yavorius 20.07.05, 13:49 Dla mnie Heineken, aromatyczne, mniam!:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kohol Re: A najlepsze piwo to... ? 20.07.05, 16:00 Brawo! Ustrzeliłeś tym pieknym wątkiem 11111! Dla mnie chyba - Kelt. Ale Palone tez jest znakomite :) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: A najlepsze piwo to... ? 20.07.05, 17:13 nie ma najlepszego piwa. Dla każdego coś innego jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: devilfish Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:43 Heineken i owszem, ale także czeski Budweiser i Pilsner Urquel. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: A najlepsze piwo to... ? 22.07.05, 00:21 Okocim, Tyskie, Radegast, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kng Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.airlan.pl / 212.244.82.* 22.07.05, 11:46 najleszy jest bezapelacyjnie Kasztelan!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gauche Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.ztpnet.pl 22.07.05, 12:27 Obołoń pszeniczny, koniecznie schłodzony to miód w gębie. Heineken oryginalny, czy te popłuczyny z Żywca z etykietką Heinekena ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_lubojanski Re: A najlepsze piwo to... ? 19.08.05, 15:45 Gość portalu: gauche napisał(a): > Obołoń pszeniczny, koniecznie schłodzony to miód w gębie. Dokładnie. Najlepiej jeszcze jak kupiony na Ukrainie za 1zł ;-D > Heineken oryginalny, czy te popłuczyny z Żywca z etykietką Heinekena ? Nawet jeśli made in Holland to i tak żadna rewelacja. A najlepsze są i tak piwa domowe ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gauche Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.ztpnet.pl 24.08.05, 11:11 Zawsze mnie zastanawiało dlaczego importerzy piw narzucają takie marże. Wspomniany Obołoń, który kosztuje lekko ponad złotówkę na Ukrainie u mnie kosztuje juz 4,5 zł. Podobnie z piwami niemieckimi, na inne towary nie ma takich marż. Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: A najlepsze piwo to... ? 24.08.05, 11:41 Ja na przykład piłem Obołoń Pszeniczny i był taki wstrętny, że ledwo dopiłem do końca. Co innego Obołoń Biały - lekkie, delikatne piwko, bardzo dobra rzecz, a kosztuje tyle samo. Co do cen, to rozumiem, że Ukraina jest poza Unią i trzeba dowalać tak wysokie cła, ale już na przykład Czechy są w UE, a puszkowy Budweiser kosztuje powyżej 4 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Desi Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 14.10.05, 10:52 KORONA z czastka cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius uh 27.09.05, 14:32 Obolon smakuje jak farba malarska :/ Wiesz co, piłem Heinekena włoskiego, węgierskiego, słoweńskiego i polskiego i nie jest tak źle z polskim... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.kien Re: A najlepsze piwo to... ? 03.11.05, 21:11 uuu, a co to takiego oboloń pszeniczny? bardzom ciekawa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: A najlepsze piwo to... ? 23.07.06, 11:23 Gość portalu: gauche napisał(a): > Obołoń pszeniczny, koniecznie schłodzony to miód w gębie. > Heineken oryginalny, czy te popłuczyny z Żywca z etykietką Heinekena ? Ja uwielbiam Obolon Białe. Schłodzone jest wysmienite. Az mi slinka cieknie. A Heineken w Żywcu jest rozlewany pod nazdzorem Heineken Brouwerijen B.V. w Amsterdamie więc nie mzoe bardzo dobiegac smakiem od orginału. Sam bardzo lubie Heinekena, ale czasami sie zatsanawiam co w nim ludzie widzą. Chyba faktycznie przejade sie za granice i kupie tam Heńka i porównam z polskim :P Odpowiedz Link Zgłoś
filipmerynos Re: A najlepsze piwo to... ? 25.07.06, 23:20 Przepraszam, że trochę nie na temat; ale gdzie w Warszawie mogę nabyć piwo Obolon? Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: A najlepsze piwo to... ? 05.09.06, 12:12 na przykład w Blue City. jest tam piwniczka z różnymi ciekawymi piwami:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:22 Naturalnie Weissbier! Czyli pszzeniczne, niepasteryzowane.W Polsce - Heineken lub LECH Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: A najlepsze piwo to... ? 23.07.05, 00:47 Z pszennych to pijam Hacker-Pschorr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pieern Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:06 A ja wolę Żywca jedyne piwo z tą cudowną goryczą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edyta Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.radiostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:11 Dla mnie najsmaczniejszym piwem jest Łomża Export. I ta to dopiero ma goryczkę... Czuć smak a nie wodę. Pychota... Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: A najlepsze piwo to... ? 25.07.05, 12:42 ostatnio lubie Żywca Portera Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dog Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:43 Frog in the Dog :) - to piwo które lubią wszyscy, którzy nie lubią piwa ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_lubojanski Re: A najlepsze piwo to... ? 19.08.05, 15:46 Gość portalu: Dog napisał(a): > Frog in the Dog :) - to piwo które lubią wszyscy, którzy nie lubią piwa ogólnie > . I nikt kto lubi piwo ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: A najlepsze piwo to... ? 01.12.05, 13:07 co ty? żaba w psie? no jakie ty piwo widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.jh-inst.cas.cz 21.02.06, 13:11 hihih no czy to nie jest dog in the fog??:) ale moze frog in the dog samkuje rownie dobrze nie wiem nie probowalam:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 17:08 Najlepszy jest Harnaś Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: A najlepsze piwo to... ? 23.08.05, 18:29 Staropramen bardzo lubię. A z polskich to Perła Chmielowa jest całkiem niezła. A co do Heinekena - ten rozlewany w Polsce cuchnie jakby gazem do zapalniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: feline Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.w83-195.abo.wanadoo.fr 25.08.05, 18:40 Pelfort albo Leffe, moze byc Fisher, Heineken = sikowaty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baboon2 Re: każde australijskie IP: *.anu.edu.au / *.anu.edu.au 19.12.05, 01:44 Każde??? Nie wierzę. A jeśli już jesteśmy przy Australii to: lagery - Cascade, Boags, Southwark i Steinlager z NZ ales - Coopers Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: A najlepsze piwo to... ? 09.10.05, 09:58 tingel-tangel napisał: A z polskich to Perła Chmielowa jest całkiem niezła. moje gusta kulinarne i lokalny patriotyzm kaza przyznac ci racje;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: perla Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.marsoft.net 05.09.06, 16:09 perla chmielowa piwa krolowa Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: A najlepsze piwo to... ? 26.08.05, 20:48 Dortmund Union , a polskie to zdecydowanie Porter. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mercury Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 80.51.17.* 27.08.05, 01:35 Książ, ale butelkowany po puszkowy to siury Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kodziro Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:21 Jak To Jakie widomo "VIPER" Z BIEDRONKI Odpowiedz Link Zgłoś
talisker Re: A najlepsze piwo to... ? 02.09.05, 12:05 Nie rozumiem zachwytow nag Heinekenem - sami Holendrzy mowia o tym "chemical beer" (ci ktorych znam, sa pewnie tacy ktorzy sa z tego produktu, co dla mnie nic nie zmienia) Dla mnnie swietny byl Hevelius, teraz moga byc Tyskie, jak potrzebuje odmiany to kupuje lubelska Perle. Frater tez niezyl. Z "obcych": Warsteiner i Bittburger Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: A najlepsze piwo to... ? 03.09.05, 21:44 pełne warszawskie-takie w butelkach 0,33/baryłki/ z zielona karteczką ze sfinksem. mówiło się "z zieloną mordką".ale od 20 lat go nie widziałem NIEPASTERYZOWANE. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: A najlepsze piwo to... ? 04.09.05, 21:49 Dobre bylo.( pewnie z braku wiekszego wyboru)Klasyk, ciekawe czy dzis smakowalo by nam tak samo?? Odpowiedz Link Zgłoś
arkhan Re: A najlepsze piwo to... ? 13.10.05, 08:18 > Nie rozumiem zachwytow nag Heinekenem - sami Holendrzy mowia o tym "chemical > beer" Heineken to bardzo przeciętne piwo, ale doskonały marketing globalny. Wniosek: piwo nie musi być dobre, żeby się świetnie sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piwko Re: A najlepsze piwo to... ? IP: 212.160.108.* 26.09.05, 00:48 Dobre jest WOJAK .Tylko mocne 9V. Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: A najlepsze piwo to... ? 27.09.05, 14:12 Velkopopovicky Kozel 10 Staropramen Svetly Smadny Mnich Obolon Pszeniczny Eggenberg (cesky Krumlov) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cursed Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:01 Heineken i słowacki Saris. Dla zabawy Freeq ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: murowany Tatra Pils i Brackie tez dobre:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:29 ja lubie:) ale musi byc schlodzona i z butelki:) Brackie tez jest bardzo dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: generallo Mój ukochany Specjal z mojego Elbląga IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 28.09.05, 21:48 tylko to piwo się liczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ew Re: Żywiec IP: *.devs.futuro.pl 24.04.06, 22:27 Zywiec to prawie piwo Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: A najlepsze piwo to... ? 09.10.05, 10:01 skoro wypowiadaja sie w tym watku znawcy piwa, jak sadze, prosze o drobna pomoc: poszukuje piwa produkowanego tradycyjnie, calkowicie naturalnymi metodami, podobno gdzies w pn polsce tak robia, wiecie co na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrys Re: A najlepsze piwo to... ? 13.10.05, 14:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=524&w=30215863 www.browar-amber.pl/ www.bier.pl/1p.html Odpowiedz Link Zgłoś
ppablino Re: A najlepsze piwo to... ? 13.10.05, 14:13 "Tradycyjnymi metodami" - rozumiem, że chodzi o super niepasteryzowane piweńko...Ja kupuję takie piwo od dwóch producentów - bo więcej nie miałem okazji znaleźć w Warszawie...Jedno to "Ciechanów" z browaru Ciechanów a drugie to piwo "Żywe" z browaru Amber. To z Ciechanowa jest lepsze - oczywiście moim skromnym zdaniem ale Żywe to też ambrozja. Polecam. A ci sądzicie o "Desperados" mocno schłodzonym z cytrynką.......:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wojtala Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.chello.pl 15.03.07, 23:29 polecam "Grudziądzkie" o zawartosci alk. 5,6% - te jest niepasterywazowane! :) A po kilku miesiacach spedzonych w Bawarii moge dodac ze bardzo smakowity jest tamtejszy Spaten i Lowenbrau niebieski :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nikkey Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.plusgsm.pl 28.10.05, 22:18 Uwielbiam Amstel, ale dostepne chyba tylko za granicą, stad pije przewaznie na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
lammeresse czemu większość piw smakuje tak samo? 01.11.05, 14:49 Chodzi mi o polskie marki, wiodące niegdyś prym: Lech, Żywiec, Okocim... dawno temu miały różne smaki, a teraz można je nawet mieszać... Odpowiedz Link Zgłoś
mcmar Re: A najlepsze piwo to... ? 02.11.05, 22:39 Kasztelan, Strzelec( kosztuje mało lecz bez porównania smakuje lepiej niż np Tyskie), Becks i żadne inne Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia cieple piwo?? 07.11.05, 12:38 Uwielbiam pic piwo, ale wylacznie zimne. I nie letnie, tylko naprawde zimne! Ale zauwazylam, ze wiele osob reaguje na to ze zdziwieniem. Nie wobrazam sobie pic cieplego piwa, o piwie z puszki juz nie wspomne, bo to wedlug mnie powinno byc zakazane. A jak to u Was wyglada? Moze to ja jestem jakas dziwna? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leny Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 21:04 A smakował ktoś Tuborga ? To jest piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrys Re: A najlepsze piwo to... ? 04.12.05, 23:00 cioccolato_bianco napisała: > kriek Jeśli już ktoś lubi to kwaśne cuś (ja nie) to niech pije dobrego Cantillon. Takie Belle Vue albo St. Louis to takie piwne, słodzone oranżadki. Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: A najlepsze piwo to... ? 26.11.05, 21:04 Dowolne, byle niepasteryzowane. A takich wbrew pozorom zostało już bardzo niewiele - pojedyczne przypadki polskich regionalnych producentów. Reszta to wszystko jeden sik - smakują tak samo. A ktos kto twierdzi, ze potrafi odroznic volta od heinekena, to znaczy, że nie ma pojęcia o piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.05, 22:20 no więc odróżnię mój drogi bo zawodowo zajmuję sie piwem. Jestem degustatorem Odpowiedz Link Zgłoś