Dodaj do ulubionych

homoseksualizm?? nie zgodny z prawem??

28.01.06, 20:37
Czy waszym zaniem w polsce homoseksualizm powinien byc "legalny"! Innym
słowem czy można być "INNYM"?? Wypowiadajcie sie...Na najciekawsze posty
zostaną opublikowane na lobu dotyczącym opini publicznej
Obserwuj wątek
    • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:40
      Dziwne to twoje pytanie. Przecież homoseksualizm jest jaknajbardziej legalny podobnie jak gra w piłkę, zbieranie znaczków i wąchanie kwiatków nes pas ?
      • majcysko Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 20:49
        Nie o to mi chodziło!! O śluby...czy powinny byc wydawa w Polsce śluby pomiędzy
        osobami tej samej płci?? Na to mi odpowiedz
        • malinowakrolewna Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 20:52
          ja uwazam ze powinny byc.To ich sprawa jak zyja. Nie jestem za prawem do
          adopcji bo wiem ze dzieci bylyby przesladowane przez rowiesnikow.
          • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:12
            Czy tylko prześladowanie ? A wzorce osobowe ? Wzorce zachowań ?
        • Gość: Krawat Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:02
          Nie.
          Niech się posuwają na wzajem jak lubią nic mi do tego, ale nie nazywajmy związku
          dwóch gejów małżeństwem, rodziną i nie udzielajmy im ślubu!
          Przypomina mi się taki odcinek The Simpsons gdzie Homer widząc że jest takie
          zapotrzebowanie w społeczeństwie i możliwość zarobienia kasy założył kościół w
          którym udzielał ślubu każdemu z każdym a nawet wszystkim. O ile dobrze pamiętam
          ktoś ożenił się nawet z tosterem. Może było to trochę przerysowane, ale oddaje
          istotę rzeczy.
        • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:26
          A jaki cel miałaby mieć taka legalizacja ?
    • malinowakrolewna Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 21:03
      no troche nie. bo co ma zwiazek dwojga ludzi do tostera?
      • Gość: Krawat Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:11
        To był tylko epizod w animowanym serialu.
        Chodzi oto, że jeśli uznamy, że każdy może pobrać się z kim chce niezależnie od
        płci, to można zadać pytanie czemu mamy dyskryminować tych którzy chcieli by
        jeszcze coś innego, może większą ilość żon, może zwierzę, może przedmiot?
        • malinowakrolewna Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 21:15
          z przedmiotami jest inna sprawa. Fakt to mogloby wzbudzic inne "odchylenia" ale
          uwazam ze przeciez Ci ludzie tez maja uczucia i tez sie kochaja i tak jak my
          heteroseksualni chcieliby byc traktowani jak rodzina.
          • Gość: Krawat Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:23
            Może i się kochają jak heteroseksualni i chcieli by być traktowani jak normalna
            rodzina, ale związek dwóch homoseksualistów to nie jest rodzina więc i nie mogą
            tak być traktowani, choć by nie wiem jak chcieli. I nie ma znaczenia że to nie
            ich winna, bo też nie moja wina że nie mam słuchu i nie mogę być piosenkarzem.
            Sorry Winetou.
    • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 21:31
      Ciekawy temat...
      Zaraz wysypią się odpowiedzi osób które nt. homoseksualizmu wiedzą niewiele
      albo utożsamiają go z pedofilią i zoofilią, i podawać będą argumenty na NIE
      które są tak niedorzeczne że aż boli głowa.
      Pojawią się też tacy, którzy będą uczucia homoseksualne sprowadzać do czystej
      kopulacji, jak to zrobił pan o pseudonimie Krawat, mowiąć, "niech kopulują ile
      chcą ale nei nazywać ich małżeństwem, rodziną" - panie Krawat, pragnę zwrócić
      uwagę, że po 1wsze jeśli ktoś pragnie związać się węzłęm małżenskim, to
      bynajmniej nie z tego powodu iż chce sobie pokopulowac w świetle prawa, lecz
      dlatego ze kocha całą swoją osobą i chce mieć to na piśmie. Po 2 gie, nikt
      tutaj nie użył słowa rodzina.
      Wobec powyższego: TAK, wg mnie homoseskualiści mogą mieć prawo do ślubowania
      sobie. Homoseksualna para to dwie dorosłe osoby które podjęły decyzję, ze chcą
      być razem, nikomu nie szkodzą. (Mówię "dwie dorosłe osoby" aby nie było
      wątpliwości i aby nie pojawiały się już głosy typu 'czy ktos zalegalizuje moj
      zwiazek z tosterem')
      Dziękuję.
      • Gość: Krawat Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:52
        1. Nie sprowadzam całej sprawy do kopulacji, ale to podstawowa rużnica między
        homoseksualistą a heteroseksualistą z kim kopuluje.

> (...) lecz dlatego ze kocha całą swoją osobą i chce mieć to na piśmie.

To niech sobie napisze, odręcznie lub maszynowo. Jeśli napisze to urzędnik to
        będzie bardziej prawdziwe?
        Jeśli chcą sobie ślubować niech sobie założą kościół w kturym sobie będą ślubować.
        • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 22:07
          > 1. Nie sprowadzam całej sprawy do kopulacji, ale to podstawowa rużnica między
          > homoseksualistą a heteroseksualistą z kim kopuluje.

Owszem , to jest różnica, lecz cóż z tego wynika?
          Mówisz, że homoseksualista może kochać się ze swoim parterem, ale nie dajesz mu
          prawa do wziecia slubu, tak jak by to prawo mialo spowodowac jakąś szkodę.

> To niech sobie napisze, odręcznie lub maszynowo. Jeśli napisze to urzędnik to
          > będzie bardziej prawdziwe?

Bedzie równie prawdziwe jak byś Ty napisał sobie takie coś ze swoją narzeczoną.
          I zyjcie sobie szczesliwie, po co Wam urzędnik.

> Jeśli chcą sobie ślubować niech sobie założą kościół w kturym sobie będą
          ślubować.
          Nie mówimy o ślubach kościelnych. Gwoli ścisłości, Istnieją w swiecie kościoły,
          gdzie takie śluby są możliwe.
          • Gość: Krawat Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:22
            > Bedzie równie prawdziwe jak byś Ty napisał sobie takie coś ze swoją narzeczoną.
            > I zyjcie sobie szczesliwie, po co Wam urzędnik

Na razie jestem wolny ale jeśli będę miał się żenić to tylko ślub kościelny ma
            dla mnie jakieś znaczenie, (paradoksalnie mimo iż jestem ateistą) dlatego że
            kościół reprezentuje i zajmuje się duchową stroną życia człowieka. A urzędnik to
            tylko pionek pilnujący żeby wszystko było OK w papierach.
            Zgadzając się na zawieranie małżeństw homoseksualnych w świetle prawa
            stwierdzamy poniekąd że jest to normalne i naturalne. A nie jest.
            • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 28.01.06, 22:46
              > Na razie jestem wolny ale jeśli będę miał się żenić to tylko ślub kościelny ma
              > dla mnie jakieś znaczenie

Hmm... rozumiem co masz na myśli, jednak to niezbyt rozsadne podejscie,
              poniewaz szalenie niepraktycznie w naszym dzisiejszym biurokratycznym swiecie.
              I może się nam to nie podobać, lecz musimy sie z tą biurokracją liczyć, bo
              inaczej ona policzy się z nami. Tak więc śluby cywilne - jak najbardziej.

> Zgadzając się na zawieranie małżeństw homoseksualnych w świetle prawa
              > stwierdzamy poniekąd że jest to normalne i naturalne. A nie jest.

Nie chcę rozkęcac tego poglądu, bonie chce aby wywiązała się jakas ideologiczna
              dyskusja któa do niczego nie doprowadzi. Chcialabym natomiast poprosic, aby
              wszyscy ktorzy mysla w ten sposob (ze hmoseksualnosc nie jest normalna)
              zastanowili się chwilkę nie nad jej istotą, normalnoscią lub nie, lecz nad
              skutkami. Jakie są skutki? Czy homoseskualisci szkodzą spoleczenstwu? Nie mogą
              mieć dzieci - zgoda, ale mnostwo heteroseksualnych par nie moze.
              Jakie sa spoleczne skutki tego, ze dwie kobiety beda mialy papierek
              potwierdzajacy ich milosc? Nie powtarzajmy bez sensu NIE! NIE! NIE! gdy tylko
              ktos zapyta nas na ulicy o stosunek do homoseksualnych malzenstw.
              Homoseksualizm to nie jest choroba zakaźna. To że moj czy Twoj sasiad pobierze
              sie ze swoim partnerem naprawde nie spowoduje ze i my zarazimy sie
              homoseksualizmem.
              • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:14
                Nie to nie jest choroba zakaźna. To tylko zaburzenie psychiczne (figurujące na liście chorób).
                • Gość: ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 29.01.06, 11:34
                  Homoseksualizm został wykreślony z listy chorób przez WHO (Światową organizację
                  Zdrowia) w 1991 roku.
                  • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:17
                    A nieprawda - został wykreślony z listy chorób PODLEGAJĄCYCH STATYSTYCE. Taki mały niuansik...
                    • Gość: ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 29.01.06, 20:15
                      A możesz podać zródło tej informacji?
                      • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:33
                        No jak to ? Źródło to źródło - jest jedno.
                        • Gość: ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 29.01.06, 20:36
                          Więc poproszę :) Nie pytam się ile ich jest, tylko proszę o konkretne podanie
                          tegoż.
                          • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:27
                            Dawniej pisano: tamże.
                            • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:05
                              Frogi mpingo, czy mam rozumieć że nie znasz odpowiedzi na moje pytanie o zródło
                              Twojej wypowiedzi? Jeśli znasz to poraz kolejny proszę o udzielenie jej.
                              • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:15
                                No indeks WHO ! Czy to nie jest oczywiste ? Ja już zwątpiłem czy rozmawiam z myślącymi ludźmi posiadającymi jakąkolwiek elementarną wiedzę, czy to program "Z kamerą wśród zwierząt" :(
                                • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:27
                                  Nie , to nie jest oczywiste, i bądź pewien że sprawdzę tą informację.
                                  • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:30
                                    Nie jest oczywiste że źródło to źródło...
                                    Może ty juz lepiej niczego nie sprawdzaj i w ogole niczego...
                                    • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:35
                                      Nie jest oczywiste ze źródlo to źródlo?
                                      Chcesz przez to powiedzeć że nie jest to informacja z pierwszej ręki i byc może
                                      mija się ona z prawdą?
                                      Wobec tego nie podawaj jej jako argument.
                                      A sprawdzic i tak sprawdzę, skoro mamy rozmawiac merytorycznie.
                                      • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:39
                                        Haha ! Przecież to ty pytasz o źródło. LOL.
                                        • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:09
                                          Niestety, Twoje "źródło" się nie potwierdza...
                                          Wczesniej napisales:
                                          "Nadal figuruje w spisie chorob w dziale "zaburzenia identyfikacji plci" pod
                                          oznaczeniem F64"
                                          Pragne Cię poinformować, ze F64 to zaburzenia identyfikacji płciowej. Zalicza
                                          się do nich
                                          -tranwestycyzm
                                          i
                                          -transseksualizm
                                          ktore homoseskualizmem nie są.
                                          natomiast zaburzenia preferencji seksualnej mają oznaczenie F65 i sa to kolejno:
                                          -fetyszyzm
                                          -ekshibicjoznim
                                          -ogladactwo
                                          -pedofila
                                          -sadomasochizm

Nie ma homoseksualzimu.
                                          • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:18
                                            Niestety nie. Mówisz o klasyfikacji europejskiej.
                                            Jeszcze poprawka - F66.
                                            • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:30
                                              F66 to zaburzenia zwiazane ze stanami NIEPEWNOSCI orientacji seksualnej, a nie
                                              SAMEJ ORIENTACJI JAKO TAKIEJ.
                                              A dokladniej:
                                              Cierpienie z powodu niepewności dotyczącej własnej identyfikacji czy orientacji
                                              seksualnej, co powoduje lęk lub depresję. Występuje to najczęściej w okresie
                                              pokwitania u osób, które mają trudność co do określenia orientacji seksualnej -
                                              HOMOSEKSUALANA, HETEROSESKUALNA CZY BISEKSUALNA (widac tutaj wyraznie ze sama
                                              orientacja nie jest zaburzeniem!) ; może także wystąpić u osób, które po
                                              okresie pozornie ustalonej orientacji seksualnej (pozostając w dłuższych
                                              związkach) zauważyły zmianę swojej orientacji.
                                              • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:34
                                                F66 - zaburzenia psychologiczne i zaburzenia zachowania związane z rozwojem i orientacją seksualna.
                                                Są zatem zaburzenia...gdzie mowa o niepewności ?
                                                • ktosiaczek Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:40
                                                  Patrz wyżej. W razie nieustąpienia wątpliwości i pomrocznosci jasnej - służę
                                                  odpowiednim źródłem traktującym na ten temat.
                                                  • modrooka Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 18:01
                                                    No proszę i argument pana mpingo o rejestrze chorób padł.
    • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:47
      Moim zdaniem homoseksualisci powinni miec takie same prawa jak pary
      heteroseksualne. Nie rozumiem dlaczego czesc spoleczenstwa o waskich
      horyzontach myslowych zabrania im tego??!! Wkurzaja mnie te wszystkie protesty,
      jakies smieszne obawy!

Co komu przeszkadza para facetow trzymajacych sie za rece? NIC!! Jak ktos nie
      chce patrzec to niech odwroci głowe!!

My heteroseksualni ludzie stanowimy co jest "normalne", a na argumenty ludzi,
      ktorzy mysla inaczej mowimy, ze to jest chore, ze homoseksualizm jest choroba!
      Bzdura!! Na jakiej podstawie ktos stwierdzil, ze jest to choroba? Czy czlowiek
      homoseksualny ma jakas wysypke, goraczke, siniaki na ciele??

Do tej sprawy miesza sie jeszcze Kosciol, konserwatywny do szpiku kosci!!
      Obłudni sa i tyle, bo przeciez czesc klerykow to osoby homoseksualne!!
      Dlatego juz dawno odwrocilam sie od tej SEKTY!! Popieprzone społeczenstwo!!!
      • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:42
        > Nie rozumiem dlaczego czesc spoleczenstwa o waskich
        > horyzontach myslowych zabrania im tego??!!

Ależ to właśnie szerokie horyzonty sprawiają, że nie sposób uznać związków homoseksualnych za równoprawne heteroseksualnym.

> My heteroseksualni ludzie stanowimy co jest "normalne", a na argumenty ludzi,
        > ktorzy mysla inaczej mowimy, ze to jest chore, ze homoseksualizm jest choroba!

No jest i choćbyś nie wiem jak bił piąstkami o ziemię to tego nie zmienisz.

> Na jakiej podstawie ktos stwierdzil, ze jest to choroba? Czy czlowiek
        > homoseksualny ma jakas wysypke, goraczke, siniaki na ciele??

Czy tradycyjny facet twierdzący że jest Napoleonem ma te objawy ? Także nie ma. Schizofrenik też nie ma. Kto powiedział że słyszenie głosów to choroba ? To że ty nie słyszysz nie znaczy, że głosów nie ma. Może masz coś z uszami ? Tego typu to argumentacja.

> Do tej sprawy miesza sie jeszcze Kosciol, konserwatywny do szpiku kosci!!

A co ci się nie podoba: że miesza się, czy że konserwatyści. Miesza się bo ma prawo a konserwatywny-postepowy - jakie to ma znaczenie ? Liczy się czy ma rację a nie jaka stara ta racja jest.

> Obłudni sa i tyle, bo przeciez czesc klerykow to osoby homoseksualne!!

Po co prawo ściga łapowników ? Przecież część sędziów i policjantów "bierze".
        Przepraszam ale argumentacja jest na poziomie przedszkola.

> Dlatego juz dawno odwrocilam sie od tej SEKTY!! Popieprzone społeczenstwo!!!

Niedobrze zrobiłeś odstawiając leki...
        • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:46
          > Niedobrze zrobiłeś odstawiając leki...
          ze mna jest wszystko ok, jestem zdrowa na ciele i na umsle, czytajac twoje
          wypowiedzi odnosze wrazenie, ze z toba jest cos nie tak :))))

> A co ci się nie podoba: że miesza się, czy że konserwatyści. Miesza się bo ma
          p
          > rawo a konserwatywny-postepowy - jakie to ma znaczenie ? Liczy się czy ma
          rację
          > a nie jaka stara ta racja jest.

Kto Kosciolowi dal prawo do mieszania sie w prywatne zycie jednostek?? Kto??
          Moze Bog??? Jezeli tak to, gdzie jest tak napisane? Biblia mowi, ze Koscio kat.
          ma prawo dyktowac ludziom jak maja zyc?? nie sadze...

Czy homoseksualizm jest choroba zakazna? Czy mozna sie od takiej osoby zarazic??
          Jezeli ludzie homoseksualni nie robia nikomu krzywdy, to dlaczego
          heterokseksualni ludzie krzywdza ich???????? Dlaczego odmawiaja im szacunku,
          legalizaji zwiazkow??

Jestes zamkniety, twoje poglady wogole mi sie nie podobaja, czytajac twoje
          posty dostaje biales goraczki! Poczytaj "Fakty i mity" moze cos dotrze do
          ciebie, a jak nawet na to cie nie stac, by poznac poglady i co najwazniejsze
          uszanowac cudze, wlacz tv trwam i wstap do klubu moherowych beretow! nara!
          • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:14
            > ze mna jest wszystko ok, jestem zdrowa na ciele i na umsle

Ach to ty dziewczynka jesteś ! Myslałem że chlopiec :)

> Kto Kosciolowi dal prawo do mieszania sie w prywatne zycie jednostek??

Co to znaczy "mieszanie się" ? Kościół wypowiada się na ten teemat. Prawo do wypowiedzi ma każdy.

> Moze Bog??? Jezeli tak to, gdzie jest tak napisane? Biblia mowi, ze Koscio > kat.
            > ma prawo dyktowac ludziom jak maja zyc?? nie sadze...

W Biblii niewiele raczej jest na temat kosciołakatolickiego wogole. Czy nie uważasz jednak że sama Biblia dyktuje ludziom jak mają żyć ? :)

> Jezeli ludzie homoseksualni nie robia nikomu krzywdy, to dlaczego
            > heterokseksualni ludzie krzywdza ich????????

Odmawianie przywilejów nie jest żadną krzywdą. Przywileje nadaje się temu, kogo uważa się za wartego ich nadania.

>Dlaczego odmawiaja im szacunku,
            > legalizaji zwiazkow??

Szacunku nikt im nie odmawia. Legalizacji związków nie ma tu nic wspólnego z szacunkiem.

> Jestes zamkniety, twoje poglady wogole mi sie nie podobaja

Poglądy nie są do podobania się. Podobać to się mogą kwiatki.

> czytajac twoje
            > posty dostaje biales goraczki!

No widzisz, jednak leki potrzebne. To jest histeria.

> Poczytaj "Fakty i mity"

Hehe, dobre ! Równie dobrze mozna studiując historię opierać się na skróconym kursie WKPB.

> wlacz tv trwam i wstap do klubu moherowych beretow

Eeeee, banały powtarzasz. Nuda.
            • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:26
              > Odmawianie przywilejów nie jest żadną krzywdą. Przywileje nadaje się temu,
              kogo
              > uważa się za wartego ich nadania.

ahaaa, teraz rozumiem! Czyli homoseksualisci nie sa godni nadania im
              jakichkolwiek przywilejow, ułatwien?

> Szacunku nikt im nie odmawia. Legalizacji związków nie ma tu nic wspólnego z
              sz
              > acunkiem.

Wedlug mnie jest odwrotnie. Jak szanuje sie drugiego czowieka, jego orientacje,
              to takiemu czlowiekowi nie powinno sie zabraniac zawarcia zwiazku!

> > czytajac twoje
              > > posty dostaje biales goraczki!
              >
              > No widzisz, jednak leki potrzebne. To jest histeria.

Zle sie czuje jak czytam twoje wypowiedzi, zal mi ciebie.

Wkurzasz mnie, twoje "argumenty" nie przemawiaja do mnie. Tak jak moje do
              ciebie. Ciesze sie, ze to nie ty w przylosci bedziesz decydowal czy ludzie
              homoseksualni beda mieli prawo do zawierania zwiazkow partnerskich:)
              A jestem przekonana, ze i w naszym zasciankowym panstwie to nastapi, predzej
              czy pozniej. Zapewne w momencie jak Koscoil nie bedzie mial tak duzych wplywow
              na opinie ludzi i politykow. Kto wie, moze to nastapi po PIEKNYM UPADKU
              panujacej nam milosciwie prawicy?! Głeboko w to wierze.
              • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:02
                > Czyli homoseksualisci nie sa godni nadania im
                > jakichkolwiek przywilejow, ułatwien?

Godni - niegodni - to nie ma najmniejszego znaczenia. Przywileje nadaje się ZA COŚ. Żyjemy w świecie gdzie obowiązują twarde regułu gry. There Ain’t No Such Thing As A Free Lunch.
                Teraz zastanówmy się: za co homoesksualisci mieliby otrzymać od państwa jakiekolwiek przywileje ? Co w zamian mogą dać państwu ?

> Wkurzasz mnie

Na nerwy sa odpowiednie leki. Ja dla odmiany dobrze się bawię.

> Ciesze sie, ze to nie ty w przylosci bedziesz decydowal czy ludzie
                > homoseksualni beda mieli prawo do zawierania zwiazkow partnerskich:)

A skąd to przypuszczenie. Są duże szanse na to ze będę jednym z współdecydujących. Jestem członkiem jednej partii i mam ambicje polityczne.
                Pewnie je zrealizuję.

> A jestem przekonana, ze i w naszym zasciankowym panstwie to nastapi, predzej
                > czy pozniej.

Jesteśmy tak samo zaściankowi jak Kalifornia. Mnie się tam podoba.

> Zapewne w momencie jak Koscoil nie bedzie mial tak duzych wplywow
                > na opinie ludzi i politykow. Kto wie, moze to nastapi po PIEKNYM UPADKU
                > panujacej nam milosciwie prawicy?! Głeboko w to wierze.

Ja również wierzę w upadek prawicy, bo mam poglady lewicowe. Ale abstrahując od tego czyim jest kto zwolennikiem, jednego nie znoszę - ideologii i oszolomstwa w jakimkolwiek wykonaniu. Ideologia mnie absolutnie nie interesuje. A oszołomy ideologiczne są i po prawej i po lewej stronie. Po mojej stronie są takie monstra jak panie Szyszkowska, Jaruga-Nowacka itp. Są takimi samymi szkodnikami jak dajmy na to Niesiołowski.
                Dla mnie liczy się to co najważniejsze - ekonomia, gospodarka.
                Jednak w umniejszenie wpływów kościoła na opinię ludzi i polityków nie wierzę. Przynajmniej w bliskiej perspektywie (kilkudziesięciu lat).
                • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:11
                  W takim razie, ktorej partii jestes członkiem?? Bo to co prezentujesz to nie sa
                  lewicowe poglady! Zdecydowanie! Ja sama mam lewicowe "upodobania", wiec nie
                  mow, ze myslisz tak jak ludzie, ktorzy serce maja po "lewej stronie".
                  I mam cicha nadzieje, ze jednak swoich planow nie zrealizujesz i nie uda ci9e
                  sie rzadzic w naszym i tak juz upadlym kraju.

Nie uwazam zeby pani Jaruga-Nowicka i pani Szyszkowska byly "oszołomami
                  ideologicznymi" :) bo co, jedna krytyjue Kosciól i jest antyklerykalna, a druga
                  walczy o równouprawnienie?

O i chcialam zauwazyc, ze Kosciól pisze sie tak :))) Taki inteligentny człek, a
                  nie wie, jak sie pisze?? No nie! Wstyd!!
                  • modrooka Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 20:24
                    > W takim razie, ktorej partii jestes członkiem??

Zapewne jest to LPR a on w tej chwili jest członkiem Młodzieży Wszechpolskiej.
                    Co ty robisz skarbie na tym forum, co pingo?
                    • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:36
                      Kto ma kłopotu ze zrozumieniem ? Napisałem że mam poglądy lewicowe.
                      Wiecie co jest waszym najwiekszym problemem ? Prymitywne szufladkowanie ludzi wynikające z wyslenia życzeniowego. Czy ja wyzwałem kogokolwiek od komuchów czy od czerwonych ? Nie ! A sam, bez żadnego powodu - bo odmiennośc pogladów tym powodem nie jest - zostałem opatrzony etykietką ciemnogrodu, czarnogrodu (to jakiś neologizm) oraz oskarzony o przynalezność do LPR i bycie pod wpływem Radia Maryja i Kościoła Katolickiego. To widocznie straszny dla was problem jesli coś nie pasuje do strychulca. to się chyba nazywa czarno-biały świat, prawda ?
                      • modrooka Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 20:40
                        Nie masz co się tak unosić. Uraziłam czymś? A może to ty sobie z pewnymi
                        rzeczami nie radzisz.
                        To co? Doczekam się KONKRETNEGO ARGUMENTU czy nie? Bo widzę że pyskować umiesz
                        ale jak przyjdzie co do czego to nie dajesz rady.
                        • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:52
                          Czy napisałem ze czuję się urażony ? Po co to pytanie ? Zaklinasz rzeczywistość ?
                          Jakiego argumentu się domagasz ? Jeżeli chodzi o genezę h. to sama go dostarczyłaś a chodziło tylko o rozstrzygnięcie czy się ktoś "taki" rodzi czy nie.
                          • modrooka Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 20:59
                            >Ubolewam nad tym ale rozmowa w takim stylu jaki prezentujecie nie ma
                            >najmniejszego sensu. Postawilem parę ważnych pytań - na
                            >przykład o źródło homoseksualizmu i nie doczekałem się odpowiedzi,
                            >przytoczyłem ustalenia nauki co nie przeszkodziło w dalszym
                            >upartym przytoczeniu tezy o "rodzeniu się homoseksualistą".

Chodzi mi o te ustalenia nauki które rzekomo przetoczyłeś. I się nie mogę
                            doczekać.

> Jakiego argumentu się domagasz ? Jeżeli chodzi o genezę h. to sama go
                            dostarczy
                            > łaś a chodziło tylko o rozstrzygnięcie czy się ktoś "taki" rodzi czy nie.

Pytałeś się o źródła co nie jest równoznaczne z roztrzygnięciem czy ktoś sę
                            taki rodzi czy nie. Jeśli chodzi o źródła to nie wiadomo dlaczego istnieje w
                            przyrodzie coś takiego jak homoseksualizm. Ale nie powiesz mi że zwierzęta
                            nabywają w swoim społeczeństwie takich przyzwyczajeń.
                            • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:13
                              Czy u zwierząt stwierdzono trwałą orientację homoseksualną wystepujacą w normalnych warunkach ?
                              • modrooka Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 21:20
                                Tego akurat nie wiem. Mogę zaraz zgłębić temat. Ale zaraz, zbaczasz z
                                wółaściwego toru. Co z tym argumentem.
                                Wiem przyczepiłam się ale idę Twoją ścieszką. Jeśli nie podasz go to naprawdę
                                możemy rozmowę zakończyć, bo to nie ma sensu. Proszę cCię o jedno poparcie
                                Twoich słów. Jeśli nie uznaję dyskusję za zakończoną niestety nie na Twoją
                                korzyść.
                                • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:47
                                  Skoro jak sama piszesz naukowcy się spierają i rozważane są różne przyczyny (biologiczne, psychologiczne, wpływ środowiska, czynniki kulturowe) to jasnym jest że niepodobna mowić o jednej przyczynie. To argument rozumowy. Może być rozumowy ?
                                  • modrooka Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 31.01.06, 18:36
                                    Jak na mój rozum ten argument również obala Twoje twierdzenie że jest to
                                    choroba. Przynajmniej narazie.
                                    Ale to jedno. Po za tym omijasz setno. Cały czas. I argument prosiłam na
                                    konkretny temat, który poruszyłeś. To co teraz podałeś, nie jest to o co Cię
                                    prosiłam. Tak więc koniec dyskusji z mojej strony, bo widzę że jest z Tobą
                                    bezsensowna.
                  • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:30
                    Bardzo proszę, nie czepiajmy się literówek ,znaków przestankowych itp. Popatrz na swój wpis, tak, ten ostatni. Nie ma diakrytyków w paru miejscach ? Nie ma. Są niespotykane jakieś innowacje w rodzaju dwóch pytajników ? Są. Ale czy ja się czepiam ? Nie ! Rozumiem pośpiech, brak wprawy i wszelkie inne przyczyny.
                    Lepiej się nie licytowac w dziedzinie ortografii a zwłaszcza stylistyki bo może się komuś zrobić przyro i po co ?
                    Jeseli chcesz wiedzieć członkiem jakiej partii jestem to daj znać, napisze ci na priva. A także powód dla którego nie wychowywał mnie ksiądz i nie ma na mnie wplywu kościół. Mam powody aby nie umieszczać tych informacji na publicznym forum.
                  • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:29
                    Czemu nie odpisales mi na mojego posta?? Czyzby ci tych "argumentow" juz
                    brakło? Nie chcesz pisac do jakiej partii nalezysz to nie pisz, ale na jakiej
                    podstawie twierdzisz, ze masz LEWICOWE POGLADY?? No na jakiej?? O ile sie
                    orientuje (a czytuje nie tylko "Fakty i mity", "NIE", czy "Polityke") to
                    człowiek, ktory ma LEWICOWE POGLADY m.in. toleruje, szanuje i walczy o prawa
                    miejszosc (np. seksualnych), opowiada sie za wolnoscia obywatelska, wolnoscia
                    slowa, prawem do publicznych zgromadzen, parad, na wzgledzie ma dobro
                    spoleczenstwa, obywateli. Dazy do oddzielenia Kosciola od panstwa, do
                    opodatkowania tej instytucji. W innych rozwinietych krajach (gdzie lewica
                    wyznaje takie poglady jak przytoczylam) dba o to, by kazdy obywatel czul sie
                    dobrze w swoim kraju, i co najwazniejsze dba o to, by kraj ten byl swiecki, a
                    nie wyznaniowy! Dobrym przykladem jest Hiszpania, Holandia, Belgia. Włochy (jak
                    wiadomo bardzo katolicki kraj) chca wprowadzic takie prawo, aby umozliwic parom
                    homoseksualnym zawierania zwiazkow partnerskich! U nas tez jest "lewica", tyle
                    ze ostatnimi laty chowa sie za spodnica kleru! Czy chcesz byc jednym z takich
                    politykow?? I na czym polega twoja lewicowosc??????
                    • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:43
                      To co tu piszesz utwierdza mnie, ze wcale nie masz lewicowych pogladow.
                      Odmawianie homoseksualistom prawa do zawierania zwiazkow partnerskich oznacza,
                      ze twoje poglady sa raczej blizsze prawicowym idealom! Osoba z boku, ktora nie
                      ma uksztaltowanych pogladow politycznych czytajac twoje posty moze stwierdzic,
                      ze lewicowosc polega m.in. na nietolerancji! Zastanow sie! Ty przeczysz sam
                      sobie!!

Do tego kpisz z tak poczytnego tygodnika jak "Fakty i mity". To co
                      czytasz "Wprost", "Ozon"? jezeli tak to zapewniam cie, ze nie sa to gazety
                      neutrlane, one nakierowuja czytelnika na jedyny sluszny tor myslenia! Cos mi to
                      przypomina ciebie, masz jeden poglad i za nic w swiecie nie chcesz przyznac
                      racji ludziom, ktorzy maja jakies rozsadne argumenty, inaczej patrza na dana
                      sprawe! Jestes zamkniety na ta "innosc"!

Doczytalam, ze nie chcesz pisac do jakiej partii nalezysz, moze i lepiej, bo
                      calkiem moglabym zmienic zdanie o niej. A ta uwaga dotyczaca pisowni
                      slowa "Kosciol" byla z mojej strony po czesc drwina z ciebie, a po czesci
                      chcialam ci uswiadomic jak poprawnie powinno sie to pisac. A ty nie obrazaj sie
                      jak male dziecko, tylko przetraw ta lekcje. Narazie!!
                      • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:05
                        > To co tu piszesz utwierdza mnie, ze wcale nie masz lewicowych pogladow.
                        > Odmawianie homoseksualistom prawa do zawierania zwiazkow partnerskich oznacza,
                        > ze twoje poglady sa raczej blizsze prawicowym idealom!

Napisałem że ideologie mnie nie interesują. Ideologia prowadzi do nieszczęść. Zarówno prawicowa jak i lewicowa.

> Osoba z boku, ktora nie
                        > ma uksztaltowanych pogladow politycznych czytajac twoje posty moze stwierdzic,
                        > ze lewicowosc polega m.in. na nietolerancji!

Ależ ja homoseksualistów toleruję ! Jaknajbardziej. Nie akceptuję ich ale toleruję !

> Do tego kpisz z tak poczytnego tygodnika jak "Fakty i mity".

Nie interesuje mnie co czytają dominujące rzesza analfabetów funkcjonalnych. Podobno "M jak miłość" to obecnie najpopularniejsze osiągnięcie kinematografii ale nie mam ochoty się o tym co wieczór przekonywać.
                        Pisemo o którym mówisz jest równie plugawe i niewiarygodne jak nazistowski "Der Stu:rmer" i człowiek przyzwoity nie powinien się nie powoływać. Ponadto poziom redakcyjny tego pisemka urąga rozumowi. Nawiasem mówiąc to strzelanie do własnej bramki, takie coś się zawsze msci tylko po czasie. Nie jestem zwolennikiem hasła że cel uświęca środki. Nie te czasy.
                        Staram się czytać dużo i z różnych opcji - tylko to jest gwarancją zbliżenia się do obiektywności ale pewne minimalne wymagania lektura musi spełniać.

> To co
                        > czytasz "Wprost", "Ozon"? jezeli tak to zapewniam cie, ze nie sa to gazety
                        > neutrlane

Nie ma mediów neutralnych.

> Doczytalam, ze nie chcesz pisac do jakiej partii nalezysz, moze i lepiej, bo
                        > calkiem moglabym zmienic zdanie o niej. A ta uwaga dotyczaca pisowni
                        > slowa "Kosciol" byla z mojej strony po czesc drwina z ciebie, a po czesci
                        > chcialam ci uswiadomic jak poprawnie powinno sie to pisac. A ty nie obrazaj > >sie
                        >
                        > jak male dziecko, tylko przetraw ta lekcje.

Przyganiał kocoił garnkowi. No, popatrz linijkę wyżej - gdzie znaki diakrytyczne. Jeden, dwa błędy to pomyłka, cały wpis już nią nie jest. Daruj, naprawdę, to reprezentuje przedszkole... Właśnie tego typu są to argumenty. Merytoryczne.
                        • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:22
                          Przedszkole ukonczylam dawno temu, a pozostal mi po nim sentyment do mojej
                          pieknej sukienki w groszki;) cud, moge ci podarowac! To nie pierwszy raz jak
                          porownujesz dyskusje z kims do poziomu przedszkola, wiec sie nie obrazam :)

> Pisemo o którym mówisz jest równie plugawe i niewiarygodne jak
                          nazistowski "Der
                          > Stu:rmer" i człowiek przyzwoity nie powinien się nie powoływać. Ponadto poziom
                          > redakcyjny tego pisemka urąga rozumowi.

Plugawe i niewiarygodne :D ciekawe, a miales choc jeden numer w raczkach, a
                          lepiej, czytales moze chocby jeden artykul tam zamieszczony? Chociazby krotka
                          notatke? Jezeli nie- to zamilcz :P
                          "Poziom redakcyjny tego pisemka uraga rozumowi", alez skad to wiesz?! Co w nim
                          jest zlego? On prezentuje odmienny punkt widzenia i to cie tak boli??
                        • dorrisa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 23:34
                          Mpingo, daj spokój, nie warto zastanów się z kim masz przyjemność...
                          Absolutnie nie zgadzam się z twoim ujęciem problemu ale doceniam za styl i staranie zachowania kultury wypowiedzi. Popatrz tylko z kim masz do czynienia, ech...

Smoczyca1005, wyobraź sobie, że zostałaś zaproszona do studia telewizyjnego albo radiowego, pod nos podłożono ci mikrofon i z głośników płyną słowa "podwija
                          ogonek pod pupe i ucieka (...)maly lisek(...) rudy, przebiegly. Moge dla niego byc nawet prosiakiem, nie dbam o to, gleboko w pupce mojej jedrnej mam tego pana".
                          Wiesz co, nie dostałabyś zaproszenia do żadnego studia. Gdyby nawet przypadkiem - to wypowiedź zostałaby wycięta a ty wyproszona. To już nawet urąga elementarnemu dobremu wychowaniu i naprawdę jest infantylne. Zważ, że twoje wypowiedzi choć anonomowe (no, powiedzmy) są publiczne. To nie przystoi...Czuję się za to współodpowiedzialna, bo opinia o takich fatalnych obyczajach pójdzie na konto naszej strony. Powiedzą - tak, to w większości aroganckie, żle wychowane osoby.
                          :(((
                          Przepraszam, Smoczyca, to nie dotyczy tylko ciebie, proszę, zachowujcie jakieś standardy, minimum przyzwoitości...
                          • Gość: smoczyca1005 Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:45
                            To co napisalam o lisku, mialo byc arogacki, ironiczne. Postanowilam nie
                            traktowac tego watku juz tak serio.

Nie mam zamiru wystepowac w tv, prezentowac swoich pogladow. Nie o to mi chodzi.

Uwazam sie za osobe dobrze wychowana, co nie znaczy, ze za kazdym razem mam
                            prezentowac wysoki styl wypowiedzi.

Prezentuje swoje poglady w sposob w jaki mam na to ochote, jak dobrze napisalas
                            to forum jest anonimowe.. no wlasnie. Jakbym chciala w kazdej chwili moglabym
                            pisac epitety w stylu "spird...", "ch... ci w d.." to jest obrazliwe. Nie sadze
                            zeby styl w jakim pisze byl obrazliwy.
                            • dorrisa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 23:54
                              Miało być aroganckie ? I mówisz to tak otwarcie, bez ceregieli ? Chyba mpingo miał rację - nie znacie znaczeń wyrazów którymi się posługujecie. Sprawdź proszę w słowniku słówko arogancja. I co, jakie ma znaczenie ? Pejoratywne, prawda ?
                              Nie trzeba używać pospolitych bluzgów aby byc prostackim. I o wiele mniej trzeba aby przestać być traktowanym poważnie :(
                              Bardzo proszę, zachowujcie jakiś poziom. Chciałam napisać tu parę rzeczy ale mi zwyczajnie wstyd ! Naprawdę :(
                              • Gość: smoczyca1005 Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 00:05
                                Tak, mialo byc arogancko i ironicznie i pisze to tak bez ceregieli. Napisalam z
                                czym mi sie kojarz mpingo, z jakim zwierzatkiem, a kojarzy mi sie z lisem :) a
                                takze z przemadrzala sowa. Lubisz lapac za slowka jak mpingo?? bardzo prosze! A
                                moze to kolejne konto mpingo.... hmmm. Podobny jezyk, zachecanie do siegniecia
                                po slownik, uwrazliwianie ludzi na jezyk jakim sie posluguja. Znajome!

Wstydzisz sie swoich pogladow? Pisz smialo, tylko jezeli masz odmienne poglady
                                od mpingo to szykuj sie na walke na argumenty. Kazdy ma prawo pisac. Juz
                                napisalam duuuzo na temat mojego pogladu dotyczacego zawierania zwiazkow
                                partnerskich przez homoseksualistow. Nudno tu sie robi:(

Ile ludzi tyle opinii, nie musisz sie zgadzac z moimi. Koniec z mojej strony.
                                • Gość: Piparipa MPINGO! NA CZYM POLEGA TWOJA LEWICOWOSC?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 00:06
                                • dorrisa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 31.01.06, 00:42
                                  Nie, nie lubię łapać za słówka. Ale jestem wrażliwa na słownictwo i kulturę wypowiedzi. Może w pojęciu niektórych osób kultura, wyważenie i szacunek dla drugiego człowieka niezaleznie od jego poglądów nic nie znaczą. Dla mnie znaczą. Mam za to przepraszać ? Dobrze - przepraszam. Mnie to słowo łatwo przechodzi przez gardło. Nie mam już ochoty przedstawiać swoich poglądów. Nie chcę byc opluta, spoliczkowana i wytargana za włosy - a widzę że już na mnie skierowano swoją uwagę
                                  Pisać ma prawo każdy. Ale czy każdy ma odpowiednie kompetencje ? Nienawiść zawsze wraca. Zawsze.
                                  • Gość: luzak Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:14
                                    o co ci chodzi babo?
                                    • Gość: vereker Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:14
                                      Teeee, luzak...uwazaj co paplesz.
                                      Mowisz do kobiety, to chyba cos znaczy nie ?
                                      Nie odwalaj chamowy !
                                  • Gość: smoczyca1005 Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:20
                                    Nikt nie kazal cie przepraszac, chcesz pokazac, ze ty to jestes taka dobrze
                                    wychowana, pelna kultury, szacunku, tolerancji?? Ja tez umiem przepraszac, jak
                                    zrobie cos zle, ale ty to robisz bez powodu!
                                    Do tego, aby wyglosic swoje poglady, opinie nie trzeba miec kompetencji! To co
                                    czujesz w danej sprawie to twoje odczucia i nikt nie ma zamiaru cie opluwac,
                                    ani wytargac za wlosy! Bez przesady!
                                    Ewidentnie chcesz udowodnic, ze ja i pare osob tutaj jest zle wychowanych, bez
                                    kultury, tylko ty jedna sprawiedliwa, taka dobra.
                                    • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:29
                                      Nie odnosisz wrażenia, że jest w tobie zbyt wiele agresji ? Myslę że dziewczyna chciała tylko ją stonizować a przeprosiny to był zabieg retoryczny. Ty chyba potrafisz nawet czynić komuś zarzut z tego że jest kulturalny i potrafi napisać zdanie współrzędnie złożone.
                                      Co do kometencji - jasne zetrzeba mieć. Możesz oczywiście zapytać i wysłuchać odpowiedzi 3-letniego dziecka na temat teorii funkcji zespolonych ale ta odpowiedź będzie brzmiała "a gu-gu-gu". Będzie to z pewnością wyraz odczuć tego dziecka, tylko jaką on ma wartość ?
                          • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:47
                            Doris, doceniam i dziękuję. Czy jednak nie jest to zbytek subtelnosci ? ;)
                      • Gość: vereker Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:45
                        > Do tego kpisz z tak poczytnego tygodnika jak "Fakty i mity".

Buahahaha ! "Fakty i mity"... A ile w tej gazecie jest faktow
                        a ile mitow ? Napisali to ? ROTFL !!!
                      • kinia.p Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 31.01.06, 13:20
                        > A ta uwaga dotyczaca pisowni
                        > slowa "Kosciol" byla z mojej strony po czesc drwina z ciebie, a po czesci
                        > chcialam ci uswiadomic jak poprawnie powinno sie to pisac. A ty nie obrazaj
                        > sie jak male dziecko, tylko przetraw ta lekcje. Narazie!!

Czytam tak i czytam i oczom dosłownie nie wierzę ! Trzeba mieć naprawdę
                        niebywały tupet i brak jakiegokolwiek krytycyzmu w stosunku do
                        własnej osoby żeby samemu pisząc polskawym - bo nie polskim językiem - bez akcentów, wypominać komuś przypadkowy błąd (bo były to rzadkie literówki).
                        Osoba która nie powinna zdać matury za byk na byku (pisownia
                        łączna i rozłączna leży a interpunkcja to kompletna tragedia). Już pomińmy
                        byki, może dziewczyna chora na modną ostatnio dysleksję (dawniej zwyczajnie
                        - matołectwo, leczyło się to "przysiadaniem fałdow" i linijką na
                        łapą - zawsze skutkowało) ale za sam infantylny styl wypowiedzi
                        nie powinna tej matury zdać.
                        Jak sie okazuje żadnej inteligencji nie potrzeba do prostej
                        czynności włączenia komputera i paplania, ple ple prymitywnym
                        narzeczem ziomali spod bloku. Co za bełkot !
                        • Gość: smoczyca Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:43
                          wykaz moje bledy. a dla mnie to wasze gadanie jest bzdetne! kultura, dobre
                          wychowanie, matura, brak stylu.. ble ble ble.
                          a do tego dowiaduje sie, ze cierpie na brak jakiegokolwiek krytycyzmu w
                          stosunku do wlasnej osoby... hehehe, jasne.
                          interpunkcja to tragedia tak? w ktorym miejscu?
                          na szczescie mature zdalam... mimo tych "licznych" moich potkniec gramatycznych
                          i ortograficznych (mimo, ze ich nie widze). nie cierpie na dyslekcje :)
                          zaskoczona?
                          Swoja droga ciekawe slowo to "matołectwo"... jakies nowe?
                          czyli nie powinnam miec zdanej matury, bo na debilnym forum nie prezentuje
                          wznioslego stylu wypowiedzi?? o czyms takim jeszcze nie slyszalam. zazalenie
                          zglos do odpowiedniej instytucji! :) albo lepiej sama sie pofatyguje i poprosze
                          o porwanie mojego swiadectwa dojrzalosci
                          za to ty dziewczyno prezentujesz wysoka kulture osobista, badz ta jedyna
                          spawiedliwa, nieomylna na tym forum. krytykujesz mnie, ale nie moje poglady. to
                          nie ten temat watku. skup sie lepiej na sobie.
                    • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:48
                      Dlaczego ja tu wszystko musze powtarzać po parę razy, no dlaczego ?
                      Jesli cię to naprawdę interesuje to napisz maila. Odpowiem ci prywatnie. Na pewno. Na forum będącym skrzyzowaniem piaskownicy z rynsztokiem pewnych informacji lepiej nie podawać. Popatrz - wystarczyło wygłosić pogląd odmienny od aktualnie obowiązującegi i co się dzieje ?
                      • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:02
                        Ale to wlasnie, NASZE poglady sa odmienne od obecnie obowiazujacych!! Na prawde
                        tego nie widzisz???? Zobacz, jezeli w naszym kraju nie ma zgody na zawieranie
                        zwiazkow partnerskich przez homoseksualistow, to to jest prawo, poglad, jak
                        zwal tak zwal - obowiazujacy!

W mediach nie mowi sie o teoretycznej legalizacji takich zwiazkow, bo Kosciol
                        na nie nie zezwala!!

To nasz poglady i ci "inni" ludzie sa dyskryminowani, nie ma wolnosc slowa! W
                        tvn czy tvp przynajmniej raz dziennie jak wlacze tv widze ksiezy!! No a w
                        niedziele tvp1 caly czas do poludnia pokazuje najwieksze autorytety moralne,
                        jedynie slusze do nasladowania, czyli DUCHOWNYCH!!

Jak w Polsce ktos sie przyzna, ze jest ateista, ze nie wierzy w Boga, ze jest
                        za legalizaja zwiazkow homoseksualnych jest obrazany, wysmiewany, pogardza sie
                        taka osoba! Dlatego m.in. kpi sie z pani Jarugi-Nowackiej, bo ma wyraziste
                        poglady. Dlaczego na przyklad w tv nie mowi sie o "Faktach i mitach"? Bo one
                        wtedy sa mniej popularne, ludzie nie wiedza, ze jest taki tygodnik, ktory na
                        prawde nie jest zla gazeta! Czytajac go zawsze podnosi mi sie cisnienie, jak
                        czytam o kaczorach itp. to mi sie plakac chce, mysle w jakim ja popier......
                        panstwie zyje?! I to my na tym forum jestesmy mniejszoscia! Nie rob z siebie
                        ofiary, nikt cie nie chce atakowac, tylko jasno tu mowimy, ze nie zgadzamy sie
                        z twoimi pogladami!!!!!! Alles klar?
                        • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:08
                          Czy gdyby księzy nie dopuszczano do wypowiedzi to byłaby według ciebie wolność słowa ?!
                          • Gość: Piparipa Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:26
                            Sluchaj, ja rozumiem, jest jakies swieto, do tv zapraszaja roznych ludzi,
                            jezeli jest to swieto koscielne to dlaczego nie? Ale po jakiego grzyba ksiadz
                            pcha sie do tv, lub inaczej, po co go zapraszaja, by zabral udzial w dyskusji
                            politycznej?? Po co?? Mało z ambony mowili owieczkom, na kogo maja glosowac w
                            wyborach, czy to parlamentrnych, czy prezydensjich?!
    • Gość: nw Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.c27.msk.pl 29.01.06, 22:51
      homoseksualisci moga miec takie same prawa.
      niech sie kochaja, niech biora sluby...

ale?
      niech nie adoptuja dzieci.
      potem chlopiec laski nie wyrwie bo ma 2 tatuf :)

szkoda mi tych dzieci, ktorzy zyja w takich rodzinach.
      3 facetów. 2 sie się kocha i kochają tego 3, a ten 3 może tęsknic za
      normalnoiscia...
      • khaki3 Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 29.01.06, 23:42
        A jesli dziecko ma sie wychowywac w rodzinie gdzie codziennie tatus z mamusia
        pija wodk,eleja dzieciaki za darmo bo tak trzeba,wydaja cala kase na
        alkohol,papierochy a dzieciaki maja gdzies to nie lepszy jest dom gdzie sa dwie
        mamusie czy 2 tatusiow?( o dziwo nikt nie mowi,ze obrzydliwe jest,ze 2 kobiety
        ale 2 facetow to obraza spoleczenstwa i burza).Ja osobiscie wolalabym
        wychowywac sie w rodzinie z 2 tatusiami czy 2 mamusiami niz z ojcem i
        matka,ktorzy by mieli mnie gleboko gdzies.

Wiec jestem za adopcja.Pozatym czlowiek rodzi sie homoseksualny badz hetero.A
        homoseksualni rodzice nie beda gnebic zainteresowan seksualnych wlasnego
        dziecka bo sami doskonale wiedza,jak im bylo ciezko z okresleniem sie w
        spoleczenstwie.
        • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:13
          > A jesli dziecko ma sie wychowywac w rodzinie gdzie codziennie tatus z mamusia
          > pija wodk,eleja dzieciaki za darmo bo tak trzeba,wydaja cala kase na
          > alkohol,papierochy a dzieciaki maja gdzies to nie lepszy jest dom gdzie sa >dwie
          > mamusie czy 2 tatusiow?

A nie lepszy jest dom gdzie jest inna mamusia i inny tatuś ? Dlaczego z wyjątków czynisz regułę ? To nadużycie.

> Wiec jestem za adopcja.Pozatym czlowiek rodzi sie homoseksualny badz hetero.

Że co ? Niby na jakiej podstawie to twierdzenie jest oparte ? Chyba na tzw. "widzimisię" bo napewno nie na jakichkolwiek ustaleniach naukowych.
        • Gość: smoczyca1005 Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:47
          Khaki3 zgadzamn sie z Toba:) Miło poczuc, ze ktos mysli podobnie :D Pozdrawiam
          goraco;)
          • khaki3 Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? 30.01.06, 13:28
            Smoczyco wiele osob mysli tak jak ja.Ale sie nie wypowiada tutaj bo zaraz
            zostana obrzuceni blotem.

Pozdrawiam slonecznie w mrozny dzien;)
            • Gość: mpingo Re: homoseksualizm?? nie zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:22
              Ja bardzo przepraszam ale to w ogóle trudno nazwać myśleniem. To powtarzanie cliches, całkiem bezrefleksyjne. Dałem przykład: czynienie z wyjątku reguły, generalizacja.
              Nikt tu nikogo błotem nie obrzuca.
              • modrooka Widzę mpingo 30.01.06, 14:28
                ...że jesteś permanentnym homofobem. Tyle że homoseksualistom przeważnie ciężko
                zaakceptować, zwłaszcza na początku, że tacy są. Mają tyle wątpliwości, ale nie
                potrafią być "normalni". Oni nie są homo dlatego że tak sobie wymyślili. Czy to
                oznacza że mają być prześladowani, nieakceptowani? Trochę szacunku może
                względem drugiego człowieka.
                Czy kościół mówi o miłosierdziu tylko względem wybranych??
                • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:38
                  > ...że jesteś permanentnym homofobem.

A ty jesteś gruba i masz krzywe nogi. Tak mi się wydaje a skoro tobie może to mi też.
                  Studiuję z jednym z nich i w pracy także jeden się znalazł. Moja homofobia objawia się między innymi tym, ze nie tylko z nimi normalnie rozmawiam, żartuję się i kłócę ale w przeciwieństwie do innych kolegów i kolezanek nigdy nie użyłem w stosunku do nich pojecia "pedał" albo "ciocia". A wszyscy koledzy z pracy o A. mówią "ciocia".

>Tyle że homoseksualistom przeważnie ciężko
                  >
                  > zaakceptować, zwłaszcza na początku, że tacy są.

Dlaczego na poczatku ?

> Oni nie są homo dlatego że tak sobie wymyślili. Czy to
                  >
                  > oznacza że mają być prześladowani, nieakceptowani?

A kto ich prześladuje ? Są zamykani w więzieniach, mordowani czy jak ?

> Czy kościół mówi o miłosierdziu tylko względem wybranych??

Nie, względem wszystkich. A ktoś twierdził coś przeciwnego ?
                  • modrooka Re: Widzę mpingo 30.01.06, 14:44
                    > A ty jesteś gruba i masz krzywe nogi. Tak mi się wydaje a skoro tobie może to
                    m
                    > i też.

A to ciekawy wniosek wypływający z moich wypowiedzi. Ja tylko czytam co
                    piszesz.

> Dlaczego na poczatku ?
                    Nie rozumiem pytania. Przecież kiedyś musieli sobie uświadomić że pociągają ich
                    mężczyźni/kobiety.

> A kto ich prześladuje ? Są zamykani w więzieniach, mordowani czy jak ?
                    A skąd ty żeś się urwał? W Polsce jest duża dyskryminacja. Zdarzają się
                    przypadki pobić. Spotykają się zarówno z przemocą fizyczną i psychiczną.

> Nie, względem wszystkich. A ktoś twierdził coś przeciwnego ?
                    Ci którzy szykanują homoseksualistów
                    • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:53
                      > A to ciekawy wniosek wypływający z moich wypowiedzi. Ja tylko czytam co
                      > piszesz.

Ja takze i dokladnie na tej samej podstawie napisałem to, co napisałem.

> > Dlaczego na poczatku ?
                      > Nie rozumiem pytania. Przecież kiedyś musieli sobie uświadomić że pociągają ich
                      >
                      > mężczyźni/kobiety.

Ja nie rozumiem pytania ani odpowiedzi. ale to przeciez bez znaczenia. Wazne zeby zostały nadane standardowe etykietki i wygłoszone obiegowe legendy.

> W Polsce jest duża dyskryminacja.

Znajoma para cadza do gejowskiego klubu-pubu. Nigdy nie zostali pobici czy napadnięci. Bywalcy klubu także. Od kilku lat.

> Zdarzają się
                      > przypadki pobić.

A zdarzają i owszem. Onegdaj zostałem napadnięty i pobity w Poznaniu.

> > Nie, względem wszystkich. A ktoś twierdził coś przeciwnego ?
                      > Ci którzy szykanują homoseksualistów

Konkretnie: kto, kiedy i co twierdzil, bo wietrzę tu kompletne nieporozumienie.
                      • Gość: modrooka Re: Widzę mpingo IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:52
                        > Ja takze i dokladnie na tej samej podstawie napisałem to, co napisałem.
                        Aha znaczy się wyczytałeś że jestem gruba i mam kszywe nogi, okej może ty masz
                        takie zdolności żeby cos wyczytać między wierszami. Ja z kolei czytam z twoich
                        wypowiedzi.

> Ja nie rozumiem pytania ani odpowiedzi. ale to przeciez bez znaczenia. Wazne
                        ze
                        > by zostały nadane standardowe etykietki i wygłoszone obiegowe legendy.
                        Tja, a o jakich legendach mówisz? Bo ja znam jedną to że homoseksualizm to
                        choroba nabyta niewiadomo skąd.

Ja też znam geja, jest moim przyjacielem i wyobraź sobie wiem co on przechodził
                        kiedy powoli sobie to uświadamiał. Więc jeśli nie masz podobnych doświadczeń
                        to "nie rzucaj etykietkami i legendami" rodem z czarnogrodu.

> Znajoma para cadza do gejowskiego klubu-pubu. Nigdy nie zostali pobici czy
                        napa
                        > dnięci. Bywalcy klubu także. Od kilku lat.
                        Wniskuję z tego że mieszkasz w dużym mieście, może nawet w Warszawie (użycie
                        słowa klub). A wiesz chociaż jak to jest w mniejszych miasteczkach? Bo Polska
                        nie skałada się jedynie z Krakowa, Warszawy, Poznania czy Wrocławia.

> > Zdarzają się
                        > > przypadki pobić.
                        >
                        > A zdarzają i owszem. Onegdaj zostałem napadnięty i pobity w Poznaniu.
                        No poprostu błyskotliwa wypowiedź. Powalająca wręcz. Nie ma to jak wycinanie z
                        kontekstu - fajna zabawa.

> Konkretnie: kto, kiedy i co twierdzil, bo wietrzę tu kompletne
                        nieporozumienie.
                        No na pewno nie jest to chociażby Młodzież Wszechpolska.
                • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 14:38
                  Skoro czlowiek rodzi sie hetero i jest to normalne,nie uwaza sie tego za cos
                  zlego to dlaczego czlowiek rodzacy sie homo uwazany jest za podgatunek?Szanujmy
                  ludzi za to jacy sa a nie za to z kim spia,ile maja kasy,czy jakie studia
                  ukonczyli.Szanujmy ich za to,ze sa ludzmi(czesto o wiele lepszymi niz hetero) a
                  nie za to,ze sa homo,hetero,bi.
                  • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:42
                    Nikt nie rodzi się homo. Skąd to wzięłaś ?
                    Homoseksualiści sa często lepsi od hetero ? Co to w ogóle znaczy ???
                    Szacunek to jedno a akceptacja to całkiem co innego.
                    • modrooka Re: Widzę mpingo 30.01.06, 14:46
                      > Nikt nie rodzi się homo

Co za bzdura!! Skąd to wziołeś? A co zarazili się drogą kropelkową od innych
                      homo?
                      Co ty myślisz że to jest ich widzi mi się? To jest dopiero czarnogród!
                      • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 14:57
                        Modrooka widzisz pewne osoby mysla,ze to choroba,ktoramozna sie
                        zarazic,zakazic.I nie potrafia swoim rozmkiem pojac tego,ze to tak juz
                        jest.Naturalnie,a nie jakies widzimisie.Dzisiaj jestem hetero a jutro bede
                        homo.Jesli ktos nie akceptuje wyboru innych ludzi,wtraca sie do ich zycia
                        zabraniajac im np. zawierac legalne zwiazki oznacza to,ze nie dorosl do roli
                        czlowieka czynnego spolecznie.

Pozdrawiam serdecznie ;)
                      • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:02
                        OK. Jakie są wg. ciebie przyczyny homoseksualizmu ?
                        • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 15:04
                          Przyczyny?To sa jakies przyczyny?A jakie sa przyczyny heteroseksualizmu?Takie
                          same sa przyczyny homoseksualizmy jedyna roznica jest pociag to tej samej
                          plci,a nie do innej.
                          • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:15
                            Hahaha, fajna jesteś :) Przyczyny heteroseksualizu ? To nie wiesz, że człowiek rozmnaża się drogą płciową ? LOL.
                            • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 15:18
                              skoro sa przyczyny homoseksualizmu to dalczego nie maprzyczyn heteroseksualizmu?

nie ma przyczyn.ludzie sie tacy rodza,tak czuja,tacy sa i co?mamy ich gorszymi
                              nazywac?NIE!Nie mamy do tego praw!Bog ich takich stworzyl,jesli nie mial by
                              stworzyc homoseksualizmu to by nie stworzyl.ja ci proponuje zajac sie swoim
                              zyciem,nie wtracac sie do czegos czego nie zrozumiesz,nie pojmiesz.czasami
                              lepiej nie udzielac sie w dyskusji do ktorej nic nie wnosisz.czy ludzie musza
                              sie wiazac tylko po to,zeby sie rozmnazac?slepo wierzysz ideom,ktore juz dawno
                              upadly.nikt nie mowi,ze homoseksualizm to choroba,nikt nie mowi,ze to zle i be
                              i fe.nikt normalny!
                              • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:40
                                > skoro sa przyczyny homoseksualizmu to dalczego nie maprzyczyn heteroseksualizmu

Podobno nie ma głupich pytań ale to chyba nieprawda. To pytanie jest nielogiczne i nawet głupio na nie nie mozna odpowiedzieć.

> ludzie sie tacy rodza

Gadał dziad do obrazu. NIE RODZĄ SIĘ ! Ile razy będę musiał to powtarzać. homoseksualizm nie jest wrodzony ale NABYTY !

> Bog ich takich stworzyl

Bóg stworzył Adama i Ewę a nie Adama i Edzia.

> lepiej nie udzielac sie w dyskusji do ktorej nic nie wnosisz

Czy ty w ogole wiesz na czym polega dyskusja ? Po pierwsze: odróżniasz dyskusję od monologu ? Bo proponujesz monolog.

> czy ludzie musza
                                > sie wiazac tylko po to,zeby sie rozmnazac?

Nie. Ktoś tak twierdzi ? Ja nie. Jesli nie ja to może ty ?

> slepo wierzysz ideom,ktore juz dawno
                                > upadly

Możesz sprecyzować o jakie idee chodzi ?

>nikt nie mowi,ze homoseksualizm to choroba

Owszem - jest to choroba sklasyfikowana na liscie WHO jako zaburzenie identyfikacji płci.
                                • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 15:43
                                  W 1991 WHO wykreslilo homoseksualizm z listy chorob.
                                  • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:51
                                    Nie czytałas calego watku. Homoseksualizm zostaal usuniety z osobnej listy sluzacej do celow statystycznych. Nadal figuruje w spisie chorob w dziale "zaburzenia identyfikacji plci" pod oznaczeniem F64 (klasyfikacja chorob - jak idziesz po zwolnienie do lekarza i masz katar to dostajesz J00)
                                    • modrooka Re: Widzę mpingo 30.01.06, 17:58
                                      Powtarzam jeszcze raz, to że to jest w rejestrze chorób to nic nie znaczy.
                                      Został tam wpisany w czasach kiedy jeszcze nic nie wiedziano o
                                      homoseksualiźnmie. Może byś tak się zainteresował co teraz o tym sądzą badacze.
                                      Bo widzisz nauka ma to do siebie że cały czas się rozwija.
                        • khaki3 Male P.S ja pisze z szacunkiem Ciebie a ty ciebie 30.01.06, 15:05
                          mam to rozumiec,ze bez szacunku?ja nie rozmawiam z osobami.ktore mnie nie
                          szanuja.wybacz.
                        • modrooka Re: Widzę mpingo 30.01.06, 17:56
                          > OK. Jakie są wg. ciebie przyczyny homoseksualizmu?

Skoro to takie nienaturalne to dlaczego w przyrodzie to się zdarza i to bardzo
                          często we wszystkich gatunkach.
                    • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 15:00
                      Sa lepsi bo nie atakuja nas wyzywajac od heterow,czy jeszcze gorzej.Sa ludzmi,i
                      o tym trzeba pamietac.Sa lepsi bo nie neguja nam praw do zycia bo my jestemy
                      dla nich "inni" A tacy ludzie jak Ty powoduja cofanie sie do ciemnogrodu.Nikt
                      nie zarazil/zakazil sie homoseksualnoscia oni tacy sie rodza.Jesli nie
                      akceptujesz takich ludzi to ich chociaz szanuj i z szacunku nie neguj ich
                      praw.Bo maja swoje prawa,ktore sa lamane chocby przez szanownego prezydenta IV
                      rp poprzez zakazanie im prady.szanuj ich i nie zabraniaj im zyc tak jak
                      chca.przejmujesz sie religijnoscia?zajmij sie swoja!dbaj o wlasny zadek a nie o
                      zadek innych ludzi.takbedzie najlepiej dla Ciebie i dla innych.
                      • Gość: dziewczyna8 Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.artnet.pl 30.01.06, 15:11
                        nie rozumiem tematu, dlaczego mialby byc niezgodny?? jakie prawa lamia
                        homoseksualisci, oni przeciez sa ludzmi, tak jak my wszyscy i tez maja prawo do
                        godnego zycia!!
                        • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:18
                          A widzisz ! Bo tu chodzi o to żeby wykazać, ze z prawem zgodny nie jest, znaleźć winnych tego skandalu i obwołac ich homofobami ! Taka metoda :)
                          • khaki3 Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 15:20
                            a jak nazwc czlowieka,ktory mowi,ze homoseksualizm jest nienormalny be,fe i
                            jeszcze Bog wie jeden jaki?czy jak ktos mowi,ze murzyn jest np. brudasem,albo
                            mowi,ze powinien wracac do afryki i nie wychodzic z buszu nie jest rasista?
                            oczywiscie ze jest,.tak samo ty jestes homofobem.to tylko moja skromna
                            opinia.nie musisz sie z nia zgadzac.nie musisz jej podwazac,i udowadniac mi ze
                            nie jestes homofobem.dla mnie jestes.

dyskusje uwazam za zakonczona.
                            • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:30
                              Homoseksualizm nie jest normalny. Normalny jest heteroseksualizm.
                              Natura wymysliła dwie płcie. Między nimi istnieje pociąg seksualny. Ten pociąg ma okreslony cel. To jest norma.
                              Ten który odsyła murzyna na drzewo jest rasistą ale co to ma do rzeczy, daligóg nie mam pojęcia.
                              • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:11
                                > Homoseksualizm nie jest normalny. Normalny jest heteroseksualizm.

Inwalidztwo nie jest normalne. Normalne jest być zdrowym.

> Natura wymysliła dwie płcie. Między nimi istnieje pociąg seksualny. Ten
                                >pociąg ma okreslony cel. To jest norma.

Natura wymyśliła dwie nogi do poruszania się. To poruszanie ma cel. To jest
                                norma.

Wedle Twojego rozumowania: z jakiej racji dajemy ludziom niepełnosprawnym jakie
                                przywileje? To nie jest normalne! Oni są ułomni, nic mnie nie obchodzi ze to
                                nie z ich winy, nie ustąpię mu miejsca.

Nie wiem czy zrozumiałeś...
                                • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:21
                                  > Inwalidztwo nie jest normalne. Normalne jest być zdrowym.

Czy inwalida jest osobą zdrową ?
                                  Może trzeba zawiadomić ZUS i prokuraturę że ma miejsce bezprawne pobieranie swiadczeń ?
                                  • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:32
                                    Czyli jednak nie zrozumiałeś...
                                    Nie, nie jest osobą zdrową, a mimo to nie jest (nie powinien ) być szykanowany
                                    i nie powinny być mu odbierane jakiekolwiek prawa.
                                    Również osoba bezpłodna nie jest zdrowa - a mimo swojej ułomności może zawierać
                                    związek małżenski.

To właśnie starałam się Tobie przekazac poprzez ten post, bo skoro nie jestem w
                                    mocy przekonać Cię co do natury homoseskualizmu, to może zrozumiesz chociaż ze
                                    jego skutki nie są szkodliwe.
                                    • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:42
                                      Dobrze. Ustalilismy, ze ktos chory nie jest zdrowy. Sukces ! cieszymy się !
                                      Teraz przystepujemy do trudniejszej czesci: jakie prawa zostaly odebrane homoseksualistom ?
                                      • khaki3 Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:45
                                        Najpierw trzeba by bylo prawa nadac.Nie maja prawa do legalizacji zwiazkow,do
                                        stworzenia rodziny,nie maja prawa do wolnosci slowa,zabrano im prawo do wolnych
                                        parad,zabrano im godnosc nazywajac pedalami,lesbami,zabrano im wiare w lepsze
                                        jutro.Dla ciebie to pewnie glupota dla ludzi to bardzo wazne i wiele by
                                        dali,zeby im te prawa oddac.
                                        • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:51
                                          Primo: rodziny to homoseksualiści tworzyć nie mogą z przyczyn oczywistych.
                                          Brak wolności słowa ? Widzę gejowskie gazetki w kioskach, ciągle słyszę wypowiedzi gejów niezrzeszonych i zrzeszonych, oswiadczenia organizacji itd. moze mam urojenia ?
                                          Czy to rząd, parlament okreslił ich pedałami i lesbami ? W którym numerze dziennika ustaw ?
                                          • khaki3 Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:57
                                            Ty myslisz rodzina:facet+kobieta=seks= dziecko

Ja mysle Rodzina=cieplo+milosc+uczucie+bezpieczenstww

ty patrzysz jak kosciolowy,baba i facet to rodzina.ja mysle uczuciowo milosc
                                            tworzy rodzine,chec bycia razem do konca zycia.poswiecenie dla drugiej osoby.

i tak zebys zrozumial teraz Ty byc homofob.Ty nie rozumiec milosc.Ty nie
                                            wiedziec co to szacunek.Ty nie znac tolerancja.

A dlaczego nie poruszasz tematu,ze prezydent rp zabranial im parad?dlaczego nie
                                            piszesz o tym jak mw,lpr atakowala parade rownosci?dlaczego nie komentujesz
                                            tego,ze sa szykanowani?

hmmm Ty byc homofob ty nie wiedziec co to akceptacja ty byc zacofany.

i na koniec.ja z toba wiecej nie rozmawiac.lty byc za ograniczony.ja byc zajeta
                                            zeby tracic czas na to.ty byc teraz obrazony,ty mnie zaraz obrazac,ja to olewac.

dla inteligentnych tlumaczenie:Ludzie dajcie na luz,facet jest
                                            ograniczony,cimnogrodzianin,zapewne pisowiec albo
                                            lprowiec.politycznie "poprawny" lepiej juz wyjdzie tlumaczenie do sciany bo ona
                                            chociaz cos pojmie niz ciemnogrodzianin mpingo-homofob roku
                                            • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:12
                                              To co ty myslisz albo ja myslę nie ma żadnego znaczenia. To co jest rodziną definiuje Konstytucja RP, rozdział I, art. 18.
                                              Do dalszej czesci wypowiedzi nie odnosze się, bo napisana jest w nieznanym mi języku.
                                              • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:19
                                                Czyli Konstytucja RP jest niezmienna i jesli krzywdzi jakies osoby, to nie mają
                                                one prawa do tego aby domagac się zmiany takiego przepisu?
                                                Nie żyjemy w panstwie tyrańskim ani władzy absolutnej.
                                      • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:47
                                        > Dobrze. Ustalilismy, ze ktos chory nie jest zdrowy. Sukces ! cieszymy się !

Nie, nie ustalilismy. To ja poszłam na ustepstwo. Napisałam Ci: "SKORO NIE
                                        JESTEM W MOCY PRZEKONAC CIE CO DO NATURY HOMOSEKSUALIZMU"

> Teraz przystepujemy do trudniejszej czesci: jakie prawa zostaly odebrane
                                        homoseksualistom ?
                                        Nie moga zalegalizowac swych zwiazkow.
                                        • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:52
                                          > > Teraz przystepujemy do trudniejszej czesci: jakie prawa zostaly odebrane
                                          > > homoseksualistom ?
                                          > Nie moga zalegalizowac swych zwiazkow.

Od kiedy ?
                                          • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 16:56
                                            A co, mogą?
                                            • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:07
                                              Nie mogli i nie mogą, zatem nikt im niczego nie odebrał ! LOL.
                                              Ale wy jesteście zabawni. :)
                                              • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:15
                                                Alez Ty jestes... niemądry...
                                                Owszem, odebrał, wobec innych osób.
                                                Czy jesli zamiast słowa "odebrac" uzyję "nie przyznać", bedzie to dla Ciebie
                                                zrozumiale?
                                                • khaki3 Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:16
                                                  Badz nie akceptowac!
                                                • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:20
                                                  Zastanów się co chcesz powiedzieć i sformułuj to precyzyjnie i po polsku bo tak to mamy chaos. Przyznali, nie przyznali, mieli, odebrali, ale co, kto, komu itd.
                                                  • khaki3 Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:23
                                                    Poczytaj cale drzewko wypowiedzi to zrozumiesz.A nie udajesz,ze nie wiesz o co
                                                    chodzi i starasz sie blyskac inteligencja.

pytasz co zabrano homoseksualistom?A CO IM DANO?nic!zabrano im z kolei prawa
                                                    czlowieka,prawdo do wolnych i LEGALNYCH parad,zabrano im mozliwosci
                                                    zalegalizowania zwiazku w naszym kraju,zabrano im NADZIEJE! to chyba gorsze niz
                                                    prawa i obowiazki!
                                                  • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:30
                                                    Khaki, ty masz jakieś klopoty z logicznym myśleniem. Jest to bardzo zabawne. Powiedz mi - dostałaś od cioci z Ameryki spadek w wysokości 1 mln USD ? Nie ? O Boże ! Odebrano ci milion dolarów ! I to razem z rzeczoną ciocią, bo jej nigdy nie miałaś !
                                                    Luuudzie, ratunku, złodziejeeee !!! Policjaaaa !!!
                                                  • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:38
                                                    mpingo, prowadzisz dyskusje na polu filologicznym, stad Twoj pseudo argument.
                                                    Nie odebrano bo nigdy nei mieli? I wlasnie o to sie rozchodzi, ze nie mieli.
                                                    Dlatego odebrano. Jest to niesprawiedliwe ze nie mieli. Dla mnie to jasne jak
                                                    slonce, jesli dla Ciebie nie, to usiadz na chwile w jakims spokojnym, cichym
                                                    miejscu i przeanalizuj sobei w glowce ten jakze trudny problem.
                                                  • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:41
                                                    Tobie też odebrano milionowy spadek razem z ciocią z Ameryki. To jakas plaga.
                                                  • khaki3 Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:42
                                                    My mowimy o prawach czlowieka a ty jakies bzdety piszesz.
                                                  • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 17:49
                                                    Nie szydź ze mnie proszę.Jeśli brakuje Ci argumentów to poprostu zastanów się
                                                    czy aby przypadkiem nie mam racji, a nie ślepo powtarzasz te same zwroty.
                                                  • Gość: mpingo Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:59
                                                    Zeby móc sę porozumieć musimy używać tego samego jezyka albo conajmniej jednoznacznych pojec. Tu niestety nie ma to miejsca/
                                                  • modrooka Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 18:09
                                                    Nie udawaj że wiesz na czym polega dyskusja, bo oboje wiemy że tak nie jest
                                                  • ktosiaczek Re: Czy homoseksualizm jest zgodny z prawem?? 30.01.06, 18:13
                                                    mpingo, używamy tego samego języka...
                                                    A co do jednoznacznych pojęć, zdaje się że kazdy mój pogląd tłumaczę i
                                                    podpieram argumantami, dowodami. Wystawiam kawę na ławę.
                                                    Tu nie brak jednoznaczności pojęć jest problemem. To Twoje uprzedzenie. Z góry
                                                    wyrobione zdanie którego bronisz nie zaprzątając sobei głowy analizą problemu.
                      • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:11
                        > Sa lepsi bo nie atakuja nas wyzywajac od heterow

Kto wymyslił i używa słowo "heteryk" ?

>Sa lepsi bo nie neguja nam praw do zycia

A ktoś neguje ich prawo do zycia ?

> Nikt
                        > nie zarazil/zakazil sie homoseksualnoscia oni tacy sie rodza.

Po raz chyba czwarty pytam na jakiej podstawie twierdzisz, że tacy się rodzą ale widocznie nie doczekam się odpowiedzi.

>Jesli nie
                        > akceptujesz takich ludzi to ich chociaz szanuj i z szacunku nie neguj ich
                        > praw.

I tak samo po raz któryś tam powtarzam że ich szanuję. Toleruję ale nie akceptuję. homoseksualiści cieszą się takimi samymi prawami jak wszyscy obywatele.

> dbaj o wlasny zadek a nie o zadek innych ludzi.takbedzie najlepiej dla Ciebie >i dla innych.

Jesteś wulgarna i nie panujesz nad emocjami. Jesli to jest ten osławiony jasnogród to ja bardzo dziękuje.
                        • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 15:15
                          To nie bylo wulgarne.gdybym miala byc wulgarna uwierz zasotoswalabym o wiele
                          mocniejsze slowa.nie znasz powiedzenia,ze powinno dbac sie o wlasny zadek a nie
                          o zadek innych?

na jakiej podstawie twierdze,ze lubie homoseksualni tacy sie rodza?bo sobie
                          tego nie wymyslili,a na jakies podstawie stwierdzasz,ze ty rodzisz sie
                          heteroseksualny?bo czujesz,ze pociagaja ciebie kobiety,a np innych pociaga ta
                          sama plec.ot i cala tajemnica poliszynela wyjawiona.tylko,ze ty chyba tego nie
                          zrozumiesz.a nad emocjami panuje.zreszta rozmowa z toba nie wywluje we mnie
                          zadnych emocji.wiec nad czym panowac jesli tego czegos nie ma?
                          • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:24
                            > To nie bylo wulgarne.gdybym miala byc wulgarna uwierz zasotoswalabym o wiele
                            > mocniejsze slowa.nie znasz powiedzenia,ze powinno dbac sie o wlasny zadek a > nie
                            >
                            > o zadek innych?

Nie nie znam. To chyba jakieś środowiskowe i niemądre w dodatku, bo wzywa do egoizmu. Przechwalanie się mozliwościami w zakresie bluzgania zaś jest smieszne.
                            Pawiany mają taki zwyczaj, że w ramach rywalizacji podskakują i uderzeją penisami o ziemię. Tu mamy analogiczne zjawisko.

> na jakiej podstawie twierdze,ze lubie homoseksualni tacy sie rodza?bo sobie
                            > tego nie wymyslili

Za to ty sobie to wymysliłaś. Homoseksualizm ma swoją genezę w okresie wczesnodziecięcym ergo nikt się taki nie rodzi.
                            • khaki3 Re: Widzę mpingo 30.01.06, 15:35
                              Pewnie!Zarazili/zakazili sie od kolegow w przedszkolu,albo razem ze szczepionka
                              im wszczepili.Masz racje.
                              • Gość: mpingo Re: Widzę mpingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:45
                                Khaki, każdy człowiek rodzi się heteroseksualny. Niektórzy stają się homoseksualni w okresie wczesnodziecięcego rozwoju na etapie identyfikacji plci. to jest stanowisko naukowe. Czy zrozumiałaś co napisałem czy będziesz maniakalnie powtarzać o wrodzonym homoseksualiźmie jeszcze 500 razy ?
                                • jurek_dzbonie Kto ci takich bredni naopowiadal? 30.01.06, 17:31
                                  > Khaki, każdy człowiek rodzi się heteroseksualny.

Ksiadz na religii? Wsrod nich jest 40% homoseksualistow.

> Niektórzy stają się homoseksua
                                  > lni w okresie wczesnodziecięcego rozwoju na etapie identyfikacji plci. to
                                  > jest stanowisko naukowe

Buhahaha! Jaki "NAUKOWIEC" to napisal? Profesor Nowak z Radia MaRyja? Czas
                                  zmienic rozglosnie.

> Czy zrozumiałaś co napisałem czy będziesz maniakalnie powtarzać o wrodzonym
                                  > homoseksualiźmie jeszcze 500 razy ?

Prawda boli, ale ciebie wyzwoli.
                                  • Gość: mpingo Re: Kto ci takich bredni naopowiadal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:54
                                    Nie rozumiem co stanowi dla ciebie klopot. czy to ze w naturze wystepują dwie płcie ? A może jedna występuje ? Ale jedna tylko udaje że jest inna a jest taka sama ?
                                    Ok. Ja mam umysł otwarty i lubię nowości: napisz kiedy wg. ciebie pojawia się homoseksualizm, i co jest jego przyczyną.
                                    • jurek_dzbonie Re: Kto ci takich bredni naopowiadal? 30.01.06, 17:59
                                      > Nie rozumiem co stanowi dla ciebie klopot. czy to ze w naturze wystepują
                                      > dwie płcie ? A może jedna występuje ? Ale jedna tylko udaje że jest inna
                                      > a jest taka sama ?

I co z tego ze wystepuja dwie? Kazdy uklada sobie zycie jak chce i ma do tego
                                      prawo. I ma prawo do szacunku swojego wyboru.

> Ok. Ja mam umysł otwarty i lubię nowości: napisz kiedy wg. ciebie pojawia się
                                      > homoseksualizm, i co jest jego przyczyną.

Przyczyny homoseksualizmu sa takie same jak heteroseksualizmu.
                                  • Gość: mpingo Re: Kto ci takich bredni naopowiadal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:55
                                    Ach, zapomniałbym o tych rzekomych 40% wśród kleru.
                                    Żródło danych poproszę.
                                    • jurek_dzbonie Re: Kto ci takich bredni naopowiadal? 30.01.06, 17:57
                                      Prosze - szacunki Watykanu.
                                      • Gość: mpingo Re: Kto ci takich bredni naopowiadal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:02
                                        Szacunek - ok. A stan faktyczny ?
                                        Dalej: gdzie opublikowane, przez kogo, w jakim dokumencie i kiedy ?
                                        • jurek_dzbonie Re: Kto ci takich bredni naopowiadal? 30.01.06, 18:03