GoĹÄ: devilfish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:46 Jakie napoje i drinki polecacie na porannego kaca ? Najlepiej w oparciu o swoje doświadczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kohol Re: co jest najlepsze na kaca ? 30.06.05, 10:04 Herbata mętowa leciutko słodzona sokiem. Kefir z sokiem pomidorowym. W razie megakryzysu - wmusić w siebie piwo. Odradzam colę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adam Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.idea.pl 06.08.05, 12:06 Metoda podana przez aptekarza przy centrum targowym w Łodzi. Przetestowana i sprawdzona. Nastepnego dnia można walczyć następne 8 godz. na stoisku. Pozostaje zmęczenie. rankiem W szklance wody rozpuścić 2 tab alkazelceru (pewnie zle napisalem) / 3-4 łyżeczek glukozy / 3-4 rozpuszczalne witaminki C / Pierwsze efekty po 15-u minutach. Następna porcja po 3 godzinach. Pozdrawiam. Ps. Koniecznie kropelki do oczu:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marihuanina Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 14.06.08, 10:34 jak to mowia: "czym sie strules, tym sie lecz" A moja metoda to jeszcze bedac na rauszu, tuz przed snem zapodac aspirynke lub cos od bolu glowy i oczywuscie popic szklanka wody, nastepnego dnia wstajesz gotowy do kolejnej flaszeczki:) i zero kacyka, bez tego cierpie przez dwa nastepne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szatan Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.broker.com.pl 14.06.08, 16:25 Najlepszy sposób na kaca- kac kupa. Wszystkie dolegliwości od razu ustępują ;) Ze specyfików polecam Pluszzz z rana Stwierdzam też, że wypicie dużej ilości płynów tuż przed pójściem spać (o ile się jest w stanie) zdecydowanie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sza Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.broker.com.pl 14.06.08, 16:28 Zapomniałem dodać o żarciu, wieczór przed. Koniecznie coś mega ostrego, tak żeby paliło trzewia:D Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Nie pić i tyle 14.06.08, 20:00 Najlepsze na kaca jest po prostu nie pić dzień wcześniej i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Witek Prytek Re: Nie pić i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:25 Toś doradził. Skąd wy się Wujkowie Dobre Rady bierzecie? Po co wogóle czytasz wątek skoro od samego początku wiesz co napiszesz? Skąd wiedziałem że tutaj też się taki trafi? Bo zawsze się trafia. Idź pobiegać, żreć sałatę czy klaskać do Rubika. Byle dalej stąd. A na kaca pomaga wypić przed snem tak dużo wody ile tylko się zmieści. Skuteczność stuprocentowa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sewer. Re: Nie pić i tyle IP: *.toya.net.pl 16.05.14, 16:11 Bardzo radykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rzadkosporzywacz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:43 oczywiście po imrezie przed snem wypić aspirynkę i starać się oczywiście kontrolować palenie papierosów im więcej wypali się przy drinie tym mniej ciuchy śmierdzą :D ale głowa wcale nie musi boleć! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kopex Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 217.153.242.* 06.01.11, 14:13 Coś tu nie tak. Ja przed pójściem spać wypiłem 9 browarów, 2 butelki wina i chyba z 20 lufek gorzały. Jak widać dużo płynów a kaca miałem jak zwykle 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lejdi Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.malbork.mm.pl 30.05.14, 21:52 to sie osraj w pociagu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sskd Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.gemini.net.pl 15.06.08, 22:09 najlepszy sposob na kaca: wizyta w toalecie z palcami w gardle. a po wszystkim duzo coli. nic innego mi nie pomaga. jak ktoś ma ochote na kefirki, soki pomidorowe to chyba nie wie co to kac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pppp Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.09.08, 13:56 100% racji!!!!!!!!!!!!!!! zawsze sie tak leczę, próbowalam innych metod, lecz było jeszcze gorzej.nic nie jeść dopoki żołądek nie zacznie pracowac, a do tego czasu cola i kibelek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pijak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 94.158.238.* 07.04.11, 23:52 to po co pijesz jak wszystko masz zwrócic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kac Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.14, 09:38 dokladnie. duzo coli i paluszki slone. no i sen jezeli dacie rade. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sagat Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.biznes.mm.pl 19.03.11, 16:15 najlepiej na kaca dziala dobry buszek :D moment przechodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sewer Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.toya.net.pl 16.05.14, 16:10 Co racja to racja - ja też tak robiłem.:) Teraz już nie muszę bo kac mnie nie dopada po żadnej ilości - cud taki nastąpił.:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uumi Ten sposob naprawde dziala ! IP: *.multicon.pl 15.06.08, 08:18 > Metoda podana przez aptekarza przy centrum targowym w Łodzi. > [...] > W szklance wody rozpuścić 2 tab alkazelceru (pewnie zle napisalem) / 3-4 > łyżeczek glukozy / 3-4 rozpuszczalne witaminki C / Ta metoda naprawde działa. Z tym ze ja slyszalem o identycznym mixie z tym ze glukoze i witaminki podajemy dożylnie (wyzsza szkola jazdy). Nie - to nie sposob narkomanow, ale absolwentow akademii medycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rizzy Re: Ten sposob naprawde dziala ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 15:24 Kiedyś widziałem program na discovery i tam sprawdzali najlepsze metody na kaca i okazało się, że najlepszym lekarstwem na kaca jest obwite, tłuste śniadanko... najlepiej składające się z: -jajka sadzone -boczek bądź jakieś inne mięsko, które można przygotować z rana :P -chlebek polecam! -oraz szklaneczka soczku działa jak w morde strzelił! Sprawdzona Metoda wielokrotnie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Drago Re: Ten sposob naprawde dziala ! IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 22:06 Jak kts na kacu rano ma ochote wlozyc cokolwiek do ust albo wogole patrzec na jedzenie to jeszcze chyba kaca nie widzial!! Na kacu to nawet po herbatce sie leci do lazienki (jak sie zdazy). Najlepsza metoda to pomecdzyc sie troszke a po poludniu jakis rosolek albo barszczyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pijak Re: Ten sposob naprawde dziala ! IP: 94.158.238.* 07.04.11, 23:55 to ty napewno pic nie umiesz jak tak uwazasz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marynarz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 88.220.32.* 13.06.08, 20:48 Po pierwsze primo: jakieś piwo (może być mocne, większy efekt), jak już się trochę rozluźnimy (i jeśli możemy), zjeść coś treściwego (jakaś jajeczniczka na boczku, schaboszczak, flaczki itp). Jeśli nie możemy nic przełknąć to: po drugie primo jakieś drugie piwo (może być mocne) i próbujemy coś zjeść. Jeśli nam nadal nie wchodzi to proponuję po trzecie primo: walnąć setę żołądkowej lub innej wódeczki na rozluźnienie, jeśli nie ma efektu w postaci chęci do zjedzenia czegokolwiek nie mówiąc o jajeczniczce to walnąć drugą setkę. Jeśli ta dawka już wali nas z nóg to proponuję podłożyć pod twarz jaśka (nie schabowego na talerzu)i pójść w kimono. A rano zobaczymy w jakim jesteśmy stanie i zaczniemy kurację od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uklak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.subscribers.sferia.net 14.06.08, 00:09 A ja robię tak: Na początek ze dwie tabletki Apapu aby zapobiec gigantycznyn bólom głowy. Jeśli już boli też pomaga. Aby uzupełnić płyny i pozbyć się suchości wypijam litr soku pomidorowego. Dwa objawy kaca złagodzone. Pozostaje jeszcze zmęczenie i żołądek. Na te dolegliwiści receptą jest czas. W ciągu dnia polecam przetrącić rolmopsa, kefirek, kiszeniaki. Jeśli jesteśmy w komfortowej sytuacji, kaca można przespać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikroos Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 02:18 Nie chcę psuć Tobie terapii, ale paracetamol (a więc także Apap) w połączeniu z alkoholem wybitnie trzepie po wątrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uu Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:24 > Po pierwsze primo: jakieś piwo (może być mocne, większy efekt), > jak już się trochę rozluźnimy (i jeśli możemy), zjeść coś treściwego > (jakaś jajeczniczka na boczku, schaboszczak, flaczki itp). Jeśli nie > możemy nic przełknąć to: śmiać mi się chce... wy mieliście kiedyś kaca? gdy łeb urywa, żołądek skręca i nie ma siły wstać z łóóżka? jak masz ochptę na jajecznicę z boczkiem to nie masz kaca. jedyny dobry sposób na odtrucie to są metody stosowane przez lekarzy - witaminy i glukoza dożylnie. am kumpla który jest toksykologiem - chemikiem. jak mają sympozja to chleją litrami i następnego dnia są jak świeże rybki, ale oni się znają na odtruwaniu i wiedzą jak zneutralizować te octany czy co tam się tworzy w procesie metabolizmu. po protu nie pije się dzień przed pracą bo kac to zwykłe zatrucie a jak jest zatrucie to cudów nie ma - trzeba odcierpieć. ps... Druga seta czy tzw klin to prosta droga do mega kaca na trzeci dzień Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: co jest najlepsze na kaca ? 31.10.08, 13:11 dokładnie najlepszy sposób na kaca to dziewczyna/żona farmaceutka/lekarka i dożylnie kroplówa z glukozy:) a z innych rzeczy, które doradzała (dla niemogących skorzystać z powyższego): -dobry podkład - tłusta potrawa W CZASIE picia - nic tak nie rąbie jak picie na pusty żołądek, -picie (jesli już mieszamy) od lekkich do ciężkich, po: jak tylko wrócicie do domu i przetrawicie "pierwsze uderzenie" (np budząc się w nocy) dużo płynów z uderzeniową dawką witamin, nad ranem: -płyny, płyny i jeszcze raz płyny, -lekomani(:P) kilka tabletek magnezu + witaminy- alkohol WYPŁUKUJE witaminu i minerały (kto nie miał odrętwiałych nóg/ uczucia mrowienia?) tyle co pamiętam z poglądówek Byłej sam potężnego kaca miałem raz (ufff:P) widać natura zlitowała się nade mną bo o bólu głowy nie słyszałem, a po wieczorach pijaństwa do nieprzytomności rano budziłem się zwykle z "helikopterem" i "ciężkim" układem trawiennym, problem nie większy niz po cięższym obżarstwie; a sposobem na kaca były (są:P) 2l soku pomarańczowego (jakkolwiek drażni on ponoć wymęczone trzewia) pitego duszkiem na czczo Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: co jest najlepsze na kaca ? 31.10.08, 13:21 aha zapomniałem dodać: - tłuste potrawy PRZED i W TRAKCIE - NIE MA SENSU picie soczków / łykanie witaminek ZARAZ po powrocie z popijawy (chyba, że wracacie nad ranem po krzepiącym śnie:P) nieprzetrawiony alkohol rozprawi się z Waszymi witaminkami w trymiga jak trzeba wypić dużo wody i spać:) uzupełnicie później/nad ranem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KALINA Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.10, 09:48 I TO JEST ZGODNE Z PRAWDĄ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pijak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 94.158.238.* 07.04.11, 23:57 o i to jest dobry pomysł a jak nie to 50 =ml i wszystko przechodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
benelton rzygnąć 13.06.08, 22:54 Najlepiej przed pójściem spać, z rana też dobrze robi, chociaż wyniki gorsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~ z samego rana szklaneczkę ciepłej wódki. dymiącej IP: *.tktelekom.pl 14.06.08, 22:59 oparami. robole tak robią - mi się rzygać chce na samą myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Draggo Re: z samego rana szklaneczkę ciepłej wódki. dymi IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 22:17 Jak wolisz sie meczyc mcaly dzien i Ci sie niedobrze robi na sama mysl to mozesz sie meczyc caly dzien. twoja sprawa. Ale jednak porzadne wybeltanie sie troche pomaga jesli chodzi o zoladek xD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: praktyk Re: rzygnąć IP: *.lublin.mm.pl 15.06.08, 19:40 Jak nie można rzygnąć, to dwa palce w gębę i dwa w tyłek, jak nie pomoże to zamienić Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: co jest najlepsze na kaca ? 14.06.08, 23:39 kohol napisała: > W razie megakryzysu - wmusić w siebie piwo. > większego kretynizmu nie czytałam Buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaaa Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 24.10.08, 23:02 [ url="www.gazeta.pl/0,0.html" ];link[ /ur ] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mahakala Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 21:00 Zdecydowanie polecam herbatę Pu-Erh czyli coś co w Polsce nazywamy czerwona herbatą. Nie działa ona natychmiastowo, to fakt, ale oczyszcza organizm z toksyn które odpowiadają za kaca. Warto zaparzyć sobie przed pójściem spać i popijać przez cały następny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: devilfish Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:12 a próbowaliście rano na ostrym kacu chociaż spojżeć na kefir ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andy Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.acn.waw.pl 14.06.08, 08:45 > a próbowaliście rano na ostrym kacu chociaż spojżeć na kefir ??? No pewnie. Nawet chciałem go wypić ale skubany uciekał i nie udało mi się go złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: praktyk Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.lublin.mm.pl 15.06.08, 19:43 trzeba było nie wyciągać szczęki i zacisnąć zęby Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowa_generacja Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 06:15 no w tak ciężkich dla człowieka chwilach, wiem po sobie, że łapie najpierw za kilka tabletek czegokolwiek. no a potem dobry jest koktaj truskawkowy, nie za słodki. w między czasie dobrze jest coś przegryżć- jak dla mnie przynajmniej- żeby "zająć" żołądek czymś innym, co by nie myślał o tym co nie potrzeba... ;) potem trochę mleka...i w ogóle dużo niegazowanych napojów na tej bazie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kawera Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:22 dzień wcześniej nie pić! Zartuję !!!!. Bardzo mocno słodzona herbata - dla mnie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: co jest najlepsze na kaca ? 05.07.05, 23:32 ponoć kawa z cytryną :-( musi smakować paskudnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NuttyBoy Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 62.181.161.* 07.07.05, 13:11 IMHO nic specjalnego, smakuje dziwnie, kazdy ma innego kaca i to co jednemu pomoze drugiemu niekoniecznie. Strasznie wykrzywia taka kawa ale czego sie nie robi aby ukoic "tupot bialych mew". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pijawka Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.icpnet.pl 05.08.05, 20:53 podobno przed piciem najlepsza jest łyżka oleju, ale nie próbowałam i nie polecam;) polecam natomiast miedzy kolejkami pić sok, najlepiej pomaranczowy, lub wode mineralna niegazowana a jak juz dopadl cie kac-morderca bez serca, to kefir lub znowu sok pomaranczowy (witamina C) dobrze jest sie zmusic do zimnego prysznica- telepie człowiekiem jak diabli, ale potem jest ulga i poczucie swiezosci, znika wrazenie totalnego stlamszenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trzeci Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:49 a może po prostu do niego nie dopuścić:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: katamaran Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 13.06.08, 18:28 jajecznica(4 jaja) z żółtym serem, kiełbasą cebulką i pomidorami + 2 buły z masłem i kubas kawusi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szatan Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.broker.com.pl 14.06.08, 16:26 Takie śniadanie to nawet na trzeźwo by mnie zemdliło, a co dopiero na kacu Odpowiedz Link Zgłoś
kaspaz Re: co jest najlepsze na kaca ? 16.06.08, 10:07 CZŁOWIEKU!!! jeśli piszesz o jajecznicy z CEBULĄ, podkreślam CE-BU-LĄ, jako panaceum to chyba nigdy nie miałeś kaca... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikroos Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 02:22 Otóż to. Wystarczy pić dużo wody i soków razem z alkoholem. Po pierwsze wymuszą oddawanie moczu, przez co wypłucze się sporo promili, a po drugie dostarczą wody, cukrów i elektrolitów. Pamiętajmy, że przyczyną bólu głowy i nudności nie jest sam alkohol ani jego metabolity, lecz przede wszystkim utrata wody. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fgy Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:32 > dy, cukrów i elektrolitów. Pamiętajmy, że przyczyną bólu głowy i nudności nie j > est sam alkohol ani jego metabolity, lecz przede wszystkim utrata wody. Niestety nie jest to prawdą. Alkohol metabolizowany jest na bardzo silne toksyny niestety. na takim działaniu opiera się słynny esperal. Pijesz i jednocześńie w połączeniu z esperalem mas zszybsze wydzielanie tego zwiazku którego nazwy nie pamietam - to on odpowiada za wymioty, nudności i skurcze. Samo odwodnienie moze nastąpić również w drodze innych przyczyn i nie prowadzi aż do tak ostrych wymiotów. Żołądek w czasie picia alkoholu krwawi - sa nawet gdzieś filmy na ten temat. Alkohol po prostu uszkadza komórku żołądka i stąd niemozność zjedzenia czegokolwiek. A to ze ktos poleca tłuszcz przed wypiciem to stara zasada - po prostu tłuszcz blokuje przyswajanie alkoholu. Cały efekt jest opóźniony i w efekcie pijemy, pijemy i niewiele czujemy. Njagorzej to pic na czczo i szybko - zatrucie murowane - jeśli zdążymy cokolwiek zapamietać z poprzedniego wieczora. Duże znaczenie ma też rodzaj alkoholu jaki pijemy i tu najłatwiej o zatrucia piwem, winem i drinkami że nie wspomne o koniakach, brandy itp które zawierja mase garbników i innych związków które działają jak bomba. najzdrowsza jest zwykła czysta jeśli mozna mówić o zdrowiu w tym wypadku. Drinki to tez niezbyt dobry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piw Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.171.wmc.com.pl 14.06.08, 09:54 Najlepiej jest w trakcie picia wodeczki duzo zryc(tlustego) i zapijac sokami - a przed snem wmusic w siebie litr soku pomidorowego - na dugi dzien czlek jest nowka -sprawdzone wielokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co jest najlepsze na kaca ? 06.07.05, 01:48 Sok z kiszonej kapusty, zwłaszcza na kaca żołądkowego. Można dodać soku pomidorowego dla poprawienia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia9-9 Re: co jest najlepsze na kaca ? 19.08.11, 09:06 Słyszałam że najlepsze są płyny nawadniające stosowane np przy biegunce takie jak Orsalit. Mój mąż bardzo je sobie chwali szczególnie jak wcześniej schłodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co jest najlepsze na kaca ? 06.07.05, 02:00 www.e-drinks.com.pl/kac/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co jest najlepsze na kaca ? 06.07.05, 02:14 www.alkoholowe.info/dane/kac.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sambady Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.echostar.pl 09.07.05, 06:09 Wprawdzie to nie drink ale ostatnio mi pomoglo, a kac byl kolosalny. Otóż 30 dag kiszonej kapusty zjadlem popilem jogurtem owocowym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: devilfish Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:25 jak na razie zastosowałem jedynie gorzką herbatę z dużą ilością soku z cytryny. Efekt był znakomity, bardzo mi taka herbatka pomogła...a cola też nie jest zła, ale tylko bardzo zimna. Zastanawiam się jak wy się rano zmuszacie z kacem do zjedzenia kapusty lub wypicia jogurtu.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.crowley.pl 11.07.05, 13:26 A nie pytałeś potem na forum, co jest najlepsze na rozwolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaro Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 08:52 sex razy dwa Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: co jest najlepsze na kaca ? 11.07.05, 08:41 Z napoi - piwo! Ale o wiele lepsza bylaby godzinka porzadnego wysilku fizycznego, zakonczona piekelnie goraca sauna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monka Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.multicon.pl 15.06.08, 08:45 Tylko zapomniales ze nie mozna pod wplywem alkoholu chodzic do sauny (wzgledy bezpieczenstwa zycia). Wiem ze finowie chodza pijani do sauny, ale 18% finów to alkoholicy (powaznie)... To nierozsadne. Godzina wysilku fizycznego ? Ty chyba nigdy kaca nie miales ? Czlowiekowi skreca zoladek, glowa boli jak by dostal obuchem i ma jeszcze w takim stanie robic paajacyki i pompki... No chyba ze celem tego wysilku fizycznego jest puszczenie pawia... Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: co jest najlepsze na kaca ? 12.07.05, 08:18 2KC - tabletki w aptece Polecam - wyprobowalam w czasie urlopu kilkakrotnie:) Pije sie normalnie, a kaca brak! A kiedy nie ma tabletek - cos kwasnego, jezeli jest sie w stanie - spacer, a jak nie - to po prostu sen. Odpowiedz Link Zgłoś
roxica Re: co jest najlepsze na kaca ? 14.07.05, 21:39 najlepiej nie pić;P a najlepsze jest piwo z rana Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gast Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.05, 19:10 mi pomógł czysty rosół Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gść Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 01.01.12, 12:44 rosół mi też zawsze pomaga , najważniejsze żeby cokolwiek jeść mimo że t trudne Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: co jest najlepsze na kaca ? 17.07.05, 00:51 na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca :-)) mspanc Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: co jest najlepsze na kaca ? 21.07.05, 14:09 Moje sposoby: Wyciśnięty soki z kilku cytryn i limonek - działa Siekierzasta i niesłodzona herbata Mój tata na kaca leczy się kawą z cytryną lub piwem. Ja na kacu nie potrafię patrzeć na piwo, od razu czuję się gorzej. Mój chłopak leczy kaca propolisem. Ponoć skuteczny. Kumpela urządzała na działce na głuchej wsi popijawkę. Następnego dnia dziewczyny obudziły się skacowane, a tu ani kropli wody (studnia wyschła), innych płynów w domku brak, do sklepu daleko. Pomyslowe imprezowiczki wydoiły kozę sąsiadki i podobno to mleko bardzo im pomogło Zresztą, kazdy organizm inaczej reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: co jest najlepsze na kaca ? 28.07.05, 20:09 piwo z rana jak śmietana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tubu5000 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 06.08.05, 12:31 to smietana jest dobra tez? Odpowiedz Link Zgłoś
dewulot1 Re: co jest najlepsze na kaca ? 13.03.08, 20:03 Pomyslowe imprezowiczki wydoiły > kozę sąsiadki i podobno to mleko bardzo im pomogło Jak juz calkiem otrzezwialy to zauwazyly ze ta koza to byl koziol. I mial na pysku zagadkowy usmiech. Moj sposob na kaca- po prostu nie przestawc pic! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jazz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.eltronik.net.pl 28.07.05, 20:49 nic nie pomaga, trzeba przeżyć do następnego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuuuu Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.crowley.pl 05.08.05, 18:18 swieta racja podobnie jak to ze rodzajow kaca tyle ile ludzi co je lecza niektorzy nie moga patrzec nawet na kawe a ja na przyklad na kacu pochlaniam ogromne ilosci zarcia, najlepiej goracego i pikantnego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: romantic5 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.mei.lt 29.07.05, 13:55 METODOKSIL i nie masz ani kaca, ani innych pobocznych zjawisk. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: devilfish Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:36 no dobra, a czym jest ten METODOKSIL ( bo początek "meto" (meta) źle mi się kojarzy) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: romantic5 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.mei.lt 01.08.05, 06:53 Specijalny lek na takie okazje w aptekach. Nie wiem jest on na zachod od W- wy, ale w podlaskim do kupienia. Zadna mietowka. Po drugie, sprobuj litewskich wodek. Produkuja wedlug innej technologiji (filtrowanie inne z uzycziem wegla drewnego) i ,,wytwarzaja,, mniej skladnikow do kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janusz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.oakwh.lax.wayport.net 18.04.07, 23:02 co to jest METODOKSIL? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beata1980 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.range86-149.btcentralplus.com 14.06.08, 14:05 prysznic, cos cieplego najlepiej zurek naprawde pomaga rowniez mozna wziac vitamine c no i oczywiscie duzo napojow ale nie slodkich Odpowiedz Link Zgłoś
cechatehace Re: co jest najlepsze na kaca ? 30.07.05, 15:30 Dla mnie najlepsza jest woda z kiszonej kapusty, albo spod ogórków kiszonych. Może też być alkazelcer, a najlepsze są chyba jednak ziółka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: co jest najlepsze na kaca ? 31.07.05, 14:40 Najlepsze na kaca jest ostre picie dzień wcześniej ;) a tak serio serio - zimna pepsi i 3xC Cisza Ciemność Cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
wisi.mi.to Re: co jest najlepsze na kaca ? 05.08.05, 18:28 dla mnie bezapelacyjnie najlepszy jest kefir na żołądek dobra jest również chińska paszka (Vifon) poza tym dużo herbaty za to po ostrym balu nie mogę nawet patrzeć na kawę, choć normalnie jestem zdeklarowanym kawoszem Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj Oczywiscie piwko, aczkolwiek testowalem tez z 05.08.05, 20:50 pozytywnym skutkiem piecdziesiatke zamrozonej wodki. Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj Jak zalecal Jerofiejew: nie nalezy robic przerw w 05.08.05, 20:53 piciu, wtedy kac nie wystepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przecier POLIKLINIKA IP: *.limes.com.pl 05.08.05, 21:16 hmmm kiepskie macie te receptury... Są dwa rodzaje kaca... Pierwszy; budzisz sie w takim stanie jakbyś się w ogóle nie kładł spać. Najlepsza metoda jeden kielonek, ewentualnie drugi potem dwie godziny snu i budzisz sie jak nowo narodzony. Drugi;cięzka głowa, ból w żołądku, pustynia w przełyku. Najpierw trudna pielgrzymka na dół do sklepu i zakup dwóch piweczek. Pierwsze dla zaspokojenia okropnego pieczenia, drugie lecznicze dla zabicia pozostałych objawów. Jeżeli jest wolny dzień kuracja może być kontynuowana do wieczora. Niestety są skutki uboczne; zgaga w żołądku, dlatego wskazane są tłuste posiłki;))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaphod Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 05.08.05, 21:49 Ta metoda jest niestety tylko do zastosowania w lecznictwie zamknietym, ale jest za to w 100% skuteczna. A leci tak: dozylnie: 20% glukoza + potas doustnie: duzo witaminy C Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: 50 mg metamfetaminy, albo 100 mg amfetaminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:58 Ludzie wypróbujcie to: pół szklanki wody(obojętnie mineralnej niegazowanej,czy pzregotowanej,ale zimnej)+ łyżka stołowa octu+troche cukru dla smaku-->stanąć nad zlewem i wsypać opakowanie sody kuchennej-->pić takie spienione,żeby aż pzrez nos bąbelki wam wlatywały.. serio stawia na nogi i od razu procenty sie szybciej ulatniaja:) poza tym KC24 lub 2KC w trakcie picia można zapobiegawczo łykac (tez pomaga ,do kupienia aptekach) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tadek Re: 50 mg metamfetaminy, albo 100 mg amfetaminy IP: *.multicon.pl 15.06.08, 08:53 Odradzam zazywanie scierwa i tym podobnych specyfikow. Problem z nimi jest taki ze ich produkcja nie jest legalna - wiec nie podlega zadnym(!) kontrolom jakosci czy normom sanitarnym. Wciagajac kreske ścierwa (to potoczne okreslenie amfetaminy dla niewiedzacych) nie wiesz tak naprawde co wciagasz. A to jest niebezpiecznie dla zdrowia Choc zapewne masz racje racje z tym stymulantami. Jako zamiennik polecam legalna pseudoefedryne (np. w tabletkach Tussipec) z apteki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wasze zdrowie Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.08.05, 06:43 jak najszybciej spowrotem sie urznac jesli jednak niestety trzeba walczyc to: piwo z redbulem-dobre na start lamp(k)a koniaku-jak sa warunki sok pomidorowy-najlepiej ze swiezych pomidorow+silantro(cos jak natka pietruszki) cantelupa, honey dew(nie wiem jak to po polsku)i wszystkie dyniowate(ale nie arbuz!)-mozna to w mixerze na zbeltac marijuana-jak sa warunki na wyziewy z paszczy, te o jednoznacznym charakterze-zoltko+magi ps.jutro sprawdze te tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: En Mój sposób. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:24 Bierzesz duże naczynie, np. kufel :) nalewasz na dnie trochę zagotowanej wody i rozpuszczasz w tym kilka łyżeczek cukru, zależy jak kto lubi, dolewasz do tego mineralki i sok z połowy cytryny. To jest chyba tzw. lemoniada, czy coś, na kaca jak dla mnie jest idealne. P.S. można dodać lodu:) jak kto woli :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania:):) Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:04 dla mnie najlepsza metoda na kaca jest sok pomidorowy, cola, gorzka ciepla herbata a na to wszystko zjesc kilka pomaranczy:)!!! mnie to pomaga!!:):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Plomba Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 06.08.05, 13:06 Najlepsze jest rzeczywiście piwo,ale ja stosuję jeszcze gorący kompot z mirabelek. Odpowiedz Link Zgłoś