miriam40 23.02.06, 14:39 Dostałam butelkę likieru Amaretto i nie wiem jak ja wykorzystać. Czy znacie jakieś przepisy na drinki z uzyciem Amaretto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek_mysiulek Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 23.02.06, 16:33 Mi bardzo smakuje sok pomarańczowy z dwoma kieliszkami tego likieru na dnie-to chyba nie jest drink:) Odpowiedz Link Zgłoś
yuka66 Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 24.02.06, 15:36 napelnic szklanke lodem dodac: 3/4 kieliszka whiskey 1/4 kieliszka amaretto uzupelnic sokiem pomaranczowym zamieszac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qar Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.jmdi.pl 08.02.15, 17:41 Whiskey czy whisky ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adiesta Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"? IP: *.vip-net.pl 02.03.15, 13:49 jakby to była różnica w drinku... whiskey bardziej się nadaje do drinków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"? IP: *.173.58.51.tesatnet.pl 03.04.15, 22:58 Zalezy czy amerykanska czy szkocka stad dwie rozne nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
antonina312 Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"? 07.04.15, 15:54 Najlepszy jest prosty drink - amaretto z colą :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kacha.bacha Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 17:24 amaretto+ wermut+sok z zielonych bananów (z kartonu, nazwy firmy nie pamiętam)+ lód (w ilościach wg uznania). W wersji skromniejszej ( bo najpierw wypiłam wermut) sok bananowy + amaretto. A jak skończył się sok, to same amaretto, też pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kali z kace Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.09, 11:13 no kumata z ciebie osóbka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 24.12.10, 19:04 a z ciebie pedał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pyszny drink Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.ztpnet.pl 05.08.10, 18:52 1 część amaretto, 3 części coca coli, 2 kostki lody, musi być zimny, pycha, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ela Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.40.253.49.threembb.co.uk 02.05.12, 17:52 Fuj z cola będzie za słodkie, najlepiej. Pić samo z lodem Puchatka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roza napoje gazowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:33 napoje gazowane sa niezdrowe i dlatego rzadko je pije. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: napoje gazowane 05.03.06, 12:10 Nie wiem jak w Pl, ale w UK nie ma zadnych norm na dopuszczalna ilosc benzenu w napojach gazowanych. Ostatnie badnia na napojach gazowanych potwierdzily, ze stezenie benzenu jest w nich kilkakrotnie wyzsze od dopuszczalnego stezenia w wodzie pitnej. (Benzen ma scisly zwiazek z podwyzszona zachorowalnoscia na raka, szczegolnie na leukaemie) Tutaj wiecej: www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=38752 Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: napoje gazowane 05.03.06, 12:13 To tak apropos soft drinks. O amaretto nic tam nie ma ;D Odpowiedz Link Zgłoś
korsarz3 Pyszny sposób picia 28.02.06, 16:14 podany jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36320&w=35698623&a=35822040 zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
elkomtur Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 05.03.06, 10:55 amaretto jest wspaniałe do kawy Odpowiedz Link Zgłoś
anthonette Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 08.03.06, 03:10 np. z sokiem jablkowym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 19:35 tak,tak,amaretto+ wódka+sok jabłkowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
merdak Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 18.05.06, 14:58 po 1/3 wódki, amaretto i mleka skondensowanego niesłodzonego, wszystko oczywiście zimne, nie wrzucać lodu do szklaneczki tylko zmieszać z lodem w shakerze (krótko, tylko żeby ochłodzić składniki). Aromatyczny, delikatny napój dla boskich kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
pokahontas6 Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 19.05.06, 14:05 30Bacardi Black, 20Amaretto, 20 Triple Sce i sok pomarańczowy. Pycha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pyza Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.06, 18:21 lody waniliowe wlozyc do shaker,odczekac az sie troche roztopia,do tego wlac amaretto,pomieszac,moim znajomym i rodzinie smakuje,choc to moze nie calkiem typowy drink Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 18.06.06, 20:24 co to jest triple sec? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sojka Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 25.04.07, 04:57 triple sec to likier pomaranczowy, mozna go zastapic np tanim orange curacao Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: o jestem Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.tkk.pl 16.01.09, 19:25 jestem kobieta i mi stanol Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wytraw RE; drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:00 swietn drink z amartetto kupujesz czysty ssok pomarańczowy dobrej jakości moze być tymbark bo gesty i kasny i dajesz jakieś 1,5 kieliszka amaretto na szklanke soku drink pycha polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amaretta Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.chello.pl 28.04.07, 23:49 bardzo dobry jest drink amaretto z mlekiem zwykłym mlekirm np.2%...polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ScreamingOrgasm Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 19:55 Bardzo fajny drin: drink.igo.net.pl/drink/drink/ScreamingOrgasm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joma24 Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 19:51 do tiramisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: borys Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.06.10, 20:19 amaretto dobrze smakuje z sokiem aroniowym+lód Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 28.12.07, 15:27 Jak lubisz słodkie ale mocne, to "Ojciec chrzestny": 2 części czarnego Johny'ego i 1 część amaretto - może być z odrobiną lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M.K. Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 00:06 szklanka soku z czystej pomarańczy ( bez dodatków i kieliszek amaretto.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M.K. Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 00:09 szklanka soku z pomarańczy + kieliszek amaretto. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrowa Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.aster.pl 01.03.08, 20:53 dodaje do kawy albo do lodow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryniu Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.08, 22:54 człowieku ! napij sie poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
gnusmass Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 12.05.08, 20:55 100 ml zimnej wody 20 ml Amaretto 10 ml syropu wiśniowego 1 łyż kawy we fluidzie wszystko razem zmiksować i przelać do wysokiej szklanki. Jeśli nie ma sie pod ręką miksera to można w szejkerze, a jak nie ma kawy fluid to zaparzyć zwykłej, mocnej, fusiastej. Ale to więcej roboty i należy przecedzić kawę. smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drinker kawowy Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 01:03 no fakt z tym rodzajem kawy nieźle pojechane. Nie pomyślałbym, że można drinka z butelkowej kawy zrobić takiego wyczesanego drinka! Gratuluje pomysłu!Drink i kawka prima sort! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x-donieq-x.xx.pl Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.08, 18:57 AMARETTO 50 ml Amaretto, 250 ml mleka, kilka kostek lodu, wiórki czekoladowe do posypania Jak przyrządzić? Wszystko wymieszać. Pychotka. 375 MAGNUM Składniki: 30 ml wódki 30 ml ciemnego rumu 45 ml amaretto 7 UP Szkło: szklanka typu highball Przepis: Wypełnić szklankę w 1/3 lodem. Wlać wódkę, rum, 7 UP i wymieszać. Dodać amaretto, ale nie mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Major Major Major Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 11:46 1. Bierzemy taką szklankę: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/Old_fashioned_glass_2.jpg 2. Wrzucamy do niej lodu (ilości wedle uznania) 3. Dolewamy ok. 200 ml amaretto 4. Całość dopełniamy mrożoną kawą (z mlekiem, z cukerem, bez niczego: wedle uznania) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jagna Lis Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.chello.pl 07.08.08, 07:28 cos ciekaweo i dobrego www.pulpecik.pl/przepisy/aid/1315/Slodkie_amaretto_z_wisienka.html Odpowiedz Link Zgłoś
bzdura24 Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 18.08.08, 17:44 sok z arbuza, odrobina soku z kiwi, amaretto. Wrzucic w malych kieliszkach na moment do zamrazarki... pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drops z mlekiem IP: 80.51.196.* 23.10.08, 21:50 czlowieku z mlekiem koniecznie 1,4 amaretto w kieliszku reszta zwykle mleko a jak chcesz kremowe bardziej zeby bylo to gestsze tlustsze mleko kozak jest kocham tak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kas Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 22:51 amaretto, gin, sok grejpfrutowy, świeży sok z limonki i lód Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryjek Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:17 sprawa jest prosta. kiedyś piłem po prostu amaretto z colą, ale odkąd miałem delegację do Stanów Zjednoczonych, to napiłem się tam amaretto z colą, wzmocnione wódką :) teraz robię to tak. biorę szklankę jak do whisky. wlewam 50-75 ml, dodaję tyle samo wódki - najlepiej jakiejś neutralnej, np. luksusowej. dopełniam colą. oczywiście wcześniej lodu wg uznania - 2-3 kostki. super. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Genesis Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 02:05 Widzę, że ktoś tu chce mieszać luksusową. Broń Boże! Wódeczka jest rewelacyjna, ale w czystej postaci. Dziś wychyliliśmy ponad litr i bez ekscesów, a faza była :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_gambit Re: Jaki można zrobić drink z "Amaretto"??? 23.12.08, 19:19 Chociazby ojciec chrzestny albo matka chrzestna - dodajesz odpowiednio bourbonu albo wodki i kosteczki lodu do thumblera i jest dobrze :) zawsze mozesz tez po prostu oddac mi Amaretto :) Odpowiedz Link Zgłoś