go4
24.04.11, 19:31
Cytat z Uchwały w sprawie uchwalenia Planu Gospodarczego WM
par.1 Ustala się z dn 1 lipca 2011 roku zaliczki na koszty zarządu nw i zaliczki na wydatki na remonty oraz zaliczki na koszty świadczeń w wysokościach zgodnych z Planem Gospodarczym na 2011 rok, którego treść zawarto w zał. 1 i 2, stanowiących integralną część głosowanej uchwały. par 2 Właściciele ustalaj, że każdy Właściciel z kosztów zużytej ciepłej i zimnej wody (...) par. 3 Uchwalony obecnie Plan Gospodarczy będzie obowiązywał do momentu uchwalenia przez Właścicieli nowego Planu Gospodarczego. par 4 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia, z mocą obowiązującą od dnia 1 lipca 2011 roku.
Integralną częścią uchwały jest tabela ze stawkami składającymi się na zaliczkę miesięczną - załącznik 1, drugi załącznik to "Preleminarz wydatków", który jak pokazuje wieloletnie doświadczenie nie odzwierciedla nieprzewidzianych wydatków zarządu podejmowanych na podstawie uchwał zarządu (sic! +brak Regulaminu pracy zarządu) np. zakup monitora, słupków parkingowych, wymiany lamp zewnętrznych, itd, itp.
Proszę o komentarz par. 4. Jak mam rozumieć ten zapis w sytuacji, kiedy wiem, ze uchwała zostanie przegłosowana na jesieni lub jak pokazał przykład ostatniego roku w grudniu. Bo, że zostanie przegłosowana jest pewne;)
Czy mam płacić zaliczkę wg nowych stawek od dn. 1 lipca czy od momentu powiadomienia o przegłosowania uchwały ?