Dodaj do ulubionych

Jaką kawę pijecie?

IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 13:00
Chciałbym wreszcie kupić sobie jakąś zdrową kawę, do tej pory mało jej piłem, ale od kiedy zasmakowała mi na wakacjach piję regularnie. Jaka lepsza - parzona czy rozpuszczalna? jakie marki polecacie? na co patrzycie przy wyborze?
Obserwuj wątek
    • oli200 Re: Jaką kawę pijecie? 22.08.12, 14:32
      Zdecydowanie wybieram kawę rozpuszczalną,smakuje mi po prostu bardziej.Ja piję Nescaffe,jest dość tania i uważam ją za dobrą markę.Nie należy do najtańszych kaw,ale i też stać mnie na nią:)
      • Gość: Tina Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 16:43
        Piję sypaną, bo wtedy wyczuwam smak kawy, w przypadku rozpuszczalnej smak kawy gdzieś mi umyka ;) Najczęściej zielonego Jacobsa. Lubię mocną kawę z dodatkiem mleka.
      • farmer0071 Re: Jaką kawę pijecie? 25.04.15, 06:15
        Sypana kawa najlepsza, bo pobudza do działania !

--
        Czytam forexbiznes.pl
    • Gość: Abi Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 21:39
      Zazwyczaj piję Cellini Prestigio, jest przepyszna. Trochę kosztuję, ale gwarantuję że opłaca się, bo smak tej kawy jest niepowtarzalny i nieporównywalny. Poza tym taka kawa jest pozbawiona wszelkich toksyn
      www.inspiracjekawowe.pl/sklep/detal,p,5,10
      • Gość: grzegorz7 Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.12, 08:38
        no skoro 2 osoby polecają tą samą markę to spróbuję i ja, właśnie nie chce tych ogólnodostępnych, a włoska kawa musi pewnie być dobra, tyle, że ja spróbuję najpierw jakąś łagodniejszą, mój organizm do mocnej jeszcze nieprzyzwyczajony :)
        • kawa.lu Re: Jaką kawę pijecie? 03.09.12, 14:11
          było pytanie czy rozpuszczalna ,otóz to nie kawa ! kolejne mity dotyczace włoskiej kawy to dawno i nieprawda ,najlepsze kawy pija teraz skandynawowie z prostej przyczyny ,północna Europa jest zamożna i kupuja najlepsze ziarna ,południe ledwo zipie finansowo. Kolejna rzecz to znane firmy ,te duże wypalaja kawe metoda przemysłową ,nigdy ta kawa niebędzie smakowała i niebędzie tak zdrowa jak kawa palona metoda tradycyjna w maszynie bebnowej .
          Dlatego najlepsze kawy sa produkowane przez małe prywatne palarnie w Polsce tez ich juz troche jest !
          • prosecco79 Re: Jaką kawę pijecie? 11.09.12, 16:54
            ja często wybieram kawy afrykańskie fair trade, są takie np. w Tesco, mam wtedy poczucie (może złudne), że daję zarobić tym, którzy naprawdę się przy tej kawie napracowali...
    • alicja.alka Re: Jaką kawę pijecie? 05.09.12, 09:11
      Ja pije rozpuszczalną, bez mleka. Czarna z łyżeczką cukru najlepsza :).
      • zebatka89 Re: Jaką kawę pijecie? 03.12.12, 13:26
        dawniej piłam tylko czarną parzoną ale od czasu gdy mój mężuś zakupił ten ekspresik www.ekspresywmf.pl/index.php?kat=1&id=76 tylko kawa z ekspresu :)
    • 1karolina33333 Re: Jaką kawę pijecie? 04.12.12, 10:33
      z ekspresu caffe late rioba
    • 42andzia Re: Jaką kawę pijecie? 07.12.12, 11:13
      Ja pije zbożową anatol i jestem z niej bardzo zadowolona, zdrowa dla organizmu, i nawet w ciąży można taką pić i przy odchudzaniu.
    • allekawa Re: Jaką kawę pijecie? 23.01.13, 16:06
      Jeśli nie wiesz jaka kawa jest najlepsza, to zapraszam do wypróbowania kaw z różnych zakątków świata w sklepie www.allekawa.pl Każdy wybierze tu coś dla siebie osoby delektujące się łagodnym smakiem kawy z delikatną kremą, jak i osoby lubiące mocne, czarne espresso. W ofercie kawy ziarniste, mielone oraz kapsułki.
      • manu_pe Re: Jaką kawę pijecie? 23.10.14, 15:25
        Najlepsze są włoskiej kawy ziarniste, zwłaszcza te z dużą zawartością arabiki (powyżej 90%) . Szczerze polecam kawy z Triestu: www.delizia.pl/m-11/kawa-antica-tostatura-triestina
    • allekawa Re: Jaką kawę pijecie? 23.01.13, 16:07
      Jeśli nie wiesz jaka kawa jest najlepsza, to zapraszam do wypróbowania kaw z różnych zakątków świata w sklepie allekawa.pl/ Każdy wybierze tu coś dla siebie osoby delektujące się łagodnym smakiem kawy z delikatną kremą, jak i osoby lubiące mocne, czarne espresso. W ofercie kawy ziarniste, mielone oraz kapsułki.
      • enoive Re: Jaką kawę pijecie? 24.01.13, 00:23
        Od niedawna machiatto z Senseo Latte Select, w padkach jest mielona kawa, mleko swieze tylko wtedy trzeba uzywac najmocniejszy gatunek kawy np. extra dark bo innaczej bedzie lurka. Do czarnej kawy lub kawy z mleczkiem jest duzy wybor - regularna, mokka, lagodna, dark i ekstra dark.
    • 0811podrozniczka Re: Jaką kawę pijecie? 05.02.13, 08:43
      Zdecydowanie ziarnista świeżo zmielona ma piękny aromat czuć że pije się kawę:) No i espresso mocne ,ale słodkie. Domyślam się że dużo ludzi nie uznaje słodkiej kawy ale moim zdaniem taka jest po prostu lepsza i bardziej aromatyczna:)
      Polecam artykuł o kawie w Portugalii intopassion.pl/mala-czarna/
    • kuczkaka Re: Jaką kawę pijecie? 08.02.13, 08:15
      Jacobs Kronung zielona rozpuszczalna!
    • Gość: Aloa Re: Jaką kawę pijecie? IP: 93.176.243.* 12.11.13, 10:54
      Ja ogólnie bardzo lubię kawę, ale pozwalam sobie tylko na filiżankę dziennie, ze względów zdrowotnych:) Dlatego też piję taką, jaką bardzo lubię, a nie tę, która jest tańsza. Dokładnie taką trafika.pl raz dziennie kawa z ekspresu stawia na nogi :)
    • enoive Re: Jaką kawę pijecie? 12.11.13, 11:02
      Ja pije Latte Macciatto s Philips Senseo, zeby miala smak kupuje najmocniejsze pady czyli extra dark z Douwe Egberts.
      • Gość: Kawka Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.torun.mm.pl 04.02.14, 09:38
        Pije latte...ale juz nie ze smakiem, bo biorąc udział w zeszłorocznej promocji ekspresów do kawy wziąłem udział, ale nic nie dostałam. Dzwoniąc na nr podany na ulotce podałem swoje dane i otrzymałem info, że takie zgłoszenie nie doszło...zapytałem co mam zrobić, pan po drugiej stronie poinformował mnie, że mam iść na pocztę i tam szukać problemu i poczytać sobie regulamin punkt 4...wydałem ponad 4 tysiące złotych i mam z tego niccccccc...pozdrawiam dział promocji
    • kamikazej Re: Jaką kawę pijecie? 12.11.13, 19:17
      Podobno rozpuszczalna mniej uzależnia :P ale ile w tym prawdy to nie wiem, bo i tak już uzależniony jestem od parzonej :D
    • Gość: Milord Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 16:53
      Osobiście polecam prawdziwą kawę ziarnistą, którą można samodzielnie zmielić i zaparzyć w ekspresie - moim faworytem w tej kwestii jest polski producent kawy u którego możesz zaopatrzyć się na stronie herbatykawy.pl
    • Gość: Beata Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 18:19
      Uwielbiam świeżo paloną kawę z palarnii kawy . Moja ulubiona to Kuba Serrano, którą kupuję w sklepie 1000smakowswiata.pl w ziarenkach i mielę przed zaparzeniem. Ah co za zapach i smak, polecam
    • Gość: Thomas Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.mysmart.ie 08.12.13, 14:07
      Trung Nguyen
      • Gość: Kardamon Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.13, 13:12
        To coś, co nazywane jest kawą rozpuszczalną, ma niewiele wspólnego z naturalną kawą. Owszem, często smakuje nieźle, ale to za sprawą sztucznych aromatów:)
        Najlepszym wyborem są kawy ziarniste, a wybierając je można się kierować regułą; im gorszej jakości ziarno, tym ciemniej trzeba je wypalić, żeby nadawało się do picia.
        Tak przy okazji: kawa na targi i konferencje
    • viacaffe.pl Re: Jaką kawę pijecie? 08.12.14, 15:33
      moje najnowsze odkrycie to kawa Segafredo Espresso Moka, do parzenia w kawiarkach, polecam viacaffe.pl/kawa-segafredo/19-kawa-ziarnista-segafredo-espresso-casa.html. Zaparzona jest czarna i gęsta jak smoła :-)
    • wilgotna.paprotka Re: Jaką kawę pijecie? 16.12.14, 16:29
      Pijemy tylko czysta arabikę.
    • kasia.m1 Re: Jaką kawę pijecie? 27.02.15, 14:14
      Ja polecam kawe Jacibs
    • camelliasinensis Re: Jaką kawę pijecie? 04.03.15, 13:58
      Biorąc pod uwagę tok produkcyjny... Najlepsze kawy są w ziarnach, potem mielone bo do zmielenia trafiają kawy które nie nadają się do sprzedaży w ziarnach. Kawa rozpuszczalna mało ma wspólnego z kawą i trafia do niej to co nie nadaje się nawet do zmielenia. Wizualnie łatwo poznać jakość kawy. Zaczynając od tego, że arabika, bo robusta jest zanieczyszczoną kawą. Ziarenka nie powinny odchodzić od siebie kształtem, kolorem i wielkością oraz nie powinno być wśród nich połamanych.
      Osobiście lubię wybić Kopi Luwak'a ale mało kiedy mogę się na niego szarpnąć :P
      camelliasinensis.pl/product-pol-57-Indonezja-Kopi-Luwak.html
    • Gość: asamael Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.atlas.com.pl 18.03.15, 14:56
      a ktoś próbował "zielonej kawy"?
      • Gość: gośka_zet Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.centertel.pl 24.03.15, 16:00
        Nie wiem, co to za wynalazek. Nie ma to jak czarna kawa z ekspresu www.konesso.pl/product-pol-973-Kawa-ziarnista-Kimbo-Espresso-Napoletano-250g.html Daje dobrego kopa z rana, idealnie do pracy umysłowej. No i najważniejsze, nie jest taka droga :)
        • Gość: asamael Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.atlas.com.pl 25.03.15, 10:03
          ponoć paskudztwo ta zielona kawa, ale ponoć też odchudza :-)
    • mysliciel662 Re: Jaką kawę pijecie? 27.03.15, 19:35
      Kawa parzona jest najlepsza.
    • anikmi Re: Jaką kawę pijecie? 07.04.15, 09:44
      polecam rozpuszczalkę o nazwie Poranna, firmy Rene :) to jest mieszanka zbożowej ze zwykłą, więc zdrowa jest bardzo :) pyszna też , dla mnie to taki trochę smak dzieciństwa z dorosłością :) hehe
    • grekorkiewicz_em Re: Jaką kawę pijecie? 08.04.15, 11:09
      ja uwielbiam bawarkę, chociaż nie piję jej aż tak często, ale i tak smakuje.
    • anitka-m4 Re: Jaką kawę pijecie? 08.04.15, 14:27
      caferene.pl/kawa-mielona/rene-coconut.html kokosową mhmhmhm !! kocham tę kawkę i innej już chyba nie umiem pić, w ogóle koksanki, rafaello, mleczko kokosowe i wszystko co z tym rajskim owocem ma wspólnego
      • marta-8686 Re: Jaką kawę pijecie? 13.04.15, 22:48
        Ja piję kawę firmy COFEINA. Można ją kupić w e - sklepie www.sklep.kawa.lu/. Stawia na nogi każdego ranka, a przy tym jest bardzo zdrowa, bo tradycyjnie palona.
        • Gość: spalony Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.atlas.com.pl 14.04.15, 14:02
          co to znaczy tradycyjnie palona? da sie palić nietradycyjnie?????
      • Gość: Hggggg Re: Jaką kawę pijecie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.22, 16:59
        cafenado.pl/ w Cafenado super kawki, łagodne i świeżo palone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka