twarz" z dwoma ratlerkami, potem w empiku obejrzałam dwa kalendarze z psami, a na koniec wygłaskałam wielkiego sympatycznego kundla pod sklepem warzywnym. co jeszcze mam zrobić, aby przekonać rodziców do zakupu czworonoga? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 16.12.05, 10:52 ciekawe, czy koro tu jeszcze zaglada..? w koncu opisal w tym watku kilka lat...! Gość portalu: koro napisał: > słoneczko pięknie świeci, nie jest wcale gorąco, zaś zdjęcia które odebrałem > od fotografa są po prostu cudo. chętnie bym wam pokazał moją córkę bez > przedniego zeba, ale nie mam skanera. a potem trzy miłe spotkania, trzy > oferty pracy i pieniędzy przy tym olbrzymich. życzę tego wam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25złotych Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:19 O Jezu, a ten znowu....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 17.12.05, 15:40 O MatkoBoska , a co ty tu robisz ????? Gość portalu: 25złotych napisał(a): > O Jezu, a ten znowu....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kon-trojanski Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 17.12.05, 17:01 A co tam Koro dzisiaj na młodzież białostocką nadawał w FMFFM? Wie kto co? A? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 22.12.05, 15:47 juz sie dowiedziales ...? to powiedz, bo u mnie FMFM nie dochodzi.... please... ;) kon-trojanski napisał: > A co tam Koro dzisiaj na młodzież białostocką nadawał w FMFFM? > Wie kto co? A? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 24.12.05, 04:19 wigilia 2005... wszystkiego najlepszego... niech sie zisci, co wymarzone... niech sie wymarzy, to, ca ma sie ziscic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.12.05, 12:21 dołączam się do życzeń! zdrowia, szczęścia, pomyślności oraz ludzkiej życzliwości! znalazłem w końcu miejsce dla siebie w sieci! dzięki andrzejowi petelskiemu i życzliwości nowego dyrektora tvb, będę mógł umieszczać na stronie internetowej ośrodka filmiki z codziennego życia naszego miasta. jakbyście mieli jakieś pomysły które chcecie zarejestrować, gdybyście byli świadkami jakiegoś zjawiskalub wydarzenia, o którym chcielibyście poinformować - dawajcie od razu znać. od tej pory zawsze będę nosił przy sobie kamerkę i jak tylko wpadnie w oko coś ciekawego, to nagramy raz dwa trzy i po chwili można będzie obejrzeć. oczywiście, jeżeli macie kamerę lub aparat cyfrowy - możecie takie rzeczy robić sami. podaję adres: ww6.tvp.pl/View?Cat=2838&id=283381 Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 25.12.05, 03:50 zycze powodzenia... zastanow sie tylko nad nazwa... wystarcza zmiana jednej sylaby i zamiast "mobilny" wyjdzie cos ... zupelnie niepochlebnego... Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > znalazłem w końcu miejsce dla siebie w sieci! dzięki andrzejowi petelskiemu i > życzliwości nowego dyrektora tvb, będę mógł umieszczać na stronie > internetowej ośrodka filmiki z codziennego życia naszego miasta. > ww6.tvp.pl/View?Cat=2838&id=283381 > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólna Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 17:29 bardzo fajny,nastrojowy oby jak najwiecej takich dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 195.245.213.* 28.12.05, 14:51 szykuje się fajny spektakl! ww6.tvp.pl/2838,20051228284329.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.12.05, 21:25 dziś tropiłem nieuczciwych sprzedawców fajerwerków: ww6.tvp.pl/2838,20051229284746.strona Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 29.12.05, 21:39 dziś tropiłem nieuczciwych sprzedawców fajerwerków: ww6.tvp.pl/2838,20051229284746.strona--------------------------------------------------------------------------- Super inicjatywa ale u mnie ten film sie nie otwiera,nie wiem czy przyczyna jest na stronie tvp3 czy na moim komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 29.12.05, 21:40 dziś tropiłem nieuczciwych sprzedawców fajerwerków: ww6.tvp.pl/2838,20051229284746.strona --------------------------------------------------------------------------- Super inicjatywa ale u mnie ten film sie nie otwiera,nie wiem czy przyczyna jest na stronie tvp3 czy na moim komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 195.245.213.* 31.12.05, 11:21 szanowny romanie, u mnie filmik chodzi, ale sprawdziłem jak się rzecz ma na komputerach moich kolegów i rzeczywiście niekiedy kest z tym problem. tak więc raczej jest to kwestia sprzętu. wczoraj wieczorem podczas okrutnej ślizgawicy nagrałem rowerzystów na masie krytycznej. ten filmik chwilowo będzie się zacinał u wszystkich, ale dołożymy wszelkich starań, aby dziś po południu chodził już jak złoto. ww6.tvp.pl/2838,20051231285464.strona dlaczego dopiero po południu? teraz bowiem muszę biec i zorganizować jakieś ciekawe miejsce, gdzie mógłbym wraz z ukochaną spędzić sylwestra. trzymcie się ciepło. bawcie się długo i wesoło. bądźcie niczym kilo mandarynek - piękni, słoneczni, słodcy i pachnący. przynoście ludziom szczęście. tak przed kilkoma dniami napisała pewna mądra i piękna kobieta. cóż można jeszcze dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.piasta.pl 31.12.05, 20:08 Jestem ciekaw co byś zrobił gdyby młody zakupił te świeczki. Zgłosiłbyś to Straszakom Miejskim czy olałbyś dalszą procedurę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Szczesliwego Nowego 2006 Roku ! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.01.06, 23:05 co bym zrobił gdyby młody kupił fajerwerki? nie mam pojęcia. ale prawdopodobnie zamiast zawiadamiania straży miejskiej zrobiłbym sprzedawcy awanturę. wydaje mi się bowiem, że gdybyśmy wszyscy, a nie tylko strażnicy miejscy czy dziennikarze reagowali na zakup środków pirotechnicznych przez nieletnich, to w pewnym momencie nikt by dzieciom petard nie sprzedawał. to samo się tyczy alkoholu i fajek. przyzwolenia na głośne bluzganie w autobusach. na śmiecenie gdzie popadnie. przed kilkoma dniami w telewizji był program o komendancie straży miejskiej gdzieś na pomorzu. ścigał za każde wykroczenie. najdrobniejsze. jazde rowerem po chodniku, sikanie pod plotem, brak kagańca u pekińczyka. wszystkim wlepiał mandaty. spolaryzował całe miasto. ci ukarani go nienawidzą i oskarżają o nazbyt restrykcyjne egzekwowanie przepisów. ale pozostała część mieszkańców wyraża się o nim z uznaniem. znacznie spadła ilość pobić, awantur, kradzieży. miasto jest czyste i bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Szczesliwego Nowego 2006 Roku ! IP: 195.245.213.* 05.01.06, 14:00 byłem dzisiaj w Wasilkowie: ww6.tvp.pl/2844,20060105287277.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Szczesliwego Nowego 2006 Roku ! 07.01.06, 11:42 daja tam jakas ...ekspresowa kawe ? wiesz, taka, co nie udaje kawy...? Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > byłem dzisiaj w Wasilkowie: > > ww6.tvp.pl/2844,20060105287277.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 195.245.213.* 07.01.06, 15:08 nie mam bladego pojęcia czy w Wasilkowie jest prawdziwa ekspresowa kawa, ale obiecuję, że podczas kolejnej wizyty w tym pięknym mieście, sprawdzę ekspresso ossobiście ależ dziś pięknie świeciło słoneczko! ww6.tvp.pl/2844,20060107288054.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! 07.01.06, 15:29 wasilkow - miastem ? protestuje!!!!!! jeeli wasilkow jest miastem.... to bialystok jest....przedmiesciem lomzy...!!! Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > nie mam bladego pojęcia czy w Wasilkowie jest prawdziwa ekspresowa kawa, ale > obiecuję, że podczas kolejnej wizyty w tym pięknym mieście, sprawdzę ekspresso > ossobiście > ależ dziś pięknie świeciło słoneczko! > > ww6.tvp.pl/2844,20060107288054.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.01.06, 23:48 przepraszam, że długo nie odpisywałem, ale chyba trochę zaspałem. rany, ależ pogoda! oczy się kleją cały dzień. a może to skutek rzucenia palenia? wracając zaś do miejskości Wasilkowa, to niby czemu odmawiać im wielkomiejskości? ubędzie nam własnej? z tego co pamiętam moi wasilkowscy koledzy zawsze się chwalili, iż jest to miasto znacznie starsze od Białegostoku. no i rzekę mają większą od naszej. wczoraj byłem nad Supraślą i przyglądałem się kapielom podlaskich morsów. a dzisiaj na występach przedszkolaków. nawet filmik o tym zrobiłem: ww2.tvp.pl/2844,20060109288695.strona jutro będzie o tym jakżeśmy się z ministrem rolnictwa spotkali przy bigosie. ale teraz spaaaać! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 195.245.213.* 11.01.06, 13:50 wczoraj wieczorem koncert, dziś rano spotkanie z artystką sopranistką. ww2.tvp.pl/2844.dzialy jeszcze tylko nakarmić ptaki i można uznać dzień za spędzony mile, przyjemnie i pożytecznie. czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BO Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 11.01.06, 14:08 Wojtek, bądż jutro z kamerą o 11.45 przy Savonie na Legionowej, będzie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trutututu Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: *.aster.pl 11.01.06, 15:58 nakarmiles juz ptaka? sam go karmisz? zona nie pomaga? hehe... dziennikarz... znow ten twoj prostacki jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! 11.01.06, 16:13 smaruj... to jest watek, gdzie sie gada , a nie judzi... Gość portalu: trutututu napisał(a): > nakarmiles juz ptaka? sam go karmisz? zona nie pomaga? hehe... dziennikarz... > znow ten twoj prostacki jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! 11.01.06, 15:55 moja pierwsza milosc mieszkala w wasilkowie.... od czasu kiedy dostalem kosza nie cierpie tej wsi... ;) rzuciles palenie ? ... gratuluje...ja to zrobilem 4 Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > przepraszam, że długo nie odpisywałem, ale chyba trochę zaspałem. rany, ależ > pogoda! oczy się kleją cały dzień. a może to skutek rzucenia palenia? > wracając zaś do miejskości Wasilkowa, to niby czemu odmawiać im > wielkomiejskości? ubędzie nam własnej? z tego co pamiętam moi wasilkowscy > koledzy zawsze się chwalili, iż jest to miasto znacznie starsze od > Białegostoku. > no i rzekę mają większą od naszej. > wczoraj byłem nad Supraślą i przyglądałem się kapielom podlaskich morsów. a > dzisiaj na występach przedszkolaków. nawet filmik o tym zrobiłem: > > ww2.tvp.pl/2844,20060109288695.strona > jutro będzie o tym jakżeśmy się z ministrem rolnictwa spotkali przy bigosie. > ale teraz spaaaać! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! 11.01.06, 16:06 moja pierwsza milosc mieszkala w wasilkowie.... od czasu kiedy dostalem kosza nie cierpie tej wsi... ;) rzuciles palenie ? ... gratuluje...ja to zrobilem 4 lata temu... i nie zaluje... chociaz nadal uwazam siebie za palacza na urlopie.... bigos z ministrem... dawno nie jadlem.... ostatni chyba na "waks", w tykocinie...3o lat temu... a moze i wiecej.. Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > przepraszam, że długo nie odpisywałem, ale chyba trochę zaspałem. rany, ależ > pogoda! oczy się kleją cały dzień. a może to skutek rzucenia palenia? > wracając zaś do miejskości Wasilkowa, to niby czemu odmawiać im > wielkomiejskości? ubędzie nam własnej? z tego co pamiętam moi wasilkowscy > koledzy zawsze się chwalili, iż jest to miasto znacznie starsze od > Białegostoku. > no i rzekę mają większą od naszej. > wczoraj byłem nad Supraślą i przyglądałem się kapielom podlaskich morsów. a > dzisiaj na występach przedszkolaków. nawet filmik o tym zrobiłem: > > ww2.tvp.pl/2844,20060109288695.strona > jutro będzie o tym jakżeśmy się z ministrem rolnictwa spotkali przy bigosie. > ale teraz spaaaać! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.01.06, 15:24 próbowałem dziś porozmawiać z panami wycinającymi drzewa na wzgórzu świętej magdaleny. opedzali się przede mną siekierami. ale na ulicy lipowej 45 zobaczyłem plakat, który podniósł mnie na duchu. może powinienem zabłysnąć na estradzie? ww6.tvp.pl/2844,20060118292183.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! 20.01.06, 13:45 czyzby nadal w narodzie zylo przekonanie ze TV klamie.....? Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > próbowałem dziś porozmawiać z panami wycinającymi drzewa na wzgórzu świętej > magdaleny. opedzali się przede mną siekierami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 20.01.06, 13:49 A może nie lubią sławy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 20.01.06, 14:26 P.S. Jak będą nowe wybory to z ramienia jakiego ugrupowania będziesz teraz startował, koro? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! 20.01.06, 14:43 a ty o czym ? o siekierach, czy o tych, ktorzy je trzymaja....;)? Gosść portalu: CCCC napisał(a): > A może nie lubią sławy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.01.06, 16:21 najpierw o siekierach: ww6.tvp.pl/2844,20060120292971.strona teraz o wyborach. jeszcze nie wiem czy będę startował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 23.01.06, 11:53 Absolutnie nie chcę nic Ci sugerować , ale jeśli chcesz zobaczyć coś naprawdę wesołego( z pewnego punktu widzenia), to zobacz jakich metod na rozgrzewkę używają sprzedawcy na ryneczku na Jurowieckiej.Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 195.245.213.* 24.01.06, 12:15 ależ sugeruj! od tego właśnie są dziennikarze, aby pokazywać to co ludzi interesuje najbardziej. to co ich wzburza, śmieszy czy ciekawi. nie wiem jak wy, ale ja już dość mam tych nadętych bubków z sejmu. w te pędy zatem biegnę na jurowiecką. ale zanim coś wypatrzę i zanim uda się to sensownie nagrać, proponuję filmik z wystawy komiksu: ww2.tvp.pl/2844,20060124294546.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 195.245.213.* 25.01.06, 13:28 byłem wczoraj na bazarze przy jurowieckiej. niestety jedyne co zauważyłem to opuszczone stragany. większość kupców widocznie zrezygnowałą z handlowania w takie mrozy. dziś pewnie się to zmieniło. bo choć nadal mamy temperatury minusowe, a na białce gruba kra to jednak już nie mrozi i człek się czuje jakby nadchodziła wiosna. kiedy nadejdzie ta najpiękniejsza pora roku - nie mam bladego pojęcia. wiem natomiast kiedy pojawi się świstak! ww2.tvp.pl/2844,20060125295063.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj!-Prośba IP: 212.160.236.* 25.01.06, 14:53 Koro, mam prywatną prośbę. Może byś założył nowy wątek, w którym byś opisał-w formie literackiej-naszą białostocką rzeczywistość? Taka półpowieść, półreportaż, półdziennik. Może dałoby się uniknąć poplemik-niech to będzie po prostu literacki pamiętnik. Myślę, że masz do tego wszelkie kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.01.06, 20:18 a wiesz, że nawet o tym ostatnio myślałem? na uniwerku wisiał plakat o konkursie na kryminał. i przez kilka dni nosiłem w myślach postać komisarza Jemioły, który ma do rozwikłania dziwną zagadkę znikających autobusów MPK. wszystkie postaci byłyby oczywiście z krwi i kości, wymienione z imienia i nazwiska, a nawet zacytowane ich wypowiedzi i rozmowy w autentycznych wnętrzach. coś takiego chodzi mi po głowie i kto wie, kto wie, może już wkrótce komisarz Jemioła ruszy tropem przedziwnej zagadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 26.01.06, 08:10 Pozdrowienia dla pana Jemioły.Mam dla niego pierwsze zadanie-ktoś w czasie największych mrozów kradnie masowo termometry zaokienne. I to na najwyższych piętrach akademików. Może to kierowcy karetek? Wszystkie poszlaki na to wskazują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.01.06, 12:26 przeniknąć do akademika...tak, to zadanie godne mistrza. komisarz Jemioła uśmiechnął się w duchu. przecież swego czasu tam waletował w alfie przy zwierzynieckiej. najpierw schronił się w malutkim pokoiku koło windy, w tzw. wózkowni, bo stały tam dziecięce wózki, a także trzymano worek kartofli i zakuwano do egzaminów, gdy w pokoju sąsiadów odbywały się głośne balangi. miejsce to było bardzo ciasne, ale przytulne. o ile człowiek przzywyczaił się do szumu windy tuż zza ścianą. nie można też było palić papierosów, bo nie było wentylacji i rano strasznie głowa bolała. ale pewnego dnia, komisarz Jemioła przeniósł się do wygodniejszego lokum. po zajęciach wwf komisarz Jemioła wracał ulicą Świerkową z Jerzym S. alias "Szerszun", który obecnie jest dziennikarzem "Porannego". Jerzy S. zaproponował aby odwiedzić w akademiku Bogdana D. ksywa "Dudek" i wziąć u niego prysznic. tak też uczynili. od tego czasu Jemioła zamieszkał na trzecim piętrze w pokoju wraz z "Dudkiem". to właśnie tam powstały pierwsze numery "Kartek". akademik alfa! miejsce doprawdy magiczne! ach, gdyby te ściany potrafiły mówić! komisarz zanurzył się we wspomnieniach. pewnej nocy np. pojawiły się na nich tajemnicze napisy "Sidorak- potwór z głębin, siewca śmierci". Co to za poruszenie było! dziś pewnie wzruszono by tylko ramionami, ale wówczas za komuny, każdy napis na ścianie włączał od razu szereg alarmowych dzwonków. Sprawdzano w spisach mieszkańców, kim jest ów tajemniczy Sidorak. w akademiku beta odnaleziono pewnego studenta nazwiskiem Sidoruk, ale ten o niczym nie wiedział i stanowczo zaprzeczał jakoby miał mazać po ścianach. miał zresztą żelazne alibii, gdyż tego właśnie dnai był u rodziny na wsi i jako dowód okazał cały plecak z zapasami jedzenia. szukano więc dalej, pani sprzątaczka zwracała się do zaprzyjaźnionych osób - ja nikomu nie powiem, ale tak bardzo bym chciała wiedzieć, o co chodzi z tym Sidorakiem? kto nim jest? oczywiście wszystko zostanie między nami! na co pewien student pedagogiki i psychologi odpowiedział: - myślę, że Sidorak to po części każdy z nas... czyżby zatem zagadka znikających termometrów wiązała się z owym stworem? czyżby potwór po raz kolejny wyszedł z głębin? ale co z tym wszystkim mają wspólnego kierowcy karetek? droga do szpitala wiedzie przez ulicę Wolodyjowskiego...albo Żelazną!!! tam swego czasu mieściły się tzw."babcie" u których mozna się było zaopatrzyć w alkohol. kosztował co prawdy dwa razy drożej niż w sklepie, ale... sklepów nocnych nie było, więc klientów nie brakowało. alkohol zawsze przetrzymywany był w wersalkach. sprzedawca często przyjmował klienta w piżamie, prowadził do łóżka, otwierał nakryty kołdrą "barek" i inkasował pieniądze. dopiero potem studenci sami zajęli się sprzedawaniem alkoholu w akademiku. ale za taki proceder można było wylecieć z uczelni raz dwa. poza tym komuna upadła, powstały sklepy nocne i tego rodzaju usługi straciły rację bytu. ciekawe czym handluje się w akademikach teraz? i czy może mieć to związek z termometrami? akademik..termometry..karetki..Sidorak..Żelazna..czy te wątki coś ze sobą łaczy? a moze odpowiedzi należy szukać zupełnie gdzie indziej? samo myślenie tu nie pomoże, komisarz Jemioła wstał i poprawiwszy mundur postanowił, że uda się na wizję lokalną. ale czy nie jest za wcześnie? czy nie powinien wejść do akademika o zachodzie słońca. gdy znikają cienie realnych przedmiotów , a budzą się z mroku historie dawno zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 26.01.06, 12:34 Właśnie o to mi chodziło. Pamiętasz, koro, imprezy z tamtych lat? A pamiętasz jak uczestniczyłeś w okupacji Domu Partii a potem napisałeś o tym w KP? Dlatego trochę było mi żal, że do wyborów poszedłeś z tymi...komuchami.Pozdrawiam- koleżka z dawnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 212.160.236.* 26.01.06, 12:52 P.S. Sidorak forever!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj!-Prośba 27.01.06, 14:12 bron boze... niech pisze tutaj... i co znaczy te "pol".. ? jakas forma usprawiedliwienia... ze nie nowy kusiba, pawluczuk, redlinski.. nowe czasy.. nowi kronikarze... ;) Gość portalu: CCCC napisał(a): > Koro, mam prywatną prośbę. Może byś założył nowy wątek, w którym byś opisał-w > formie literackiej-naszą białostocką rzeczywistość? Taka półpowieść, > półreportaż, półdziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj! IP: 195.245.213.* 02.02.06, 14:05 byłem wczoraj w warszawie i na ulicy Nnowogrodzkiej za hotelem "forum" obecnie "Novotel" jest knajpka "babaloo" prowadzona przez białostoczanina Tomka Lewickiego. lokal serwuje specjalności kuchni marokańskiej, a ja szczególnie polecam herbatę z miętą. a dziś odwiedziłem białostockie muzeum wsi: ww2.tvp.pl/2844,20060202298324.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 03.02.06, 13:46 skaner pewnie masz, ale czy twoja cora.. koro ... nadal bez przedniego zeba....? specjalnie wracam do poczatku... mysle , ze sie obrazi teraz.... w koncu minelo kilka lat .... ;) Gość portalu: koro napisał: > słoneczko pięknie świeci, nie jest wcale gorąco, zaś zdjęcia które odebrałem > od fotografa są po prostu cudo. chętnie bym wam pokazał moją córkę bez > przedniego zeba, ale nie mam skanera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 195.245.213.* 03.02.06, 14:36 ne mam skanera, ale wiem kto ma i znam też wokalistę zespołu skaner. nawet przez pewien czas mieszkaliśmy w tej samej klatce schodowej. pamiętam tłumy wielbicielek na schodach, raz nawet i ja się załapałem na ową popularność, przez omyłkę bowiem mnie poprosiły o autograf... córka uzębięnie ma cudowne, czego niestety nie mogę powiedzieć o swoich perełkach. a wczoraj w białymstoku był ernest bryll: ww2.tvp.pl/2844,20060203298870.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.02.06, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.02.06, 12:39 wczoraj z moją piękną córką wybraliśmy się do znajomych na wieś. marzył nam się kulig. inni mieszkańcy ciągali sanki z dziećmi za samochodem, ale na nas czekały sanki zaprzężone w... psa burka. niestety nie miałem przy sobie ni aparatu, ni kamery, aby uwiecznić to niezwykłe malownicze wydarzenie. ale nie zapomniałem juz sprzętu wybierając się na warsztaty śmiechoterapii ww6.tvp.pl/2844,20060205299384.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25złotych Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.polbiz.pl 07.02.06, 11:29 Koronkiewicz, nie wkurzaj mnie! Do dupy mamy dzień dzisiaj! Wszystkie następne - również!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.02.06, 14:40 Ludzie!!! Gołe baby na wystawie pokazujom!!! Więcej: ww6.tvp.pl/2844,20060217304595.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 17.02.06, 15:19 gole baby mam w TV na codzien ... i co z tego ... ? wystawa "venus 76" , to bylo 30 lat temu... zielony o tym pisal..!!! nic sie nie zmienilo ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 17.02.06, 18:05 Gość portalu: koro napisał: > słoneczko pięknie świeci, nie jest wcale gorąco, zaś zdjęcia które odebrałem > od fotografa są po prostu cudo. chętnie bym wam pokazał moją córkę bez > przedniego zeba, ale nie mam skanera. a potem trzy miłe spotkania, trzy > oferty pracy i pieniędzy przy tym olbrzymich. życzę tego wam wszystkim. A teraz i ja mogę córce zrobić zdjęcie bez zęba na przedzie. Niech no tylko nabędę drogą zakupu film do mego staruszka canona... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 22.02.06, 15:45 ...film ? myslalem , ze "staruszek canon", to jakas wczesna cyfra. ? film , to chyba juz medium dla koneserow...? wiem .... corka zasluguje na film... ;) ralston napisał: >> A teraz i ja mogę córce zrobić zdjęcie bez zęba na przedzie. Niech no tylko > nabędę drogą zakupu film do mego staruszka canona... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.02.06, 23:00 dziś wraz z córką przeprowadzaliśmy fizyczne doświadczenia. oto na rogrzane słońcem chodniki sypalismy niewielkie ilości śniegu i patrzyliśmy jak zmieniają swój stan najpierw na ciekły, a następnie na gazowy. postanowiliśmy zająć się tym procesem dokładniej i sprawić, aby śnieg szybciej stopniał. aby tego dokonać, należy zmienić jego kolor, tak aby nie odbijał promieni słonecznych, a pochłaniał je i zmieniał na energię cieplną. czy ktoś ma może jakieś propozycje jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.03.06, 23:20 ww6.tvp.pl/2844,20060203298870.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 04.03.06, 13:05 musicie pomalowac snieg na czarno przed eksperymentem ;) Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > dziś wraz z córką przeprowadzaliśmy fizyczne doświadczenia. oto na rogrzane > słońcem chodniki sypalismy niewielkie ilości śniegu i patrzyliśmy jak zmieniają > > swój stan najpierw na ciekły, a następnie na gazowy. > postanowiliśmy zająć się tym procesem dokładniej i sprawić, aby śnieg szybciej > stopniał. aby tego dokonać, należy zmienić jego kolor, tak aby nie odbijał > promieni słonecznych, a pochłaniał je i zmieniał na energię cieplną. > czy ktoś ma może jakieś propozycje jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 04.03.06, 16:49 popiołem znaczy się sypać? tylko czy to ekologicznie? a ostatnio byłem na wystawie o zimie. polecam filmik: ww6.tvp.pl/2844,20060304310956.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.03.06, 18:07 wszystkim stęsknionym wiosny polecam: ww6.tvp.pl/2844,20060305311165.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 195.177.197.* 05.03.06, 18:38 Pamietam jak opowiadales, ze fajnie jest na przedwiosniu wybrac sie w takie wielone miejsce... Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.03.06, 21:26 hej! nic nie stoi na przeszkodzie, aby zorganizować jakąś wycieczkę rowerową do "zielonej dżungli". pogadam o tym z panem prezesem. może się zgodzi? a skoro o rowerach, to szklarnie są tak duże, że widziałem pracownika zasuwającego w środku rowerem! objeżdżał jakieś urządzenia i sprawdzał ich parametry! niezła robota co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 195.177.197.* 05.03.06, 22:29 Niedlugo pierwszy dzien wiosny. Mozna by sie z tej okazji w weekend 25 albo 26 marca zebrac i wybrac! :) A co do tego pana, to faktycznie fajnie mu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.03.06, 13:37 słoneczko pieknie świeci, śnieg topnieje, a co za dnie stopnieje, to wieczorem zamarznie, a w nocy i z rańca dosypie. i tak w kółko. nie chce nas opuścić zima. a tu tymczasem dzień kobiet nadszedł. panie na przystankach z tulipanami stały w celofanie. tradycja w narodzie nie ginie. wszystkiego najlepszego drogim paniom. ode mnie w prezencie piosenka: ww6.tvp.pl/2844,20060308312241.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joshi Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:47 dzisiaj jest naprawdę superr a tu jest cos ciekawego, naprawde mozna poprawic sobie humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.03.06, 17:49 dziś cały dzień spędziłem nad narwią. między innymi poszukiwałem pierwszych objawów wiosny. i znalazłem! są pierwsze bazie. powoli topnieje też lód na rzece i w kilku miejscach widać wesoło pluskającą wodę. wieczorem zmontuję filmik i pozrzucam fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.03.06, 17:54 ha! na zebraniu dawnych opozycjonistów obejrzałem zdjątka ze strajków studenckich, demonstracji i okupacji. łezka się w oku kręci. to były czasy. pamiętam jak zdobywaliśmy komitet. z samego rana zablokowaliśmy główne drzwi (pan strażnik nie wiedział co się dzieje) a ja miałem zamknąć drzwi od bufetu. niestety nie znalazłem ich. i wszyscy towarzysze dostali się tamtędy do środka. dałem plamę. ale dzięki temu nikt nas nie oskarżył, że plądrujemy gabinety. towarzysze siedzieli w swoich gabinetach, a my na korytarzach. towarzyszki pobiegły do bufetu wykupić makaron jeszcze po starych cenach. wesoło zaczęło sie z nadejściem wieczora. rozłożyliśmy sobie śpiwory na podłodze i śpiewamy przy gitarach. towarzysze urzędnicy zaś nie wiedzieli co robić? 15.00 minęła pora do domu iść, ale jakże tu iść kiedy rewolucja w komitecie? no i nocowali za biurkami. potem próbowali nam podrzucić flaszki, że niby jesteśmy alkoholiczni. a u nas zawsze prohibicja była podczas akcji. rano ktoś rzucił plotkę "milicja się zbiera za rogiem" i czekaliśmy z biciem serca jak wpadnie oddział zomowców i wywali nas wszystkich na ulice, albo zapakuje na 48 godzin. kiedyś się człowiek bał mundurowego. (fragment mojej powieści " Ze zwierzeń pterodaktyla") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.03.06, 17:55 ztego wszystkiego zapomniałem adresik podać, gdzie można sobie pooglądac trochę fotek: ww6.tvp.pl/2844,20060315315259.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.03.06, 13:05 byłem proszę ja Was w Tykocinie. i widziałem prawdziwego Żyda! ww6.tvp.pl/2844,20060316315744.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.03.06, 18:34 w kinie forum dzieją się ciekawe rzeczy. kino holenderkie. polecam. więcej: ww6.tvp.pl/2844,20060317316290.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.03.06, 19:50 dziś mieliśmy dzień wagarowicza. tu znajdziecie filmik: ww6.tvp.pl/2844,20060321317961.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.03.06, 10:01 słońce za oknem od samego rana. niebo cudownie błękitne. aż chce się żyć. i może i może znów trochę śniegu stopnieje w ciągu dnia. znów popłyną wesołe strumyczki. znów się odsłonią kolejne połacie trawy. ha! wsiadam zaraz na rower i jadę karmić kaczki, wypatrywać skowronka, otulać pierwiosnki, śnieg usuwać z pól. a wieczorem w klubie gwint zagra zespół świetliki. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 25.03.06, 15:31 u mnie rowniez slonce od samego rana...chociaz to juz pozny marzec... trawa zolknie i ani sladu sniegu....;) Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > słońce za oknem od samego rana. niebo cudownie błękitne. aż chce się żyć. i > może i może znów trochę śniegu stopnieje w ciągu dnia. znów popłyną wesołe > strumyczki. znów się odsłonią kolejne połacie trawy. > ha! wsiadam zaraz na rower i jadę karmić kaczki, wypatrywać skowronka, otulać > pierwiosnki, śnieg usuwać z pól. > a wieczorem w klubie gwint zagra zespół świetliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.03.06, 12:40 a u nas wczoraj grały świetliki. więcej: ww6.tvp.pl/2844,20060326319918.strona tymczasem dzisiaj znów świeci piękne słoneczko! umawiałem się z rowerzykiem na wycieczkę rowerową, ale zapomniałem o przestawieniu czasu i pewnie już sam pojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.03.06, 20:18 praktycznie przez cały dzień w powietrzu wisała szara, brudna mgła. ulice pełne kałuż, chodniki zasypane brudem sprzed wielu miesięcy. po południu rozeszła się wieść - stanisław lem nie żyje. czymże się zatem cieszyć? hm, moze tym że wreszcie media zuważyły, iż na świecie istnieją nie tylko lepper i giertych? że na dalszy plan zeszły polityczne swary? nie ma wśród nas kolejnego wielkiego Polaka. ale zostały po nim piękne i mądre książki. non omnis moriar. tak sobie myślę, że to piękny dzień. codziennie przychodzi na świat miliony osób, codziennie drugie tyle z tego świata bezpowrotnie odchodzi. o jednych napiszą w encyklopedii złotymi zgłoskami, śmierć innych zauważy tylko najbliższa rodzina. my jeszcze żyjemy i powinniśmy chyba robić wszystko, aby żyć porządnie i uczciwie. ciesząc się z tego co zostało nam dane. a wczorajszy wieczór tak pięknie rozpraszał światło: ww6.tvp.pl/2844,20060327320520.strona autor: Wojciech Koronkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zidi Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 28.03.06, 06:13 nareszcie wyzdrowiał nasz syn Szymon,jest pięknie aura nie ma znaczenia. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.03.06, 16:36 to superosko! choc bedąć dziś na zajęciach filozofii u pana Jacka Breczko, przeczytano nam myśl Demokryta (zdaje się, że była to myśl 130) w której oznajmia on, iż z dzieci więcej jeno trosk niż pocieszenia. dlatego lepiej się samorealizować, niz zajmować prokreacją. głupi ten Demokryt, prawda? a dziś moi drodzy usłyszałem czajkę, leciała przeszczęśliwa na wschód w kierunku wasilkowa, a na jednej z topól przy ulicy żelaznej swe trele wyśpiewywał pierwszy wiosenny szpak. i skowronka słyszałem wysoko w nienbiesiech. rozpoczął się najpiękniejszy koncert świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 212.160.236.* 29.03.06, 07:37 Wojtek, jesteś egzaltowany jak pensjonarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.03.06, 00:32 rany! jakie trudne słowa. egzaltacja...pensjonat. pewnie masz rację. ale czy każdy musi być twardym zimnym maczo? może powinienem opowiadac o wiośnie pustosłowiem i nowomową z sejmu rodem? cóż, kiedy słyszę pierwszego szpaka, na którego czekałem od wielu wielu miesięcy, to rzeczywiście trudno mi zachować kamienną twarz pokerzysty i udawać stoicki spokój. cieszę się wraz ze szpakiem, czajką i skowronkiem! gęba śmieje mi się od ucha do ucha i skakać mi się chce niczym pensjonarce na widok lizaka! jeśli nazywasz to egzaltacją, to niech tak zostanie. i niechże mi się przydarza jak najczęściej! hop siup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.06, 00:44 Ja, na ten przykład, to tak już się tą wiosną cieszę, że szpaka wpuściłbym na żerowisko pod zimowe barchany. Niech się gościu pocieszy na kołtunach miernej i wyblakłej klatki z piersiami, niech gwizdem na baczność mię postawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.04.06, 21:17 szpaka na barchany? brzmi co najmniej dwuznacznire. ale wiosna idzie to i nie dziwota! jak tam moi mili prima aprilis mija. zrobiliście komuś dowcip? sami padliście ofiarą wymyślnego żartu? ja postanowiłem puścić oko do żeglarzy, ale nie wiem, czy czasem nie przegiąłem i czy nie znajdę się pewnego dnia za burtą z szeklą wbitą w oko? Obejrzyjcie zresztą sami: ww6.tvp.pl/2844,20060401322675.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.04.06, 00:15 byłem dziś na działkach. kwitną pierwiosnki i bratki. działkowcy produkują rozsady warzyw. wśród drzew i altanek ciągnie się dym ze spalanych liści. pięknie. wiecej: ww6.tvp.pl/2844,20060404323967.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.04.06, 07:24 natomiast opodal działek przy ulicy żwirki i wigury ujrzeć można latające rowery! słowo daję, po raz pierwszy w życiu sfotografowałem przelatującego nad głową rowerzystę: ww6.tvp.pl/2844,20060405324454.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.04.06, 18:10 o raju! w środę byłem na meczu jagiellonii i wszyscy już dawno złożyli relację, a ja jeszcze nie. o wybaczenie ludeczkowie proszę: ww6.tvp.pl/2844,20060407325447.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.04.06, 01:05 tak mi się spodobało śpiewanie na stadionie, że wybrałem się nawet na koncert wiolonczelowy do supraśla. w w karakulach obok zamarzniętego stawu widziałem pierwszego tej wiosny bociana ww6.tvp.pl/2844,20060408325636.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.04.06, 20:50 byłem dziś na gawędzie Jana Leończuka o folklorze. spotkanie odbyło się na uniwersytecie. ależ dawno nie słuchałem żadnych gawęd! ależ wspaniale jest posłuchać drugiego człowieka! i to jescze takiego, który ma coś ciekawego do powiedzenia i potrafi pięknie opowiadać! rozkosz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.04.06, 15:48 tak się rozsmakowałem w gawędach, że tym razem wybrałem się do pijalni czekolady, aby wysłuchać profesora Adama Dobrońskiego i dyrektora muzeum podlaskiego Andrzeja Lechowskiego, opowiadających o białostockim rynku. ich gawęda przetykana była obrazkami z dawnych pocztówek i fotografii, ponadto od czasu do czasu szlagiery sprzed lat przygrywał duet skrzypce i akordeon. bardzo przyjemny wieczorek. i powiem Państwu, że bardzo się cieszę, że gawęda powraca do łask. że zaczynamy się znów spotykać, by publicznie porozmawiać, podyskutować czy choćby tylko posłuchać. i bardzo się cieszę, że jest w końcu takie miejsce, gdzie nie króluje piwsko i papierochy, a jedyną rozrywką jest zagłuszająca rozmowy muzyka, lub olbrzymi telebim. organizatorzy wczorajszego spotkania zapowiadają już kolejne, serdecznie polecam, bo naprawdę warto. zobaczcie zresztą sami: ww6.tvp.pl/2844,20060413327722.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.04.06, 16:56 dzieciństwo spędzałem u dziadków na wsi nad rzeką supraśl. i pamiętam jak co roku rzeka wylewała szeroko na łąki. i jak przylatywały mewy i czajki. a potem na gnieździe siadał bocian. przylot bociana to było coś. dlatego wybrałem się wraz z córką do pentowa. i widzieliśmy jak się kochają bociany. chcecie zobaczyć: ww6.tvp.pl/2844,20060414328274.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.04.06, 12:40 dziś co chwilę o parapet bębnią krople deszczu. miło jest w taka pogode siedziec przy gorącej herbacie z cytryną. co jednak zrobić, gdy trzeba wyjść na zewnątrz, a nie mamy parasola? proponuje wypożyczalnię parasoli! w białymstoku właśnie powstała księgarnia, gdzie można sobie usiąść, napić się kawy i spokojniepoczytac książkę, zanim zdecydujemy się na jej zakup. więcej: ww6.tvp.pl/2844,20060415328648.strona autor: Wojciech Koronkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.04.06, 19:54 dziś rano byłem świadkiem tańca godowego gawronów. najpierw samiec chodził wokół samicy i kłapiąc dziobem rozkładał skrzydła i potrząsał ogonem. pani jego serca dłubała coś przy skórce chleba (wyrzuciłem dziś sporo, w końcu ptaki też powinny poczuć coś z magii świąt). jadąc zaś samochodem na świąteczny obiad do teściowej widzieliśmy już jak dwa ptaki tańczyły naprzeciw siebie. po czym oczywiście samiec wpakował się na grzbiet samicy. jaka szkoda, że nie miałem kamery! zwykły pospolity gawron, ptak którego widzi się codziennie, nagle ukazuje nam swą zupełnie nieznaną naturę: tancerza i zalotnika! jakież to musi być dla niego przeżycie! czekał na ów moment wiele miesięcy, jeśli wyprowadza lęgi tylko raz w roku, więc tylko raz może przeżywać podobne uniesienia! cóż my jutro meteorolodzy zapowiadają deszcze, mam nadzieję, że nie ostudzi to miłosnego zapału moich skrzydlatych przyjaciół, tak bardzo chciałbym im się dokładniej przyjrzeć. a słyszeliście już co się dzieje wieczorem na skraju lasu? ile głosów, ile śpiewów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.04.06, 09:22 wczoraj poranek pełen był gawronich zalotów, a dziś ze snu obudziła mnie wróbla wojna. początkowo myślałem nawet, że to ktoś z sąsiadów wystawił na balkon klatkę z papugami i ptaki zwariowały z radości. ależ było krzyku i przekomarzania, treli i gwizdów, no spac się po prostu nie dało. wyglądam zatem przez okno, sennym okiem rozglądam sie wokół, gdzie ta klatka, gdzie te papugi? nigdzie nie widać? tylko dwa wróble skaczą wokół szpary tuż pod dachem. otworek taki mały i wąski, że na pierwszy rzut oka i karaluch by tam nie wlazł, ale po chwili wyskauje stamtąd wróbel trzeci i znów sie podnosi rwetes i podlatywanie, skrzydełkami machanie. po kamerę pobiegłem, ale ptaki widocznie ie chciały załatwiać swych spraw przed obiektywem, ponadto spłoszone zostały przez sąsiadkę co na balkon wyszła w peniuarze. też zaciekawiona co za krzyki nad jej głową mają miejsce. tak oto zakończyła się pierwsza wróbla wojna tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.04.06, 08:18 słońce pięknie świeci za oknem, ale meteorolodzy zapowiadają deszcz. dzwoni telefon: "słyszeliście po południu mam być deszcz!" woła w słuchawce przerażony głos. dziś o 17.00 staję na ślubnym kobiercu. i jak się okazuje taki deszcz to strasznie poważna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.04.06, 14:31 postanowiłem wykorzystać ostatnie chwile mego kawalerskiego żywota i wskoczyłem na wiernego rumaka. popedałowałem gdzie oczy poniosą. przez budzący sie do życia park, przez ogrody, ulice nad staw! jak sie człowiek na moment zatrzyma i przyjrzy, to aż zadziwienie bierze co tam się w wodzie wyprawia! Więcej: ww6.tvp.pl/2844,20060422332668.strona Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? 22.04.06, 14:43 masz pietra ? wszystkiego najlepszego...;) Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > postanowiłem wykorzystać ostatnie chwile mego kawalerskiego żywota i wskoczyłem > > na wiernego rumaka. popedałowałem gdzie oczy poniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? 22.04.06, 15:57 Mój piękny panie raz zobaczony w technicolorze Piszę do pana ostatni list Już mi lusterko z tym pana zdjęcie też nie pomoże Pora mi dzisiaj do ślubu iść Mój piękny panie ja go nie kocham, taka jest prawda Pan główną rolę gra w każdym śnie Ale dziewczyna przez świat nie może iść całkiem sama Życie jest życiem pan przecież wie Już mi niosą suknię z welonem Już Cyganie czekają z muzyką Koń do taktu zamiata ogonem Mendellsohnem stukają kopyta Jeszcze ryżem sypną na szczęście Gości tłum coś fałszywie odśpiewa Złoty krążek mi wcisną na rękę powiozą mnie windą do nieba | x3 Mój piękny panie z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć Więc nie mógł mi się pan przyśnić dziś I tak odchodzę bez pożegnania jakby znienacka Ktoś między nami zatrzasnął drzwi Już mi niosą suknię z welonem... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? 22.04.06, 15:59 Mój piękny panie raz zobaczony w technicolorze Piszę do pana ostatni list Już mi lusterko z tym pana zdjęcie też nie pomoże Pora mi dzisiaj do ślubu iść Mój piękny panie ja go nie kocham, taka jest prawda Pan główną rolę gra w każdym śnie Ale dziewczyna przez świat nie może iść całkiem sama Życie jest życiem pan przecież wie Już mi niosą suknię z welonem Już Cyganie czekają z muzyką Koń do taktu zamiata ogonem Mendellsohnem stukają kopyta Jeszcze ryżem sypną na szczęście Gości tłum coś fałszywie odśpiewa Złoty krążek mi wcisną na rękę powiozą mnie windą do nieba | x3 Mój piękny panie z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć Więc nie mógł mi się pan przyśnić dziś I tak odchodzę bez pożegnania jakby znienacka Ktoś między nami zatrzasnął drzwi Już mi niosą suknię z welonem... > > Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > > > postanowiłem wykorzystać ostatnie chwile mego kawalerskiego żywota i > wskoczyłem > > > > na wiernego rumaka. popedałowałem gdzie oczy poniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzyk Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? 22.04.06, 16:49 Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > dziś o 17.00 staję na ślubnym kobiercu. i jak się okazuje taki deszcz to > strasznie poważna sprawa! Szerokiej drogi! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.04.06, 14:35 ależ pwspaniałe jest życie żonatego mężczyzny! człowiek się budzi, a tu obok leży piękna kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj, co? IP: 212.160.236.* 24.04.06, 11:33 Całe szczęście, że nie żona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.palmbeach.k12.fl.us 24.04.06, 11:42 a ja dziś miałem dzień do dupy i wszystkim tego życze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.04.06, 10:10 "a ja dziś miałem dzień do dupy i wszystkim tego życze" to ładne! wczoraj wieczorem słyszałem dowcip, który bardzo mi się spodobał: Zięć: Ależ mamusia mi się pięknie śniła Teściowa: Tak? Teść: Stała mamusia nad wodą i karmiła białe ptaki Teściowa: Nad morzem? Teść: Nie, w Toruniu nad Wisłą Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 25.04.06, 14:22 niech wam sie szczesi koro..!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chinagirl Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 25.04.06, 21:41 Panie Wojtuś, Pan powie temu Panu Petelowi apropo festiwalu żeglarskiego Kopyść, że ta kopyść to jest dłuuugie wiosło (vide kopystka do mieszania bigosu). Można by jeszcze nazwać fantazyjnie: Festiwal Grotbrambombramreja. To tak mnie się przypomniało sobie a muzom. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.04.06, 22:38 grot to jest żagiel na grotmaszcie, bram strzeże straż, bom to jest drzewce umocowane do masztu przytrzymujące żagiel od dołu, bram strzeż sam, reja to takie drzewce na wielkich żaglowcach (rejowcach), też jest przymocowywane do masztów i zawiesza sie na nich żagle. choć przyznam się, że osobiscie nigdy po rejach nie biegałem i żagli na nich nie zawieszałem. raz byłem tylko na rejsie po zatoce i pozbywając się resztek wnętrzności zrozumiałem, że żeglarstwo dalekomorskie nigdy nie będzie mi dane. grotbrambombramreja ładny wyraz i jak podejrzewam, że rzeczywiście coś takiego może istnieć. dzisiaj w famie była liga kabaretowa i haniebnie sie spóźniłem trafiając na koniec występu kabaretu "idea" oraz jna występ "widelca". i powiem wam, warto było dziś wieczór zajść do famy. ludziska mają fantazję! jutro rano postara się zmontować to i owo, to się sami przekonacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.04.06, 20:21 przed chwilą wróciłem ze spotkania z edwardem redlińskim w kawiarni fama. przede mną pół nocy spisywania wywiadu. rano tekst musi być wysłany do redakcji. dawno już nie pracowałem nocami. ma to swój urok, gdy za oknem powoli gasną wszystkie światła i w pewnym momencie zapada ciemność i cisza, tak głęboka, że słychać megafony na dworcu. i jest wonczas takie dziwne wrażenie, jakbyśmy płynęli statkiem. gdzie? skąd i dokąd? jest to zupełnie bez znaczenia. podobnie zapędzić może w środek nocy ciekawa książka. pomimo świadomości upływającego czasu i narastającego zmęczenia, potrzeba czytania o dalszych losach bohaterów, potrzeba delektowania się słowem. albo rozmowa ciekawa, były kiedyś dawno temu takie noce, że siedziało się do rana i rozmawiało, rozmawiało, rozmawiało. a potem szło się na dwór by obejrzeć wschód słońca. bywają też takie momenty, że noc mija bezsennie, gdyż u wezgłowia stoi smutek lub strach. nieprzyjemne są to chwile, dlatego zajmowac się nimi nie będziemy. obiecałem filmik z występu kabaretu widelec, słowa danego dotrzymuję, oto on: ww6.tvp.pl/2844,20060427335153.strona jutro, kiedy się już wyśpię (bo po takiej nocnej pracy śpi się długo i słodko) postaram się o jakąś ciekawą wypowiedź edwarda redlińskiego, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 28.04.06, 18:05 czy e.r jest na tyle nieciekawy, ze trzeba fabrykowac (edytowac) "ciekawe wypowiedzi"...? przeciez ten facet... o nocy ...wie wszystko... Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > przed chwilą wróciłem ze spotkania z edwardem redlińskim w kawiarni fama. > postaram się o jakąś ciekawą wypowiedź edwarda redlińskiego, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.04.06, 19:35 edwarda redlińskiego fabrykować gdzieżbym śmiał! po prostu nagrałem z nim godzinny wywiad i choćbym nie wiem, jak go kompresował, to podejrzewam, że zajmowałby zbyt dużo miejsca. komu w obecnych czasach pośpiechu i braku czasu chciałoby sie czekać kilkadziesiąt minut na otwarcie pliku? pomyślałem więc sobie, ot wytnę jakis smakowity kawałek na minutkę lub dwie. ale wcale nie było tak prosto. co lepsze? czy wypowiedź o radiu maryja? a moze o uzależnieniu telewizją? a może o pismach pornograficznych? co byście wybrali? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 29.04.06, 13:08 zamiast tematow zastepczych, moze o tym, kim jest teraz..? Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): pomyślałem więc sobie, ot wytnę jakis smakowity kawałek na minutkę lub dwie. > ale wcale nie było tak prosto. co lepsze? czy wypowiedź o radiu maryja? a moze > o uzależnieniu telewizją? a może o pismach pornograficznych? > co byście wybrali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.04.06, 12:07 a ja poproszę o pismach pornograficznych, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.05.06, 16:21 o pornolach? proszę bardzo uprzejmie. ww6.tvp.pl/2844,20060504337311.strona przepraszam, że tyle to trwało, ale w podróży poślubnej byłem. łomża, olsztyn, malbork, łeba, ustka, gdynia, sopot, frombork i wiele wiele miejscowości do których zajeżdżaliśmy po drodze. zrobilismy ze 200 zdjęć. a jedno lepsze od drugiego. i wtem! w kościele ewangelickim w sorkwitach - a trzeba tu zaznaczyć, że choć jest to świątynia niewielka, to z pewnością jedna z piękniejszych na ziemiach polskich, podczas fotografowania ragmentu wspaniałego drewnianego ołtarza, aparat nagle odmówił posłuszeństwa. czy to dlatego, że chciałem ująć nagiego aniołka? miny nam zrzedły. czem prędzej udalismy sie do mikołajek do najbliższego zakładu fotograficznego. pan wyjął kartę z aparatu i włożył do czytnika. "nic z tego zawyrokował! zdjęcia już przepadły!" ale my sie nie poddaliśmy. szybko wskoczyliśmy w auto i dalejże przez orzysz, ełk, grajewo, osowiec (tu krótki postój nad rzeką i słuchanie bąka i derkacza), mońki i knyszyn do białegostoku. i do zakładu przy lipowej "pan zostawi tą kartę i przyjdzie jutro, zobaczymy co da się zrobić" powiedział przystojny brunet, który na zdjęciach reklamowych w zakładzie wygląda niczym elvis. nadzieja! jest w nas nadzieja. chodzimy po domu, w którym nie było nas od tygodnia. podlewamy kwiatki, pierzemy ubrania z wyprawy i od czasu do czasu tajemniczo do siebie mrugamy. jeszcze nie wszystko stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemne_zeby Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 05.05.06, 16:23 Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > "pan zostawi tą kartę i przyjdzie jutro, zobaczymy co da się zrobić" > powiedział przystojny brunet, który na zdjęciach reklamowych w zakładzie > wygląda niczym elvis. Czy to byl brunet wieczorowa pora? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 05.05.06, 17:10 latwiej o pornolach, niz o tym , kim e.r jest dzisiaj ... tu i teraz.... ? to nie zarzut,to tylko refleksja... za czasow pierwszych "kontrastow", to bylby zarzut...;) Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > o pornolach? proszę bardzo uprzejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.05.06, 07:26 odpowiadając człowiekowi o ciemnych zębach: tak to był brunet i uratował zdjęcia. jestem mu za to bardzo bardzo wdzięczny. do bogo2: no pewnie, że o pornolach najłatwiej. zastanawiałem się także nad wypowiedzią pisarza dotyczącą radia maryja. tam byłaby choć częściowo odpowiedź na pytanie "kim jest dziś e.r.?" ale porównawszy dwa fragmenty - wybrałem moim zdaniem ten bardziej medialny. wypowiedź dotyczącą radia m. można znaleźć w magazynie "porannego" w tekście piotra brysacza. razem żeśmy siedzieli na zapleczu księgarni akcent i zadawali pytania autorowi "konopielki". z codziennych radości proponuję odwiedziny pod adresem: www.dinky.scene.pl/~hv/dowcip.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.05.06, 15:48 w indiańskiej wiosce dzisiaj ruch! łukaszowi tak się spodobała wizyta z przedszkolem u Indian, że namówił mamę, by zorganizowała tam jego urodziny. i ja tam byłem, sok marchwiowy piłem: ww6.tvp.pl/2844,20060506338320.strona (tym razem bez żadnych niespodzianek) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 06.05.06, 16:13 medialny, czyli jaki ? uzywasz przymiotnika, ktory nic nie znaczy... inaczej... moze zawierac wszystko... nastepnym razem jak bedziesz rozmawial z e.r , zapytaj go,czy slowa jeszcze cos znacza...?;) Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > do bogo2: no pewnie, że o pornolach najłatwiej. zastanawiałem się także nad > wypowiedzią pisarza dotyczącą radia maryja. tam byłaby choć częściowo > odpowiedź na pytanie "kim jest dziś e.r.?" ale porównawszy dwa fragmenty - > wybrałem moim zdaniem ten bardziej medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.05.06, 22:59 medialny w znaczeniu "przykuwający uwagę odbiorcy mass mediów". ale oczywiści zaraz sprawdziłem w słowniku kopalińskiego i masz rację, użyłem tego słowa niezbyt zgodnie z jego znaczeniem: 1.środkowy. 2.łatwo ulegający hipnozie, nadający się na medium szanowny bogo2, wydaje mi się, że nie mówisz nam wszystkiego. czyżby redliński ci czymś podpadł? masz w stosunku do niego jakieś uwagi? oczywiście jeżeli trafi mi się okazja ponownie spotkać edwarda redlińskiego, to zadam mu pytanie "czy słowa jeszcze coś znaczą?". ale obawiam się, że nastąpić to może dopiero za kilka miesięcy. masz tyle cierpliwości? przed chwilą wróciłem z kawiarni fama, gdzie odbywa się jubileusz 16-lecia zespołu "pioruners". ależ impreza. każdy wchodzący dostaje przy wejściu kieliszek na sznurku i 50 ml alkoholu. jakiego - nie wiem, gdyż nie piję. na każdym stoliku stoi butelka wódki, a pod ścianami uginają się od jadła szwedzkie stoły. czegóż tam nie ma! chcleb ze smalce, ogóreczki, wędliny, śledzie, jajka, na bufecie piętrzą się stosy pączków i ciastek, pysznią się dzbay pomarańczowego soku i znów bateria butelek wódki! chcesz to bierz i pij ile wlezie. ale nikt się na to nie rzuca, nikt nie pije na umór, nie czołga się pod stołem i nie haftuje w drodzę do kibla. wszyscy siedzą przy stołach i śpiewają. no mówię wam, takiej imprezy jeszcze w białymstoku nie widziałem! ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 07.05.06, 15:16 mam....poczekam... Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > oczywiście jeżeli trafi mi się okazja ponownie spotkać edwarda redlińskiego, > to zadam mu pytanie "czy słowa jeszcze coś znaczą?". ale obawiam się, że > nastąpić to może dopiero za kilka miesięcy. masz tyle cierpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.05.06, 21:13 oj zazdroszczę Ci tej cierpliwości. ja to straszny raptus jestem: ww6.tvp.pl/2844,20060508338991.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.05.06, 00:12 jutro do warszawy jadę, gdyż pokaz filmów mam, więc dziś pół dnia przed komputerem spędziłem. ale pochwalic się chciałem, że śniadanie jadłem za miastem. wynieśliśmy stół do ogrodu i tam pod przeczystym błękitnym niebem, w świetle rannego słońca, wśród kwitnących drzew i spiewu ptaków chrupaliśmy świeże bułki. jakże mało trzeba, aby czuć się szczęśliwym! kawałek bułki na świeżym powietrzu! skarb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.eranet.pl 11.05.06, 13:58 pani w kasie nr 7 na dworcu była dziś bardzo nieuprzejma i podawała nieprawdziwe informacje, a kiedy klient odchodził od okienka sapała poirytowana jak lokomotywa. nie było to miłe. ale później podróż i widoki za oknem - łąki kwitnące milionami mleczy, rowy ozłocone kaczeńcami, czeremcha obspana kwieciem i jakieś mikre krzaczki (dzika wiśnia?) dosłownie pokryte płatkami od stóp do głów czyli od korzonka az po szczyt najdrobniejszej gałązki pozwoliły zapomniec o nieuprzejmej kasjerce. bidna kobita, cały czas ktoś przychodził i przeszkadzał jej w pracy. a jeden pan to chciał biletu z berlina do paryża! i choc podawał nawet godzine odjazdu, to nijak nnie szło tego połączenia znaleźć! kolejka to się zrobiła, az do bufetu, bo druga kasa, gdzie można płacić kartą była zastawiona kartką "nieczyne" choć w środku siedziała pani kasjerka i coś pisała. co pisała? nie wiem, ale domyślam się, że było to coś bardzo ważnego, skoro trzeba było kasę zamknąć w momencie największego porannego ruchu. także cieszmy się i radujmy. polska literatura już wkurtce wzbogaci się kolejne fascynujące dzieło. co w warszawie? niby wielki świat, bo budynki większe i ludzie jakoś ciekawiej ubrani(zwłaszcza starsi nie popadają w kanon poprawności i nudy), ale tak naprawdę, to wszystko to samo co i u nas. na górze niebo, na dole fiołki i konwalie po 3 zł za pęczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.05.06, 22:47 patron kolejarzy postanowił widocznie mnie pokarać za nieuprzejme wpisy o kaskjerce, że tak mi pokręcił na dworcu centralnym w głowie, iż w rozkładzie jazdy zobaczyłem nocny pociąg do Białegostoku, tymczasem nie zauważyłem, że pociąg ten jeździ tylko w soboty i wybrane dni. w rezultacie pół nocy spędziłem na dworcu centralnym. metafizyczne przeżycie. od tej pory o kolejarzach wyrażać się będę z najwyższym szacunkiem. po powrocie do ukochanego miasta, udałem się na wycieczkę rowerową. czy znacie przejazd z ulicy towarowej na ulicę zacisze. akurat przetaczano towarowe wagony, opuszczono więc szlabany, kierowcy aut wyłączyli silniki i wyszli na zewnątrz i tak staliśmy obok siebie w słońcu, a nad nami gromadziły się chmury. potem spadło kilka kropli, błysnął piorun, huknął grzmot. zupełnie przemoczony odwiedziłem najbliższych znajomych. ich dziecko wskazało za okno i rzekło: babak. dokładnie o to szło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.05.06, 12:14 można się długo rozpisywać nad istotą przyjemności czy meandrach rozkoszy. ale wystarczy napisać też: na śniadanie były bułki z masłem i rzodkiewki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 212.160.236.* 15.05.06, 09:30 Wojtek, a byłeś w tym roku w Ploskach? Nigdzie las tak nie pachnie, a herbata z miodem nie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.05.06, 16:50 w Ploskach? nie byłem holender! ale skoro tak tam pięknie, to nie ma co zwlekać, tylko na koń wsiadać i jechać. ha! jechałem dziś rowerem przez park zwierzyniecki wzdłuż działek (od żwirki i wigury do świerkowej), a tu telefon w kieszeni brzęczy. nie zatrzymując się zatem, aparat wyciągam, na ekran popatruję - któż to dzwoni. - jutro do siedlec jedziemy na spektakl - mówi marek - spotykamy się o 15.00 w castelu. - ok - odpowiadam i telefon do kieszeni odkładam ależ fajnie jest sobie podczas przejażdzki przez park z kumplem przez telefon pogadać. pamietam kiedyś przed laty, jak sobie tylko komórkę kupiłem, to pojechaliśmy z telewizją nad wigry kręcić materiał o tamtejszym parku narodowym, bobrach, sielawie i kamedułach. zamieszkaliśmy w pensjonacie na brzegu jeziora i kiedy kumple poszli na rybki, ja pożyczyłem rower wodny i popłynąłem na środek jeziora. tam wyjąłem telefon i wysłałem sms-a do pewnej pięknej kobiety. nade mną było błekitne niebo, pode mną błękitna toń, a po chwili nadeszła odpowiedź. taki byłem z siebie dumny - proszę, oto mogę się kontaktować nawet ze środka jeziora! choć oczywiście nie zawsze jest tak miło. raz pan dyrektor zawezwał mnie do swego gabinetu, a akurat byłem... w górach. dokładnie na granicy polsko czeskiej. i trza było porzucić drewniane schroniska i szczyty we mgle. trza było drałować przez pola czarnych jagód w spowite deszczem doliny. i tłuc się pociągiem przez całą noc z powrotem do miasta. ale kiedy zapukałem do gabinetu, to okazało się, że już było za późno. kto to zresztą może wiedzieć, kiedy jest za późno, a kiedy nie? mądrzy ludzie powiadają, że śpieszą się tylko głupcy, którzy uważają, że gdzieś jeszcze można zdążyć. także już nigdzie się nie śpieszę. jadę sobie rowerem przez park wzdłuż działek, a jutro spotkam się z kumplem w castelu i razem wybierzemy się do siedlec. może po drodze zatrzymamy się posłuchać lasu w Ploskach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCC Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: 212.160.236.* 16.05.06, 10:21 Toż to po drodze. Zajedź koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.05.06, 00:32 rzeczywiście przejeżdżaliśmy obok. niestety byliśmy zbyt skonani drogą, aby kontemplować szum lasu i smak herbaty. ale oczywiście obiecałem, więc sie tam wybiorę. może na rowerze, może z dziewczynami na majówkę. z kocykiem i koszykiem pełnym wiktuałów. a'propos koszyka to widziałem angielskie prospekty takich piknikowych koszy. w środku i talerze i sztućce i serwetki, i dżemiki. a wszystko ładnie opakowane i przymocowane. kto był w tym roku na majówce? kto spożył posiłek na kocyku pod gołym niebem w cieniu drzew, no kto? a może ktoś już biegał po trawie na bosaka? może moczył nogi w strudze? coraz bardziej się oddalamy i od ziemi i od wody i od nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.05.06, 22:03 dzisiaj jeździłem po sklepach ogrodniczych w poszukiwaniu nasion. część udało i się nabyć, część będę musiał zakupić na allegro. zioła będa rosły w skrzynkach na balkonie, na działce posadzę dynie, a pod blokiem rozsypię nasiona słoneczników. fajnie jest patrzeć jak wszytsko rośnie, kwitnie, pachnie i dojrzewa. fajnie jest zajechać do sklepu ogrodniczego, przejść się wśród tysięcy doniczek i setek odmian. fajnie jest popatrzec na kolorowe nieznane kwiaty i dowiedziec się o nich czegoś nowego: ww6.tvp.pl/2844,20060518343627.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.05.06, 09:47 wczoraj byłem z córką w kinie Ton" na filmie "Asteriks i Wikingowie". dawnożeśmy już z córką nie byli w tym kinie. a ma ono swoją niepowtarzalną atmosferę. i mógłbym długo tłumaczyć, na czym rzecz cała polega, że zamiast wielkich oszklonych hal, mamy przytulne nieco ciasne wnętrza, że kiedy wchodzi się na główny hol i widzi te schody prowadzące w dół, to przypominają się nagle wszystkie wizyty w kinie, że...ale córka ma ujęła to w kilku słowach - lubię kino Ton. kiedy przed laty byłem we Francji, bardzo mi się podobało, że na ulicy wszyscy się znają, że sprzedawca i klient mówią do siebie po imieniu, pozdrawiają się, pytają jak zdrowie, dzielą się probloemami i radosciami - ot takie klimaty jak w "Amelii". i muszę się Wam pochwalić, że dziś zaszedłem do sklepu pod blokiem i poczułem się tak jakbym wcale z domu nie wychodził. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? 20.05.06, 13:09 to sie u mnie nazywa "community atmosphere"...! rzeznik, u ktorego kupuje co tydzien indyka i inne wedliny, nazywa sie Giena, jest zydem z leningradu, nie lubi putina i jest kibicem dynama kijow.... ma dwa sklepy w melbourne... jeden w Balaklawie (dzielnicy rosyjskich emigrantow) i drugi, tam gdzie mieszkam... ten drugi nie przynosi jeszcze dochodow...bo smaki miesne i kielbasiane klimaty sa zbyt egzotyczne, jak na przecietny, "miejscowy", anglo-victorianski gust... ale Giena ma nadzieje....;) Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): >> kiedy przed laty byłem we Francji, bardzo mi się podobało, że na ulicy wszyscy > się znają, że sprzedawca i klient mówią do siebie po imieniu, pozdrawiają się, > pytają jak zdrowie, dzielą się probloemami i radosciami - ot takie klimaty jak > w "Amelii". > i muszę się Wam pochwalić, że dziś zaszedłem do sklepu pod blokiem i poczułem > się tak jakbym wcale z domu nie wychodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.05.06, 00:15 mamuśka wyjechała na wycieczkę do egiptu, żegnając się słowami - co ci synek przywieźć? którą część mumii faraona sobie życzysz? tatko został sam w domu. dzwonię zatem do niego co wieczór i zapytuję jak tam sobie radzi. dziś nawet wpadłem z pieczonymi żeberkami i słoikiem buraczków. wszystko dar teściowej. ugotowaliśmy garnek jaglanej kaszy i chlupnęliśmy do posiłku jedno piwko na dwóch. - rozpieszczasz mnie synek! - powiedział tatko poczem uściskaliśmy się serdecznie i rozstaliśmy w pokoju. nie zawsze niestety tak bywało. ale całe szczęście w końcu zmądrzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.05.06, 09:55 wczoraj gdy wsiadałem do samochodu pod szkołą rodzenia, pewien nieznany staruszek zapytał: - w którym kierunku pan jedzie? i bardzo się zasmucił, gdy okazało się, że to nie po drodze do jego mieszkania przy ulicy Mieszka. ale że od szkoły rodzenia (Warszawska) do ulicy Mieszka jest o rzut beretem, a w dodatku przez przepiękne Bojary, więc zaprosiłem staruszka do auta i podwiozłem go gdzie trzeba. po drodze dziadzio opowiedział o chorej żonie, którą musi sie opiekować, a sam tez już powoli słabnie i dlatego na terapię chodzi do przychodni, ale zastrzyki nie pomagają. mają co prawda syna, ale ten pracować musi i pieniądze zarabiac i utrzymac rodzinę, więc o pomoc proszą go tylko w naprawdę kryzysowych sytuacjach. cała nasza jazda trwała zaledwiw kilka minut, a sporo się dowiedziałem i dziadek był niezwykle wdzięczny, że go pod sam blok podwiozłem, bo ledwo po tych zstrzykach dreptał. ale największą radochę miałem chyba ja, bo nie ma przecież większej satysfakcji, niż komuś pomóc, prawda? pamiętacie niewidzialną rękę? a dzisiaj rano, odgzrewając sobie zamrożony sernik (w zamrażarce od miesiąca) znalazłem w kompie niesamowitego bloga. i już adres do niego umieściłem w osobnym wątku, ale zrobie to jeszcze raz, bo zdjęcia sa naprawdę super: www.pancygaro.fotolog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.05.06, 22:53 ależ pięknie dziś padało! deszcz dopadł mnie akurat na masie krytycznej. i tak lało, że w połowie trasy musiałem odbić od peletonu i zupełnie przemoczony oraz zziębnięty szukałem jakiegoś suchego i ciepłego schronienia. a potem deszcz przestał padać i zza chmur wychynęło piękne pomerańczowe słońce. ulice lśniły, tylko ja jako ten wodnik, nieudany eksperyment doktora mraczka, stałem na przed kinem ton ociekając wodą. ludzie akurat wyszli z kościoła. i przyglądali mi się z niedowierzaniem. pamiętam, że ja równiez miałem podobną przygodę. otóż podczas wyświetlania "psa andaluzyjskiego" w kinie forum, ze świetlika w suficie zaczęły kapać krople wody. niesamowicie to wyglądało w strudze światła z projektora. po wyjściu z kina na chodniku zauważyłem kilka kałuż. dopiero następnego dnia z gazet dowiedziałem się, że nad białymstokiem było urwanie chmury i pół miasta zostało kompletnie zalane. stawały autobusy w tunelu, a z piwnic wypompowywano wodę. wyobraźcie sobie zatem miny wiernych wychodzących z kościoła, gdy na słonecznej ulicy stoi kompletnie przemoczony facet, a z tyłu na plecach miga mu czerwona lampka. o lampce przypomniałem sobie bowiem dopiero w domu, jak zdjąłem przemoczoną kurtkę. a'propos czy ktoś pamięta jeszcze czeski film pt. "jak utopić doktora mraczka?" może ktoś dysponuje kopią? widziałe ten film pacholęciem będąc i chętnie bym powrócił do tamtych wzruszeń i uniesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.05.06, 00:19 pieliłem dziś truskawki na działce. strasznie beznadziejna robota. ale kiedy się człowiek już odegnie i zobaczy za sobą pas oczyszczonej ziemi, to jednak jest z tego kawał satysfakcji. no i mam nadzieję, że truskawkom też się łatwiej będzie teraz żyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: ależ fajny dzień mamy dzisiaj co? IP: *.pools.arcor-ip.net 28.05.06, 08:54 Koleżka z Brna z obrzydzeniem zareagował kiedyś jak go o ten film zapytałem. I nie chodziło o sam film tylko o tytuł tzn. jak ja to wypowiedziałem. Nie mówi się "Mraczka" tylko "Mraaaczka" bo nad "a" Czesi stawiają kreseczkę czyli czarkę. Filmu nie mam ale podobno większość filmów można ściągnąć z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś