Dodaj do ulubionych

WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 02:59
ej, macie jakieś pomysły, na urozmaicenie picia kawy, chodzi mi głównie o
jakieś fajne dodatki w stylu kawa + kako + cynamon zalany mlekiem.
Bardzo smakuje mi kawa robiona w Coffee Heaven i dodatki do niej.
Czekam na propozycje, chętnym mogę przesłać na pocztę załącznik z
restauracyjnymi przepisami ze zdjęciami zaparzania dekoracyjnego kawy (nie
wiem jak to nazwać )
Obserwuj wątek
    • al.1 Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 04.10.05, 18:17
      Siur.

Kiedys zostalo mi:
      - niecala lyzeczka herbarty
      - lyzeczka kawy (mielonej)
      - i... kakao
      Postanowilem zrobic wykonczeniowke i wsypalem do szklanki po lyzeczce ww
      skladnikow, zaparzylem i uzupelniajac mlekiem. Bylo to wypijne, ale nie za
      bardzo wiedzialem co pije. Mozna by to nazwac herbakakaokaw, chociaz jakby
      oceniac dominacje, to raczej kawokakaoherb.

A jezeli chodzi o bardziej kulturalne kompozycje, to zrob sobie kawe z mlekiem
      i poslodz prawdziwym miodem.

• zdrowa_zywnosc_ekologiczna Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 24.01.06, 11:12
        Jeżeli szukasz adresów sklepów ze zdrową żywnością zajrzyj na www.zdrowa-
        zywnosc.org
    • jetpilot1 Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 05.10.05, 13:41
      jeśli chcesz to mi wyślij,z góry dzięki:)
    • rafstani Kawa z kardamonem 05.10.05, 14:57
      • tekisk kawa , cukier , szczypta soli 08.10.05, 21:13
        nie muszę mieć innych dodatków .
        • kropekuk Ja nie musze miec nawet cukru, choc przyznaje, ze 23.10.05, 06:30
          przy parzeniu w dzazbie cukier jest niezbedny, a ta orientalna kawa-ulepek
          przepyszna.
    • qubraq Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 10.10.05, 18:21
      Wiele lat pilem co rano w biurze kawe rozpuszczalna z czekoladą, goździkiem,
      cynamonem, ociupinką esencji waniliowej, slodzonej miodem gryczanym i zabielanej
      śmietanką
      Andrzej
      • Gość: ;) Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.tvk.torun.pl 23.10.05, 11:25
        Boziu, gdzie jest takie fajne biuro?
    • nessquick Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 18.10.05, 12:26
      - czekolada
      - łyżeczka smakowego cappucino
      - do czarnej: plasterek cytryny
      - do rozpuszczalnej: wsypać cukier, zalać łyżeczką wrzątku, ukręcić jak kogel
      mogel, delikatnie mieszając dodać resztę wody i mleko - naprawdę zmienia to
      trochę smak
      • Gość: Desi Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.10.05, 12:36
        Kawa na zimno.
        do pojemnika metalowego wlac cala filizanke kawy po wlosku.
        Kilka kostek lodu
        BELLIS ( gesty alkochol o slodkim, kremowym smaku )
        zamknac pojemnik i dobrze wstrzasac.
        wlewac do kieliszkow od szampana i posypac cynamonem.
        • pstrys Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 18.10.05, 13:34
          czy ten "alkochol BELLIS" to po prostu Baileys?
          • Gość: Desi Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.cust-adsl.tiscali.it 19.10.05, 10:02
            Pardon......napisalam tak jak sie wymawia. Nie mialam przed soba butelki i nie
            wiedzialam kak sie pisze. To to co Ty napisales
        • Gość: podyanty Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.dyn.iinet.net.au 21.10.05, 16:02
          Ludzie, moze uczcie sie ortografii zamiast pic kawe zaprawiona alkoholem przez "ch" !!!
          Czytam sobie te wasze wypowiedzi zamieszane na roznych forach i wlos mi sie jezy na glowie.
          Te wszystkie "puleczki" , "mazenia", "wogole" a czasm nawet "wogle" przyprawiaja mnie o oczoplas.

A jezeli chodzi o kawe to moze byc np kawa z kardamonem, albo z koniakiem (kropla), albo z kropla
          koniaku plus kropla mleka wszystkie z ekspresu i ristretto - po polsku to chyba skrocona czyli z
          minimalna iloscia wody - liczy sie smak a nie ilosc.
          • Gość: rzepiszka Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:16
            czasm... ale sie popisales stworku potworku :/
            • Gość: w ogole raczej:) Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.jh-inst.cas.cz 21.02.06, 14:17
              a nie " wogole" hihi
      • Gość: Gigolo Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.10.05, 07:58
        Parzymy kawę - nie może być rozpuszczalna. Następnie dodajemy cukier, mleczko
        i...... łyżeczkę whiskey. można dodać szczyptę cynamonu. Voilla!
      • Gość: evvvvvvvvvvvva Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: 213.199.30.* 21.10.05, 23:13
        Co to jest lyzeczka smakowego cappuccino?
        • Gość: evvvvvvvvvvva Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: 213.199.30.* 21.10.05, 23:24
          Pytam bo dla mnie cappuccino to cappucino...
          smakowe capucino jako dodatek do kawy...hmm cos mi tu nie pasuje
    • bonzee Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 18.10.05, 13:43
      Specjalisci ze Starbucks :D Ich strona:
      www.starbucks.com/default.asp?cookie%5Ftest=1
      Z tego co sie orientuje (a jutro bede w Polsce wiec sama to sproadze), to nie
      ma jeszcze zadnej chain company w Polsce, ale z pewnoscia to sie wkrotce zmieni.

• Gość: MV Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.dn72.umontana.edu 20.10.05, 22:31
        Kawa ze Starbucks jest ohydna, to taki McDonalds kaw. Jezeli tylko mam wybor,
        to kupuje cos innego (ale np. na lotniskach zwykle jest tylko to). Mam
        nadzieje, ze nie dotrze do Polski:)))))
        • bird-dogging zgadzam sie calkowice 21.10.05, 12:05
          to juz nawet w McDonalds daja lepsza kawe [odkrycie to bylo dla ogromnym
          zaskoczeniem]
          a w warszawie najlepsza kawe daja w green coffee:-)))
          • bonzee Re: zgadzam sie calkowice 22.10.05, 13:17
            Kawa w Starbuck jest przede wszytskim swietenie parzona, w domowych warunkach
            nie do wykonania. Jestem wlasnie na pieciodniowych wakacjach w Polsce i
            naprawde tesnie za prawdziwa, dobra kawa (i nie tylko kawa :D)! Pilam ja
            mieszjajac w Europie, w Australii, na wakacjach w Azjii. Swietnie smakuje
            prawie wszedzie. A w Polsce to faktycznie musicie poczekac, malo kto
            (zaplacilby nawet za rewelacyjne cappucino) 15 PLN.
            • kropekuk A gdzie ci tam dobrze zaparzona - kawe najlepiej 23.10.05, 06:28
              parzyc w dzazbach i ...GORACYM PIASKU!!! Poza tym smak zalezy od sposobu
              PALENIA kawy - i tu znow tradycyjne, choc wymagajace czasu metody sa najlepsze.
              COZ oferuje Starbuck? Kawe z 5 (tj.palona na czarno, ale ...to sie niestety
              czuje) z ekspresu, moze jeszcze z dodatkiem jakis chemikaliow "smakowych",
              podobnie jak ich kanapki etc. Junk food. I tyle. A rewelacyjne cappuccino nie
              istnieje;) W dodatku CZEMU mowisz o 15 PLN? W UK kawa w Starbuck naprawde nie
              kosztuje PRAWIE TRZECH FUNTOW, bo i tu nikt za te cene by tego chlamu nie
              kupil - tyle kosztuje 250 g juz niezlej, mielonej lub ziarnistej kawy, w
              specjalistycznym kawowym sklepie w Londynie; najdrozsze gatunki to 5-6 funtow.
              Ludzie! Szukac kawiarni z palarnia kawy u AUTENTYCZNEGO TURKA, a nie truc sie
              u "Hamerykanow"
              PS: Ja bym sie spalil ze wstydu, gdybym w czasie podrozy po Azji zywil sie w
              fast foodach:)))
              • bonzee Re: A gdzie ci tam dobrze zaparzona - kawe najlep 23.10.05, 12:05
                Grande cappucino kosztuje w UK 2.55 (Wg. www.Xe.com 2.55 GBP
                United Kingdom Pounds = 14.7202 PLN). I ta chain company nie jest z pewnoscia
                fast foodem :D. Wkleje wkrotce opinie znawcow kawy o Starbucku.
                • kropekuk A KTO pije cappucino? Large or small? Emerytki i 23.10.05, 15:34
                  i arti-farti studentki:)))))
                  PS: Jesli "znawca kawy" jest Anglikiem to sie panna schowaj;)
            • Gość: Gosc Re: zgadzam sie calkowice IP: *.ADSL.mnsi.net 24.10.05, 01:00
              Czy Ty wogole rozumiesz, co znaczy slowo "kawa"? Bo jesli masz na mysli te
              dziwna ciecz uzyskana przez przelanie grubo zmielonej kawy goraca (bo nawet nie
              wrzaca!) woda, tak popularna w calej Ameryce Polnocnej i znacznej czesci Europy,
              to chyba mylimy pojecia... Woda w zlewie po skonczonym zmywaniu ma wiecej smaku
              niz ta cienizna.
              Pojecie kawy jest w sumie dosyc proste:
              Jesli to nie wyszlo z maszyny do espresso, to TO NIE JEST KAWA!
              • bonzee Re: zgadzam sie calkowice 24.10.05, 19:13
                > Jesli to nie wyszlo z maszyny do espresso, to TO NIE JEST KAWA!

Wniosek na miare specjalisty od kafelkow z chicagowskiego przedmiescia po
                przeplukaniu dziasel pomidorowa z ryzem Knorra z polskich delikatesow za
                rogiem :D
          • kropekuk Dolaczam sie do glosow oburzenia i rozpaczy: to 23.10.05, 06:15
            jest kolejny "hamerykanski" horror, krazacy jak widmo nad Europa - picia kawy
            uczyc sie od narodow Wschodu :)))
            • bonzee Re: Dolaczam sie do glosow oburzenia i rozpaczy: 24.10.05, 19:20
              Czy ty aby jak o czyms nie masz zielonego pojecia, czegos nie znasz, to
              twierdzisz, ze tego nie lubisz? Dziewczyna mojego brata zachowywala sie kiedys
              bardzo poodobnie, ale na szczescie jej to minelo.
          • senne_marzenie Re: zgadzam sie calkowice 24.10.05, 09:26
            ile razy tam jestem, to dostaje jakies zimne popluczyny z dodatkiem kawy, nie
            kawe. ble. zdecydowanie najgorsza kawa w wwie jaka pilam!
            • bonzee Re: zgadzam sie calkowice 24.10.05, 19:16
              Mowisz, ze pilas kawe w warszawskim oddziale Strarbucks, takk?
              Szkoda tylko, ze Starbucks nie ma jeszcze w Polsce :D
        • bonzee Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 22.10.05, 13:25
          Naprawde duzo latam, ale starbucksa na lotnisku nigdzie nie moge sobie
          przypomniec. Podaj jakies lotnisko poza US ze starbuckiem prosze. A Mc
          Donaldsem i ich kawa, to ludzi nie rozsmieszaj :D
      • Gość: kawiosz Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 00:28
        Ja też uważam, że kawa ze starbucks ssie, a co gorsza panowie od tego biznesu
        (moze panie) mają nieładny zwyczaj eliminowaina z rynku niszowo-kultowych kawiarni.

• bonzee Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 23.10.05, 12:08
          Jak jestes taki madry, to napisz mi dlaczego cappucino w proszku i zupki Knorra
          robia taka furrore w Polsce.
    • pstrys Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 18.10.05, 13:44
      Kawa z piwem (czyli kawa po irlandzku w wersji belgijskiej ;-) ). Nie każdemu
      może "podejść", ale cóż szkodzi spróbować?

Wlać do rondelka okolo 0,33l ciemnego, korzennego i nie za gorzkiego (!!!) piwa.
      Dodać łyżeczkę cukru (najlepiej brązowego) i kawałek cynamonu. Podgrzać - nie
      gotować. Dodać kubek mocnej kawy. Po rozlaniu do kubków / szklanek powoli dolać
      tłustej śmietanki do każdej porcji.

Co do gatunku piwa: zawsze robiłem tę kawę z piwem trapistów - Westmalle dubbel,
      "niebieski" Chimay albo La Trappe dubbel. Moim zdaniem kawa najlepiej wychodziła
      z "niebieskim" Chimay.
    • Gość: M Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.toya.net.pl 20.10.05, 20:17
      to nie kawa , tylko kawa amerykańska, czyli popłuczyny

może najpierw sprawdź czy smakuje Ci PRAWDZIWE esspreso
      • Gość: cannabee Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.the.forthnet.gr 20.10.05, 20:23
        zwykla kawe rozpuszczalna (nes najlepsza) mozna utrzec z cukrem (dodajac
        lyzeczke dwie wody)do bialosci - ma inny smak - dla mnie duzo lepsza
    • Gość: mac Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.chello.pl 20.10.05, 20:29
      ja czasami, glownie do mrozonej, dodaje kilka kropel aromatu do ciast (byle nie
      za duzo). poza tym polecam kawy aromatyzowane...
    • edax Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 20:37
      Zaparzasz kawę przez filtr przelewowy, a do kawy świeżo zmielonej sypiesz w
      zależności od upodobań i smaku szczyptę cynamonu i imbiru, można z mleczkiem i
      cukrem. A na kaca ja chlam kawę z cytryną bez niczego więcej, ból łba przechodzi
      z prędkością dźwięku...
      • anulka3112 Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 21:32
        Po zaparzeniu kawy dodaje do niej miodu, najlepiej plynnego.
        Jest pyszna i nie jest to tylko slodzenie kawy.
        Sprobujcie koniecznie!!!
      • wiotka_trzpiotka Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 09.12.05, 23:10
        yyyyyyyyyyyyyyyyyy
    • more.words Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 21:09
      no hej hej :) mi tez bardzo odpowiada kawa w Coffee Heaven < z dodatków do niej
      np. te pyszne orzechy w czekoladzie :) >

jakbys mogła - to mi też wyślij te swoje przepisy:)

ja do kawy dodaje "swieżą" wanilie i cynamon <ale ten jeszcze nie zmielony>
      heh... aromatyczna i pysznaa :D

jest jeszcze cos swietnego- ja to znam jako "kawa po grecku"
      do małego shakera , albo słoiczka wsypuje sie:
      -2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej
      -2 łyżeczki cukru
      -4 łyzeczki wody
      to wszystko trzeba zmieszac/ubic w tym naczynku....az osiągnie jasno brązowy
      kolor i taka musową konsystencje <to trwa krociutko>
      następnie przelewamy to do wysokiej szkalanki i zalewamy zimnym mlekiem <mleko
      wlewać trzeba po sciance szklanki - tak jak piwo do pokala>

to na serio pyszne i bardzo ładnie wygląda :) hehe

to czekam na przepisy na @
    • Gość: kiwi Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.chello.pl 20.10.05, 21:28
      Najpier sypie nieco cynamonu, potem trochę świeżo mielonego, białego pieprzu,
      wszystko zalewam gorącą kawą lub - jeśli z rozpuszczalnej - dosypuję kawę i
      leję gorącą wodę.
      Piję po chwili, kilka razy mieszam.
      Ta kawa najlepiej mi smakuje bez dodatku cukru, bez mleka itp.
    • Gość: Gość Gość Gość Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.05, 21:29
      Polecam kawę z dodatkiem Drambuie. www.drambuie.com/
      • ewoluta Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 22:08
        kawa z koglem-moglem :)
        • Gość: JolaSz Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:40
          ewoluta napisała:

> kawa z koglem-moglem :)

O, TAK!!! Kawa z koglem-moglem jest najlepsza. Tylko niestety trzeba wukręcic
          ten kogel-mogel, bo sam to on się nie chce zrobić - a rączka troche boli.
    • Gość: brulia Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.aster.pl 20.10.05, 22:20
      hey, proponuje dodac troche kardamonu lub kardamonu + cynamonu, do tego
      smietanka/mleko i cos slodkiego w zaleznosci od upodoban. Ja nie raczej nie
      slodze, ale dodaje zawsze mleko. Pycha! A i jeszcze jedno - parze kawe w
      ekspresie przelewowym i przyprawy wrzucam po prostu do filtra.
      Pozdrawiami i tez prosze o przepisy:)
      • brulia Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 22:22
        nie zalogowalam sie, wiec nie bylo maila, teraz jest!
        pozdrawiam i ide na kawe:) przede mna praca...
        • Gość: kcemot Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:46
          • Gość: kcemot Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:49
            do świeżo zaparzonej kawy (niesłodzonej) dodajemy dwie, trzy duże łyżki lodów
            (np grycana) i posypujemy startą gorzką czekoladą. nie mieszamy! po chwili mamy
            rewelacyjną piankę a lody świetnie mieszają się z kawą. mniam, mniam.

p.s.
            rozpuszczalana to nie kawa - to napój kawowy, sama chemia.
            kawa tylko w ziarenkach, świeżo zmialona.
    • Gość: Kudłaty Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: 212.11.57.* 20.10.05, 22:51
      Kawa z przydasiem, jest niesamowita
    • olguszek Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 23:24
      kawa gotowana wg zasady pięciu smaków (pita na czczo regularnie wpływa na
      trawienie bardzo pozytywnie): w tygielku lub rondelku nastawiamy wodę, jak sie
      zagotuje zmniejszamy gaz i wsypujemy kawę drobno zmieloną (dwie spore łyżeczki
      na kubek), mieszamy ostrożnie (kawa lubi wykipić). następnie wsypujemy pół
      łyżeczki cynamonu, mieszamy. potem pół łyżeczki imbiru, mieszamy. potem pół
      łyżeczki kardamonu (ew. zmielonych goździków) i mieszamy. chwilę gotujemy to
      wszystko razem mieszając (ja do czasu aż pianka zniknie). nastęonie odstawiamy,
      żeby fusy opadły. wlewamy do kubka słodzimy miodem. zdrowa i pyszna polecam!
    • wuuuj pol na pol ze spirytusem 20.10.05, 23:31
    • olguszek Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 20.10.05, 23:52
      a, ja też jestem chętna na załącznik :-)
    • wlodar1 Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 21.10.05, 00:07
      Hmm... Kawę piję od niedawna, więc nie zdążyłem sobie za bardzo wyrobić smaku co
      do niej ale najbardziej smakuje mi kawa z białą czekoladą. Gotuje białą
      czekoladę (Milka, Nestle czy Wawel) w rondelku, gdzieś ok. 1/3 tabliczki,
      nalewam do pustego, dużego kubka, wlewam kawę (rozpuszczalną lub świeżo
      mieloną), trochę mleka i gotowe. Dla mnie bomba (nie tylko kaloryczna;)

A co do przepisów, chętnie poznam. Kawa z Coffee Heaven jest mniam, kiedy nie
      mogę zrobić własnej. A americanos to beznadziejna kawa. Fuj! Raz na Heathrow
      jest spróbowałem: zimna była i bez smaku.

Pozdrawiam,
      Wlodek
      • Gość: aina Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.vpn.northwestern.edu 22.10.05, 00:22
        moj drogi, a od kiedy ty myslisz ze kawa z lotniska bedzie miala jakis smak?
        americanos (przynajmniej w wersji amerykanskiej) nie jest zla.
      • Gość: aina Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.vpn.northwestern.edu 22.10.05, 00:24
        ... a kawa z tabliczka bialej czekolady brzmi jak ulepek, az mi sie nie chce
        wierzyc ze cos takiego mozna pic. przeciez to wcale nie ma szlachetnego zmaku
        kawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: graczu Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.superred.com.co 21.10.05, 07:11
      kawa jaka pilem w bosni, kawa i cukier do zimnej wody, zagotowac na malym ogniu, odczekac chwile i znowu doprowadzic do wrzenia (mowia ze 3 razy);
      a przepis zmodyfikowany na sposob kolumbijski: uzyc ciemnego cukru z trzciny oraz caneli
      nawet kolumbijczykow zaskakuje ten smak ;-)
    • Gość: agg Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.b-m.pl 21.10.05, 08:33
      Czasami robię kogel-mogel, po dwie łyżeczki do filiżanek i zalewam to espresso.
      Albo dodaję ajerkoniaku do espresso. Kawy rozpuszczalnej nie zaliczam do
      kategorii "kawa" ;)
      • ciupazka Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 21.10.05, 08:54
        A jo zaprosom na carciom kawusie pod Giewontym, nie pozałujecie, pytomy
        piyknie!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=8765709
        • baabcia Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 22.10.05, 13:57
          to na kawkę pod Giewontem się zaprasza a potem
          narzeka się, że kawę wypili i przepisy świsnęli?
          Fajne nastroje na zakopiańskim forum, warto wyskoczyć
          na kawkę.
    • Gość: anhan1 Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.05, 08:59
      Bardzo interesuje mnie ten załacznik z przepisami.
      anhan1@gazeta.pl
    • Gość: gyges Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:01
      Aniu w miare mozliwosci rowniez prosze o te przepisy mail: gyges@gazeta.pl
      dziekuje
    • piegusska Re: WASZE POMYSŁY NA UROZMAICENIE kawy 21.10.05, 09:10
      Do kawy z ekspresu albo zrobionej w makinetce dodać likier czekoladowy (nie
      kakaowy!)i syrop miętowy. Udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty, posypać
      startą czekoladą. Może też być bez śmietany. Pyyycha:)Również poproszę o przepisy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka