GoĹÄ: Gosia IP: *.mofnet.gov.pl 05.03.03, 08:58 słyszałam, że jest cos takiego, ale gdzie to można kupić i na jakiej zasadzie to działa. POzdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kanuk Re: kubki do ubijania mleka do Cappuccino IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.03, 14:00 tak, sa takie kubki. dzialaja na zasadzie "rozbijackiej", tzn. w trakcie wykonywania szybkich ruchow w gore i w dol raczka na koncu ktorej znajduje sie koleczko z bardzo drobnymi otworami, pasujace dosc ciasno do wnetrza kubeczka, mleko sie obficie spienia a my razem z nim. no i mamy cappuccino. kubeczki sa do kupienia w kazdym sklepie, ktory ma je na skladzie. np. z artykulami kuchennymi w Reducie . Uwaga ! : najnowszy wynalazek Szwajcarow to mini - smigielko-mikserek, ktore jest wygodniejsze w uzyciu, bo nie boli od niego lapa, ktora w koncu trzeba trzymac te filizanke cappuccino, o ktora nam chodzilo, kiedy przystepowalismy do spieniania mleka. Zapewne jednak i na to dzielni Szwajcarzy cos zaradza. Jakas lape ztuczna zrobia, co karmic nas ta pianka bedzie, kiedy my bedziemy sobie pogrywac w wista albo zmieniac kanaly w kanalowej telewizji TV Kanal. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No proszę.. 06.03.03, 14:03 .. co za zbieg okoliczności. Widać, kto tu na tym forum pracuje, a kto tylko szyku zadaje! KrisK :) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: kubki do ubijania mleka do Cappuccino 06.03.03, 16:22 Gość portalu: kanuk napisał Uwaga ! : najnowszy wynalazek Szwajcarow to mini - > smigielko-mikserek, ktore jest wygodniejsze w uzyciu, bo nie boli od niego > lapa, ktora w koncu trzeba trzymac te filizanke cappuccino, o ktora nam > chodzilo, kiedy przystepowalismy do spieniania mleka. Podejrzewam, że to włoski wynalazek. Mam ten mini mikserek na baterię kupiony chyba z pięć czy sześć lat temu we Włoszech właśnie. Spienia się podgrzane mleko, zimne schłodziłoby za bardzo kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: kubki do ubijania mleka do Cappuccino IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.03, 17:17 inzynierem jestes Ty , Miltonio. ja cytuje z instrukcji obslugi. zimne albo dosc gorace. to tak technicznie rzecz ujmujac, nie indywidualnie, druzynowo bardziej. Schlodziloby kawe? a o zimnej kawce nie slyszelismy? jezeli powiedzialem o szwajcarskim "wynalazku" , to pilem do ich wszystkiego -naj , naj, usprawnionego. zapewne Wlosi szybciej to wymyslili i zrobili w wersji nie- uszwajcarzonej jeszcze. Auguri! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: kubki do ubijania mleka do Cappuccino 06.03.03, 14:01 Ja swój kupiłem w jednym z niezliczonych sklepików z kawą i herbatą. Wygląda toto jak cos w rodzaju tzw. zaparzacza do herbaty: rodzaj garneczka + pokrywka z przebiegle zamontowanym ruchomym sitkiem. Nalewa się mleka (niewiele), podgrzewa (nie gotuje!!), zdejmuje z gazu, a następnie pompuje się siteczkiem. Mleko przechodząc przez sitko wte i wewte spienia się ślicznie. Owo mleko spienione wylewamy na kawę, jak ktoś łakomiec, to jeszcze posypujemy z wierzchu kakałkiem. Proste i tanie. Pozdrawiam. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: kubki do ubijania mleka do Cappuccino IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.03, 15:02 posypac mozna tez cynnnnnnammmonnnem. a mleko musi byc albo zimne albo cieple, nie moze byc cieple. bo jakos tak wtedy "cieple kluski" wychodza a nie pianka do cappuccino. alternatywa do robienia pianki jest sluchanie TV Kanal, oni sami tam te pianke produkuja w duzych ilosciach. tez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk korekta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.03, 17:21 korekta : zimne albo dosc gorace. nie-letnie tyle mowi instrukcja made in Helvetia. chyba im wierzycie , cholercia , a? a sroda p. byla wczoraj. dzis tlusty czw. z kapusta. i grzybami. na cieplo. tylko Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: korekta 07.03.03, 01:09 Tylko nie-letnie, a co z letnim-i. I czy instrukcja konieczną jest? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: korekta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.03, 12:56 Szwajcarzy twierdza,ze sie nie ubije tak dobrze jak zimne lub b.cieple. Nie, instrukcja nie jest potrzebna....ja sie nia podpieralem w dyskusji jako argumentem, zeby nie bylo ze sie wymadrzam bez podstaw. od siebie dodam jeszcze ,ze mleko powinno byc bezolowiowe. a nie od wscieklej krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: korekta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.03, 12:58 i jeszcze co do nieletnich...nie powinni w ogole pic cappuccino. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: korekta 07.03.03, 22:11 Tak jest!!Szafa gra i buczy! Od capucino dupsko rosnie. Ja osobiscie wole mala czarna.I do niej kieliszeczek koniaku.I oczywiscie nie zapominamy o papierosku. No i jak nam sie ladnie dzien zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Korekta. 07.03.03, 23:45 glory napisał: > Tak jest!!Szafa gra i buczy! > Od capucino dupsko rosnie. Ja osobiscie wole mala czarna.I do niej > kieliszeczek koniaku.I oczywiscie nie zapominamy o papierosku. > No i jak nam sie ladnie dzien zaczyna. Odradzam papierosek. Zalecam (jako doktor) cygarko. Osobiście zamiast koniaku wolę Tanią Whisky albo grappę, albo wódeczkę. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Korekta. 08.03.03, 02:12 Dziekuje panie doktorze za rade z papieroskiem. Pykanie cygara ,kielich koniaku czy tam lyski, czytanie jakiegos powaznegp magazynu(oczywiscie musi byc w jezyku obcym),to robi wrazenie na niewiastach. Sam nieraz lubie tak zaszpanowac w kawiarni. Wstretny papieroch paszol wat biore sie za cygara. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Korekta. 08.03.03, 09:10 Glory, doktorowi na Twoim miejscu to bym za bardzo nie wierzyła. Przynajmniej w kwestii oddziaływania na damy. Cygaro kojarzy się często, gęsto z gangsterem albo łapówkarzem (vide Lew) i mało apetyczną nalana twarzyczką. Może lepiej fajka, znamionująca intelektualistę. Pisma zagraniczne jak najbardziej, tyle że jesli będą bardzo zagraniczne, to uważaj, żeby ich nie trzymać do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: Korekta. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 11:41 z paniami latwiej. ugryzie taka truskawke na pol , zrobi oko i juz facet zalatwiony jest. gasi szybko papierosa i wierci sie na mysl sama, dopoki go do odprawy celnej nie zawolaja. bo to bylo na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niech Re: Korekta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.03, 11:54 Ona byla celniczka a ty wiozles truskawki? Masz strasznie skomplikowane zycie uczuciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: Korekta. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 12:16 Aaa, to i Tobie, Niechu, zycze wesolego 8 marca. do tej pory zaden osobas sie o moje zycie uczuciowe nie zamartwial! jestes pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka W sprawie truskawki 08.03.03, 13:03 Myślisz, że to na wszystkich panów działa? Jeżeli tak, to ta wiedza przydatną może się bardzo okazać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: W sprawie truskawki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 13:08 jasne ,ze to dziala. siadzie taka niewiasta na kolanach ,z truskawka w reku sie namierzy i ugryzc da....mozliwosci nieograniczone......ale juz wolaja do wejscia numer .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niech Re: W sprawie truskawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.03, 13:15 Siadzie na kolanach? U nas sie mowi: kleknie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: W sprawie truskawki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 14:09 Niech , ja nie o tym ... zwyczajne , amazonskie, ze zwartymi kolanami,skupionym wzrokiem aby nie trafic w kolnierzyk lub krawat, przysiadanie na kims , kto juz siedzi na lawce, krzesle. z truskawka w reku i usmiechem , namierzanie sie na otwor gebowy oslupialego delikwenta. ja wiem, ze to moze byc trudno komus , kto nie przezyl takiej chwili, zrozumiec.... mialem to szczescie-przyznaje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: W sprawie truskawki 08.03.03, 14:15 Ale czy to było w celach erotycznych czy reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: W sprawie truskawki i nie tylko 08.03.03, 14:12 Zaczynam mieć poważne wątpliwości, czy to jednak na wszytkich panów działa. Obawiam się, że Ty działasz na wszystkie kobiety tak, że lecą po truskawki i od razu siadają Ci na kolanach. Ps. Nie mogłeś polecieć następnym samolotem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: W sprawie truskawki i nie tylko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 16:31 skad wiesz , zarlaczko, ze nie polecialem innym samolotem ? jednak byla to chyba sztuka w czystej formie, zachwycajace przezycie chwili. a ile witamin! Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: W sprawie truskawki i nie tylko 08.03.03, 23:47 Fakt, nie wiem. Więc czy zostałeś smakować sztukę i organizm wzmacniać, czy jednak poleciałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niech Re: W sprawie truskawki i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 00:49 Polecial. Odlecial, znaczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: W sprawie truskawki i nie tylko 09.03.03, 00:55 jedynym wyjsciem z sytuacji bylo to do samolotu. wchodzac do srodka poprosilem o Schweppes Bitter Lemon i Times'a. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niech Re: W sprawie truskawki i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 01:05 Bez alkoholu? To zapasc! Czy jest na pokladzie lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: W sprawie truskawki i nie tylko 09.03.03, 01:31 A nie o truskawki... A ona się tak starała. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niech Re: W sprawie truskawki i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 01:38 Rozumiem Z., ze pozarlas sie z Kaska. I obrazilas sie na ludzi, ktorych nawet w zyciu nie zobaczylas. Jest mi przykro, bo ja znam polowe E., a z innymi udalo mi sie pogadac (nawet z toba). Przekladanie e-potyczek na reality jest bez sensu - ja nawet staram sie w e-reality dojsc do porozumienia z osobami ktore zaatakowalem. Czyz nie jestem dobrym przykladem? Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Już nie o truskawkach 09.03.03, 02:06 Na nikogo się nie obraziłam, Na Edukację nie wchodzę, bo była dla mnie mnie rozrywką, bardzo lubianą, o czym nie raz wspominałam. Ale w pewnym momencie zacząłeś przepychanki, najpierw z Karoliną, potem z Anielą, zaczęły się jakieś zakazy, nakazy i wyzwiska od których E. była dotychczas wolna. I wtedy straciłam ochotę na to żeby się na niej dopisywać. Zrozum Niechu, dla mnie to jest rozrywka, a nie pole walki. I dopóki taką była, ja też tam byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: scorpio Re: kubki do ubijania mleka do Cappuccino IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.03, 00:32 Kubki rzeczone do ubijania przepysznego mleka do cappucino dostać można w niezłym wyborze w "Pożegnaniu z Afryką" Kiełbaśnicza 24. POzdrawiam serdecznie A Odpowiedz Link Zgłoś