GoĹÄ: Jerzy IP: *.pl 11.09.03, 20:19 To wielka tragedia ofiary i sprawcy a takze ich rodzin.Módlmy sie za zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: przyjaciel Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 22:00 straciliśmy kolegę i przyjaciela wszyscy pogrążyliśmy się w smutku,Rafale będzie mam Ciebie brakować Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misio Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 23:51 Myślę że kierowcy motorów powinni wyciągnąć z tego jakiś wniosek. Policja powinna w miarę możliwości karać wysokimi mandatami. Drodzy motocykliście mówi się o was że jesteście dawcami nerek i to śe potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: syn Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 07:09 widać że myślenie nie jest twoją mocniejszą stroną Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: 81.15.254.* 12.09.03, 08:41 Wcale nie żałuję tego człowieka. Co oni wyprawiają na ulicach każdy widzi. Czekam na następne wypadki{ale na drzewach} Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baber Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 09:22 wyrazy współczucia, Rafal zawsze pozostanie w mojej pamieci jako dobry kumpel w pracy i przyjaciel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: 81.15.254.* 12.09.03, 09:47 A wiesz ile Twój przyjaciel napedził strachu i napsuł krwi innym kierowcom i pieszym? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.csk.pl 12.09.03, 15:11 mam nadzieje ze i ciebie nikt nie bedzie zalowal jak juz twoj plomyk wygasnie jak mozna wogole cos takiego napisac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.csk.pl 12.09.03, 15:57 czy ty jestes czlowieku naprawdenie normalny tak samo jak ala mam nadzieje zdechniesz jak pies i nikt nie bedzie sie toba przejmowal. Przeciez to byl czlowiek. czestymi przypadkami ze ludzie pisza takie zeczy jest to ze zazdroszcza ze nie maja takich motorow, wiedz zastanow sie czlowieku co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: 81.15.254.* 12.09.03, 16:33 Zamiast się wymądrzać, korzystaj częściej ze słownika ortograficznego półanalfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.csk.pl 12.09.03, 19:59 (Max) Palancie zajebany nie masz za co sie przyczepiac Głupota - jest też pewnym sposobem używania umysłu. I to caly ty. TO byl moj brat!! "PÓŁGŁÓWKU" Prosze bardzo napisz mi dlaczego masz takie zdanie o nim , z kąd mozesz wiedziec czyja to byla wina zycze ci naprawde zebys skonczyl tak jak on i zeby wlasna matka ciebie pochowala!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: damian Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 12.09.03, 16:21 ty sie czlowieku zastanow co mowisz. Zycze ci tego samego z calego serca... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 12.09.03, 16:38 Gość portalu: misio napisał(a): > Myślę że kierowcy motorów powinni wyciągnąć z tego jakiś > wniosek. Policja powinna w miarę możliwości karać wysokimi > mandatami. Drodzy motocykliście mówi się o was że jesteście > dawcami nerek i to śe potwierdza. Motocykliści giną nie tylko z powodu swojej brawury. Znacznie częściej z powodu braku wyobraźni albo chamstwa innych kierowców. Wczoraj w radiu słyszałam rozmowę na ten temat - 70% kupujących motocykle, to ludzie dojrzali, nie żadni młodzi narwańcy. Jeżdżą bezpiecznie, pamiętając o swoich rodzinach i o tym, że wypadek na motocyklu zawsze się kończy co najmniej obrażeniami. To kierowcy samochodów, bezpieczni w swoich pojazdach, przypięci pasami, zabezpieczeni poduszkami powietrznymi, jeżdżą po chamsku, za szybko i wymuszają pierwszeństwo. Robiłam kurs motocyklowy. Kierowcy nie liczą się nawet z tym, że ktoś jedzie w kamizelce ochronnej z napisem NAUKA JAZDY. Jeden taki (młody łysy bubek)zajechał mi drogę i gwałtownie zahamował. Nagłe hamowanie motocyklem to prawie zawsze upadek! Prawo jazdy to nie "prawko", tylko odpowiedzialność za życie swoje i innych użytkowników dróg. A co do umysłowości kierowców ciężarówek, nie chcę się wypowiadać. Zaczyna się weekend, po co mam się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.zeb.com.pl 12.09.03, 10:34 Wyrazy glebokiego wspolczocia najblizszym, rodzinie i wszystkim pracownikom z ktorymi pracowal Rafal.... w mej pamieci bedzie zawsze usmiechnietym wesolym pogodnym i cieplym czlowiekiem, ktorego mialem okazje poznac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kjuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bialystok.uw.gov.pl 12.09.03, 11:30 A ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony wielka tragedia. a drugiej kiedyś jeden z tych idiotów tuż obok mnie i mego 4 letniego syna urządzał wyścig na ulicy Antoniukowskiej. I tak se myślę, że jeśli to był ten sam, to dostał to o co się prosił. BDW Jakby się wrąbał w np. wózek dziecięcy to byśmy Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ nie czytali tych wyrazów żalu. Nasi dawcy nerek by przełknęli sprawę na spokojnie. Ot, trudno dzidzuś miał pecha.... adios kjuba Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 12.09.03, 12:43 Zgadzam się z Tobą. Sam miałem "przyjemność" kilkakrotnie być zagrożonym przez takich palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justyna Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.09.03, 16:06 pomyslcie ludzie co piszecie o tym tragicznym zdarzeniu, chyba nie chcielibyscie aby kiedys wasi mezowie , zony ,dzieci skonczyli w taki sposob to jest tragedia a nie jakis temat do oczerniania tej osoby, nie znalam go osobiscie ale jest on ciotecznym bratem swojego chlopaka i slyszalam o nim same dobre rzeczy wiec nie oceniajcie kogos jesli kogos nie znacie, jest mi bardzo przykro ze z czyjegos nieszczescia robicie sobie takie oczernianie chlopaka i innych ludzi, jest mi bardzo przykro ze zyjemy w swiecie gdzie ludzie nie potrafia wspolczuc innym. Rafałku spoczywaj w spokoju, wyrazy wspolczucia dla calej rodziny pograzonej w bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kjuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bialystok.uw.gov.pl 15.09.03, 10:05 Szanowna Justyno! Po pierwsze: w swoim liście nie napisałem na tego zmarłego chłopaka złego słowa. Po drugie: jak jeżdżą motocykliści wiemy wszyscy. Po trzecie: być może rzeczywiście 70 % właścicieli tych szybkich maszyn to ludzie odpowiedziali itd, ale jak mówi stare przysłowie, by zepsuć beczkę miodu wystarczy łyżeczka dziegciu. Tu ta łyżeczka kształtuje się na poziomie 30%. adios kjuba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.csk.pl 12.09.03, 13:42 Stracilismy czlonka naszej rodziny , jestesmy pograzeni w smutku. Rafale bedziesz z nami zawsze i wszedzie. Drodzy motocyklisci dokladnie wiem jaka wam srpawia radosc jazda moterem ale niech ten wypadek bedzie dla was przestroga uwarzajcie na siebie przeciez to jest "ułamek sekundy" Pogrzeb odbedzie sie 13.09.2003 w domu pogrzebowym na ulicy Nowogródzkiej o godzinie 12:30 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kondziolek7 Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.tkb.net.pl 12.09.03, 15:19 Rafał pozostanie w mojej pamieci jako usmiechniety i pogodny czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.csk.pl 12.09.03, 15:59 (do maxa)czy ty jestes czlowieku naprawdenie normalny tak samo jak ala mam nadzieje zdechniesz jak pies i nikt nie bedzie sie toba przejmowal. Przeciez to byl czlowiek. czestymi przypadkami ze ludzie pisza takie zeczy jest to ze zazdroszcza ze nie maja takich motorow, wiedz zastanow sie czlowieku co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik14 Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 12.09.03, 16:51 Gość portalu: Kuba napisał(a): > (do maxa)czy ty jestes czlowieku naprawdenie normalny tak samo > jak ala mam nadzieje zdechniesz jak pies i nikt nie bedzie sie > toba przejmowal. Przeciez to byl czlowiek. czestymi przypadkami > ze ludzie pisza takie zeczy jest to ze zazdroszcza ze nie maja > takich motorow, wiedz zastanow sie czlowieku co piszesz Max ma rację.W każdym twoim poście są błędy ortograficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 12.09.03, 17:02 Gość portalu: Kuba napisał(a): > (do maxa)czy ty jestes czlowieku naprawdenie normalny tak samo > jak ala mam nadzieje zdechniesz jak pies i nikt nie bedzie sie > toba przejmowal. Przeciez to byl czlowiek. czestymi przypadkami > ze ludzie pisza takie zeczy jest to ze zazdroszcza ze nie maja > takich motorow, wiedz zastanow sie czlowieku co piszesz A ty zapewne taki motor posiadasz i lubisz jak inni ci zazdroszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.csk.pl 12.09.03, 20:21 niestety nie posiadam takiego motoru i nie mam zamiaru usiasc na takie cacko z jednej strony macie racje co do jazdy niektorych motocyklistow ale rafal mial za soba lata praktyki i szalencza jazda nie sprawiala mu zadnej przyjemnosci . Nie wiem o co wam chodzi przeciez to jest tragadia a nie zadna sensacja. Nie wszyscy motocyklisci sa tacy sami to ze przejechal kolo wozka to oczywiscie rozumiem, tez bym mial takie samo zdanie o tym "jednym" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: winz Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.pl 12.09.03, 20:08 Widzialem te makabre wczoraj z rana.Wyrazy wspolczucia rodzinie tragicznie zmarłego.Ten czlowiek nie wygladal na szalenca ganiajacego po miescie bez opamietania.Nieszczesliwy splot okolicznosci i nieuwaga kierowcy ciezarowki spowodowala smierc mlodego czlowieka.Zeby jechal np. polonezem to nic by mu sie nie stalo, ale widac chlopak mial fantazje i to go zgubilo...Niech spoczywa w pokoju, a ci malkontenci co pieprza bzdury tu na forum mam do was pytanie:CZY WY JESTEŚCIE NIENORMALNI???JAK MOZNA TAK OCZERNIAC CZLOWIEKA KTOREGO W OGOLE SIE NIE ZNAlo????Pomyslcie na przyszlosc zanim napiszecie cos tak okropnie glupiego... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 12.09.03, 21:24 Motocykliści giną nie tylko z powodu swojej brawury. Znacznie częściej z powodu braku wyobraźni albo chamstwa innych kierowców. Wczoraj w radiu słyszałam rozmowę na ten temat - 70% kupujących motocykle, to ludzie dojrzali, nie żadni młodzi narwańcy. Jeżdżą bezpiecznie, pamiętając o swoich rodzinach i o tym, że wypadek na motocyklu zawsze się kończy co najmniej obrażeniami. To kierowcy samochodów, bezpieczni w swoich pojazdach, przypięci pasami, zabezpieczeni poduszkami powietrznymi, jeżdżą po chamsku, za szybko i wymuszają pierwszeństwo. Robiłam kurs motocyklowy. Kierowcy nie liczą się nawet z tym, że ktoś jedzie w kamizelce ochronnej z napisem NAUKA JAZDY. Jeden taki (młody łysy bubek)zajechał mi drogę i gwałtownie zahamował. Nagłe hamowanie motocyklem to prawie zawsze upadek! Prawo jazdy to nie "prawko", tylko odpowiedzialność za życie swoje i innych użytkowników dróg. A co do umysłowości kierowców ciężarówek, nie chcę się wypowiadać. Zaczyna się weekend, po co mam się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 13.09.03, 07:46 Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a to ja Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.iig.pl / *.iig.pl 14.09.03, 14:45 "ZOSTAWCIE MOJEGO TATUSIA !!!" - tak płakała i krzyczała wczoraj na pogrzebie jedna z córek Rafała (10 i 5 lat), kiedy panowie z zakładu pogrzebowego robili co do nich należało... Zostawcie jej tatusia.... I nie szargajcie Jego pamięci. Jego i innych - kimkolwiek by byli - czy "dawcami nerek", czy ludźmi, którym rak ten narząd przetoczył... To tyle! Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Art Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.tkb.net.pl 14.09.03, 20:42 Do zobaczenia Rafale.Troche nam tu zamieszałeś i brakuje nam Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kjuba Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bialystok.uw.gov.pl 15.09.03, 10:14 Powtarzam po raz kolejny. Nie napisałem na temat tego Rafała złego słowa. Więc proszę mi nic nie wmawiać. Ok? Natomiast nic, ale to nic i nikt nie wmówi mi, że nie ma motocyklitów jeżdżących jak psychopaci. Tak po prostu jest. I nie interesuje mnie, czy jest to 50%, 30%czy, 10% ich ogółu (choć raczej jestem za tą pierwszą liczbą). O tym że odbywająsię wyścigi po ulicach miast W BIAŁY DZIEŃ też nikogo nie muszę chyba przekonywać. adios kjuba Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 15.09.03, 14:47 Gość portalu: kjuba napisał(a): > Powtarzam po raz kolejny. Nie napisałem na temat tego Rafała złego słowa. Więc > proszę mi nic nie wmawiać. Ok? Natomiast nic, ale to nic i nikt nie wmówi mi, > że nie ma motocyklitów jeżdżących jak psychopaci. Tak po prostu jest. I nie > interesuje mnie, czy jest to 50%, 30%czy, 10% ich ogółu (choć raczej jestem za > tą pierwszą liczbą). O tym że odbywająsię wyścigi po ulicach miast W BIAŁY > DZIEŃ też nikogo nie muszę chyba przekonywać. > adios > kjuba Nie usprawiedliwiaj się. I tak niektórzy Cię nie zrozumieją, a możesz być posądzony o zazdrość przez niejakiego Kubę. Nawiasem mówiąc dziś widziałem dwóch polantów ścigających się z dużą szybkością nie zwracających uwagi na światła na ul. Piasta. Niczego ci idioci się nie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: 81.15.254.* 15.09.03, 15:10 Na pewno byłeś bardzo zdenerwowany. Czy nie życzyłeś im żeby wyłądowali na pobliskim drzewie? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 15.09.03, 15:20 Gość portalu: max napisał(a): > Na pewno byłeś bardzo zdenerwowany. Czy nie życzyłeś im żeby wyłądowali na > pobliskim drzewie? Nie życzę nikomu smierci. Jednak mogli kogoś zabić na drodze. Jeżli to miałoby nastąpić wolałbym żeby sami wypadli z drogi nie czyniąc nikomu krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 16.09.03, 08:04 Ludzie!! Na tym wątku zaczęła się rozmowa o tragicznie zmarłym motocylkiście, aż w końcu doszło do tego, że (prawie)wszyscy zaczęliście się wyzywać i życzyć sobie nawzajem tego, co spotkało tego człowieka..Zastanówcie się.. Nie chcę go bronić, ani tymbardziej oczerniać, bo go nie znałam, ale uszanujmy jego pamięć.. Dodam tylko tyle, że ktoś, kto lubił jazdę motorem nie musi być od razu wariatem i szaleńcem wygłupiającym się na motorze.. Pomyślcie zanim pożyczycie komuś śmierci.. To żałosne i nieludzkie.. Do czego to świat doszedł, zeby ludzie wzajemnie chcieli, aby ktoś (kogo w gruncie rzeczy nie znają - bo to tylko wątek na forum) umarł.. To smutne.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzina Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: Morgoth:* / 10.2.1.* 17.09.03, 21:37 Dotknęła nas okropna tragedia.Odeszła najdroższa nam osoba. Rafał kochał motocykle, był doskonałym kierowcą, brawurowa jazda nie sprawiała mu przyjemności. Był bardzo dobrym, pogodnym człowiekiem, myślę że nikt z nas swoim życiem nie zasłuży na tak wielkie grono kochających przyjaciół, którzy nigdy o nim nie zapomną. Rafał będzie w naszych sercach zawsze. Bardzo prosimy świadków o kontakt. Ogromna prośba do WINZ o kontakt telefoniczny. 652-64-10 0507-537-754 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daniel Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 22:36 Byl moim rodzonym bratem. Wielka to tragedia. Za wczesnie nas opuscil. Jeszcze to do mnie nie dotarlo i pewnie duzo czasu jezcze minie jak sobie to uswiadomie. Bede Jego pamietal zawsze usmiechnietego, "tryskajacego" humorem. Kazdy bedzie tak Jego pamietal. Tak wspanialych ludzi malo jest na swiecie. Wielka to strata dla nas wszystkich... Na motorze nie jezdzil jak wariat, byl bardzo doswiadczonym kierowca. Rafale, zbyt wczesnie od nas odszedles... Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Tragiczne zderzenie motoru z ciężarówką 19.09.03, 08:21 Bardzo współczuję rodzinie zmarłego. Wiem, że utrata bliskiej osoby boli jak mało które cierpienie. Jednak chciałam zaapelować do wszystkich motocyklistów szczególnie do tych którzy wieczorami ścigają się po ulicy Komisji Edukacji Narodowej, to co oni tam wyrabiają to przechodzi ludzkie pojęcie, fakt widok niesamowity i aż ciarki przechodza kiedy jedzie np, 15 motorów a wszystkie na jednym kole z kierownicą w górze, ale zastanówcie się co robicie! Jeżeli sobie nie wyrządzicie krzywdy to może być ktoś inny, zupełnie niewinny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś