Dodaj do ulubionych

Jakie soki są najlepsze?

07.04.10, 20:47
Witam wszystkich!

Pomóżcie!!Jestem młodą osobą, ktora bardzo lubi soki i pije je w dużych
ilosciach,jednak jak każdy z nas wie soki są rożne i mają różne składy,
niektóre są wyjątkowo sztuczne i niezdrowe, zawierają rożne substancje
chemiczne,do tej pory się nad tym nie zastanawiałam, pije je w dużych
ilościach bo potrzebuje,postanowiłam się ograniczyć do tych najlepszych,
dlatego POMÓŻCIE! JAK SOKI SĄ NAJLEPSZE??
Obserwuj wątek
    • Gość: marajka Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.ghnet.pl 08.04.10, 13:11
      A czy osoba nie potrafi czytać etykiet? Szukaj 100% bez cukru.( Jak coś jest sztuczne to nie jest sokiem, tylko napojem.)Albo soki jednodniowe. Albo wyciskaj sama. I nie pij ich tak dużo, litr soku ma tyle kalorii co tabliczka czekolady. Ja zazwyczaj kupiję egzotyczny Hortex i rozcieńczam wodą, bo sam jest zbyt słodki. A najlepszy wg mnie jest pomarańczowy Tymbark.
      • 1_andziaw Re: Jakie soki są najlepsze? 09.04.10, 22:27
        Nawet jak jest napisane 100% soku to ten sam smak z roznych firm, roznie
        smakuje. MOże znasz jakieś 'pewne", albo gdzie poczytać jeszcze o sokach, jakieś
        www?
        Robienie samemu jest zdrowe i pewne ale w moim przypadku to nierealne, brak
        czasu a czasem siły.Soki jednodniowe to dobry pomysł, ale w nich jest mały wybór
        smaków, a ja lubie sobie kupować różne własnie mieszane. Wiec jak wybieram na co
        zwracać uwage na skład witamin, zawartość cukru?
        • Gość: s. b. Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 17:34
          Również uważam, że najlepiej samemu sok wycisnąć ale moim faworytem jest też
          Tymbark (pomarańczowy szczególnie)
          Wybór soków tymbark jest duży, znajdziesz tam soki świeże, tzw. linie classic
          gdzie wybór soków jest dość spory, napoje, soki dla dzieci, nektary
          itp.Wybierając sok zwracaj uwagę na wiele czynników np.zawartość cukru, witaminy
          itp.
          • Gość: Mirek Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.multi-play.net.pl 11.04.10, 19:24
            Dla mnie priorytetem przy wyborze soku jest jego smak. Nie zagłębiam się w
            czytanie etykiet i składu (pewnie to duży błąd). Nie mam na to czasu. Bardzo
            lubię soki firmy Tymbark.
        • Gość: marajka Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.ghnet.pl 11.04.10, 23:36
          Soki jednodniowe to dobry pomysł, ale w nich jest mały wybó
          > r
          > smaków, a ja lubie sobie kupować różne własnie mieszane.

Eeee... Jest ich sporo.

Wiec jak wybieram na c
          > o
          > zwracać uwage na skład witamin, zawartość cukru?

Mają nie mieć cukru;) Skład witamin...To zależy od owoców, zresztą taki skład to podają chyba tylko na multiwitaminach.

Musisz próbować. Kupuj soki 100% a jakie? Ja najbardziej lubię Tymbarki, ale to kwestia gustu, może Tobie bardziej podejdzie Hortex. Ja zwracam uwagę na cukiew właśnie-czy sok nie dosładzany i czy jest to sok, a nie koncentrat i woda.

No i zalezy tez od rodzaju. 100% soku z porzeczek nie znajdziesz chyba, to zawsze są nektary(czyli 50% soku).

• Gość: a.s Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 18:40
          Jak kiedyś kumpel mi nagadał, że nie rozróżniam soków od napojów:D to takie
          ogólne info żeby rozróżnić to co wszyscy nazywamy soki znalazłam na
          abcgospodyni.pl/soki.html i poczytałam , całkiem spoko opisane.
      • Gość: Angel Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.14, 02:55
        Ze tak powiem....Angel probowal wszystkiego:D Poczawszy od chloru konczywszy na wedzonym kurczaku....Zgrzewe kupuje... Zapie...m!! One tanie to starczy :) Renty starczy :)) ps. I love You men!!!:* Matka Boska mowi rowniez ze jest nieczysta i popija soki tymbark:D no hehe, zartowalam!
      • ken-ya Re: Jakie soki są najlepsze? 12.09.20, 04:08
        Sok bez cukru jest zazwyczaj dosladzany slodzikami, Czyli sztuczne paskudstwo co potem watroba musi czyscic. Cukier o ile jest produkowany z burakow cukrowych nie szkodzi bo burak to roslina ,jezeli bedzie jedzony z umiarem , jak z reszta wszystko.Niestety uzywamy czesto sztucznych slodzikow, nie majacych nic wspolnego z prawdziwa roslina. Przestancie w koncu pisac bzdury. A ,poza tym wiekrzosc otylosci jest od nie najlepszej funkcji nerek , Lekarze klamia nie mowia prawdy ,i odchudzaja ludzi roznymi dietami co kosztuja fortune. Od nieuczciwego lekarza nigdy nie dowiecie sie prawdy.i zawsze mowia ze nreki sa w porzadku. Zobaczcie ile trzeba zjesc zeby utyc jeden kilogram, Nie stety woda jest nam potrzebna, bo woda czysci nerki , ale to ma byc dobra filtrowana zeby oddzielic czesc wapnia, ,najlepiej jak to bedzie mleko i mleko pod rozna postacia, np maslanka Maslanka jest chuda bo zostal z niej oddzielony tluszcz. Krowie nerki juz przeczyscily czesc . Przy piciu mleka ,nie formuja sie krysztalki moczowe ,ktore kalecza nerki . Ztych skaleczen robia sie mikro blizny . Blizny sa twarde i nie przepuszczaja wode do pecherza. Ot i cala wasza otylosc.Czasami sie zdaza ze jemy faktycznie za duzo . to jak zmniejszymy porcje to skurczy sie tez zoladek ,i z czasem sam zoladek nie pozwoli nam za duzo zjesc.
    • Gość: a.s Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 19:43
      Wg mnie najlepsze są soki firmy Marwit, jednodniowe marchewkowe, czy też pomarańczowe, ponieważ posiadają w sobie taką dawkę witamin, która odpowiada dziennemu zapotrzebowaniu organizmu. Są dobre w smaku, no ale to już co kto lubi.
      • zulek-11 Re: Jakie soki są najlepsze? 19.04.10, 16:10
        Soki Fortuny są bardzo dobre sąbez konserwantów i mają 100owoców i Cała
        pomarańcza chybaHortexu
      • Gość: mario Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.waw.pdi.net 05.06.12, 21:35
        warvit? spruboj VIVA NATURA marchew niebo w gebie a jablko-rabarber wg mnie nr 1
        Pozdro
    • Gość: Zygmunt Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 20:57
      Na imprezy zazwyczaj kupuje soki Caprio ponieważ są tanie i jest dużo soku w
      kartonie co jest korzystne ze względów ekonomicznych. Natomiast jeżeli chodzi o
      soki, które piję tylko ja to zazwyczaj są one z firmy Cappy oraz Tymbark,
      ponieważ dobrze smakują, również szata graficzna opakowań jest miła dla oczów.
      • Gość: marajka Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.ghnet.pl 11.04.10, 23:38
        > Na imprezy zazwyczaj kupuje soki Caprio

No właśnie, tylko Caprio to raczej napoje, a ludzie myślą, że jak coś w katronie i ma owoc na opakowaniu, to już sok.
        • Gość: Zygmunt Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:06
          to prawda, soku to nie przypomina, a po wypiciu jeszcze bardziej chce się pić
          dlatego na imprezach popijam coca-colę lub zimne piwko:D ale gościom do wódeczki
          nie przeszkadza czym przepijają, byle tylko przepić. Ja wiem, że są to napoje
          ale może oni akurat nie wiedzą:P
    • Gość: kasik Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 21:13
      witam wszystkich,
      ja uwielbiam soki firmy cappy, szczególnie te w takich małych
      szklanych buteleczkach chyba 0,33. Bardzo lubie ten o smaku banan,
      porzeczka, jabłko i chyba jest tam jeszcze gruszka, no i ważne ze
      jest on z naturalnym miąszem - pycha :D. No i wspomnienia z
      dzieciństwa - ukochany Bobofruit, do tej pory zdarza mi sie go
      pijać. No i tobie tez polecam skoro pijesz duzo soków - bo skoro dla
      jest produkowany z przeznaczeniem dla dzieci to na pewno Ci nie
      zaszkodzi.
      • 1_andziaw Re: Jakie soki są najlepsze? 11.04.10, 22:46
        Ja też lubię te butelkowe soki;], a Bobofruit zapomniałam już jak smakuje, musze
        sobie kupić, żeby przypomnieć sobie smak;],dzieki kasik ze mi przypomniałaś o nich;]
        widzę że są też osoby które zwracają uwagę na szatę graficzną opakowania:),
        mnie sie zdarzy kupic sok bo fajnie wygląda opakowanie, i mnei zacheci, bo sobie
        mysle że jaki to on bedzie dobry, a potem to już różnie bywa;] a najgorsze,że
        człowiek potem nie zwróci uwagi na cene i znów przepłacam;/ no własnie a jak u
        was z cenami soków..zwracacie uwagę??bo ja kupuje nie zastanawiam sie czy tanszy
        w markecie, już nie wspomne że nie przykladam wagi do różnic cenowych pomiędzy
        marketami, czy w zwyklym spożywczaku na osiedlu..a potem placze, ze znow wydalam
        za duzo, dlatego chetnie wysłucham opinii, może coś uda mi się zmienić w
        przyzyczajeniu;]
        • Gość: kasik Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 12:20
          Niom tak cena ma znaczenie chyba dla każdegoJ , nie zawsze ale
          zawyczaj zwracam uwagę jak robie zakupy po ile są produkty, a jak
          kupuje napoje w tym soki na jakad imprezke w wiekszych ilościach to
          wtedy szczególnie ma to znaczenie. W spożywczakach osiedlowych
          kupuje w ???nagłych??? wypadkach ponieważ tam jest zdecydowanie
          drożej niż w marketach jak każdy chyba zauważył, natomiast według
          moich doświadczeń to lidl i Real sa najtańsze, chociaż zdarzylo mi
          się ostatnio kupic marchwiowy sok Dizzy w lidlu skusialam się bo
          cena była atrakcyjna a w smaku był niedobry jak dla mnie, nie
          polecam na przyszłość.
    • mamuska-0 Re: Jakie soki są najlepsze? 13.04.10, 08:41
      Bananowy + wódka
    • Gość: mijuri Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 22:00
      może sumol albo drink owocowy sweetbird?
    • Gość: R500 Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 14:52
      Osobiście polecam soki, w których zawarty jest miąższ owoców. Również sok
      marchwiowy Karotka firmy Fortuna bez dodatku cukru i słodzików jest bardzo
      dobry. Zawarte w nim witaminy wpływają na cerę i cały organizm. Ogólnie rzecz
      biorąc ceny soków są wysokie ( dobrych soków). Soki produkowane dla dyskontów
      spożywczych i supermarketów typu Biedronka czy też Carrefour są niskie tak samo
      jak i jakość soku ( jak woda). Jednak nie każdy sobie może pozwolić na drogie
      soki w dobie kryzysu, gdy każdy z nas liczy każdy grosz.
      • 1_andziaw Re: Jakie soki są najlepsze? 15.04.10, 22:47
        taki apetyczny opis i tyle korzyści, że sobie chyba go jutro kupię:P, dzisiaj
        piłam słuchajcie korzystaliście z jakimś www gdzie można coś o sokach się
        dowiedzieć, albo uczestniczyliście w jakiś forach gdzie sie dzieliście
        informacjami..w takich miejscach też można się czegoś ciekawego dowiedzieć,
        chętnie bym poczytała:)
        • Gość: kasik Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 23:21
          Wejdź sobie na www.dobresoki.pl tam ludziska gadają na różne tematy
          związane z sokami, kiedyś tam szukałam info o jakis sokach, pytałas
          też o ceny... ja kiedys z ciekawości sprawdzalam jakie ceny SA w
          necie i bylam na www.hipnet24.pl, również możesz się
          czegoś "ciekawgo" dowiedziec ile "przpeplacasz", moim zdaniem nie
          powinno sie placić za soki powyżej 5zl bo to już na pewno jest za
          dużo pozdrawiam
          • Gość: Bernadeta Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 21:42
            zgadzam się, że 5zeta to za dużo..a nawet 4,8 za sok litrowy to dużo, cena ok
            3-4zł jest, a ponizej 3 to juz zaczyna byc podejrzene
          • 1_andziaw Re: Jakie soki są najlepsze? 18.04.10, 04:26
            ja również uważam, iż cena soku powyżej 5zł to lekka przesada, natomiast jeżeli
            poniżej 3 zł to będzie to zapewne napój o smaku soku:)
    • Gość: Zygmunt Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 20:43
      pytasz czy dzielimy się informacjami, tak własnie z Tobą sie nimi dzielimy a
      dodatkowo kiedyś pisałem cos o sokach na smaker.pl
    • Gość: Zygmunt Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 20:48
      pytasz czy dzielilmy się informacjami, tak własnie z Tobą sie nimi dzielimy a
      dodatkowo kiedyś pisałem cos o sokach na smaker.pl
    • 1_andziaw Re: Jakie soki są najlepsze? 19.04.10, 19:05
      dzięki Zygmunt za podpowiedź:) zajrzę na smakera zobacze jakie tam sa info o
      sokach, może coś ciekawego poczytam;]. To jeszcze Was zapytam przy tej okazji
      jak już tak rozmawiamy o tym co ważne w zwiazku z zakupem sokow to moze rownież
      jakie informacjie powinnam koniecznie zdobyć o miejscu zakupu? albo dla
      kontrastu co dla was nie ma znacznia jak kupujecie soki? Dla mnie np. nie ma
      znaczenia jakie jest zamykanie soku;]
    • nanana_2 Re: Jakie soki są najlepsze? 31.05.10, 13:02
      naturalne samowyciskane
    • rot_schwarz Re: Jakie soki są najlepsze? 04.08.10, 23:48
      Wiadomo, że najlepszy to świeżo wyciśnięty. A z tych kupnych to najczęściej
      wybieram Cappy i Tymbark, bo chyba najbardziej naturalnie smakują.
      • Gość: jaco Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 16:28
        ja najbardziej lubię naturalne soki np. Cymes ma bardzo duzo smaków, zawsze świeże a Tymbark może stać nawet po pół roku na półce czyli o jakiej świeżości tu mówimy ??
        Jednodniowe są najlepsze
    • mieczakzkrakowa Re: Jakie soki są najlepsze? 01.04.11, 09:40
      zdecydowanie z tych sklepowych granini, nie polecam świeżo wyciskanych soków wiem jak to działa od wewnątrz jak to robią i z czego wolę nie pisać
      • Gość: Leopold Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.14.0.154.aci.com.pl 21.03.12, 10:24
        o czym lepiej nie pisać, hm?
    • pierwsza.obrotowa Re: Jakie soki są najlepsze? 01.04.11, 13:56
      Najlepsze są soki własnoręcznie wyciśnięte, ze świeżych owoców (różnych).
    • armandoso Re: Jakie soki są najlepsze? 30.03.12, 17:47
      Ja od lata wybieram soki Fortuny i tymbarka. Bardzo smaczne

---

Sklep Hummel
      geolog warszawa
      fotograf Białystok
      zabawki edukacyjne
    • aguslava oby nie HIPP 17.04.12, 06:58
      najlepsze wyciskane samemu z wlasnych owocow:)
      a jak kupne, to bobofruty sa fajne. a odradzam hipp. nacielam sie na nich. maja dodany cukier i sa to nektary nie soczki...owocow jest 60-80%. jest to nie fair zwazywszy na fakt ze to produkt dla DZIECI. i to po 4tym miesiacu! generalnie dziewczyny czytajcie sklad. ja w pospiechu nie przeczytalam, ale wiecej hippa nie kupie.
    • dorota.k2 Re: Jakie soki są najlepsze? 21.05.12, 11:17
      Widziałam w sklepie, muszę spróbować wszystkich smaków, bo na wystawie widziałam chyba 4, biały, czarny, różowy i zielony.
    • cyrkonia11 Re: Jakie soki są najlepsze? 22.05.12, 10:07
      aż dziś kupię :) narobiliście mi ochoty. zazwyczaj piję wodę ale nie zaszkodzi zmienić ciut przyzwyczajenia :D
      • cyrkonia11 Re: Jakie soki są najlepsze? 22.05.12, 10:09
        cyrkonia11 napisała:

> aż dziś kupię :) narobiliście mi ochoty. zazwyczaj piję wodę ale nie zaszkodzi
        > zmienić ciut przyzwyczajenia :D

kupiłam zielony, wczoraj piłam biały... dla lubiących owocowe napoje myślę ze w sam raz.
        • dorota.k2 Re: Jakie soki są najlepsze? 31.05.12, 19:18
          czarny mi najbardziej smakuje :)
          • cyrkonia11 Re: Jakie soki są najlepsze? 01.06.12, 14:24
            nie masz wrażenia że są mniej słodkie do frugo. ja szczególnie na to zwracam uwagę i mile mnie to zaskoczyło.
            • dorota.k2 Re: Jakie soki są najlepsze? 03.06.12, 15:32
              tak mi się wydaje, ale dla mnie to dobrze, bo nie lubię słodkich napojów, po których jeszcze bardziej chce mi się pić
              • Gość: Karin6 Re: Jakie soki są najlepsze? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.08.12, 15:18
                Proponuję sok z owoców granatu GRANTE rewelacja! Pozdrawiam
    • dorota.k2 Re: Jakie soki są najlepsze? 27.09.12, 18:42
      przypomniało mi się jeszcze coś :) napój tymbark wiśnia-jabłko smaczny :)
      te nowe kombinacje z miętą też są bardzo dobre :)
    • kropelkadooczka531 Re: Jakie soki są najlepsze? 18.11.12, 18:26
      granini jest najlepszy
    • asia_zielona Re: Jakie soki są najlepsze? 26.01.13, 00:50
      hej, jeśli pijesz dużo soków - polecam zainwestować w sokowirówkę. Kupujesz jabłka, marchew, pomarańcze i banana i masz świeży sok na dwa dni. Ja dodaję czasem jeszcze jakieś warzywko, żeby sobie zrobić taką bombę witaminową np. łodygę selera naciowego. A jak nie chce mi się robić soku, to polecam soki Maurera. Pyszne są i bez żadnych świństw. Chyba nawet owoce z których są rbione nie są pryskane, a na pewno nie te z linii ekologicznej
    • Gość: marcela Re: Jakie soki są najlepsze? IP: 151.249.87.* 21.03.13, 17:42
      Ja kupuje tylko naturalne soki, beż żadnej chemii i konserwantów. Moimi ulubionymi są marchwiowe i pomidorowe. Wybieram soki od Gryszczeniówki i z czystym sumieniem mogę je Wam polecić :)
      • Gość: fan Re: Jakie soki są najlepsze? IP: 109.206.216.* 17.04.13, 22:00
        Spróbuj ROKO - bo jest spoko ;P
    • Gość: gość Re: Jakie soki są najlepsze? IP: 151.249.87.* 19.07.13, 22:49
      Polecam naturalne soki od Gryszczeniówki ;)
    • anetkapoterka Re: Jakie soki są najlepsze? 23.07.13, 11:16
      Najlepsze będziesz miała jak sobie kupisz wyciskarkę do soków i sama będziesz robić ze świeżych owoców :) Ciężko jest w sklepie kupić coś naprawdę dobrego. Kiedyś piłam ciągle soki pomarańczowe i wydawały mi się przepyszne dopóki brat mi u siebie nie zrobił świeżego i poczułam że jeden z drugim ma tyle wspólnego co prawdziwa sukienka Gucciego z t-shirtem z bazaru :)
      • lennsa Re: Jakie soki są najlepsze? 29.12.19, 21:40
        mi bardzo smakują soki Nuja - polecam je bo sa pożywne i bardzo sycące. no i jest to niezła bomba witaminowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka