Dodaj do ulubionych

co jest najlepsze na kaca ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:46
Jakie napoje i drinki polecacie na porannego kaca ? Najlepiej w oparciu o
swoje doświadczenia :)
Obserwuj wątek
    • kohol Re: co jest najlepsze na kaca ? 30.06.05, 10:04
      Herbata mętowa leciutko słodzona sokiem.
      Kefir z sokiem pomidorowym.
      W razie megakryzysu - wmusić w siebie piwo.

Odradzam colę.
      • Gość: adam Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.idea.pl 06.08.05, 12:06
        Metoda podana przez aptekarza przy centrum targowym w Łodzi.
        Przetestowana i sprawdzona.
        Nastepnego dnia można walczyć następne 8 godz. na stoisku.
        Pozostaje zmęczenie.

rankiem
        W szklance wody rozpuścić 2 tab alkazelceru (pewnie zle napisalem) / 3-4
        łyżeczek glukozy / 3-4 rozpuszczalne witaminki C /

Pierwsze efekty po 15-u minutach.

Następna porcja po 3 godzinach.

Pozdrawiam.

Ps. Koniecznie kropelki do oczu:)
        • Gość: marihuanina Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 14.06.08, 10:34
          jak to mowia: "czym sie strules, tym sie lecz"
          A moja metoda to jeszcze bedac na rauszu, tuz przed snem zapodac aspirynke lub
          cos od bolu glowy i oczywuscie popic szklanka wody, nastepnego dnia wstajesz
          gotowy do kolejnej flaszeczki:) i zero kacyka, bez tego cierpie przez dwa
          nastepne dni.
          • Gość: szatan Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.broker.com.pl 14.06.08, 16:25
            Najlepszy sposób na kaca- kac kupa. Wszystkie dolegliwości od razu ustępują ;)

Ze specyfików polecam Pluszzz z rana

Stwierdzam też, że wypicie dużej ilości płynów tuż przed pójściem spać (o ile
            się jest w stanie) zdecydowanie pomaga
            • Gość: sza Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.broker.com.pl 14.06.08, 16:28
              Zapomniałem dodać o żarciu, wieczór przed.

Koniecznie coś mega ostrego, tak żeby paliło trzewia:D
              • tetlian Nie pić i tyle 14.06.08, 20:00
                Najlepsze na kaca jest po prostu nie pić dzień wcześniej i tyle.
                • Gość: Witek Prytek Re: Nie pić i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:25
                  Toś doradził. Skąd wy się Wujkowie Dobre Rady bierzecie? Po co wogóle czytasz
                  wątek skoro od samego początku wiesz co napiszesz?
                  Skąd wiedziałem że tutaj też się taki trafi? Bo zawsze się trafia.
                  Idź pobiegać, żreć sałatę czy klaskać do Rubika. Byle dalej stąd.
                  A na kaca pomaga wypić przed snem tak dużo wody ile tylko się zmieści.
                  Skuteczność stuprocentowa.
                  • Gość: Nina Re: Nie pić i tyle IP: 188.95.29.* 29.09.13, 04:11
                    w ogóle *
                • Gość: Sewer. Re: Nie pić i tyle IP: *.toya.net.pl 16.05.14, 16:11
                  Bardzo radykalne.
            • Gość: rzadkosporzywacz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:43
              oczywiście po imrezie przed snem wypić aspirynkę i starać się
              oczywiście kontrolować palenie papierosów im więcej wypali się przy
              drinie tym mniej ciuchy śmierdzą :D ale głowa wcale nie musi boleć!
            • Gość: kopex Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 217.153.242.* 06.01.11, 14:13
              Coś tu nie tak. Ja przed pójściem spać wypiłem 9 browarów, 2 butelki wina i chyba z 20 lufek gorzały. Jak widać dużo płynów a kaca miałem jak zwykle 3 dni.
            • Gość: lejdi Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.malbork.mm.pl 30.05.14, 21:52
              to sie osraj w pociagu
          • Gość: sskd Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.gemini.net.pl 15.06.08, 22:09
            najlepszy sposob na kaca: wizyta w toalecie z palcami w gardle. a
            po wszystkim duzo coli. nic innego mi nie pomaga.

jak ktoś ma ochote na kefirki, soki pomidorowe to chyba nie wie co
            to kac.
            • Gość: pppp Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.09.08, 13:56
              100% racji!!!!!!!!!!!!!!! zawsze sie tak leczę, próbowalam innych
              metod, lecz było jeszcze gorzej.nic nie jeść dopoki żołądek nie
              zacznie pracowac, a do tego czasu cola i kibelek
            • Gość: pijak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 94.158.238.* 07.04.11, 23:52

to po co pijesz jak wszystko masz zwrócic
            • Gość: kac Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.14, 09:38
              dokladnie. duzo coli i paluszki slone. no i sen jezeli dacie rade.
          • Gość: sagat Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.biznes.mm.pl 19.03.11, 16:15
            najlepiej na kaca dziala dobry buszek :D
            moment przechodzi :D
          • Gość: Sewer Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.toya.net.pl 16.05.14, 16:10
            Co racja to racja - ja też tak robiłem.:) Teraz już nie muszę bo kac mnie nie dopada po żadnej ilości - cud taki nastąpił.:D
        • Gość: uumi Ten sposob naprawde dziala ! IP: *.multicon.pl 15.06.08, 08:18
          > Metoda podana przez aptekarza przy centrum targowym w Łodzi.
          > [...]
          > W szklance wody rozpuścić 2 tab alkazelceru (pewnie zle napisalem) / 3-4
          > łyżeczek glukozy / 3-4 rozpuszczalne witaminki C /

Ta metoda naprawde działa. Z tym ze ja slyszalem o identycznym mixie z tym ze glukoze i witaminki podajemy dożylnie (wyzsza szkola jazdy).
          Nie - to nie sposob narkomanow, ale absolwentow akademii medycznych...
          • Gość: Rizzy Re: Ten sposob naprawde dziala ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 15:24
            Kiedyś widziałem program na discovery i tam sprawdzali najlepsze metody na kaca
            i okazało się, że najlepszym lekarstwem na kaca jest obwite, tłuste śniadanko...
            najlepiej składające się z:
            -jajka sadzone
            -boczek bądź jakieś inne mięsko, które można przygotować z rana :P
            -chlebek polecam!
            -oraz szklaneczka soczku
            działa jak w morde strzelił! Sprawdzona Metoda wielokrotnie ^^
            • Gość: Drago Re: Ten sposob naprawde dziala ! IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 22:06
              Jak kts na kacu rano ma ochote wlozyc cokolwiek do ust albo wogole patrzec na
              jedzenie to jeszcze chyba kaca nie widzial!!

Na kacu to nawet po herbatce sie leci do lazienki (jak sie zdazy).
              Najlepsza metoda to pomecdzyc sie troszke a po poludniu jakis rosolek albo
              barszczyk :)
              • Gość: pijak Re: Ten sposob naprawde dziala ! IP: 94.158.238.* 07.04.11, 23:55
                to ty napewno pic nie umiesz jak tak uwazasz

• Gość: Marynarz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 88.220.32.* 13.06.08, 20:48
        Po pierwsze primo: jakieś piwo (może być mocne, większy efekt),
        jak już się trochę rozluźnimy (i jeśli możemy), zjeść coś treściwego
        (jakaś jajeczniczka na boczku, schaboszczak, flaczki itp). Jeśli nie
        możemy nic przełknąć to:
        po drugie primo jakieś drugie piwo (może być mocne) i próbujemy coś
        zjeść. Jeśli nam nadal nie wchodzi to proponuję
        po trzecie primo: walnąć setę żołądkowej lub innej wódeczki na
        rozluźnienie, jeśli nie ma efektu w postaci chęci do zjedzenia
        czegokolwiek nie mówiąc o jajeczniczce to walnąć drugą setkę. Jeśli
        ta dawka już wali nas z nóg to proponuję podłożyć pod twarz jaśka
        (nie schabowego na talerzu)i pójść w kimono. A rano zobaczymy w
        jakim jesteśmy stanie i zaczniemy kurację od nowa.
        • Gość: uklak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.subscribers.sferia.net 14.06.08, 00:09
          A ja robię tak:
          Na początek ze dwie tabletki Apapu aby zapobiec gigantycznyn bólom
          głowy. Jeśli już boli też pomaga. Aby uzupełnić płyny i pozbyć się
          suchości wypijam litr soku pomidorowego. Dwa objawy kaca złagodzone.
          Pozostaje jeszcze zmęczenie i żołądek. Na te dolegliwiści receptą
          jest czas. W ciągu dnia polecam przetrącić rolmopsa, kefirek,
          kiszeniaki. Jeśli jesteśmy w komfortowej sytuacji, kaca można
          przespać.
          • Gość: mikroos Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 02:18
            Nie chcę psuć Tobie terapii, ale paracetamol (a więc także Apap) w połączeniu z alkoholem wybitnie trzepie po wątrobie.
        • Gość: uu Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:24
          > Po pierwsze primo: jakieś piwo (może być mocne, większy efekt),
          > jak już się trochę rozluźnimy (i jeśli możemy), zjeść coś treściwego
          > (jakaś jajeczniczka na boczku, schaboszczak, flaczki itp). Jeśli nie
          > możemy nic przełknąć to:

śmiać mi się chce... wy mieliście kiedyś kaca? gdy łeb urywa, żołądek skręca i
          nie ma siły wstać z łóóżka? jak masz ochptę na jajecznicę z boczkiem to nie
          masz kaca.
          jedyny dobry sposób na odtrucie to są metody stosowane przez lekarzy - witaminy
          i glukoza dożylnie. am kumpla który jest toksykologiem - chemikiem. jak mają
          sympozja to chleją litrami i następnego dnia są jak świeże rybki, ale oni się
          znają na odtruwaniu i wiedzą jak zneutralizować te octany czy co tam się tworzy
          w procesie metabolizmu.
          po protu nie pije się dzień przed pracą bo kac to zwykłe zatrucie a jak jest
          zatrucie to cudów nie ma - trzeba odcierpieć.
          ps... Druga seta czy tzw klin to prosta droga do mega kaca na trzeci dzień
          • pancwynar Re: co jest najlepsze na kaca ? 31.10.08, 13:11
            dokładnie
            najlepszy sposób na kaca to dziewczyna/żona farmaceutka/lekarka i
            dożylnie kroplówa z glukozy:)
            a z innych rzeczy, które doradzała (dla niemogących skorzystać z
            powyższego):
            -dobry podkład - tłusta potrawa W CZASIE picia - nic tak nie rąbie
            jak picie na pusty żołądek,
            -picie (jesli już mieszamy) od lekkich do ciężkich,
            po:
            jak tylko wrócicie do domu i przetrawicie "pierwsze uderzenie" (np
            budząc się w nocy) dużo płynów z uderzeniową dawką witamin,
            nad ranem:
            -płyny, płyny i jeszcze raz płyny,
            -lekomani(:P) kilka tabletek magnezu + witaminy- alkohol WYPŁUKUJE
            witaminu i minerały (kto nie miał odrętwiałych nóg/ uczucia
            mrowienia?)

tyle co pamiętam z poglądówek Byłej

sam potężnego kaca miałem raz (ufff:P)
            widać natura zlitowała się nade mną bo o bólu głowy nie słyszałem, a
            po wieczorach pijaństwa do nieprzytomności rano budziłem się zwykle
            z "helikopterem" i "ciężkim" układem trawiennym, problem nie większy
            niz po cięższym obżarstwie;
            a sposobem na kaca były (są:P) 2l soku pomarańczowego (jakkolwiek
            drażni on ponoć wymęczone trzewia) pitego duszkiem na czczo
            • pancwynar Re: co jest najlepsze na kaca ? 31.10.08, 13:21
              aha zapomniałem dodać:
              - tłuste potrawy PRZED i W TRAKCIE
              - NIE MA SENSU picie soczków / łykanie witaminek ZARAZ po powrocie z
              popijawy (chyba, że wracacie nad ranem po krzepiącym śnie:P)
              nieprzetrawiony alkohol rozprawi się z Waszymi witaminkami w trymiga
              jak trzeba wypić dużo wody i spać:)
              uzupełnicie później/nad ranem
        • Gość: KALINA Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.10, 09:48
          I TO JEST ZGODNE Z PRAWDĄ
        • Gość: pijak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 94.158.238.* 07.04.11, 23:57
          o i to jest dobry pomysł a jak nie to 50 =ml i wszystko przechodzi:)
      • benelton rzygnąć 13.06.08, 22:54
        Najlepiej przed pójściem spać, z rana też dobrze robi, chociaż wyniki gorsze :P
        • Gość: ~ z samego rana szklaneczkę ciepłej wódki. dymiącej IP: *.tktelekom.pl 14.06.08, 22:59
          oparami.

robole tak robią - mi się rzygać chce na samą myśl.
          • Gość: Draggo Re: z samego rana szklaneczkę ciepłej wódki. dymi IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 22:17
            Jak wolisz sie meczyc mcaly dzien i Ci sie niedobrze robi na sama mysl to mozesz
            sie meczyc caly dzien. twoja sprawa.
            Ale jednak porzadne wybeltanie sie troche pomaga jesli chodzi o zoladek xD
        • Gość: praktyk Re: rzygnąć IP: *.lublin.mm.pl 15.06.08, 19:40
          Jak nie można rzygnąć, to dwa palce w gębę i dwa w tyłek, jak nie pomoże to zamienić
      • nuova Re: co jest najlepsze na kaca ? 14.06.08, 23:39
        kohol napisała:

> W razie megakryzysu - wmusić w siebie piwo.
        >

większego kretynizmu nie czytałam
        Buhahaha
      • Gość: aaaa Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 24.10.08, 23:02
        [ url="www.gazeta.pl/0,0.html" ];link[ /ur ]
      • Gość: mahakala Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 21:00
        Zdecydowanie polecam herbatę Pu-Erh czyli coś co w Polsce nazywamy czerwona herbatą. Nie działa ona natychmiastowo, to fakt, ale oczyszcza organizm z toksyn które odpowiadają za kaca. Warto zaparzyć sobie przed pójściem spać i popijać przez cały następny dzień.
    • tradycja1 Re: co jest najlepsze na kaca ? 01.07.05, 14:44
      Kefir.
      • Gość: devilfish Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:12
        a próbowaliście rano na ostrym kacu chociaż spojżeć na kefir ???
        • Gość: Andy Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.acn.waw.pl 14.06.08, 08:45
          > a próbowaliście rano na ostrym kacu chociaż spojżeć na kefir ???

No pewnie. Nawet chciałem go wypić ale skubany uciekał i nie udało mi się go
          złapać.
          • Gość: praktyk Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.lublin.mm.pl 15.06.08, 19:43
            trzeba było nie wyciągać szczęki i zacisnąć zęby
      • Gość: nowa_generacja Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 06:15
        no w tak ciężkich dla człowieka chwilach, wiem po sobie, że łapie najpierw za
        kilka tabletek czegokolwiek. no a potem dobry jest koktaj truskawkowy, nie za
        słodki. w między czasie dobrze jest coś przegryżć- jak dla mnie przynajmniej-
        żeby "zająć" żołądek czymś innym, co by nie myślał o tym co nie potrzeba... ;)
        potem trochę mleka...i w ogóle dużo niegazowanych napojów na tej bazie.
    • Gość: kawera Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:22
      dzień wcześniej nie pić! Zartuję !!!!. Bardzo mocno słodzona herbata - dla mnie
      pomaga.
      • miska_malcova Re: co jest najlepsze na kaca ? 05.07.05, 23:32
        ponoć kawa z cytryną :-( musi smakować paskudnie
        • Gość: NuttyBoy Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 62.181.161.* 07.07.05, 13:11
          IMHO nic specjalnego, smakuje dziwnie, kazdy ma innego kaca i to co jednemu
          pomoze drugiemu niekoniecznie. Strasznie wykrzywia taka kawa ale czego sie nie
          robi aby ukoic "tupot bialych mew".
          • Gość: pijawka Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.icpnet.pl 05.08.05, 20:53
            podobno przed piciem najlepsza jest łyżka oleju, ale nie próbowałam i nie
            polecam;)
            polecam natomiast miedzy kolejkami pić sok, najlepiej pomaranczowy, lub wode
            mineralna niegazowana
            a jak juz dopadl cie kac-morderca bez serca, to kefir lub znowu sok
            pomaranczowy (witamina C)
            dobrze jest sie zmusic do zimnego prysznica- telepie człowiekiem jak diabli,
            ale potem jest ulga i poczucie swiezosci, znika wrazenie totalnego stlamszenia;)
            • Gość: trzeci Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:49
              a może po prostu do niego nie dopuścić:)
              • Gość: katamaran Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 13.06.08, 18:28
                jajecznica(4 jaja) z żółtym serem, kiełbasą cebulką i pomidorami + 2
                buły z masłem i kubas kawusi ;)
                • Gość: szatan Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.broker.com.pl 14.06.08, 16:26
                  Takie śniadanie to nawet na trzeźwo by mnie zemdliło, a co dopiero na kacu
                • kaspaz Re: co jest najlepsze na kaca ? 16.06.08, 10:07
                  CZŁOWIEKU!!!
                  jeśli piszesz o jajecznicy z CEBULĄ, podkreślam CE-BU-LĄ, jako panaceum to chyba nigdy nie miałeś kaca...
              • Gość: mikroos Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 02:22
                Otóż to. Wystarczy pić dużo wody i soków razem z alkoholem. Po pierwsze wymuszą oddawanie moczu, przez co wypłucze się sporo promili, a po drugie dostarczą wody, cukrów i elektrolitów. Pamiętajmy, że przyczyną bólu głowy i nudności nie jest sam alkohol ani jego metabolity, lecz przede wszystkim utrata wody.
                • Gość: fgy Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:32
                  > dy, cukrów i elektrolitów. Pamiętajmy, że przyczyną bólu głowy i nudności nie j
                  > est sam alkohol ani jego metabolity, lecz przede wszystkim utrata wody.

Niestety nie jest to prawdą. Alkohol metabolizowany jest na bardzo silne toksyny
                  niestety. na takim działaniu opiera się słynny esperal. Pijesz i jednocześńie w
                  połączeniu z esperalem mas zszybsze wydzielanie tego zwiazku którego nazwy nie
                  pamietam - to on odpowiada za wymioty, nudności i skurcze. Samo odwodnienie moze
                  nastąpić również w drodze innych przyczyn i nie prowadzi aż do tak ostrych
                  wymiotów. Żołądek w czasie picia alkoholu krwawi - sa nawet gdzieś filmy na ten
                  temat. Alkohol po prostu uszkadza komórku żołądka i stąd niemozność zjedzenia
                  czegokolwiek.
                  A to ze ktos poleca tłuszcz przed wypiciem to stara zasada - po prostu tłuszcz
                  blokuje przyswajanie alkoholu. Cały efekt jest opóźniony i w efekcie pijemy,
                  pijemy i niewiele czujemy. Njagorzej to pic na czczo i szybko - zatrucie
                  murowane - jeśli zdążymy cokolwiek zapamietać z poprzedniego wieczora.
                  Duże znaczenie ma też rodzaj alkoholu jaki pijemy i tu najłatwiej o zatrucia
                  piwem, winem i drinkami że nie wspomne o koniakach, brandy itp które zawierja
                  mase garbników i innych związków które działają jak bomba. najzdrowsza jest
                  zwykła czysta jeśli mozna mówić o zdrowiu w tym wypadku. Drinki to tez niezbyt
                  dobry pomysl
                  • Gość: piw Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.171.wmc.com.pl 14.06.08, 09:54
                    Najlepiej jest w trakcie picia wodeczki duzo zryc(tlustego) i
                    zapijac sokami - a przed snem wmusic w siebie litr soku
                    pomidorowego - na dugi dzien czlek jest nowka -sprawdzone
                    wielokrotnie
    • ampolion Re: co jest najlepsze na kaca ? 06.07.05, 01:48
      Sok z kiszonej kapusty, zwłaszcza na kaca żołądkowego. Można dodać soku
      pomidorowego dla poprawienia smaku.
      • iwoona22 Re: co jest najlepsze na kaca ? 30.07.11, 21:59

• gosia9-9 Re: co jest najlepsze na kaca ? 19.08.11, 09:06
          Słyszałam że najlepsze są płyny nawadniające stosowane np przy biegunce takie jak Orsalit. Mój mąż bardzo je sobie chwali szczególnie jak wcześniej schłodzi.
    • ampolion Re: co jest najlepsze na kaca ? 06.07.05, 02:00
      www.e-drinks.com.pl/kac/index.html
      • ampolion Re: co jest najlepsze na kaca ? 06.07.05, 02:14
        www.alkoholowe.info/dane/kac.html
    • Gość: Sambady Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.echostar.pl 09.07.05, 06:09
      Wprawdzie to nie drink ale ostatnio mi pomoglo, a kac byl kolosalny. Otóż 30
      dag kiszonej kapusty zjadlem popilem jogurtem owocowym.
      • Gość: devilfish Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:25
        jak na razie zastosowałem jedynie gorzką herbatę z dużą ilością soku z cytryny.
        Efekt był znakomity, bardzo mi taka herbatka pomogła...a cola też nie jest zła,
        ale tylko bardzo zimna. Zastanawiam się jak wy się rano zmuszacie z kacem do
        zjedzenia kapusty lub wypicia jogurtu....
      • Gość: gosc Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.crowley.pl 11.07.05, 13:26
        A nie pytałeś potem na forum, co jest najlepsze na rozwolnienie
        • Gość: jaro Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 08:52
          sex razy dwa
    • introligator_snu Re: co jest najlepsze na kaca ? 11.07.05, 08:41
      Z napoi - piwo!
      Ale o wiele lepsza bylaby godzinka porzadnego wysilku fizycznego, zakonczona
      piekelnie goraca sauna.
      • Gość: Monka Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.multicon.pl 15.06.08, 08:45
        Tylko zapomniales ze nie mozna pod wplywem alkoholu chodzic do sauny (wzgledy bezpieczenstwa zycia). Wiem ze finowie chodza pijani do sauny, ale 18% finów to alkoholicy (powaznie)...

To nierozsadne.

Godzina wysilku fizycznego ? Ty chyba nigdy kaca nie miales ?
        Czlowiekowi skreca zoladek, glowa boli jak by dostal obuchem i ma jeszcze w takim stanie robic paajacyki i pompki...

No chyba ze celem tego wysilku fizycznego jest puszczenie pawia...
    • heidiklum Re: co jest najlepsze na kaca ? 12.07.05, 08:18
      2KC - tabletki w aptece
      Polecam - wyprobowalam w czasie urlopu kilkakrotnie:)
      Pije sie normalnie, a kaca brak!

A kiedy nie ma tabletek - cos kwasnego, jezeli jest sie w stanie - spacer, a
      jak nie - to po prostu sen.
    • roxica Re: co jest najlepsze na kaca ? 14.07.05, 21:39
      najlepiej nie pić;P
      a najlepsze jest piwo z rana
      • Gość: Gast Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.05, 19:10
        mi pomógł czysty rosół
        • Gość: Gść Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 01.01.12, 12:44
          rosół mi też zawsze pomaga , najważniejsze żeby cokolwiek jeść mimo że t trudne
    • jaszynek Re: co jest najlepsze na kaca ? 17.07.05, 00:51
      na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca :-))

mspanc
    • lilarose Re: co jest najlepsze na kaca ? 21.07.05, 14:09
      Moje sposoby:
      Wyciśnięty soki z kilku cytryn i limonek - działa
      Siekierzasta i niesłodzona herbata

Mój tata na kaca leczy się kawą z cytryną lub piwem. Ja na kacu nie potrafię
      patrzeć na piwo, od razu czuję się gorzej.

Mój chłopak leczy kaca propolisem. Ponoć skuteczny.

Kumpela urządzała na działce na głuchej wsi popijawkę. Następnego dnia
      dziewczyny obudziły się skacowane, a tu ani kropli wody (studnia wyschła),
      innych płynów w domku brak, do sklepu daleko. Pomyslowe imprezowiczki wydoiły
      kozę sąsiadki i podobno to mleko bardzo im pomogło

Zresztą, kazdy organizm inaczej reaguje.
      • dupekzoledny Re: co jest najlepsze na kaca ? 28.07.05, 20:09
        piwo z rana
        jak śmietana.
        • Gość: tubu5000 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.chello.pl 06.08.05, 12:31
          to smietana jest dobra tez?
      • dewulot1 Re: co jest najlepsze na kaca ? 13.03.08, 20:03
        Pomyslowe imprezowiczki wydoiły
        > kozę sąsiadki i podobno to mleko bardzo im pomogło

Jak juz calkiem otrzezwialy to zauwazyly ze ta koza to byl koziol.
        I mial na pysku zagadkowy usmiech.

Moj sposob na kaca- po prostu nie przestawc pic!
    • Gość: jazz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.eltronik.net.pl 28.07.05, 20:49
      nic nie pomaga, trzeba przeżyć do następnego dnia
      • Gość: zuuuu Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.crowley.pl 05.08.05, 18:18
        swieta racja
        podobnie jak to ze rodzajow kaca tyle ile ludzi co je lecza
        niektorzy nie moga patrzec nawet na kawe a ja na przyklad na kacu pochlaniam
        ogromne ilosci zarcia, najlepiej goracego i pikantnego
    • Gość: romantic5 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.mei.lt 29.07.05, 13:55
      METODOKSIL i nie masz ani kaca, ani innych pobocznych zjawisk.
      • Gość: devilfish Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:36
        no dobra, a czym jest ten METODOKSIL ( bo początek "meto" (meta) źle mi się
        kojarzy) ??
        • Gość: romantic5 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.mei.lt 01.08.05, 06:53
          Specijalny lek na takie okazje w aptekach. Nie wiem jest on na zachod od W-
          wy, ale w podlaskim do kupienia. Zadna mietowka. Po drugie, sprobuj litewskich
          wodek. Produkuja wedlug innej technologiji (filtrowanie inne z uzycziem wegla
          drewnego) i ,,wytwarzaja,, mniej skladnikow do kaca.
      • Gość: janusz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.oakwh.lax.wayport.net 18.04.07, 23:02
        co to jest METODOKSIL?
      • Gość: beata1980 Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.range86-149.btcentralplus.com 14.06.08, 14:05
        prysznic, cos cieplego najlepiej zurek naprawde pomaga rowniez mozna
        wziac vitamine c no i oczywiscie duzo napojow ale nie slodkich
    • cechatehace Re: co jest najlepsze na kaca ? 30.07.05, 15:30
      Dla mnie najlepsza jest woda z kiszonej kapusty, albo spod ogórków kiszonych.
      Może też być alkazelcer, a najlepsze są chyba jednak ziółka ;)
    • grail Re: co jest najlepsze na kaca ? 31.07.05, 14:40
      Najlepsze na kaca jest ostre picie dzień wcześniej ;)

a tak serio serio - zimna pepsi i 3xC
      Cisza
      Ciemność
      Cierpliwość
    • wisi.mi.to Re: co jest najlepsze na kaca ? 05.08.05, 18:28
      dla mnie bezapelacyjnie najlepszy jest kefir
      na żołądek dobra jest również chińska paszka (Vifon)
      poza tym dużo herbaty
      za to po ostrym balu nie mogę nawet patrzeć na kawę, choć normalnie jestem
      zdeklarowanym kawoszem
    • wuuuj Oczywiscie piwko, aczkolwiek testowalem tez z 05.08.05, 20:50
      pozytywnym skutkiem piecdziesiatke zamrozonej wodki.
    • wuuuj Jak zalecal Jerofiejew: nie nalezy robic przerw w 05.08.05, 20:53
      piciu, wtedy kac nie wystepuje.
    • Gość: Przecier POLIKLINIKA IP: *.limes.com.pl 05.08.05, 21:16
      hmmm kiepskie macie te receptury...
      Są dwa rodzaje kaca...
      Pierwszy; budzisz sie w takim stanie jakbyś się w ogóle nie kładł spać.
      Najlepsza metoda jeden kielonek, ewentualnie drugi potem dwie godziny snu i
      budzisz sie jak nowo narodzony.
      Drugi;cięzka głowa, ból w żołądku, pustynia w przełyku. Najpierw trudna
      pielgrzymka na dół do sklepu i zakup dwóch piweczek. Pierwsze dla zaspokojenia
      okropnego pieczenia, drugie lecznicze dla zabicia pozostałych objawów. Jeżeli
      jest wolny dzień kuracja może być kontynuowana do wieczora. Niestety są skutki
      uboczne; zgaga w żołądku, dlatego wskazane są tłuste posiłki;)))
    • Gość: zaphod Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 05.08.05, 21:49
      Ta metoda jest niestety tylko do zastosowania w lecznictwie zamknietym, ale jest
      za to w 100% skuteczna. A leci tak:
      dozylnie: 20% glukoza + potas
      doustnie: duzo witaminy C
    • wuuuj 50 mg metamfetaminy, albo 100 mg amfetaminy 05.08.05, 21:57
      czyni cuda.
      • Gość: ja Re: 50 mg metamfetaminy, albo 100 mg amfetaminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:58
        Ludzie wypróbujcie to:
        pół szklanki wody(obojętnie mineralnej niegazowanej,czy pzregotowanej,ale
        zimnej)+ łyżka stołowa octu+troche cukru dla smaku-->stanąć nad zlewem i wsypać
        opakowanie sody kuchennej-->pić takie spienione,żeby aż pzrez nos bąbelki wam
        wlatywały..
        serio stawia na nogi i od razu procenty sie szybciej ulatniaja:)
        poza tym KC24 lub 2KC w trakcie picia można zapobiegawczo łykac (tez
        pomaga ,do kupienia aptekach)
      • Gość: Tadek Re: 50 mg metamfetaminy, albo 100 mg amfetaminy IP: *.multicon.pl 15.06.08, 08:53
        Odradzam zazywanie scierwa i tym podobnych specyfikow.
        Problem z nimi jest taki ze ich produkcja nie jest legalna - wiec nie podlega zadnym(!) kontrolom jakosci czy normom sanitarnym.
        Wciagajac kreske ścierwa (to potoczne okreslenie amfetaminy dla niewiedzacych) nie wiesz tak naprawde co wciagasz. A to jest niebezpiecznie dla zdrowia

Choc zapewne masz racje racje z tym stymulantami. Jako zamiennik polecam legalna pseudoefedryne (np. w tabletkach Tussipec) z apteki ;)
    • Gość: wasze zdrowie Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.08.05, 06:43
      jak najszybciej spowrotem sie urznac

jesli jednak niestety trzeba walczyc to:
      piwo z redbulem-dobre na start
      lamp(k)a koniaku-jak sa warunki
      sok pomidorowy-najlepiej ze swiezych pomidorow+silantro(cos jak natka
      pietruszki)
      cantelupa, honey dew(nie wiem jak to po polsku)i wszystkie dyniowate(ale nie
      arbuz!)-mozna to w mixerze na zbeltac
      marijuana-jak sa warunki
      na wyziewy z paszczy, te o jednoznacznym charakterze-zoltko+magi

ps.jutro sprawdze te tabletki
    • Gość: En Mój sposób. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:24
      Bierzesz duże naczynie, np. kufel :) nalewasz na dnie trochę zagotowanej wody i
      rozpuszczasz w tym kilka łyżeczek cukru, zależy jak kto lubi, dolewasz do tego
      mineralki i sok z połowy cytryny. To jest chyba tzw. lemoniada, czy coś, na kaca
      jak dla mnie jest idealne. P.S. można dodać lodu:) jak kto woli :)
    • Gość: ania:):) Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:04
      dla mnie najlepsza metoda na kaca jest sok pomidorowy, cola, gorzka ciepla
      herbata a na to wszystko zjesc kilka pomaranczy:)!!! mnie to pomaga!!:):)
      • Gość: Plomba Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 06.08.05, 13:06
        Najlepsze jest rzeczywiście piwo,ale ja stosuję jeszcze gorący kompot z
        mirabelek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka