Dodaj do ulubionych

co zamiast kawy?

16.08.10, 16:19
chciałabym ograniczyc spożywanie kawy - co mogę pić w zamian??? jest
jakiś pobudzający napój w miarę zdrowy? (red bulle odpadaja) moze jakiś
sok?
Obserwuj wątek
    • rot_schwarz Re: co zamiast kawy? 17.08.10, 20:38
      Mocna herbata?
    • dorota20w Re: co zamiast kawy? 04.09.10, 22:59
      yerba mate
      • nchyb Re: co zamiast kawy? 09.09.10, 14:46
        zielona herbata...
        • bigtrack Re: co zamiast kawy? 25.01.13, 12:26
          dołączam się!
          biała też daje radę, np. ostatnio odkryłem pyszną z liptona z malinami - pychota
    • anula_a Re: co zamiast kawy? 15.09.10, 19:07
      napoje o nazwie green-up, których producentem jest herbapol,
      są to napoje na bazie rozcieńczonych soków owocowych z dużą zawartością guarany dostępny w trzech smakach
      napój nie zawiera tauryny i innych tego typu paskudztw
    • dapop Re: co zamiast kawy? 18.09.10, 18:10
      Podpisuje się pod wcześniej podaną Yerba Mate, piłam i na prawdę jest świetna w działaniu, moim skromnym zdaniem lepsza od kawy. Smak? Na pewno nie ma nic wspólnego z kawą :) na początku wręcz nie smakuje, ale szybko można się do niego przyzwyczaić i wręcz polubić.
    • Gość: yolka Re: co zamiast kawy? IP: *.legnica.vectranet.pl 03.10.10, 13:03
      jeśli nie chcesz pić kawy ze względów zdrowotnych, to śmiało mogę Ci polecić kawę z suplementem ( grzybkiem reishi ) o właściwościach zdrowotnych, ze sladową ilością kofeiny, ale w smaku i działaniu ( czyli dodaniu energii ) jak najwyśmienitsza kawa . Ja piję już ją od przeszło roku, nie uzależnia , dobrze wpływa na przemianę materii. Polecam, mozna ją kupić w internecie: www.tylkozdrowie.com
      • Gość: jusstyska1989 Re: co zamiast kawy? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.10, 19:26
        Lipton Ice Tea malina to był strzał w dziesiątkę!
    • helawu Re: co zamiast kawy? 12.01.11, 19:01
      Zdecydowanie polecam yerba mate. Ma lepsze działanie niż kawa i nie powoduje skutków ubocznych takich jak przy kawie (np. zbyt dużo wypitej kawy może sprawić, że poczujesz się rozdrażniona). Pijąc yerba mate czujesz się rześko, lekko, masz świeży umysł.

Ewentualnie oprócz yerba mate polecam białą herbatę. Ma ilość kofeiny zbliżoną do kawy a poza tym doskonale zwalcza wolne rodniki.
    • al.1 Re: co zamiast kawy? 03.02.11, 01:52
      Zabrakło przerzutki na “kakoł” :) Kakao jest zdrowe i smaczne. Ja przeplatam je często z kawą i piję podobnie jak kawę, czyli wodne kakao, bo z niewielką ilością mleka i bez cukru. Ale nie jest to żadna sugestia co do sposobu picia tego napoju.
    • mieczakzkrakowa Re: co zamiast kawy? 03.04.11, 21:44
      mocna herbata jest najlepsza na zastępstwo
    • marciopl Re: co zamiast kawy? 05.05.11, 10:50
      Pij mniej i bedzie ok ;) z czasem sie zapomni...
    • s-orbona Re: co zamiast kawy? 09.05.11, 10:54
      Z kawy przerzuciłem się na własnoręcznie wyciskane soki z owoców. Co prawda jest to troszkę roboty, ale energii taka szklanka soku daje znacznie więcej jak kubek kawy.
      • Gość: Tola Re: co zamiast kawy? IP: *.daleka.net 07.07.11, 19:28
        A nie myślałaś o herbacie? Wiadomo uważamy, że jeśli coś stawiającego na nogi to tylko kawa lub energetyk ale z tego co słyszałam to herbata zawiera nie tylko kofeinę ale i teinę, która pobudza organizm - robi to jednak nieco wolniej przez co nie czujemy tego zastrzyku energii. Ja polecam Ci herbaty mrożone Dilmah - jest to nowość, ja się skusiłam i powiem Ci że są naprawdę fajne bo bardzo orzeźwiające ;) Jeśli jednak nie przepadasz to może wejdz na stronkę klub miłośników dobrej herbaty - tam jest chyba wszystko co wiąże się z herbatą :D Nawet wyprawa na Cejlon !;p ale to musiałabyś wziąć udział w konkursie na komiks Dilmah :P
        • Gość: kasieńka000 Re: co zamiast kawy? IP: *.daleka.net 11.07.11, 20:40
          Ja brałam udział w tym konkursie gdzie do wygrania była wycieczka na Cejlon:) ale niestety nie udało mi się :) teraz walczę by stworzyć najlepszy komiks Dilmah i wygrać tablet ;) bo Tolu to jest teraz główną wygraną ;))
          • Gość: kira Re: co zamiast kawy? IP: *.ssnet.pl 04.05.12, 17:17
            A obie piszecie z jednego IP, kochanieńkie? Wstyd i chamska reklama...
        • Gość: Livia Re: co zamiast kawy? IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 14:16
          Podłączam się! Wolę herbatę niż kawę, bo się po prostu potem lepiej czuję;) A herbat mrożonych z przepisu Dilmah próbowałam - bardzo znakomite!;)
          • Gość: milośniczka_herbat Re: co zamiast kawy? IP: *.daleka.net 13.07.11, 20:39
            Widzę, że coraz więcej fanek się zbiera tutaj :)) ja jako miłośniczka herbaty polecam wam stronkę klubu miłośników herbaty :) można tam miło spędzić czas czytając o herbatach, biorąc udział w różnych konkursach, szukajac przepisów na swoje ulubione herbatki albo bawiąc się aplikacjami np komiksem DIlmah, który już wcześniej był wspomniany ;)
            • Gość: madlemka Re: co zamiast kawy? IP: *.daleka.net 15.07.11, 19:29
              Komiks był wspominany a co ze scrapbookiem Dilmah? Ta aplikacja też jest bardzo ciekawa i sądzę, że większe grono odbiorców może go wykrozystać :) ja zawsze chodziłam na facebooka Dilmah ale skoror ten klub miłośników dobrej herbaty jest taki dobry to chyba tez zaczne i go odwiedzać :D
              • krzysztofsf Re: co zamiast kawy? 15.07.11, 21:08
                A nie lepiej sie napic po prostu jakiejs dobrej, prawdziwej herbaty ? :)
    • merkuryimars Re: co zamiast kawy? 15.07.11, 10:49
      Zamiast ograniczać kawę, proponuję pić jedną ale mocną :)
    • iwoona22 Re: co zamiast kawy? 30.07.11, 21:47
      Herbata jest bardzo pobudzająca,tylko czarna:)
    • atramentowa7 Re: co zamiast kawy? 10.08.11, 13:58
      Yerba Mate
    • cyrkonia11 Re: co zamiast kawy? 22.05.12, 10:10
      Mnie nic kawy nie zastąpi.. uwielbiam jej smak i tyle :D
      • 7matkowsky Re: co zamiast kawy? 23.09.12, 00:34
        zamiast kawy oczywiście zielona herbatka :) Nie dość, że bardzo zdrowa, to jeszcze smaczna, chociaż na początku może być różnie:) Poczytaj sobie o niej więcej tutaj, to się przekonasz: ezielonaherbata.pl/
    • maurycy202 Re: co zamiast kawy? 01.10.12, 10:27
      Polecam yerba mate zamiast kawy. Jeśli nie wiesz co to jest zapraszam do wujka google.
      • suszka45 Re: co zamiast kawy? 11.08.13, 14:07
        szkoda, że tak ohydnie smakuje, bo rzeczywiście pomaga.
    • hde Re: co zamiast kawy? 21.12.12, 20:22
      Polecam biała herbatę, na mnie lepiej działa niż kawa.
      • suszka45 Re: co zamiast kawy? 11.08.13, 14:08
        a gdzie można ją kupić?
    • masqara Re: co zamiast kawy? 24.12.12, 21:43
      herbata
    • zoneczka20 Re: co zamiast kawy? 09.02.13, 00:30
      annataylor napisała:

> chciałabym ograniczyc spożywanie kawy - co mogę pić w zamian??? jest
      > jakiś pobudzający napój w miarę zdrowy? (red bulle odpadaja) moze jakiś
      > sok?
      Witaj, bardzo polecam Ci herbatkę pod nazwą Yerba Mate, tu znajdziesz o niej wszystkie informację : yerba-mate.org/ . Pobudza, jest zdrowa i pełna właściwości.
    • grecja23 Re: co zamiast kawy? 21.02.13, 17:37
      herbata różana - Dilmah - jak perfumy :)
    • panna_cytrus Re: co zamiast kawy? 12.03.13, 19:49
      proponuję zastąpić kawę mate. mate zawiera substancję zwaną mateiną, która pobudza nasz organizm cyklicznie, jest jeszcze lepsze od kawy i w dodatku nie uzależnia! piję od paru miesięcy i naprawdę działa :) skusiłam się na mate z dodatkiem mięty i róży - super orzeźwia (zamówiłam w sklepie on-line na www.teaclub.com.pl)
    • Gość: Kawa z ganodermą Re: co zamiast kawy? IP: *.icpnet.pl 12.03.13, 22:32
      Zdrowa odkwasza organizm z kogeiną piszcie zdrowakawateam@gmail.com
      • Gość: gość portalu Re: co zamiast kawy? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 14:31
        smutna ta desperacja...,może pora zająć się jakimś naprawdę dochodowym interesem skoro ten z piramidą zarobkową się nie udał??
    • majo-p Re: co zamiast kawy? 04.04.13, 20:40
      Nie piszesz, czy chcesz coś zamiast kawy, bo jej nie lubisz czy ze względów zdrowotnych chcesz ograniczyć jej picie. Jeśli ze względu na zdrowie, bo pewnie masz problemy żołądkowe (np. nadkwasotę lub zgagę) i lekarz zabronił Ci picie normalnej kawy to ... . Mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Firma DXN ma w swoim asortymencie kawę z ganodermą, która w przeciwieństwie do innych kaw ma odczyn zasadowy i wręcz odkwasza organizm. Dodam, że ma jeszcze wiele innych pozytywnych cech, np. wypłukuje toksyny z organizmu, obniża cholesterol, łagodzi stres. I co ważne jest bardzo smaczna. Sama piję ją codziennie i nie zamieniłabym jej na inną. Od niedawna zajmuję się dystrybucją tej kawy. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej lub zamówić dla siebie którąś z kaw oferowanych przez firmę DXN, zapraszam na moją stronę: www.mp.ganodermakawa.pl/
    • Gość: K. Tomasz Re: co zamiast kawy? IP: 50.7.244.* 01.08.13, 12:08
      Yerba Mate zdecydowanie lepiej i zdrowiej pobudza, bo na dłużej i lżej niż kawa. Nie daj się nabrać na te plotki, że powoduje raka bo to bzdury. Poszukaj filmiku Yerba Mate dla początkujących na Youtubie.

Tu też jest kupa informacji czajnikowy.pl/temat/yerba-mate/
    • martyna_40 Re: co zamiast kawy? 06.09.13, 16:06
      Zieloną herbatę i sok z guarany. Pobudzająco działa także napar z korzenia żeń-szenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka