Dodaj do ulubionych

Kto pił białą herbatę?

16.05.17, 15:23
Hej. Nigdy specjalnie nie interesowałam się różnymi rodzajami herbata, ale teraz mam zakreconych na tym punkie znajomych w pracy i chce cos skosztowac, bo nie wiem o czym mówią. Doradzcie coś w sprawie białek herbaty
Obserwuj wątek
    • dorota563 Re: Kto pił białą herbatę? 18.05.17, 15:03
      Od strony teoretyczne biała herbata jest bardzo zdrowa, wiec zachecam do jej picia. Jest dużo bardziej zdrowa niz np. czarna, czy nawet zielona. Zawiera antyoksydanty, jest dobra dl osób, ktore maja problemy z cisnieniem, cholesterolem
      • pogodnadusza2 Re: Kto pił białą herbatę? 23.09.22, 09:36
        Kiedys spróbuję
    • pani_katowice Re: Kto pił białą herbatę? 23.05.17, 14:05
      w smaku jest bardzo dleikatna, ale nie znma osoby, ktora jej jakos bardzo nie lubi, czy coś takiego. Jest również w różnych zestawach smakowych. Takie mieszanki na początek są dobre zawsze
    • zlosliw0a Re: Kto pił białą herbatę? 24.05.17, 10:53
      a biała występuje tylko w formie sypanej? średnio mam warunki np. w pracy, żeby ją zaparzyć prawidłowo
    • dorota563 Re: Kto pił białą herbatę? 25.05.17, 09:40
      a jak Ci Twoi znajomi parzą? Występuje tez w torebkach, ale nie podam Ci nic konkretnego
    • mayafromla1920 Re: Kto pił białą herbatę? 25.05.17, 14:12
      Wiem, ze teekanne ma serie specjalnych herbat i tam tez jest biała, nawet z dodatkami owoców, ale skład ma ok, duze białej herbaty.
    • zlosliw0a Re: Kto pił białą herbatę? 26.05.17, 09:20
      a jakie są smaki? gdzie kupujecie? no to mam juz rozwiązanie :)
    • kasia840r Re: Kto pił białą herbatę? 16.06.17, 14:39
      ja nigdy nie piłam,ale słyszałam własnie, że jets bardzo zdrowa, tylo sama w sobie nie ma jaiegoś konkretnego smaku. jak ją wreszce kupię, to raczej z opcji z jakimś owocowym dodatkiem. Zieloną tez tak piję, ianczej jest mi za gorzka.
    • albertuss3765 Re: Kto pił białą herbatę? 20.06.17, 14:00
      z tego co wiem to jest najmniej przetworzona i m.in. dlatego jest uznawana za taką zdrową. Na pewno dobrze działa w przypadku osób, które mają nadcisnienie. Ja jednak najbardziej lubię czarną :)
      • zewszad_i_znikad Re: Kto pił białą herbatę? 02.07.17, 11:09
        Zielona też jest mało przetworzona. Biała różni się tym, że jest produkowana z młodych pączków herbacianych, które skądinąd rzeczywiście są "białe", bo są pokryte jasnym meszkiem.
        Ja nie mam nawet ambicji posiadania ulubionej herbaty. Interesuje mnie wypróbowanie jak największej liczby smaków. Ciągle kupuję jakieś nowe, nigdy nie piję więcej niż raz dziennie tej samej herbaty... A zaznaczam, że dziennie piję gdzieś tak od ośmiu do kilkunastu szklanek; kawy nie piję w ogóle, alkoholu nie piję w ogóle i ogólnie nie piję prawie niczego oprócz przeróżnych herbat i wody.
    • ewusiabuziaczek26 Re: Kto pił białą herbatę? 21.06.17, 15:02
      zielona herbata robi się gorzka jak ją za długo parzysz ;) biala herbata może się dłużej parzyc i zalewa się ją wodą o wyższej temapraturze, więc jak się nie ma czasu stać nad kubkiem, to ta biała będzie chyba lepszym rozwiązaniem
    • olona.taczek Re: Kto pił białą herbatę? 22.06.17, 10:35
      zaczelam pić biała herbatę jak przeszłam na dietę i musiałam wyeliminować kawę. Dietetyczka mi powiedziała, że biała ma wysoką zawartośc kofeiny i chyba coś w tym jest, bo nie chce mi się spać i nie brakuje mi tej kawy. no i ponoć jest drowsza niż zielona herbata, więc na pewno warto ją pić :)
    • iwonakaletttte00 Re: Kto pił białą herbatę? 22.06.17, 10:49
      mam w domu tą białą teekanne, co wysłaayscie linka i powoli przekonuję sie do białej herbaty :) wolę takie torebkowe, bo sypane sa mi za mocne i ta daje radę. przetestuje latem jak smakuje jako mrożona, moze dodam do niej jakies owoce, chyba pasowałyby mi do niej wiśnie albo mandarynki
    • Gość: barbarrra Re: Kto pił białą herbatę? IP: *.itsa.net.pl 12.07.17, 10:01
      pilam bialą ale ona byla z jakims owocowym dodatkiem. Herbata japońska jest bardzo dobra. Natomiast na co dzien to wolę zieloną, albo np. yerba-mate z limonką. Jaki jest najciekawszy smak, jaki piliście? Czy wolicie tradycyjne herbaty typu earl-grey, ceylon. Podobno biała herbata wzmacnia kosci ale nie wiem, czy to prawda :D zielona herba jest zdrowsza, na blogu MalwaTea (producent herbaty) dowiedziałam się wielu rzeczy, ze np. zielona herba zawiera teine, która jest zdrowsza od kofeiny a ma podobne działanie, więc zieloną herbatą można się rozbudzić. Albo że uwalnia nasz organizm od toksyn. W ogole jest dobra, nie barwi tak zębow, jak klasyczne czarne herbty i jest wskazana w upaly, bo trochę ochładza organizm :)
      • martyn1990 Re: Kto pił białą herbatę? 24.07.17, 11:45
        Co do teekanne to macie absolutną rację. Jak na torebkową jest świetna. Iwona chciała wypróbować mrożonej,a mi się nawet udało :) Też pomyślałam o owocach i dodałam właśnie wiśnie - rewelacja!
    • snowwwhite Re: Kto pił białą herbatę? 11.08.17, 15:32
      ja, średnio mi smakuje, chociaż uwielbiam herbatę.
    • Gość: ewa Re: Kto pił białą herbatę? IP: *.play-internet.pl 11.08.17, 17:16
      zdrowe i bardzo dobre polecam www.swiatkawyiherbaty.com.pl
    • Gość: MM Re: Kto pił białą herbatę? IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.17, 23:26
      Biała cytrynowa - White Tea Citrus - faktycznie spoko. Kupiłem przedwczoraj i mega przypadła mi do gustu. Mojej żonie podobnie. Ta biała robi się coraz bardziej popularna. Może nadal jest to pewnego rodzaju zaskoczenie. Ale z czasem się pewnie zmniejszy.
    • mariacziks Re: Kto pił białą herbatę? 09.10.17, 10:01
      Mi smakowała jak lekko aromatyzowana woda - co kto woli. :)
    • tutiki87 Re: Kto pił białą herbatę? 09.10.17, 14:37
      Piłam białą herbatę i uważam, że jest mdła. Mariacziks - masz rację, smakuje jak lekko aromatyzowana woda. Jeśli ktoś lubi mocniejsze herbaty, to mu nie zasmakuje.
    • Gość: Aszja Re: Kto pił białą herbatę? IP: *.146.111.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.17, 15:58
      Szczerze powiedziawszy jest okej, ale sama w sobie na kolana nie powala. Chyba, że jest czymś dodatkowym aromatyzowana to wtedy już trochę inna bajka. Teekanne ma taką z aromatem żurawiny i maliny i jest naprawdę godna spróbowania
    • Gość: arek Re: Kto pił białą herbatę? IP: *.rev.pro-internet.pl 24.10.17, 21:59
      Herbata delikatna w smaku i aromacie bardzo zdrowa ja kupuję tu sklep
    • Gość: ala Re: Kto pił białą herbatę? IP: 46.101.204.* 24.10.17, 22:03
      Polecam herbata zdrowa bardzo delikatna zobacz tu www.swiatkawyiherbaty.com.pl
    • stellastarr Re: Kto pił białą herbatę? 02.11.17, 22:56
      Warto spróbować herbaty białej z porządnego źródła, żeby się zapoznać z jej właściwościami. Chińskie herbaty białe kategoryzuje się w zależności od jakości, i przykładowo herbata Silver Needle składa się z młodych nierozwiniętych pączków o wysokiej zawartości kofeiny. Można ją zaparzyć w 70 stopniach, a także i w 90 stopniach - i będzie smakować zupełnie inaczej. Następna w kolejności będzie Bai Mu Dan (White Peony) zawierająca pączek i 1-2 listki. I tu znowu można kombinować z parzeniem. Polecam przetestowanie herbaty białej, bo to najbardziej niedoceniona kategoria herbaty moim zdaniem.
    • ewwa868 Re: Kto pił białą herbatę? 23.07.18, 11:56
      Ja lubię białą herbatę i pije od czasu do czasu. najbardziej smakowała mi z płatkami róży.
    • donatienfrancois Re: Kto pił białą herbatę? 27.07.18, 17:08
      Gość portalu: aleksis napisał(a):

> Zdecydowanie ta biała herbata jest najlepsza: twoje-hygge.pl/herbata-w-saszetka
      > ch/35-higher-living-white-tea-herbata-20-saszetek-5060319129286.html Jest przep
      > yszna!! Zawsze ją zamawiam, jest delikatna i cudownie pachnie ;
      Herbata ze spamem jest szkodliwa.
    • junoqwe Re: Kto pił białą herbatę? 21.09.18, 23:38
      Najlepsza herbata bardzo zdrowa.Ale musi być świeża max do 1,5 roku od czasu zbioru. Później traci swoje właściwości. Polecam Ci ten sklep swiatkawyiherbaty.com.pl Zawsze świeża pyszna herbata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka