e-ftalo
07.01.11, 20:38
Słuchajcie,jestem w patowej sytuacji, miałem 5 psów(1 samiec,4 samice) ale 4 miesiące temu urodziły się jeszcze 3.
Nie utopiłem ich,nie uśpiłem,po prostu tu są. Jest zima więc muszą nocować w domu,a przy większych mrozach cały dzień. Wiadomo co wyprawiają szczeniaki:sr..e. szcz.. gdzie popadnie, wchodzenie na stoły ,w poszukiwaniu żarcia,totalny syf na podłodze,nawet jej nie zmywałem od tego czasu,bo po co jak i tak za chwilę upaprana.
Teraz jedyne czego pragnę to po prostu się ich pozbyć.Jednak jest zima i przecież nie oddam do lodowatego schroniska udomowionych szczeniaków,pewnie by tego nie przeżyły albo było by to dla nich fatalne. Ogłaszałem w 5 serwisach z darmowymi ogłoszeniami z mojego regionu ,ale ludzie chcą tylko rasowe,a to są kundle.
Dodam że sąsiedzi mieli już dość gdy było 6 psów(jeden miał wypadek) ,one są na wolnym wybiegu na podwórku.
Teraz nie jest możliwe aby tu zostały przynajmniej młode samce,bo wiadomo czym to grozi.Podwórko jest dobrze ogrodzone,więc nie ma możliwości aby dostał się obcy pies,dlatego muszę się pozbyć samców.
Nie mam serca wywalać do schroniska jakiegoś psa,ale tu sytuacja jest patowa i nie mam pojęcia jak odnaleźć nowe domy,ogłoszeń na słupach przyklejać nie wolno.