Dodaj do ulubionych

Czy jesteście za UE ?

02.07.16, 12:18
w dotychczasowym kształcie?

ok 10 tys urz. UE zarabia więcej
niż premier GB
a już taki eurokomisarz
nie odpowiada za nic
ale może nakazać coś- wszystkim

( razem tych urzędników jest ponad 30 tys.)

?? ??????, ??? ???????? ???????????? ??????????. ??????, ??????? ???????????? ?????????? ???????? ?????? ???????-???????? ??????????????? ?????: 10 ????? ??????????. 10 ????? ???????????? ?????????? ?? ???????? ????? ???????? ?????? ???????-???????? ??????????????, ??? ???? ???? ?????????? ? ??????? ?? ???????? ????? ?? ???????.

?? ??? ?????????????? ??????? ??????? ?????????????. ????? ?? ???????????? ??????????????, ???? ???? ????? ?? ???????, ???? ?????? ???????? ????????????? ????? ??????. ?? ?????????? 33 ???????? ??????????. ?? ?? ????????? ?? ?? ???, ?? ?? ?????? ??????????? ????. ? ???? ?????-?????? ????????? ???????, ????????, ??????? ?????????????? ????? ???? ??????, ??, ?? ????????? ?? ???? ? ??????? 6-?? ?????? ? ?????? ? ?????????? ????.

??, ???????, ?? ????? ????, ???? ???? ?? ? ????????? ??????????, ???? ?? ? ???, ??? ??? ?????????? ?????? ??????? ?????? ??? ??????????? ??????? ???????? ???????.
Fizyka wg Naciskowców z forum katastrofa: W czasie chodzenia, w fazie podparcia, czyli gdy stoimy na jednej nodze, kolano przenosi czterokrotny ciężar naszego ciała-przy 100?kg wynosi to aż 400 kg.[/i] Ludzie nie mający wiedzy są podatni na manipulacje mediów.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 12:21
      Nareszcie piszesz w swoim jezyku. ??? ????????.
      • 141288bs Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:17
        Jak zwykle bagatelizujesz i nie widzisz, jak wielka banda nierobow wykorzystuje ludzka naiwnosc i z niej
        w luksusach zyje.
        • pies_na_czarnych Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:22
          Juz sie za to skutecznie wzieli. Farage jest skreslony z listy plac PE. Jeszcze tych Legutko i jemu podobnych patafianow i bedzie OK.
    • alistair-p Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 15:29
      Może nakazać badania psychiatryczne członków polskiego rządu i dodatkowo Zawistnego Kurdupla?
    • lech1966 Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 15:59
      UE w obecnym kształcie przegrała głosami Brytyjczyków. W większości krajów członkowskich gdyby były takie referenda ogłoszone,wynik mógłby być podobny. I to nie GB potrzebuje zmian,,,a właśnie zmian potrzebuje sama UE.
      Osobiście jestem za pozostaniem Polski w UE ale chciałbym aby Unia zeszła na ziemie..
      • 141288bs Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:20
        Trudno uwierzyc,ze unia zejdzie na ziemie. - Unijni biurokraci nie odmowia sobie luksusow zycia,jakie
        daja bycie unijnym biurokrata.
        • xystos Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:22
          Ludvig XVI tez sobie niewyobrazal
          zejscia ...
      • czuk1 Re: Czy jesteście za UE ? 26.01.17, 22:59
        lech1966 napisał:
        > Osobiście jestem za pozostaniem Polski w UE ale chciałbym aby Unia zeszła na ziemie.
        .

Też tak uważam. Przemodelowanie musi być drastyczne. Odejście od idei federalizacji, wspólnego prawa, zarządzania państwami zrzeszonymi z centrum unijnego, veta, totalnej biurokracji, ....
        Nawet zmienić nazwę : np, Wspólnota Gospodarcza Europy. Skoncentrować się na wspólnej polityce gospodarczej, umowach międzynarodowych, konkurowaniem z mocarstwami,
        wspólnej walucie dla państw zainteresowanych , wspólnymi przedsięwzięciami inwestycjami
        i handlem,...
    • kolpik124 Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:11
      30 tysięcy urzędników w organizacji zrzeszającej 28 krajów i prawie pół miliarda mieszkańców?

żeby w każdym kraju były podobne proporcje :)))
      • niegracz Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 20:21
        kolpik124 napisała:

> 30 tysięcy urzędników w organizacji zrzeszającej 28 krajów i prawie pół miliard
        > a mieszkańców?
        > żeby w każdym kraju były podobne proporcje :)))
        //////////////////
        bzdury piszesz

w każdym kraju jest biurokracja i musi byc

był taki jeden który myslał ze mozna bez biurokrcji i gosił wszem i wobec ze
        jak on dojdzie do władzy to zniesie biurokrację

nazywal się ..Lenin
        --

chodzi o to że poszczególne kraje maja juz potrzebna biurokrację

te kilkadziesiąt tysięcy sowicie opłacanych z naszych podatków urzędników jest zbedne

Prawo Parkinsona ? prawo mówiące, że praca rozszerza się tak, aby wypełnić czas dostępny na jej ukończenie (oryg. ang. work expands as to fill the time available for its completion). Autor - Cyril Northcote Parkinson.
        Prawo to odnosi się do organizacji formalnych typu biurokratycznego. Oznacza ono, że jeżeli pracownik ma określony czas na wykonanie danego zadania, zadanie to zostanie wykonane w możliwie najpóźniejszym terminie. W praktyce implikuje to żywiołowy wzrost liczby urzędników, niezwiązany z ilością i rodzajem pracy do wykonania.
        Parkinson przedstawił swoją tezę w postaci "prawa" w Economist z 1955, żartobliwie szydząc z biurokracji i pokazując przyczyny i skutki jej rozrostu[1].

-
        rozumiem - tysiąc
        niech tam będzie
    • xystos Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:17
      NIE !!!

Slowianscy Polacy sa za Federacja Slowianska

stolica FS moze byc miasto bohater
      Wolgograd,przechrzcimy na Slavia
    • behemot17-13 Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 16:38
      Wiesz, jestem pod wrażeniem, nie ogarniam wręcz i wobec również.
      A tymczasem farfocle z podkomisji smoleńskiej dewastują budżet państwa na około jakieś dwa miliony złociszów polskich. Nic to.
      Pytajnik, znak zapytania użyty wielokrotnie jest po prostu kpiną.
      • niegracz Jak ruskie kłamia na temat Smolenska 02.07.16, 20:48
        A tymczasem farfocle z podkomisji smoleńskiej dewastują budżet państwa na okoł
        > o jakieś dwa miliony złociszów polskich
    • kylax1 UE stop. Fundusze unijne też stop. 02.07.16, 17:18

• buldog2 Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 17:18
      Niegracz, w tym co z Centrali i się nie wyświetliło, jest coś na temat?
      Ile małpek i parówek było, ile wybuchło i o której?

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1.
      Oni ukradli Express Wieczorny zgodnie z prawem.
    • m.c.hrabia Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 17:34
      eurokomisarz nie odpowiada za nic
      ale może nakazać coś- wszystkim

jeśli twoja wiedza jest tak samo gruntowna jak w temacie parówek ,to nic dziwnego że pi3rdolisz trzy po trzy
    • xyz_xyz1 Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 17:37
      UE nie da się zreanimować. Ta samo jak monarchia nie dała się zreanimować we Francji po rewolucji i rządach Napoleona. To znaczy niby działała ale nie za dobrze to już nie było to. Aktualnie UE jest do likwidacji. Dopiero po jej zlikwidowaniu. I po kwarantannie oraz rozliczeniu winnych tego co się stało można ją odbudować. W kształcie takim jak NAFTA czyli układzie gospodarczym bez polityki i elementów państwowych czyli bez parlamentu, waluty ponad narodowej czy otwartych granic. Oczywiście będzie wiązało się to z końcem dotacji ale niestety tak będzie sprawiedliwie trudno wymagać od państw X i Y i Z aby finansowały budowę drogi w państwie W.
      • zbigniew.cebula Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 19:22
        Od wieków było, jest i będzie że każdy dba najpierw o swój tyłek, były inne czasy, były inne unie, pakty, koalicje i jakby nie nazwać zawsze chodziło o to żeby najlepiej było tym przy władzy. Prawda taka że kto cwaniak zawsze sobie poradzi, ciele żeby i miało okazję to cielakiem pozostanie, a tylko ci którzy chcieli by prowadzić uczciwe, normalne życie, za godne pieniądze utrzymać spokojnie rodziny, boleśnie odczuwają wahania w polityce.
        To co pewne po zmianach że trzeba wymieniać pieczątki, druki, tablice i jeszcze bardziej pogłębia się dziury finansowe.
    • znak-wodny Re: Czy jesteście za UE ? 02.07.16, 20:32
      Treść tematu na miarę intelektu.
      Dokładnie obrazuje portret osobowościowy autora.
      Nic dodać, nic ująć.
    • znak-wodny CEBOS 25 czerwca 2016 02.07.16, 20:36
      Czy Polacy chcą wyjścia Polski z UE?
      nie - 83%
      tak - 6%
      nie ma zadania - 11%
    • yellow_stone Re: Czy jesteście za UE ? 09.07.16, 19:36
      Nie.
    • nataliabi87 Re: Czy jesteście za UE ? 10.07.16, 20:38
      Mam Propozycje zmian dla Unii Europejskiej:

1. Szersze spojrzenie na Unię Europejską
      więcej o tym [url=http://www.pomysloprzyszlosci.org/szersze-spojrzenie-na-ue/]TUTAJ[/url]

2.Wejście Polski do strefy euro
      więcej [url=http://www.pomysloprzyszlosci.org/wejscie-polski-do-strefy-euro/]TUTAJ[/url]

Co o tym myślicie? Jesteście za tymi zmianami?
    • marcinmichon2 Re: Czy jesteście za UE ? 12.07.16, 21:39
      Jestem za Unia, uwazam ze przyczynila sie do ustabilizowania Europy i wspiera rozwój. Gdyby nie środki unijne uważam, że w Polsce żyło by się nam dużo gorzej.
    • czizus Jestem za UE jeszcze bardziej zintegrowaną 18.07.16, 18:53
      niż dotychczas. To bredzenie o biurokratach w Brukseli, ile zarabiają i o tych krzywiznach ogórka to populizm wykreowany przez antyunijnych i w gruncie rzecz antyeuropejskich pajaców jak N. Farage.
      Problemem w krajach unijnych są miejscowi biurokraci a nie ci w Brukseli. To ci miejscowi utrudniają np. dostęp do zawodu, zakładanie i prowadzenie firm, tworzą bariery dla budownictwa poprzez złe prawo budowlane, tolerancję dla bandytów,. . . . . . . etc.

A UE silnie zintegrowana będzie silniejszym organizmem, ważniejszym graczem, będzie się lepiej rozwijała i będzie bezpieczniejsza. Oczywiście miejsce Polski jest w takiej silnej, zintegrowanej UE i zawsze w partnerstwie z Niemcami. Tyle że to nie za kadencji obecnego rządu.
      Jeżeli jednak do władzy dojdą podobne partie do PIS-u: M.Lepen we Francji, AFD w Niemczech z prezydentem Steinmeierem a w Holandii Partia Wolności z G. Wildersem, . . . itd. to będzie to oznaczało koniec integracji, zbliżenie tych państw z Moskwą i rozkład UE.
      Wówczas znikną i ci ohydni biurokraci z Brukseli.

Idiotom z PIS-u wydaje się że będą mieli jakiś wpływ na reformowanie UE. Nie będą mieli żadnego wpływu i nikt w UE nie będzie chciał prowadzić z nimi poważnej rozmowy n/t temat.
      Albo zaakceptują zmiany w UE albo nie i pozostaniemy poza nią. To w ramach dobrej zmiany.
      A Rosja tylko na to czeka.
    • nataliabi87 Re: Czy jesteście za UE ? 19.07.16, 17:41
      Moim zdaniem są też plusy bycia w UE i za UE. Jednak trzeba wiedzieć jak to członkowstwo dokładnie wykorzystać.

Zapraszam Was na www.pomysloprzyszlości.org

Tam dowiecie się m.in jak.
    • zbychu51 Re: Czy jesteście za UE ? 23.07.16, 21:12
      Ja jestem za tym aby Polska była w UE. Aby Polska była powiązana z zachodem. Ale to nie znaczy że jestem rusofobem.
      • xystos Re: Czy jesteście za UE ? 31.07.16, 10:33
        m.newsweek.pl/polska/niemcy-na-sdm-o-uchodzcach-polacy-nie-rozumieja-papieza-franciszka,artykuly,394522,1.html#fp=nw
        problem z muzulmanskimi "uchodzcami" jest problemem niemieckich decydentow za ktorego rozwiazanie wzieli pieniadze od Soros'a.Niemiecki eksport muzulmanskiego problemu do Polski sie nieuda,nawet za cene opuszczenia EU I NATO.
      • xystos Re: Czy jesteście za UE ? 31.07.16, 10:38
        zbychu51 napisał(a):

Ja jestem za tym aby Polska była w UE. Aby Polska była powiązana z zachodem. Al
        e to nie znaczy że jestem rusofobem.

Dla mnie Chrzescijanska Slowianszczyzna znaczy wiecej niz
        EU I NATO razem wziete
        powiazana z zachodem tak,ale nie przywiazana!
        • zbychu51 Re: Czy jesteście za UE ? 11.08.16, 15:47
          Ja też jestem za tym aby Polska była powiązana z zachodem, UE i NATO. Też nie jestem rusofobem. I nie chcę żeby była tak jak obecnie przywiązana do monopolistycznych stosunków z Niemcami pod rządami SPD.
    • nataliabi87 Re: Czy jesteście za UE ? 24.09.16, 21:50
      Tak, jak najbardziej tak.

A dlaczego?

Jeśli wszyscy podążymy w tym samym kierunku, będziemy mogli z powodzeniem współzawodniczyć z zamożniejszymi krajami Unii oraz jako członkowie Unii konkurować na rynku globalnym.

więcej na :[url=http://www.pomysloprzyszlosci.org/propozycje-fundacji-dla-ue2/]stronie fundacji pomyśl o przyszłości kliknij tutaj[/url]

• bentofit Re: Czy jesteście za UE ? 22.11.16, 15:34
        jesli ktos jeszcze nie słyszał, to profesor Bartczak z uniwersytetu ekonomicznego w Katowicach wypowiedział się na temat sytuacji kopalni Krupiński plecam lekture gornictwo.wnp.pl/prof-barczak-o-kopalni-krupinski-licza-sie-wyliczenia-ekonomiczne-a-nie-nadzieja,286099_1_0_0.html
    • nataliaks1999 Re: Czy jesteście za UE ? 26.12.16, 20:39
      Oczywiście, że tak....

A dlaczego to kliknij tutaj
    • ultimate.strike Re: Czy jesteście za UE ? 20.01.17, 22:30
      30 tys? A ilu jest w polskich resortach?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka