Dodaj do ulubionych

Piwo jest niedobre!

IP: 212.160.172.* 28.07.05, 15:30
Piwo jest niedobre, niesmaczne. Gorzkie.
Gdyby piwo nie miało procentów nikt by go nie pił! Najlepszy przykład: piwo
bezalkoholowe! Czy ktoś je pije?
Gdy ktoś mi mówi, że lubi piwo, to mu nie wierzę. "Lubi", bo się przyzwyczaił.
Gdyby piwo nie miało procentów stanowiłoby ciekawostkę a'la kwas chlebowy.
Można by było je sobie wypić na urlopie raz na pięć lat w ramach ciekawostki.
Podobie kawa. Dlaczego ludzie piją tę niesmaczną ciecz? Bo działa pobudzająco.
Obserwuj wątek
    • Gość: devilfish Re: Piwo jest DOBRE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:15
      Piwo jest dobre, smaczne, pożywne i gorzkie...bo to jest piwo. A wódka, czysta
      ?? Słodka raczej nie jest i do tego piecze w gardle :). Nic się na to nie
      poradzi. A piwo bezalkoholowe to nie piwo, tylko napój piwopodobny. A wódkę
      bezalkoholową piją wszyscy - w końcu nie da się żyć bez wody (rotfl). I co ??
      • dupekzoledny Re: Piwo jest DOBRE ! 28.07.05, 20:06
        faktycznie to szczyny. piwa nie można PAsTERYZOWAĆ. to zabija smak.
        • Gość: Ania Re: Piwo jest DOBRE ! IP: 212.122.214.* 29.07.05, 00:17
          Piwo jest rzeczywiście niedobre, ale nie wiem co kolega ma do kawy. Jeśli
          chodzi o najzwyklejszą Nescafe to zgadzam się. Ale osobiście piję kawy
          brazylijskie i kolumbijskie i są wyśmienite. Spróbuj a zmienisz zdanie.
    • lilarose Re: Piwo jest niedobre! 29.07.05, 13:49
      Zimne piwo jest dobre na upał, jest gorzkie i chłodzi.
      To kwestia indywidualna. Dla mnie niesmaczna jest czysta wódka i sądzę, że pije
      sie ją dla procentów, a nie dla smaku.
      • Gość: agata Re: Piwo jest niedobre! IP: *.du.xdsl.is 29.07.05, 22:29
        A ja uwielbiam Piwooooo! Za to, ze jest gorzkie i z babelkami! I za ten subtelny
        smak. Pilam bezalkoholowe i tez mi baaaardzo smakowalo choc z procentami jest
        lepsiejsze. Tak wiec piwo nie tylko dla facetow!! Nie lubie natomiast wodki
    • Gość: ela Re: Piwo jest niedobre! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 14:19
      I słusznie. Piwo jest tak niedobre, że należy go w mordę lać.
    • Gość: wes Re: Piwo jest niedobre! IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 14:27
      Ha,ha!!!Ale dobre!!I kto to wymyslił??
    • Gość: Beton PIWO JEST ALL RIGHT IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 14:44
      Niepiwoszu!!! Widać, że masz szczerą awersją do gorzkich "cieczy"! Jak nie
      lubisz gorzkiego to zapisz się do klubu "KOCHAJĄCYCH CUKIER" i tam przedstawiaj
      im swoje wątpliwośći! Ja kocham piwo i jestem jego koneserem, uważam, że dobre
      piwo wcale nie smakuje gorzej od wina, czy wódki, a wręcz przeciwnie lepiej.
      Kawy niepijam, ale też znam ludzi, którzy ją lubią i to bynajmniej nie dlatego,
      że "ich pobudza", lecz kochają jej aromat i smak! Jak nie smakuje zastosuj
      przepis Korwina Mikke- "17 łyżek cukru i jest dobrze":D- a najlepiej tydzień w
      Ciechocinku!
    • Gość: michasia Re: Piwo jest niedobre! IP: *.man.polbox.pl 04.08.05, 14:49
      A ja bardzo lubię piwo
    • Gość: Bodzio A gucio ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:52
      Jak Ci nie smakuje gorzkie to napij się jakiegoś owocowego albo imbirowego :)
      Ale zwykłe gorzkie smakuje świetnie, szczególnie podczas upałów.
    • michalfront Gdyby tak było każdy piłby spirytus bo ma max % 04.08.05, 14:55
      Widocznie piłeś mało piwa albo jakieś sikacze z marketu za 1,50 :)

Piwo może być naprawdę bardzo dobre, tylko musi być odpowiednio podane,
      schłodzone itp.

Ciepłe piwo z plastikowego kubka, na zatłoczonej goracej plaży to faktycznie
      nie jest to :(

Co do kawy miałem podobne odczucia, zawsze była po prostu zbyt gorzka. Ostatnio
      zacząłem ją czasem (1 na tydzień) popijać, ale tylko z duuuużą ilością cukru i
      śmietanki - niektórzy twierdzą, że to już nie jest kawa :)

Jeśli w ogóle nie lubisz piwa, to kup sobie piwo Miller w butelce 0,33 i wstaw
      na 3 godzinki do lodówki - ma łagodny smak, niewiele goryczki i znakomicie
      orzeźwia - polecam!
    • Gość: GTX Re: Piwo jest niedobre! IP: *.um.poznan.pl 04.08.05, 15:00
      Bla, bla, bla... Zero komentarza... Brak słów... Ciekawe co ten "ktoś" pije???
    • Gość: byk Re: Piwo jest niedobre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:26
      Najgorsze że wszyscy producenci oszukują.
      Wipij 05l z beczki i z puszki - sprawdz różnicę.
    • Gość: zdzisiek Re: Piwo jest niedobre! IP: 212.160.172.* 04.08.05, 16:25
      Niepiwosz, nie lubisz to nie pij, Twoja strata, musu nie ma. Ale piszesz
      herezje. Piwo jest smaczne właśnie dlatego, że gorzkie. Miliony ludzi pije je z
      przyjemnością od kilku tysięcy lat. Z przyzwyczajenia, dobre sobie. Jakby
      ludziom zależało tylko na procentach, toby pili wyłącznie spirytus. A "piwo"
      bezalkoholowe z prawdziwym piwem łączy tylko ukradziona nazwa.
    • zuh Nie do końca :) 04.08.05, 16:30
      A sok grejpfrutowy? Też gorzki i pozornie niesmaczny, ale ma wzięcie. A tonik?
      Z piwem bezalkoholowym to chyba troszke tak jak z inka zbożową, nie o gorycz
      chodzi ile o to, że nikt nie lubi namiastek. Chyba że prowadzi samochód :))
    • Gość: ttt Re: Piwo jest niedobre! IP: 217.153.131.* 04.08.05, 16:39
      jest smaczne i zdrowe
    • Gość: panna nikt Re: Piwo jest niedobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:05
      Ty,to moze ja jestem z innej planety,bo akurat za kawa i piwem przepadam,a
      jednoczesnie nieznosze alkoholikow.Kawa tylko z mlekiem,piwo tylko Pilsner[moze
      byc z sokiem]Pychota!
    • Gość: zdzisiek Re: Piwo jest niedobre! IP: 212.160.172.* 04.08.05, 17:28
      Niepiwosz, nie lubisz to nie pij, Twoja strata, musu nie ma. Ale piszesz
      herezje. Piwo jest smaczne właśnie dlatego, że gorzkie. Miliony ludzi pije je z
      przyjemnością od kilku tysięcy lat. Z przyzwyczajenia, dobre sobie. Jakby
      ludziom zależało tylko na procentach, toby pili wyłącznie spirytus. A "piwo"
      bezalkoholowe z prawdziwym piwem łączy tylko ukradziona nazwa.
    • Gość: meleme Piwko to najlepszy napoj na świecie IP: 213.17.170.* 04.08.05, 17:46
      A co do smaku to jest tyle rodzaji że każdy znajdzie coę dle siebie. A jak ktoś
      zna tylko te gożkie i niesmaczne to chyba robi zakupy wyłącznie w Leadeprice
    • Gość: av69_ Re: Piwo jest niedobre! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 18:52
      skrytym abstynentom mówimy zdecydowane NIE !!!
    • dupek.jak.kazdy.facet Re: Piwo jest niedobre! 04.08.05, 19:53
      Piwo jest dobre, piwo pić trzeba,
      kto pije piwo idzie do nieba.
    • Gość: Leszek Re: Piwo jest niedobre! IP: 213.17.241.* 04.08.05, 19:58
      Ryba śmierdzi rybą a wędzona rybą wędzoną!Ten zapach źle się kojarzy,a jednak
      ludzie je jedzą.
      To nie jest smaczne co jest smaczne tylko to co komu smakuje!
      • Gość: e Re: Piwo jest niedobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:39
        LECH + Miller :D:D:D
        fantastyczna światowa kompozycja!
    • Gość: alex_buligl Re: Piwo jest niedobre! IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.05, 20:56
      Na rany..., a gdzie TOLERANCJA!!!!Typowo polskie. Jak ci nie smakuje to nie
      pij!!!!!!!!!!!!!
    • nessuno Re: Piwo jest niedobre! 04.08.05, 20:59
      Rzecz gustu i smaku.Jedni lubią piwo z goryczką,inni łagodniejsze.Rynek piwa w
      Polsce jest dość różnorodny,i bardzo dobrze,bo każdy z pewnością znajdzie coś
      dla swego podniebienia.Unikam tylko gatunków piw produkowanych przez Kulczykową
      Kompanię.
    • Gość: matyldazone@gazeta Re: Piwo jest niedobre! IP: *.piasta.pl 04.08.05, 21:13
      Nie to dobre, co dobre, tylko to, co mi smakuje. Piwo akurat mi nie smakuje,
      ale kawa - marzenie...
    • Gość: leszek n Re: Piwo jest niedobre! IP: *.aster.pl 04.08.05, 22:50
      Podpisuje sie obiema rekami.
    • Gość: asia Re: Piwo jest niedobre! IP: *.czerniakowska.pl / 212.160.106.* 04.08.05, 23:29
      Przecież są różne rodzje piwa od pszennego (moje ulubione :)) po jakieś ohydne
      słodkie wynalazki typu ginger czy reds. Piwa jasne i ciemne, mocne i mniej
      mocne. Poza tym zimne jasne piwo jest idealnie gasi pragnienie. A grzane piwo z
      przyprawami zimą? Rewelacja. Tak naprawdę to rzecz gustu. I nie znam żadnej
      osoby, która nie lubi piwa a je pije bo ma %.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka