Gość: szefo IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 09:23 NO I O TO CHODZI! MAM NADZIEJE, ZE NIE ZMARNUJEMY TEJ SZANSY NA ROZWOJ...! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gt8 Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.visp.energis.pl 01.05.04, 09:24 Cała polska cieszy się wejściem do unii Europejskiej? hmm.. Ja jakoś nie bardzo. Podnoszą vat bo im unia każe. No dobra to niech podniosą pensje do tych unijnych... No ale nie podniosą. I CO CIESZYCIE SIĘ Z WYSOKICH CEN ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Nie wiesz - nie mow IP: 158.194.194.* 01.05.04, 10:19 Nie mow, ze podnosza vat, bo unia kaze. Unia kaze co najwyzej vat ujednolicic. Gdyby wladza w Polsce chciala to owo ujednolicenie mogloby oznaczac nawet obnizke podatku. To nie wina Unii, ze polski fiskus jest pazerny i potrzebuje kasy na gornikow i rolnikow. Zamiast narzekac na Unie lepiej o tym pamietaj przy nastepnych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vonUE polski fiskus musi miec na skladke do Brukseli IP: *.imp.gda.pl 01.05.04, 10:28 Dlatego podnosi VAT. Poza tym UE formalnie nakazuje jedynie ujednolicić VAT ,a nieformalnie jest silna grupa w Brukseli , ktora na nowych czlonkach chce wymusic jedno EURO -JEDEN VAT. Te nieformalne naciski to niestety fakt i przypomina to ZSRR. Prof.Modzelewski wyraźnie powiedziaLł to przed kamerami. Powiedział nawet ,że PO ma schizofrenie polityczną , bo chce do UE i mysli ,ze bedzie moglo obniżyć podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Jezas... IP: 212.72.21.* 01.05.04, 10:38 Jesli nie masz o czyms pojecia tluku to wloz dziub do wiadra i bulgocz sobie w wiadrze a nie pierdz publicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka ZARABIAJ W INTERNECIE, NIC NIE ROBIĄC !!! IP: *.gdynia.mm.pl 01.05.04, 17:49 nawet 7 groszy za przeczytanie e-maila ! www.hajc.com/signup.php?who=873a420964dbfac72c5b49ce65cb1991 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: polski fiskus musi miec na skladke do Bruksel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:23 Badz laskaw nie powolywac sie na Modzelewskiego, jako ze ten osobnik jest jednym z cichych wspoltworcow nowej ustawy o VAT.To za jego przyczyna wiele unormowan jest niebywale pokretnych i niejednoznacznych. Na czymze bowiem "biedaczek" by zarabial jak nie na interpretowaniu stworzonych przez siebie przepisow? Im wiecej niejasnosci i wiecej legislacyjncyh "dziur" tym wiekszy zarobek panow typu Modzelewskiego. Jasne, logiczne i jednoznaczne prawo to koniec firemek typu Instytutu (???)tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: polski fiskus musi miec na skladke do Bruksel IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 20:31 Nb. czolowego doradcy niejakiego Leppera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek lepîej wydawac na zbrojenia ? IP: 5.4R* / 62.240.110.* 01.05.04, 12:06 Antyunijni maniacy zapominaja,ze dzieki wspolnocie europejskiej jest 58 lat spokoju i zamiast na bomby i odbudowy ludzie placa za dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch Re: Nie wiesz - nie mow IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 14:19 Kogo bronisz idioto???????Samego siebie ,bo jesteś jednym znich ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:15 Jak bedziesz tak wydajny jak pracownik w krajach "starej" Unii to bedziesz mogl liczyc na wyzsza pensje. Jak na razie, to wydajnosc w Polsce to zaledwie niecale 50% sredniej wydajnosci w UE. Gdzie kolego widzisz masowe podwyzki cen,bedace skutkiem wejscia do Unii? Jak na razie, te ktore mialy miejsce to w przewazajacej mierze skutek oszustw i/lub glupoty "kochanych" rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Wymiana Moskwy na Bruksele IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 01.05.04, 16:06 I tak to wlasnie pozbylismy sie suwerennosci. Teraz nam darmozjady z Brukseli beda dyktowac kto jest cacy a kto nie (juz o dopuszczalnych krzywiznach ogorkow konserwowych). Niech zyje nasz nowy przywodca Chirac, niech zyje nam nowy minister spraw zagranicznych Jozio Fischer!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fumo Re: Wymiana Moskwy na Bruksele IP: *.gtech.com / 64.223.5.* 01.05.04, 16:52 Przecież też możemy decydować o owej krzywiźnie ogórków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Wymiana Moskwy na Bruksele IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 20:33 Widac, zes gowniarz i nie pamietasz PRL-u, skoro porownujesz Moskwe z Bruksela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Bylem w pierwszym NZS, a ty? IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 01.05.04, 22:16 Od gowniarzy mnie nie wyzywaj bo PRL pamietam bardzo dobrze. Zamiast obrzucac mnie obelgami ustosunkuj sie lepiej do mojej wypowiadzi. Kto bedzie ksztaltowac polska polityke zagraniczna, finansowa, gospodarcza, kto bedzie ocenial czy Polacy rzadza sie "dobrze" czy "zle" Bruksela i tamtejsze politbuiro. Stad te moje porownanie do Moskwy. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eDEK SZCZYT HAŃBY!! HAŃBA PANIE KWAŚNIEWSKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 16:59 Polska, zabita DECHAMI /płytami wiórowymi/ WJECHALA DO UNII NA TRANSPORTERACH OPANCEŻONYCH!!! HAŃBA PANIE KWAŚNIEWSKI!!!! JESTEM ZAINTERESOWANY przyłączeniem sie do starań o odszkodowanie za bezprawne odebranie praw obywatelskich i naruszanie ciszy nocnej, poprzez bezprawne uzywanie sygnałów dzwiękowych, podczas wycieczek policji po Warszawie i podczas przejażdzek przestępców uczestnczących w tak zwanym szczycie ekonomicznym! Każdy z tych drani, podczas przejażdzek, był ekortowany przez co najmniej pięć radiowozów "na sygnale". CZY KTOŚ PODEJMIE SIĘ ORGANIZACJI WYSTĄPIENIA O ODSZKODOWANIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanec Bedzie jeszcze płakać. IP: *.acn.waw.pl 01.05.04, 09:31 Minie parę miesięcy, ludziom bedzie ciężej zyć np. wskutek wzrostu cen i minie cały ten entuzjazm wywołany największymi kompleksami na świecie podsycanymi np. przez GW i Kwaśniewskiego. Zacznie sie codzienny bój z biurokratami z Brukseli którzy już dostali nas w swoje szpony. Wielu ludzi moze stracic pracę, a zakłady mogą być zamykane. Co tu swiętować?? Ubezwłasnowolnienie własnej ojczyzny?? Widze ze w Polsce jest wiecej patriotów brukselskich niz polskich :( Jakie są tego przyczyny?? Wychowanie ? Propaganda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Bedzie jeszcze płakać. IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:10 "patriotów brukselskich niz polskich", a co z USA, chyba zapomniales. Popatrz troche na wiadomosci co sie tam dzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm Re: Bedzie jeszcze płakać. IP: *.edsm.ulst.ac.uk 01.05.04, 14:15 Nie ma co , polski optymizm gora! Z takim podejsciem to ty bracie rzeczywiscie lepiej to Unii nie wchodz. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Bedzie jeszcze płakać. IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 20:35 Ano pomysl, pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja propaganda jak za komuny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.04, 09:35 co za tendencyjny tytul! kto go wymyslil?!?! dzieci wpodstawowce upowina sie zeby nie generalizowaly a tu pierwszy lepszy dziennikarzyna wmawia nam, ze 'cala polska...' cieszy sie... kurcze, to brzmi niemal jak 'cala polska swietuje zakonczenie planu piecioletniego' co zapropaganda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Immortal Muszę się zgodzić IP: *.icpnet.pl 01.05.04, 10:07 Pomimo, że też głosowałem za wstąpieniem do UE, ten irytujący tytuł "Gazety" jest stanowczo nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm Re: propaganda jak za komuny IP: *.edsm.ulst.ac.uk 01.05.04, 13:50 No to wracaj do komuny, jak ci nie pasuje ze w koncu bedzie troche normalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyunijni Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.eu.org / *.monitorek.eu.org 01.05.04, 09:46 kto sie cieszy chyba polityce bo poszczegolne jednostki nie koniecznie unie precz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 20:36 Mow za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Przed chwilą układałem Spider. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 09:53 Takie gówno to mi jeszcze nigdy nie wyszło! Przy ostatnim rozdaniu wszystko zostało przep... 6-ciom a królami! Czy to pierwszy objaw spisku z Brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek zobaczyłem na zdjęciu joschkę w wołodią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 09:55 jeden wart drugiego. Jeden z rodziny katów sowieckich, a drugi lewak, też sowiecki. I to imię! Jakby je wysniła Róża Luksemburg! Przecież tak na imię może mieć tylko polak z odessy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: zobaczyłem na zdjęciu joschkę w wołodią IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 01.05.04, 20:37 Nie pieprz Pietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sears GRATULACJE DLA WSZYSTKICH POLAKOW.. IP: *.lv.lv.cox.net 01.05.04, 09:57 Moje Gratulacje dla wszystkich Polakow z okazji przyjecia Polski do Unii Europejskiej...jest to najpiekniejszy dzien w moim zyciu...cieszylismy sie z Wami tu w U.S.A. kiedy Polska zostala czlonkiem N.A.T.O. i cieszymy sie teraz, kiedy Polska zostala przyjeta do Unii Europejskiej...Kochani politycy w calej Europie - dziekujemy Wam...zrobiliscie najlepszy prezent przyszlym pokoleniom...nareszcie...jeszcze raz gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Böser Onkel Re: GRATULACJE DLA WSZYSTKICH POLAKOW.. IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 10:13 Sears, wyluzuj troche, bo z radosci w majty narobisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `````````````````` Re: GRATULACJE DLA WSZYSTKICH POLAKOW.. IP: *.proxy.aol.com 02.05.04, 06:34 Zaraz sie rozplacze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek i jeszcze: koncert w w-wce godny koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 09:57 eurowizji. SamChłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 09:59 Moze i dobrze zewjestesmy w Uni,ale niewiem czy czytacie gazety,ktore podaja cenny zywnosci w panstwach unijnych.Juz niedlugo pol litra mleka bedzie kosztowal 5zl(1.2 euro)No i tak jest ze wszystkimi innymi produktami,no ale stanieje alkohol(a co?)Z unijnym pozdroiweniem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ No widzisz misiu! IP: 212.72.21.* 01.05.04, 10:43 Wlasnie zidentyfikowales szanse dla naszych rolnikow... Maja super produkty o niskiej cenie i 450 milionowy rynek zbytu. Widze przed nimi pogodna przyszlosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek Ale, misiu, masz limit, "Kwotę mleczną" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:16 nie zapominaj, bo karę zapłacisz. W Unii mleko (i cukier) jest takie drogie, bo się sztucznie blokuje rynek. Tam nie ma wolnego rynku, tam jest sochalizm, tyle tylko, że taki, o który zawsze walczył kol.Michnik: "socjalizm z ludzką twarzą". Tylko ja zawsze się obawiam: jesli są tacy, którzy za mnie wszystko lepiej wiedzą, to mnie kiedyś za mordę , pardon, twarz wezmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Spokojnie misiu... IP: 212.72.21.* 01.05.04, 11:24 do czasu. Nie z takimi ograniczeniami sobie radzilismy... Odpowiedz Link Zgłoś
litylko Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE 01.05.04, 10:01 ja tam sie nie cieszę. piszcie za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sears Niezadowoleni sa tylko zlodzieje i oszusci. IP: *.lv.lv.cox.net 01.05.04, 10:06 Polska weszla do UE i to oznacza koniec zlodziejstwa i bezprawia...wiadomo , ze zlodzieje i oszusci beda narzekac...bo co to za kraj gdzie nie bedzie mozna oszukiwac, krasc, bic zony i gwalcic dzieci...he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Böser Onkel Re: Niezadowoleni sa tylko zlodzieje i oszusci. IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 10:19 Sears ale zes zaladowal, optymista sie znalazl ! Nie dalej jak wczoraj wczoraj skazano w Niemczech nastepnego zboczenca za zamordowanie malej dziewczynki, zlodzieje nie znikna, oszusci tez nie, a damscy bokserzy dalej beda napieprzac swoje zony, niestety, czegos ty sie nalykal czlowieku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Niezadowoleni sa tylko zlodzieje i oszusci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:29 Skazano wuju! W odroznieniu od krainy nad Wisla, gdzie bandziory laza po ulicach m.in. dzieki "niskiej szkodliwosci czynu", sedziowie sa na pensji mafii, a prokuratorzy przed sformulowaniem aktu oskarzenia odbywaja "konsultacje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Niezadowoleni sa tylko zlodzieje i oszusci. IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:27 a zlodziejstwa i oszustwa w EU (i na calym swiecie) nie ma??? Na jakim swiecie ty zyjesz!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Niezadowoleni sa tylko zlodzieje i oszusci. IP: *.proxy.aol.com 02.05.04, 06:37 Rozumiem, ze w krajach UE niepotrzebne sa wiezienia i nie ma wiezniow , skoro tam tak idealnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: 195.117.200.* 01.05.04, 10:09 Ciekawostka !!!! Gdzie ci entuzjaści ???? Dlaczego nikt nie pisze, że udało nam się wreszcie wyrwać ze szponów komuny, albo że to ta wredna komuna sprzedała nas Brukseli ?? Chyba etatowi autorzy dostali od redakcji urlop i wreszcie można przeczytać co myśli przeciętny Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:30 To przecietny Polak mysli? Raczej wchlania i wydala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:13 Porównanie aktualnych cen wybranych artykułów spożywczych z cenami obowiązującymi w krajach UE po przeliczeniu na złotówki. Wspólny rynek wymusi ich wyrównywanie, z tendencją wzrostową. Produkt Polska (w zł) Wielka Brytania (w zł) Hiszpania (w zł) Chleb 1,19 4,8 4,44 Mleko (1l) 1,59 3,02 3,55 Cukier (1kg) 2,4 4,4 4,18 Szynka (1kg) 19,99 29,5 26,66 Ziemniaki (1kg) 1,99 5,51 3,55 Jabłka (1kg) 2,99 8 6,66 Banany (1kg) 3,5 4,3 4,2 Karolina Goździewska, Małgorzata Goss, Nasz Dziennik, 2003-06-05 Dodaj WAT prawie 1/4 ceny + wzrost cen paliwa!!! Cieszysz się? Dziś przeliczą ceny i to początek wzrostu UE raju! Odpowiedz Link Zgłoś
arinna Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE 01.05.04, 10:22 A ja się wczoraj autentycznie wzruszyłam. Mam widok z okna na przdszkole. Wczoraj wywiesili flagi Polski i Unii obok siebie i się popłakałam chociaż nie mam skłonności do takich zachowań. Dobrze, że nikogo nie było w domu, bo wstyd straszny byłby. Ale tak sobie pomyślałam, że wracaliśmy do tego naszego domu dłużej niż Odyseusz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:30 nie masz sie czego wstydzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 13:01 Płacz mała płacz. Prodi proponuje wykreślić w dowodach , w paszportach wyraz Polska. Na towarach już to uczyniono. Placz mała płacz. Oni nas nie chcą, ale chcą naszych ziem. Wczoraj wyzrucono 250 tys. Polaków pracujących w Niemczech. Płacz mała płacz. Jeszcze ci się tyle czasu pozostało, że przed aborcją wypłaczesz się śmiało. Płacz mała płacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanusZ31 Gdzie rzetelność dziennikarska? dawny 1 Maj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 10:22 Co drugi, trzeci post internautów jest krytyczny wobec wejścia Polski do Unii. I z reguły te krytyczne głosy nie dotyczą samego faktu akcesji, a raczej wynegocjowanych warunków. Wczoraj w całej Polsce były imprezy, festyny, przemówienia. I wszędzie byli tam nie tylko zwolennicy Unii, ale byli też i przeciwnicy. I choćby nie wiem jak by się to zwolennikom Unii nie podobało, przeciwnicy byli - mieli swoje transparenty, gwizdali, krzyczeli, demonstrowali na nie. Gdy przemawiał Kwaśniewski cały czas słychać było gwizdy. Ale czy nasze media to pokazały, czy z kimś z tych ludzi ktoś przeprowadził wywiad, czy pokazano ich w TV? NIE!! Z mediów płynęły słowa: "CAŁA Polska ŚWIĘTUJE", "miliony się radują", "wszędzie tłumna kolorowa radość" i "zbiorowy entuzjazm". A rzeczywistość była skromna i zupełnie inna. Tłumów nie było, były miasta gdzie na te imprezy przyszli z obowiązku tylko "poprawni" politycznie działacze i mała garstka ludzi. Podobnie było w czasach pochodów 1-szo majowych, wtedy też liczne rozmowy ze zwolennikami Socjalizmu - wybrańcy "z uśmiechem" od ucha do ucha byli oczywiście "za" - Socjalizmem. A jakie były wtedy prawdziwe nastroje w Społeczeństwie i tak było wszystkim wiadome. Rzeczywistość powinna być pokazywana obiektywnie, a nie w sposób lukrowany i zakłamywany. Przed chwilą usłyszałem w TVN 24 relację naszej dziennikarki z Czech. Cisza, spokój, brak tego nadętego i sztucznego entuzjazmu. I w żaden sposób nie umiała tego zrozumieć - wg. niej powinni "SWIĘTOWAĆ" - jak u "nasz" Żaliła się, że żadne czeskie radio, żadna czeska stacja TV, nawet nie połączyła się z Berlinem czy Brukselą aby transmitować tamte uroczystości rozszerzenia Unii, które zresztą i w samej Brukseli były całkiem skromne. Na Litwie w samym centrum uroczystości wypuszczono 25 gołębi - tyle ile teraz jest Państw w Unii. I później już żadnego więcej - później to poszli wszyscy do domów. Odpowiedz Link Zgłoś
zorianx na moim osiedlu żadnej flagi, a na przedszkolu... 01.05.04, 10:34 ... tylko polska, ale może nie dowieźli niebieskich w gwiazdeczki, były za drogie, albo nikogo nie obchodzi ta ofcjalna celebra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAX Re: Gdzie rzetelność dziennikarska? dawny 1 Maj? IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 01.05.04, 10:41 Otoz to, moja Anielciu, otoz to! Takie same wrazenia. A na dodatek, nie jestem w stanie zrozumiec czegos - moze dlatego, ze mieszkam zagranica. Pietnascie lat temu kazdy przeklinal Polske i w dupe by wlazl kazdemu zagranicznikowi z Zachodu, wyemigrowalby przy pierwszej lepszej okazji. Wszystko co chocby leciutko smierdzialo zgnilym zachodem bylo lepsze niz w Polsce. I obraza wielka, bo jak na zachodzie mowilo sie "Europa", to konczyla sie ona na granicy RFN/NRD. Ile by ludzie wtedy dali, zeby byc w tej "Europie", tej przyzwoitej. A teraz? Jakies dziesiec lat po pozbyciu sie komuny, Polacy glosuja na komune jeszcze raz i pozniej narzekaja, ze ich w konia zrobiono, ze jest zle. Potem ponad 75% glosuje za wejsciem do Unii i 1-go maja juz narzeka ze im zle i niedobrze. Czy Polacy kiedykolwiek moga byc z czegokolwiek zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Gdzie rzetelność dziennikarska? dawny 1 Maj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:33 "Czy Polacy kiedykolwiek moga byc z czegokolwiek zadowoleni?" Nie, albowiem narod to megalomanow i notorycznych malkontentow ktoremu sie wydajez ze sie mu cos nalezy z samego faktu istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Gdzie rzetelność dziennikarska? dawny 1 Maj? IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:42 masz racje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Gdzie rzetelność dziennikarska? dawny 1 Maj? IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:40 jezeli ktos mysli, ze po wejsciu do EU zaraz "banany na gruszce" bedo rosc, to sie myli. Tak naprawde, nasze dzieci w przyszlosci bedo docenialy ten dzisiejszy krok wstopienia do EU. I nie beda tak ograniczeni jak ich rodzice dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pi_nezka13 Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE 01.05.04, 10:36 Droga Gazeto! Cała Polska minus 1!!! Ja się nie cieszę. Jest mi smutno. Dla wielu podwyżki cen to mały pryszcz, a dla mnie to dramat i w tej chwili tylko to się liczy, całą integrację mam głęboko w ... Radość władz zrozumiała: nowa szansa na nowe stanowiska i lepsze pieniądze, bo w Polsce nie mieliby już szans! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:48 tylko pieniadze pieniadze i pieniadze, nic innego polak nie widzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAX Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 01.05.04, 11:53 Moze dlatego, ze ich nie ma. Slyszales o piramidzie potrzeb Maslowa? Zeby zaczac doceniac wartosci wyzsze (kultura, nauka, ideologie), czlowiek najpierw musi zaspokoic podstawowe potrzeby - jedzenie, cieplo, bezspieczenstwo, miec gdzie mieszkac. Jesli dla kogos codziennym problemem jest to, ze nie ma za co sie wyzywic i ubrac i nie wie, czy go jutro z mieszkania nie wywala bo nie ma z czego oplacic czynszu bo jest bezrobotny, to ma w dupie piekne ideologie unijne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Böser Onkel Jak nas widza przyjaciele Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 10:43 od kilku dni najwieksza komercyjna stacja TV- RTL przedstawiala kraje wchodzace do Unii, wczoraj bylo o Polsce, pokazali jakies male gospodarswo rolne z chlewikiem i swinkami, a najlepsze zostawili na koniec. pokazali faceta ktory na bazie mercedesa sam zbudowal naprawde fajny sportowy samochod i dodali komentarz ze ten ( samochod ) to naprawde nie kradziony... i wszystko na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Kompleksy ciekna z ciebie kazda dziura... IP: 212.72.21.* 01.05.04, 10:56 Co? MOze to nieparawda ze wielu ludzi w Polsce jest biednych? Moze to nieprawda ze Polacy kradli/kradna samochody za granica? Bardzo dobrze ze pokazali iz mamy tu tez ludzi ktorzy potrafia w garazu zbudowac samochod ktory wyglada dokladnie tak jak prototyp Mercedesa! Bo to o ta replika wykonana w Polsce na podstawie modelu wzbudza od kilku miesiecy na wielu listach dyskusyjnych na calym swiecie podziw. I dobrze ze podkreslaja ze nie jest kradziony! Szkoda ze nie pokazali tego ilu mlodych ludzi z Polski pracuje w globalnych firmach dostarczajacych rozwiazania IT. I pamietaj ze kazdy z nas jadac za granice jest tam ambasadorem Polski! Niezaleznie od tego czy jest bogaty, biedny, prosty czy wyrafinowany. Jak nas widza tak nas pisza. Wiec gdziekolwiek pojedziesz - pracuj nad naszym wizerunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Böser Onkel Re: Kompleksy ciekna z ciebie kazda dziura... IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 11:07 Czesc ! To nie kompleksy stary, tylko przykro mi sie zrobilo, ze akurat w takim dniu przypominaja nam "przyjaciele" ze dla nich Polak to zlodziej, dosyc sie tego nasluchalem przez ostatnich kilkanascie lat i moze dlatego reaguje troche za nerwowo.I wiecznie te same relacje typu bocianie gniazda, furmanki itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Nikt nie mowil ze bedzie latwo... IP: 212.72.21.* 01.05.04, 11:28 Z Niemcow wszyscy sie nabijaja ze maja kanciaste lby, amerykanow wszyscy maja za glupkow. Ignorancji nie pokonasz do konca, nie da sie zyc bez stereotypow. Gdy moi znajomi z zagranicy przyjezdzaja do Polski to nie moga uwierzyc ze jest tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zorianx no to teraz zaczną się schody, bo lepiej być nie.. 01.05.04, 12:33 może...skoro jest tak dobrze:-) Gość portalu: KR$ napisał(a): > Gdy moi znajomi z zagranicy przyjezdzaja do Polski to nie moga uwierzyc ze jesttak dobrze. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Kompleksy ciekna z ciebie kazda dziura... IP: *.proxy.aol.com 02.05.04, 06:44 Sami jestesmy sobie winni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Jak nas widza przyjaciele Niemcy IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:53 a co to nieprawde pokazali? Na to sie polska sama na to opinie, przez dziesiatki lat, zarobila. Teraz to wychodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Böser Onkel Re: Jak nas widza przyjaciele Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.04, 12:03 Moze i prawda ale widzisz, sa momenty w ktorych nie powinno sie podsycac pewnych stereotypow, w dniu wejscia do Unii nie wypominamy naszym sasiadom, ze np. wywolali dwie wojny swiatowe w 20-tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pestka Re: Jak nas widza przyjaciele Niemcy IP: *.adslplus.ch 01.05.04, 13:31 Nieprawda - bo pol czy cwierc prawdy to tyle co cale klamstwo. Przez ostatnich kilka lat tylko raz uslyszalem w niemieckiej telewizji cala prawde: ze kradzieza samochodow zajmuja sie zorganizowane niemiecko-wlosko-polsko- rosyjskie gangi, dysponujace m.in. autentycznymi niemieckimi dokumentami i fabrycznymi zestawami kluczy. Na co dzien zas Polak to albo chlop w kaloszach z kosa i konikiem, albo zlodziej. Niedaleko szukac - wczoraj wieczorem (30.04.) facio z BR (Bawaria) mowi: nie wierze ze Polska dopiero jutro przystapi do EU, bo w Holandii juz od kilku miesiecy rosnie kradziez samochodow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nathan A GREAT DAY FOR A GREAT COUNTRY! IP: *.dial.froggy.com.au 01.05.04, 11:08 Wielki dzien, dla wielkiego kraju! Jestem DUMNY ze jestem POLAKIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm Re: A GREAT DAY FOR A GREAT COUNTRY! IP: *.edsm.ulst.ac.uk 01.05.04, 14:08 a ja nie, bo jak czytam to forum to widze ze wiekszosc Polakow i tak nie rozumie co sie wydarzylo. Zawsze im cos sie nie podoba czy by byli w Unii czy na Hawajach, Polak zawsze bedzie sie opieprzal i marudzil ze cos mu sie nalezy a tego nie dostal. Bedzie glosowal na wiekszego zlodzieja od siebie nijakiego Leppera, i wyglaszal jakies swoje nacjonalistyczne fobie o tym jak to znika Polska z mapy i tym podobne brednie. Najpierw nauczcie sie POLACY cieszyc, i nauczcie sie dbac o swoje interesy wspolzyjac z innymi, to moze ktores pokolenie uzna ze zyjemy w normalnym kraju. Zabawne ze jak by 10 lat temu zapytac o EU nikt by zlego slowa nie powiedzial? A teraz co chcecie nalezec do cudownej rodziny Leppera i Lukaszenki, myslicie ze bez Unii Polska cokolwiek by osiagnela? EU to nie ideal, jak kazdy zlepek wielonarodosciowy, ale od dzis czuje ze obudzilem sie w jakims normalniejszym kraju, i patrze w przyszlosc z optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 11:30 a ja nie chcę do unii...;) (nie chcę na serio, ta bużka odnośnie tego że już się nie da...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 11:58 to spiepszaj dalej na wschud!!! Tylko nie do USA, bo tam cie tez nie chca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.proxy.aol.com 02.05.04, 06:49 Ludzie kochani,blagam, nauczcie sie pisac poprawnie po polsku.Wlos mi sie jezy na glowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Ja nie świętowałem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.04, 11:34 Ja nie świętowałem wejścia do UE. Nie ma czego. Od samego początku byłem przeciwko wejściu do Unii. Na referendum głosowałem na "nie", chociaż wiedziałem, że zawsze referenda wygrywają ci, którzy zadają pytatania. Uważam ponadto, że dzisiejsza data jest znamienna, ponieważ począwszy od dnia dzisiejszego będzie już tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ja nie świętowałem IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 01.05.04, 12:05 dla kogo? dla ciebie nawet jezeli polska byla stanem ameryki (chociaz juz jest) to by ci bylo zle. czlowiek musi miec jakis cel w zyciu, nie tylko "ja", pomysl o nastempnej generacji europejczykow (nie tylko polska!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lugi Re: Ja nie świętowałem IP: 218.17.226.* 01.05.04, 12:53 A ja sie ciesze. I moi rodzice i dziadkowie, ktorzy tylko mogli snic o perspektywach jakie mlodzi Polacy beda miec teraz. Nigdy nie bedzie perfekt, ale napewno nie bedzie gorzej niz jest. Dla ludzi wyksztalconych to ogromna szansa. A ze Polska jest biedna - to moze to zmienimy teraz? Portugalczycy tez sa biedni i mogli by byc biednejsi, ale przynaleznosc do Unii dala im wiele korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: Ja nie świętowałem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 22:40 Jakaż to znowu szansa dla ludzi wykształconych. Uważam, że na zachodzie mają na tyle dobrze wyuczonych specjalistów w różnych dziedzinach i mogą w związku z tym pozwolić sobie na komfort niezatrudniania Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedna Polska;/ Re: Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.viknet.pl / *.viknet.pl 01.05.04, 12:07 hmmm no nie wiem czy cala.. troche chyba niekotrych poniosl ten wielki entuzjazm w nieznane rejony.. akurat nie sadze zeby wszyscy sie cieszyli z tego ze Polska jest w UE..chociazby bezrobotni czy ludzie starsi.. i tak na marginsesie nie wszyscy to swietowali.. np u mnei w miescie nawet nie widzialam zeby ktos zorganizowal jakas impreze z tego powodu ..ogolnie chyba kazdy powital ten nowy lepszy czy gorszy (to sie neidlugo okaze) swiat w milczeniu.. hmm.. i tak w ogole wydaje mi sie ze niedlugo przez taki super rzad i w ogole przez takich ludzi co sa u samej gory Polska moze zniknac z mapy Europy.. jak juz chca zmieniac Hymn to juz w ogole przesada i wielka porazka.. niedlugo zachce im sie jescze Euro w portfelu zamaist Zlotowek.. (zero oryginalnosci) ludzie pomyslcie troche.. ktory kraj niszczy tak sam siebie jak to robi Polska.. podcinac wlasne korzenie.. to jest zalosne.. ehh jedno wielkie no comments.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedna Polska ODPO Re: Ca3a Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.mts.net 01.05.04, 13:34 Wspolczuje Ci z calego serca ,Ty z twoimi pogladami naprawde jestes biedny, nie Polska. Dla polski to naprawde wielki i piekny dzien!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz W W-wie zenujaca byla impreze na pl.Zamkowym IP: *.wp.mil.pl 01.05.04, 12:07 malo ludzi,nedzne ognie sztuczne w porownaniu np.z Krakowem.Wladze sie wogole nie postaraly,a szkoda+ do tego pozaywamykanych masa lokali:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unijek Re: Nie Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 12:41 Cała Unia wita polskich niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Kto twierdzi ,że "Cała?" Polska ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:04 Większość z tymi, którzy nie poszli do referendum nie powiedziała UE Tak!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kto twierdzi ,że "Cała?" Polska ? IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 01.05.04, 13:11 Hmmm... Dlaczego więc ludzie, którzy nie poszli zagłosować, a którzy nie chcą być teraz w Unii, siedziała właśnie wtedy cicho? Czyżby uważali, że wystarczy głosów na NIE i nie muszą iść? A może w mniejszym stopniu interesują się Polską? Moim zdaniem mają to głęboko gdzieś!! Nie interesuje ich czy będziemy w Unii czy też nie... Niestety... Będą tylko narzekać, że znowu coś nie idzie po ich myśli! Zresztą... jak zwykle... I skąd w ogóle możesz wiedzieć, że właśnie taka większość istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Kto twierdzi ,że "Cała?" Polska ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:16 Twierdzę; że "większość nie powiedziała UE Tak"! To dlaczego "cała" Polska w propagandowym tytule cieszy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Kto twierdzi ,że "Cała?" Polska ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:29 LPR nie chce świętować wejścia do UE 2004-04-30, "W dzisiejszym uroczystym Zgromadzeniu Posłów i Senatorów, zwołanym z okazji wstąpienia Polski do Unii Europejskiej nie uczestniczyli posłowie Ligi Polskich Rodzin. Wyrazili oni tym sposobem swój sprzeciw dla przyłączenia naszego kraju do UE. - To, co świętujemy, powinno być podstawą do smutku, a nie radości, bo warunki, na jakich wchodzimy do Unii, poddają nas dyktatowi Unii, a szczególnie Niemiec - powiedział dziennikarzom wiceprzewodniczący LPR Roman Giertych. Na sali, gdzie odbywało się zgromadzenie pozostał zaledwie jeden przedstawiciel partii, aby nie okazać braku szacunku prezydentowi Niemiec, Johannesowi Rau, który przemawiał do polskich posłów i senatorów. - Wysłuchalibyśmy prezydenta Niemiec przy każdej innej okazji, ale próba wykorzystania obecności Raua do obchodów wejścia Polski do Unii musiała spotkac sie z naszym sprzeciwem - poinformował Giertych. Liga Polskich Rodzin złożyła również dzisiaj do Trybunału Konstytucyjnego wniosek o uznanie traktatu akcesyjnego za niezgodny z konstytucją. Roman Giertych twierdzi, że w Trybunale zasiadają osoby występujące z ramienia partii proeuropejskich, jednak uważa, że wniosek pozwoli uzyskać "ciekawą interpretację zakresu kompetencji prawa unijnego w stosunku do kompetencji polskiego prawa konstytucyjnego". Oprócz tego Maciej Giertych, obserwator w Parlamencie Europejskim z ramienia LPR zapowiada, że na poniedziałkowym posiedzeniu, kiedy obserwatorzy uzyskają już prawa eurodeputowanych, zamierza zgłosić projekt zmian w regulaminie Parlamentu. Jak powiedział, "poprawka ma umożliwić powstawanie w PE, obok grup politycznych, także grup narodowych". LPR zapowiada również, że do soboty zostaną zarejstrowane listy kandydatów do Parlamentu Europejskiego". Barbara Kowalewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterixa Re: Nie Cała Polska cieszy się z wejścia do UE IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 01.05.04, 13:09 no tak zabawa byla przednia,a noca nawet z panem taksowkarzem stwierdzilismy wielokrotnie ze to chlam i propagadna ,jak mozna dac sobie mydlic oczy tandetnym haslom i obietnicom...Polak Europejczykiem,trzeba by bylo wejsc noca na rynek wroclawski,tam kwitla europa w szklanych butelkach rozsypanych wszedzie,nie wspominajac o zachlanych mordkach przybyszow...a warunki unijne i tak nie bylo wyjscia i wejsc trza bylo,ale dobrze to bedzie moze moim dzieciom kiedys jak sie na nie zdecyduje wiazac koniec jakos z koncem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krego Koncert na pl. Zamkowym nie wypalił??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.05.04, 13:13 Nie wiem, jak Wy, ale ja mialem wrazenie, ze koncert na pl. Zamkowym po prostu nie wypalil. Krasko byl beznadziejny i przez jego durne gatki wszystko sie przeciagnelo tu, w Warszawie do tego stopnia, ze z odliczania nic nie wyszlo (wszyscy sie mylili). A po odliczeniu zapadla cisza tak, jak by komus zabraklo pomyslu co dalej (zimne ognie byly gdzies 10 min pozniej) a w miedzy czasie nic, hehehe. Glupio wyszlo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanusZ31 Tak samo mówił Gomółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:15 Dokładnie tak samo mówił Gomółka, gdy budowano Socjalizm. Że teraz to jeszcze nie, że wypaczenia, że biurokracja, że RWPG - ale nic to, my dorośli dziś jeszcze nie skorzystamy, ale wy dzieci i młodzież - to już jutro, no za parę lat, w pełni będziecie korzystać z tego pięknego ustroju jakim jest Socjalizm. A ówczesne media bez przerwy przekonywały: Socjalizm tylko daje szanse, którą "tylko" trzeba wykorzystać. Dziś też słyszę: Unia to szansa, trzeba tylko dużo i ciężko pracować a efekty będą, nie dziś, ale za kilka, no za kilkanaście lat - z pewnością będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tak samo mówił Gomółka IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 01.05.04, 13:25 Chyba chodzi Ci o Gomułkę a nie Gomółkę... Większej bzdury od dawna nie czytałem... Trochę się zbłaźniłeś teraz (choć nie wiem czy teraz to dobre określenie)... Co Ty porównujesz socjalizm (piszesz ten wyraz z dużej litery... może jakiś żal pozostał?) do systemu unijnego. To pierwsze to ustrój polityczny, a Unia nie narzuca nam żadnego ustroju... Możemy być jako kraj kim chcemy (choć oczywiście kraj totalitarny raczej nie wchodzi w grę;). Unia to życie gospodarcze, mimo że przypisuje się jej wiele chęci do zmian całych narodów. Czy jakis kraj wyszedł źle na Unii? Pewnie podasz mi przykład Grecji... Jednak ona w pewnym sensie została w miejscu, ale na pewno nie cofnęła się do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Tak samo mówił Gomułka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:44 Unia nie narzuca nam żadnego ustroju... Narzuca bo podporządkowuje; -Nie moze być wolnego rynku w UE, bo są dotacje, ograniczenia i dyskryminacja np.polskich rolników w dopłatach! Możemy być jako kraj kim chcemy (choć oczywiście kraj totalitarny raczej nie wchodzi w grę;). Za komuny nie widziano takiego totalitaryzmu jak w Warszawie w czasie obrad globalistów. Jan Paweł II powiedział " Globalizm to nowy totalitaryzm niszczący suwerenne kultury wypracowane przez tysiaclecia". Unia to życie gospodarcze????, - UE to ograniczenia i niszczenie życia gospodarczego!!!! mimo że przypisuje się jej wiele chęci do zmian całych narodów. Narzucenie uśmiercania narodów!!!! Czy jakis kraj wyszedł źle na Unii? Niemcy ujemny przyrost gospodarczy Francja - spadek itp. Pewnie podasz mi przykład Grecji... Jednak ona w pewnym sensie została w miejscu ???!!!!!, ale na pewno nie cofnęła się do tyłu.???? I itd.... Krach i bankructwo w UE ! Mamy podwyżki ale tylko cen i to doprowadzających do śmierci głodowej! Przy dostosowaniu do UE w Polsce w ciągu 2 lat padła 1/3 zakładów pracy (wg rocznika statystycznego) UE to II etap komuny!!! Wykastrowanie nie tylko z zakładów pracy ale z domów przez podatek katastralny, który powinien wejść w Polsce w ciagu 3 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Tak samo mówił Gomułka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 17:10 To nie wina UE tylko naszych butnych niedouczonych elyt, dla których na pierwszym miejscu stał ich interes i zaspokojenie chorych ambicji a nie negocjacje dla dobra Kraju, to im zabrakło patriotyzmu i poczucia tożsamości z tym Narodem. Kręcili jak najlepiej dla siebie a nam sprzedawali kit, który obudził nadmierne oczekiwania. Nie jestem entuzjastą UE ale innego wyjścia nie mieliśmy, problem polega na jakich warunkach tam jesteśmy. Dla UE jesteśmy ratunkiem i nadzieją na wzrost gospodarczy a UE dla nas szansą wyjścia następnego pokolenia tych co dziś mają po4-5 lat z zaklętego kręgu komuny i niemocy. Nie dawajmy z siebie za dużo ale i nie liczmy na cud, że od 1 maja POlska stanie się krajem mlekiem i miodem płynącym. Prosty przykład - ludzie plują na UE a spróbujcie namówić ich na rezygnację z zakupów we francuskich hipermarketach - potrzktują to jak świętokradztwo i rzucą się do gardeł w obronie napychania im kasy nawet w niedzielę - jakby mogli to i w Boże Narodzenie polecieliby na zakupy. Francuzom to wisi - to my jesteśmy głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanusZ31 Pamiętam Gomółkę niestety, a Ty ucz się historii.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 15:15 Zero sentymentu mam i do Gomółki i do Socjalizmu. Ciężko go doświadczyła cała moja rodzina. Byłem jednym z pierwszych, którzy z tym "świetlanym" ustrojem walczyli. Jeszcze przed Jurczykiem. Grecja - rzeczywiście: przed 46% dziś 53%. Jak napisałem byłem i jestem za akcesją Polski do Unii - tak głosowałem i do takiego głosowania namówiłem całe rzesze ludzi w Szczecinie. Ale dziś mówmy prawdę o Unii, jak mówił klasyk: mówmy o plusach dodatnich i o plusach ujemnych. A dziś wmawia się ludziom tak jak kiedyś, czy jak ostatnio SLD - jak to wspaniale będzie. Choć dziś tonacja tej pro-unijnej propagandy jest już trochę bardziej obiektywna, ale bardzo daleka od prawdy. Bo jak ludzie poczują się oszukani to niech ręka boska chroni dzisiejszych apologetów Unijnej szczęśliwości. Piszę cały czas: lepsza gorzka prawda, niż upudrowana nierzeczywistość. W dzisiejszej rozmowie z prezydentem Kwaśniewskim, usłyszałem taki przykład: "czy to nie jest tak, że przez lata widzieliśmy zza szyby jak zachód zajada się pięknymi potrawami, więc dziś wybiliśmy tę szybę, ale okazuje się teraz, że wszystko zostało już zjedzone". A gdy za chwilę okaże się, że dlatego nie przeszkadzano nam w wybiciu tej szyby, bo integracja na tak wynegocjowanych warunkach będzie korzystniejsza dla Unii i to na długie lata, a niezbyt korzystna dla Polski. Przez co najmniej 10 lat, to Unia będzie odnosiła znaczące korzyści. Nie twierdzę, że i Polska nie zyska, ale to będzie zysk mały i powolny - mniej więcej taki jaki odczuwaja dziś szerokie rzesze naszego Społeczeństwa, po obaleniu durnego Socjalizmu Gomółki i Jaruzelskiego. Wiem dobrze, że Polsce będzie bardzo ciężko dojść do poziomu Europy, i na dzisiejszych wynegocjowanych warunkach będzie to trwało bardzo długo - tak coś z osiemnaście lat. I Tak jak byłem wczoraj, tak i dzisiaj dalej jestem za wejściem Polski od Unii, ale nie ma mojej zgody na ten tak długi termin. Podobnie trzeba już dziś - od samego początku mówić nie tylko o dobrodziejstwie naszej akcesji, ale i o tych dużych negatywach stronach akcesji i zmieniajmy je. A jak będziemy mogli je zmienić, jak różne tumany będą piać bez przerwy z zachwytu jak to nam dobrze po wejściu do Unii. I najważniejsze: mówmy o tym uczciwie, bez lukrowania rzeczywistości - bo to zła droga i doprowadzić może do totalnej negacji Unii przez Polaków, a to byłby koniec Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanusZ31 Re: Pamiętam Gomółkę niestety, a Ty ucz się histo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 15:39 Biję się w piersi i przepraszam, to jednak ja powinienem z powrotem sięgnąć do podręczników historii. Oczywiście, że Gomułka a nie Gomółka. A ten mój błąd świadczy o tym, iż zbyt dobrze nie chcę tamtego okresu pamiętać. Poprawiam Gomółkę na Gomułkę, ale ani na jotę nie zmieniam treści mojej wypowiedzi. Jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pamiętam Gomółkę niestety, a Ty ucz się histo IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 01.05.04, 15:49 Twój drugi wpis wygląda już porządnie:) Ten pierwszy był trochę demoniczny... Krzyk rozpaczy babci na targu nie potrafiącej odróżnić flagi Monaco od polskiej. Uczmy się mądrych wypowiedzi! Takich jak Twoje!:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LT NAJPIEKNIEJSZY DZIEN W MOIM ZYCIU!!!!! IP: *.mts.net 01.05.04, 13:29 WSZYSKIM RODAKOM PRAGNACYM ZYC W NORMANYM,EUROPEJSKIM,CYWILIZOWANYM KRAJU JESZCZE RAZ SERDECZNIE GRATULUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: NAJPIEKNIEJSZY DZIEN W MOIM ZYCIU!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 13:49 Gratuluję?.... z powodu zakazu używania wyrazu Polska ( na towarach) i podwyżki cen oraz kosztów utrzymania . "Niech się święci UE??????" w komunistyczne świeto. "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się"????? Stalin i Hitler pragnęli aby znikł wyraz "Polska" i dziś znika!!!! Gratuluję????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biednemu Tomkowi TOMKU TY LEPIEJ ZNIKNIJ NAJLEPIEJ NA BIALORUS IP: *.mts.net 01.05.04, 13:53 Biedny czlowieku nie wiesz na jakim swiecie zyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Re: TOMKU TY LEPIEJ ZNIKNIJ NAJLEPIEJ NA BIALORUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 14:28 Jednak nie wszscy:Antyunijna manifestacja LPR 01.05.2004 Przed gmachem Sejmu, a nie jak wcześniej planowano na Placu na Rozdrożu, zakończyła się antyunijna manifestacja Ligi Polskich Rodzin. Lider LPR Roman Giertych zapowiedział, że pierwszym wnioskiem deputowanych Ligi w Parlamencie Europejskim będzie wniosek o odwołanie Danuty Huebner z funkcji komisarza UE.- W Brukseli okrzyknięto ją najlepszym komisarzem, bo któż taniej sprzedał swój kraj Unii - argumentował. Giertych powiedział też, że tylko większość posłów LPR w Sejmie po kolejnych wyborach zagwarantuje suwerenność i niepodległość państwa polskiego. "W nowym Sejmie nie ma prawa znaleźć się ani jeden poseł z SLD, SdPl, ani jeden poseł PO. My musimy przywrócić tej Izbie godność i szacunek społeczny" - powiedział Giertych. Manifestacja zakończyła się odśpiewaniem hymnu narodowego. Według policji, uczestniczyło w niej około 2 tys. osób." Tak podaje PAP ale Warszawiacy twierdzą, że demonstrowało ok. 5tys. ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Pozdrawiam wszystkich chorych IP: *.edsm.ulst.ac.uk 01.05.04, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś