Dodaj do ulubionych

Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych?

07.01.11, 20:38
Słuchajcie,jestem w patowej sytuacji, miałem 5 psów(1 samiec,4 samice) ale 4 miesiące temu urodziły się jeszcze 3.
Nie utopiłem ich,nie uśpiłem,po prostu tu są. Jest zima więc muszą nocować w domu,a przy większych mrozach cały dzień. Wiadomo co wyprawiają szczeniaki:sr..e. szcz.. gdzie popadnie, wchodzenie na stoły ,w poszukiwaniu żarcia,totalny syf na podłodze,nawet jej nie zmywałem od tego czasu,bo po co jak i tak za chwilę upaprana.

Teraz jedyne czego pragnę to po prostu się ich pozbyć.Jednak jest zima i przecież nie oddam do lodowatego schroniska udomowionych szczeniaków,pewnie by tego nie przeżyły albo było by to dla nich fatalne. Ogłaszałem w 5 serwisach z darmowymi ogłoszeniami z mojego regionu ,ale ludzie chcą tylko rasowe,a to są kundle.
Dodam że sąsiedzi mieli już dość gdy było 6 psów(jeden miał wypadek) ,one są na wolnym wybiegu na podwórku.
Teraz nie jest możliwe aby tu zostały przynajmniej młode samce,bo wiadomo czym to grozi.Podwórko jest dobrze ogrodzone,więc nie ma możliwości aby dostał się obcy pies,dlatego muszę się pozbyć samców.

Nie mam serca wywalać do schroniska jakiegoś psa,ale tu sytuacja jest patowa i nie mam pojęcia jak odnaleźć nowe domy,ogłoszeń na słupach przyklejać nie wolno.
Obserwuj wątek
    • lu221 Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.01.11, 20:48
      palnij se w łeb. będzie po problemie.
      no żesz *&^%$#@

MYŚLENIE NIE BOLI

Trzeba się było zainteresować wcześniej
      1. co zrobić, zeby nie było szczeniaków
      2. jak juz sa, co zrobic, zeby je spacyfikowac

nie wiem, co mnie tknelo, zeby zajrzec na to forum
      • orchidee_84 Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 22:29
        To fakt, że można było temu zapobiec. Warto wysterylizować suki, a psa wykastrować. To nawet z punktu widzenia zachorowalności na nowotwory u psów jest wskazane.
        Jak się najprościej pozbyć szczeniaków? Można dać ogłoszenia na forach psich, na forach adopcyjnych. Tam można znaleźć najwięcej psiarzy gotowych pomóc.
        szkolenie psów wrocław
    • friendii Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.01.11, 20:58
      Po pierwsze dawaj ogłoszenia na www.gumtree.pl w dziale zwierzęta - że oddasz szczeniaki. Dodaj do ogłoszenia zdjęcie, choćby takie zrobione komórką.
      Żeby sytuacja się nie powtórzyła to wysterylizuj te suki, a jeśli nie masz funduszy, to przynajmniej idź do weterynarza niech im daje zastrzyki antykoncepcyjne (znacznie tańsze). Jeśli nic nie zrobisz, to będziesz mieć fabrykę szczeniąt. Możesz też wykastrować psa - najtaniej i najłatwiej, ale skąd będziesz mieć pewność, że przy 4 sukach jakiś pies z sąsiedztwa nie podkopie ci sie pod ogrodzeniem. Słowem działaj - czy raczej niech działa weterynarz, bo skończysz jak Viletta Villas.
      • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.01.11, 21:20
        Gdzie jeszcze mogę dawać ogłoszenia ,które serwisy są najbardziej skuteczne w w tym temacie?
        Podkopać nie dadzą rady,tu jest jak w twierdzy,zrobiliśmy porządki z ogrodzeniami,po tym jak stale uciekały,nareszcie jest porządek.Zastrzyki są ok,ale następna się będzie szczenić niebawem.Teraz pewnie zostaną utopione w lodowatej wodzie te co się urodzą,chyba że znacie lepszy sposób na szybką śmierć ślepego miotu(prąd,zrzut z wysokości) szybko i prawie bezboleśnie.Oczywiście można i uśpić,ale mam wątpliwości czy śmiertelny zastrzyk jest metodą szybką i bezbolesną,mimo że to "standard" ale mnie nie przekonuje ta metoda.
        • friendii Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.01.11, 21:27
          Wiesz, mam wielką nadzieję, że robisz sobie jaja. Jeśli jednak twój post jest prawdziwy i oczekujesz na następne szczeniaki, to dowiedz się, że:
          - najbardziej humanitarna w tej zaistniałej już sytuacji jest sterylizacja aborcyjna suki
          - potem uśpienie ślepego miotu w godnych i humanitarnych warunkach
          - topienie to jakieś chore pomysły, choć oczywiście robią to "ludzie", którym szkoda pieniędzy na weterynarza, żeby uśpił szczeniaki.
          Skoro zdecydowałeś się mieć psy, to dopilnuj żeby się nie rozmnażały. W XXI wieku są na to skuteczne sposoby. A co do ogłoszeń to próbuj też na allegro, powieś ogłoszenie u lokalnych weterynarzy, popytaj sąsiadów, czy nie chcą szczeniaka, popytaj rodzinę. Nie będzie to łatwe, bo psów bezdomnych jest mnóstwo. Dlatego odpowiedzialny właściciel albo pilnuje suki, albo - jeśli nie ma takiej możliwości -sterylizuje ją, żeby nie przysparzać światu kolejnych szczeniaków, których nikt nie chce.
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.01.11, 22:42
      To faktycznie najlepszy pomysł z tą sterylizacją,ale w portfelu cienko z kasą,nie wiem jak na to wszystko wyrobić z kasą,a te psy strasznie żrą,5 kg karmy starcza na góra 2 dni,masakra.
      A co do topienia,udowodnij że uśpienie jest lepszą metodą,takie małe i tak z byle powodu zdychają a co dopiero utopione.
      Wolałbym aby to był żart,ale niestety to porażająca rzeczywistość. Najlepiej byłoby oddać to wszystko do schroniska i spokój ,ale ja nie idę na łatwiznę i szukam porady tutaj,a nie u sąsiadów tępych wieśniaków ze wsi świętokrzyskiej,którzy po prostu wyrzucaja na ulicę ,no bo taki obyczaj.Jako człowiek z galicji nie uznaję takich metod
      • friendii Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.01.11, 22:49
        Wspołczuję ci albo stanu zdrowia, albo "poczucia humoru".
        • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 00:50
          skup się na swoim stanie zdrowia i ciesz się że ciebie to nie spotkało.
          Ja dotychczas świat nie ucierpiał na moich szczeniakach,dopiero rozważam co dalej,a ty z wyzwiskami. Jeśli jesteś dogomaniaczką,to zastanawia twoje podejście do tego co piszą inni. Czekam na profesjonalne porady
      • garraretka Wyższość uśpienia nad topieniem. 18.01.11, 21:46
        e-ftalo napisał:

> A co do topienia,udowodnij że uśpienie jest lepszą metodą,takie małe i tak z by
        > le powodu zdychają a co dopiero utopion
        e.

Proszę bardzo - sterylizacja aborcyjna - czyli poważny zabieg operacyjny - jest wykonywana w pełnej narkozie czyli suka nic nie czuje. Dodatkowo po podaniu narkozy, płody-szczeniaki również usypiają - narkoza podana matce działa też na płody. NIC NIE CZUJĄ.
        Po dokonaniu zabiegu - gdy usunięte płody jeszcze śpią i, podkreślam, NIC NIE CZUJĄ podaje im się dodatkowy zastrzyk usypiający. Szczeniaki nigdy się nie budzą.

Cała procedura jest bezbolesna i humanitarna.

Możesz to powiedzieć o topieniu? Szczeniak - niezależnie jak jest mały - oczuwa ból.
        • marslo55 Re: Wyższość uśpienia nad topieniem. 20.01.11, 09:57
          garraretka napisała:
          "Po dokonaniu zabiegu - gdy usunięte płody jeszcze śpią i, podkreślam, NIC NIE CZUJĄ podaje im się dodatkowy zastrzyk usypiający. Szczeniaki nigdy się nie budzą"
          Nie wiem tylko, czy jest sens tłumaczenia tego zwolennikom topienia szczeniąt. Chyba każdy wolałby być uśpiony zastrzykiem niż utopiony i dla każdego powinno być oczywiste, że śmierć przez uśpienie wyrządza psu mniejszą krzywdę niż śmierć przez rozerwanie płuc wodą. Jeśli ktoś szuka usprawiedliwień dla topienia psów, zawsze je znajdzie, a na argumenty będzie głuchy..
    • czekoladka90 Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 01:36
      sterylka aborcyjna, a później sterylizacja wszelkich posiadanych przez ciebie suk i nie będzie kłopotu w przyszłości. Spróbuj dać ogłoszenia na dogomanii, allegro,allegratce.
      • minniemouse Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 02:13
        To faktycznie najlepszy pomysł z tą sterylizacją,ale w portfelu cienko z kasą

a teraz co, masz kase aby to wszystko uspic, albo jak bedziesz zmuszony wychowywac - aby wykarmic, zaszczepic itd????
        naprawde, niektorzy nie maja wyobrazni,
        jak mogles dopuscic w ogole do takiej sytuacji zeby majac tyle psow ZADEN nie byl wsyteryzliowany!

w PL sa organizowane akcje sterylek za darmo, bedac wlasicielem psow twoim obowiazkiem bylo zadbac aby zarowno suki jak i PIES byly wykastrowane

i jak najszybciej zbierac informacje o tym oraz kase, oczywscie.

wszystkiego mozna dowiedziec sie w necie, tak jak dowiadujesz sie teraz.

PIES pokrywa, i zawsze moze sie zdarzyc ze gdzies spotka nie wysterylizowana suke
        i znowu beda szczeniaki nikomu niepotrzebne, i kolejne dramatyczne posty - co mam robic?.
        Wez i puknij sie w glowe Czekoladko. myslisz ze sterylizacja samych suk to rozwiazanie problemu ??????

Minnie
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 02:37
      nie wiem jak,nie wiem gdzie,ale muszę się tego skur..stwa pozbyć,tylko jeden z 3 łaskawie wychodzi na dwór aby się wys.. reszta robi to nonstop na wykładzinę,sprzątam dzień w dzień podłogę ścierą,idą prześcieradła ,bo szmaty się skończyły
      Ten koszmar musi się skończyć
      • semi-dolce Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 13:26
        A nauczyłes je załatwiac się na dworze? Przy gromadzie psów to trudne, ale wykonalne.

Suki wysterylizuj, psa wykastruj. Ślepy miot sie usypia u weterynarza a nie barbarzyńsko topi, jesli juz koniecznie chcesz je zabić.

Szczeniaki ogłos na alegratce, alllegro, forach o psach.

Z kasą cienko? Pracy duzo? Duzo jedza? Cóz, one się na swiat nie pchały, ty doprowadziłes do tego, że sa, więc pij piwo, którego sobie nawarzyłeś.
        • shewerewolf Oj.... 08.01.11, 20:35
          Bardzo chetnie bym się z tobą spotkała i powiedziała co masz robić w tej sytuacji.. Echh. Skąd sie biorą takie koszmary?
          Sterylizacja przede wszystkim!
          Boże kochany , gdybym kiedy dożyła tej pociechy,
          Żeby te księgi zbłądziły pod strzechy...:((
          Jak tu zmieniać mentalność? Jak oświecać tę ciemną masę do której należysz??:(
          Pomagam w przytulisku, mamy ponad 130 psów i średnio co tydzień ktoś przywozi szczenną sukę, sukę ze szczeniakami lub (prawdzie łaskawy osobnik) tylko szczenięta. Przez takich jak TY!
          To, że masz psy obliguje cię do odpowiedzialnosci za nie. A odpowiedzialnośc to właśnie sterylziacja i kastracja. Jesli już niechciany miot to zastrzyk u weterynarza.
          Pozdrawiam serdecznie i życzę rozumu.
    • kamcia_79 Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 21:09
      e-ftalo napisał:
      >Teraz pewnie zostaną utopione w lodowatej wodzie te co się urodzą,chyba że znacie lepszy > sposób na szybką śmierć ślepego miotu(prąd,zrzut z wysokości) szybko i prawie
      > bezboleśnie.Oczywiście można i uśpić,ale mam wątpliwości czy śmiertelny zastrzyk jest
      > metodą szybką i bezbolesną,mimo że to "standard" ale mnie nie przekonuje ta metoda.

Masz świadomość, że nie jesteś anonimowy w sieci i nie możesz bezkarnie pisać takich rzeczy?
    • etta2 Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.01.11, 23:02
      "...jedyne czego pragnę to po prostu się ich pozbyć...."

Najlepiej bys pozbył sie SIEBIE, kretynie!
      • pyzawielkoucha Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 09.01.11, 08:57
        Moim zdaniem facet robi sobie jaja. Jeżeli jest takim idiotą, jak wygląda z jego wpisów, to nie powinien również umieć korzystać z komputera, o zalogowaniu się i założeniu wątku nie mówiąc. Szkoda się wysilać.
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 11.01.11, 23:55
      @semi-dolce,twoim zdaniem "usypianie" jest mniej barbarzyńskie niż utopienie w stosunku do szczeniaków które przecież nie umieją pływać? Ależ wcale nie tak trudno się nauczyć załatwiać,wręcz na odwrót to już 3 rok jak mi się rodzą szczeniaki,ale zwykle giną same po urodzeniu ,góra 3 ocaleją ,potem różnie bywa.Wszytkie nauczyły się SAME załatwiać na dworze,ale ten miot jest wyjątkowy,ponieważ moje zapasy cierpliwości w stosunku do wszelkich istot żywych w tym roku się wyczerpały,nie mam już cierpliwości aby się zajmować czymkolwiek i kimkolwiek ani nikogo wychowywać i szczeniaki także nie mają taryfy ulgowej.
      Z kasą nie tak cienko,pracy nie tak dużo,ale brak chęci i ochoty na ten cyrk.Ja nie doprowadziłem ,tylko durny pies ,który lada dzień odjedzie do kogoś pilnować budy i suk nie będzie miał kto zapładniać.
      A tak w ogóle przez ostatnie dni dostałem 2 telefony osób zainteresowanych szczeniakami,zobaczymy czy się uda,narazie mam kłopot z transportem,bo teraz PKS-em za h... nie przewiezie się psa,tyle formalności ,że wolę wynająć transport.

@shewerewolf,jak żeś taka mądra,przyślij kasę na sterylizaję 4 suk,jak jesteś bogata. Ja jestem bez pracy,nawet bezrobotnym nie jestem i kasy NIE MAM ,owszem mogę załatwić ,ale są inne potrzeby. Daruj sobie uwagi ,nie wyniosłem jeszcze ani jednego psa do schroniska więc się ode mnie łaskawie odpier.. ,póki co szukam rozwiązania i robię co mogę aby to jakoś załatwić.Ty masz 130 psów,a ja mam 8 i jakoś to trzeba udźwignąć. Kolejna promotorka zastrzyków,heh... Ciekawe kto wam te ruzumy tak wyprał,że zastrzyk to najlepszy ,cudowny sposób na uśmiercanie zwierząt. A co z karpiami,świniami,koniami w rzeźniach? Więcej wyobraźni ,a nie powtarzacie tandetne hasła aby tylko nabić więcej kasy weterynarzom,choć oczywiście to jedna z najlepszych metod w przypadku starszych psów

@kamcia_79 ,teoretycznie można sobie pisać,szukam rozwiązania problemu ,jak się wku.. piszę co mi pasuje.

Każdy jest mądry gdy mieszka sam i ma nad wszystkim kontrolę.Ja nie mieszkam i mam w domu psychopatkę ,która na tyle zniszczyła moje nerwy że nie daję rady rozwiązać tak z pozoru łatwych dla was spraw. Ale naprawdę h.. kładę na takich skur.. jak wy na tym forum,je... ne studentki inne wykształccone panienki i naprawdę nie obchodzi mnie wasz status,dla mnie jesteście zerami. Nienawidzę młodych panienek tak samo jak szczeniaków i dzieci.To 3 rzeczy których nie cierpię na tym świecie i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego
      • minniemouse Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 06:20
        Każdy jest mądry gdy mieszka sam i ma nad wszystkim kontrolę.Ja nie mieszkam i mam w domu psychopatkę ,która na tyle zniszczyła moje nerwy że nie daję rady rozwiązać tak z pozoru łatwych dla was spraw. Ale naprawdę h.. kładę na takich skur.. jak wy na tym forum,je... ne studentki inne wykształccone panienki i naprawdę nie obchodzi mnie wasz status,dla mnie jesteście zerami. Nienawidzę młodych panienek tak samo jak szczeniaków i dzieci.To 3 rzeczy których nie cierpię na tym świecie i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego

tak tak, wszyscy inni winni tylko nie JA.

blablabla, jestes niedojda nic wiecej ktory mogl latami pozwalac aby psy ci sie rozmnazaly
        i to wszystko utrzymywac -o tak, na to kase miales.

ale zeby od razu zapobiec temu i pierwszego PSA i pierwsza SUKE zaraz wyskastrowac - na to zabraklo ci mozgu debilu. widac ze cos takiego jak matematyka, budzet jest ci cialem obcym,

a po tym jak dostales rady i klka slow prawdy obrzuciles nas tylko blotem,
        to wszystko co potrafisz
        pajacu.

juz ci pisalam ze weterynarze, schroniska oferuja AKCJE STERYLIZACJI ZA DARMO, wiec daruj sobie to "nabijanie kasy", pusta palo.
        to zamiast pienic sie od lewej i prawej nie trac czasu, szukaj takich gdzie sie da,
        szukaj pomocy na te sterylke gdzie sie da JUZ TERAZ bo znajac ciebie z twoich wlasnych postow tylko czekac az wydarzy sie nastepna psia bieda

a ty - beznadziejny, rozmamlany mazgaju bez jaj - oczywscie znowu sobie nie poradzisz:

buuhuu, nie mam kasy, nie potrafie, nie moja wina, nie wiem co robic bo nie mam jaj... buuhuu aaaaa, buuuuuu

papa
        Minnie
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 11.01.11, 23:55
      @semi-dolce,twoim zdaniem "usypianie" jest mniej barbarzyńskie niż utopienie w stosunku do szczeniaków które przecież nie umieją pływać? Ależ wcale nie tak trudno się nauczyć załatwiać,wręcz na odwrót to już 3 rok jak mi się rodzą szczeniaki,ale zwykle giną same po urodzeniu ,góra 3 ocaleją ,potem różnie bywa.Wszytkie nauczyły się SAME załatwiać na dworze,ale ten miot jest wyjątkowy,ponieważ moje zapasy cierpliwości w stosunku do wszelkich istot żywych w tym roku się wyczerpały,nie mam już cierpliwości aby się zajmować czymkolwiek i kimkolwiek ani nikogo wychowywać i szczeniaki także nie mają taryfy ulgowej.
      Z kasą nie tak cienko,pracy nie tak dużo,ale brak chęci i ochoty na ten cyrk.Ja nie doprowadziłem ,tylko durny pies ,który lada dzień odjedzie do kogoś pilnować budy i suk nie będzie miał kto zapładniać.
      A tak w ogóle przez ostatnie dni dostałem 2 telefony osób zainteresowanych szczeniakami,zobaczymy czy się uda,narazie mam kłopot z transportem,bo teraz PKS-em za h... nie przewiezie się psa,tyle formalności ,że wolę wynająć transport.

@shewerewolf,jak żeś taka mądra,przyślij kasę na sterylizaję 4 suk,jak jesteś bogata. Ja jestem bez pracy,nawet bezrobotnym nie jestem i kasy NIE MAM ,owszem mogę załatwić ,ale są inne potrzeby. Daruj sobie uwagi ,nie wyniosłem jeszcze ani jednego psa do schroniska więc się ode mnie łaskawie odpier.. ,póki co szukam rozwiązania i robię co mogę aby to jakoś załatwić.Ty masz 130 psów,a ja mam 8 i jakoś to trzeba udźwignąć. Kolejna promotorka zastrzyków,heh... Ciekawe kto wam te ruzumy tak wyprał,że zastrzyk to najlepszy ,cudowny sposób na uśmiercanie zwierząt. A co z karpiami,świniami,koniami w rzeźniach? Więcej wyobraźni ,a nie powtarzacie tandetne hasła aby tylko nabić więcej kasy weterynarzom,choć oczywiście to jedna z najlepszych metod w przypadku starszych psów

@kamcia_79 ,teoretycznie można sobie pisać,szukam rozwiązania problemu ,jak się wku.. piszę co mi pasuje.

• semi-dolce Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 00:14
        > @semi-dolce,twoim zdaniem "usypianie" jest mniej barbarzyńskie niż utopienie

Tak.

Ależ wcale nie tak tr
        > udno się nauczyć załatwiać,wręcz na odwrót to już 3 rok jak mi się rodzą szczen
        > iaki,ale zwykle giną same po urodzeniu ,góra 3 ocaleją ,potem różnie bywa.Wszyt
        > kie nauczyły się SAME załatwiać na dworze,ale ten miot jest wyjątkowy

Mi się wyobraź sobie rodzą szczeniaki od prawie pięciu lat, jesli przezyja okres okoloporodowy to przeżywaja wszystkie, a smierć w okresie okołoporodowym, choc zdarza się, jest dla nas nieszczęściem, i jeszcze żaden miot nie nauczył się sam zachowywania czystości, wszystkie były tego uczone.

Ja
        > nie doprowadziłem ,tylko durny pies

Ty doprowadziłeś trzymając niewykastrowanego psa z sukami i nie oddzielając go na czas cieczek. Pies to zwierzę, nie jest odpowiedzialny za naturalne zachowania, to ty masz o tym myslec.

> A tak w ogóle przez ostatnie dni dostałem 2 telefony osób zainteresowanych szcz
        > eniakami

Życzę maluchom dobrych domów.
      • dzioucha_z_lasu Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 00:49
        A zdajesz sobie sprawę z tego, ze nie jesteś anonimowy? I ze topienie szczeniąt podlega pod ustawę o ochronie zwierząt? I jest karalne? Jesteś idiotą czy bezmózgim dresem?
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 02:56
      heh,nie jestem dresem i nigdy nie byłem :) ,za to ty jesteś niewychowaną nadętą ci.. wygrażającą ludziom na forach. Kto tu topił jakieś szczeniaki?U mnie napisać na forum nie znaczy zrobić ,to 2 różne sprawy

@semi-dolce ,w 2008 przeżyło 6, nie mam pojęcia od czego to zależy,warunki zawnętrzne były bardzo podobne,w 2009 gdy 2 suki się oszczeniły,jedna drugiej pozagryzała,ale 3 ocalały,potem jeden został "porwany" z dworu wieczorem,a pół roku temu 2-giego z tej gromady zabił zamochód. Pozostał jedyny i od początku jest moim ulubieńcem i doskonale o tym wie,korzysta ze wszelkich przywilejów w odróżnieniu od 4 pozotałych dorosłych psów.
      Jeśli chodzi o naukę wychodzenia na dwór ,to jak się okazuje te również się nauczyły,ale przez 3 miesiące musiałem sam je wynosić najczęściej po fakcie i widać zrozumiały o co chodzi.

Ale więcej nie dam rady,po prostu czuję że kompletnie sie nie nadaję do takiej funkcji. Dorosłe psy mają się świetnie i nie mam zamiaru się ich pozbywać,mimo różnych niesprzyjających okoliczności.
      • semi-dolce Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 13:03
        Ale więcej nie dam rady,po prostu czuję że kompletnie sie nie nadaję do takiej
        > funkcji. Dorosłe psy mają się świetnie i nie mam zamiaru się ich pozbywać,mimo
        > różnych niesprzyjających okoliczności.

No rozumiem, że możesz nie dać rady, zwłaszcza że, jak piszesz, masz tez inne zyciowe problemy. Tyle że to wszystko to nie wina psów, one są tylko zwierzakami, ty jestes za nie odpowiedzialny.

Oddaj maluchy, być może, poza ogłoszeniami, pomocna okaże się jakas fundacja działajaca na twoim terenie. Potem wykastruj psa - skoro masz dobre ogrodzenie, to obcy pies ci do suk nie wejdzie, wiec na poczatek wykastruj psa, bo to tańsze, i kolejnych szczeniat nie będzie.
    • shewerewolf e-flato 12.01.11, 11:45
      Dałabym ci pieniadze, gdyby to zminiło twoją mentalność, bo tu chodzi tylko i wyłącznie o to.
      A tak na logikę... naprawde wiele nie wymagam. MAsz 4 suki. Niewysterylizowane. Nie masz pieniędzy na sterylizacje bo to koszt od 150 zł. No ok. Ale dlaczego mały człowieku nie wykastrujesz psa?? U mnie w mieście taki zabieg ksoztuje 70 zł.
      Więc nie gniewaj się, ale oszczędż te psie istnienia i poprostu wykastruj go.
      A pozatym skoro, tak wspaniałomyślnie oddajesz komus te psiaki ,pamiętaj, że mogą trafić do nieodpowiedzialnych domów, gdzie nie słżyszano o sterylizacji. I takim oto sposobem do mojego przytuliska trafić może kilkadziesiąt psów. I ze 130 zrobi się 160:). Świta ci cos??
      A pamietajm, że mówimy narazie tylko o twoich psach. A, że jest więcej osób twojego pokroju....

• shecat Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 13:51
      po co w ogóle toczycie dyskusję z tym człowiekiem? poprosił o pomoc, potem nie chce jej wziąć pod uwagę i na was naskakuje.
      człowieku. moja rada jest taka: oddaj te psy do schroniska. będzie im lepiej niż u ciebie. szczeniaki w schronisku mają szanse znaleźć dom. i nigdy więcej już nie bierz do siebie psów.
      • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 14.01.11, 15:00
        a jednak schronisko.Klient mi się rozmyślił,bo w końcu czekał od niedzieli na transport,a ja zamiast od razu załatwiać za dobrą kasę samochód,kombinowałem.No to teraz mam za swoje "oszczędności" i ucierpią oczywiście szczeniaki,chyba że faktycznie ktoś im tam załatwi dom,jak pisaliście
        • shewerewolf Super. Za ile planujesz następny miot? 17.01.11, 21:30
          A może suka już jest w ciąży? Dziewczyna która się u nas zajumje robieniem ogłoszeń adopcyjnych już nie wyrabia, żeby tylko znależć dom dla tych które są, bo oto wraz z wiosną zaczną się zjeżdzać tacy jak ty, beztrosko uśmiechnięci rozmnażacze. I jeszcze to poczucie- jaki jestem szlachetny, że je tu przywiozłem- przecie mogłem zabić.

• e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 12.01.11, 15:41
      @semi-dolce nie ma czegoś takiego jak mój teren,tutaj jest teren wieśniaków(północne świętokrzyskie) i nie ma takich fundacji a ja mam oferty z podkarpacia.Psa nie wykastruje ,bo pies ma zapewniony nowy dom przy budzie.

@shewerewolf ,co ciekawe gość który dzwonił wspomniał o sterylizacji,nawet go o to nie pytałem.Ale ja za kogoś nie odpowiadam,tylko ten kto bierze psa na własne życzenie. Mało prawdopodobne aby trafiło 30 psów,bo tam trafiają tylko skazańcy,reszta poniewiera się po ulicach bądź znajduje nowe domy czy też ginie. Ludzie mojego pokroju nie oddają psów do schroniska,więc miałabyś powód do radości. Jeszcze 2 lata temu skur.. ze straży miejskiej nasłani przez sąsiadów chcieli mi odebrać psy,ale rodzina pomogła i psy zostały.

@shecat biorę po uwagę tylko mądre porady,a takie padły na początku,lecz jest problem z kasą. W schronisku mają mniejsze szanse na dom,bo jest więcej szczeniaków,więc bredzisz
      • mel.la Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 17.01.11, 21:35
        No masz pomysla! Jak biczem trzasnal! I spadaj bo jak Cie dorwe to Cie pod pedzacy pociag wsadze!
        • mel.la Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 17.01.11, 21:37
          Dawaj swoje dane to jutro masz humanitarna smierc zapewniona!!! Wepchne cie pod pociag, sprobuj jak to fajnie!!!!
          • minniemouse Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 18.01.11, 00:00
            ja zamiast od razu załatwiać za dobrą kasę samochód,kombinowałem.

czyli jednak ta kasa jest, tylko zalezy od widzimisie?

Minnie
    • e-ftalo Szczeniaki już w nowych domach 29.01.11, 19:30
      2 szczeniaki już zawiezione do nowych domów.Rodziny wyglądały na właściwe,bardzo mili ludzie,bogaci,na wysokim poziomie,tak więc mam nadzieję że będzie im tam dobrze.Niestety po oddaniu białego pieska jestem w rozterce,odczuwam stratę.Przez 4 miesiące gdy tu mieszkał nie miałem nawet jak bawić się ,przytulać szczeniaków,bo zaraz rzucało się stado psów uniemożliwiając cokolwiek.Lecz 4 dni temu postanowiłem przenieść go chwilowo do tymczasowego domu u rodziny ,gdzie akurat byłem 3 dni,aby go trochę oderwać od stada i doprowadzić do ładu.Tam okazało się że jest to wspaniały piesek,tulił się,bawił,pragnął miłości.Wtedy zaczęliśmy się zastanawiać czy go w ogóle oddać,nawet chcieliśmy go zostawić,Ale to nie miałoby sensu,bo czekałaby go buda z łańcuchem tam.Z żalem zawiozłem,płakałem pół godziny po powrocie. Tak myślę,czemu to tak jest,dlaczego nie można mieć jednego ,góra 2 pieski ulubione,tylko nazbierało się stado psów i nawet nie można się nacieszyć szczeniakiem.To jest po prostu chore
      • seidhee no słów mi brak 31.01.11, 12:55
        > Tak myślę,czemu to tak jest,dlaczego nie można mieć jed
        > nego ,góra 2 pieski ulubione,tylko nazbierało się stado psów i nawet nie można
        > się nacieszyć szczeniakiem.To jest po prostu chore

0.o
        Tak to jest chore, jak ktoś ma niekastrowane psy obu płci i dziwi się, że się rozmnażają.
        Człowieku wykastruj te zwierzęta a przede wszystkim tę szczenną sukę i poszukaj dobrych domów dla tych, którymi nie jesteś w stanie się odpowiednio zająć.
        Jesteś odpowiedzialny za twoje zwierzęta!
        • e-ftalo Re: no słów mi brak 31.01.11, 22:15
          Już się oszczeniła i ma jednego szczeniaczka,wkrótce go zgłoszę do adopcji. Powtarzam NIE MAM KASY na kastrowanie ,sterylizację i nie będę w nic inwestował.Oczywiście będę szukał nowych domów także i dla dorosłych,ale to nie takie proste.
          • friendii Re: no słów mi brak 31.01.11, 23:27
            zastrzyk antykoncepcyjny dla suki kosztuje ok. 20 zł, starcza na 6 miesięcy. To gorsze rozwiązanie niż sterylizacja, ale skoro właściciel nie chce sterylizować i nie jest zdolny zauważyć, kiedy suka ma cieczkę, oddzielić ją w tym czasie od psów i upilnować - co nie jest zadaniem dla intelektualisty, każdy młotek to potrafi - to zastrzyk jest jedynym wyjściem. Pojecie tego przerasta, co?
          • mmk9 Re: no słów mi brak 01.02.11, 08:42
            Pow
            > tarzam NIE MAM KASY na kastrowanie ,sterylizację i nie będę w nic inwestował.
            >

Nie rznijże głupa, człowieku. Nie masz na kastracje JEDNEGO psa ? Skoro dowodzisz, ze inny pies sie do suk nie dostanie, to takowa by od biedy wystarczyła. Czy uważasz, ze szczenna i karmiaca suka nie je wiecej ? Szczeniaków powyzej miesiaca nie dokarmiasz ? Naprawde kastracja jest drozsza niż odchowanie 1 miotu ?
            • e-ftalo Re: no słów mi brak 01.02.11, 17:38
              Napewno je wiecej,ale ja nie mowie o kosztach ogólnych,tylko o kosztach jednorazowych. Gdyby ktoś mi rozłożył na raty taką sterylizację,to pewnie by się to pokryło z kosztami wyżywienia.Ale przecież nie rozłoży.
              Co kobieta może wiedzieć o kastrowaniu :) Zaproponuj to mężowi aby się wykrastrował. Ja nie krzywdzę swoich zwierząt,ten zastrzyk to dobry pomysł i 2 suczki na to pójdą, bo 3 ma szczeniaka a 4 nie jest zdolna do macierzyństwa,bardzo agresywna na psy,nie interesuje się szczeniakiami. Tak jak ludzie ,tak i zwierzęta mają swoje charaktery
              • seidhee Re: no słów mi brak 02.02.11, 09:24
                Lepszy zastrzyk niż nic.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale ludzie mają kontrolę nad swoją seksualnością i płodnością, w przeciwieństwie do zwierząt - to a propo's kastracji.

A ta suka "niezdolna do macierzyństwa" nie miała nigdy młodych czy po prostu wszystkie poumierały, bo się nimi nie interesowała?
                • e-ftalo Re: no słów mi brak 02.02.11, 17:39
                  Nie miała i nie brała zastrzyków ,a ma już 2,5 roku.Jak inny pies ją zaczepia ,to zaraz warczy i do gryzienia.Więc technicznie niemożliwa sprawa.Nie była przytulana jako mały szczeniak,bo plany były że miała iść do adopcji,ale 2 lata temu skończyło się tylko na planach i nic nie robiłem w tym temacie
                  • barbibarbi Re: no słów mi brak 03.02.11, 22:52
                    przeczytałam wszystko i jakieś mam dziwne wrażenie, że autor ma kłopoty sam ze sobą, a psy przy okazji cierpią.
                    Dziwny sposób wypowiedzi, argumentacji. Jakiś napity, naćpany, czy nawiedzony?
                    Szkoda zwierząt.
                    Ocknij się człowieku, jak cie nie stać finansowo i mentalnie to nie trzymaj zwierząt, oddaj dobrym ludziom, a do przytulania maskotkę sobie kup!
                    A jak koniecznie chcesz mieć zwierzęta to do roboty zap....., i zarób kasę na karmę i weta, a nie tylko jęczysz "nie stać, nie stać". Niedojda i tyle.
              • minniemouse Re: no słów mi brak 05.02.11, 01:08
                Gdyby ktoś mi rozłożył na raty taką sterylizację,to pewnie by się to pokryło z kosztami wyżywienia.Ale przecież nie rozłoży.
                Co kobieta może wiedzieć o kastrowaniu :)
    • 0ffka Czy ktoś zgłosił tego goscia administracji forum? 02.02.11, 20:14
      To co on wypisuje tutaj polega prawu.
    • semi-dolce Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 03.02.11, 10:49
      W marcu w całej Polsce jest akcja sterylizacji - wielu weterynarzy wykonuje zabiegi po promocyjnych cenach. Tutaj lista lecznic www.akcjasterylizacji.pl/edycja-2010/lista-lecznic-2010 - może skorzystasz?
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 05.02.11, 00:39
      Nieraz pisze pod wpływem stresu,zdenerwowania ,żadnych używek.To miejsce tak wpływa ,brak kontaktu z ludźmi. Cóż ,nie zmieniam zdania,a problemu nie ma gdy nie ma takich osób. Robota jest,ale w mieście 40km stąd,więc nie da się.Zwierzęta mają dobrze,stać mnie na wszystko z wyjątkiem tolerowania pierd.. panienek,również tych z forum,tak więc nieistotne co sobie myślicie .

A jak chcecie mi pomóc,popytajcie czy ktoś nie chciałby suczki 4 miesięcznej
      • minniemouse Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 05.02.11, 00:49
        . Cóż ,nie zmieniam zdania,a problemu nie ma gdy nie ma takich osób. Robota jest,ale w mieście 40km stąd,więc nie da się.
    • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 05.02.11, 16:34
      Nie bawię się w oszczędzanie,bo nie muszę i zresztą nie mam z czego.Kto powiedział że nie mam wykształcenia?Nic o mnie nie wiesz. Jak to trzeba kontynuować zastrzyki hormonalne?A jak się przerwie to jakież grożą skutki uboczne?Dotychczas nic suczkom nie jest,a 3 przecież brały.Sporo rzeczy które napisałaś zgadza się ,ale ja tego rozstrzygam ani nie wgłębiam się w temat,jest mi to obojętne,mam inne sprawy,nie chcę komplikowac sobie życia
      • minniemouse Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 06.02.11, 03:18
        Kto powiedział że nie mam wykształcenia?Nic o mnie nie wiesz. Jak to trzeba kontynuować zastrzyki hormonalne?A jak się przerwie to jakież grożą skutki uboczne?

No wybacz, ale na podstawie tego co piszesz, krejuesz swoj pewien wizerunek.

Jak moge nie podejrzewac braku wyksztalcenia u ciebie kiedy zadajesz pytanie wskazujace ze nawet nie zadasz sobie minimalnego trudu aby dowiedziec sie tak PODSTAWOWYCH rzeczy
        jak np co to jest zastrzyk hormonalny, na czym polega jego dzialanie
        a wiem to po twoim wielkim zdziwieniu:
        Jak to trzeba kontynuować zastrzyki hormonalne?

www.toz-ketrzyn.cba.pl/antykoncepcja.html
        Zasada antykoncepcji u suk opiera się na znajomości cyklu płciowego samicy i stosuje się ją u suk dojrzałych płciowo, czyli po pierwsze rui. Termin ustala lekarz. Najczęściej podawana jest w formie zastrzyku między trzecim a czwartym miesiącem po cieczce, bądź po porodzie. W zależności od stosowanego leku zastrzyk musi być powtarzany co 5-6 miesięcy
        CENA ZASTRZYKU: jeden zastrzyk kosztuje około 35 zł.
        Sterylizacja CENA ZABIEGU: około 180 zł.

wez tez pod uwage ze suka ma cieczke dwa razy w roku.

Najsmutniejsze jest to ze te proste rzeczy sa w zasiegu palcow- na Googlu.

forum.posokowiec.cal.pl/viewtopic.php?t=1109
        www.watrobawet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=12
        Stad moj wniosek ze jak komus brak checi do zdobycia tak prostych a niezbednych informacji to i wyksztalcenia za wiele nie ma, SORRY. moze sie myle, ale ....

Minnie
      • seidhee Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 07.02.11, 09:15
        Masz inne sprawy i nie chcesz komplikować sobie życia, to wysterylizuj suki. Bo inaczej będziesz co parę miesięcy zakładał podobne wątki, chyba że właśnie o to Ci chodzi i lubisz, jak skupia się na Tobie zainteresowanie forum :/
        Zadaj sobie minimum trudu i przeczytaj artykuł:
        www.zwierzakowo.pl/artykul/kastracja-i-sterylizacja-psow.html
        Jak już pisałam, lepszy zastrzyk niż nic, ale za cenę 5 zastrzyków możesz wysterylizować sukę i mieć kłopot z głowy do końca jej życia, no i pewność, że nie zachoruje na ropomacicze. Jeśli naprawdę problemem jest TYLKO kasa, to poproś o pomoc w znalezieniu jakiejś fundacji, która pomoże Ci zwierzaki wysterylizować.
        • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.02.11, 05:19
          Nie mam kasy i nie umiem żebrać u fundacji i u ludzi za pieniędzmi.Nie będe również zakładał podobnych wątków,ponieważ już wiem jak oddawać psy do adopcji skutecznie.Wcześnie w to wątpiłem ,a jednak da się.Są również sposoby na zdobycie kasy,jednak tego jak na razie nie potrafię,bo z wielu rzeczy w życiu zrezygnowałem i nie mam już takiej motywacji jak przed laty.
          Tak więc problemem tak naprawde nie jest kasa.Obecnie moje życie powróciło do nocnego i przesypiania całych dni.Nawet nie mam jak coś załatwić ,bo wszystko pozamykane
    • podlakobieta Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.02.11, 15:05
      Przesłałam do TOZ link do bełkotu, który wypisuje e-ftalo. Może znajdą czas, żeby się nim zainteresować.
      • e-ftalo Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 08.02.11, 22:16
        siebie też zapisz,najlepiej do psychiatry.Szkoda że nie można zmienić tytuł tematu,bo już dawno nie aktualny,a dyskusja przeszła na inny tor
        • czekoladka90 Re: Jak się pozbyć kundli 4 miesięcznych? 09.02.11, 00:31
          W marcu w Polsce będzie kolejna edycja 'Akcja sterylizacja'
          Poszukaj info na ten temat i zobacz czy w pobliżu twojego miejsca zamieszkania są jakieś lecznice objęte akcją - w tedy ceny są zdecydowanie niższe i można sporo zaoszczędzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka